Kort dag i skolan.

publicerat i Vardag.;
Jag är redan hemma. Hör och häpna. Jag börjar tycka allt mer och mer att våra skoltider är som värsta dagistiderna. Jag tycker man är mer hemma än vad man är aktiv i skolan. Men men, that's life - sometimes. Vi hade massage på idrotten idag och trots att jag är sjuk så kunde jag faktiskt delta. Mysigt. Vi masserade varandra, två och två. Efter det att man hade blivit masserad så skulle man byta plats med den som hade masserat och få ont i ryggen igen. Ha ha ha! Vi fick hjälp av en handboll och andvände den för att massera med.

På svenskan gjorde vi några uppgifter om historier från arton, nittonhundratalet. Strindberg och Viktor Rydberg hade Röda rummet, respektive någon annan titel på dess bok som jag nu inte kommer ihåg hur titeln löd. Hur som hellst så skulle man gämnföra böckerna sins emellan och komma med förslag på hur man (annat än dem gamla orden) kunde se att detta var en gammal text. Detta såg man bland annat genom att Strindberg mycket och gärna använde talspråket i hans texter och man hade grymt svårt att hänga med - medans Rydberg använde sig mer av skrivtspråket som är en mer modern skrift som vi använder idag. Det gick ju bra då man förstod vad man skulle göra. Men även det tog ett tag att komma igång med.

Nu är jag bara hemma och tar det lugnt. Någon gång måste man ju göra det också. Jag är helt slut i huvudet. Men i morgon är jag ledig igen och får komma igång med lite skolsaker här hemma. Sen på torsdag är det Gastro Nord. Lugn vecka har man om inte annat. Sen på fredag så skall jag leka med norrlänningen som har kommit ned till nynäs i några dagar - Mikaela! Det var jätte länge sen vi sågs så det ska bli kul att få höra henne bräka på norrländska! Ha ha ha.

SKÅL.

Kommentera inlägget här :