Godnatt min skatt.

publicerat i Vardag.;
Kevin har somnat sedan några minuter tillbaka. Han somnade runt halv niotiden. Sedan dess har jag suttit och bråkat med min dator angående att hålla sig vaken i mer än tio minuter. Efter cirka tio minuter hänger den sig och vägrar komma till liv igen förrän man tryckt på startknappen. Men nu har jag rensat alla cookies och tidigare sidvisningar, och allt som har med datorns tidigare innehåll att göra - jag har gjort en virussökning som hittils visar noll i virus och noll i spionprogram (vad det nu är!). Nej några virus behöver jag inte vara orolig över. Vi får se hur länge som datorn kan hålla sig i liv utan att crasha denna gången.

Kevin och jag hade en liten dispyt tidigare idag. Jag skulle nämligen klippa alla hans tjugo naglar, vilket som oftast inte alls är så populärt. Den här gången körde han med "snälla mamma, jag vill inte". Nej tänkte jag, och jag vill inte se ut som jag har krigat med en tiger efter varje gång som jag legat brevid honom, så mitt argument vann över hans och även mina muskler och nagelklipparen vann över hans vilja. Jag känner mig så stolt!

I morgon har vi hela dagen i köket vilket betyder att vi ska ha ansvarsfull alkoholhantering. Jag hoppas att denna lektionstimme blir mer underhållande än vad filmen tycktes roa mig förra gången. Snacka om sorglig svensk film!

Jag har även hunnit med att dividera med mig själv om vad en människa är. Jag har som sagt kommit fram till det svar som vi kom fram till på naturkunskapen; "ett enda stort misstag". Det låter väldigt mycket - värt att leva! Men som sagt, vad gör vi för nytta egentligen. Hur som helst, filosofi är ett så brett ämne att man skulle kunna kapa det på mitten, gånger två och sedan fundera ut något bra svar kring det som fanns kvar. Men det är dessvärre så illa att när man börjat tänka i en bana så flyger man iväg till nästa, och nästa, och....

Ja, just precis.

Kommentera inlägget här :