Jag måste bara säga att poliser må vara bra men...

publicerat i Värt att tänka på.;
Igår blev en vän till mig påkörd vid ett övergångsställe. Av bara farten slår h*n näven i motorhuven och stirrar blint på föraren. Tillslut hamnar h*n under bilen med bara centimeter på att få benet krossat av däcken. Skärrad tar h*n sig loss och blir några minuter senare tvungen att gå till polisstationen. Personen som kört bilen befinner sig också där. Väl där får dem till svars av polisen att "ni kan ta det där på gatan, allt behövs faktiskt inte polisanmälas!" Polisen pekar på min vän och säger "du kan betala femhundra kronor för bucklan du orsakade på motorhuven så är det över sen."

Say WHAT?
Här ska alltså min vän (som ännu inte fått säga sin historia) få betala en summa pengar till en person som just kört på h*n vid ett övergångsställe?
Idag fick den polisen i fråga en anmälan på sig i sin tur och fallet om den olycksamma påkörningen vid övergångsstället kändes inte alls lika aktuellt längre. Vem fan säger så när man är polis?




En annan händelse hände mina föräldrar nu under påskhelgen då deras grannar kom hem efter en shoppingrunda och fick reda på att deras hemmanycklar måste ha tappats eller glömts i affären. Grannarna knackar på dörren hemma hos mina föräldrar och givetvis får dem stanna medan min mamma ringer polisen.

Polisen ber mamma ringa socialjouren inne i stan och socialkontoret ber mamma ringa polisen. Så där håller det på ett bra tag, att våra rättsystem skickar runt min mamma mellan olika rättsväsen som inte har en aning om vad man ska göra med två utelåsta pensionärer. Tillslut ger polisen tillstånd att krossa en fönsterruta för att ta sig in. Men när min mamma ber dem göra detta så har dem ingen rätt till det. När detta inte fungerar för att ta sig in via krossat fönster så blir deras sista utväg att betala en låssmed för tretusen kronor kontant. Det är ju påskvecka och ingen vill jobba gratis.

Tillslut hittar min mor en jourhavande låssmed vid Akalla som kan ta sig till Nynäshamn redan samma kväll. Han ville bara ha ettusenfemhundra i kontant vilket grannarna fick ställa upp och betala då pensionärerna inte bär på sig så mycket pengar kontant.

Men - låt oss nu säga att dessa människor hade bott lite mer avsides. Exakt vad hade hänt med dem då?
Just asking!

Med all rätt att aftonbladet granskar polisens verksamhet. Med all rätt!
Det ska vara vår trygghet, men börjar tvärt om kännas tvärt om!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ellie:

Men shit! Så ska det verkligen inte vara!!!

Kommentera inlägget här :