Prinsessa.

publicerat i Denise;
När jag var liten så hade vi en granne, en äldre man runt sena sjuttio, tidiga åttio år. Han bodde länge granne med oss och under min uppväxt så var han alltid den "ensamma farbrorn". Han var jättelång och smal och tog alltid stora kliv när han gick mellan dörren och parkeringen några meter bort. Han hade aldrig besök under alla dessa år och gick aldrig någon speciell stans utanför sin lägenhet annat än till affären och hem.

När jag växte upp fick vi lite bättre kontakt och varje gång jag var ute på gården och åkte inlines så vinkade han åt mig och hälsade med frasen "hej prinsessan".

Åren gick och jag blev fortfarande kallad för "lilla prinsessan" av honom. Vid de få tillfällen jag kom och hälsade på i hans lägenhet minns jag att vi alltid kom in från baksidan - rätt in i vardagsrummet. Där hade han ett stort bibliotek, väggarna var fyllda av bokhyllor och fulla med böcker. Det jag tänkte då var bara "Undrar var har han gömt TV:n någonstans?"

Jag minns en dag, när jag var tretton och ambulansen stod utanför hans dörr. Jag fick en obehagskänsla i magen och var säker på att han var död. Men istället kom en bår utrullandes, en glad man satt på britsen med en gul landstingetfilt lindad runt sig och log när han fick se mig,
och som vanligt så kom frasen

"hej prinsessan, var inte orolig."

Någon vecka senare dog han. När han dog fick jag se hans barn första gången under alla år.
Jag tror inte att farbrorn var ensam dock. Han hade sina miljoner vänner i vardagsrummet - han hade sin fantasivärld i alla sina böcker.



Så här minns jag det... typ!



Kommentera inlägget här :