Min största fobi

publicerat i Denise;
Jag har en stor fobi i hela världen som ger mig galna utslag på hela kroppen, om man bortser från det normala som "insekter" och trånga utrymmen och sånt bullshit. Och det är felskrivningar, särskriviningar och folk som skriver precis som det låter istället för att enkelt använda sig av google för korrekturskrivning och kanske lära sig något på köpet. Istället skriver dem precis som det låter, exempelvis nu ska jag gå till afären och hanla mat.

Vad fan hände i grundskolan? Missades svenskalektionerna eller satte läraren G för att ni närvarade?
Facebook är ett ställe med extremt mycket felstavningar och särskrivningar (okej om man använder sig av mobiltelefonen och det ploppar upp ett helt annat ord mot det som egentligen skulle stå - sånt är bara kul). Det gör så ont i mina ögon när man ser ett så tydligt stavfel att man vill kommentera med den rätta stavningen.

Nu snackar jag givetvis inte om "barn" på tretton, fjorton som inte gått klart grundskolan utan om vänner i min ålder som inte har för intresse att lära sig skriva rätt.

Men jag är ingen wesserbisser och vill inte upplevas som det heller och jag är verkligen inte perfekt i min stavning, men är jag osäker på något ord så googlar jag upp det rätta och försöker lägga det på minnet till nästa gång. Där emot är jag otroligt rädd om det svenska språksarvet.

Taggar: Fobier, Språk, google, synonymer, utslag;

Kommentera inlägget här :