Gravidlista.

publicerat i Gravid;
När fick ni reda på att du var gravid?
På förmiddagen 17 april 2012 fick jag reda på det. Morgonen/ natten till den 18:e april fick Andreas reda på det. I vecka tretton fick Kevin och Andreas dotter reda på det.
 
Var det planerat?
Nej jag var skyddad med P-ring och insåg att datumet på P-ringarna hade gått ut flera månader tidigare... Det var egentligen bara ett under att jag inte blivit gravid tidigare.
 
Hur gammal var du då? 
22 på G att bli 23.
 
Vem var den första som fick veta?
Andreas, min arbetskollega Nettan och sen mina föräldrar, Andreas föräldrar och så vidare...

Hur tog din partner det?
Haha, det var mitt i natten och han hade kommit hem från ett Gig på jobbet och blev förvånad över att jag fortfarande var vaken mitt i natten. Men jag kunde verkligen inte somna om jag inte fick berätta denna nyhet. Så jag sa det rakt ut, varav han frågade om jag var säker... och sen när chocken lagt sig lite svarade han något i stil med "coolt, vi ska bli föräldrar igen!" med världens bredaste leende.
 
Mår du illa under graviditeten?
Jajamensan. Kräktes en hel del i början med några veckors paus och sedan några veckors hulkande igen.
 
Har du mycket foglossningar?
Skojar du. Vecka tjugo gick jag som en cowboy med små, små steg. Jävla hormoner brudar måste dela med sig av i magen alltså. För med Kevin var det inte alls lika stora problem.
 
Har du någon hormonrand?
Haha, japp. Den börjar vid "Fiffi" och slutar en bit ovanför naveln.
 
Har du bristningar?
Ingenting än annat än på rumpan, eller sidan av låret snarare, (tvi, tvi ta i trä)
 
Vad tror du det blir för kön?
På rutinultraljudet kollade vi och dem påstår att det är en tjej. Men efter att ha läst runt på forum så är det andra som fått samma besked och det har kommit ut en kille. Så jag vet faktiskt inte. Det är stor chans att det är en kille med en mycket liten snopp.
 
Vad vill du att det ska bli för kön?
För mig är det viktigaste att barnet är friskt. Har tio fingrar, tio tår och kommer må bra.
Sen vad det är för kön spelar faktiskt ingen roll. Men det vore ju trist att klä pojken i klänningar. Men i dagens läge ska man ju vara väldig unisex och kunna klä killar i rosa och spets...
 
Har du några speciella cravings?
Spenatsoppa i början av graviditeten, sen gick det över till apelsiner, choklad, tomater och salta godisar.
 
Vad gillade du för mat?
 Jag gillar det mesta som jag gillat innan, ingenting mer och ingenting mindre egentligen.
 
Någon maträtt du avskyr?
Jag avskyr inte mat till att börja med... men bebis verkar ha något mot lax.
Ibland har jag dock lyckats dränka laxen i en sås eller liknande så att laxsmaken försvinner och därför fått behålla maten.
 
Har du halsbränna?
Ja en hemsk halsbränna. Nu har jag fått Novalucol av morsan. Det är dom enda tabletterna som verkligen hjälper på en gång.
 
Behöver du kissa ofta?
Nej inte direkt. Två gånger per natt just nu kanske. Beroende på hu4
 
Hur mycket har du gått upp?
Just nu har jag gått upp från 54 - 66 kilo. Men jag var uppe på 69 kilo ett tag. Men dem kilona verkar ha runnit av mig...
 
Är du nöjd över din graviditet?
Jag är supernöjd med själva graviditeten om det inte vore så att jag har världens foglossning och knappt kan gå. Har spenderat timmar på en pilatesboll och gjort övningar med sjukgymnast. Något som jag absolut inte behövde göra med Kevin. Med honom var det bara - gravid - värkar - barn. Den här graviditeten känns mer kämpig på så sätt. Men som sagt - jag är nöjd över att min kropp kan bygga upp en ny individ som vi får glädjas över i många år framöver, för det är inte alla som har samma möjlighet.
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Caroline:

"Fiffi" hahaha ;) Spenatsoppa är ju det godaste som fin! Min kropp har nog aldrig mått så bra som när den var gravid. Älskade den tiden. Typ enda gången i hela mitt liv som jag fått ÄRAN att gå upp i vikt. Nu är man smal som en jäkla pinne igen. Livet är orättvis. 16 kg upp och 16 kg ner på två veckor bägge gångerna. Jag försökte verkligen med allt för att försöka behålla ett par kg men inte det inte. Skit kropp man har fått... eller skit gener rättare sagt.

Svar: Hahahaha, ja Fiffi Förgätmigej är väl ett bra namn ;)
Jag vet - jag är fortfarande smått galen i spenat och nässelsoppa. Haha jag önskar jag kunde njuta lika mycket som du tycks ha gjort... =P Och jag önskar mina kilon rinner av mig lika lätt som dina gjort. Då lär jag lätt som en plätt slippa gå runt i gravidbyxorna ett halvår efter förlossningen ;D

Kram!
Denise

2:a kommentar, skriven , av Sussi:

Åh så fina magar =) Blir så glad av gravidmagar.

3:e kommentar, skriven , av Wiilow [Foto Tankar Känslor]:

Och snart, snart blir du mamma igen :)
Vad fort tiden gått.

Svar: Usch, jag vet! Tiden flyger iväg helt enkelt. <3
Denise

4:e kommentar, skriven , av Caroline:

Vi säger Fiffi eller skrullis här hemma ;P haha.

Kommentera inlägget här :