Ulligt, gulligt, fluffigt... my ass.

publicerat i Vill du bli ung förälder, klicka här!;
Ibland blir jag trött på vissa unga föräldrar. Dom som får det att låta som att det är så fluffigt, rosa eller babyblått att vara förälder. Men tro mig, det är inte bara ulligt, gulligt, rosa, och fluffigt.

De första månaderna kämpar man med spädbarnets magmun som kräks lika mycket mat som den får i sig. I samband med detta så kommer de första barnsjukdomarna och du oroar dig konstant över ditt barns hälsa.

Ammar du så råkar du garanterat ut för mjölkstockning någon gång - och det är allt annat än ulligt, gulligt och och mysigt. Ditt råd på sjukhuset blir att du måste värma upp brösten och amma för att få bort så mycket av mjölken ur brösten. Den onda cirkeln är igång igen, barnet får i sig alldeles för mycket bröstmjölk och spyr, massor.

Ligger ditt barn efter i utvecklingen så kommer du få veta det. Har ni sett kortfilmen där två föräldrar tävlar om deras barns utveckling? "Mitt barn kan säga väderleksrapport", "- Äsch, mitt barn kan säga nationalencyklopedin".
Har ditt barn vänt sig från mage till rygg och från rygg till mage? Lärt sig krypa innan tremånadersdagen eller lärt sig gå innan det sagt sitt första ord? Who cares? Så länge ditt barn inte bär en utvecklingsstörning, diagnos eller har kromosomfel så har du nog ingenting att oroa dig för.

Du kommer få lära dig att byta bajsblöjor varesig du vill det eller inte. Under amningen så doftar bajset drömmar om man jämnför med hur det luktar när barnet börjat med riktig mat. Ärligt talat kommer du få lära dig allt om bajs. Hur bajset nästan blir svart när barnet fått i sig mycket järn eller blåbär, eller hur det blir rött när det ätit mycket rödbetor. Vissa barn är alldeles för tröga i magen för att kunna bajsa själva och det kommer ta flera sjukhusbesök innan någon läkare tar problemet på allvar. Om man inte har tur förståss.

Barn får utslag och det är upp till dig att gissa vilken salva som behövs. Värme utslag, allergi utslag, klådor, sveda är bara några saker ditt barn kommer gråta över på natten.

När ditt barn börjar på dagis känner du konstant oro över hur det ska gå för ditt barn. Får barnet vänner, tar personalen hand om barnet ordentligt, äter det bra, sover det som det ska.

Gråter ditt barn vid lämningen på morgonen, då kan jag garantera att du också gråter innan du hunnit stänga dagisets grindar. Det är hjärtskärande att höra sitt barn få separationsångest för att du behöver lämna ditt barn!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Madde / Mamma och blivande fröken:

HAHA, håller så med dig! Men det där gäller alla föräldrar tycker jag. Folk typ "åh de är så bra". Man bara, sluta ljug och erkänn att du vissa dagar bara vill ta ett flyg till okänd ort och ha det helt tyst runt dig.



Problemet är att de är tabu att erkänna att saker är jobbigt ibland, man måste jämt vara så stark. Man älskar alltid sitt barn oavsett, men klart de är tufft vissa dagar man är ju inte övermäktig liksom.

Kommentera inlägget här :