Tidsepoker.

publicerat i Denise, Gravid, Kevin 6 år;
Sist jag var gravid var jag femton / sexton. Det är nästan åtta år sedan nu. Så nära ett decennium man kan komma. Det slog mig därför att jag blir mamma i två olika faser i mitt liv. Visserligen samma faser där man egentligen enligt den svenska "normen" ska ta tillvara på sig själv, festa och ha kul med vänner innan man stadgar sig och skaffar barn. Men när man väl har ett barn, varför inte skaffa fler då? 
 
Träffade en gamal bekant i affären igårkväll, en tjej jag gick i paralellklass med. Hon tittade på mig och frågade om jag var gravid igen, och fick givetvis ett ja till svar. Hon sa också att om hon fått gissa min ålder idag - så hade hon tippat på att jag var sjutton och inte en dag äldre.

Men jag har fått turen att få bli mamma i två tidsepoker av mitt liv. Vem vet? Nästa barn kanske kommer när jag är trettio - och jag lovar, blir det så - ska jag skriva en resumé om vilken tidsepok som var bäst att bli mamma på.
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av anna:

jag har tio år mellan mina barn. var 18 när jag var gravid fyllde 19 samma år jag fick barn och nu var jag 29 när jag fick barn. det är jätte kul att jämföra och se skillnaden

Kommentera inlägget här :