Måste man dricka.

publicerat i Tjejsnack;
I mitt umgänge har alkoholen en lite för stor inverkan på olika fester och arrangemang. Dricker man så är man accepterad, gör man det inte så får man massa följdfrågor - varför dricker du inte, frågor.

Tillock med min sambo har lite svårt att acceptera mitt val kring att inte dricka alkohol. "Men ta en cider, det dör du inte av". Vissa finner alkoholen som en lugnande vän. Jag finner den som min största ovän.

Jag har druckit. Det är därför jag har rätt att klassa den som en ovän. Jag har druckit så pass mycket att jag varit tvungen att bli buren hem. Jag har vält bord i sömnen då jag slaggat på någons soffa. Jag har blivit målad i ansiktet och jag har tillock med gjort en tatuering på en hemmafest på fyllan.

Därför tar jag avstånd från alkohol idag. Sån pass avstånd att när jag går ut och "festar" med mina vänner så dricker jag alkoholfritt. Men har man inget körkort så har man egentligen ingen anledning att ta avstånd från alkohol.

Hur är det med er? Ger ni era vänner följdfrågor om dom inte dricker, eller är det upp till var och en?

Ni kanske har tagit avstånd från alkohol själva?




Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Ackelina ★:

Sv; Tack :) Mamma köpte dem på något ljusparty för några år sedan :)

2:a kommentar, skriven , av Sille-Riin:

SVAR: Tihi, taack ;D

3:e kommentar, skriven , av ♥ Foto & design:

men det är ju upp till var och en om man vill dricka eller inte, det är min åsikt.

4:e kommentar, skriven , av ♥ Foto & design:

svar: när jag inte vill dricka, eller inte så mycket, kan jag få en vänlig fråga av kompisarna/kompisen, sen säger dom bara okej och accepterar, och säger som oss, det är upp till var och en :)

5:e kommentar, skriven , av HANNAH / SPOINK:

sv: hahaha härligt svar! ;)

6:e kommentar, skriven , av ♥ Foto & design:

svar: ja, det är skönt :)

7:e kommentar, skriven , av therese ekendahl:

sv: tavk :´)

vad glar jag blir! :D

allt bra me dej? :)

kram!

8:e kommentar, skriven , av therese ekendahl:

SV: härligt att det va bra! :)

jo det e bra!

har du lust att ställa några frågor i min frågestund??

hade vart jäte roligt! :D

vill du ha en header förresten? :)

9:e kommentar, skriven , av SiistersofSthlm:

SKA SLÅ BESÖKARREKORDET PÅ BLOGGEN IDAG, IIIIN OCH KOLLA :D HA DET BÄST, PUSS :D ♥

10:e kommentar, skriven , av SiistersofSthlm:

Svar: Hiihi, super lite :) 200 har vi haft som högst :P Puss ♥

11:e kommentar, skriven , av Anonym:

Jag dricker inte heller och får alltid massa frågor. Folk säger till mig att jag är tråkigt som fan och bla bla.. Jag bryr mig inte. Jag är jag och jag dricker inte. Ta mig som jag är eller gå här i från. Det är vad jag alltid säger till folk.

12:e kommentar, skriven , av Adine:

Det är upp till var och en :) Tycker att du har gjort ett mycket sunt val! Jag själv är nykterist och har inte druckit alkohol på över 3 år. Innan dess drack jag inte mycket heller, som mest vid ett tillfälle drack jag två cider liksom. Alkoholen är min ovän också, då den tog mina vänner ifrån mig. De valde alkoholen före mig.

13:e kommentar, skriven , av Johanna:

Jag tycker att ditt val är otroligt starkt och modigt! :) och förlåt för att jag säger det, vill inte att du ska ta illa upp nu, men tycker att din sambos reaktion är lite omogen, det är ditt val om du vill dricka eller inte, och att han inte stöttar dig i det känns lite konstigt tycker jag.

Jag är 18 år, så att dricka för de flesta i min klass osv verkar vara det livet kretsar kring ibland... Dock har både jag och mina allra närmsta vänner en ganska sund inställning till alkohol tycker jag. Vi kan ta någon öl till maten eller någon drink när man är ute - men inte med avsikten att supa skallen av sig utan för att det är gott. Klart man får frågor när man är ute och folk som hetsar en, men jag är ganska självständig och klarar av att säga nej - jag vill faktiskt inte ha mer!

14:e kommentar, skriven , av Ella:

Tack! :D

15:e kommentar, skriven , av Annika:

Jag dricker inte heller alkohol, som tur har mina vänner accepterat det :) Men, om jag träffar nya människor och de ser att jag inte dricker börjar de fråga "varför dricker du inte"..

16:e kommentar, skriven , av daniella:

jag håller med dig. Jag är bara 16 år gammal och vissa av mina "kompisar" dricker jätte mycket redan nu. Nu är det mer ovanligt att man inte dricker, än att man dricker, uppfattar jag det som. Även om jag är på fest dricker jag knappt någon alkohol alls.

17:e kommentar, skriven , av Madde:

Vi hade den där diskussionen senast igårkväll när jag valde nykterheten och att må bra idag istället för att festa. Och jag hade lika kul som jag skulle haft om jag varit full. Synd att vissa inte kan acceptera att man vill vara nykter ibland.

18:e kommentar, skriven , av Fanny:

Jag ställer inga följfrågor :) och jag har själv tagit avstånd från alkohol efter min första och enda fylla!

19:e kommentar, skriven , av isabelle:

Jag är 16 och alla i min närhet har i stort sett druckit sig fulla. Jag har aldrig mer än smakat en klunk, för jag vet vad alkoholen gör. En del i min släkt har dött pga av det, så har valt att avstå från den :)

20:e kommentar, skriven , av Madde / Mamma och blivande fröken:

Jag dricker sällan, mycket för att jag hatar att bli bakis (vilket jag jämt blir) och för att jag ogillar att inte vara mig själv. Ofta tar jag chansen att vara chaufför, att få barn för mig var en lättnad för då slapp jag ha anledningar till att inte festa. Sitter hellre hemma en fredag och glor på film än dricker drinkar och mår skit dagen efter pga ångest och huvudvärk.

21:e kommentar, skriven , av Lovis - två hjärtan i samma kropp:

Nej du är inte ensam. Även jag är den som tagit avstånd ifrån alkohol. Nu är det ju inte så konstigt att jag inte dricker, eftersom jag är gravid. Men jag började festdricka redan som 14 år. Jag gjorde det för att vara cool, trots att jag kände att det inte alls var min grej. Jag mådde alltid jättedåligt, både under tiden jag drack och dagen efter.

Nu när jag blivit äldre har jag förstås tagit mitt förnuft till fånga. Jag avstår från alkohol för att jag inte tycker om det eller stödjer det överhuvudtaget. Min pappa är alkoholist och det har gjort att jag avskyr allt som har med sprit att göra. Nu står jag som sagt för det och mina kompisar får säga vad de säga vill. Men oftast förstår de, när jag berättar om varför.

Hoppas dina vänner kan acceptera varför du inte vill dricka också en vacker dag :) bra att du står på dig i alla fall tycker jag!

22:e kommentar, skriven , av Amanda:

Jag dricker inte heller. Har aldrig blivit full under mina snart 20 år. Varför frågan får jag ofta. helt enkelt så känner jag inget behov av det och jag tycker man kan umgås på andra sätt. Andra har svårt att förstå det och accepterar inte riktigt mitt svar men jag har lärt mig att leva med det :) Alla kan inte tycka om allas val. Det är när någon reagerar överdrivet på det och inte släpper det - alltså inte respekterar mitt val som jag blir oerhört förbannad! Vissa väljer att äta godis, andra inte. Vissa äter kött andra äter bara frukt. Samma sak gäller alkoholen, men konstigt nog är det mindre accepterat att avstå från den.. konstig värld :))

23:e kommentar, skriven , av Vanessa:

Jag gillar inte heller alkohol , jag hatar smaken och drack mest för att ha kul.. Mina föräldrar dricker mycket och är väl lite alcoholister .. Så vill helst int följa i deras fotspår.. Så jag dricker inte längre och då brukar vissa typ fråga och ja jag tycker det bara är muppit att dricka för jag tror dom flesta bara gör det för att kunna bli sociala ? Dom försöker passa in och bli accepterade.. Men jag tycker att man ska kunna det utan att dricka. Man ska kunna vara sig själv och bli accepterad. Jag har iallfall bestämt att jag är bra om jag inte dricker ! För jag vill lyckas i livet och ja inte bli som mina föräldrar! Andra kanske lyckas även om dom dricker ibland men jag litar verkligen inte på mig själv.. Haha förlåt för att jag skrev av mig men vart så glad att någon typ tycker som jag om alkohol haha..

24:e kommentar, skriven , av Elly:

Jag var en festprisse när jag va yngre, sen när jag och min sambo planerade barn när jag var 19 tog det en total vänding. Nu är min son 2 år och jag hatar alkohol. Jag har väl druckit ungefär 5 ggr sen han blev till och jag vill inte ens dricka men orkar inte höra tjatet från kompisar " men va tråkig du är om du inte ska dricka" Nu äre väl 6 månader sen jag drack alkohol och jag känner att alkohol inte är något för mig... Man kan ha kul utan

25:e kommentar, skriven , av Robin:

Jag dricker ibland, men inte är det ofta direkt. Jag behöver dessutom mina hjärnceller för att bli framgångsrik ^^



Jag är dock inte heller någon festprisse t.ex. from min mellanbroder, som gillar att slå runt som fan när han väl får chansen xD

Kommentera inlägget här :