Tankar om förskolor!

publicerat i Värt att tänka på.;
Det känns kanske lite tidigt att börja tänka på förskolor redan nu. Men när Kevin föddes så var det babyboom samma år han föddes vilket resulterade i att jag satt och ansökte om förskoleplats redan när Kevin var någon vecka gammal för att försäkra mig om att jag verkligen skulle kunna komma tillbaka till skolan som planerat och få gå klart de tre resterande åren som jag hade kvar av gymnasiet samtidigt som jag med säkerhet visste att han kom in på en bra förskola.

Redan nu ligger jag och funderar över vilken förskola som skulle passa. Jag älskar förskolan nere vid sjukhuset. Jag älskade Kevins förskola som verkligen bevisat för mig att de anpassar verksamheten efter barnens eller barnets behov. Jag gillar också en förskola som bara ligger ett stenkast här ifrån. Men grejen är den, med tanke på att jag själv jobbar inom en bemanning som rekryterar personal till alla dessa förskolor så vet jag en hel del om förskolorna, om säkerheten och om personalen. Och till saken hör också att många av de i personalen har blivit goda vänner till mig privat på många av de förskolor runt om i kommunen och jag älskar att få komma och jobba på dessa ställen med alla fantastiska barn.

Kruxet är nu alltså att jag måste välja en förskola som jag känner att jag inte behöver arbeta på längre vilket är enormt svårt val, och en förskola som jag känner att vår dotter kommer trivas på bäst.

Från Kevins förskolepärm finns massvis av bilder och bus dem hittat på.
Som den dagen Kevin gick hem från förskolan och på vägen berättade att han hade suttit i en helikopter.
Ni må tro att det är stort för en femåring, att bara få sitta i en så cool uppfinning.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Emily:

Du är inte ett dugg galen. Jag har med börjat tänka på förskola redan, och kommer säkert få ansöka om förskoleplats direkt när bebis är född typ, då det är otroligt ont om platser här. Jag vill INTE åka till en annan kommun för att lämna/hämta.

Kram

Svar: Skönt! Då är jag inte alldeles från vettet då =)
Ja det är inte ont om dagisplatser här där jag bor, men det är ont om dem på de BRA förskolorna. Så det är där mitt största problem ligger egentligen =P
Denise

2:a kommentar, skriven , av Mathilda:

Själv har jag väldigt många förskolor väldigt nära och många utav dom har jag hört är väldigt bra. Men hur sjutton ska jag kunna välja!

Svar: Haha ole dole doff har jag hört är ett bra och välanvänt verktyg! ;) Eller uteslutningsmetoden ;)
KRAM!
Denise

Kommentera inlägget här :