Vecka 36.

publicerat i Gravid;
Den här veckan har jag haft riktigt jobbiga förvärkar näst intill samma tid, varje kväll, dessa värkar avtar bäst genom att dränka dem i ett varmt bad. Bebis har bevisat att hon visst kan vända rumpan från höger till vänster sida av magen och sparka både på höger och vänster sida av magen med sina hårda bentag.

Andningen har blivit betydligt lättare och jag sover bättre om nätterna när jag väl somnat in. Känner mig piggare på mornarna nu men tröttare på kvällarna och tidigare har det varit mer tvärt om. Magen känns som den står i siltje för tillfället i växtväg, men det är ingenting jag klagar över för tillfället. Det känns som det är lugnet före stormen just nu. En dag kommer jag säkert vakna med världens mage igen och ha samma klädproblem som tidigare.

Alla förberedelser som blöjor, salvor, filtar, BB-packning och möbler åt bebisen och så vidare, är färdighandlade. Det känns avkopplande även fast allt inte står på sin rätta plats än så vet vi att det finns och kan användas om det skulle behövas.
 
På önskelistan till bebisen under jul (om man nu får ha en sån om hon inte hinner födas till jul) så står väl babygym och lite skallror eller leksaker för övrigt som är spännande för en liten och nyfödd samt massa blöjpaket, haha.. Annars känns det som vi har det mesta färdighandlat.

 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Riccie - Gravid v39:

Å så bra att du skriver att du har förvärkar! För då kanske du kan förklara för en stackars förvirrad "förstagångsgravid" hur dom egentligen känns? De tog mig ju flera veckor att förstå mig på sammandragningarna haha!
Gör det ont i hela magen? I ryggen? I en del av magen? Molande ont eller mer huggande?! Förstår att de säkert är olika för alla men har haft lite annorlunda ont i ryggen och nedre delen av magen i samband med sammandragningar de senaste och funderar på om det är förvärkar jag börjar känna av eller om det är nått annat..
Japp, du är min expertrådgivare i frågan ;) hihi

Kram Riccie

Svar: För mig när jag väntade Kevin så hade jag inga förvärkar alls. Men desto tydligare blev det för mig när värkarna väl sattes igång. Då kändes det som "mensvärk" som kom och gick med regelbundna uppehåll. Ungefär liknande är det nu också, fast mer åt ryggpartiet än åt "magpartiet". Så för min del är det som mensvärk som inte gör allt för ont men som är obehagligt om du förstår vad jag menar :p Och det sägs att förvärkarna alltid försvinner när man värmer upp sig (i ett bad eller med "värmepåse"), försvinner dem inte av det så kan man vara säker på att det är riktiga värkar :)
Kram!
Denise

2:a kommentar, skriven , av Emily:

Åh. Vad fin du är :)
Du har redan börjat få förvärkar? Vill med känna utav att det är nära (mer än att känna att man är stor och klumpig).

Kram

Svar: Ja, men det är ju inte roligt med förvärkar ju :p Jag hade hellre fått värkar samma dag jag åkt in och endast haft dem under en dag tills lillan var ute :p Men nu blir det några bad och duschmassage per dag för att få bort dem. Tack och lov för att vi inte betalar för vatten ;P
Kram!
Denise

3:e kommentar, skriven , av Mathilda:

Du är jättefin! Underbar mage har du :)

Svar: Åh tack tack tack söta du! :)
Denise

Kommentera inlägget här :