Torka aldrig tårar utan handskar.

publicerat i Filmer/serier;
Jag sitter fortfarande kvar med gråten i halsen efter att ha sett första avsnittet i den tredelade tv-serien som Jonas Gardell skapat, "Torka aldrig tårar utan handskar."
Sverige, för bara några år sedan. För alldeles för få år sedan då AIDS kom in i landet och upplyste svenska folket om vad det var för hemskheter som cirkulerade bland alla homosexuella.

Sättet de behandlas på i serien. Viskningar. Rop. Vuxenmobbning. Och absolut ingen acceptans någonstans än bland bögarna.
Är det något pris som ska infinnas så är det priset för de homosexuella, för de som vågar stå för vad de tror på. För dem som vågar visa den kärlek de faller för.
 
Men speciellt på den tiden på sjuttio och åttiotalet, men även idag då de fortfarande har så mycket att bevisa för oss i lilla landet falukorv. De-är-också-människor.

Då  på sjuttio och åttiotalet var vi väldigt oupplysta om sjukdomen som tagit flera liv - då förstår man nästan oron som cirkulerade och viskningarna som de behövde stå ut med. Men idag finns ingen anledning till att vara homofob eller böghatare. De finaste människorna jag känner till är homosexuella, och då menar jag både flickor och pojkar. Trots finns det så stark hat bland dessa människor och det gör mig så ledsen och upprörd.
 
För er som inte sett Jonas serie kan se första avsnittet här,
 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Carro - Foto:

Har hört och läst mycket om den där serien. Tyvärr jobbade jag då första avsnittet sändes men jag måste nog se det på svtplay.

2:a kommentar, skriven , av linnhahne.blogg.se:

Hehe ja men precis.. ;-)

3:e kommentar, skriven , av sara:

Nu har du sista chansen att vinna en länkning hos mig! Går ut på att svara på en fråga om mig, ganska lätt, vid rätt svar vinner en länk ikväll!
Direktlänk: http://www.nattstad.se/sarawiklund?id=4376917

4:e kommentar, skriven , av Sofia:

Sv: Hahah, kan säga att jag blev chockad! :P

Hoppas du haft en bra dag!

5:e kommentar, skriven , av anna:

Den har inte jag sett, men förstår att jag har missat nåt bra

6:e kommentar, skriven , av alice:

kollade också på den serien , den var riktigt bra!

7:e kommentar, skriven , av Elin och Jennifer:

Var gärna med i våran veckansblogg tävling, och ta del av våra läsare :D : http://jelin.blogg.se/2012/october/veckans-blogg.html

Ha en fin torsdag!

8:e kommentar, skriven , av ♥ Camilla - med liten i magen!:

Jag måste verkligen kolla på den där serien sen! Det är något speciellt med Jonas Gardell och det han skriver, det blir så obehagligt verkligt men ändå vill jag titta ^^,

9:e kommentar, skriven , av Hanna:

Det var en blandning av det bästa och värsta jag sett. Fy satan vad fruktansvärt vidrigt och samtidigt så bra och vacker.

Kommentera inlägget här :