Cyber Bully.

publicerat i
Allt finns verkligen på internet. Och det är med skräckblandad förtjusning som man med ett lätt knapptryck kan komma åt precis all information man vill ha.

Jag råkade, dock inte av misstag utan mer nyfikenhet trycka mig in på cyber bully. Det finns jättemånga kändisar som förklarar hur utsatta de blir på grund av deras klädstil, deras sångstil, deras bloggar, deras musik... ni fattar. Och det här är ingenting som förvånar folk. Att människor bakom en skärm, någon helt annan stans i en helt annan delstat eller världsdel kan mobba en person över internet - en person som är helt främmande för den andra. En mer känd, eller mindre okänd människa kan när som helst bli utsatt för denna typ av mobbning och den accepteras av samhället.

Vad folk inte vet är att varesig man har "råd att köpa vänner" eller inte så har alla fortfarande samma känslor... Det finns ingen som i tid och otid - varesig som känd eller okänd orkar höra på folks taskiga kommentarer om hur de ser ut eller låter, hur de rör sig eller hur de aggerar i en viss situation. Det bryter ner en människa tillslut

Jag tänker på Justin Bieber (stavning?) som sedan början av sin karriär som han ändå kämpat sig till att få - fått stå ut med "haters", trots att han egentligen inte gjort någonting för att reta upp människorna. Nu ser jag verkligen inte honom som någon förebild för min del - men många tonårstjejer och killar här i Sverige ser upp till honom och även de blir utsatta för dessa Justin-hatare. Det är på något sätt tabu att säga att man gillar honom. Men låt oss ta ett svenskt exempel. Vi har ju faktiskt Blondinbella som fått stå ut med kommentarer om hur "tjock" hon är. För mig är hon välmående och ingen anorektisk person som man lätt blir när man står i rampljuset som hon gör.

Och det här med internetmobbning. Det är så jävla onödigt och oftast är det den som hoppar på någon som mår dåligast.

Nu tror jag att jag har fått ur mig allt jag behöver innan läggdags, haha.
Och avslutningsvis så vill jag att ni ska följa den gyllene regeln - både i verkliga livet samt i den virituella datavärlden.
"Behandla andra som du själv vill bli behandlad".
 
 

Kommentera inlägget här :