Känslan av att inte få tillräckligt med syre...

publicerat i Gravid;
... slår till ganska ofta just för tillfället. Det var ganska panikartat de första gångerna som jag låg i sängen och skulle sova och insåg att jag andades allt för lite och nästan andades snabbare för att ta igen min andning. Men det är tydligen något man får stå ut med om man väntar barn. Andnöd är tydligen normalt. Och så länge man inte får panik över det så går det oftast över ganska snabbt.
 
En annan sak jag får av ingen anstängning alls är hjärtklappning. Från noll till hundra slår mitt hjärta tusen slag i minuten istället för åttio. Nåväl - känslan är den i alla fall. Och obehaget sitter kvar en bra stund innan man kan återgå till det man tidigare gjort och alla tänkbara sjukdomar samt symptom hinner sätta sig på näthinnan innan hjärtslagen slår i normal rytm igen. Det är nästan så att man skrev testamentet vid första hjärtrytmsförändringen.

Även där var google till bra hjälp då man söker hjärtklappning och graviditet i sökrutan så finner man att man inte är ensam om problemet och man kan koppla av!

Har jag sagt att jag älskar google?
 

Taggar: Andnöd, Gravid, Graviditet, Hjärtklappning, Testamente, Testamentet, google;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av anna:

fy jobbigt, kommer ihåg det där. det sista i min graviditet så trodde jag seriöst att jag inte fick luft

Svar: Ja det är riktigt obehagligt. Speciellt när man går i uppförsbackar och inser att man säkert inte tagit ett riktigt andetag de senaste tio meterna. Och börjar andas andfådda andetag. Folk intill en måste tro att man är dum i huvudet.
Denise

Kommentera inlägget här :