Bartender, dricks och fjällräven i nynäshamn.

publicerat i
Det var inte så mycket folk på jobbet idag. Jag fick nöja mig med nittiokronor i drick's och fick även höra att jag passade väldigt bra som servitris och bartender. Dem sista kunderna var ursöta - speciellt damerna som gärna kramade om mig en massa gånger och som berättade massa bra om deras män. Haha. Sötnosar!

Nu när jag gick hem - då jag äntligen fick gå hem så stöter jag på en räv. Han står bara några meter ifrån mig, max tre - och samtidigt så går jag och pratar med Louise i telefonen. Jag ser på svansen att räven har skabb och ska försöka skrämma iväg den. Så jag stampar lätt i marken - upprepade gånger - men räven står kvar och bara blänger på mig, typ som : "Är du knäpp eller?"

Jag struntar i det och går vidare - och då börjar den göra massa lustiga ljud. Haha - jävla räv! Tillock med Louise reagerar som har mycket dålig mobilkontakt där hon håller hus. Och jag lovar - han skrek höggt. Så jag säger: "Ja - kom då!" med en glad röst - och först då sticker den!

Haha. Jag kanske ser ut som en räv? Vad vet jag...?
SKÅL!

Vackrare finns inte.

publicerat i Kevin;
image6
Han har mina gamla glasögon på sig, min lilla snutt. Han kommer helt klart ha läraryrket som vuxen.
Man kan se redan nu hur han passar för utmaningen!

SKÅL.

Nu ska jag göra mig klar.

publicerat i Vardag.;
Jobbet kallar om en timma och jag har själv precis kommit ut ur badet. Nytvättat hår och känner mig allmänt fräsh för en gångs skull. Skönt. Frågan är hur man kommer känna sig då man kommer hem, svettig, flottig och äcklig från jobbet - man känner sig som en grillad korv. Appropå korv så ska jag nog ta mig lite korv och mos från igår så att jag är mätt när jag börjar arbeta för en gång skull.

Man lever bara en gång.
SKÅL.

Suget bedrar.

publicerat i Vardag.;
Igår åt jag bara lite tiramisú och en räksallad till middag på jobbet. Jag gjorde by the way, salladen själv. Lyckat. Jag är dock inte så förtjust i rucolasallad. Jag tycker den är allmänt stark och bara tar överhand i smaken. Så nej - nästa gång skippar jag den. Idag har vi en beställning på fyra pers - vilket tyder på att det kanske blir lite folk trots allt. Roligt, roligt.

Jag är hela tiden sugen på någonting, jag går och rycker i kylskåpshandtaget - trots att jag öppnat den dörren ett tjugotalgånger idag så måste jag ändå öppna den igen för att se att det inte har kommit in någonting nytt. Som att demonstrera mitt beteende så gick jag in och borstade tänderna en gång till. Och tro det eller ej - men mitt sötsug är så gott som borta nu. Hm. Kanske ska man alltid ha bra hygien och borsta tänderna varje gång jag känner ett sötsug. Å andra sidan inte - då skulle jag inte ha något tandkött kvar för att jag blev tvungen att borsta tänderna var femte minut. Så nej. Men suget bedrar!

Läxläsning.

publicerat i
Jag känner mig riktigt stolt. Jag gjorde två stora uppgifter igår innom loppet av en halvtimma. Nu har jag bara idrottsschemat och Analysen av boken kvar. Ska vi säga att även det går på en halvtimma sammanlagt. Nej kanske inte Analysen. Den skulle jag behöva flera timmar på. Men Idrottschemat går rellativt fort - då jag tränar så mycket som noll gånger per dag. Väldigt sällan med andra ord. Men jag är aktiv och går promenader till och från arbetet - vilket skulle ta över en halvtimma för "vanligt folk" men som tar tio minuter för min del. Så där kan man väll säga att jag tränar lite i alla fall. Men jag förstår verkligen inte hur man sätter upp ett träningsschema. Men det ordnar sig säkert. Allt är som sagt menat för att göras i sista minuten!

SKÅL!

En anledning till varför man ska gifta sig.

publicerat i

Kan det på något sätt bli mer romantiskt - trots att dem hade en pytteliten bostadsyta att dansa på. Men det är så vackert! Jag vill också gifta mig någongång. Trots att det kommer gå åt flera miljoner. *blink blink*.

Ja - jag är vaken.

publicerat i Kevin;
Jag vaknade ganska bra i morse. Jag fick en bra start. Kevin låg och halvsov - putandes med läpparna så jag kunde inte motstå att pussa honom när han ändå låg brevid mig. Och jag möts av världens leende. Man kan inte vakna bättre på morgonen. Kevin och jag kröp sedan under mitt duntäcke och sparkade allt vi hade så att det blev en "luftig" koja. Ronnie tyckte dock att det var så lagom roligt att höra allt prassel och bad oss gå upp. Egentligen så vet jag inte vem det är som är mest barn i våran familj. Det är ju trots allt jag som lär Kevin allt som han inte ska kunna egentligen. Men han kommer ju lära sig det förr eller senare. Så varför vänta till förr.

Nu sitter han i alla fall i soffan med sina teletubbie's dockor och kollar in teletubbie's. Att den där ungen kan alla i teletubbie's förvånar mig starkt. När jag ska säga namnet på alla så måste jag gå från färg till färg. Han kan bara sitta och rabbla och peka på vem som är vem och vad som är vad. Hjälp säger jag bara. Min unge är beroende!

Han har i alla fall blivit bättre nu, tack och lov. Han hostar bara lite - vilket är jätte skönt. Men han håller på att bli pigg och kry igen!. Halleluja.

Nynäshamn, by night.

publicerat i Vardag.;
Jag går alltid hem när det är stjärnklart ute. Dem enda som stör min väg hem är pizzeriabagarna mitt i centrum. Dem stör mig egentligen inte - dem bara finns där och ställer upp stolarna på borden, skurar lite eller röker sista ciggen för kvällen. Jag går förbi konsum som ligger mitt emot pizzerian. Dem stänger klockan nio - så där är det alltid bäcksvart när jag går min promenad hem. Därefter så går jag i tio minuter till, minst. Hela vägen hem. Jag går förbi pubben vilket oftast håller på att stängas då jag passerar där strax efter tio. Dem enda som brukar vara där inne är stammisarna som sitter och trycker på spelautomaterna eller några gäster som klunkar vin eller öl. Därefter går jag förbi några bekantas hus - tittar alltid in om jag ser några, oftast sitter pappan i huset och knappar på datorn, men honom känner jag inte så det är ingen idé att försöka vinka. Jag går in vid en lekpark och upp på en bro. Nedanför bron ligger campingen. Där är det alltid ett tjugotal husvagnar som står. Endel står bara för ståendet's skull. Andra bor där året runt - endel är entreprinörer till nynäs refining AB. Jag går förbi campingen också. Jag fortsätter förbi dem nybyggda IKEA husen och förbi ungdomsgården. Nu kommer den läskigaste biten hem, trots att jag vet att det inte kommer hända mig någonting. På höger sida ligger Jehovas Vittnen - det stället ger mig rysningar. Och på vänster sida ligger båtuppläggningen, det är det som skrämmer mig. Tänk så lätt man kan gömma sig där bland båtarna. Egentligen är det bara trehundra meter hem, på sin höjd. Men dessa meter känns riktigt långa. Jag har världens längsta uppförsbacke innan jag kan svänga in mot min gård. Oftast springer jag upp för backen om jag inte har någon runt omkring mig. Jag vill trots allt inte verka galen.

Även fast jag kanske är en smula galen, då och då.

Fullt ös - medvetslös.

publicerat i
Jag ställde som sagt klockan i morse för att jag skulle upp i tid. Som Victtorio skulle säga, "big, no, no". Jag var grymt trött idag och fick dricka två koppar med capuccino. Nog för att det var mycket gott att känna sig vuxen i si sådär tio minuter som det sammanlaggt tog för mig att dricka upp kaffet - så fick jag ändå lite vuxenpoäng. Jag samlar, snart är jag uppe i tusen och då kan jag äntligen kalla mig för vuxen på riktigt. Idag hade vi åtta gäster. Ju färre gäster vi har desto mer i drick's tycks vi få i alla fall. Jag och Victtorio delade på 201 :- idag. Lyckat med andra ord. Det var jag och Eric som var kvar sist idag. Ett damsällskap på fyra satt längst in i valvet och tycktes inte sluta prata trots att stängningsdags hade passerat för en fyrtio minuter sedan. Vi satt glatt kvar ändå - med våran kära stammis - Peter. Han är jätte trevlig! Men tillslut så bad damerna om notan och vi kunde plocka in den sista disken och fullfölja stängningen. Så idag kom jag hem strax efter elva. Men det var skönt att få ett avbrott av vardagen.

Nej. Jag måste gå in och lägga mig nu om jag ska orka köra till tio i morgon kväll.
Hoppas det blir mycket folk då också. Det är roligt med fullt hus.

Nu ska jag göra mig i ordning.

publicerat i
Jag kommer in igen efter jobbet med nya skriverier. Men så länge så får ni hitta på något annat roligt!
Hoppas att ni får er en bra - vad det nu är för dag, dag!

Ni som har möjlighet kanske kan komma ned till nynäs och äta hos mig!
Jag lovar att ni inte går där ifrån magsjuka.

POK.

Tusan vad minuterna tickar.

publicerat i Vardag.;
Gud så fort tiden går.
Snart ska jag gå iväg och vara social på jobbet. Jag vill egentligen bara servera. Men det blir nog till att stå i köket och göra i ordning Bruschetta'n med permaskinka & Mozzarella Caprese idag också. Och lägga upp och dekorera tiramisú'n och göra klart panna cottan. För det är det enda som jag kan till hundra procent. Och så kan jag självklart våran räksallad - för den är lätt som en plätt.

Idag ska jag i alla fall gå hem från jobbet. Jag måste få en daglig motion. Det är ganska skönt att röra på sig också. Och idag är det ju sol ute men iskallt istället. Fy.

Snart börjar Oprah. Hoppas att det är ett bra ämne som hon pratar om idag.
Jag måste äta någon lunch. För min del blir det en varma koppen - minestrone.
Smaskens.

SKÅL.

Framsteg.

publicerat i Kevin;
 • Man kan lägga ned Kevin i sängen och gå ut - han stannar kvar och somnar själv.
 • Han pratar mer och kan nästan säga allt han vill ha sagt.
 • Han sjunger och jag hör vilka sånger han har lärt sig på dagis.

Liten börjar bli riktigt stor nu.
Snart kommer han att växa om mig den lilla rackaren.Han är redan mer än halva min längd - och observera att han endast är två. Hur blir det då han är tjugotvå då. Help.

Listan.

publicerat i Onördigt;
Senaste
Kompisar du träffade: Louise.
Personen du pratatade med: Ronnie
Du fick SMS av: Ronnie
Du kramade: Ronnie eller Kevin.

Idag
Kläder: Trosa och Bh. Jag har "precis" vaknat.
Bättre än igår: Nej.

Imorgon
Är det: En ny dag som oftast.
Händer imorgon: Jobbar - som vanligt.
 
Favorit
Nummer: Har inget.
Färg: Vit och svart.
Årstid: Sommar - tror jag.

Nu:
Saknar du någon? Ja.
Humör för tillfället? Energisk.
Musik: My fathers eyes - Eric Clapton
Tidsfördriv: Ja, den här listan är ett tillräckligt tidsfördriv.

Frågor och svar
Det första du gjorde I morse? Gick upp och satte på tv:n.
Vad åt du sist? En piggelin
Tror du på distansförållanden? nej, dessvärre inte.
Vem tänker du på just nu? Min fallande stjärna.
Tror du att personen tänker på dig med? Ha Ha Ha.
Vart reste du sist? Kommer inte ens ihåg.
Vad gjorde du igår kväll? Kollade på CSI Las vegas
Liknar du din mamma eller pappa? Pappa.
Ler du ofta? Hela tiden.
Välj en (kärlek, skönhet, kreativitet)? Kärlek.
Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna? Ja.
I vems säng sov du i igår natt? Ronnie's.
Vilken färg har din tröja? Hudfärgad?

Sorg
Har du någonsin gråtit tills tårana tagit slut? Nej. Men nästan.
Har du någonsin gråtit dig till sömns? Ja.
Gråter du när du skadar dig? Nej, ytterst sällan.

Lycka
Är du en glad person? Ja.
Önskar du att du var lyckligare? Nej.
Är lycka överskattat? Absolut inte.
Kan musik göra dig glad? Ja.

Kärlek
Har någon annan än din familj sagt "Jag älskar dig"? Ja.
Har du någonsin sagt "Jag älskar dig" och menat det? Ja
Har du en flick/pojkvän? Ja.
Är du nöjd med det? Ja.
Är du kär? Ja.

Hat
Vem hatar du verkligen? Allt som har med hat att göra är abstrakt.
Har du någonsin gjort en hat-lista? Nej.
Är du en mobbare? Nej
Har du varit så arg på någon så du börjat gråta? Absolut.
Har du blivit sviken någon gång? Ja, många gånger.

Skolan
Gillar du skolan? Ja, det är min framtid.
Favoritämne? Svenska, Idrott.
Värsta ämne? Matte?
Har du spytt i skolan nån gång? Inte vad jag kan komma ihåg.
Är skolmaten god? Ja, inget illa med den.

Ska det bli en vit jul - Nu?

publicerat i Vardag.;
Dem på SMHI förespår nu att det är dags för snön och ovädret att komma till helgen. Jag förespår att jag ska ligga i sängen och helst inte alls gå upp om det ska bli ett sådant väder. Men det sorgliga är att jag måste vara på jobbet för Chefen. Hon och hennes familj ska åka och klippa sig i södertälje - don't ask me why. Dem har nog helt enkelt inte kommit på att det finns en frissör närmare - både i nynäs och i ösmo och hela vägen upp till södertälje. Men men, det är deras val.

Men som sagt. Jag vill inte ha någon vit jul nu två månader efter jul. Nej tack säger jag. Både snön och allt annat kan hålla sig här ifrån. Men vi har ju våra julgardiner kvar - och julstjärnan i köket och två adventsljusstakar i köket, respektive vardagsrum. Så en lite sen jul kanske inte skulle skada ändå.

Nej. Fan, jag vill ha vår.

Vaken - i tid för en gång skull.

publicerat i Vardag.;
Ja, idag lät jag inte halva dagen gå till spillo. Jag ställde klockan på tio i morse men är fortfarande grymt trött. Men det är bara bita ihop - för i morgon kan jag ställa klockan på nio och nästa dag på åtta. Och där får jag nöja mig man behöver ju inte gå upp hur tidigt som helst. Kevin är vaken men fortfarande hostig och snorig. Men det börjar i alla fall gå åt rätt håll - han orkar vara uppe längre på dagarna, men å andra sidan så äter han som en mus. Han får nästan inte i sig någonting längre. Men igår åt han nästan upp all fisk som vi laggt upp till honom på talriken. Så det ska han ha ett stort plus för. Så hur ska jag slösa min tid idag? Jag har ärligt talat inte den blekaste.

Jag ska bara mysa med Kevin, göra i ordning en redig frukost och äta i lugn och ro.

Nu ska jag gå in i sängkammaren.

publicerat i
Jag tänkte gå och sussa nu med min gosse. Eller brevid honom rättare sagt. Han sover redan den sömntutan. Jag känner att jag måste upp i tid och ha energi för att orka vara vaken till halv tio, halv elva i morgon - beroende på när jag slutar mitt arbetspass. Fy, jag orkar egentligen inte jobba - trots att det blir roligare och roligare för varje gång. Jag börjar fan älska mitt jobb.

Jag lärde mig kassan idag. Helt säker är jag på den nu. Men det är bara den där "00" knappen man måste komma ihåg att slå in så att det blir rätt. 

Denise, tänk "00", tänk "noll, noll" bara.
Allt kommer att gå super.
 

Jag vill verkligen inte ha serveringen själv på lördag.
Aldrig helt själv. Det är super pirrigt.
Jag måste komma ihåg att tvätta min skjorta - så att jag är fin när jag serverar.
JAG SPYR.
This is not who i am. Jag vill inte vara någon söt servetris.
Men det kommer gå bra. Det är jag bergsäker på.
Det kan som sagt inte vara värre än att ha det där köket för sig själv.
En helt omöjlig uppgift om du frågar mig - men även den gick ju bra.

När ska min kväll sluta.

publicerat i Vardag.;
I morgon tänkte jag gå upp klockan nio. Eller tio senast. Jag ska ställa klockan. Detta är ett måste. Jag ställer den nog på tio. Jag måste komma upp i tid så att jag somnar om nätterna. Annars så kan jag vara vaken hur länge som helst. Då blir det problem när skolan börjar igen på måndag. Men å andra sidan så är det lov snart igen. Snart är det sommarlov också. Efter denna tröga februari månad så brukar det gå ganska fort med både värme och sol - och då våren kommit så är den över lika fort och har ger plats för våran älskade sommar.

Jag vill ha sommar nu, nu, nu. Jag längtar efter att få springa runt halvnaken.
Jag vill ut och ha kul en sommar som tjugohundraåtta bara kan ge

Lista.

publicerat i Onördigt;
Har Du Kysst nr 7?
Min faster, Annelie. Nej, men kanske en puss.

Gillar Du att vara med nr 19?
Pernilla. Är sällan med henne. Men i skolan är det alltid roligt!

Gillar Du nr 25?
Emelie och Wilma. Emelie är en supersnäll tjej.

Nr nr 21 Din bästis?
Pappa - Ja, han vet ganska mycket om mig och vi har en bra relation så det kan man nog säga!

Är nr 14 en Sötnos?
Mormor, ja självklart!

Älskar Du nr 16?
Lill Marie? Nej, det är Kevins barnsköterska på BVC.

Nr nr 12 Bäst?
Gudmor Sandra. Ja bättre tjej får man leta efter.

Min Bror/Syster är nr 29?
Eva, nej det är min gudfars dotter. Sorry.

Var Du med nr 20 i dag?
Vakt Ulrika. Nej det var jag inte. Någon gång då man är ute och partar kanske man stöter på henne!

Nr 26 går i samma klass som Du?
Matilda - Nej men nästan, vi har nästan alla lektioner ihop, gills det?

Nr 31 har likadan Mobil som Du?
Grannen, 38 - Jag känner inte ens henne. Men hon bor granne med mig. Och jag har en mobil som är gammal som gatan, så det tvivlar jag stort på. Så nej.

Nr 34 är Din granne?
Malin - Nej men hon bor bara några meter från mig (på ett annat område).

Nr 40 och Du har något gemensamt?
Jeanette - Ja, vi har båda barn och ett eget liv! Hon har dock två barn och jag ett. Men i alla fall - plus att vi bor grannar!

Nr 43 gillar Dig?
Johanna - Ja det tror jag absolut. Vi är ju kusiner så! Jag älskar i alla fall min Johanna.

Nr 49 och Du ska gifta er?
Jag och malin? Jag tvivlar stort på det! Vi var klasskompisar i 1:an till 6:an!

Nr 30 är den snyggaste i Din kontakt?
Marina - Nej, men hon är förbannat söt granne i alla fall.

Sist är sämst?
Mamma's och pappa's hemnummer? Nja, kanske inte sämst.

Repotage.

publicerat i Vardag.;
Idag var det ett repotage på jobbet. En tidning som heter Bransch magasinet kom till jobbet och hade en lång intervjuv med chefen. Två timmar, plus fotografering tog det. Jag och Victorio ska även vara med. Skämms, fy tusan. Jag ville egentligen inte vara med. Men i april kommer vi att vara med i branschmagasinet! Kolla in den då!
Den tidningen ska finnas ända upp till arlanda och hela stockholms län! Ganska tufft ändå.

Nej. Snart ska vi äta panna cotta!
Smask.

Recept.

publicerat i
Panna Cotta:

En halvliter vispgrädde
1 Vaniljstång
3 msk Socker
3 stycken gelatinblad

Fruktsås:
Bär eller frukt som man ställer på en varm platta och rör om till det blir mjukt och "såsigt".


Gör så här:
Värm upp grädden tillsammans med vaniljstången som man delar på mitten.
Ta i sockret och låt det koka upp sakta. Det är risk för att det kokar upp snabbt
och kokar över. När det kokat en liten stund så tar du av det från plattan. Lägg i
gelatinbladen i kallt vatten. Värm sedan på gelatinbladen i mikron i cirka 15 sekunder
och ha sedan i det i panna cottan. Rör om och häll i det i portionsskålar.

Låt den svalna och stelna i kylskåp. 
Klar att servera!

Panna Cotta, ja jag tar med mig jobbet hem!

publicerat i
Jag har stått och lagat mat från åtta då jag kom hem från jobbet. Jag har gjort fiskpanetter och nu så gör jag panna cotta. Det är jätte lätt att göra det själv. Det trodde jag egentligen inte. Plus att den blir mycket godare än den man köper i pulver. Allt man behöver är egentligen bara grädde, vaniljstång, socker och en god bärsås till. Då blir det smaskens.

Idag kom det bara två matgäster. Och två matgäster är lika med noll i dricks, självklart. Men det gjorde inte så mycket. Med tanke på att det bara var två gäster så var det lite arbete och det innebär att man får sluta mycket tidigare. I mitt fall så fick jag gå hem runt åtta. Jag fick åka bil hem med min chef. Skönt att slippa gå hem när det är ruggit väder ute. Inte för att det hade spelat någon större roll. Men det är alltid skönt att få åka bil. Så jag var hemma runt åtta, prick idag! Skönt.

I morgon hoppas jag dock på mer jobb så att man får in lite pengar.

Jag måste bara tacka Amna jätte mycket för min fina layout!
Du är grym tjejen, jag är skyldig dig något!

Kramar i mängder! 

Jag har inte uppdaterat idag.

publicerat i Onördigt;
Detta kanske kan bero på att jag inte har gjort ett piss. Jag har varit inne i badrummet och badat med Kevin, precis innan han blev jätteseg och ville sova igen. Det är ungefär det jag har hunnit med idag. Och nu så kallar jobbet på mig så det är bäst att klä på sig och dra dit!

Nej. Vad har man för liv egentligen.
CIAO.

Home sweet home.

publicerat i Vardag.;
Nu är jag äntligen hemma och har bänkat mig framför soffan med systrar i jeans som sällskap. Jag förstår dock inte vad den handlar om. Men det är kul att bara skumtitta på tv:n också.Lite senare:
Jag orkade inte skriva under tiden som filmen gick - så det fick vänta.
Jag kom som sagt hem runt tiotiden och fick över hundra kronor i dricks idag. Lyckat som sagt. Jag som inte trodde att det skulle komma några med tanke på vädret. Men ack så fel man kunde ha.
Filmen var grymt bra, trots att det var ett par jeans som hade den stora "huvudrollen" om man bortser från tjejerna som spelade med i filmen. Den var jätte mysig om jag ska vara helt ärlig och jag grät en skvätt i filmen - så känslig som jag är!

Annars har jag inte gjort mycket.
Kevin är fortfarande vaken, den lilla busungen.
Han har sovit hela dagen idag och det kommer nog bli svårt att få honom att somna ordentligt i natt.
Hmm. Men på något sätt ska det nog gå!

SKÅL!

Idag är det vardag igen.

publicerat i Vardag.;
Idag är det en vanlig dag igen. Jobbet kallar lite senare ikväll - hoppas bara att det kommer några matgäster. Hellre för mycket än för lite gäster. Kevin är fortfarande brännhet och sover större tiden av dagen och natten. Han sover dock mycket sämre under nätterna än vad han gör på dagen, trots att man försöker få honom att vara vaken så mycket som går under dagen så trotsar han. Men det är som sagt tillåtet då man är sjuk.
Jag har inte sovit vidare bra i natt. Egentligen tror jag inte att någon i familjen har gjort det. Kevin har tagit allas uppmärksamhet med hans andning. Ronnie somnade vid fyra och valde att stanna hemma i dag. Jag klandrar honom inte. Jag skulle inte heller orka ta mig upp till jobbet. Och om någonting skulle hända idag så är det bättre att vi har tillgång till bilen. Jag hoppas dock inte att han blir apatisk utan att han äter mer idag än vad han gjorde igår. Han fick i alla fall i sig en bit piggelin nu under morgonen. Det är alltid något.
Jag ska springa in på apoteket i eftermiddag precis innan jobbet och köpa ipren för barn. Det måste jag komma ihåg så att vi får ned Kevins féber ordentligt. För suppar kan man verkligen inte trycka i honom. Det funkar bara inte. Trots att det hjälper så vill jag inte utsätta honom för det. Jag är ju inte så elak.

Nej. Dags att göra någonting annat.

Lista.

publicerat i Onördigt;

Är du en bra flickvän? Nja, jag vet inte.
Hur raggar du? Jag står över.

Vad heter du? Denise
Kallas? Dedde, Nisan, Kråkan, De-Nissen.

Vad har du gjort idag? Gått upp ur sängen och ätit mat.

Vad vill du helst ha nu? En frisk son.

Saknar du någon nu? Nej.

Röker du? Nej.

Vad har du för planer till helgen? Jobba, jobba, jobba.
Vilken färg har du på dina underkläder? Vita.

Längtar du till nästa födelsedag? Nej, vem vill bli äldre.

Vem prata du med senast? Ronnie.

Är du pinsam på fyllan? Jag dricker inte. Så det kan jag inte påstå.

Är du blyg? Nej.

Vilken tid gick du upp idag? Tio nollåtta.

När kräktes du senast? Ingen aning.
Vilken låt lyssnade du senast på? Reklamlåt på tv.

Har du sovit i din egen säng inatt? Ja.

Har någon annan sovit i din säng inatt? Sambon och sonen.

Har du glasögon? Ja, men jag använder dem ytterst sällan.

Har du sagt "Jag älskar dig" till någon idag? Nej.

Är du homosexuell? Ha Ha, nej.

Vad tycker du är äckligt? Massa saker.

Vad såg du senast på tv? Rachel Ray
Vem fick du sms av senast och vad stod de? Ingen aning
Är det lätt att förföra dig? Doh?

Hur svarar du i telefonen? "Denise", eller på jobbet; "källaren lydia, det är Denise".

Vad har du för intressen? Inte många

Har du DVD-spelare? Ja

Vad är du rädd för? Mycket.

Har du gott bordsskick? Ja, det tycker jag.

Vad är attraktivt? Personligheten

Vilken färg på kläder undviker du? Rosa.
När skaffade du mobiltelefon? Ungefär i sexan, sjuan kanske.
Vem är den snyggaste du träffat/sett idag? Kevin, helt klart!

Vilken smak är de i din mun nu? Lassagne.

Vad spanar du först in på en kille/tjej? Ögonen.

Använder du tandtråd? Nej.

Vilket år i ditt liv har vart bäst och varför? Tjugohundrasex. Kevin kom till världen.
Vad köpte du senast? Räksmörgås.

Brukar du komma i tid? Ja, alltid för tidig än för sen.

Vanligaste färgen på dina kläder? Svart, vit.
Har du någonsin haft ett jobb? Ja.

Hur mycke krävs för att du ska bli full? Pass!

En brandfarlig cirkus.

publicerat i Vardag.;
Sambon skrek nyss till och greppade tag i mobiltelefonen. Det är en bilbrand nere på backlura och brandkåren var snabbt på plats. Så det har varit världens cirkus nedanför vårat vardagsrumsfönster. En brandfarlig cirkus får man väll kalla det. Brandmännen har redan släckt arbetet och dragit undan bilarna runt omkring. Lyckad kväll, värsta live sändningen. Kevin är lycklig över att få se på brandmännen in live action!

Ja, han är fortfarande vaken just för att han har sovit hela dagen.
Vi ska snart hoppa i säng, dock!

Stackars lilla kille.

publicerat i Kevin;
Sjuk
Han är verkligen inte frisk, mitt hjärta.
Vi kom precis på att han verkligen inte tål suppar. Han får jätte ont i magen och skriker som ett djur i fem till tio minuter efter man satt in suppen. Stackaren.

Glöm det jag sa.

publicerat i Kevin;
Från ena stunden till den andra så gick Kevin "in i väggen". Han ligger nu och sover i soffan, trots att vi i olyckade försök misslyckats. Han måste ju kunna somna i natt. Men det får gå som det går. Jag får vara vaken helt enkelt och sova dem minutrarna som går. Men hur som helst så är han jätte sjuk igen och orkar inte sitta upp. Kanske ska trycka i honom yttligare lite alvedon så att han blir piggare för stunden? Nja, jag vet inte det jag.

Jag väntar nog med det till senare ikväll.
Nu låter det som att han springer ett långt marathon igen. Flås, flås, flås.
Mitt hjärta. Det är inte lätt att vara liten trots allt.

Han är piggare nu.

publicerat i Vardag.;
Nu är Kevin mycket piggare. Äntligen har han kommit upp på benen och ger oss glada miner. Skönt. Han kanske blir bättre till veckan i alla fall. Ett tag så såg det helt omöjligt ut. Han ska i alla fall gå på en kåvepenin dos i tio dagar. Och dessa tio dagar måste hållas så att han inte får resistenta bakterier som jag fick. Fyfan. Det vill jag inte vara med om igen.

Snart blir det lassagne till middag. Mumsigt. Den står inne i ugnen och gräddas nu. Ska bli gott att få något redigt i magen för en gång skull. Jag är grymt hungrig då jag bara har levt på en räkmacka och fyra glassar, och två knäckebrödmackor. Det är inte mycket att hurra för i vilket fall som hellst.

Jag fick ju sex liter glass av jobbet igår - så det går ingen nöd på mig på den fronten. Plus att jag köpte piggelin och en päronsplitt till Kevin nu när han är sjuk. Så har vi ingen middag någon dag så har vi ju alltid glass vi kan äta!
Haha.
Smarrigt.

Nej. Snart ringer mat och sedan sovklockan!
Kramkalas!

Något är fel då..

publicerat i Vardag.;
Kevin inte tar emot piggelin. Han dricker hellre saft än att äta en piggelin. Då är någonting riktigt fel.

När han andas så låter det som att han har sprungit ett helt marathonlopp. Flås, flås, flås. Han sover bort hela dagen. Jag tror att han har sovit mer än varit vaken idag. Stackars min lilla kille. Jag hoppas verkligen att han blir bra snart så att man får njuta lite av lovet tillsammans med honom. Jag hade dock inte planerat så mycket som alla andra "svensson's" gör. Men jag och Lollo ska i alla fall åka in till badhuset och bada någonting nu i veckan om detta anses möjligt. Det ska bli skitkul i sånna fall!

Nej. Nu ska jag göra någonting annat.
Ciao Bella.

Akuten och myrinvation.

publicerat i Vardag.;
Jag var tvungen att ta med Kevin till Akuten i morse då jag var rädd att han hade fått RS -virus. Tack och lov så var det "bara" streptococker bakterier. Så han fick lite kåvepenin och en luftrörsvidgande medicin som han ska ha i tio dagar. Stackars krake. Dem på akuten stoppade ned saker i halsen på honom för att göra ett halsprov vilket han inte alls tyckte om. Sedan skulle det pillas i öronen och på ryggen och magen. Men tillslut fick vi ett besked om att det inte var någon större fara, thank god.

Nu när vi har kommit hem så har jag fått ta hand om våran myrinvation på diskbänken. Så fort det blir soligt ute så är dem framme dem jävlarna. Flera hundra i både lådor och diskbänken och diskmaskinen. BLÄ.
Fyfan. Jag hoppas att vi blir av med dem denna veckan. Jag ska gå till affären och köpa myrr för att se om det hjälper nu lite senare på dagen. Hjälper inte det så vet jag ingenting som kan hjälpa.

ÄCKELMYROR.

Louise är här nu, jag kanske ska vara lite social.

Kevin är sjuk, min lilla prins.

publicerat i
Kevin har blivit sjuk. Han hostar och har legat med féber hela natten. Han har fått en riktig influensa med andra ord. Själv har jag klarat mig ifrån den ganska bra - endast lite nysningar i morse och en rinnig näsa. Men min lilla kille är helt utmattad och ligger och tittar på Nicke Nyfiken. Jag har försökt få i honom lite nyponsoppa så att han kan få lite alvedon efteråt. Men han måste ha någon form av bas innan jag kan ge honom någon medicin. Annars blir det nog som hans pencilin, att han spyr upp allt. Stackars krake.

Jag ska till jobbet snart och hoppas att Ronnie klarar av Kevin idag.
Jag kommer tänka på dem hela dagen.
SKÅL.

IDAG SKA JAG FÅ GÅRDAGENS DRICKS VILKET BLEV EN MASSA PENGAR!
YES!

Äntligen.

publicerat i
Nu har det äntligen blivit lite fart på vårat bygge nere på jobbet. Idag hade vi rullians hela dagen nästan. Först två matgäster, sedan en som kom och drack lite öl, därefter en beställning på åtta personer och sedan två killar som kom in och tog sig en öl och sedan en sen beställning på fem personer. Jätte bra har det gått och det har varit folk hela tiden efter klockan halv tre i förmiddags. Jag och Victorio har som vanligt jätte roligt i köket. Underbart kul måste jag säga. Han är jätte snäll, tack och lov. Så nu har vi kommit överrens om att jag ska jobba varenda dag fram till oktober/november kanske längre. Så det blir till att jobba och lära sig hela sommaren och vinterhalvåret. Mycket jobb. Men det är roligt som fan. Alltid variation, vilket jag söker. Jag vill komma ut och lära känna folk och inte sitta inne på ett kontor som en jävla nisse. Så nu är jag helnöjd.

Nästa vecka, lördag för att vara precis så har jag servisen också. Men det ska nog gå bra. Jag har bara någonting mot våra brickor som vi bär vin och flaskor och massa glas på. Jag har aldrig riktigt kommit överrens med dessa brickor. Men man får helt enkelt plasera så lite som möjligt på dessa brickor så att jag inte tabbar mig. Jag orkar verkligen inte göra bort mig och bli alldeles röd i fejset. 

Idag gick det riktigt bra för oss förutom att Victorio brännde sig och tappade en skål med vitvinssås över hela golvet i samma veva. Men det gick bra tillslut. Vi hade mer vitvinssås i en annan skål, thank god.
Carina fick stänga själv idag. Jag och Victorio gick, respektive åkte bil hem. Jag är supertrött nu och ska hoppa ned i sängen för att gosa med Kevin, min prins..

Nej. Mer skrivande i morgon kanske.
SKÅL.

Godmorgon sverige. Snart är det jobbet som kallar.

publicerat i Vardag.;

Ursh va jobbigt det känns, två timmar till jag ska gå och jobba. Jag hinner, som nu, komma upp, gå in i duschen och äta - hitta på ett sätt att torka mitt hår och promenera ned på stan för att starta upp mitt första arbetspass. Fan va tråkigt. Jag hoppas att jag bara kör till femtiden och inte en minut längre. Men det bestämmer som sagt inte jag för fem öre. Så jag lär få sitta på jobbet och sova ikväll. Jag tänkte ta med mig en bok som jag börjat läsa i alla fall. Purpur färgen - Alice Walker.

Den är superbra! Läs den.

Tufft att jobba med catering.

publicerat i
Tretusenniohundra kronor fick vi idag för våran catering. Ganska bra och shyssta pengar då man tänker på mödan som man lägger ut på kalaset. Det kostar näst intill ingenting om man gämnför med det man drar in. Jag och Jasmine fick ta hand om alla cannapéer. Suck. Smörgås efter smörgås var tvunget att stickas ut med utstickare och sedan plaseras på stekbordet så att dem skulle få färg. Därefter plaserar man smeten som är pålägg vilket man antingen spritsar eller kluttar på med sked. Fem olika, gånger trettio stycken blev det. Närmare bestämt etthundrafemtio stycken. Två andra i klassen gjorde i ordning annan mat som också skulle catera's. Mycket blev det samtidigt med både restaurangen och catering. Men det blev mycket mycket lyckat.

Nej. Fy. Nu är jag så trött på mat och allt som hör där till.
Jag luktar både skaldjur och creme fraiche och fisk.
En riktigt salig blandning med andra ord.

- - - - - - - - - -

LOVE

God morgon världen.

publicerat i
Om tjugo minuter så ska jag och Kevin vara påklädda och klara för att gå till dagis. Jag som inte ens öppnat ögonlocken ännu. Suck och stön. Men det ska väll gå bra i alla fall.
Sen slutar inte min dag förrän efter fyra.
SUCK OCH STÖN IGEN.
Hoppas eran dag ser bättre ut.

Idag var vi hos mina föräldrar en kort stund.

publicerat i Kevin;
Min mamma blev jätte förvånad över hans stora ordförråd som han lyckats utöka. Jätte duktig är han nu på att säga fyra - fem ords meningar. Som mamma blir man jätte stolt. Han är väldigt nyfiken och dem enda orden som upprepas hundra gånger under en dag är "Vad är det...?" och så ska man förklara vad det är som han får se och så snappar han upp orden på en gång.

Som i morse då Ellen DeGeneres show gick i morse så suckade jag och sa:
"Ursh, gud vad jag hatar den där människan". Jag vet att man egentligen inte ska säga "fula ord" framför sina barn. Men det enda ordet han snappade upp var "Hata".
Så han upprepade ordet ett X antal gånger till jag rättade honom och sa:
"Nej Kevin, jag sa inte Hata, jag sa Mata - M- A - T - A."

Nej, nu ska jag gå och sova. God natt.

Snart kommer Ronnie hem, äntligen.

publicerat i Kevin;
Nu är Ronnie påväg hem. Äntligen. Kevin har minst sagt varit pain in the ass - ikväll. Han har inte lyssnat på vad jag har sagt för fem öre. Fy. Jag är så trött. Jag säger åt att Kevin ska sitta ned i vagnen då vi var och handlade - han stod upp och fick lida för det då jag spännde fast honom i vagnen istället. Kevin ställde sig upp på min datastol och jag sa strängt men bestämmt åt honom att gå av eller sätta sig ned, han föll ned och slog i huvudet, två gånger idag. Suck. Han slår saker på sig själv att han börjar stortjuta och tar på saker trots att jag säger att det är jätte varmt. Är min son självdestruktiv?

Nåväl. Han har precis börjat med detta - jätte dåliga beteende. Och för varje gång han gör någonting som han inte får så får han oftast lida för det själv. Som sagt. Man lär sig av sina misstag, hoppas jag innerligt.

Jag har fått ont i huvudet och är proppmätt efter all mat jag smällt i mig idag.
Ska gå och lägga mig så fort Ronnie kommer hem. Mysigt att få krypa ned i sitt varma duntäcke och mysa.
Jag längtar verkligen.

Köket i morgon vilket kräver en massa arbete.

publicerat i Vardag.;

En sak måste jag dock komma ihåg. Min pappa ska hämta Kevin på dagis i morgon och jag måste meddela dem det. Påminn mig om att säga det i morgon bitti på dagis annars kommer dem inte tillåta min pappa att hämta Kevin.

Men i morgon är vi i köket. Min chef kommer dit och äter med hennes man och Victorio. Kul! Ska bli galet kul att se hur höga förväntningar Victorio har om våran skola. Men men. Det ska nog gå bra att ta hand om. Hon berättade att det gått jättebra för dem efter det att dem annonserat i haninge"nytt"? och i nynäsposten. Så mitt i veckan nu hade dem haft över fjorton stycken, vilket är mycket ovanligt. Hon berättade också att dem skulle åka till Siaglass idag och ta hem en massa nya glass - sorter som jag skulle få smaka då jag börjar på lördag. Smarrrigt.
Och i morgon har vi catering som jag och en annan tjej i klassen ska ta hand om. Ska bli kul att göra i ordning för avhämtning! Lyckat baskemig!


Nej, im out of here.

Jag har ätit världens bästa middag.

publicerat i Vardag.;

Ronnie jobbar med våran bil ikväll så jag passade på att äta grillad kyckling till middag. Fan va gott det var. Jag får aldrig äta kyckling vanligtvis. Eller får och får det får jag ju. Men Ronnie är så rädd för salmonella att han nästan inte tillåter en kyckling i vårat kök. Men sånt är livet. Så man får helt enkelt passa på medan han är borta - som nu. Så jag är proppmätt men ska snart ställa mig för att göra våfflor. Jag blev grymt sugen på det i morse och därför tänkte jag tillaga det så småning om nu ikväll. Kevin kanske inte är vaken då - men han lider nog inte av det trots allt. Han fick äta ett kinder ägg och en liten bit av mjölkchoklad idag då vi var och promenerade lite i centrum. Jag handlade dock ingenting vilket jag inte hade planerat heller. Så jag håller mig till mina planer om att spara en massa pengar i alla fall. Ye. Snart är jag kanske rik!

Denna dagen kommer att ge mig:

publicerat i Onördigt;
 • En till tvättad tvätt.
 • Tid att ringa återbud till alla mina möten.
 • Mer tid för Kevin.
 • Sova bort min trötthet.
 • Göra klart alla mina läxor jag har.
 • Planera middag.
 • Titta på ett bra och lärorikt tvprogram, typ Andra Avenyn!
 • Ta mig ett varmt bad.
 • Sova i tid så att jag blir pigg.

Kevin hade anledning att sova, trots att taklampan var tänd.

publicerat i Kevin;
Efter det att jag skrivit det senaste inlägget så gick jag in och skulle väcka Kevin. Han brukar vanligtvis vakna av att taklampan tänds och brukar inte alls ha ro att sova vidare. Jag försökte få honom att vakna genom att säga hans namn upprepade gånger, han snurrade runt lite i sängen men verkade oberörd. Jag kände då på honom och insåg att han hade féber. Jaha. Då blev det att ringa alla samtal och säga att vi blev hemma idag. Jag väckte honom och tvingade i honom ett halvt glas vatten och en nappflaska med saft. Nu har han blivit lite piggare och har precis börjat resa sig upp på egen hand. Just precis nu så står han och dansar till live bandet på tv4. Min sötnos där. Så som det ser ut nu så kan jag gå tillbaka till skolan i morgon och han till dagis. Febern har gått ned någon grad utan febernedsättande och så ska vi försöka hålla den. Vi har som sagt catering i skolan i morgon så det skulle vara toppen om jag kan vara där och hjälpa till... eller som min lärare sa "Denise, du måste komma i morgon". Med en betoning på ordet måste. Så jag har väll inte så mycket att välja på.

Nej, jag skriver senare - som vanligt.

Kevin sover, trots att taklampan är på.

publicerat i Vardag.;
I natt har han inte gjort mycket ljud ifrån sig. Igår innan vi somnade så läste vi, tre böcker och skrattade och gick igenom kroppens alla ytliga kroppsdelar. Nu har jag tänt taklampan inne i sovrummet. Men han fortsätter sova, min knäppgök. Jag har blivit förkyld för omväxlings skull. Jag nyser och nyser. Men jag tvingas ändå till Gröndalsskolan. Det är sista gången idag nämligen. Toppen.

Jag måste ringa återbud idag till tandläkaren och ett annat möte.
Oh holy night. När skall jag få tid med detta.

Händerna på huvudet.

publicerat i Onördigt;
Upp med händerna. Jag har en sak att bekänna...

Jag tänkte gå och lägga mig tidigt ikväll.
Värre än så var det egentligen inte.
SKÅL.

Jag som trodde han gick på droger.

publicerat i

Thomas Stenberg säger:
Jag brukar borsta gaddarna och blogga samtidigt i bland... eller så kan det ha varit snor... jag nös för ett tag sedan

Thomas Stenberg säger:

Hmmm. jag börjar ju skriva som Nille... Lika intressanta saker. Shit jag får nog ta och rycka upp mig lite.

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Nille? Vem pratar du med egentligen thomas. Vad går du på?

Thomas Stenberg säger:

Ja du vet vem... Han som bor uppe på *. Hårdrockarjeppen... Han skriver ju så intressanta meddelanden till mig.

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

haha, jasså! Nu hänger jag med. Han som spelar träd i serier!

Thomas Stenberg säger:

Ja just det... eller vad han nu spelar för nåt

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

hahahahaa.

Thomas Stenberg säger:

Han spelar ingen roll....

Thomas Stenberg säger:

i dubbel bemärkelse

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

haha. Nej, det gör han absolut inte

Burp.

publicerat i Vardag.;
Burp. Nu har vi ätit middag. Det blev felix, snabburgare till middag. Vi hade dock inget  bröd så jag fick improvicera. Det blev ett jätte nyttigt hälsobröd med massa solrosfrön och anis kryddor. Jag blev mätt, Kevin blev mätt - Ronnie åt ingenting utan gick och la sig. Jag vet inte om jag gjort något. Eller om det var någonting som jag inte gjorde idag. Eller om han verkligen var trött. Ja, jag är typisk tjej och tänker året runt på vad andra tänker och vad jag kunde ha gjort ogjort - yes, it's sucks to be a girl. Är det någon mer än jag som skulle vilja vara kille för en dag för att bara slippa alla tjejtankar och vara typisk tjej...?

Jag vill kunna slippa vara fisförnäm och släppa mig var jag vill.
Jag vill kunna rapa in public - utan att folk reagerar.
Jag vill kunna skaffa mig ett chefsjobb och få bra betalt.
Framför allt det sistnämnda.

En till lista om hela mitt liv.

publicerat i Onördigt;
Din ålder? 18
Födelsedag? 26 juli.
Har du några tatueringar eller piercings? Inte nu längre.
Sport? Skulle vilja simma.
Snusar? Sällan.
Hoppat bungyjump? Vill aldrig stå på en stege som är över tre meter, så hell no.
Brutit mot lagen? Kanske
Tar du droger? Nej.
Vad använder du för schampo? Herbal.
Vad är du mest rädd för? Finns så mycket man kan oroa sig över.
Vad lyssnar du på just nu? Tv:n.
Pizza eller choklad? Choklad
Guld eller silver? Silver
Vilken film såg du sist på bio? Herbie kanske.
Hur lyssnar du på musik? Upp och ned som oftast. Men ibland kan jag lyssna med öronen också.
Kalles Kaviar? Nej tack.
Låt du vill ha på din begravning? "Vi kommer att dö, samtidigt du och jag."
Vad har du för bakgrund? Ingenting, ett streck som Kevin satt dit.
Radiokanal just nu? Ingen, om jag ska vara ärlig. RIX FM är annars en stor favorit i alla lägen.
Vart hade du plåster senast? Hälarna - skavsår.
Rumpstorlek? XXL
Några ärr? Ja, en massa. Jag var vild en gång i tiden.
Alkoholhaltig favoritdricka? Cider.
Gillar du dokumentärer? Ja, absolut. 
Har du fin handstil? Tycker jag nog.
Något du stör dig på? Människor som vet allt.
Vilka är dina tre favoritskor just nu? Jag äger ett par skor.
Vad har du på dig idag? Jeans och kofta och en tröja från lindex.
Om du köper tvål, vilken lukt väljer du då? Dove, eller äppeldoft.
Höger-eller vänsterhänt? Vänster.
Humör just nu? Trött.
Favoritgodis? Salt.
Är det nåt du absolut inte äter? Nej
Fisk eller badkruka? Badkruka
Saft eller alkohol? Saft
Hur många kuddar sover du med? 2.
Favoritväder? Sommar, sol - varmt.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med? Kevin, en bok, min dator.
Morgon- eller nattmänniska? Både ock.
Sparare eller slösare? Både ock.
Tror på liv på andra planeter? Nej.
Kommer du ihåg din första kärlek? Kommer aldrig glömma
Älskar du henne/honom fortfarande? Kommer alltid att göra det, men på ett annat sätt
Har du några homosexuella vänner? Ja, några stycken.
Tror du på mirakel? Ja, det gör jag.
Ser du dig själv som tolerant mot andra? För tolerant.
Ser du på kärleken som ett misstag? Nej.
Hur många barn vill du ha när du blir stor? Något eller några till.
Bio eller promenad? Promenad.
Är du kittlig? Ja.
Snarkar du? Nej inte vad jag vet.
Stjärntecken? Lejon
Rädd för insekter? Ja, spindlar och småkryp.
Äckligaste insekten? Spindlar.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Odödlig.
Vad vill du jobba som? Kock.
Chips, morötter eller godis? GODIS!
Pizza eller hamburgare? Hamburgare.
Skriver du dagbok? Nej, jag bloggar.
Stökigt eller välstädat? Det som passar.
Vilken hand håller du gaffeln i?
Är du rädd för blod? Nej
Saltar du på maten? Ja, när jag lagar den.
Gillar du att sjunga? Ja.
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Hotell och restaurang inriktning restaurang.
Anser du att du är stark? Nej inte så stark kanske.
Brukar du skolka? Inte så ofta.
Brukar du sola? Nej.
Vad gör du om du får hicka? Gnäller på att det är jobbigt.
Kaffe, te eller inget? Te.
Ögonfärg? Gröna
Har du färgat håret någon gång? Kan inte räkna hur många gånger.
Vad har du för hårfärg nu? Mörkblond.
Drömresan? Island.
Årets roligaste händelse? Året har precis börjat.
Vatten eller mjölk? Mjölk

Min kusin på tv.

publicerat i Vardag.;
Varje gång reklamen om singing bee går så hör jag "Im about to lose control and i think i like it" med en välbekant röst och en grym energi. Där är hon. Min kusin. Jag hade alldeles nyligen kontakt med henne via mail efter att ha hittat hennes hemsida på internet. Jag saknar henne jätte mycket och hon har lovat att kontakta mig så fort dem har ett karaoke uppträdande och om dem är på en bar som är artonårsgräns på. Jag älskar min kusin och jag hoppas vi ses snart, like old times.

Den allvarsamma leken, analys.

publicerat i
Nu har jag påbörjat min analys. Men det är grymt svårt. Hur ska jag komma ihåg hur miljön, runt omkring såg ut då jag var helt fängslad i handlingen. Grundläggande konflikt och beskrivning av personerna är dem enda frågorna som jag har kommit någonstans på. En annan titel på boken tycker jag inte behövs då den verkligen passar till denna. Men någon annan kanske man kan komma på. Egna reflektioner är nemas problemas, tror jag. Då jag har ganska mycket att kommentera då det gäller denna bok. Som språket - sluta säga gringo, gringo bör inte existera i en svensk bok. Man gringo inte till affären, man går.

Mig skall du älska på ett hedniskt vis.

Utveckligssamtal.

publicerat i
Svenska A - VG
Datakunskap - VG och resten av alla avslutade kurser har jag G i - utom Italienska grunsteg 1 och matte som båda gett mig betyget IG. Suck. Joel sa dock att jag skulle prova att göra om matteprovet igen och ta alla chanser som fanns. Jag avskyr matte. Men jag inser dock själv att jag måste ha godkännt i matte för att ens komma någonstans. Så det är prio nummer ett. Alla lärare hade bara gott att säga om mig, lyckost. Och jag tog åt mig av det mesta som dem sa.

Kevin var i skolan tillsammans med hans gudmor Louise som gladerligen gick runt med honom och visade upp honom. Dem gick och handlade frukt och dricka i kaffeterian och gick och låste upp alla skåplås med louise's magiska nycklar. Nej men dem hade tydligen ganska roligt tillsammans och jag höll det jag lovade Lollo klockan halv tolv igårkväll!

Innan jag hade mitt möte så träffade jag Emelie i biblioteket. Vi satt och småpratade lite och jag tvingade henne att ta en fika med mig någongång. Får se om hon håller det - eller om jag ska sms - terra henne tills hon helt enkelt ger upp. - blink, blink - Nej men det är jätte synd att vi inte går i skolan tillsammans någon dag. Hon är alltid på praktik då jag har mina ämnen i skolan och på onsdagar då vi hade kunnat ha möjlighet att ha någonting samtidigt så är vi helt lediga istället. Lyckat. Nej. Och på torsdagar och fredagar är vi i köket så vi går precis om varandra i schemamässigt. Men men. Man får ta igen det på annat sätt!

Oj, jag somnade.

publicerat i Vardag.;
Jag somnade visst. Hjälp. Jag var supertrött och Kevin var jätte grinig så det blev tydligen ingen mammagrupp idag, sorgligt nog. Jag låg ihopvikt och inknöklad i hans barnsäng med honom liggandes på min arm med hans ben över mina. Trångt - skojar du? Hjälp. Jag lovar att jag hade mer än en kroppsdel som "låg och sov" och stack till nu när jag vaknade. Jag vaknade av ett Sms av folktandvården. Jag ska tydligen dit i morgon men jag tänkte ringa återbud. Jag måste vara på praktiken och min pappa kan inte hämta Kevin två gånger nu då han jobbar. Så det får helt enkelt vänta i några dagar. Men det berör inte mig speciellt. Min tråd bakom tänderna sitter kvar, båda två faktiskt om jag ska ge mig själv riktigt goda nyheter. Annars brukar den bara vara där i några dagar eller minuter om det ska vara riktigt bra. Snart ska jag börja med min bokanalys så att jag slipper hålla på med annat under lovet. Jag vill kunna ha det roligt och mysigt med Kevin då istället, kanske arbeta lite - men det får vi se hur det blir med den saken. Boken slutade dock ganska dåligt. Men jag är ganska intresserad av att se filmen också. Men jag har ingen större lust att hyra den.

En tvättmaskin står just nu och brummar för full hals och så ska jag så småning om nu hänga tvätten men sen får vi se vad dagen ger. Jag måste dock göra allt som är nödvändigt först. Mammagruppen får vänta till nästa onsdag. Eller onsdagen efter det efter som det är skollov och ledarna troligtvis vill vara hemma med sina barn.

Unga mammor och städa.

publicerat i Vardag.;
Jag och Malin ska gå på unga mammor idag men jag fick även med mig Nettan och Molly dit! Det ska bli jätte roligt att träffa lilla Molly för första gången! Längtar.

Nu ska jag städa hela lägenheten så att inte pappa R har någonting att klaga på då han kommer hem. Haha. Han blev lite småsur då jag åkte och badade och kom hem vid tiotiden. Men jag hade det som sagt grymt kul!

Städa städa, varje lördag och så varje jul. Det tycker inte jag är kul.

Bad i badhus och en mycket lyckad dag.

publicerat i Vardag.;
Jag åkte bussen hem från skolan igår. Jag var allt för trött efter gymnastiklektionen som hade varit volleyboll och valde istället att plocka fram mitt busskort vilket var betydligt mycket lättare. Vi hade även fått sluta tidigare på samhällslektionen vilket gjorde att vi slutade lagom till bussen gick. Så att jag passade på helt enkelt. Väl på bussen så stannade den för Malin och Olivia. Dem skulle hem och ta det lugnt men ville gärna ha lite sällskap hemma. Så jag hämtade Kevin på dagis och Kevin lekte med Olivia och jag med Malin. Halv fem så fick vi idén att vi skulle åka till badhuset med hennes barn. Med tanke på att Kevin fick sådan klåda av badvattnet och kloret i badhuset så tänkte jag att vi väntar lite med att åka in med honom. Men vi tog Malins två barn och hade jätte roligt med dem. Malin är helt underbar. Synd bara att jag inte insett detta tidigare.

Idag har jag utveckligssamtal. Tack och lov för att jag får gå ensam då jag är arton! Kevin slänger jag bara ned i någon timma på dagis och sen ska vi hem och han ska få sova - och så ska vi vidare till mammagruppen om vi hinner. Jag hoppas dock att vi gör det för det skulle vara jätte roligt.

Man ska som sagt ändra sin vardag i minst en timma per dag för att känna att man lever.
SKÅL.

En lång och seg dag idag.

publicerat i
Jag har bara suttit och läst ur "den allvarsamma leken" hela dagen. Över hundrafemtio sidor har jag vänt och läst. Nu har jag bara nitton sidor kvar, tack och lov. Jag vill läsa dessa sidor hemma så att jag inte allt för depprimerad hamnar i gråt innanför skolans väggar. Den är jätte bra boken, fint skriven och kanske lite väl försvenskad då dem använder ord som ty, icke, gringo och så vidare. Man kan lätt tappa tråden då man läser alla fackliga uttryck och franska ord - blandat med tyska och engelska. Men Lydia och Arvid är man nästan vänner med nu - så mycket som jag ratade den boken förrut satte mig verkligen på en tankeställare. Hädan efter ska jag inte följa en bok på dess omslag. Jag ska ta mig tid och läsa om vad boken handlar om på baksidan.

Att lämna Kevin på dagis i morse var inga problem. Jag tvivlade dock på om jag inte skulle ta och gå hem och sjukskriva mig efter det att jag hade en ond svedande hals och dunkande huvud. Men jag gick till skolan och läste ur min bok från klockan åtta till kvart i elva. Så nu är jag trött. Ska snart gå ned i omklädningsrummet och ha gymnastik med min kära mentor...

Lollo sitter brevid mig nu, i biblioteket. Jag funderar på att be henne hålla klaffen då hon tjatar på mig att uppdatera.
"Lollo, håll klaffen".
Så, då var det gjort.

Ha't bra.

Nu ska jag mixa nytta med nöje.

publicerat i Vardag.;
Jag tänkte lägga mig ned och kolla på programmet som handlar om pedofiler. Jag ska bara sitta och le hela programmet igenom och hoppas på att dem jävlarna (mildt sagt) blir av med allt dem äger och värdesätter. Jag hatar - nej, det är också mildt sagt. Jag verkligen skulle kunna skjuta ihjäl en pedofil som närmar sig ett barn. Fy fan. Men jag tänkte i alla fall sätta mig framför det programmet och plugga lite - samtidigt som jag njuter av att dem åker dit. Tack gode gud för att det finns människor som verkligen tänker till och vill sätta dit dessa äckliga gubbjävlar.

Och nu över till sporten.
Jag avskyr att jag inte kan skriva vad jag känner och tycker. Detta gäller då självklart inte i bloggen, utan mer privat, vid sidan om. Jag är rädd att denna information jag laggt ned på ett papper eller i en mapp i min dator helt huxflux ska komma och hamna i andras händer som dem inte ska ha tillgång till. Jag vet, jag är larvig. För egentligen vill jag skriva så att andra kan läsa. Men det är grymt tufft - jätte jobbigt. Men vad gör man.
Jag kanske ska sluta tänka på andra och fokusera mer på mig själv.

Kevin ligger och sover, för hoppningsvis för natten.
Han ska sova i sin säng nu, för första gången på... Ja, vad är klockan. Nej. Men han har inte sovit i sin säng sedan två månader tillbaka minst.

Middag och bad.

publicerat i Vardag.;

Hela familjen tog ett varmt bad i badkaret. Okej, det började med att jag stod utanför och inte alls var med på deras vattenlek. Men sen så började jag hamna i leken med kläder på. Fick vatten kastat i ansiktet och kläderna blev dyvåta. Så då hoppade jag också i. Så nu, lite sent kanske så har vi ätit en god middag och tagit det lugnt. Vi har börjat titta på Outsiders och jag ska nog bara vara vaken en liten stund till. Jag börjar bli supertrött. Men men. Jag har lite att plugga också. Suck. Men jag har å andra sidan fram till efter lovet på mig.

I morgon har vi äntligen gymnastik. Jag hoppas att vi får rektorn i gymnastik en gång till denna terminen då jag blev stormförtjust i hennes lektion med step up. Trots att det kändes i benen och man gick som att man skitit på sig så var det ändå jätte roligt. Älska.

Jag skriver igen sen.

Städat och klart. Men den stora frågan är...

publicerat i Vardag.;
Vad tusan ska vi ha till middag. Jag öppnar frysen och tittar in. Host. Ett stort damm moln passerar mitt ansikte och ger mig den automatiska rörelsen av att vilja hosta. En patetisk "läkarhostning" får jag till. "Ehö".
Lax, korv, korv, korv, torsk, persilja, grönsaker, grönsaker, grönsaker, grönsaker, grönsaker, köttfärs, bacon, fryst ost... Min stora fråga är - vad kan man göra av dessa saker?

Ja, jag är inte speciellt hungrig. Jag har vräkt i mig chips och kakor i mängder så hungrig kan man inte kalla mig. Å andra sidan kan jag kallas för onyttig. Fan jag är onyttig.
Det var min stora fråga

Tack och lov för att man fick ta hem boken.

publicerat i Vardag.;
Den här gången fick vi ta hem boken som vi löser uppgifterna ifrån. Fan va gütt. För att göra skiten i skolan pallar ju ingen. Jag tror jag svarade på en fråga bara. Max två. Resten spenderade jag med att surfa på nätet. Jag vet, jag är skittråkig. Men men.

Nej. Jag ska städa och Kevin gör i ordning i köket med diskborsten och en MASSA diskmedel. Unge! Haha.

Puss & Kram.

Nu ska vi ta reda på så mycket fakta vi kan.

publicerat i
Vi ska ta reda på en massa om hur mycket pengar vi spenderar per år - eller månad och jag lovar det är mer utgifter än ingifta i familjen kan jag säga... Nej men det är mycket mer än vad man tror. Jag ska göra en egen budget och jag hoppas att det ger bra betyg så att man slipper slösa en massa energi på den skiten i onödan. Men men. Jag är som sagt ganska trött på skolan. Eller så är det skolan som är trött på mig och som bara ger mig skitsaker att göra. Vi har hittills bara haft svenska på schemat. Mycket roande ämne om du frågar mig. Och boken vi läser, "den allvarsamma leken" börjar bli ganska intressant. Tänka sig, det trodde jag dock aldrig. Men nu när det kommer in lite små intriger i dess liv så kan man genast reflektera och tänka sig själv i den situationen. Mycket bra och välformande bok. Men så långt har min dag sett ganska bra ut.

Melodifestivalen.

publicerat i Musik;


Jag måste säga att denna låt sätter sig på hjärnan trots att den påminner om ganska många artister i en och samma låt. Den har ändå skönt gung och är en typisk melodifestivallåt.

Nu har jag / vi.

publicerat i Vardag.;
 • Ringt dagis och sagt att Kevin ska komma...
 • Duschat
 • Badat med Kevin.
 • Tvättat håret.
 • Tittat på barnprogram.
 • Satt igång frukosten...  Jag ska snart/vi ska snart:
 • Äta frukost
 • Klä på oss
 • Gå till dagis respektive skola.
 • Äta lunch i skolan.
 • Plugga
 • Gå hem och hämta Kevin på dagis.
 • Mysa.
 • Äta middag.
 • Mysa
 • Sova.

Badhuset.

publicerat i Kevin;
Igår var ju Kevin på badhuset. Han hade trivts som fisken i vatt... haha, ni fattar. Han är ju nästan som en fisk min rackarunge. Han hade tyckt att det var jätte skönt i barnbasängen. Jag kan inte klandra honom. För vem går inte i den basängen då man är alldeles blå om kroppen efter att ha badat i den stora. Burr... Det enda som inte var så roligt var dusch strålarna som var lite för hårda för honom. Men det mesta klor:et sköldes av hemma så att det inte skulle klia. Men han hade i alla fall haft det jätte roligt hos faster och kusin och det hade gått jätte bra. Han hade bara gråtit i tjugo minuter då han insåg att han skulle vara tvungen att sova där utan mamma och pappa. Men det var ju ändå inte så mycket...

Min skatt.

Världens längsta natt.

publicerat i Vardag.;
Idag är jag dödstrött. Så trött att jag skulle kunna gå tillbaka och lägga mig igen. Egentligen är jag utmattad. Jag har blivit förkyld. Jag har legat och darrat - bildligt talat. I alla fall när Ronnie gick upp och Kevin började jävlas med mig att varken han eller jag skulle ha täcke. Suck, ungar alltså. Jag ska snart ringa till dagis och berätta den glada nyheten att han kommer idag. Att dem kommer att få en till unge att ta hand om. Jag tror inte att dem ser någonting negativt i det dock...
Gud det var över en vecka sedan jag var uppe såhär tidigt. Då var det fortfarande mörkt klockan femöversju. Men nu är det ju nästan sol och tjugosju grader varmt. Okej, nu ljuger jag igen. Men det kunde ha varit sant.

Åh, jag vill ligga brevid min grinpelle och sova nu. Han var jätte tjurig i natt. Så jag fick somna runt tvåtiden.

Fick höra på jobbet...

publicerat i Onördigt;
Idag kom sanningen fram. Victorio och hans kompis diskuterade min ålder och min egentliga ålder. Dem kom fram till att jag inte var ett år äldre än tretton, max fjorton om dem skulle vara riktigt snälla. Och att jag hade falskt id och inte alls hade något barn. Det var bara en täckmantel för att jag ska se mer vuxen ut. Jag har inte alls någon sambo utan han är i själva verket min bror och så ska jag snart gå klart sjunde klass.

Tack grabbar, det värmer
Haha. Jag har dock ganska skön humor att jag tål höra detta. För jag är inte som alla andra jag.
Chenobyl olyckan skyller vi fortfarande på.

Kevin kom till jobbet.

publicerat i Vardag.;

Idag kom Kevin och hälsade på mig på jobbet. Det gick ganska bra att ha honom där trots att han skrek och tjurade lite. Å andra sidan så hade han inte sovit någon middag så man kunde ju lista ut varför han var på så dåligt humör. Han fick i sig några gelehjärtan från alla hjärtans dag och lite tiramisú, så han blev nöjd i alla fall. Nu har han legat och sussat sedan klockan var strax efter nio. Han ska upp till dagis i morgon vilket ger ganska mycket blandade känslor för honom kan jag tänka. Han har ju inte varit där på över en halv månad. Så det är ganska lång tid. I morgon går han som sagt inte så länge. Han går från tio till halv tre och jag är ju hemma med honom nu så! Det är skönt. Jag ska prata med dagis och säga att jag har utvecklingssamtal med min mentor och att han måste gå i ungefär en timma på onsdag. Men det ställer dem nog upp på - det är trots allt det dem har betalt för.

Men men.
Jag har inte så mycket mer att skriva just nu. Skriver lite senare!
PLUS!

Dagen gick jätte bra.

publicerat i
Jag kan servera. Jag är inte rädd.
Jag kan inte flyga. Då blir jag rädd.

Lite så lät det då jag serverade. Första paret var helt okej. Man var lagom darrig på handen. Lagom darrig på rösten. Spillde ut lagom mycket vin på brickan då man gick. Tabbade sig lagom mycket. Andra paret gick lite bättre. Då var det dem som var darriga på handen. Kanske lite för mycket att dricka under kvällen, men å andra sidan så gav dem mycket driks. Ingenting jag fick då jag gick å andra sidan. Men kocken får nog nytta av dem pengarna. Jag får säkert dem då jag arbetar nästa vecka, säkert. Jag fick i alla fall mina drick's pengar från i fredags. Blev sextiofem kronor var. Vilket var jätte bra ju! Så nu har jag en stor samling i min sillburk, lycka!

Jag jobbar lördag, söndag.

Lagom roligt då jag slösar bort min helg på att jobba gratis. Jag hoppas att det kommer någon som ger mycket i drick's så att det lönar sig för mig. Men så är det då man ska träna för att bli italiensk kock. Då får man offra sin vardag och ledighet för att jobba. Roligt, hm, nej. Vi kanske skulle få besök av Ronnie's arbetskamrat och hans tjej. Lagom roligt att inte kunna vara där och vara social.

Carina ville att jag skulle komma hem till henne.
 
Någon dag nu i veckan för att vi ska kunna ha andsiktsbehandling hemma hos henne. Eh, what? Denise och ansiktsbehandling går liksom inte ihop. Men okej det är värt ett försök kanske. En femtioårig chef och en artonårig gratisarbetande kock. Kanske skulle fungera bra. Hon skulle även låna ut en massa böcker till mig. Vad detta nu ska vara bra för..? Jag är snurrig och fattar ingenting. Men men.

This was my day.

Jag tjuvar onödiga saker...

publicerat i Onördigt;
Ta fram telefonboken i mobilen
 
Har du pussat nummer 1?
Kusin Alexander... Jag tvivlar.

Har du kysst nummer 7?
Ann... En gammal arbetkollega. Hahahaha.

Brukar du vara med nummer 17?
Emelie och Wilma... Nej inte så ofta. Kanske på mammagruppen, då och då!
Men hon är ju trots allt skyldig mig en fika!

Gillar du nummer 4?
Estet Elise. Ja hon är jätte snäll, vi pratas bara vid under alternativ medicin lektionen!

Är nummer 3 din bästis?
Gröndalsskolansmatsal. Ehm. Nej. Jag tvivlar stort.

Är nummer 14 en sötnos?
Louise. Ja! Hon är min sötnöt!

Älskar du nummer 9?
Natalie Andersson. ABSOLUT!

är nummer 11 snällast i världen?
Kusin Sandra. Ja - en av de snällaste personerna i världen.

Va du med nummer 15 idag?
Kusin Alexander. Nej. Absolut inte.

Går nummer 5 i samma klass som dig?
Anna i klassen. Hahaha. Ja?

har nummer 12 en likadan mobil som dig?
BVC - Lill Marie. Nej, det tvivlar jag på... Men vem vet?

nummer 3 är sämst?
Daniel Och Ulrika - Nej, Ulrika är världens snällaste vakt på telegrafen!

Nu ska jag gå och klä på mig.

publicerat i
Jag funderar på om jag bara ska ta en morgonrock och trä om mig nu när jag ska över till mamma och pappa för att klä på mig dagens kläder. Jag hade endast en "cowboy" skorta och jag ansåg att detta inte passade att servera i. Men min mor hade en lite grå/vit skjorta som hon kunde erbjuda. Den får helt enkelt funka. Sen så tar jag mina "begravningsbyxor" som jag hade på morfars begravning så är jag helt finklädd som en servetris sen. Snälla, snälla. Önska mig lycka till nu.
Jag vill verkligen inte tappa någonting eller missa någonting på bongen....
JAG MÅSTE KLARA DETTA NU!

Drömmen.

publicerat i
I natt ( morse ) så drömde jag att jag inte klarade av servetrisjobbet idag nu när jag är ensam. Nästan alla som beställde ville ha husets vin och då jag gick och skulle servera husets så var det slut. Restaurangen hade blivit två våningar istället för en källare och jag skulle servera uppifrån och ned - så att jag skulle tvingas att gå ned för trapporna. Överallt var det folk och alla trängdes. Jag hade ingen chans att varken ge ményn eller ge drinkar. Uteserveringen (som vi inte ens har) var full och jag tvingades gå hundra mil mellan kök och gäst för att ens ha chans att servera mat.

Konstigt nog så kände alla mig men jag kände ingen.
Jag hatar drömmar.

Gütenmorgon.

publicerat i Vardag.;
Jaha. Då var det ännu en ny morgon då med ett nytt äventyr som väntar på en. I morgon börjar skolan. Men det känns ändå ganska avlägset för min del att börja i skolan redan nu. Det är inte precis så att man har längtat dit. Jag har som sagt en del saker som måste göras nu under veckan. Min lärare skickade ett Sms till mig, halv sju i morse (ja, hans tider är helt sinnessjuka) och frågade om jag kunde stanna kvar i skolan till klockan fyra på fredag pga catering. Och detta går nog att ordna på ett eller annat sätt. 

Jag var orolig nu i morse att jag hade försovit mig, trots att jag satte min klocka på elva som senast. Men jag sov så oroligt och drömde så sjuka saker att det var dags att gå upp. Well well.
Det är sista arbetsdagen idag på ett tag. Jag måste ta skolan i förstahand och fokusera mig på att få bra betyg. Så restaurangen får gå då jag har tid helt enkelt.

Nu saknar jag Kevin otroligt mycket. Jag hoppas att han är hemma då jag kommer hem från jobbet och att det har gått bra för honom att sova i natt...

Just nu tittar jag på Blondinbella - liksom säkert många andra i sverige, som just nu sitter på TV fyra:
BlondinBella: "Ja, jag är coatch och jag kan känna att jag vill hjälpa andra människor för att har man ett mål så ska man hålla det målet till målet är avklarat och jag pratar alltid i så här långa meningar utan att sätta punkt så det så!"
Jag: "What? - Det enda hon skulle coatcha mig med är visa mig vilken container jag ska slänga min son i utan att det blir ohälsa för andra. Men tack coatch.

Melodifestivalen.

publicerat i Musik;
Okej. Ett bidrag var bra ikväll. Jag har dock inte tittat vem det är som har gått vidare. Jag vågar inte gå in på aftonbladet för att ta reda på det. Men Sanna Nielsen's låt var superbra. Tvillingarnas låt påminnde för mycket om Mika's låtar, Kebabrepubliken finns redan och är P A T E T I S K A, Carola är bara för mycket. Jimmy Jansson look a like'en kan inte sjunga och sen resten var bara förbi passerande för min del. Suck.

Snälla säg att Sanna gick vidare?

Nu har jag varit vaken för länge igen.

publicerat i Vardag.;
Jag och Ronnie har bara myst av att vara barnlediga en dag. Man behöver verkligen det om man ska orka med de resterande dagarna av livet. Okej, så illa kanske det inte är. Men man blir utmattad av att veta att det är "samma gamla" vardag stup i ett. Men nu känner jag att jag fått en ganska markant förändring i mina dagar ett ganska bra tag. Underbart. Som Victorio sa. Om han bara hade gjort en sak annorlunda i en timma varje dag - så hade han haft större chans att erövra världen. Jag försöker tänka på det som han säger och tar vara på den informationen. Tänk, sextio minuter varje dag i hela ditt liv. Det är inte ens två procent - men tänk så underbara minnen man kan bära med sig.

Nej, nu har jag varit vaken för länge igen. Men fan så underbart.

Se upp för dårarna.

publicerat i
"Dårarna stängs".  +++++

Jag har sett klart på den filmen nyligen. Och fyfan va bra film för att vara svensk och allt. Sverige brukar inte vara bra på att göra film. Absolut inte. Men den här var något av det bättre som jag någonsin sett. Tillock med Ronnie tyckte att denna filmen var bra. Nej. FLER FILMER AV DENNA SORT! Inget blått tema mer på svenska filmer, utan färg, färg, färg.

Nu är Kevin hos faster Sussi.

publicerat i Vardag.;
För första gången i natt så ska Kevin sova borta. Det är ganska många blandade känslor från både min och Ronnie's sida. Men det ska nog gå bra. Det är nyttigt för både oss och honom att få vara ifrån varandra en stund. Just nu sitter dem och äter makaroner och köttbullar, så han lider absolut inte av att vi har åkt. Hoppas bara att det går bra fram till i morgon bitti... Man är som sagt inte van vid att få hela sänghalvan för sig själv. Idag har dem inte ringt från jobbet. Skönt. Då kan jag räkna mig själv som ledig hela dagen då. Victorio var ganska orolig om han skulle klara köket själv eller inte. Men det går nog utmärkt för honom!

I morgon får jag sovmorgon till klockan är halv tolv. Klockan tolv ska jag vara på jobbet och vara klädd till servetris. Håll tummarna för mig, alla tummar ni har, snälla.

GOD KVÄLL!

Dagens konversation.

publicerat i

Thomas Stenberg säger:

BUUUUHH!

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

HEEEELP!

Thomas Stenberg säger:

Ha ha ha. Nu blev du allt rädd va?

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Ja fyfan.

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Gör inte om det.

Thomas Stenberg säger:

Ha ha ha. kunde inte låta bli. Har kollat för mycket på spöket Laban

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Hahaha. okej...

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Du... jag tror din telefon kommer ringa ungefär nu.

Thomas Stenberg säger:

Nu!

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

 Oh, shit. Jag kände det bara på mig!

Thomas Stenberg säger:

HA HA HA... Vilken känsla du har. Du kände på dig ner du ger gubben telefonen och ber honom ringa. Fan va synsk du e

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Haha jag vet. Fan, jag tror jag ska börja ta betalt, som betaltelefon. Nio och nittio i minuten!

Thomas Stenberg säger:

Jag gjorde bort mig nu för Nathalie.

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Vadå ? Hur? Sa du till henne att spöken inte finns på riktigt? Så att hon började gråta?

Thomas Stenberg säger:

Nä men nästan. jag berättade att ni skulle komma sen. Så nu springer hon omkring och ropar RONNIE! RONNIE! RONNIE! Jag vet inte hur man stänger av henne. Verkar som om hon har hakat upp sig.

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Hum. Prova med att ta ut batterierna, kanske?

Thomas Stenberg säger:

Ska bara hitta batteriluckan först

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

eller du, byt CD skiva! Som man gör med skrollan! Låt henne säga mamma eller pappa.. Då är det den blåa skivan, tror jag!

Thomas Stenberg säger:

Hmmm. Tack för tipset!


NEJ NU SKA JAG ÅKA OCH SE OM MAN KAN BESÖKA FAMILJEN STENBERG EN STUND!
SO LONG SUCKERS!

The Nootebook.

publicerat i Vardag.;
Jag och Angelina har kollat på The nootebook nu. Den är grymt bra - helt fantastisk om jag ska vara ärlig. Men det blir ganska tröttsammt att sitta i två timmar för att kolla på en film. Men det gick bra nu med tanke på att vi hade mycket tid att spilla idag. Så vi åt en massa kakor och drack några glas cola innan filmen var slut. Men det var kul! Angelina som ska förstöra filmen hela tiden för att fråga vad som händer, haha. Du är så söt gumman.

Nej. Nu ska jag packa i ordning det sista till Kevin så att han kan sova gott ikväll.
Snart ska vi åka till Ösmo!
Puss&Kram.

Disney och kakor... efter frukost såklart.

publicerat i Vardag.;
Jag och Angelina gick in till mina föräldrar för att leta efter Kevin's badbyxor. Ja, leta var det minsta vi fick göra. Vi fick vända upp och ned på det mesta för att ens komma på tanken att badbyxorna låg ibland gamla urväxta kläder. Inte för att han har växt ut dem eller så, utan jag tänkte mer att han inte skulle få användning av dem förrän i sommar (då han har växt ut dem). Så jag tänkte att det var lika bra att skicka dem vidare till second hand. Men tji fick jag. Nu när dem vill gå och bada med Kevin i morgon så var det lika bra att leta upp dem i tid! Och jag fann dem ju tillslut i alla fall!

Nu sitter Kevin och Angelina och mumsar kakor och tittar på en Disney film. Ronnie ligger i sängen och sover, han fick nog inte sova så mycket i natt, då vi tog sängen, jag Kevin och Angelina. Så han fick ligga och trängas på en liten bit soffa. Han som är längst av oss alla. Haha. Men han hade ändå inte fått någon plats i sängen. Kevin låg nämligen inte brevid mig i natt... han låg PÅ mig. Med huvudet på mitt huvud och sina ben på min mage. Ja, fråga mig inte hur han lyckades. Och så fort som jag skulle flytta över honom åt sidan så blev han sur och grinig och flyttades tillbaka. Så jag har inte fått mycket sömn inatt. Men det funkar. Jag är i alla fall ganska pigg och nöjer mig med det. Snart ska jag packa en liten ryggsäck till Kevin så att han får med sig allt sen när han åker, mitt lilla troll

Hemma från Lydia's.

publicerat i
Jag är ganska precis hemkommen. Slutade vid halv tio idag och fick åka bil hem. Underbart. Angelina ska sova hemma hos oss idag, mysigt. Och i morgon tar hon med sig Kevin hem till sig så att han får sova hos henne! Höhö. Så i morgon är jag ledig ifrån allt. Tillock med arbetet! Lovely! Så Kevin kommer tillbaka på söndag eftermiddag. På söndag börjar jag jobba klockan tolv och kör till klockan är fem. Ska bli kul. Jag är servetris på söndag och ska stå till Carina kommer runt femtiden. Jag hoppas bara att jag inte tabbar mig på kassan eller något. Hoppas, hoppas...

Nej. Nu ska jag gå och vara lite - ehm, vad heter det?
Social var ordet!

Jag är rebel och spännande.

publicerat i Onördigt;
dricker/druckit alkohol [x]
sovit i samma säng som någon med samma kön [x]
Varit kär i nån av samma kön [ ]
tagit droger [ ]
TOTAL: 2

umgåtts med mördare [ ]
gett någon sömnmedicin [ ]
ljugit för dina föräldrar [x]
ljugit för en vän [x]
smugit ut ur ditt hem [x]
gjort något farligt [x]
skärt dig själv [x] (alla slinter med kniven någon gång i livet... eller är det bara jag?)
gjort någon illa [x]
önskat att någon ska dö [x]
TOTAL: 7

haft utegångsförbud [x]
ätit ett helt paket glass för dig själv [x]
varit hos en psykolog [x]
varit hos en drogrehabilitering [ ]
rakat av ditt hår [ ]
gjort sönder någons biljett [ ]
varit på en fest [x]
vart på en bar [x]
TOTAL: 5

vart på en vild fest [x]
vart i afrika [ ]
bär/burit svart nagellack [ ]
burit armband [x]
bär t-shirtar med tryck [x]
TOTAL: 3


stulit något [x]
vart så full att du inte kommer ihåg något [ ]
svimmat [ ]
vart full och trillat omkull [ ]
vart förälskad i en granne [x]
haft någon snokande i ditt rum [x]
TOTAL: 3

snokat i föräldrarnas rum [x]
vart på en konsert [x]
installerat högtalare i din bil [ ]
gjort sönder en spegel [x]
använt någon annans tandborste [x]
TOTAL: 4

consider ludacris är din favoritrappare [ ]
sett en olagligt nerladdat film [x]
skolkat [x]
ätit diskmedel [ ]
gått på intervju [x]
gått ifrån en resturang utan att betala [ ]

TOTAL: 3

ägt en liten lägenhet [ ]
snott din kompis pojkvän [ ]
velat ha kompisens pojkvän [x]
vart i bråk med polisen [ ]
kramat en främling [x]
kysst en främling [x]
TOTAL: 3

vart inne på datorn i 12 timmar i sträck [x]
pratat i telefon i mer än 5 timmar i sträck [x]
kollat på tv 12 timmar i sträck [x]
vart vid en eld [x]
varit förbannad [x]
dansat på en fest [x]
fuskat på ett prov [x]
TOTAL: 7

fuskat på en läxa [x]
blivit puttad i en pool [x]
lekt i en pool [x]
kollat på mtv 5 timmar i sträck [x]
vart förälskad i någon som är 10 år äldre än du själv [x]
skrattat åt någon som blev sårad [x]
TOTAL: 6

TOTAL: 43 Rebel
10-20= goodie good
21-30= a little rebelious
31-40= getting hot baby
41-50= rebel
51-60= total bad girl/boy
61-70= bitch/asshole
71-80= cant believe you made it this far
81-90= fucking bad ass
91-100= see u in hell
under 30 = du är normal
över 30 = du är spännande

Jag ska snart jobba nu.

publicerat i
Nu ska jag snart dra på mig mina knälånga blåa strumpor och dra upp dragkedjan på skorna, på med halsduken och jackan för att ta en promenad mot arbetet. Idag är det som sagt tio stycken som ringt och beställt bord, alla i det lilla valvet - men det ska nog gå bra. Om inte annat så får vi trolla med knäskålarna. Anonnsen kom ut i nynäsposten idag också. Så då kanske man kan räkna med lite mer folk. Ett tjugotal skulle ju inte sitta helt fel om jag ska vara ärlig. Undra om man hinner pausa och äta idag på jobbet - eller om jag ska äta någonting lätt hemma nu innan jag går. Det återstå se.

Hoppas det blir pengar i kassan idag när man går hem.
Jag har en hel "sillskål" med pengar nu - endel som jag sparat sedan tidigare och endel som jag fått från jobbet.
Mer pengar vill vi ha . . .

Jag tvingade till mig sovmorgon.

publicerat i Vardag.;
Kevin vaknade klockan nio i morse. Åh nej var det första jag tänkte. Jag gick som sagt och la mig vid halv ett och läste min svenskabok i närmare en timma och somnade strax efter det att lampan släktes. Kevin låg på halva min sida av sängen och jag fick nöja mig med att klämma min arm i sängramen. Den somnade ganska många gånger under natten och gav mig stickiga stötar hela tiden. Måttligt irriterande. Men vad gör man...
Så jag vaknade precis upp efter en ganska o-rolig natt. Alltså. Inte orolig natt, utan o-rolig. Den var långt ifrån rolig. Hur som helst. Jag ska snart in till min mor och far och hämta alla mina sparpengar - endast mynt, som jag ska lägga tillsammans i en skål som mina drickspengar. Då kanske det kan sluta med någonting roligt tillslut. Plus att jag ska kolla in reklamen om restaurangen i nynäsposten. Hoppas dem gjorde det rätt och riktigt. Inte för att jag lider speciellt mycket. Men men.

Hum. Undra om jag ska ta på mig ansvaret att vara servetris idag?
Skulle kanske vara roligt...

Who am I.

publicerat i Denise;

Vem är jag.

Jag tänkte passa på nu då jag har fått en hel del nya läsare. Med tanke på att ni inte berättar vilka ni är så får jag börja berätta vem jag är. Mitt namn är egentligen helt oväsentligt i bloggvärlden. Men jag döptes till Denise så nöj er med den informationen. Jag är arton år gammal och ser ut att vara ungefär tolv. Min mamma skyller på chernobyl olyckan - och att det var därför som jag slutade växa efter en och femtiofem centimeter. Jag nöjer mig dock med det och skryter istället över att jag kan stå på tå då det verkligen behövs. Jag har fått höra av vänner och bekanta att många slår vad om min ålder på krogen, då många tror att jag går in på krogen med falsklegg. Men detta stämmer självklart inte. Jag varken dricker eller röker så dem har egentligen ingen anledning att ens ta mitt legg för att titta. Men dem skulle bra allt vilja, det vet jag! Mina föräldrar är svenska ifrån början. Men om du skulle se min pappa och inte känna oss särskilt väl så skulle du nog tippa på att han var italienare. Alla tippar på det. Jag har dock inte ärvt min pappas bruna hud - eller håriga armar (tack och lov). Men har istället ärvt mycket annat, som pappas korta humör. Jag försöker dock träna bort detta - ehm, oönskade beteende. Jag föddes nittonhundraåttionio. Den tjugosjätte juli för att vara exakt, på min pappas födelsedag. Inte ens den dagen kunde dem kosta på att jag fick en egen. Nej. Den ska jag fira tillsammans med min far i hela mitt liv. Men tacka gudarna för det. För det är en födelsedag mindre att hålla reda på. Jag och datum går liksom inte ihop. Jag pluggar för tillfället och arbetar kväll som kock. Jag går ju hotell och restaurang, med inriktning restaurang - vilket jag trivs alldeles utmärkt med. Jag har både fantasi och konstnärliga gener vilket gör det lätt för mig att laga mat och komma på nya idéer. Jag är ensambarn men har två systrar i fyrtioårsåldern. Ja, jag är ett sladdbarn. Nej. Jag har inte så mycket mer att berätta. Läs min blogg och ni får reda på en hel del hemligheter! 

Sov gott. 

Nej. Nu ska jag gå till sängs.

publicerat i

Kevin vaknade strax efter det att jag satte igång första avsnittet av Andra Avenyn. Jag lyfte dock ut honom hit till soffan direkt och han somnade om utan det minsta gnäll. Skönt. I morgon tänkte jag också bara ta det lugnt och låta dagen passera. Jag kom på att det är en massa saker nästa vecka som jag ska komma ihåg. Därför skriver jag upp det här nu på en gång, som en minneslapp. I morgon ska vi göra ett nytt middagstips för helgen, troligtvis med renskav. Det blir nog gott, speciellt om Victorio blandar ihop ett gott italienskt recept i renskaven.
Jag ska nog inte äta mer pasta på jätte länge... Hur länge kan jag hålla detta löfte, i tjugo timmar till?

 • Måndag - söndag, jobbet.
 • Utvecklingssamtal på onsdag med Joel klockan 10:45
 • Möte på Soc klockan 17:45

Dagen har rullat på.

publicerat i Vardag.;
Precis som Mozarella bollarna. Nåväl. Det är bara jag och Victorio som förstår det där. Innan jag gick hemifrån så plöjde jag igenom några avsnitt från Andra Avenyn. Måste erkänna att dem blir bättre och bättre för varje gång jag ser dem! Blir nästan förvånad över hur duktiga skådespelarna blir. Jag avskyr dock Håkon. Men det är nog det som är meningen. Han har fått en sån karaktär sorgligt nog. Annars ser han rätt så bra ut och får gärna bli min svenskalärare! Höhö. Nej, skämt å sido.

Så jag tänkte sätta på några nya avsnitt och njuta i någon timma innan jag släcker lampan för natten.
Jag skriver nog igen ska ni se!

Dagens Konversation.

publicerat i

Thomas Stenberg säger:

SORRY!

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Nej, det accepteras inte

Thomas Stenberg säger:

Ska aldrig mer sno saker från dig.

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

 Vad?

Thomas Stenberg säger:

MOAHAHAHAHA! Det märker du väl. Fan vilken jävla skrivkramp man får. Hur orkar du med att göra listor? Dom e ju så jäkla långa att dom sträcker sig från Luleå till Ystad.

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

HA HA HA. Du är bara slö och ovan i fingrarna. Dags att träna fingergymnastik kanske?

Thomas Stenberg säger:

Så det räcker inte med att bara träna armen?

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Nej nej. Fingergymnastik är ett måste. Först rakt finger, sedan ett "ihopkrypet finger" och sedan ett rakt finger fast rakt ut! Och så sjunger du "nu ska vi göra gymnastik, nu ska vi göra gymnastik!" Samtidigt som du rör fingrarna i takt...

Thomas Stenberg säger:

Hmmm. låter knepigt det där. Jag får ju håll bara jag läser om det.

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Hahhaaha Suck!

Thomas Stenberg säger:

Nä du Dedde. Nu börjar jag bli trött i pallet så det är väl dags för mig att borsta gaddarna och krypa ner i slafen. Men i morgon är det ju fredag så då kan jag terrorisera dig via msn som en riktig tok. Men först ska jag proppa i mig lite choklad. Ha det gott!

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

 Ha en fortsatt mysig alla hjärtans dag!

Thomas Stenberg säger:

Det ska jag ha. Jag ska fira denna kväll med att lägga mig i slafen och snarka.


Jaha, vad kan man säga, annat än god natt Thomas!
Sov gott...

Hemma från jobbet.

publicerat i

Idag är det som sagt alla hjärtans dag, vilket märktes på jobbet. Inte bara på dekorationen och maten, utan även på antalet gäster och antalet generösa människor som ger driks. Idag fick jag och Victorio sextiofyra kronor i driks. I morgon kommer det dock fler människor på middag. Tio stycken har beställt bord och alla vill vara inne i valvet. Så vi får trolla. Det är ett sällskap på fyra och ett sällskap på sex, eventuellt sju.

Det märks att min chef är nybörjare, då hon inte har någon aning om hur man gör för att lägga in extra tillägg från kvittot. Kul att få lära ut någonting till henne! Men det märks att hon är amatör.

 • Chefen ställer sig och röker med en kund då maten ska ut... AJABAJA.
 • Chefen frågar en kund en sak och pratar i två minuter samtidigt som maten är i handen och ska till en annan gäst, ajabaja.
 • Pratar med gästerna från baren. AJABAJA. Man ska gå fram om man ska diskutera någonting.
 • Lämnar mig ensam i restaurangen då rökningen kallar igen.

  SUCK. Dem har ett och annat att lära sig...

Fläskläpp, endast menat för tuffa grabbar.

publicerat i Kevin;
I morse när vi vaknade så låg vi och drynade i sängen. Vi låg och skrattade och lekte i över tjugo minuter. Efter det så gick jag och Kevin upp, och Kevin som fortfarande var ganska småtrött sprang rakt in i dörren. Självklart började det blöda lite från läppen och den svullnade upp lika fort som han smällt in i kanten. Men han tog det helt okej! Vi badade och njöt. Så nu, efter att jag lovat honom en glass för att inte få läppen att svullna upp helt, så sitter han framför bolibompa med en piggelin. Det fick bli förrätten till frukosten. Men lika gott är det ändå.

Jag kanske är en för snäll mamma. . .?

Jag ska sova, typ nu.

publicerat i Onördigt;
Jag tänkte hoppa ned i sängen då det fortfarande är onsdag. Om några minuter är det alla hjärtans dag. Men då vill jag sova.

god natt på er. Vänner och bekanta.

Åh, ingen rolig konversation.

publicerat i
Nu har jag suttit uppe, way over bedtime för att kolla om Thomas loggade in ikväll. MEN ICKE! Antingen sitter han skönt på en uteservering på skärgårdshotellet och drar en cigarr under stjärnklar himmel, eller så ligger han brevid sin fru och snarkar glatt. Hm, jag tippar på nummer två. Egentligen ska man ju inte snacka skit om folk - nog för att han är min kusin så honom får jag i regel snacka skit om. Men egentligen snackar jag inte skit heller - för jag vet att han tids nog kommer att läsa detta. Bättre sent än aldrig. 

Men i morgon hoppas jag att den 'jäveln', svikaren loggar in på MSN.
Det är trots allt alla hjärtans dag. Så vi får ha en romantisk konversation!

Nu sover mitt barn i nattens ro.

publicerat i Kevin;
Dock så sover han oroligt. Precis innan han somnar så sträcker han ut sin arm för att känna att man verkligen ligger kvar där, brevid honom och om man förmodan redan skulle ha gått upp så vaknar han och blir hysterisk. Jag vet inte, han kanske är mörkrädd? Men jag tycker detta stadiet är väldigt tidigt att bli mörkrädd på. Han har ju ingen anledning att vara mörkrädd - då han aldrig har blivit skrämd i mörker eller liknande. Men någonting är det med vårat sovrum och våran son på kvällen. Dem verkar inte riktigt komma överrens. Men men, vad gör man. Det är bara att gå vidare och hoppas på att det är en kort period som kommer att gå över. I morgon lär Kevin dock vakna rellativt tidigt. (Allt i mitt liv är rellativt.) Just för att han somnade så tidigt ikväll. Men det är bara att gå upp i morgon bitti och se glad ut. Jag får sova middag med honom i morgon om detta anses möjligt och nödvändigt. Men men.

Ses&hörs.

Listat mitt liv igen

publicerat i Onördigt;

Fullständigt namn? Denise Elena Carlqvist.
Exakt ålder? 18 år och 6 månader och 19 dagar
Vart bor du? Nynäshamn
Bor tillsammans med? Ronnie och Kevin i en tvåa.
Husdjur? Dammråttor.
Färg på ditt hus? Biege gult. Bajs gult. Grädd gult. Se det som du vill.
När är du född? Nittonhundraåttionio. Tjugosjätte juli av en svenk pappa och en svensk mamma...
Klass? Andra året på Hotell och Restaurang.
Vilket år tar du studenten? 2009. 
Något jobb? Andra kock på Lydia's.
När gick du upp i morse? Runt tiotiden.
När ska du sova ikväll? Inte för sent och inte för tidigt.  
Duschat idag? Jag har inte hunnit det, nej.
Kramat någon idag? Ja - både Kevin och Ronnie (tror jag)
Pussat någon idag? Ja.
Vad har du ätit idag?  Pasta carbonara, pasta... och frukost, tror jag?
Dagens klädsel? Kofta, linne, jeans, för stora strumpor, svart BH, trosor.
Dagens smink? Brunspray, mascara.
Dagens sötnos ? Victorio och Carina.
Dagens roligaste? Victorio är jätte skön kock. Så rolig!

SOCIALT

Har du många vänner?
 Lagom är bäst. Jag känner fler än vad jag umgås med.
Hur många har du kysst? Runt ett tvåsiffrigt tal. Kyssar är oskyldiga, right?
Vem kramade du senast? Kevin
Hur många har du haft sex med? Två. Inte lika oskyldigt.
Hur många har varit otrogna med dig? Hur ska jag veta det.
Har du pojk-/flickvän? Ja.
Vem pratade du med i telefon senast? Viggo.
Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? "Lugnt. Haha. Jag skulle ändå börjat i skolan nu halv elva." Från Tessan. 

FAVORIT :

Film?
The notebook.
Låt? It ain't enough.
Mat? A la carté.
Dryck? Coca cola.
Färg? Ljusa färger.
Stad? Nynäshamn
Land?  Sverige.
Ämne i skolan? Köket och Svenska.
År? Nittonhundratalet.

SENASTE :

Personen du tänkte på?
Ronnie.
Personen du kysste? Ronnie.
Gången du spydde?  Ingenting jag lägger på minnet.
Gången du grät?  Ett bra tag sedan.
Pizzan du åt?  Mahmut's Pizza. Idag!
Gången du var i Göteborg? Förra sommaren..
Gången du var i Stockholm? Januari.
Gången du var full? 12 februari 2006.
Gången du var hög? 12 februari 2006. 
Personen som såg dig gråta? Ronnie.

ANTINGEN ELLER :


Svart eller vitt?
Vitt
Hund eller katt? Katt
Ut och festa eller hemma och mysa? Hemma kvällar.
Tv-spel eller datorspel? Dataspel.
Singel eller upptagen?  Upptagen
Hångla eller puss? Mysa.
Lunarstorm, helgon eller Playahead? Inget.
Ragga eller bli uppraggad?  Ragga är roligare.
Big Brother eller Paradise Hotel? Big Brother
Svart hår eller blont? Svart
Blåa ögon eller bruna? Blåa
Choklad eller lakrits? Choklad
Göteborg eller Stockholm? Göteborg.
Högerhänt eller vänsterhänt? Vänster.
Coca cola eller fanta? Coca cola
Pizza eller kebab? Pizza
Randigt eller prickigt? Prickigt.
Älska eller älskas? Älska
Leva eller dö? Leva

ANTAL

Personer du älskar?
10-tal
Personer du hatar? Mellan 0- 5
Pojk-/flickvänner du haft? 5 mer "seriösa" - 10 mer "ha" pojkvänner.
Personer du hånglat med inom en 24-timmars-period? 1.
Festivaler du varit på/ska på detta året? 0
Gånger du haft minnesluckor? 0 - 5
Gånger du varit hög? 1
Personer du saknar just nu? 5
Gånger ditt hjärta brustit? 3.

VEM

Vill du kyssa nu?
Ronnie
Ska du träffa imorgon? Ronnie, Kevin, Carina, Victorio, Eric, Matgäster...
Sjöng du senast för? Kevin och Ronnie, tror jag. Annars var det kanske Carina och Victorio.
Hade du senast en msn konversation med? Louise.
Spelade du tv-spel med senast? Louise
Vill du ta med på en romantisk resa nu? Ronnie. 
Vill du kasta en sten i huvudet på?
Ingen för tillfället.
Förtjänar att dö? Ingen.
Är söt? Min son är inte söt - utan vacker. Men han är ändå sötast i min värld.
Vill du sova jämte inatt? Ronnie. Han vill aldrig sova brevid mig dock, jag sliter ifrån mig täcket.

VAD :

Gör dig glad?
Musik, Kevin, Ronnie, Mat.
Gör dig ledsen? Oroligheter, Utsatta människor och barn.
Vad vill du helst göra nu? Prata med Ronnie som nattar Kevin.
Önskar du att du slapp göra? Gå till jobbet. Pengarna kan rulla in ändå.
Vill du ha nu? Massa kärlek, gärna serverat.
Önskar du dig i födelsedagspresent? En kamera.
Längtar du till? En massa saker. Men mest till jag kan arbeta på heltid.
Tycker du om dina betyg? Så länge jag är nöjd - vilket jag är.
Ångrar du i ditt liv? Inte så mycket.
Är det bästa som hänt dig? Att Kevin kom till världen.
Hur mycket är klockan? 22:17

Mission Completed.

publicerat i Onördigt;
Okej. Nu har jag talat med Viggo och spelat hans exfru. Haha. Jag hade ganska roligt, det var dock lite svårt att hålla masken. Men över telefonen kan man få göra alla möjliga miner som man vill. Engelskan bröt dock lite. Men man är inte mer än svensk och jag kan tala flytande engelska i krislägen. Viggo är dock jätte snäll och fick mig verkligen att kunna koppla av, så, URKUL. Han hade nämligen satt sig i en ganska svår sits och jag var gladerligen där för att hjälpa honom att tvinna sig ur denna situation. Men det gick nog bra. Jag ska höra vad han säger när han ringer sen... Haha. Men men, that's me. Jag hjälper gärna till - även om det går åt pipsvängen för det är ju inte mitt fel...

Nya besökare är välkomna besökare.

publicerat i Vardag.;
Jätte roligt. Min besökarstatus har eskalerat. Woho. Nu har jag äntligen lite fler än tjugo besökare i min blogg, underbart. Snart börjar fråga Olle. Min kära vän och tidigare klasskompis, Sara berättade att Govenor Andy skulle vara med i panelen. Underbart. Det var i sommras sist som jag såg honom. Åh, jag hade dock velat se honom på storpub i nynäs i julas. Men planerna ändras som sagt bäst dem vill. Han är ändå en stor idol! "Jag sa det funkar". Nåväl. Så det ska jag bänka mig framför - och jag skall även hjälpa Ronnie's kompis snart. Han ringde precis mig och förvarnade lite - att om en halvtimma skulle han höra av sig. Höhö. Mycket kul, mycket kul. Jag berättar mer om detta senare.

Nej. Nu ska jag pilla mitt navelludd och sticka en tröja.

Hemma från arbetet.

publicerat i
Min lärare kom till Lydia's idag. Han skulle kolla in hur det gick för mig nu, med tanke på att det är en praktikvecka. En helt onödig bedrift av tid om du frågar mig. Men det är min åsikt, så. Jag fick dock bara ett gott föredömme av min chef och kökschefen. Så det var kul. Jag berättade även att jag skulle få jobba ensam i köket om en månad - i alla fall varje söndag. Så just nu är det mycket att lära sig. Men det ska nog gå bra i alla fall. Vår restaurang ska ha reklam i tidningen nu i veckan, och nästa. Så vi får se om det blir mer matgäster nu då det kommer ut skriftligt att det är ett italienskt kök. Det italienska köket finns ju inte annat än i stan så det är ganska ovanligt här omkring i alla fall. Men det ska bli kul. Skönt när det väl startat upp. Idag åt jag carbonara till middag. Smaskens. Å andra sidan så kan man inte leva på pasta hela tiden. Så det får bli ändring på det. Lite variation i vardagen kan man unna sig. I morgon gör jag nog en plankstek till mig i alla fall.

Nej. Jag ska snart hjälpa Ronnie's kompis med en sak. Dags att förvränga rösten.
Ehm...

Doktorn, det är ingenting man tycker om.

publicerat i Kevin;
Det gick bra hos läkaren idag tack och lov. Kevin satt helt still och lät doktorn ta på hans tå. Konstigt att inte vi får tillåtelse att göra det. Men det gick bra i alla fall. Han ska få äta pencelin i tio dagar och få gå utan skor i tio dagar. Undrar dock hur detta ska gå då han är på dagis. Men dem får väll anpassa sig efter det helt enkelt. Tio dagar är ju inte så jätte länge trots allt. Efter doktorn så gick vi ut och tog ut receptet på pencelinen, det tog ett jäkla tag för dem att göra i ordning den. Men men. Det är väll så då när man jobbar på apoteket antar jag. Speciellt för dem som jobbar nära sömntabletterna. Dem kanske tar sig en och annan tablett och slumrar till.

Så idag har det varit full rulle sedan elva i morse. Och snart får man inte sitta ned längre. Bara upp och ge sig iväg.
Kevin ska sova middag nu, hoppas bara att han somnar...

Jobb. Jobb. Jobb.

publicerat i
Snart måste jag gå till jobbet. Suck. Jag börjar klockan fyra idag. Å andra sidan så kommer kanske Helen idag. Eller jag hoppas att hon kommer. Min mentor kommer i alla fall och kollar in källaren idag. Tråk. Jag vill vara hemma och mysa med Kevin ju inte behöva vara på jobbet ikväll. Men sånt är livet. Bara att stå ut.

Jag gick som sagt hem till Carina och Eric idag. Det gick finfint. Eric skulle ut och dela ut reklam om källaren idag så jag passade på att gå in till dem och kolla lite. Carina stod bara i morgonlinne med en lika vacker morgonfrisyr. Haha, ofta man kommer hem till chefen då hon står i nattlinne? Men det gick tydligen så bra så. Vi pratade och diskuterade lite kring restaurangen och Kevin var mer intresserad av deras hund Disa. En jätte söt vovve.

Hon ville att jag skulle börja jobba runt fyratiden idag. Toppen. Mindre tid hemma. Nej tack. Men vad gör man. Hoppas bara att det kommer lite folk ikväll så att man får dricks. Mer än sextio kronor vill jag ha i alla fall!

En på hundra, tusen kanske...

publicerat i Kevin;
Hur stor är chansen att man ställer sig i en lekpark med en familj som har en son som är precis lika gammal som Kevin? Inte på minuten eller så, men i alla fall. Jag träffade på den familjen idag. Vi hade legat på samma BB också - och då tippar jag på att chansen är ganska liten.

Jag har dock haft en ganska snabb kontakt tidigare med en tjej på familjeliv som har en dotter som är lika gammal som Kevin - och vi träffades på morgonen på BB då hennes man hjälpte mig med att fixa frukost. För det är inte lätt att vara utan sambo och göra i ordning mat själv med en bebis hängandes på armen. Men det funkade. Annars har jag aldrig träffat på någon som har ett barn i samma ålder. Men nu har jag det! Mycket roligt. Hoppas vi får träffa dem flera gånger, det skulle som sagt vara roligt.

Chansen är som sagt inte så stor, en på hundra - tusen kanske....

Kevins nageltrång.

publicerat i Kevin;
Kevin har fått någon typ av nageltrång. Hans högra stortånagel ser helt missbildad ut, stackars lilla krake. Vissa dagar kan han stå och gå på den, andra dagar haltar han som Lotta. Så jag tänkte att vi ska till Akuten och se om vi får någon tid där idag. Och därefter ska vi till chefen och hämta reklamen.

Nej nu måste jag gå om jag ska ha en chans på Akuten för huvud taget.
Ciao!

Och så blev det en ny dag.

publicerat i Vardag.;
Vi vaknade av att telefonen ringde. Jag tror att både jag och Ronnie trodde att det var polisen som skulle ringa och ha förhör (via telefonen?), don't ask why, angående misshandeln som skedde för några veckor sedan. Men det var mercedes som ringde och sa att Ronnie kan börja jobba på måndag! Fan va skönt! Då får vi båda in lite pengar nu. Kevin ska få gå på dagis igen nästa vecka. Han ska få gå några timmar varje dag då - vilket är jätte skönt. Både för honom och för oss. Han måste komma in i en rutin igen. Men nu har man ju sånna praktiktider att dagis nästan stänger då man börjar jobba. Men men. Nu har jag i alla fall talat med min far ang. mailen till konferenshållaren på Oljan. Han sa att det inte fanns någon speciell som anordnade konferenser dock. Men att jag gärna kunde slänga in lite reklamlappar hos honom på jobbet!

Åh, allt ser ut att gå våran väg idag.

Jag borde egentligen sova nu.

publicerat i Vardag.;

Jag ska som vanligt upp tidigt i morgon. Dessa dagar som gått nu kan man inte precis säga att jag har gått upp tidigt. Men jag har ändå varit den som gått upp först i familjen. Jag funderar på att ta någonting att äta nu så att man somnar och är mätt för en gångs skull. Frutti di mare'n blev man inte så mätt på. Pasta dövar som sagt inte hungern så länge medan Tiramisün hade helt motsatt effekt och fick en att må illa istället. Men nu ska jag äta någonting och sova på det.

God natt mina vänner!

Mmmbop.

publicerat i

Jag kommer ihåg. Detta är nostalgi. Jag tror jag var sju eller åtta då jag fick min allra första CD skiva.
På den tiden då det var modernt att ha en CD spelare hemma. Hanson var en av mina första CD skivor.
Det är kult och nu mera historia, men lycka för andra. Men jag håller mig till att det är nostalgi för min del.

Lyssna och njut.

I morgon ska jag göra massor.

publicerat i
Ja, som sagt. Har man inte jobb så skaffar man sig det. Carina ville att jag skulle dela ut reklam om restaurangen i morgon. Det räcker tydligen inte med att jag bara sitter och bloggar hela dagarna om mitt arbete, utan jag ska ge mig ut på staden och ge ut reklam i handen på folk. Nog för att jag tycker att det är trevligt att träffa människor, men detta är väll att överdriva en smula. Men det ska nog gå bra. En stor del av högarna lägger jag bara in hos stora företag om dem anser att detta är okej. Så kan folk komma och ta reklamen som intresserar dem. Lätt och inte så krävande arbete. Så jag ska hem till chefen och hennes man i morgon och hämta reklamlappar. Jag menar, har man inte jobb så skaffar man sig det. Nörd som man är!

Nej. I'm off. I alla fall ett litet tag.

Msn är en rolig pryl. Det är Thomas också.

publicerat i

Thomas Stenberg säger:

Fan har du inte gått och lagt dig än?

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Hahaha nej inte du heller ser jag, Pappa thomas

Thomas Stenberg säger:

Jag är ju 31 så jag får ju vara uppe längre än dig ju!

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Hahaha, jag har precis kommit hem från jobbet, så nu klassas jag också som vuxen, saknas bara villa, volvo, hund och husvagn så är jag en riktig svensson!

Thomas Stenberg säger:

Glöm inte att fixa visitkort också. Det ger ju en del vuxenpoäng. Har man visitkort så får man vara uppe 15 minuter längre på kvällen.

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

 Åffan. Då gör jag det det första jag gör i morgon. Kan man göra det på handelspanken då eller?

Thomas Stenberg säger:

Nä vi fixar inte sånt trams. Du får nog rita något fult i photoshop och skriva ut på skithuspapper och dela ut som visitkort.

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Aha, simple as that! Jag som ville ha något jätte fint blänkande kort i min plånbok.

Thomas Stenberg säger:
Fan kom ju på själv att jag inte har sådanna kort. Bäst att jag går och lägger mig snart.

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Hahahahahaa. Thomas. NU BLIR JAG BESVIKEN!

Thomas Stenberg säger:

Men vill du få korten att blänka så är det bara att spreja på en plasthinna över toapapperet

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Ahaa. Med typ silikon eller någon sådan spray?

Thomas Stenberg säger:

Fast ta det inte i brösten bara

Thomas Stenberg säger:

dom blir så hala då

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Haha Nej. Det är inte spray man ska ta där. Det är dem där Riskuddarna som man köper i hälsobutiker som man ska stoppa in i brösten, fattar du inte det

Thomas Stenberg säger:

ah dom som jag brukar ha som huvudkudde i sängen?

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Aha, det var något nytt. Men okej! Dem är det !


Thomas har alltid varit min favoritkusin. Jag vet att man inte ska favorisera några. Men ibland kan man bara inte låta bli!

Fortfarande vaken.

publicerat i Kevin;
Huston, we got a problem.
Kevin vägrar att sova på kvällarna. Nog för att han somnade en rellativt sen middag idag. Men han har aldrig haft några som helst problem med att somna i sängen då vi lagt honom där för natten. Det kanske bara är en kort period nu som kommer vara jätte tuff för oss. Men just nu känns det helt omöjligt att få ned honom, trött i sin säng. Nej, han vägrar helt enkelt somna. Det är inte så att han skriker eller så. Han ligger bara där och är överpigg och på jätte bra humör. Som i vanliga fall så brukar han somna ganska fort efter första godnattsången. Nu ikväll så låg han och sjöng med och ville promt inte sluta sjunga. Han viskade I love you, i mitt öra och kramades och pussades. Jätte mysigt, visst. Jag klagar inte. Men han måste sova också för att växa. Men det är kanske bara en kort period. Nu ska jag leka honom trött så att man kanske kan få lite "vuxen tid" innan man själv kryper till sängs.
 
Nej. Jag skriver snart igen.

"Tuff arbetsdag!"

publicerat i
Vi fick ihop runt tusenlappen bara. Ingen dricks eller någonting, bara tre matgäster ikväll. Nynäshamn är helt dött då det gäller att vara ute och äta på vardagarna. Men men. Tre stycken fick vi i alla fall. En svensk och två tyskar i ett och samma sällskap. Men det gick bra. Det var lite disk, mycket prat om beställningar och önskemål om att ta in nytt porslin och bestick. Men än så länge är det bara önskningar, tack och lov. Jag orkar verkligen inte ta och plocka upp nya saker och göra i ordning på så sätt...

Idag har vi börjat med det italienska köket. Suck. Nu när jag precis har lärt mig á la carte menyn så ska det till en ny. Underbart. Nog för att det är supergod italiensk mat, men det blir grymt mycket att lära in. Vissa saker från den svenska "a la carte" är kvar. Kött och fiskplankan och vildsvinsfilén är kvar, tack och lov. Supergod mat. Sen är gösfilén kvar med en stänk av det italienska köket.

Idag åt vi jätte god Frutti di mare, en pastasallad med bläckfisk, scampifritti och musslor med en tomat och basilika sås och fick Tiramisü till efterrätt. Victorio hade gjort i ordning allt helt själv och hade stått i köket redan igår och förberett allt ihop. Det smakade alldeles utmärkt - vilket ger resultat då vi får gäster, tack och lov.
Jag vill i alla fall få dricks när jag jobbar. Så se till att palla er dit nu!

Im off to work.

publicerat i
Håll ut. Jag kommer tillbaka och uppdaterar ikväll. Gråt inte över att jag är borta...
Nåväl. Kommer (nog) hem runt nio, tio tiden sådär.
Kramar.

Jobbet kallar... men inte än.

publicerat i

Idag är som sagt praktikdagar för min del. Emelie är sjuk och har fått influensan. Så hon kommer dessvärre inte. Men sånt är livet. Om en timma ska jag vara på jobbet. Suck och stön. Men det ska nog gå bra i alla fall....

Men men.
Life goes on!

Dagens planer.

publicerat i Vardag.;
 • Ta det lugnt.
 • Titta på Andra Avenyn
 • Äta middag
 • Sticka till jobbet.
 • Blogga när jag kommer hem
 • Sova.

  Det blir som sagt inget mer kalas idag. Ronnies syster och systerdotter hade fått magsjuka. Så vi väljer att skjuta upp på det istället. Då slipper jag göra fler tårtor, tack och lov!

Mowgli. Shere Khan. Bagheera & Baloo.

publicerat i Kevin;
Kevin är helt inne i Djungelboken nu. Sitter som fastklistrad och ryter till då och då - när bagheera eller shere khan kommer i bild. "Dä mamma, dä är Grrrrr." Gud så roligt att han fick Disney's specialutgåva med Micke och Molle och Djungelboken av mamma och pappa. Det är sånna filmer som kommer uppskattas i flera år framöver. Han är bara två men ack så klok den lilla gossen är!

Nu ska jag sätta mig ned i soffan och se på Djungelboken för första gången i mitt liv!
Jag vet, jag är efter!

God morgon på er.

publicerat i Vardag.;
Jaha. Då var det morgon igen då. Kevin vägrade sova igår. Han somnar först själv, så vaknar han efter en halvtimma och gallskriker och är otröstlig. Sen när jag gick och la mig brevid honom efter hans bad så ropade han på pappa hela tiden. Ronnie kom in och då skulle Ronnie lyfta upp honom och gå ut i vardagsrummet. Men det gick inte vi med på. Så han fick ligga kvar i sängen brevid mig och stortjura till han somnade. Han somnade dock efter tjugominuter. Så halv tolv så låg han och sov, min sötnos.

Men då var jag så utmattad så jag somnade själv. Jag var helt slut. Men det gick bra det också. Nu sitter Kevin framför tv:n och försöker vakna upp med en mugg saftsoppa. Smarren's.

Nej, godmorgon på er.

Thomas i skolan?

publicerat i

Thomas Stenberg säger:

ÄHHH! Kissa och gå å lägg dig! Det tänker iallafall jag göra. Tänk på att det är en dag i morgon också!

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Hahaha. Jag är ledig till klockan halv fem!

Thomas Stenberg säger:

Bläää på dig!

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

haha i know ! .

Börja plugget kanske skulle vara något för dig !!

Thomas Stenberg säger:

Ja fan va man saknar den tiden. Känns som man inte gjorde något annat än att glassa omkring och spana in tjejer i korridoren. Det var tider det. Plus att man fick lov också. Frågade chefen om jag skulle kunna få 52 veckors semester man han sa att det var kört för min del. SKIT OCKSÅ!

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Haha, illa. Du kanske ska börja be snällt thomas ? Och inte bara vräka ur dig sånt! Det kan ta tid för chefen att smälta! Gör som Julio Inglesias. SMÄLT SMÖRET!

Thomas Stenberg säger:

HA HA HA!

Killen ville bada så jag hade inget val.

publicerat i Kevin;
Kevin vaknade alldeles kallsvettig och gallskrek rakt ut. Både jag och Ronnie försökte få honom att lugna ned sig lite och ta ett djupt andetag eller två. Men ju mer vi höll på desto mer hysterisk blev han - min sockertopp. Så jag tog upp honom och vi gick runt i lägenheten efter hans pekande finger som visade vägen liksom en kompass. Han ville in i badrummet. Jag satte ned honom på golvet, han gallskrek. Jag lyfte upp honom men då ville han ned igen. Jag ställde ned honom och då gick det bra. Jag gick två steg åt sidan och då gallskrek han igen. Ja, ni fattar. Ungen med kontrollbehov! Tillslut kom vi fram till att han ville bada. Men inte ensam. Då fick jag hoppa i.

Trettiofyra grader och man ska kunna slappna av. Ha Ha Ha. Nej du. Jag ligger och skakar och försöker leka med hans plan och båtar, schampooflaskor och traktorer för att skildra tankarna på någonting annat. Tack och lov för att han inte badar i mer än femton minuter och att man kan spola av sig i närmare fyrtiotvå grader efteråt. Mysigt.

Nu försöker Ronnie natta om Kevin som ligger och stortjuter, stackars liten.
Mardrömmar på G kanske...?

Min Kusin är inte snäll mot mig.

publicerat i

Här är min kusins och min konversation på MSN:

Thomas Stenberg säger:

Är det du som sänker blogg.se servern

Thomas Stenberg säger:

???

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Ja! Just det. Förlåt !

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Jag ska precis logga ut!... Så... Kommer du in nu?

Thomas Stenberg säger:

Tjohoo efter 28'e försöket har jag lyckats att logga in iallafall

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Haha, du ser !

Thomas Stenberg säger:

Tack

Thomas Stenberg säger:

Men inte fan har jag fått mer läsare för det. Vad har du ställt till med

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

 oops. Jag måste ha tagit några av dig! För jag har haft ovanligt många idag!

Thomas Stenberg säger:

Så jäkla skum sidan har varit nu i kväll skrev ett inlägg och det står att det har blivit publicerat men när jag öppnar min blogg så ser jag det inte där.

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Det finns ett med korvar !

Thomas Stenberg säger:

Nu ser jag det efter att jag publicerade det igen... myyyysko

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

hahaha okej !

Thomas Stenberg säger:

Tycker du inte att jag borde bli kock. Har ju bloggat en himla massa om mat den senaste tiden så jag har tom gjort en kategori om mat. Behöver ni en extra kock på Klamydias eller vad nu krogen hette

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Hahahaha. Nej, vi behöver dessvärre inte det.. Men när jag slutar så säger jag till att du är intresserad av att ta över! Ja, självklart, klamydia's heter vi ! Höhö.

Thomas Stenberg säger:

Ja då trodde jag rätt

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

haha yes !

Thomas Stenberg säger:

Jag får nog ge upp för i kväll. Sidan har blivit total fuked up.

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

haha okej... För mig är den helt normal ju!

Thomas Stenberg säger:

Men logga ut då så andra kan få skriva lite också

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Hahahahaha!Gå in på hans sida och terra honom. Han är inte snäll mot mig. Plus att jag är skyldig honom några av mina tjugonio besökare per dag!

ThomasStenberg.blogg.se

Ordförrådet blir större och större.

publicerat i Kevin;

Nya ord från Kevins sida är....

"Båsa, en gång till" - När han får blåsa ut sina tårtljus om och om igen...!
"Tåta - mamma ta" När han har fått tårta så ger han direktiv om vem som ska stå på tur efter honom!
"Titta, mamma dä är mone" Kevin tittar upp mot himlen och ser världens finaste måne!
"Bebi, mamma titta dä" Kevin tittar igenom gamla bilder på när han är bebis.
"Nej, min bebi" Vi frågar om det är Keivn på bilden då han är bebis, då svarar han med denna mening.

Fika med mormor och morfar.

publicerat i Kevin;
Mina föräldrar kom över nu ikväll på lite fika. Vi ändrade dagen lite så att jag skulle få vara med också. Det skulle ju vara synd att missa sin son's födelsedagskalas. Så igår hade vi kalas, i dag hade vi kalas, och i morgon har vi kalas. Så det är kalas hela tiden. För två veckor sedan så fyllde ju Ronnie år också. Så det har varit kalas på kalas hela tiden. Men nu är det inte många timmar kvar förrän min lilla klump blir två!

Kevin fick två filmer av mormor och morfar idag! En micke och molle film, och en djungelboken! Lyckan var total efter att ha fått blåst ut ljusen.. (eller blåst upp luggen) och fått öppna sina paket!

Happy Birthday, my baby boy!

Outsiders.

publicerat i Vardag.;
Nu, när som helst börjar Outsiders. Underbart. Ska bli jätte kul att se på andras fobier och kunna glömma bort sina egna för en stund. Som han som är rädd för tanter, eller hon som är rädd för rör. Kul liv? Svar negativt. Jag tycker mina fobier är nog så svåra, spindlar, ormar och dammråttor. Hua, jag hatar sånt. Dammråttor är ett av det äckligaste jag vet. Spindlar kommer inte så långt där ifrån, men är ganska svårt att undvika då jag arbetar som kock på en källarrestaurang där personaltoaletten kryllar av härliga spindlar. Och ormar har jag turen av att inte träffa på varje dag!

Annars då..
Jag har inte så mycket jag är rädd för.
Vi ses!

Konversation.

publicerat i
Jag och Ronnie satt vid matbordet och åt.
Jag hade lite tråkigt och kom upp med en tråkig lek.

Jag: Säg två bokstäver som man kan fortsätta bilda ett ord av!
Ronnie: Ön...?
Jag: Sk...
Ronnie: Ni...
Jag: Ng...! Nytt ord nu!
Ronnie: Nej, det är typ som att säga , jag säger två siffror så gissar du vilka det är, typ som 1 och 7.
Jag: Det blir ju sjutton.
Ronnie: Haha, inte ens det kunde du. Det blir ETT och SJU.
Jag: Ahaaaa!

Så tråkigt har vi det hemma!

Korvgryta.

publicerat i
Jag ska börja med maten nu, vi har precis varit på ICA och handlat upp saker som vi ska använda. Jag är jätte hungrig. Tänkte passa på att skriva in ett jätte lätt recept här - men jätte gott!


1 lök.
6-9 potatisar.
4 kryddstarka korvar.
2 buljongtärningar.
2 äpplen.
4 tomater.
2-3 msk dionsenap.
3-4 dl creme fraiche.
7 dl vatten.

Skala och hacka löken i små bitar - lagom för dig att tugga. Skala sedan potatisen och skär upp den i "båtar". Lägg ned detta i en gryta och låt stekas på i några minuter. Samtidigt som detta görs så kan du blanda creme fraiche och dionsenap i en skål och blanda med skurna tomattärningar och ställa in i kylskåpet. Häll sedan i vatten i grytan, tillsätt buljongtärningarna och låt potatisen och löken kocka upp och bli mjuka. Skär sedan små "båtar" av äpplet och tillsätt i grytan. Skiva sedan upp korven och blanda i grytan, men låt inte korven kocka upp. Servera med en klick creme fraice och färsk persilja. Übergôtt.

Korvgryta

Receptet är taget av Fredrik på TV 4.

Världens bästa korvgryta!


Nej nu ska jag gå och laga mat.

Veckans planer.

publicerat i Vardag.;
 • Göra i ordning en ny tårta tills i morgon.
 • Fika med mina föräldrar ikväll.
 • Praktisera på jobbet denna vecka.
 • Gratta min älskling som fyller två.
  * 060212
 • Göra i ordning min supergoda korvgryta till middag.
 • Sluta planera för min vecka så att man inte behöver känna sig stressad.

Listan är lång och onödig.

publicerat i Onördigt;
[x]kysst någon
[x] hamnat på sjukhus/akuten
[x] förlorat någon jag älskade
[ ] dödat någon
[x] bakat sockerkaka
[x] lyssnat på samma låt en hel natt
[x] ätit godis istället för att gråta
[x] varit ordlös
[x] hatat värme
[x] skrivit på någons arm
[x] dissat någon som ringt på min mobil
[x] dissat någon som gillar/gillat mig
[x] hatat någon som jag egentligen älskar
[x] ångrat mig
[x] varit svartsjuk
[x] har ätit middag med någon jag tycker om
[x] tror på det övernaturliga
[x] har hatat mina föräldrar
[x] ätit jättemycket och sedan spytt
[x] hatat min kropp och mitt utseende
[x] spelat gitarr
[x] sjunger i duschen
[x] har sett någon döende
[x] har vibrerat av nervositet
[x] tagit någon på asset
[ ] slängt porslin i väggen
[ ] tycker att pengar är viktigare än nåt annat.
[ ] gillar inte då folk frågar mig saker.
[ ] drömmer ofta mardrömmar
[x] skulle kunna döda för någon.
[x] skulle dö för någon
[x] har ett smeknamn
[x] somnat på golvet
[x] hånglat på tunnelbanan/stationen
[ ] åkt buss genom halva sverige
[ ] kastat mig framför ett fordon
[ ] brutit kontakten med någon för en kyss
[ ] tagit min kompis pojkvän
[x] cyklat utan händer
[x] känt mig som ett as
[ ] kysst mig själv i en spegel
[x] viskat i någons öra
[x] skrapat upp knäna
[x] tuggat på ett grässtrå
[x] hållt i en orm
[ ] varit så full att jag inte kunnat gå
[ ] trott att jag varit odödlig
[ ] kastat min telefon i vattnet
[x] vaknat av att jag gråter
[x] har gråtit i någons närvaro
[x] önskar mig ett liv med en speciell person
[x] har sprungit en kilometer utan uppehåll
[ ] har aldrig ätit fisk
[x] har sett en film mer än tjugo gånger
[x] kysser med öppna ögon
[x] gillar att städa
[x] har varit lunarnörd
[x] kan tre eller fler språk 
[x] har bra självförtroende
[ ] tror på gud
[x] är en negativ jävel
[x] drömt att jag varit död
[ ] har aldrig druckit öl
[x] trivs med min kropp
[x] är dålig på att säga nej
[x] har någon gång känt dödslängtan
[x] avskyr matte
[ ] har varit på hultsfredsfestivalen
[x] har tittat på stjärnorna med en varm känsla i bröstet
[x] hade gosedjur som liten
[x] har förlorat en nära vän
[ ] är emot abort
[x] faller nästan alltid för fel personer
[x] skulle kunna ge vad som helst för någon just nu
[x] gillar muskler
[ ] hatar mjölk
[ ] tycker att alla som inte kan slåss är veklingar
[x] verkligen hatar att gå till tandläkaren
[x] gillar att kasta folk i snön och snömula dom tills dom ber om nåd
[x] vet hur det är att älska någon som är alltför långt borta
[x] älskar någon

God morgon alla glada.

publicerat i Vardag.;

Man börjar morgonen med att sätta sig framför dumburken. Kevin och Ronnie ligger fortfarande och sover så att jag får en massa tid för mig själv här uppe. Men vad gör man när man är ensam. Man är ganska ovan vid att vara ensam, så. Man sitter väll bara och tittar som vanligt, antar jag. Idag är jag som sagt ledig, vilket jag säkert har sagt i de tio tidigare inläggen. Men det känns helt underbart att inte behöva göra någonting. Italienaren skulle börja på jobbet idag. Så nu är vi två stycken i ett jätte litet kök. Men det fungerar nog, hoppas jag. Han ska ju bara hålla på med sin pasta så det kommer nog att gå rellativt lätt till för honom om han gör en bra mise en plance. Jag ska försöka lära mig allt om det italienska köket så att jag kan vickariera för Viktori(o?) då han är sjuk eller vill vara ledig. Aja. Jag ska väll inte göra så mycket mer idag. Utan bara ta dagen lite som den kommer!

Rulla lugnt.

Nu ska jag hoppa i säng.

publicerat i Vardag.;
Nu ska jag gå och nanna tillsammans med min son som ligger och snarkar sedan en tid tillbaka. Hur länge sedan vet jag dock inte, men somnade gjorde han i alla fall - och nu är det min tur tippar jag på.

Hoppas att ni haft er en jätte mysig söndag och att eran morgondag blir bra också!

Åtta saker, och andra onödiga frågor.

publicerat i Onördigt;
ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
Är du singel? ...
Är du lycklig? Ja, absolut
Är du uttråkad? Har inte tid med sånt trams.
Är du ledsen? Nästan hela tiden, sorgligt.
Är du italienare? Nej, men kan prata lite smått.
Är du cooling? Hell yä.
Är du från irland? Doh, no mate - i'm not irish.
Är dina föräldrar fortfarande gifta? Ja.

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej!
Har du någon gång blivit sårad? Ja!
Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt? Japp!
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom? Ja.
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna? Ja!
6. Har du haft en hemlig beundrare? Öh...
7. Är du kär? Ja.
8. Vill du gifta dej när du blir stor? Nej, det skulle bli för dyrt.

10 TVÅ ALTERNATIV
2. Hår eller ögon? Ögon
3. Katter eller hundar? Hundar
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar? Få bästa vänner
5. Tv eller internet? Internet
6. Coca-Cola eller Pepsi? Coca-cola
7. Utekväll eller romantisk hemmakväll? Romantik är alltid bäst.
8. Pengar eller lycka? Lycka
9. Dag eller natt? Dag
10. Msn eller mobil? Mobil

TIO "HAR DU NÅNSIN..."
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? Ja.
2. Brutit ett ben? Nej
3. Gjort nåt du ångrar? Ja
4. Hoppat Bungee Jump? Nej
5. Ljugit för någon du tycker om? Ja
6. Ätit en hel tårta? Nej
7. Gjort bort dig offentligt? Ja!
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Ja
9. Gråtit när ett husdjur dog? Ja
10. Velat försvinna? Ja

SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde? Jeanette.
2. Telefonsamtalet du fick? Ronnie, ett missat dock.
3. Personen du var med? Louise, Sandra, Ronnie och Kevin.
4. Roligaste grejen som hänt? När Kevin kom till världen.
5. Personen du smsade: Ingen aning.
7. Du skrev till på bdb? Har ingen.
8. Du kommenterade? Du.. jag vet inte?
9. Du tillbringade natten med? Ronnie och Kevin.
10. Du kramade? Kevin... eller Ronnie.

Singing Bee...

publicerat i Vardag.;
Den andra mars så såg jag att min kusin ska delta i singing bee också. Skitkul ju! Hoppas att det går bra för henne, då dem inte får berätta i förväg hur det har gått. Men jag hoppas starkt på min lilla kusin! Om inte annat så kommer hon alltid vara mitt lilla sjungande bi, min solstråle. Jag håller alla tår och fingrar för henne den 2 mars i alla fall. Men det kommer nog att gå jätte bra för henne, hon kan som sagt sjunga och uppträda.

Idag åt vi amerikanska pannkakor med lönnsirap till middag - eller brunch, eller lunch - eller hur man nu vill se det. Jag är sämst på att göra svenska pannkakor och väljer därför att göra amerikanska vilket gick jätte bra det också. Jag känner dock att min mage inte står sig på tårta, kakor, bullar, tårta, bullar, lite mer tårta, pannkakor, glass, en smörgås vilket jag slängde hälften, en kockosboll och fyra glas saft. Fan, jag måste synda...

Det blir fasta för mig i fjorton dagar fram över, där med basta.

Just det, jag glömde berätta.

publicerat i Vardag.;
Sandra kom ju över igår (?) ikväll. Då det fortfarande fanns några timmar kvar av dagen i alla fall. Och hon hade köpt en bob-traktor till Kevin och en sagobok i födelsedagspressent. Lyckat. Så nu under kvällens gång så har han lekt lite med traktorn och innan han somnade så bläddrade han lite i boken, min sötnöt. Resten av familjen kommer som sagt med pressenter då han verkligen fyller år, på tisdag. Jag funderar på att göra någonting åt denna arbetsdag of mine. Men samtidigt så är det praktik den dagen, så jag har ju inte så mycket att välja på.. Suck. Den enda gången på året som min son fyller år. Mindre Lyckat

Nej. Vad gör jag vaken egentligen.

publicerat i Vardag.;
Jag borde sova och vara pigg till i morgon. Men egentligen så är jag inte hemma så ofta, speciellt inte en heldag. Så man kanske ska passa på att vara vaken då man inte har några planer för morgondagen. Skönt. Jag har sett på några avsnitt av Andra Avenyn och så har jag hunnit vara inne på både aftonbladet och expressen för att utöka mitt vokabulära ordförråd yttligare lite till, vilket är lite ironi. Sen har jag hunnit måla en liten framsida till Wasa's bröd - vilket var mycket estetiskt gjort av mig. Det blev en apelsin och citron på framsidan, tog dock över trettiotre minuter att göra - så jag känner mig mycket kreaktiv! Så det blev en lyckad kväll trots allt.

Fortfarande vaken... och Kevin också.

publicerat i Kevin;
Kevin vaknade strax efter det senaste inlägget då jag gav honom beröm för att sova så tidigt. Han hade dock anledning att få fortsätta vara vaken då han har stora problem med att göra "nummer två". Så det var bara att stoppa honom i badet och låta honom göra det i hans egna takt, stackars mammas lilla kråka. Men nu efteråt så är han hur snäll och glad som helst. Han sitter och lugnar ned sig lite med piff och puff på tv:n, och han njuter! Men nu börjar det bli dags för honom att krypa till kos då han bara sovit i en halvtimma under hela dagen. I den här takten kommer han aldrig att växa om sin mamma, vilket kanske är tur i sig!

Jag skriver nog lite senare.

Singing Bee.

publicerat i
Jag satte precis på Tv:n och såg till min förvåning min kusins flickvän stå och tävla mot en kille! Stenkoll man har här, va! Och precis i samma veva så zoomade dem in min kusin, så sött! Jag måste ringa till min kusin och snacka lite med henne så småning om - och gratta hennes flickvän till vinsten. Jag ska kolla in nu hur mycket hon vinner.

HEJA HEJA HEJA!

Kalaset är över och alla har gått hem.

publicerat i Vardag.;
Det var bara Louise och Sandra som kom idag dock. Alla andra valde att flytta över det till hans riktiga födelsedag men då kan jag dock inte delta, fan fan fan. Jag säger som Helene. Jag ska aldrig mer arbeta efter detta. Men det är smällar man får ta helt enkelt. Jag är ju hemma med Kevin fram till sent på eftermiddagen i alla fall. Men det känns ändå ruttet, but life goes on. Vi har haft det mysigt idag i alla fall. Kevin fick åka vagn ner till stan och promenera en liten bit hem i eftermiddags. Vi sov som sagt ganska länge i morse och det resulterade i att Kevin inte sov någon middag under hela dagen. Så han somnade för en dryga halvtimme sedan istället, vilket är jätte skönt. Då kan jag passa på att hoppa ned i ett varmt och mysigt bad... Och i morgon är man ledig. Det kan inte bli bättre. Haha. Jag tror att denna veckan som kommer, kommer att gå jätte fort trots vissa besvikelser. Jag och Emelie är ett ganska bra team så vi kommer nog att få det ganska roligt i restaurangen i alla fall!

Så att idag är det som en lill-lördag för mig, übergütt!

Annars så har jag inga speciella planer för kvällen. Tänkte ta igen lite från avsnitten som jag inte har sett på Andra Avenyn! Konstigt va. Haha. Nej, men ni får ha er en trevlig kväll så synes vi och höres vi!

Stress, stress, känn ingen press.

publicerat i Vardag.;
Jaha. Då var det en ny dag idag då. Jag ringde Kevins farmor det första jag gjorde då jag vaknade. Vi har inte pratats vid på över en månad ... sedan jul tror jag var sista gången om jag ska vara ärlig. Så hon var ganska glad av att höra ifrån mig. Vi pratade om allt möjligt och jag hörde mig för om hon ville komma ned på fika idag. Men hon hade ett tidigt sjukhusbesök i morgon bitti så hon var tvungen att somna tidigt och gå upp i tid. Sorgligt nog, för annars hade det varit riktigt roligt. But that's life. Snart kommer mamma och pappa hem från Willy's. Då ska vi börja göra i ordning tårtan. Sen när den är klar så tänkte jag springa ned till Lydia's och hämta upp mina skor. För jag orkar verkligen inte gå med mina skor med stålhätta. Jag får ta mammas högklackade på vägen ned eller något. Sen så börjar kalaset direkt när jag kommer tillbaka. Jag tar med mig Kevin som skyddsmantel ned till Lydia's så att dem inte säger att jag skall ställa mig i köket. Lite smart får man ändå vara. Dem har ju personalbrist idag, så...!

Men men.

Jag skriver lite senare.

Kalas och festlighet, like that makes life more simple.

publicerat i Vardag.;
I morgon är det Kevin som firas här hemma, mammas stora två åring som firas. Största frågan är bara hur jag ska orka upp i morgon. Antingen kommer jag vara övertrött, eller hur pigg som helst. Mamma hade i alla fall gjort i ordning så att jag kan gå över till dem och fixa tårtan. Underbara snälla mamma - jag älskar dig. Det gjorde min dag lite lättare i morgon i alla fall. Jag, jävla klantarsel. Måste gå ned till köket i mina träskor för att hämta mina vardagsskor så att jag kan ha någonting att gå i här hemma till vardags. Jag har inte den blekaste om hur många det är som kommer i morgon då Kevin fyller år. Jag hoppas bara att tårtorna räcker i morgon. Undra sa flundra. Jag måste ta någonting att äta nu snart. Jag har bara ätit oxfiléplanka idag. Nog för att man blev mätt och så men det är ingenting man står sig på under längre tid. Men allt som är gratis är gott! Nej nu blir det mat och sedan läggdags.

God natt Sverige's bloggare
och utlandets läsare!

Framtidsdrömmar.

publicerat i Denise;
 • Börja simma. Gud så skönt det skulle vara.
 • Få skriva på anställningsavtal.
 • Höja min lön.
 • Skriva en bok - skulle vara underbart om man kunde få sig en fantasiklick i vardagen.
 • Tjäna massor av pengar och spara undan en massa.
 • Ta studenten och slippa plugget.
 • Bli en riktigt duktig kock!

Lugna puckar, lättare sagt än gjort.

publicerat i Vardag.;
När man är ensam i en restaurang med lagom många gäster så får man adrenalin. Jag vaknade klockan åtta i morse och borde nu vid denna tidpunkt vara dödstrött. Mina lärare har i dessa år som jag gått i skolan beskrivit deras arbetsgång. Då en av mina lärare arbetade inne i stan så var hans arbetsrutiner lite udda. Han jobbade kväll till sent på natten och då dem stängde i köket så lagade dem alltid till någonting till dem själva. När dem satt och åt så tog dem sig en stänkare eller två och satt och pratade till småtimmarna på morgonen. Då chefen blev trött gick alla hem för att sova. Han förklarade även att efter en stressig (eller inte stressig) arbetsdag så sitter adrenalinet kvar i kroppen och det tar några timmar för kroppen att slappna av. Jag tänkte att det kommer bli en bagatell att somna tidigt då man kommer hem från arbetet. Men icke. Det pirrar i fötterna, man är full av energi och har inte alls tid för någonting som heter "sömn...". Så jag funderar på att man kanske ska ta sig en stänkare som dessa kockar gjorde en gång i tiden, för att kunna komma till ro. För det där med att det är lätt att somna på kvällen var tydligen lättare att kasta ut sig än då det väl kommer till handling, för det är ABSOLUT inte lätt att sova...!

Kusin Vitamin.

publicerat i
Min kusin skickade denna video till mig via MSN. Och fan va jag skrattade! Så skön människa alltså. För er som inte tål att man skämtar om sex - titta inte. För er andra, skratta och njut. För detta stämmer verkligen, (efter vad jag har hört i alla fall!)

Bara för att Tessan hade den på sin blogg så vill jag också ha den....

publicerat i Onördigt;
Fem SKULLE

skulle du vilja vara längre ? JA!
skulle du vilja väga mer ? Nja...
skulle du vilja ha sex med en kändis ? Blir jag känd då?!
skulle du vilja dricka dej full NU ? Nej tack.

Tio KAN

kan du röra på öronen ? Nej
kan du slicka dej på näsan ? Nej
kan du kolla kors med ögonen ? Ja
kan dina föräldrar lita på dej ? Öh, ja - jag är oskuld, jag lovar.
kan du låta bli att prata på 4 timmar? Självklart. Jag kan sjunga ut det jag vill säga istället.
kan du va på en fest utan att dricka ? Ja. Jag är oftast ute och kommer hem nykter.
kan du suga? K.... K.... Kan jag väll!
kan dina vänner lita på dej ? Ja.
kan du tänka dej att pierca naveln ? Jag har gjort. Men jag tog ut den då jag var gravid.
kan du låta bli att spendera dina pengar i en affär om du har pengar ? Ja om jag går in på en djuraffär så kan jag hålla fingrarna i styr. Men en guldfisk skulle ändå sitta rätt bra på sängbordet...


femton HAR

har du någonsin ljugit för dina föräldrar ? Ja
har dina föräldrar sagt att dom älskar dig ? Ja
har du syskon ? Ja, två systrar. 
har du någonsin haft sex med någon ? Ja
har dina föräldrar ljugit för dej ? Ja.
har du varit full den här månaden ? Nej
har du haft sex med nån som är 4 år äldre ? Ja 
har du haft ett förhållande med nån som är 4 år äldre ? Ja
har du funderat på hur det skulle va att testa droger ? Nej, jag har kört lustgas, det räcker..."because i've got high".
har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det ? N...ej.


VEM


vem är din bäste vän ? Louise.
vem hade du senast sex med ? Ronnie.
vem vill du bli full med ? Ingen, full i fan är jag alltid. 
vem är den bästa artisten ? Ingen aning.
vem pratade du senast i telefon med ? Ronnie.
vem har du en liten crush i ? Ronnie.
vem sov du senast med ? Kevin och Ronnie
vem såg du senast full ? Ronnie och hans polare. 
vem vet allt om dej ? Typ ingen, Ronnie är närmast sanningen i alla fall.
vem kysste du senast ? Ronnie.
vem kramade du senast ? Kevin.

Tung väg att gå hem.

publicerat i
Jag kände mig jätte trött i benen idag när jag gick hem. Jag tänkte och verkligen undrade varför. Min träningsvärk hade ju gått över och jag hade inte kört vidare hårt på jobbet idag så tittade jag ned på mina fötter och där hade jag mina träsandaler med stålhätta på mig. Lyckat. Nej - jag fick jätte jobbigt att gå hem idag och hade det inte alls roligt på hemvägen. Men denna dagen gick väldigt lyckat om jag får säga det själv. Jag och Helene hade det jätte roligt idag, fan vilken skön tjej! Med roliga historier om allt från Robert Gustavsson till Mulle och hur man öppnar dörren när man kommer hem... eller hur man inte öppnar dörren kanske det skall vara! Hon är i alla fall hur skön som helst.

När Carina och Eric gick i eftermiddags så flöt det på jätte bra. Dem första gästerna kom efter två timmar och efter det kom det några par till. Vi fick i alla fall femtiofem kronor i driks var. Eller jag fick femtiofem och hon femtiotre - jag sa att jag skulle bjuda på en hubbabubba så är vi kvitt sen, så jag får se vad jag kan hitta på. 
Men det gick jätte bra att ha restaurangen själva idag. Vi hade i alla fall jätte roligt och jag tror det är viktigt om man ska kunna få tiden att gå. Jag tycker synd om henne som ska få jobba ensam med Carina i morgon, stackare. Jag ska tänka på henne hela dagen, nästan! Vi hoppas båda två att vi kan vara själva nästa helg också, speciellt på lördag, übergütt i sånna fall!

Nej, nu flyger jag iväg en stund, ciao.

GRATTIS JEANETTE!

publicerat i

Grattis Jeanette till lilla Molly!
Jag som pratade med dig senast igår kväll för att höra hur det gick för dig  - och så, bara några timmar senare är hon ute och ser världen!

Lyckan är total för eran lilla familj!

Godmorgon i kylan sverige.

publicerat i
Jag och Kevin vaknade runt nio och vi hoppade direkt ned i badvattnet för att värma upp oss. Nog för att jag svettades som en gris under duntäcket i natt. Men det var skönt att hoppa ned i badet i alla fall. Om två timmar cirka, så börjar jag jobba igen och kör på ända till tio ikväll. Suck. Jag kommer bli jätte trött i morgon då Kevin ska firas. Det ska bli skönt att vara ledig till på tisdag kväll i alla fall då jag börjar arbeta mitt pass med Emelie och Viktorio. Emelie och jag kommer nog att få det grymt roligt tillsammans på Lydia's - vi kommer i alla fall bra överrens i skolan så det lär ju inte bli så mycket större skilnad. Snart ska jag och Kevin äta frukost. Jag måste bara torka och springa in till mina föräldrar där alla mina kläder finns och klä mig rent för en gångs skull.

Sen är det nästan bara lunch och jobbet som gäller. Jag längtar till ikväll då jag får komma hem och sova till på tisdag... Jag kommer ha hela förmiddagen på tisdagen på mig att fira Kevin också! Mysigt! Då ska vi hitta på någonting roligt han och jag...

Leverpastej, tack och hej.

Trött efter en arbetsdag.

publicerat i
Idag hade vi ett par gäster, fem stycken för att vara exakt som skulle ha en trerättersmiddag. Mozzarella och tomatsallad, vitlöksbröd och skagentoast till förrätt, planka och tvåfiléer till varmrätt och blåbärspaj och glass till efterrätt. Dem kom klockan åtta och stannade till strax efter tio. Jag och Eric väntade bara på att dem skulle gå så att man fick gå hem. Köket stängdes ned klockan nio och allt var så gott som klart för att de sista gästerna skulle gå. Men dem satt kvar och pratade, och pratade och pratade. Jag trodde aldrig att dem skulle gå. Men tillslut när vi började släcka ned och gick ut med notan så gick dem. Jag och Eric fick ordning på allt och började släcka ned. Jag passade på att smita ut när jag såg att det bara var släckning och låsningen kvar. Precis när jag gick så kom det två damer som var hungriga. Jag sa ingenting om att vi hade stängt, jag bara gick - halvsovandes hela vägen hem. Nu har jag varit hemma i precis en timma och ska upp och jobba igen innom tolv timmar. Jag kommer dock inte ställa klockan till i morgon utan ska sova till jag vaknar av mig själv.

Helene och jag är ensamma i morgon. Vi får se om jag kan bossa över servisen och över köket. Men det ska nog gå ... Eric tror på mig, då tror jag också på mig

Jobbigare kan inget vara...

publicerat i
Jag har precis kommit hem. Kramat om Kevin, och snart känns det som att jag bara ska vända på klacken och gå igen. Fan. Det är så stressigt - ärligt talat så vet jag inte om jag vill jobba kvar. Det klaffar inte med studier och mammarollen, samtidigt som man skall vara en aktiv kock. Redan innan jag går dit så öppnar sig svettkörtlarna och man blir orolig i hela kroppen och hoppas på att det inte skall komma några gäster. Jag hoppas på det i alla fall. Men nu känns det nästan som man har ganska bra pli på rätterna som man skall laga till! Jag tänkte kolla på hur det går under praktiken och se om kanske Emelie kan få in dessa rätter lättare än mig. Då är saken gjord, hon får ta över och bli deras kock om hon vill förstås!

Jag och Emelie ska börja simma by the way. Eller i alla fall prova på det. Ska bli skönt om det är någonting som man kan fortsätta med! Jag känner att jag måste hitta ett intresse som passar mig och mina behov... Men det blir i ösmo simhall för längre orkar jag inte åka!

Vi hade köket i skolan idag också. Jag och Emelie serverade idag. Det gick hyffsat. Chefen på jobbet och hennes man var där och åt. Haha, det var ju smålyckat. Eller inte. Men men. Det är som sagt under övning som dem själva sätter sig i risk för att se våra misstag. Jag vet ärligt talat inte om hotell och restaurang är någonting för mig. Men vi får se ju mer tiden går. Ett slutbetyg ska jag ha i vilket fall som helst.

Nu ska jag gå om några minuter. Jag måste pussa och kela lite med min lillkille.
Tjohej.

Gäster, in i sista sekunden.

publicerat i
Igår såg det ganska dött ut också på gästfronten. Det hade kommit ett par och satt sig för att äta runt sextiden. Jag lagade till pepparstek och "oxfilé johanna" vilket blev helt fel då jag tog fläskfilé istället för oxfilé. Men det var ingen som klagade eller som sa ifrån, tack och lov. Efter dessa gäster gått så gick det timmar... klockan blev åtta och vi kände att vi kunde stänga ned köket. Äntligen tänkte jag. Men min lycka blev rellativt kort. Precis då jag lyft in såserna i kylskåpet, stängt av fritysen, ugnen och stekbordet så kom fem gubbar. Åh, lyckat. Det ska alltid vara i sista minuten. Så det var bara att ta på allting igen. Som tur var så valde dem fem plankor - så jag blev nöjd. Allt var i stort sätt förberätt så att det var att steka på. Efter dem hade gått så blev det en massa disk och jag och Eric fick inte sluta förrän klockan var halv tio. Jag gick jäspande hem från köket och restaurangen och kom hem till kvart i tio. Idag är det en ny dag och nu ska jag till skolans kök och se glad ut. Underbart. Jag har som sagt längtat till skolan då jag inte varit där på några dagar! Übergütt...

Nej nu måste jag gå till plugget om jag ska hinna!
 

Jag måste lära mig att stressa...

publicerat i
Jag måste lära mig att stressa på nyttigt sätt. Jag känner redan nu att det kommer att bli kaos på jobbet idag om det kommer några gäster. Jag har ingen aning om var sakerna finns eller står och jag ser inte någon anledning till att serveringen ska behöva visa mig var sakerna finns. Jag är grymt nervös och längtar nästan till Eric säger att jag får ta mitt pick och pack och gå hem för dagen. Jag kallsvettas. Nu är det bara en timma kvar till jag ska vara nere på jobbet. Hur länge ska man behöva känna såhär? Det skulle ju vara bra om man fick någon okräsen gäst att öva in sig på. Så att man får känna på hur det är att arbeta i köket. Min mormor och pappa tror båda två att jag har tagit på mig för mycket ansvar. Jag kommer inte att kunna sköta ett helt kök, all by my self på lördag. Det är ju under lördagar som det kommer mycket folk också. Jag kommer få panik. Helene kommer få hjälpa mig så mycket hon kan där inne, jag menar två hjärnor är bättre än en.

Jag måste verkligen lära mig stressa på nyttigt sätt. Inte skaka mina ben utan känna att jag kan stressa utan att det påverkar min kropp psykiskt. Idag vill jag laga mat. Jag vill se om jag kan och inte har satt på mig för mycket ansvar... Jag längtar till jag och Pernilla jobbar.

Snart har vi en tvåårstrots i huset.

publicerat i Kevin;
Sjunde februari. För två år sedan var jag stor som ett hus - vägde sjutton kilo mer än vad jag egentligen borde och hade massa vatten i händer och fötter, det blev så illa att jag inte ens kunde få av mina ringar. Jag vägde sextiofem kilo och är en och femtiofem centimeter lång. Jag ser till utseendet ut som att vara tolv eller tretton enligt dem som var ärliga och berättade det för mig. Tänk er mig - inte så mycket längre än högsta längdgränsen på grönalund, gravid och stor som ett hus. Jag var stor. Nu är det bara dagar kvar till jag födde min son. För varje år som går så tänker man på att det kändes som igår som jag födde honom. Det kändes precis som igår man fick en blodig bebis på kroppen som var lika hal som en guldfisk. Det kändes som igår man fick höra det lilla skriket som man så länge längtat efter, räkna alla tår och fingrar, lukta, pussa och gråta över allt man gått igenom. På tisdag är det precis två år sedan han lades upp på min mage och förlossningspersonalen sa att jag kunde pusta ut, att det var över.

Snart får vi en tvåårstrots i huset. Tro det eller ej, men jag längtar ganska mycket. Jag vill helst komma förbi den tiden och se att han verkligen kommer förbi trotsåldern. Men jag tror ändå att en tvååring har något speciellt. Det är nu dem börjar prata mer och mer, blir sociala och deras personlighet utvecklas. På söndag firar vi in den nya åldern tillsammans med släkt och vänner. Tiden har gått alldeles för fort och det känns nästan som man inte har haft tid att njuta av tiden som gått. Men man får väll njuta av alla blöjbyten och spyor som kommit med åren - och se det som en njutningstid! Jag älskar min lilla pojke mest av allt i hela världen, oavsett vad som händer och sker i framtiden så är han mitt allt.

God morgon igen då.

publicerat i Vardag.;
Nu har jag vaknat för andra gången idag. Med tanke på att Kevin var vaken så pass länge i natt så var jag grymt trött. Jag somnade till ock med framför tv:n vilket är ytterst sällsynt då det ska vara knäpptyst runt omkring mig då jag skall sova. Kevin satt helt ovetandes och tittade på tv brevid sin sovande mamma. Jag vaknade av att jag fick (antingen en hand eller en bil i huvudet) någonting i huvudet. Då gick jag direkt in till Ronnie som fortfarande låg och sov och sa att det var hans tur att ta sig upp och vara "barnvakt". Just nu längtar jag tillbaka till skolan. Det känns som jag inte varit där på evigheter. Fatta vad tragisk jag är som längtar tillbaka till någonting som jag borde vara glad över att få slippa. Men så är fallet.

Nu ska vi snart äta lunch, och direkt efter lunchen är det bara att planera vad det blir till middag och ställa sig för att laga det också.. Nej så illa kanske det inte är. Men i alla fall.
Ikväll är det som sagt jag och Eric som har hela köket och servisen. Hoppas att det inte kommer några matgäster idag heller!

Nej nej. Nu ska jag ge upp här för ett tag.

Smärta i hela kroppen.

publicerat i
Jag har blivit jätte förkyld - har fått ont i lederna och féber. Lyckat va. Jag har bestämmt mig från att ringa och sjukanmäla mig från praktiken. Att rektorn skulle köra så hårt med oss på step - up:en gjorde ju inte saken bättre. Jag kan inte ens stå på hela foten. Som om att jag kunde det innan... Jag måste lägga mig i badet och vara frisk till ikväll då det bara är jag och Eric som har köket och servisen.

Kevin vägrade att somna igårkväll. Han somnade runt halv ett och lät mig vara vaken och stirra upp i taket. Underbart. Ronnie tog ut Kevin i soffan så att han fick somna där. Dem kom väll in i sovrummet runt tretiden i natt - och då sov Kevin. Nej, nu snart är det Thom jag ska få tag på. Min näsa är igen täppt och min mage har fått stora problem. Jag undrar hur det kommer låta när jag pratar i med honom. Men det ska nog gå bra.

Jag skriver igen lite senare.

Oh, my God.

publicerat i
Jag vill fortfarande intyga att jag är ateist.

Men idag fick jag veta av chefen, och OBSERVERA att jag bara arbetat där sedan... igår, att jag skall få sköta köket helt själv på lördag tillsammans med en servetris som kör sin första dag på lördag. Chefen skall till IKEA med sin man och handla upp allt som behövs till italienaren, Victor.  Men underbart. Då blir det till att plugga mény och leta recept. I morgon är det bara jag och chefen's man som jobbar - så då hoppas vi att det, liksom idag, inte kommer några gäster. Jag skall även hitta recept på en köttgryta med ris som vi skall ha som lördags och söndagstipset. Jag har i alla fall fått veta vad jag får i lön och att jag kommer få bli timanställd så småning om.

Pernilla kom in idag tillsammans med hennes kompis och skulle höra om servetrisjobbet fortfarande stod klart. Vi småpratade lite och hon frågade hur många gäster det hade varit... jag bara skrattade och skakade på huvudet. Sen frågade hon om jag viste vad det var för mat dem lagade här och jag bara ryckte på axlarna. Hon är så skön den tjejen. Så vi satt nästan och asgarvade i garderoben. Lite kul! Men men. Efter det så satte jag mig ned med chefen för att höra vad det var för mat och hur dem dekorerar och så vidare. Jag kan ju inte servera på annat sätt. Men chefen sa att jag fick ha en mény inne i köket fram till dess att jag kände mig säker på allt - och det känns ju skönt! Men men...

Jag fick som sagt sluta tidigare idag. Dem såg nog på mig att jag inte var så pigg idag! Och i morgon är det praktik igen... suck. Men det skall nog gå bra!

Då så. Det var allt från mig, tack och hej!

Pest eller kolera.

publicerat i Vardag.;

Jag har precis kommit hem från min mormor. Hon hade så mycket att prata om - allt från hennes föräldrar till hennes syster och morfars bortgång. Det var nästan så att jag inte kom där ifrån trots att jag siktat in mig på ett bussen så blev jag kvar där i yttligare en halvtimma till. Men det var mysigt. Mormor lagade till sötpotatis och så tog vi en talrik fil efter det - skönt att få prata av sig. Vi gick in på allt möjligt och hade det ganska trevligt. Mötet gick också bra. Skönt att ha det avslutat. Dem skulle se vad dem kunde göra med tanke på att § paragraferna inte alltid stämde överrens med min situation. Jag hade att välja mellan pest eller kolera. Jag valde pest - för omväxlings skull, så dem skulle se vad dem kunde göra. Nu ska jag laga till torsk och äggsås med - troligtvis, potatis till. Smaskens! Och sen blir det jobb för hela slanten.

Nej. Om man skulle ta tummen ur arslet och göra någon nytta.

Jag ska på möte och sen på fika.

publicerat i Vardag.;
Om en halvtimma skall jag börja gå mot komunhuset. Jag är just nu jätte nervös men allt kommer nog att ordna sig, ypperligt. Men nu ska jag gå och föna mitt hår och sedan på mötet och sen till min mormor på en snabb fika. Ska bli jätte skönt att få prata med henne. Ikväll är det jobbet som gäller, som vanligt! Hoppas att det kommer några gäster ikväll för omväxlings skull. Så att jag får laga lite mat och inte bara laga till sås. Hmm. Hoppas, hoppas!

Nej fy. Nu måste jag komma till kritan!

Nu blir det till att snarka för min del.

publicerat i Vardag.;
Nu tänkte jag hoppa ned i sänghalmen och snarka tillsammans med Kevin som ligger i min säng och tar plats. Jag är jätte trött efter step-up:en och restaurangstädningen. Jag är ändå nöjd med min dag och som den har formats! Äntligen håller mitt liv på att räta ut sig. Jag kan inte vara annat än nöjd! Nej, nu kallar min säng! Men jag skriver så fort jag vaknar i morgon bitti!

Trevlig tisdag - början på onsdag!

Jag älskar min mormor.

publicerat i Vardag.;
Jag träffade min mormor idag då jag väntade på att klockan skulle bli halv fem så att jag skulle få börja jobbet. Hon var tillsammans med en bekant och gick på promenad. Det första hon gör är att kommentera mina läppar och letar i fickorna efter lite lipsyl. Ja, jag avskyr vintern då mina läppar blir jätte nariga och fjällar och kliar som ormskinn. Jag hatar snarare mina läppar som inte kan producera egen fukt - eller egentligen hatar jag inte någonting. Men det skulle ju vara skönt att vara perfekt. Hur som helst så ska jag fika med mormor i morgon efter mötet. Jag hoppas att hon orkar! Vi får väll gå på en promenad hon och jag i värsta fall...

Jag älskar verkligen min mormor.

Hemma från jobbet.

publicerat i
Åh, vad jag älskar min arbetsplats. Idag hade vi dock inga gäster, men ack så roligt vi hade det. Dem skulle spela in på telefonsvararen och jag satt i bakgrunden och skrattade. Så söta dem är! På måndag skall jag få lära mig allt om italiensk mat! Jag ska ju bli praktikant hos dem i en vecka, vilket jag tror kommer bli jätte bra. Men just nu så är det jag som sköter köket alldeles själv vilket känns lite smått oroligt men man får improvisera. Det skall nog gå super. Jag hoppas bara inte att det blir någon middagsruch, men det blir det säkert på fredag eller lördag. På torsdag är det singelkväll då dem skall sälja rosor och ha mysigt för singlarna under alla hjärtans dag. Jag vet dock inte om det är singlar eller par som man skall fokusera på..? Men det skall nog ordna sig. Jag skall även vara med att anornda ungdomskvällar med "ungdomsmusik" och färglada drinkar! Jag får plugga på ALLT som går men jag ska ha mitt jobb kvar! Jag får vara med och starta upp någoting nytt vilket känns jätte skönt att vara med från början. Men men. Jag skall dit i morgon igen, då börjar jag - liksom idag halv fem! Vi hade dock lite problem att öppna upp dörren hon och jag. JÄDRA NITTONHUNDRATALSBYGGNAD - var det inte så hon sa...!?!!

I morgon.

publicerat i Vardag.;
Jag är ganska nervös över morgondagen. Ulla lovade att hon skulle vara i receptionen då jag kommer. Men hon är som sagt ganska tankspridd person så att frågan är om hon verkligen, verkligen kommer komma ihåg vårat möte. Jag hoppas i alla fall att hon kommer ihåg mig - för jag klarar verkligen inte av att vara där själv. Då går jag. Jag kommer sitta tyst om dem ropar upp mitt namn - inte säga ett ljud. Allt står på om Ulla kommer eller inte.

Hemma igen, men ska snart iväg.

publicerat i
Det är rusningstrafik idag. Vi hade gymnastik med rektorn som körde skiten ur oss med step up. Jag svettades så att det bildligt rann ned över allt. Första gången som jag verkligen kände att jag behövde gå och svalka av mig efteråt. Vilken jädra kondis våran rektor måste ha. Jag avundas henne till max - och alla svängar och sparkar med benen. Att man kan komma ihåg allt som görs.

Just nu sitter jag och käkar kladdkaka nästan som en biktning. Jag måste få upp dessa kilon som jag svettades ut under dagen. Det har gått ovanligt segt idag - att jag ens orkade gå upp i morse förvånar mig. Snart är det dags för arbete. Jag ska möta Tessan nere på stan och säga att jag rekomenderar henne som servetris - vilket jag verkligen gör, socialare människa får man leta efter. Den största frågan är hur länge jag skall arbeta ikväll. Om jag ens skall göra det..? Jag kanske bara ska bekanta mig lite med köket och komma i kontakt med italienaren. Hmm... Ja, det återstå se.

Jag tänkte i alla fall komma med ett förslag till henne om jag kan få praktisera hos dem under praktikveckan nu. Jag kör då gratis i en vecka - vilket jag tror blir jätte bra. Då får man ju verkligen bekanta sig lite med kök och personal. Jag tror inte att det kommer till att bli några problem alls!

Jag längtar verkligen till allt kommer igång. . .

Godmorgon världen det är min dag idag.

publicerat i Vardag.;
Eller det kanske inte är det. Kevin låg på mig som en säck potatis i natt och så fort jag drog bort honom en bit så rullade han tillbaka och upp på mig ännu mer. Så där låg jag - halvt död och jätte trött med ett grinigt barn på bröstet. Nu är jag jätte trött och hoppas på att det kommer bättra sig under dagen. Att jag kommer få någonting som jag kan skratta åt som piggar upp en. Jag har inte fått sova ut fram till dess att min klocka ringt en enda gång på hela veckan, nu inkluderar jag förra veckan också. Men ikväll är det nästan lördagkväll - och i morgon är jag ledig. Då SKA jag få sovmorgon, varesig andra vill det eller inte. Jag ska inte öppna mina ögon eller offra min enda lediga dag. Knappast.

Jobbet kallar efter skolan. Så vi får se hur mycket jag hinner skriva ikväll. Och så får vi se hur många avsnitt av Andra Avenyn som man hinner se, - gråter. Jag är verkligen beroende.

Jag ska snart sova nu.

publicerat i Vardag.;
Nu börjar klockan lida mot en ny dag. Eller om en timma i alla fall. För mina ögon känns det nästan som jag inte sovit ordentligt på fyra nätter. Jag brukar inte vara så här trött runt elva. Men det har varit mycket idag också så det är lika bra att ta igen sig. Saken är bara den att jag blev extremt sugen på något sockrigt, men risken finns att jag inte kan somna av det - så det är lika bra att se förbi frestelsen. I morgon får jag även då sovmorgon. Det börjar bli lite för bekvämt tror jag. I alla fall för min del. Men nu efter onsdag så är barnleken slut. Då är det ändå praktik på torsdag och sedan restaurangen i skolan på fredag. Jag önskar att jag får servera igen - men chansen är ju så minimal att jag kommer att få göra det.. Men men.

Hur som helst så ska jag sova nu. Ögonen börjar gå i kors och det är lika bra att lägga sig i sängen så att Ronnie slipper bära in en som en fyraåring igen. God natt på er, sömntutor.

Stora planer för framtiden.

publicerat i
Idag fick vi tillbaka provsvaren från vårat svenskaprov vi hade i början av året om jag inte minns helt fel. Jag fick ett VG. Ett MVG fick jag på svenska argumerande texten och jag har MVG minus i betyg. Känner man sig pressad att få ett bra betyg utav alla uppgifter man gör, svar ja. Jag har blivit extremt skoltrött och känner att jag måste ta en kort paus. Jag kan skratta mig lycklig över att det snart är lov i alla fall. Då får man en vecka ledigt. Att arbeta är inte heller någonting som jag ser som en möjlig utväg från min skoltrötthet - nej, att gå klart skolan är ett måste, då jag har stora planer för framtiden. Men orkar man stå emot allt som kommer ens väg. BIT IHOP OCH SE GLAD UT. Jag har större planer än att vara städare på T - centralen eller ekonomichef på en av restaurangerna på mc.donalds.
Jag ska klara av skolan, det är min största plan för att ens komma in i min framtid.

Trött liten kille.

publicerat i Vardag.;
Idag har varit en sån där lyckligt, glad och uppåt dag. Vi har lekt och roat oss hela kvällen och Kevin har nästan inte suttit ensam en enda sekund under kvällen. Vi har myst helt enkelt. Ätit god middag och fikat till tusen. Jag köpte med mig en bit kladdkaka hem, den är nästan slut nu och det är bara jag och Kevin som har smaskat på den. I morgon får jag sovmorgon - och skall köra en introduktionsdag på jobbet. Jag skall få laga till en vinsås enligt chefen, så ikväll blir det till att plugga på det godaste receptet till en lyckad vinsås. Kevin somnade alldeles nyss och jag sitter fastklistrad framför datorn. Skall snart köra igång Andra Avenyn igen - som vanligt sitter jag fastklistrad framför denna serie...

God kväll.

Jag är med...

publicerat i
jobb för tusan! Jag fick jobbet - tror jag! Jag ska i alla fall dit i morgon halv fem och bli upplärd! Hon tyckte att det skulle bli jätte roligt att få arbeta och lära känna mig. Jag kommer ha köket tillsammans med en italienare - då kan jag styla lite med mina kunskaper innom det italienska språket, skämt å sido! Jag fick i alla fall in ett snyggt "ciao" när jag gick. Dessa människor får en verkligen att slappna av i dess närhet. Lycka - jag måste ha fått världens bästa chef, ärligt altså! Hon berättade att hon var ung mamma - att hon var arton då hon fick sitt första barn och att hon visste precis vad jag gick igenom. Skönt att man kan få lite sympati - och att man kan vara ärlig med varandra redan från början. Jag ångrar mig inte en sekund - inte alls. Det jobbiga blir bara hur det blir med soc nu i veckan. Men vi får ordna upp detta på bästa sätt helt enkelt. Så småning om kanske jag inte ens kommer att vara beroende av dessa människor på kontoret utan kan klara mig helt på egen hand. Det skulle helt klart vara det ultimala.

Jag hör av mig - jag lovar!

Nu sitter man här igen.

publicerat i
Och skall öppna upp sig om sitt liv. Jag sitter just nu på samhällslektionen. Vi fick just en ganska bra information - att hon måste gå tidigare. Då hinner jag ned till Lydia's och prata med chefen där nere. Underbart! Håll tummarna för mig nu! I morgon är det "lillfredag", då vi är lediga på onsdagar. Då har jag någonting att se fram emot. På svenskan ska vi ta reda på så mycket fakta vi kan om en författare. Jag fick Evert Taube, vilket passar mig alldeles utmärkt. Jag har länge haft honom som stor idol och vet vilken typ av poesi och låtar han skriver. "Huldas Karin" är en stor favorit och har varit det jätte länge. Varför jag fallit för honom vet jag inte, han ligger bara mig varmt om hjärtat!

Annars då... jag ska hem efter mötet idag så ska jag titta på yttligare några avsnitt av Andra Avenyn och mysa lite med lillkillen. Och ni som är sugna på kalas kan komma hem till oss på söndag då vi kommit överrens om en dag - äntligen. Han firas nu på söndag - liten måste ju bli stor!

Näst - nästa vecka så ska hans faster och kusin ha Kevin hemma hos sig. Kul att se hur han tar det - då han får sova hos någon annan. Men det ska nog gå bra tror jag. Dem har ju katter så det kan inte gå mer än bra...!
Aja.
Läraren försvann och vi sitter kvar och lodar framför datorerna! Lövly!

Gud. Jag borde sova.

publicerat i Vardag.;
Jag är ateist, märks det?

Det här blir dock mitt sista inlägg under kvällen eller natten beroende på hur man ser det. Jag skall bara som vanligt uppdatera mig på aftonbladet och expressens hemsida så att det inte skett någonting jätte hämskt ute i vida världen och så att man kan hålla sig uppdaterad då man börjar diskutera under samhällslektionen i skolan. Nu är det inte många dagar inför mötet med socialstyrelsen. Nervöst måste jag erkänna att det är - men det ska nog gå bra ändå. Man får vara nervös, sägs det i alla fall. Jag kanske skall ta och ringa min mormor efter mötet och planera in en fika med henne. Det var trots allt efter mofars begravning nu i mitten av januari som vi sågs sist - så det är inte mindre än dags nu. Vi har trots allt ganska mycket att prata om, hon och jag. Det känns skönt att ha mormor! Även hon sa att vi skulle sätta oss ned och tala ut - under julafton. Vilket jag tycker låter som en utmärkt idé.  Men vi får som sagt se, mormor kanske har andra intressen än att sörpla kaffe med barnbarnen!

Hur som helst så var det sängen som kallade. Jag orkar bara inte gå in hela vägen in dit. Latmask kallas det.

Dagen har flygit förbi.

publicerat i Vardag.;
Utan dess minsta susning om vad jag gör uppe nu - och utan de minsta aning om varför jag är dyvåt efter ett långt bad  är en olöst gåta. Kanske var det för att jag skulle tvätta mitt hår och att det är därför jag sitter här med en handduk insnurrad runt kroppen med ett hår som droppar och som nästan förstör mitt tangentbord. Kanske var det för att jag helt enkelt var för pigg för att gå och lägga mig och var tvungen att ha ett tidsfördriv att syselsätta mig med i någon timme. Eller kanske för att jag helt enkelt luktade för illa.
Jag chansar på nummer tre. Jag luktade för illa helt enkelt och hade ingen lust att gå och lägga mig samtidigt som mitt hår håller på att ta sönder mitt tangentbord. Okej, alla tre alternativen instämmer på mig, nöjd nu?
Idag har jag spenderat min största tid framför Andra Avenyn. Jag har sett på tjugofyra fulla avsnitt sedan igår eftermiddag. Jag är beroende - så är det helt enkelt. Jag kommer sitta och stortjura då dem en dag inser att dem inte tjänar någonting på en så patetisk serie som denna, men som gör varenda svensk beroende. Jag är fast i alla fall, helt förtrollad. Efter att ha sett på två avsnitt i morse så ringde min mamma och tvingade ut mig. Eller tvingade och tvingade - jag insåg att jag måste ut i friska luften med våran lilla kille också - så jag gick ut helt enkelt. Kallt var det - nypande kallt i fingrarna och i tårna, speciellt då vi kom till den värmen under dagen som gjorde att det blev slask överallt. Skorna blev genomvåta och vattnet kom in genom strumporna, lyckat. Och en riktig vinterjacka äger jag inte i år då jag istället valde att gå efter det som satt snyggt, dumma, dumma mig. Senare på eftermiddagen så kom Ronnies syster och systerdotter och skulle fira lite. Jag hade då precis innan hunnit springa till affären yttligare en gång för att köpa hem fikabröd och även hunnit se på ett till avsnitt från Andra Avenyn. Där efter blev det fika till förbannelse och kakor så att det stod en ut i öronen. Och så har vi som sagt badat - eller jag då. Ronnie hoppade i och ur lika fort. Han tyckte hellre att jag skulle få en svenskalektion med ord som konvolut och fraktal. 

image2


Ärligt så kunde jag som oftast förklara, något så när vad orden betydde - så det så.
I morgon är det hiskligt mycket att göra. Jag kommer nog inte få en lugn stund jag inte. Jag som mest behöver det. Jag ska i alla fall ta sovmorgon i morgon, för det är jag väll ändå värd. Jag har så mycket planer i vanliga fall - så det är lika bra att ta det lugnt. Jag ska ha prov i morgon. Ge mig tips på i vilka grupper kryddor tillhör - och vad vi får från grisen. Skulle verkligen uppskattas!
Jag bjuder på en fraktal bild. Lycka till!
God natt.

Hej mitt vinterland.

publicerat i Vardag.;
Så dags att komma nu efter det att man lovat Kevin snö på julafton - så väljer du att dyka upp en och en halv månad senare. Nej tack - då kan vi vara utan dig. Nu är det bara så irriterande med snöoväder i februari - det är nu som man förväntar sig att det går mot vår och nästa steg, sommar. Nu är det nästan precis en vecka kvar till min lillkille blir två år gammal. Oj, hela två år! Jag tycker då att tiden gått alldeles för snabbt för min smak. Men det tyder ju i alla fall att den går åt rätt håll. Det känns som att det var igår som jag fyllde arton och som en vecka sedan som jag för första gången fick känna Kevin mot min mage. Jag saknar lukten av nyfödd. Men en till bebis får nog vänta några år. I alla fall till jag arbetat i några år och till jag gått klart skolan. Men det är inte så lång tid kvar nu tack och lov.

Jag hade en smörgås här nyss men den åt min clown upp. Ja, han som målat sig med bläckpenna på hela kroppen och som är omöjligt att få bort och som har smör runt hela munnen av att han tog min macka. - precis han menar jag. Min busunge, min busprins.

Observera att han även har vänt upp och ned på min pennvässare inkluderat allt innehåll - så att det ser ut som jag får ta en sväng med dammsugaren senare. Observera också att Ronnie skulle hålla koll, men ligger och sover i sängen, sötnöt. Hoppas bara inte att det är jag som åker dit för nedstökning! Höhö...

Bedtime.

publicerat i Vardag.;

Nu är sovtimmen inne för de allra minsta. Och det gäller såklart Kevin. Jag kommer inte alls vara många minuter efter honom kan jag lova. Men ett tag till orkar jag i alla fall vara vaken. Jag har inte gjort någon nytta alls idag annat än att laga middag till oss vilket blev lätt mat, spagetti och köttfärssås. Men det åts i alla fall upp idag vilket är ganska ovanligt. Jag har hur som helst sett på alldeles för många avsnitt från Andra Avenyn och låtit tiden passera framför datorn. Suck. Jag blir så trött på mig själv. Å andra sidan så har det inte varit speciellt roligt väder idag heller - men det kan man inte skylla på hela tiden.

Men men.
Åter till the real life.

Jag har glömt att berätta.

publicerat i Vardag.;
Inte för att det är så mycket att berätta, men jag ringde till en restaurang som min lärare bad mig att göra - och frågade om hon var intresserad (då hon gett ut en anmälan) av en akut kock. Och det var hon dessvärre inte - då hon hittat en som ställt upp under helgen. Men hon ville att jag skulle dyka ned till henne på måndag så att jag kan vara "stand in". Det är ju underbart! Så vi skall diskutera lön på måndag. Arbetstiderna är helt perfekta då jag går i skolan på förmiddagarna och jobbar från fem till nio på kvällarna, vardag liksom helg. Det kan inte bli bättre.
Sen så ska jag söka praktik nu vecka sju - och då tänkte jag vara på kroken. Nästan alla innom hotell och restaurang som varit där har fått arbete. Så nu ser det ut som min värld håller på att lägga sig till rätta och det är inte en dag för sent! Frågan är bara hur man skall pressentera sig och hur man skall vara klädd. Men det ordnar sig. Den största frågan är ändå hur jag gör med Kevin...

Konstiga drömmar.

publicerat i
Nu ska jag ta upp någonting abstrakt igen, nattens dröm. Helt sjukt. Jag kommer ihåg den som det hade hänt på riktigt - trots att det är lite blurrigt med tid och plats. Men jag drömde i alla fall att jag åkte in på sjukhus för smärtor i magen. Kevin var hemma med min mamma och min syster kom till sjukhuset av någon konstig anledning. Hon tittade på mig och såg besviken ut. Efter det så fick jag gå med en sköterska in till ett matförråd, fyllt av mat från golv till tak. Hon berättade att jag var gravid och väntade en flicka om två dagar. Jag tittade ned på min mage som jag tyckte var jätte smal och såg hur den började svälla som en ballong - och jag blev stor som ett hus. Jag hittade någon nödutgång och kom ut till någon badbrygga ... Jag åkte på något "fordon" över till ön på andra sidan och där kom min mamma utan Kevin. Hon hade fått höra att jag väntade barn igen. Hahaha. Det var helt puckat. Hur som helst så var det någon som hotade mig om jag inte gav honom min Ipod som är "så modern" - och jag gav honom den. Precis i samma minut så föder jag i skogen och fick en dotter som jag döpte till Smulan.

Normal dröm, hm - nej inte precis.
Det saknades bara morrhår och svans på min dotter så hade allt klaffat.

Det roligaste med detta är att jag aldrig brukar komma ihåg vad jag drömmer så jag måste ha utökat mitt minne på något sätt...

Just nu och lite senare.

publicerat i Vardag.;
Just precis alldeles nyss så satt jag och kollade igenom fem avsnitt av andra avenyn. Jag tycker serien är ganska "B" men det är nästan som skilda världar eller vita lögner, det fängslar helt enkelt tittaren. Men men. Kevin ligger i sovrummet och sover middag. Han är inne på sin andra sovtimme snart. Kanske börjar bli dags att väcka honom. Men han får sova lite till ändå. Det är storm här hemma, nästan så att man med spänning sitter och väntar på att de första snöflingorna skall nudda marken och man äntligen ska få någon form av "försenad" vinter. Vintern har kommit i januari, februari sedan Kevin föddes. Den dagen han föddes hade det varit världens snökaos och jag var tvungen att klättra över världens snöhög då jag skulle ned till mina föräldrar och berätta att det var dags. En väg som brukade ta en minut att gå - gick helt plötsligt på tio, plus en paus för en värk.

Nej, nu skall jag göra något kul. Dags att gå tillbaka in i andra avenyn.
Pussgurka.

Sjukhus, blogg och driks.

publicerat i Vardag.;

Vi var tvugna att åka in på akuten med Kevin igår - då hans stortå svullnat och han blivit haltande under gårdagsvistelsen på dagis. Vi åkte fyra mil in till närmaste akut och blev tillsagda att vi skulle badda såret och se om det blev bättre. Lyckat. Jag och min mamma försökte göra en inpackning runt Kevins fot medan han i sin tur totalvägrade. Han såg mer ut som han hade brytit foten istället för att ha ont i en stortå. Och i ren trots så fick han av sig våran inpackning efter tjugo minuter, lyckat. När vi kom hem så åt vi och sedan var det dags för mig och Kevin att hoppa i säng. Jag var supertrött.

Igår fick jag vara servetris i köket. Det gick superbra för mig och min kompis då vi delade på ett bord med sjutton pers. Det var stressigt då vi skulle in med sjutton talrikar och det blev mycket spring mellan kök och restaurangen. Men det fungerade. Det enda problemet var att vi serverade kall soppa till förrätt. Men det såg inte ut att beröras vidare mycket då vi i slutendan fick över tvåhundra kronor i driks. Det var rekord från våran sida. Lyckat kvinns! Så nu har jag och min klasskompis rekord i driks - än så länge.

Igår kväll fastnade jag för Alex och Ivan's bloggar på finest.se. Sjukt fina fotografier och grymt roliga inlägg. Jag satt och småskrattade för mig själv. Jätte bra jobbat!
Idag är det som sagt lördag. Jag har inte mycket planer för dagen annat än att få denna dag att gå. Kevin är helt inne i barnkanalen och jag sitter och värmer upp mina fingrar vid tangentbordet. Fort ska det gå att skriva - men det ser ut som det blir en seg start nu på morgonen....

Aja. Jag hör av mig - so long!