Fika och tidigt i säng.

publicerat i Vardag.;
Hela familjen ligger redan och sover. Ja, alla utom jag då. Men det är inte lång tid innan jag själv sitter där och slumrar in. Jag är megatrött och vill ingenting annat än att sova. Dagarna går så fort nu mer tycker jag. Vips så var denna dagen också slut och man skall påbörja ett nytt äventyr i morgon. Sandra kom hit idag på fika. Vi hade det jätte mysigt. Kevin sprang runt och lekte medan vi andra kunde sitta i lugn och ro och småprata. Han har dock kommit in i en två års trots den lille rackaren. Så han kommer inte att bli lätt att tämja den lilla tigern. Han har även utökat sitt förråd med lite ord.

- Jag eter Dajin. / Jag heter Kevin.
- Jag e-lar dig. / Jag älskar dig.
- Wassaaab / What's up.

Haha, tänk vad man kan leka med dem små liven då dem är små och helt ovetandes om vad dem säger.
I morgon är det köket som gäller för min del. Jag har verkligen ingen lust att gå till köket och laga mat - jag vill vara hemma och vila upp mig. Jag tror att jag håller på att bli förkyld också. Tvi tvi, hoppas inte. Jag vill vara frisk och kry och glad och... Ja, ni fattar. Men men. Hur mycket jag än drar ut på det så håller denna dagen på att lida mot sitt slut. Så det är lika bra att släppa taget och hoppa till sängs.

Ha en fortsatt trevlig torsdag, mina vänner.  

Praktik.

publicerat i
Hemma från torsdagspraktiken igen. Idag gjorde jag inga tabbar som jag brukar göra - annat än att tappa ett lock i kärlen som håller maten varm. Det var lite småjobbigt att stoppa ned handen i det varma vattnet och ta tag i ett lock som var, minst sagt - kokhett! Jag har sms:at till Kevins gudmor Sandra. Det var meningen att vi skulle träffas idag och småprata. Frågan är om vi kan ta det här hemma hos Ronnie kanske. Då bjuds det trots allt på tårtan från igår. Smarrigt. Tårtan var å andra sidan det första som Kevin började yla efter när vi kom hem. Han sprang direkt fram till kylskåpet - öppnade och skrek "Dää ä TÅÅÅTAA!!!"
Jag och Ronnie gissade först på att han sa någonting om data - men ack så fel vi kunde ha! Man kan trots allt inte veta om vad barnen säger hela tiden. Men men. I morgon är det plugget som gäller. Håll tummarna på att jag slipper servera i morgon. Jag orkar verkligen inte. Egentligen orkar jag inte gå till skolan för huvud taget. Inte efter den mensvärk jag hade idag i alla fall. Aotch.

Lingonveckan är igång samtidigt som en ny vecka håller på att lida mot sitt slut.
U N D E R B A R T.

Orolig natt.

publicerat i Vardag.;
Jag avskyr då Ronnie ska vara uppe jätte länge, nästan fram till morgonkvisten och inte förstår att det stör allas sömn. Kevin vaknade klockan kvart i fem och somnade inte helt förrän runt halv sex... Och se, nu en timma senare så är jag vaken och är meningen att jag ska vara jätte pigg. Men det är jag inte. Underbart. Och praktiken ska vi inte tala om. Så trist. Men vad gör man. I morgon är det ändå fredag - vilket betyder att det snart är helg. Lövly.

Jag räknar ned timmarna från och med nu.
. . .

Natti natti.

publicerat i
I morgon ska jag till min praktik. Suck och stön. Det är den värsta dagen på hela veckan som resulterar i ryggsmärtor och dåliga vibbar. Men det är bara att kämpa sig igenom hela dagen i alla fall.
Wish me luck.

God natt.

Så lätt går jag inte på det.

publicerat i

Ronnie installerade eller startade igång wow på min dator. Jag som vanligtvis håller mig till bloggen eller the sims var inte alls så laddad på att spela något spel med alver och trollkarlar. Men okej, jag gjorde ett test för att titta om jag gillade det. Och oj - så mycket beröm jag fick på en gång. Jag blev instoppad i team med gubbar som hade 60 i level och här kom jag med level ett... Men rätt som det var så hade jag fyra och var jätte stolt. Efter level fyra tar det en timma att få upp till en ännu högre level - och ett tu tre så kan man inte pausa i spelet längre. Man ska göra uppdrag som tar sju år - springa genom skogen och lära sig alla vägar och namn. Eh, jag som har bott i en stad i hela mitt liv - kan inte ens namnen här... Det är inte ens så att jag vet var huvudleden går - och då är det illa. Strunt samma. Jag fortsatte spela - hur som helst.
Ronnie frågar: "Hur mycket är det kvar till du ändrar till nästa level?"
Jag: "Typ 4000 poäng".
Ronnie: "Det är peace of cake."

... Jo, tjena. Jag gav upp och insåg att jag aldrig mer ska spela ett så töntigt spel. A L D R I G.
Så lätt går jag inte på det.

It ain't enough.

publicerat i Musik;
You come home in the evening with whiskey on your breath
I dream about leaving but I wake up with regrets
The dinner that I made you is covered up in mold
Hey you don't need to tell me that this is getting old

It ain't enough, it ain't half of what you owe me
It's just my luck to find someone like you
I ain't enough, it ain't half of what you told me
it ain't enough, it ain't enough

cutting to the chase now I'll save us both some time
make it easier some how to leave this all behind
now you say "baby I'm not perfect that's just the way it is"
well anyone can see that but I need more than this

Tårta.

publicerat i Vardag.;
Jag tog en promenad med Kevin i morse och handlade en tårta! Massa smaskens. Plus att Ronnie fick en Merci ask. Jag trodde att jag hade fått mitt studiebidrag idag. Men smart som en guldfisk - så får jag självklart det i morgon. Så han får sin födelsedagspressent imorgon istället. Jag hade i alla fall råd med en tårta och chokladasken, så han blev inte helt utan pressenter. Men men. Sandra sms:ade och ringde min mobil igår! Jag som låg och sov middag och somnade rellativt tidigt igår vaknade självklart inte av en pipande mobiltelefon. Så jag såg sms:et först i morse. Hon undrade om vi kunde ses någonting i morgon. Det tycker jag absolut att vi kan! Så jag ska höra av mig till henne lite senare idag tänkte jag och se om man får tag på henne. Hon har så konstiga arbetstider så det är inte ens säkert att jag får kontakt med henne. Hmm.

Men men.
Ledig onsdag idag. Mys!
Hoppas eran Onsdag också är bra!

Dröm.

publicerat i
I natt drömde jag något helt sinnessjukt. Jag var på ICA med någon som jag inte känner och Kevin tillhörde någon annan polsk eller lettisk familj. Jag tänkte på hur mycket jag kände igen honom - men kunde aldrig förstå att han varit min son en gång i tiden. Men dessa människor som skulle vara hans "familjemedlemmar" utnyttjade deras barn genom att slänga upp dessa på ett "rullband" med varorna i ungarnas famnar, och när kassörskan skulle "plinga" varan så gick inte det för att ungarna var ivägen. 

Hahahaha. Det låter helt sjukt men jag blev illa berörd av den drömmen. 
Men men. Tack och lov för att ICA'S personal är klokare än så och verkligen kan dra undan ungarna om så skulle hända. Men en dröm är som sagt en dröm och den var mycket roligare att drömma än vad jag kunde berätta, så det så! 

Snart ska jag och Kevin gå till ICA.
Jag vill inte ut i kylan, fyfan. 

I dina ögon.

publicerat i Musik;
Din blick är sorgsen
Vet vad du känner jag förstår så väl, att
Tankarna skrämmer
I en värld full av människor så
Växer vår ensamhet
Å i mörkret inom dig finns vilsenhet

Men i dina blå ögon speglas jag
I dina blå ögon finns havet och himlen
Så va inte rädd, att leva här
För dina ögon dina ögon
Har fått sin färg av förtröstan


Le lite grann nu
Va inte ledsen jag minns knappast när, ja
sist såg dig skratta
om världen gör dig galen
och bara ser allt i svart
så finns jag där
mitt i din mörkaste natt

Och i dina blå ögon speglas jag
I dina blå ögon finns havet och himlen
Så va inte rädd, att leva här
För dina ögon dina ögon
Är vackrare än du anar

Jag minns knappast när ja
Sist såg dig skratta
Om världen gör dig galen
och bara ser allt i svart
så finns jag där
mitt i din mörkaste natt

Och i dina blå ögon speglas jag
I dina blå ögon finns havet och himlen
Så va inte rädd, att leva här
I dina ögon dina ögon
dina ögon så speglas allt
i dina blå ögon finns havet och himlen
så va inte rädd att leva här

För dina ögon dina ögon
Har fått sin färg av förtröstan

Buspojk.

publicerat i Kevin;
Kevin öppnar kylskåpet själv och har vetat om hur man gör detta ett ganska bra tag. Ett tu tre så sitter man här med en purjolök i ena handen och ett juicepaket i andra. Han är så knäpp. Höhö. Han ger mig det han får fram så säger han; namnam. Som om att det skulle bli godare då att äta en rå purjolök eller äta upp juicepaketet som är oöppnat.
Snart ska Kevin gå och sova nu. Han skall få vara vaken i tjugo minuter till så ligger han och nannar kudde sen! Lovely.

Konversation.

publicerat i Vardag.;
Jag: Du, var ligger siljan?
Ronnie: Va?
Jag: Var ligger siljan?
Ronnie: Siljan?
Jag: Aah?
Ronnie: Det ligger vid... *mummel* (Prat i skype och återgå till spelet).
Jag: Va?

Gissa vad han spelar...

Imsevimsespindel.

publicerat i Musik;
"Imse vimse spindel, WOW!
Spinn bara spinn bara spinn natten lång.
Imse vimse spindel, WOW!
Spinn bara spinn bara spinn natten lång.
Regnet det öser ned, solen går upp och ned.
Spinn bara spinn bara spinn natten lång."


Hela middagen gick åt till att sjunga och göra rörelserna till en "rockigare" variant av imse vimse spindel. Kevin älskar dessa gånger han får (tro mig) SKRIKA ut ordet "WOW!" i melodin. Det är det enda ordet han kan uttala fullt ut - och är självklart jätte charmigt. Men efter en stund så inser man att man kanske skulle ha väntat med att sjunga just för att talriken fortfarande är lika full som den var när vi satte oss. Han hade ändå lyckats pilla lite med gaffeln i maten så att pastan hade flyttat plats på talriken och bad om att få hoppa ned. Nja, han hade ju fått i sig fruktsoppa innan så man ska väll inte klaga speciellt.

Jag fick sova middag i en timma i alla fall - och jag sov middag innan själva middagen. Nu känner jag mig i alla fall mycket piggare än innan. Kevin väckte mig efter halva tiden genom att tända taklampan till sovrummet. Lyckat. Jag fick jätte ont i ögonen, men somnade om lika fort för det! Sen kom Ronnie in efter andra halvlek och sa att jag skulle komma upp och hjälpa till med middagen. Då hade min mage redan börjat kurra så pass att jag inte tog illa vid mig av väckningen. Jag måste som sagt kunna somna ikväll också.

Jag ska hoppa ned i badet sen när Kevin har somnat. Jag fryser som ett asplöv men tänkte att jag kan vara vaken och "umgås" med Kevin till han somnar. Det är trots allt Ronnies tur att söva lillkillen ikväll så att jag slipper. Höhö.
Men nu är jag i alla fall vaken och pigg!

Skriver lite senare.

Ronnie.

publicerat i
I morgon fyller Ronnie år. Då blir det kalas för hela slanten. Fan va kul! Inte för att det blir mycket folk eller så, frågan är om någon kommer ihåg att han fyller år - det är trots allt ingenting som han går ut med och berättar att han gör. Men men, det är upp till honom. Men det blir hur som helst kalas här - med kakor och bullar. Jag kanske ska ställa mig och baka något lätt idag? Hum, vi får se med den saken. Det skulle vara roligt att säga att jag har bakat för en gångs skull. Men det skall som sagt gå att äta också. Höhö. Som min chokladpaj som min gudfar fick tvingas äta upp och sa att den var "jättegod". Stackarn.
Men men, i morgon är det kalas här hemma och sen är det inte många dagar kvar så är det kalas igen! Lövly!

Hoppas ni får en fin och mysig eftermiddag.
Nu ska jag in och sussa lite.

Jag, efter plugget - jag fixar det aldrig.

publicerat i
Gud vilken seg dag. Första lektionen gick åt till att diskutera skönhetsideal - nog för att det var hälsopedagogik men överdriva behöver man inte göra. Andra lektionen var inställd och vi gick och åt tidigt idag. Där efter gick vi till köket för att diskutera vissa saker med våran lärare och sedan vidare upp på ICA för att handla godis. Massa snask blev det. Sedan så var det bara Idrott vilket var teori. Och jag som hade tagit med mig en massa idrottskläder i onödan. Men - det är sånt man aldrig kan veta. Sen hade vi samhälle och diskuterade hemlösheten i Sverige och hur vi väljer att hellre se bra ut, internationellt med att hjälpa andra länder än att ta hand om våra egna problem. Efter det så var det bara klassråd och sedan var det bussen hem. I morgon är jag ledig så det är lillfredag idag - gud så skönt. I morgon ska jag ta det jätte lugnt. 
 

080129

publicerat i Vardag.;
Jag börjar min dag med att ögonen vill åka ned i knäskålarna igen.Ögonen tåras och munnen gör konstiga läten ifrån sig. Snart är det dags att klä på min lillkille som sitter och tittar på barnkanalen. Tack och lov för att barnkanalen finns på morgonen. Idag skulle det som sagt vara skridskodag. Jag undrar om man behöver ta med sig kläder till gympalektionen...? I wonder. Men men, det är lika bäst att gå in och packa det så att man inte får frånvaro från lektionen en gång till. Jag brukar ju alltid vara aktiv på gymnastiken, förutom då vi kör innebandy - det är bäst att sitta i ett hörn då - jag är veva, veva - possitiv med klubban. Jag slår liksom inte bara till bollen. Fy fan.

Men men.

Jag tror jag måste springa över till mina föräldrar snart.
Puss.

080128

publicerat i Vardag.;
Tjugoåttonde januari.

Jag och Ronnie ska snart lägga oss i soffan och smocka i oss chokladen som vi egentligen skulle ha ätit upp i helgen. Men vi hade som sagt besök hela helgen och hade helt enkelt ingen tid till chokladätande och filmtittande. Jag ska sova här i natt igen och troligtvis hela veckan. Kevin sover redan - han var lite trögsövd idag men det gick bra till slut thank god. Efter våran film vi ska se så tänkte jag hoppa ned i ett bad. Undra sa flundra om man hinner se en lång eller kort film då, men det ordnar sig nog... Huvudsaken är att jag orkar upp till första lektionen i skolan i morgon. Jag vet dock inte hur lektionerna ser ut i morgon då vi egentligen skulle ha skridskoåkning på schemat, men vi fick ställa in detta äventyr pg.a för tunn is. Haha, inte för att jag klagar eller så...

Vi åt potatismos och Bamsekorv till middag idag. Tro det eller ej, men på ICA finns det en korv som heter Bamsekorv. Jag får bara upp en bild i huvudet och... euuh. Men skit samma. Den var god i alla fall och Kevin åt två stora portioner med både korv och potatismos, riktigt duktig idag må jag säga. Till efterrätt så blev det en glass smoothie med bär och frukt. Lite mango, blåbär, hallon och jordgubb, och en halv banan. Riktigt smarrigt. Och även det fick Kevin i sig plus en stor vällingflaska. Han måste ha en växtperiod minsann!

Hoppas eran måndag har varit trevlig.
På återseende.

Samtal.

publicerat i Vardag.;
Äntligen går det framåt. Kuratorn ringde precis mig och på ONSDAG så får jag prata med socialen om egen lägenhet. Fan va underbart! Hon ska följa med mig dit, självklart och vi skall tillsammans berätta hur läget ligger till. Så jag hoppas att Kevin antingen kan gå på dagis den dagen eller om någon tar hand om Kevin när jag är på mötet - förhoppningsvis så blir det dagiset som får den stora äran. Äntligen så har jag (kanske) fått min vilja igenom. Just nu är jag hemma hos Ronnie. Kevin tjuter av kung och fosterland över att han inte vill vila - trots att han är hur trött som hellst. Jag tror det är en liten två års trots som börjat sätta fart. Jag ska snart börja med maten nu i vilket fall som hellst.

Hoppas ni har det fint, världen.
Puss.

Onödig dag.

publicerat i
Just nu vill jag bara hem - jag vill i alla fall bort från teknikkorridoren och bort från lukten av datasalen. Jag vill hämta Kevin på dagis och hoppa ned i sängen och bygga en koja med honom. Jag kom till skolan onödigt tidigt i morse då vi började halv ett med en inställd lektion och sedan bara sitter och glor på en data skärm på sista lektionen. Jag kom hit vid tio i morse och har bara gått runt i skolan och sett allmänt glad ut. Fy fan. Jag orkar egentligen inte vara glad. Jag vill bara hem - hem och sova. Jag somnade allt för sent inatt och vaknade allt för tidigt i morse. Aldrig kan livet klaffa - perfekt. Ikväll är det inte ens någonting bra på tv - så det blir nog att man sitter framför dumburken och lodar, som vanligt. Snart går äntligen bussen hem, snart snart. Jag sitter och räknar ned minuter - och sen blir det från minuter till sekunder. Jag älskar stunden då man nästan slutar.
Fem, fyra, tre, två, ett...

Snart är min dag slut.

Jag hade en blogg men valde att göra en ny.

publicerat i Vardag.;

Igår läste jag en blogg där det stod att en tjej hade blivit bestulen på bilder på henne och hennes dotter och att någon framgick sig från att vara henne. Jag tog så illa vid mig av denna omogna persons orespekt på andras bilder att jag valde att radera min blogg istället för att sitta och ta bort bild för bild på bloggen. Jag insåg att detta skulle ta allt för lång tid för mig. Så vem är jag då. Jo - jag brukade vara en ganska aktiv bloggare och skriva så pass mycket att jag fängslade mina läsare. Jag hade upp till hundra unika besökare per dag men väljer ändå att ta bort min blogg. Ja, min blogg var inte hela mitt liv. Jag har en son på snart två - det är bara några dagar kvar till min lillkille blir två år gammal - så fort tiden har gått. Själv är jag arton. Jag är bosatt i nynäshamn och har ganska många vänner med barn i min egen ålder. Pappan är fortfarande med i bilden!

Nu mer så kommer jag inte att lägga in bilder från våran familj. Jag känner att jag vill ha kontroll över vem det är som har mina bilder och skickar gärna till vänner och liknande, men jag håller mig innom dessa ramar. Min gamla blogg hette MOTHERANDSON.blogg.se men den finns som sagt inte kvar. Så vad ska jag skriva i min nya då - helt bildlös blogg, roligt liksom. Men den dagen som människor kan respektera att mitt är mitt - den dagen kan jag lägga in bilder igen utan att känna mig orolig.

Så, annars då - vem är jag...
Denise här - studerande och mamma till Keivn. Studerar innom Hotell och Restaurang, andra året och förväntas ta studenten nästa år. Fan va nära det känns nu, äntligen! Jag har gjort allt som man inte ska göra i min ålder egentligen. Men valde att trotsa alla!

Welcome to my life.