Eget rum.

publicerat i Vardag.;
Vi håller på och fixar och donar så att Kevin ska få eget rum.
Han ska sova hemma hos faster och Angelina ikväll så att vi får ordna och få fint här hemma.
Så nu vet ni varför jag inte kommer att skriva.
Ha en fin lördag mina vänner.

12:06 Lunch.

publicerat i Vardag.;
Jag och Kevin är i full fart med att äta lunch. Jag gjorde det bekvämt för mig - så jag tog en kort promenad till mina föräldrar - öppnade deras kylskåp och hittade en schysst pastasås och gjorde lite pasta. Och ser man på. Maten är klar på bara några sekunder. Mätta och belåtna sitter vi här nu och njuter av våra mätta magar och pigga humör. Jag funderar på att se på en film. Jag har bara inga bra filmer kvar att se. Hjälp vilket dilemma. Ska jag eller ska jag inte slösa tio kronor på en hyrfilm som jag troligtvis inte orkar gå och lämna tillbaka i morgon. Dilemmat är klart. Jag orkar verkligen inte.

Jag terrar nog mina föräldrar igen istället.
SKÅL

Den trettonde februari tjugohundrasex.

publicerat i Minnen;
Jag kommer ihåg att jag var ovanligt pigg för att vaknat klockan åtta och somnat runt tretiden. Men man sov ju ändå mesta tiden man var på BB så man tog nog igen den förlorade tiden ändå. Jag hade fått sova själv, då dem inte hade något familjerum på avdelningen. Jag hatade dem för att dem lämnade mig ensam och i smyg låg jag och grät. Inte för att jag hade blivit ensam - utan att jag hade fått en kille brevid mig och jag inte hade någon att dela min lycka med. Klockan blev närmare tre och jag somnade. Jag vaknade inte av att han gnydde eller skrek. Nej, jag vaknade av att solen sken in i rummet och jag vaknade av att sängen brevid mig var tom. Jag hade inte fått någon rumskamrat under natten så Ronnie hade lika väl kunnat sova här. Besviken och sviken tog jag mig upp och gick in på toaletten. Min blödning hade kommit igång som den skulle och samtidigt som jag höllt ett fast grepp om min skatt så borstade jag mina tänder, bytte hans blöja vilket inte var det lättaste med det första bajset och gick ut för att äta lite frukost. Det var många nyblivna trötta föräldrar som hade fått samma natt som oss. En speciell söt flicka vill jag minnas - hon hade fått ett jätte vackert namn, då det förtillfället fallit mig ur minnet. Den lilla flickans pappa hjälpte mig med min frukost. Det var inte det lättaste att vara ensam, ha en bebis i famnen som man vägrade släppa och ha en bricka man skulle fylla med mat. Jag var egentligen inte hungrig. Jag ville bara sitta nära människor och få lite sällskap.


Jag smsade Ronnie runt tiotiden. Inget svar... han sov fortfarande troligtvis. Min faster kom över på besök precis när vi laggt oss efter frukost. Hon kom över med en liten tiger som Kevin hade som sällskapsdjur många månader senare. Jag kände dock att jag inte var något vidare roligt sällskap och hon var tvungen att gå tillbaka till jobbet då hennes rast var slut - men hon lovade att hon och familjen skulle komma tillbaka lite senare. Jag var lycklig i några sekunder då jag fick sällskap - men lyckan gick mot sitt slut då hon nästan bara vände på klacken och gick.

Timmarna som gick var jätte långa. Kevin låg och sov på mina armar - jag låg och studerade honom, grät och sjöng för honom. Snart var det dags för oss att byta till familjerummet och Ronnie hade inte hört av sig. Klockan närmade sig tolv och jag låg fortfarande ensam. Inte förrän klockan var ett så fick jag ett sms. Då hade han redan varit hos sin mamma och visat henne filmerna från födseln. Lyckat! Men nu var han påväg i alla fall och ingen längtade mer än jag och Kevin.

Det tog någon timme innan han var på plats inne på sjukhuset. Dels tog det lång tid att parkera och dels hade han inte pengar till automaten. Men allt ordnade sig tillslut. Jag - mitt klipska fan, skulle förklara för Ronnie vilken väg jag åkt rullstol under natten. Hm, våning fem - gå längs korridoren längst bort och sen framme. Lättare sagt än gjort tydligen. Ha ha ha. Men det gick bra tillslut.

Allt hade gått bra. Hela vägen och nu var hela familjen samlad på riktigt - för första gången.
Jag älskar den trettonde februari tjugohundrasex.

Blogg.se

publicerat i Vardag.;
Det går supersegt här inne idag. I alla fall för mig. Så fort jag ska klicka mig in på någon annans bloggsida så får jag vänta i minst en minut innan sidan har hunnit laddats klart. Jälvlapissblogg. Skulle dem inte ordna till problemet - eller blev det ett värre problem på köpet? Suck säger jag bara. Men men. Det funkar ju i alla fall att skriva för omväxlings skull. Så jag ska väll inte klaga mig alldeles blå, så det är lika bra att sluta här.

Ronnie sover fortfarande. Jag som vill gå på en skön promenad med familjen idag medan solen är framme. Det får nog bli när solen gått ned i kväll. Toppen. Eller inte.

Sällskapssjuk.

publicerat i Kevin;
Ronnie sover och sover och sover. Jag börjar bli galen över att jag inte kan föra en vanlig konversation med någon. Det gick så långt att jag ringde min mamma och frågade om hon ville gå ut och gå med mig. Suck. Det kanske börjar bli dags att väcka den sovande björnen ändå så att man får lite sällskap och inte behöver vara så sällskapssjuk. Kevin sjunger alla sina barnlåtar han kan i en och samma melodi - lilla snigel. Så han har gjort "klappa händerna" "Björnen sover" och "imse vimse spindel" i en helt ny tappning. Inte undra på att man vill ha vettigt sällskap. Ha ha ha. Jag blir galen av lilla snigel helt enkelt, även fast han inte sjunger den texten. Toppen.


Några sätt som Kevin säger pizza på:
Pissa - Pita - Fitta - Issa...

      Vem har lärt honom så fula ord?

Ronnie sa direkt när han sa det igår:
"Få honom att tänk på annat! SKRATTA INTE! Få honom att säga rätt... SLUTA SKRATTA!"
Desperat man är som mamma när man skrattar då han bara säger pizza.
 Livet är inte alltid så lätt att förstå - min lilla rackarunge!

Godmorgon, Lördag.

publicerat i Vardag.;
Idag ser det ut som att jag blir hemma igen. Jag orkar inte gå till jobbet efter denna, minst sagt tuffa natt. Kevin var inte alls så sugen på att sova när vi väl gick och la oss - så han sparkade mig, rev mig och slog mig om var annat. Halv tre somnade han ordentligt och då fick jag också chansen att vila ögonlocken en liten stund. Jag hade jätte sjuka drömmar nu när jag somnade - så jag vet inte om jag kom ner i djupsömnen för huvud taget. Men men. Jag fick i alla fall drömma mina sköndrömmar som jag gör allt för sällan nu mera. Vi satt och tittade på filmen på ettan igår. Hjälp vad jag grät. Snacka om att man är känslig då det gäller barn i filmer. Jag satt och höllt ett hårt strypgrepp om Kevins fot ett tag - då han somnade i soffan igårkväll. Men jag upptäckte det lagom till foten skulle hinna återfå sin normala färg innom bara några sekunder. Fy - jag hatar sånna filmer. Men den var grymt bra. Ikväll kanske det blir den andra filmen på ettan - om churtchill eller hur han nu stavas. Men vi får som sagt se...

Kevin och jag har i alla fall precis gått upp och ska äta en god frukost nu.
Ha en trevlig morgon, kvinn's och mann's.

Fyrahundranio.

publicerat i Vardag.;

Jag har gjort fyrahundranio inlägg i min blogg nu. Egentligen borde jag fira då jag gått över fyrahundra intresserade saker att skriva om - då jag under hela min bloggtid haft över sextio, sjuttio unika besökare per dag. Det är faktiskt mycket för mig. Så det så. Det mesta i unik väg som jag har haft är trehundraåtta - eller var det tjugoåtta? Nåväl. Annars hattar statistiken mellan sjuttio och hundra besökare. Roligt att ni vill läsa. Jag skriver mer än gärna, fråga om det är något ni vill veta - önskemål vore kanon på vad jag kan skriva i bloggen! Ge mig nytt och fräsht.

Hey mr.Dj.

publicerat i Minnen;
437298-16Allt började samtidit som Per Gessle släppte sin skiva, Son of a plumber. Eller det började egentligen tidigare, men allt var så tydligt då - den 23:e november tjugohundrafem. Jag var nästan tio kilo tyngre och kände mig som en flodhäst. Jag hade en stor klump i magen som inte ville ut - som inte skulle ut än på ett tag. Hela sommaren hade gått åt till att vara orolig, nervös och förväntansfull - tänk om jag skulle få missfall. Jag slutade oroa mig ganska snabbt. Så fort vecka tolv var förbi så var oron lika långt borta. Den artonde september - bara någon månad innan hade första sparken känts. Nu kunde jag även känna bebisen hicka, röra på handen och känna hans fot. Jag viste hela tiden att det var en kille - i magen hette han tillock med Charlie. Jag valde Charlie för att det var både ett tjej och killnamn just för att vara på den säkra sidan. Egentligen ville jag att han skulle heta Charlie då han kom ut också. Men majoriteten fick välja - och majoriteten tydde på att det var en Kevin som fanns där och inte en Charlie. Den tjugotredje november har egentligen ingenting speciellt med att göra. Bara att man minns tillbaka. Jag satt alltid och lyssnade på son of a plumber när jag var gravid. Just för att jag visste att barnen hörde i magen vilken musik som spelades - kände takt och kunde känna igen musiken efter det att dem kommit ut. Kevin sparkade alltid när vi spelade musik. Därför älskade jag Gessle. Jag fick dock aldrig tillfälle att spela denna underbara musik för Kevin när han föddes. Kanske berodde det på att vi hade mycket annat - trevligt och otrevligt att tänka på. Kanske var jag bara för tankspridd att jag inte orkade tänka på Gessle för huvud taget. Nu är han för gammal för att komma ihåg mammas underbara musiksmak som han hörde när han låg i magen. Men man ska inte gråta över spilld mjölk säger dem ju... Så han får helt enkelt lära sig tycka om den nu. Det är väll aldrig för sent att låta dem lyssna på något nytt? Så nu har jag suttit i snart två timmar med både Jo-Anna says och Hey Mr.Dj men inte ger det några utslag på min son - annat än att han börjar tycka att det är tjatigt och lite irriterande att lyssna på samma sak om och om igen. Jag kanske bara ska ändra över till Celine Dion igen och bara vara mig själv för en stund...

Jobbet.

publicerat i Vardag.;
Jag saknar mitt jobb. Nu när jag varit hemma i en vecka utan att jobba... eller jag har varit hemma längre, utan att jobba... så saknar man stället. Men jag tänkte gå dit i morgon och jobba några timmar, kanske hela dagen, eller kanske inte alls. Vi får se hur dagen visar sig. Men på onsdag kväll så ska jag jobba. Då kommer det tjugo pers till jobbet och då ska jag få servera. Toppen, eller inte. Jag är verkligen jätte skakis på serveringssidan. Men det skall nog ordna sig i alla fall. Lite läsk i knät på kunderna gör nog ingenting! Ha ha ha. Men det har inte hänt hitills, tvi tvi, ta i trä.

Snart kommer Ronnie med våra pizzor vi beställde. Eller jag valde sallad - det är godare om du frågar mig. Så han kommer hem med dem och Kevin är helt uppspelt över att vi ska ha "Pissa, pissa, pissa" som han säger. Jag svarar dock med att "Pissa, det gör man på toaletten!"

Nej, nu blir det till att ta fram massa glas och bestick för snart kommer käket på bordet.
SMASKENS!
SKÅL.

Min törnrosa.

publicerat i Kevin;
Kevin kröp upp i mitt knä och gosade lite. Från en sekund till en annan så hörde jag hur han började andas tungt. Då hade min sötnos somnat i min famn. Det händer inte allt för ofta - så det är ingenting jag är bortskämmd på men mysigt till tusen var det. Åh, han måste ha varit jätte trött efter maten, minsann. Så nu ligger han i soffan och myser tillsammans med sina sköna drömmar - och jag sitter och gråter till Oprah, patetisk som jag är. Ha ha ha. Jag tänkte lägga in lite bilder snart... Ni får nöja er med en så länge! 

SKÅL.

image21

 

Prinsessa...?

publicerat i Onördigt;

VILKEN PRINSESSA ÄR DU?

Askungen:
[-] En av dina föräldrar är döda
[x] Du gör många sysslor hemma
[-] Du älskar att klä upp dig
[x] Du älskar djur
[-] Du väntar på din drömprins
[-] Din mamma är väldigt sträng
[x] Du har systrar som är avundsjuka på dig
[x] Ibland vågar du inte säga vad du egentligen tycker
[x] Du har glömt skor hos en kompis någon gång
[x] Du har blont hår
TOTAL: 6

Belle:
[x] Du har kysst någon som dina kompisar inte gillar
[x] Du har gått vilse i skogen
[x] Du älskar att läsa
[x] Du är inte det minsta blyg och säger alltid vad du tycker
[x] En av dina familjemedlemmar är ganska konstig
[x] Du har jobbat frivilligt någon gång
[x] Du har en vild fantasi
[x] Du älskar att ta hand om människor som behöver hjälp
[x] Killar har tyckt om dig bara för att du är söt
[x] Du har tackat nej till minst en person som har velat gå på dejt med dig
TOTAL: 10

Jasmine:
[-] Din pappa är väldigt rik
[-] Du är väldigt smart
[x] Du har varit tillsammans med någon som är olik dig
[x] Du är unik och annorlunda jämfört med alla andra
[x] Du har många mål i ditt liv
[x] Du har inte så många vänner
[x] Du är självständig
[-] Du är förmögen
[-] Dina föräldrar försöker kontrollera ditt liv
TOTAL: 5

Ariel:
[-] Dina föräldrar förväntar sig mycket av dig
[x] Du försöker följa reglerna, men det är inte ofta du klarar av det
[x] Du är lite av en trubbelmakare
[x] Du är yngst i din familj
[x] Du har många systrar
[x] Du samlar på nånting
[x] Du har/har haft långt hår
[x] Du har/har haft en fisk som husdjur
[x] Du är väldigt nyfiken av dig
[x] Du är ganska lättlurad
TOTAL: 9

Snövit:
[-] Du vet att du är vacker
[-] Ibland verkar det som att din mamma avundas dig
[-] Du har nästan blivit dödad
[x] Du har minst 7 bra kompisar
[x] Du har blivit matförgiftad
[x] Du har/haft kort hår
[x] Du kommer överens med nästan alla
[x] Alla dina kompisar är olika
[x] Du älskar att ha kul
[x] Du är gladare när du inte är hemma
TOTAL: 7

Mulan:
[x] Du är lite av en pojkflicka
[x] Många önskar att du var lite tjejigare
[x] Du har låsats vara någon du inte är
[x] Du har haft en fysisk fight med någon
[x] Du har rymt hemifrån
[-] Dina föräldrar försöker planera ditt liv
[x] Du har många killkompisar
[x] Du ser ofta dig själv i dåliga situationer
[x] Du älskar din familj så mycket att du skulle göra vad som helst för att skydda dem
TOTAL: 8

Aurora (Törnrosa):
[x] Du bor/har bott med någon annan än dina föräldrar
[x] Du dog nästan vid tidig ålder
[x] Du är vänlig, älskande och tankfull
[x] Du har en fin sångröst
[x] Du gillar att sova sent på helgerna
[x] Du är mycket ute
[-] Du är adopterad
[x] Du är väldigt romantisk
[-] Rosa är en av dina favoritfärger
TOTAL: 7

Pocahontas:
[x] Du älskar att utforska stora städer
[x] Du är mer andlig än religös
[x] Du har haft ett omöjligt förhållande
[-] Någon i din familj är död
[x] Dina föräldrar bryr sig mycket om dig
[x] Någon du känner har varit med i något krig
[x] Du älskar naturen
[-] Du har/har haft svart hår
[x] Du skulle älska att flytta till en fin och exotisk plats
[x] Du är väldigt äventyrlig
TOTAL: 8


JAG ÄR BELLE, MEN INGEN RIKTIG SKÖNHET PRECIS.

Jag har ...

publicerat i Vardag.;
För en stund sedan så dammsög jag halva lägenheten. Den som ansågs nödvändig - som hallen, köket och halva vardagsrummet. Anledningen till att jag bara körde halva vardagsrummet var att dammsugarslangen inte räckte över hela och jag orkade verkligen inte rycka ur kontakten och köra andra halvan. Ja! Jag är trött och det får man vara har jag hört. Nu är klockan ett och Ronnie kanske rör sig hemmåt från jobbet idag. Skönt att han kommer hem tidigt för en gångs skull! Jag och Kevin ska nog värma på lite lunch till oss och ta oss en tupplur senare. Jag måste få sova. Jag känner mig helt utmattad. Skitjobbigt. Men vad gör man. Skönt att man har haft ett långt och välförtjänt lov i alla fall. Och idag är det FREDAG, härliga, vackra fredag. Kan faktiskt inte bli bättre. Jag blir så glad av att veta att det är fredag. Älska, älska, älska.

Nej. Nu blir det till att äta lite nyttig stroganoff.
SKÅL.

Jag förstår inte...

publicerat i Vardag.;
När jag ska kommentera ett inlägg så kan man ju kryssa i rutan "Kom ihåg mig". För när jag kommenterar någons blogg så får jag upp min andra blogg's länk - vilket jag har försökt få bort jätte många gånger. Så istället försöker jag få dit "familyportrait" och kryssar i rutan "kom ihåg mig". Men inte fan kommer den ihåg mig för det. HALLÅ, DENISE HETER JAG OCH MIN BLOGG HETER INTE MOTHERANDSON. Bara så ni vet.

Hur får man bort sin gamla och in med sin nya?
Jag blir så less...

Bästa vänner.

publicerat i Vardag.;
En av mina bästa vänner har en blogg! Yes! Nu kan jag äntligen sitta och sträckläsa genom hennes helt crazy liv och allt som händer där mellan. Vi har varit vänner sedan fjärde klass då vi bröt hjärta för att bevisa att vi skulle vara vänner för livet. Vänner för livet är vi nog - både med eller utan hjärta. Synd bara att vi träffar varandra mer än sällan. Nästan aldrig längre. Men det får vi helt enkelt ta och ändra på. Vi har hittat på så mycket bus tillsammans och får göra det på ett mer vuxet vis nu - så fort vi får chansen att ses igen.

Ooh, we live together,
Ooh, in a dreamworld forever.
Ooh, we are like superstars.
Down in a childs heart. 

- Denise&Linnea 2000.

Jag älskar den här tjejen mer än någonting annat och hon kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Ortopist.

publicerat i Vardag.;
Jag och Kevin tog oss en skön promenad till ortopisten på BVC. Vi kom dit tjugominuter för tidigt, men vi hade det roligt ändå med deras fina leksaker och rutchkanan som Kevin älskar. Så tiden gick jätte fort fram till dess att hon ropade in oss. När vi väl kom in så kollade hon in Kevins ögon (då han kollade lite i kors som liten bebis) men nu sa hon att allt såg bra ut. Han fick kolla på en bild med saker som jag inte ens kunde se... Men han pekade glatt ut var sakerna befann sig. Jag blev helt snurrig själv av att se på alla dessa bilder. Hon frågade om någon i familjen använde glasögon och jag berättade att jag var astigmatisk. Men hon såg inga tecken på att han skulle vara det - så allt var frid och fröjd. Vi fick komma in två minuter över tio - fem över tio var vi klara. Ha ha ha. Snabba bud i mellerud. På hemvägen tog vi bussen för att Kevin ville det. På bussen träffade vi några av Kevin's dagispolare och deras mamma! Så lite sällskap fick man också! 
 

SKÅL.

Godmorgon, fredag.

publicerat i Vardag.;
Jaha, då var man vaken igen då. Mycket tidigare än om man skulle ha vaknat till klockan. Men jag får helt enkelt skylla mig själv för jag vände och vred mig i sängen tills Kevin vaknade. Men jag känner mig ändå ganska utvilad, tack och lov. Ingenting mot vad jag brukar göra i vanliga fall om jag säger så. Kevin sov i sin säng halva natten inatt. Han somnade ju där i alla fall vilket är ett stort framsteg. Men jag fick som vanligt ligga och trängas med mina långa ben i hans lilla "växa" säng som inte är längre än halva mig, i ungefär tjugo minuter innan han somnade. För en gångs skull fick jag i alla fall chansen att känna mig lång. Ha ha. Jag och Kevin ska snart göra oss färdiga för att kunna gå mot BVC sen. Vi har inte tid förrän vid tio - så vi går nog här ifrån vid halvtio tiden, så hinner vi dit lagom i tid och får en skön morgonpromenad. Annars har jag inga planer för dagen. Men som sagt - det har jag egentligen inte haft på hela veckan. Men spontana händelser har uppkommit hela veckan och gjort min dag! Så det kanske kommer något ikväll också - who knows?

Nu ska jag göra oss i ordning och fixa en skitgod frukost...
SKÅL

God natt.

publicerat i Vardag.;
Idag har det hänt en massa. I alla fall roliga saker för en gångs skull. Jag har kapat av mitt hår en liten bit. Konstigt nog så känns det som att det blivit längre. Ehm. Lustigt det där. Sen har jag färgat det - silverblondt typ. Det blev ganska fint om jag får säga mitt. Jag blev helnöjd. Satt i nästan två och en halv timma hos frissan och fick jätte ont i hårbotten av allt slingande och blonderande. Men den som vill vara fin får... ja ni vet.
Vi har inte heller haft något internet på hela dagen, vilket ni kanske har förstått. Jag har ringt till teliasupport i morse men dem sa att det "bara var att starta om..." Nåväl. Det funkade ju... inte. Så Ronnie har precis löst problemet och mina bloggfingrar är i full gång igen med att berätta om hela dagen.
Min mor var barnvakt medan jag var hos frissan. Det var även min kära mor som pröjsade hela kalaset. Tack snälla mamma. Jag måste säga att min mamma är den bästa - för hon sa precis hur jag skulle ha det - och se vilket bra resultat jag fick! Ha ha ha.
Egentligen skulle det stå bodyjam på mitt schema idag också. Men det fick jag skita i, då min hals har börjat strula igen. Inte så kul. Men vad gör man... Så sorry, OP girls, men en annan gång får det bli.
I morgon ska vi upp jätte tidigt jag och Kevin. Vi ska till BVC och gå till en ortopist. Toppen. Vi har väntat nu i över ett halvår på denna tiden som vi hela tiden har fått skjuta upp utav olika anledningar. Ha ha ha. Men nu i morgon SKA vi gå oavsätt om vi är döende eller inte. Men men. Jag bjuder på en bild, från efter det att jag kommit från frissan! Enjoy.

Nu ska jag hoppa i säng snart om jag ska orka upp i tid tills i morgon.
Puss&Kram.


Kvällsmat.

publicerat i Vardag.;

Jag tänkte ta och äta lite av maten som jag fick med mig från mamma och pappa efter det att jag varit och lämnat Tessan och Maria vid tåget. Skinka och rotmos, finns det någonting bättre? Oh, nej. Speciellt inte när det är hemlagat. Men jag tror inte att det är så bra om jag äter någonting nu, såhär sent. Då är det ju risk för att jag aldrig somnar... Så nej. Min kvällsmat får helt enkelt skjutas upp och bli en tidig lunch innan jag ska gå och fixa mitt hår. Egentligen vill jag inte. Jag vill inte alls göra i ordning mitt hår. Jag vill vara som jag är idag. Åh, varför beställde jag tid för... FAN.

Hur mycket kostar det för en hårtvätt och två centimeter av mina toppar...
Mer får dem inte ta... MITT HÅR.

Äntligen.

publicerat i Vardag.;
Kevin sover. Snart börjar någonting vettigt på tv, snart åker godispåsen fram ur skåpet och snart läggs fötterna upp på vardagsrummsbordet. Det är time to relaxa. Olle börjar snart. Chill. Skönt att få se någonting vettigt en onsdagskväll som denna. Jag har väntat hela kvällen på något vettigt utom fotboll och städprogram...

Nej, i'm out.

Trött kille.

publicerat i Vardag.;
Jag har försökt söva en mycket trött kille i flera timmar nu. Han somnar in men vaknar precis lika fort. Han känner när jag slutar vagga honom eller när jag lägger ner honom i soffan. Han totalvägrar, precis som Ebba Grön gör i deras låt. Men även han kommer nog till den punkt av kvällen där båtten is nådd. Så det är bara att vänta och se om han gör några drastiska rörelser och vill sova istället för att trycka på min tutte i ett krampgrepp. Suck. Han skulle ha mitt bröst inne på ICA - precis när jag skulle beställa bakelser och kaffe till Thessan, mig och Kevin. Lyckat med barnvagn, halsduk och en surputte till bebis att ta hand om. Appropå lyktstolpar så är jag också ganska bra på att hoppa i mina skrivningar och mina konversationer. Jag borde ändå få ett pluspoäng för det, eller hur tjejer?

Besökare.

publicerat i Vardag.;
Som sagt. Maria och Therese var här idag! Vilka underbara tjejer måste jag säga. Vi hade jätte roligt under jätte kort tid! Ha ha ha. Men vi fick tid att fika lite - åka helikopter, ta en promenad och hänga hemma hos oss. Vi tittade på topmodel och kommenterade allt som hade med dem att göra, snackade en massa skit och promenerade ner till tåget för att dem skulle åka hem. Vi fick även tid över till att göra roliga miner med citronernas hjälp. Ha ha ha. Maria vinner med hästlängder då det gäller miner måste jag erkänna.

SKÅL på er damer!

Film.

publicerat i Vardag.;

Jag har filmat Kevin till lunch idag. Och vi har en kamera där man kan se på sidan vad man filmar... Så jag vände den åt Kevins håll och han började fjeska och ha sig framför kameran. Ha ha, jag tror han är lite egenkär om jag ska vara ärlig. Min lilla ängel. Men jag ska lägga in det sen när Ronnie kommer hem så att ni får se hur egenkär han är. Jag provade själv. Men den här jä-la datorn tar inte emot filmkamera cd:n. Så ni får vänta till strax efter sex kanske. Jag vågar inte prova själv på Ronnies dator, då lär den sprängas eller någonting annat löjligt. Ha Ha Ha.

Nej. Nu är Tessan & Maria på G!
Äntligen. Dem kommer om precis femtio minuter!
SKÅL!

Till Louise.

publicerat i Vardag.;

Lollo är just nu jätte arg. Hon kommer inte in på sin blogg. Kanske är det för att jag har hackat mig in på hennes blogg och ändrat hennes lösen? Kanske inte. För jag vet inte vad hon har för lösenord. Men jag skickade en jätte fin bild till henne som tröst - en som jag gjort helt själv - med lite hjälp från bloggen, såklart.

image19


Hon blev inte så glad kanske. Men jag ansträngde mig verkligen med den här!
SKÅL

Tupplur och lunch.

publicerat i Vardag.;
Kevin ska sova nu. Han har varit jätte jobbig och grinig den senaste halvtimmen. Han var jätte nära på att hiva ned ett glas med saft i golvet, så då gav jag upp. Nu ligger han i sängen och skriker av sig den värsta ilskan. Han håller dock på att lugna sig nu så han kanske somnar när som helst. Själv är jag i full gång med att laga mig själv en god lunch. Det blir ärtsoppa till mig idag. Kanske inte det godaste man kan hitta i min kyl - men det är alltid något som går snabbt och lätt att tillaga.

Nej. Vad ska man annars roa sig med då man väntar på tjejerna?
SKÅL.

Onödigt.

publicerat i Onördigt;

Vem:
Är i rummet med dig? Kevin
Fick du senast ett sms ifrån? Ingen aning
Tänker du på nu? Ingen speciell.
Pratade du senast i telefonen med? Mamma
Önskar du va med dig nu? Therese och Maria.
Är din favorit släkting? Kusin Thomas.
I din skola går dig mest på nerverna? De flesta.

Var:
Går du i skolan? Nynäshamns gymnasium.
Är din mobiltelefon? I fickan
Är din mamma? Hemma hos sig kanske.
Är din pappa? På jobbet
Sover du? I min säng
Handlar du mest? På ICA
Fick du tag i tröjan du har på dig? Från Lindex.
Åkte du senast bil? Till akuten med Kevin.
I ditt rum är du? I mitt vardagrum.

Vad:
Åt du senast? En halv mandarin
Drack du senast? Julmust.
Är det för färg på dina byxor? Ljusblå jeans.
Är den närmaste saken som är blå? Förutom mina byxor? Mitt minne till kameran.
Gillar du mest i skolan? Svenska
Har du på fötterna? Naglar.
Är din favoritfärg? Vit.
Film såg du senast? Becouse I sad so.
Hör du just nu? Micke och Molle.


Har du någonsin:
Sovit i en annan säng? Ja
Hånglat på bio? Ja
Hånglat i skogen? Ja
Hånglat i duschen? Ja
Hånglat i en buss? Ja
Hånglat i en annan stad? Ja
Tyckt att din kusin är het? Ha ha ha . Nej...
Målat om ditt rum? Nej, tapetserat.
Dansat framför en spegel? Ja.
Dumpat någon? Ja
Hoppat in i en bil med folk du just träffat? Ja
Varit i slagsmål? Nej
Smugit ut ur ditt hus ? Ja
Haft känslor för någon annan som inte kännt det samma? Ja
Hånglat med en främling? Ja
Saknar du någon just nu? Nej, inte för tillfället.

Maria & Therese.

publicerat i Vardag.;
Idag ska jag leka med Maria och Therese. Eller leka kan man ju inte säga. Jag har vuxit ifrån alla barnlekar som kull och burken. Men vi ska leka en vuxenlek. Dricka kaffe och fika. Ooh - vuxenpoäng till mig! Jag som inte dricker kaffe. Ni vet ju hur det slutat tidigare - med min übergoda capuccino på jobbet som gör att man ligger vaken på nätterna, eller med mitt kaffedrickande här hemma som slutar med att var och varannan elektrisk sak slutar att fungera. I mitt fall var det mitt tangentbord till datorn, och jag tvingades kopiera allt som jag skulle skriva. Ha ha ha. Så nej, jag kanske ska göra som Kevin. Hålla mig till festis så slipper vi olyckor.
Ja! Så blir det nog. 
Minus fem , vuxenpoäng till mig.
SKÅL

Godmorgon, onsdag.

publicerat i Vardag.;
I själva verket skulle jag ha varit ledig hela dagen idag. Så den här dagen skiljer sig inte så mycket - vare sig det är lov eller skoldag. Kevin vaknade i morse av att det hade läckt i blöjan. Så det blir till att tvätta lakanen. Så går det när man dricker mycket vatten innan läggdags. Men det är lika bra det kanske. Med alla hans problem, så.
Kevin har precis fått en talrik med kräm och mjölk. Mycket fibrer var det ju dem sa på sjukhuset. Igår fick han fullkornsvåfflor med jordgubbar - mer fiberrikt än så kan det ju inte bli. Och idag får han jordgubbskräm med mjölk. Han har blivit lite bättre i magen sedan vi började med sjukhusets lunchschema - i alla fall så pass att han klarade av att göra det själv.


Nu ska jag över till min mamma och ha våffelkalas.
Vi ska äta dem våfflorna som blev över från igår.
SKÅL

Kevin sover.

publicerat i Vardag.;

Kevin sover. Han somnade i sin egna säng inatt - hör och häpna. Han fick göra precis vad han ville där i. Om han ville läsa - eller hoppa eller skrika sig till sömns var helt upp till honom. Bara att han höll sig i sängen hela tiden. Och det gjorde han! Ronnie är på väg ner i säng och lika så jag.
Hoppas att ni haft er en trevlig och mysig tisdag.
SKÅL.

Naw.

publicerat i Denise;
När jag var ute med Kevin idag på stan så stötte jag på min gamla svensklärare och hans familj. Och som vanligt när jag stöter på honom och hans små fina barn så växlar vi några ord som alltid. Han frågade mig hur det gick nu för tiden och om jag hade lång tid kvar i skolan - och hur det gick med jobb och så. Jag berättade som det var - att jag hade jobb och att jag hade ett år kvar i skolan innan jag kunde ge mig ut på arbetsmarknaden ordentligt. Jag har alltid tyckt om min gamla svensklärare av någon underlig anledning. Ingen underlig anledning direkt kanske - han var helt enkelt human, och hade väldigt bra åsikter kring allt som hade med livet att göra. Inte för att han viste någonting om mitt liv. Men innan vi skildes åt så viskade han;
"Du har väll inte gett upp sången, Denise?"
"Jo - för några år sedan."
"Neeeej, den går att träna upp igen, glöm inte det!"

Han hörde mig senast under julaftonsmorgonen i kyrkan 2004 tror jag...
Jag kanske ska uppta sången igen...?
SKÅL.

God middag.

publicerat i Kevin;
Nej, inte godmiddag. Utan det var en god middag idag. Våfflor, kan det bli bättre? Jag var dock inte sådär jätte hungrig. Men fem stycken, kanske tre - tror jag i alla fall att jag klämde i mig med både grädde sylt och jordgubbar till. Det var faktiskt gott, riktigt smaskens. Kevin åt massor han också. Han är riktigt smart, har jag någonsin nämnt det i min blogg? Min son is a smart ass. Ronnie tänkte att han skulle vara smart för en gångs skull. Så utan att Kevin la märke till det så lade han upp glass på en talrik och smälte den lite i micron. Just för att Kevin inte skulle förstå att detta var glass utan "grädde" som vi skulle få det att framstå. Antingen avgjorde lukten det hela, eller så är våran son väldigt klok av sig.
K: "Pappa, glass."
R: "Nej Kevin, det är grädde".
K: "Nej pappa, glass - här" (Pekar på sin våffla).
R: "Men måste du vara så smart unge?"

Så nu mera får man ingenting för sig själv. Ha ha ha.
Ronnie fick smäcka upp en sked med glass på hans våffla. Lagom innan läggdags.
Lyckat som alltid.

Bok.

publicerat i Kevin;

Idag fick Kevin en bok av mig, precis innan han skulle klippa sig. Den boken handlade om traktorer - hela boken igenom. Om en traktor, två traktorer och tre traktorer. Minitraktorer, terrängtraktorer, vanliga traktorer, traktorer på åkern och traktorer i skogen. Traktorer som plöjer och traktorer som sår sädesslag. Jag kan allt nu från var föraren sitter till var fälgarna sitter på en traktor. Okej, dålig gämnförelse. Men i alla fall. Jag vet allt. Fråga mig. Det finns ingenting om traktorer som inte står i den där boken. Men han älskar ju det. Och hade han fått välja själv så hade han fått vuxit upp med Anders på sorunda och åkt traktor hela dagarna och haft Samuel som låtsasbror. Men så är inte läget. Han får helt enkelt finna sig i att ha sina drömmar i den där underbart fina boken... om traktorer.

- Bang, Bang. KILL ME.

Jag vill inte veta mer information om traktorer idag.

Hungrig.

publicerat i Vardag.;
Både jag och Kevin väntar på att Ronnie ska komma hem. Han är och klipper sig i haninge. Äntligen. För han är som värsta barnungen, han klagar och klagar hela tiden på sitt långa hår och tror att det ska bli kortare pg.a alla klagomål. Men både han och jag vet att detta inte kommer ske. Så han borde vara klar snart, hoppas jag. För min mage börjar kurra och våfflor står på våran matsedel idag. Tillsammans med lite frysta bär eller kanske en bärsås? Nej, nu får han trycka på gasen och ta sig hem till affären och shoppa upp lite våffelsmet. Annars går både jag och Kevin under.

Orginellt att välja våfflor idag va?
Jag vet! Jag fick idén från min kära vän, Therese!

SKÅL!

Kortklippt.

publicerat i Vardag.;
Kevin var jätte duktig hos frissan. Han gick från tjej till kille innom loppet av bara några minuter! Ha ha ha. Och hon blev jätte förvånad över att han satt så stilla som han gjorde. Han fick en traktorbok och lite choklad att gotta sig i när han satt i heta stolen. Så då funkade allting som det borde. Toppenbra! Hans klippning gick på 220:- och det var ju inte så illa med tanke på att det nästan tog en halvtimma. Så det var väl värt alla pengar. Tack och lov för att han satt still hela tiden. Han var verkligen überduktig.

På torsdag, klockan 12 är det min tur att bli finfin i håret. Jag ska slinga det lite och klippa topparna. Skitkul ska det bli. Hoppas, hoppas att det blir bra också. Annars kommer jag att ångra mig. Plus att jag inte vill att dem ska ta allt för mycket på mitt hår. Jag har gått ifrån frisören så besviken så många gånger. Men den här gången vill jag inte det. Hoppas jag!

Nej.
Bilder på Kevin kommer in lite senare.
Före & efter bilder!
SKÅL!

Tupplur.

publicerat i Vardag.;
Kevin somnade för en timma sedan. Börjar snart bli dags att väcka honom om vi ska hinna gå ner till dagis, sedan vidare ner på stan där jag ska ta ut pengar för klippningen och sedan sätta honom i friserstolen. Hoppas att det blir bra bara. Jag börjar bli lite smånervös av att veta att han ska klippa av sig sitt "långa fina hår" som egentligen inte alls är så fint, bara ovårdat. Men det är alltid så. Jag är helt enkelt född till att vara en hönsmamma, sorligt men sant. Det kan ju verkligen inte bli värre än vad det är nu, som sagt. Så han ska klippa sig, varesig jag gråter eller skrattar under hans klippning. Jag hoppas bara att han sitter still i stolen så att ungen får behålla sina öron hela.

Jag har ätit min gulasch soppa och Kevin gjorde det också till en början. Fram till den stunden då han tyckte att det var mycket roligare att ha maten utanför talriken än i. Så därav somnade han en tidig middag idag - vilket i hans fall kanske var lika bra!

Nej. Dags att försöka få i min kille lite mer mat nu.
Han kom precis upp från sin tupplur, passande nog!
SKÅL

Kevin kan...

publicerat i Kevin;

Kevin kan räkna från 1-9, duktig kille.
Han kan prata MYCKET mer än vad han kunde för en månad sedan.
Han förstår mer än vad han kan säga.
Kevin kan sysselsätta sig själv.
Han kan prata i telefon och uppfattar det mesta man säger till honom.
Han somnar av att man bara lägger ner honom i sängen och går ut.
(Vilket i hans och vårat fall är ett stort framsteg. Jag får faktiskt riktigt ont av att ligga i hans säng).


SKÅL.

Nu är vi rena.

publicerat i Vardag.;
Jag gick in i badrummet och satte igång vattnet. Det tog inte många minuter innan jag hörde små steg komma tassandes från vardagsrummet och mot toaletten. Ha ha ha. Han hade tillock med tagit av sig blöjan i hallen innan han kom in till mig, sötnöt där. Ett stort bevis på att jag verkligen vill bada! Jag tvingade honom att tvätta håret vilket inte alls var lika populärt som att bada utan hårtvättning. Och direkt efter att han tvättat håret så ville han upp. Så han klättrade upp på toalettlocket, tog ner en handduk och torkade sig snabbt. Sen gick han och hämtade en blöja och gav den till mig för att jag skulle sätta den på honom! Ha ha ha. Han vet i alla fall att han inte får kissa på mattan, vilket han har gjort ett X antal gånger i sitt liv. Hallmattan är så grymt svår att tvätta också. Men som tur är så hämtar han blöja själv så fort han känner att han blir kissnödig eller vill lämna badrummet. Duktig kille!

Han åt upp sin frukost som jag gett honom tillslut i alla fall. Skönt att veta att han har en grund i magen i alla fall - och att han inte är hungrig. Vi ska snart göra i ordning lite gulash till lunch. Smasken's. Soppa med lite gräddfil i. Det finns fan inget bättre.

SKÅL.

Toppen!

publicerat i Vardag.;
Nu ska äntligen min lilla flicka få klippa sig och kanske bli en kille igen! Ha ha ha. Men han fick en direkttid vilket är toppen! Så klockan tre ska Kevin klippa sig på herrklippet. Ha ha. Jag undrar hur det kommer gå jag. Ett halvår sedan var det han klippte sig sist. Men det ska nog gå bra i alla fall.

Kevin sitter och kollar på Kalle Anka nu. Så jag funderar starkt på att försöka smita in i duschen och tvätta mitt hår, tror ni att han märker om jag smiter iväg?
EHUM, dum fråga!

Godmorgon, tisdag.

publicerat i Vardag.;
Tisdag idag. Kevin står ute i köket och skriker för att han inte fick äta katrinplommonpuré direkt ur burken. Jag orkar dock inte ens försöka ha en diskution om hur hans blöja kommer att se ut om han äter det så. Istället har jag blandat i lite av katrinplommonpurén i hans filmjölk men det verkar inte hjälpa tydligen. Så förutom detta tjaffs som vi har så har jag lite andra planer för dagen. Bland annat så ska jag ringa till en frissersalong här i nynäs och beställa tid till Kevin... om dem tar barn i tvåårsåldern, det vill säga. För nu börjar Kevin se ut mer som en tjej än som en kille. Så det börjar verkligen bli dags för en omgång. Så jag hoppas verkligen att jag får en tid idag eller i morgon eller någon för huvud taget. Idag ska vi till dagis också - för att lämna in sommaledighetslappen så att fröknarna slipper oroa sig över sin semester. Ha ha ha.

Igår somnade Kevin inte förrän halv elva. Därav det snälla och trevliga humöret han har fått idag. Men desto tidigare somnar han ikväll pg.a det - så då är det ju lugnt, hoppas jag. Ronnie är på jobbet och huset ser ut att vara helt upp ock ned. Dags för en helomvändning i städschemat.
SKÅL.

Nu ska jag stänga av datorn.

publicerat i Vardag.;
Jag vet inte än om jag ska sova eller kolla på tv. Vi får som sagt se. Men jag vet i alla fall att nästa gång som jag skriver är i morgon. Hoppas ni fått en bra och lugn måndag - min har varit lite för lugn och jag har hunnit sticka en tröja av mitt navelludd. Och då är det rysligt illa. Jag tänkte börja på ett par byxor i morgon.
SKÅL

Kevin vill inte sova.

publicerat i Vardag.;
Jag har legat ihopvikt i hans säng nu i ungefär en timma. Mina ben somnade och började klia - så jag kände att : Antingen blir jag tvungen att amputera mitt ben pg.a blodsbrist. Eller så får han vara uppe ett litet tag till. Jag ansåg att alternativ nummer två ansågs som bäst - så nu är han uppe igen.

Vi har i alla fall hunnit haft en filmkväll hela familjen. Även fast det inte var en så mysig barnfilm så nöjde sig Kevin med att leka med sin polisbil och tröck på ljudet så fort någonting intressant i filmen uppenbarade sig. Suck. Men vi såg det bara som extra materiella ljud i filmen då den faktiskt handlade om polisbilar och poliser. Ha ha ha. Så man får se runt och se någonting positivt i det hela.

I morgon börjar Ronnie jobba igen - vilket betyder att jag har Kevin, all by my self. Det ska nog gå bra - jag menar, jag har haft honom i två år nu och han har klarat av ett och annat lov med sin mamma. I morgon ska vi bland annat till dagis med semesterlappen som dagis har tjatat om. Och så ska vi till mitt jobb för att hämta ut mina pengar som inte är så mycket att hurra över, gissar jag på. Men pengar är alltid pengar. Jag får se till att jobba lite mer bara så att jag får ihop lite i kassan.

SKÅL.

Kyckling och klyftpotatis.

publicerat i Vardag.;

Så ser det ut som vi ska äta till middag idag. Jag var jättesugen på kyckling igår. Men idag är jag inte alls lika sugen längre. Vi åt ju som sagt inte precis kyckling igår... Snarare salami och bacon på min pizza, men det var gott det också. Men idag tänkte jag göra någon currysås till och hoppas att denna såsen skall gå bra denna gången. Förra gången jag gjorde currysås vill jag inte ens gå in på. Men låt mig säga såhär: "KATASTROF".
Haha. Men jag tänkte fuska mig till en currysås. Jag gör en såsbas och så häller jag i Curry bara. Så illa kan det ju inte smaka. Hoppas jag.

Kevin har varit jätte snäll idag. Om man bortser från att han var trött och hängig i morse. Vem är det som har hotat min grabb så att han har blivit snäll?

Nej. Maten kallar.

Sovstund.

publicerat i Vardag.;
Jag skulle söva Kevin och vad händer. Jo - jag är den som snarkar först och Kevin somnar inte långt efter. Trots att vi sov i två timmar så kändes det som att vi bara hade sovit i en kvart. Men icke sa nicke. Jag fick inte ens chansen att drömma om någonting! Ha ha ha. Mina drömmar är min skönsömn!

Nu är Kevin också jätte snorig. Suck. Så det blir till att gå och handla nässpray för både barn och vuxna i morgon på apoteket. Toppen. Jag som hade hoppats att hostan hade räckt för min lille grabb!

Just nu sitter jag och kollar in de senaste avsnitten av Andra Avenyn. Skitkul!
SKÅL!

Tidig lunch.

publicerat i Vardag.;
Det blir en ganska tidig lunch nu. Jag har startat upp lite ris och ska snart steka på vårrullar. Jag är jätte hungrig. Å andra sidan så är jag det konstant, hela tiden. Men det är ingenting jag vill erkänna. Jag försöker att hålla mig med att äta endast då man ska - men sen om man flyttar frukost, lunch och middag tidigare än vanligt - då kan man ju passa på att äta kvällsmat och mellanmål också. Så då går man teoretiskt sätt och äter hela tiden utom den tiden som man sover. Ha ha ha. Fan va smart jag är. Man ska ju äta mellanmål mellan alla måltider också. Så då blir det ruskigt mycket mat jag kommer få i mig om jag fortsätter i den här takten...

Jag vill tillbaka till jobbet snart. Jag är så sugen på plankstek, åh vad jag vill jobba...

SKÅL.

Snabba.

publicerat i Vardag.;
Färg: Just nu grått. Men det kan bero på att allt känns grått. Spelar jag med i en svartvit film kanske? . . .
Klädsel: BH och trosor. Jag får skylla på att jag nyss vaknat.
Frisyr: Tillruffsad.
Accessoar: BH banden ligger ner över axeln kanske....? Om inte annat så har jag fått en röd näsa som inte hör till min kropp annat än vid sjuktillstånd. Den får bli min accessoar.

Mat: Yoghurt med äppelbitar i.
Dryck: Vatten. Det märktes i natt när jag skulle sova att jag hade druckigt en liter vatten minutrarna innan.
Snacks: Gurka i stavar åt Kevin nyss.

Känsla: Har jag sovit någonting alls i natt?
Humör: Less på min snok.
Att göra: To do, not to day list.

Musik: Allt som låter.
TV: Just nu, ICE AGE.
Internet: Sitter här ju.
Telefonsamtal: Inga.

Inspiration: Design, vill göra om här hemma.
Drömmer om: Ett sovrum till Kevin.
Längtar till: SOMMAREN!

Jag blir galen.

publicerat i Vardag.;
Jag vill verkligen ha vår eller ännu bättre sommar. Här hemma sitter jag nu och nyser som om att jag skulle vara en av dvärgarna i snövit. Snön lägger sig som en filt över marken och mina illutioner om en tidig sommar skjuts ännu längre bort. Jag vill kunna klä av mig min vinterjacka och slippa ha blöta och kalla fötter från mina gymnastikskor. Jag blir galen om inte solen och värmen kommer fram snart. Påsken är förbi och då ska det baskemig bli varma sommardagar. Se till att det går åt rätt håll åtminstånde - mina drömmar förskuts annars. 

Hej mitt vinterland, nu är jag här. 
Jag sviker vintern i år, för den svek mig under vinterhalvåret.

Godmorgon, måndag.

publicerat i Vardag.;

Jag gick och la mig vid halv tolv igår. Trots att jag la mig i tid så känner jag mig inte helt utvilad. Men det var länge sedan som jag gjorde det nu så jag börjar bli van. Kevin är världens kelgris och kan inte lämnas ifred i en sekund. Jag har fått några blåmärken pga. detta. Men det är bara att bita ihop och se glad ut när han står på mina ben och lår. Vi har i alla fall fått i oss en riktigt god frukost med äpple och yoghurt och dofilus. Smaskens. Kevin å andra sidan åt inte så mycket som jag hade velat. Men han får fortsätta på den talriken sen!

Idag blir det nog till att ta sig en tupplur med Kevin. Det känns som att mina ögon går i kors. Ursh. Jag är verkligen übertrött. Men det kanske är pg.a att jag håller på att gå åt tillfriskningshållet. Hoppas, hoppas det i alla fall. Det skulle vara toppen.

SKÅL

Nu sover han i alla fall.

publicerat i Vardag.;
Kevin har somnat. Ronnie fick pausa från tvtittandet och vila lite med honom. Men söndagen är inte slut för det. Nu är det coldcase och sedan blir det criminal minds. Så det blir en hellyckad kväll! Sweet. Men efter dessa program, då klockan hunnit lida mot tolvtiden så sjunger jag nog den sista refrängen för idag. Men who know's? Jag kanske hinner skriva mer i alla fall, under reklamerna. Höhö. Jag menar, har man inga intressen så skapar man sig dem.
Söndagen fortsätter i samma takt som vanligt för er, förmodar jag?
SKÅL.

Trots är skitjobbigt..

publicerat i Vardag.;
Jag och Ronnie säger en sak. Kevin gör en annan. Jag och Ronnie säger fy! Kevin ler och fortsätter. Jag och Ronnie blir skitarga och skickar in honom i sängen. Han springer ut och retas än en gång. Det låter som han gör världens revolution mot oss. Men så illa är det inte än, tack och lov. Han är bara jävligt jobbig då det gäller att han kommit in i en tvåårstrots. Allt är mitt, mitt, mitt. Allt ska smällas i bord och i golvet och se om någonting händer. Är det en talrik eller något som kan smälla riktigt ordentligt så är det bara en bonus. Jag och Ronnie å andra sidan blir inte alls lika glada.

Jag avskyr trots och allt som har med det att göra.

Film.

publicerat i Vardag.;

Nu ska hela familjen titta på femman's film! Någon actionkomedi. Det kan ju inte bli värre eller någon större besvikelse än den filmen som jag såg i förmiddags. Ha ha ha. Så nu ska vi mysa ihop oss i soffan och skratta tills magmusklerna börjar komma till form! Lovely.
Jag kanske kommer in och skriver lite - något senare... eller så skriver jag i morgon igen.
Hoppas i alla fall att eran söndag varit bra.
SKÅL.

Dagarna går så fort fram.

publicerat i Vardag.;
Idag har vi dock inte gjort så mycket. I alla fall ingenting att skriva i historieboken, eller i dagboken heller för den delen. Kevin har fått prata i telefon med farmor idag och han började samtalet med att säga
"Hallå? Hej, jag äter pizza". Hahaha. Så söt. Ja, han vet i alla fall vad han gör nu för tiden - sötnos där. Han pratade med mina föräldrar i nästan tio minuter igår. Han är så söt när han pratar i telefonen. Jag måste verkligen filma det någon gång! Ha ha ha. Min mamma tycker också att på bara några dagar så har han öppnat ordförrådet jätte mycket. Sötnos där. Så snart pratar han nog flytande. Men det är ingenting jag längtar jätte mycket efter. Först i början vill man att dem ska börja vara vakna mer. När dem väl är vakna mycket så vill man att dem ska sova som dem gjorde när dem var små - för då kunde man gå ut ur rummet. Sen önskar man att dem kunde krypa - när dem väl kryper så önskar man det motsatta. För då behövde man aldrig vara orolig över dem och man kunde sprina på toa utan att bokhyllan eller böckerna skulle falla över dem. När man väl hunnit omplacera alla böcker i bokhyllan till den nivå att dem inte kan få tag i en enda bok så reser dem på sig och tränar inför deras första steg. Och då önskar man att man inte hade någon bokhylla som skulle intressera dem.

Så därför har jag slutat hoppas. Jag vill inte att han ska börja prata! Ha ha. Han kan få vara min lilla bebis i arton år till - om han slutar ta mig på brösten så är det helt OK!

SKÅL

Mammas flicka eller badass?

publicerat i Onördigt;
[x] Har druckigt alkohol
[x] Har rökt eller snusat
[x] Rökt vattenpipa
[-] Rökt hash eller mariuana.
[-] Tagit tyngre droger.
[x] Drabbats av minnesluckor
[-] Däckat
[-] Druckigt hembränt
[-] Blandat alkohol med medicin
[-] Druckigt så mycket att du spytt.


[x] Snattat
[x] Snattat regelbundet
[x] Snott något från en privatperson
[-] Misshandlat någon
[x] Fuskat på ett prov
[x] Liftat
[-] Hamnat i trubbel med polisen
[x] Druckigt på en offentlig plats
[x] Langat bröd från matsalen

[x] Kysst en främling
[-] Haft sex med en främling.
[-] Haft ett one night stand
[x] Följt med en främling hem
[x] Haft sex utomhus
[-] Strulat med flera under tjugofyra timmar.
[x] Hånglat med någon av samma kön
[-] Haft sex med någon av samma kön
[-] Har en smått sjuk fetich
[-] Haft sex med någon som är tjugo år äldre

[x] Slagit knytnäven väldigt hårt i en vägg.
[x] Slagit huvudet hårt i väggen
[x] Skurit dig själv av misstag
[x] Hetsätit.
[-] Haft bulimi / anorexi.
[-] Druckigt alkohol i syfte att dämpa psykisk smärta.
[x] Piercat dig själv
[-] Har en scar tatoo.
[-] Har en tatuering.
[-] Har en/flera piercingar
[x] Tagit receptbelagt medicin utan att behöva

[x] Spridit ut falska rykten
[-] Mobbat någon.
[-] Hånglat med någon som har flickvän / pojkvän
[x] Gått bakom någons rygg.
[-] Tagit någons oskuld.
[x] Hotat någon
[x] Kallat någon slampa / hora
[x] Tjallat på någon.
[x] Gett någon oskyldig skulden
[-] Hånglat med en kompis flickvän/pojkvän
[x] Önskat att du aldrig blivit kär.


Totalt resultat: 28 poäng. Ohow. Redan vid nitton så insåg jag att detta inte var något test för mig. Sorry.

0-20: Du är mammas flicka. Du är ärlig och följer alla regler och lagar som finns.
20-25: Du är en kaxig liten sak! Du säger vad du tänker och tycker.
25-50: Du är en riktig badass - tagga ner lite!

Onödigt.

publicerat i Onördigt;

Hatar du mer än 3 personer?
Ja. Eller hata är kanske ett lite starkt ord. Tycker mindre om - passar bättre.


Vilka är dina favoritskor?
Que Pasa? Dem som sitter bekvämt, antar jag.


Har du fällt krokben för någon?
Ja. När jag gick i sexan, typ.


Vilket stjärntecken är du?

Lejon.


Vilken tid föddes du?

20:45


Vilka är dina favoritfärger?

Allt som är ljust och glatt.


Sommar eller vinter?

Sommar.


Vilken färg gillar du att ha på dig?
Vitt.


Vilka färger har din mobil?
Ska dem ha sånt också?

Var är ditt andra hem?
Hemma hos mamm's och papp's.


Har du dåliga betyg?
Inte så värst. Jag håller mig på gränsen.


Vad var ditt första husdjur?
Hamster.


Spelar utseendet någon roll?
Nej - inte så stor, insidan räknas.


Tar du första steget?

Ja det har hänt.


Favoriträtt?
Efterrätt.


Hur många barn vill du ha?
Några fler.


Äger du ett vapen?
Nej men man ser ut att behöva.


Har du någonsin trott att du varit kär?
Que pasa?

När grät du senast?
Nyss, tror jag. Antingen över filmen - eller av att jag var trött.


Vad gjorde du igår kväll?
Snorade och snorade, snöt mig och slängde pappret i sopporna.

Har du någonsin varit i ett slott?
Yes, Har-inge-slott. Ha ha ha.


Vad är dina smeknamn?

Dedde, Nisan, De- nissen (?)


Tänker du på någon just nu?
Ja.


Har du varit kär?
Ja, några gånger. Vissa gånger mer än andra.


Har du blivit sårad?

Absolut. Flera gånger. Man läker och går vidare helt enkelt.


Har du kallat någon för älskling?
Ja ett fåtal utvalda.


Röker du?
Nej. Absolut inte.


Äger du en diamantring?
Ja - en värd XX.XXX tusen kronor som jag ärvt av min gammelfarmor.


Äger du en Backstreet Boys CD?
Jag har gjort. Jag tror den ligger på tippen.


McDonald's eller Max?

Inget.


Gillar du dig själv?

Mer eller mindre.

I am legend.

publicerat i Vardag.;
Jag har precis sett den filmen nu. Måste dock säga att den inte var någon höjdare. Will Smith spelade mest någon schizofren, ensam stackare på jorden. Jag förstod aldrig vad han menade i slutet heller för den delen. Men men. Jag har i alla fall spenderat mina senaste timmar på den filmen och lyssnat på när Kevin promt inte skall sova. Han är dock på god väg att somna in nu tror jag. Han gråter bara då och då - vilket är ett gott tecken på att han håller på att ge upp. Vi ville inte att han skulle vara vaken när jag såg den filmen just för att den innehöll saker som kunde vara extremt opassande för små barnsögon. Men nu är den ju slut - så då kanske han kommer upp snart? Vi får se, sa blinda sara.

SKÅL

Iskallt.

publicerat i Vardag.;
Hej mitt vinterland.
Jag skojar inte. Det är mer minus nu än vad medeltemperaturen har legat på under hela halvåret. Helt sinnessjukt för faen. Näsorna rinner på var och varannan svensson som vågar trä om halsduken och ta sig ut i kylan. Jag höll på att frysa ihjäl. Nu har jag i alla fall fått tag på alla dessa soppor som jag vill ha. Inte lite sugen man blev på att öppna en av sopporna och dricka direkt ur. Men jag har faktiskt tålamod nog att ta med mig allt hem och öppna det här - tro det eller ej. Så jag funderar på att äta köttsoppa nu... eller kanske gulasch...
Åh, jag har inte nog med tålamod att bestämma mig.
SKÅL

Affären.

publicerat i Vardag.;

Nu ska jag och mamma gå med Kevin till affären och köpa lite soppor till mig och min förkylning. Det blir nog till att leva på soppa den här veckan. Den enda som inte klagar måste nog vara jag! Ha ha . Jag älskar soppa. Då kan jag passa på att göra köttfärssoppa, ängasoppa och potatis och purjolöksoppa. Smasken's. Jag undrar bara hur länge Ronnie och Kevin kommer stå ut med min soppvecka. Ha ha ha.

Men lite variation får det nog bli ändå.


SKÅL.

Godmorgon, söndag.

publicerat i Vardag.;

Hela familjen somnade tidigt igår. Runt tio tiden kanske det var. Jag var helt utmattad och seg i huvudet av allt snor som bosatt sig i min näsa. Jag måste ha somnat nästan direkt för att jag märkte inte ens att Ronnie kom tillbaka efter det att han gick upp och släckte ned alla lampor. Då är man ganska trött måste jag säga. Han hade i alla fall haft det roligt igår på mässan och fick se många skönheter. Ha ha ha. Jag ser dock inte så mycket skönhet i en bil. Men men.
Kevin har ätit jätte dåligt sedan igår. Detta kan dock bero på att han har mycket slem i halsen och magen som inte framkallar någon riktig hungerkänsla. Men jag och Ronnie tvingar i honom lite som vi vet att han tycker om. Han blir verkligen gnällig när han inte vet själv vad problemet ligger. Men men, det är bara att se glad ut...
Vi har även hunnit med att leka med Kevin's playdoo hela familjen. Det var verkligen ett underbart bra köp som min mamma kunde göra. Han älskar att leka med leran och han förstår verkligen att man inte får stoppa någonting i munnen, duktig kille.

SKÅL.

Le roi lion.

publicerat i Musik;
L'amour brille sous les étoiles
D'une étrange lumière
La terre entière en parfaite harmonie
Vit sa plus belle histoire
L'amour brille sous les étoiles
Illuminant leurs coeurs
Sa lumière éclaire à l'infini
Un sublime espoir

ett. tre. sex. sjuk.

publicerat i Kevin;
Hahaha. Kevin är så skön när han räknar. Han har räknat alla sina playdoo burkar med leran i ungefär tjugo gånger under kvällens lopp. Och det låter ungefär som, ett tre sex sjuk. Sjuk tycker jag är extra rolig. Ha ha ha. Ronnie ringde precis. Eller nej, tvärt om. Jag ringde Ronnie. Han är i södertälje och påväg hem nu! Lövly. Dem skulle minsan inte sova i jönköping. Men han fick i alla fall en heldag där på bilmässan. Det är han väl värd, tycker jag. Det är så sällan som han gör saker med polarna, så why not. Han åkte så att han var där till runt tolv i förmiddags, så dem har precis haft en heldag. Underbart. Skönt att veta att man har någon att sova bredvid i natt i alla fall. Mysigt om inte annat. Bara att ha honom där.

Nåväl. Från ett två tre sjuk, till bilmässan i jönköping. Jag är duktig på att hoppa, vill jag lova.

Guldfisk minne.

publicerat i Vardag.;
Jag och mamma gick ju på ICA för att handla. Och in i affären så kommer ett välbekant ansikte. Jag kan inte namnet eller jag kommer inte heller ihåg var ifrån vi har träffats. Hon hälsar, frågar hur det är och vi pratar lite om väder och vind som man gör nu när det är som det är ute. Men jag kan fortfarande inte plassera henne. Jag tänker på om jag sett henne i en affär - jobbar hon någonstans där jag handlar... nej. Kommer hon och äter hos oss? Nej, det är någonting annat ändå... Jag var nära på att gå fram och fråga - men så slog det mig, precis i sista sekunden att vi träffades i lekparken hon och jag. Dagen efter att våra söner fyllt två. Ja - vi födde på samma dag och på samma plats - och av en slump träffades vi nere på stan. Otroligt.

Och så har hon kommit ihåg mig. För min del så såg jag bara henne som ett väl bekant ansikte.
Men halleluja, min kväll slapp bli förstörd av att jag satt och grubblade över vem hon var!
Jag känner mig ändå gammal, lite smått som en guldfisk faktiskt - som inte kan komma ihåg henne.
SKÅL

Kevin har somnat.

publicerat i Vardag.;
Han var helt utmattad och säkert jätte trött redan innan han fick så ont i magen. Nu har han sovit i ungefär en halvtimma. Så det är skönt att han somnade så fort och får återhämta sig lite.
Jag har fått en grym ilning i en av mina bakre tänder. Fan va det ilar. Men det går nog över snart. Jag får alltid ilningar av choklad. Jag vet inte varför. Men tack och lov så äter jag inte det alltför ofta.
Min förkylning har övergått till något helt groteskt. Jag är skit förkyld. Jag kan inte andas genom näsan, låter som jag vet inte vem, när jag pratar och andas som att jag sprungit tjejmilen, två varv om inte mer.
Annars så har det inte hänt så mycket idag. Jag tänkte ta och käka min citron nu som min mamma köpte till mig på ICA. Jag är supersugen på det nu!

SKÅL.

tö.. vad?

publicerat i Onördigt;

Louise | Till pappa på torsdag. säger:

törööööööööö

Denise - FamilyPortrait.blogg.se - . säger:

tö, vad?

Louise | Till pappa på torsdag. säger:

tööööörööööö

Denise - FamilyPortrait.blogg.se - . säger:

hörrö.. Brukar man stava det. Men okej.

Louise | Till pappa på torsdag. säger:

hahahaha

Louise | Till pappa på torsdag. säger:

benjamin blümchen brukar säga så.. töööörööööööö

Denise - FamilyPortrait.blogg.se - . säger:

benjamin, who?

Louise | Till pappa på torsdag. säger:

en tysk elefant

Denise - FamilyPortrait.blogg.se - . säger:

 asså, lollo. Du måste skicka dem drogerna som du går på.

Louise | Till pappa på torsdag. säger:

hahahahahaJag va bara tvungen.

Dagen har flygit förbi.

publicerat i Vardag.;
Kevin och jag gick till affären med min mamma. Vi köpte bland annat lite playdoo lera till mig och Kevin. Framför allt till mig tror jag! Ha ha ha. Så vi har pysslat med det den större delen utav dagen. Men kul har vi haft. Och så har vi bara suttit och kollat på tv och varit allmänt tråkiga. Kevin har inte ätit mat speciellt bra. Men jag fick precis svar på varför. Han har inte bajsat på två dagar vilket ger sina utslag. Jag satte honom ändå på toa igår och bad honom försöka. Men det ville han promt inte. Så nu lider han istället, stackars liten, jag hoppas det går bra för honom. Jag får inte vara i närheten när han gör det, och jag klandrar honom inte. Phu.

Jag har i alla fall fått i mig både stuvade makaroner och köttbullar och lite fiskgratäng, så mig går det ingen nöd på. ^^
SKÅL

Uppe med tuppen.

publicerat i Vardag.;
Ronnie har åkt. Han är redan utanför sitt jobb för att parkera bilen där och för att sedan kunna åka vidare. Kevin vaknade klockan sju och jag var måttligt glad. Inte ens mina föräldrar borde vara vakna vid den här tiden. Men vad gör man. Jag tänkte springa över till dem och käka frukost där idag i alla fall. Undra om min snälla mamm's kan göra rågmjölsgröt till Kevin. Både jag och mamma är dunderförkylda. Suck. Och mamma som skulle äta middag hos min syrra idag ha ha, det lär ju bli av också. Men men. Dem gör som dem vill.

Jag och Ronnie åt ett eget påskbord igår. Så jag är inte såvärst sugen på det som har med ägg, sill och potatis att göra.

SKÅL.

Sömnig.

publicerat i Vardag.;
Ronnie ligger och sover redan. Han kommer troligtvis inte upp mer idag så som det ser ut nu. Vi skulle egentligen ha sett på en film tillsammans idag. Men icke sa nicke. Det ser ut som klockan hinner bli midnatt innan den önskningen faller in. Så det är lika bra att stänga ned och hoppa i säng. Jag kan ju läsa och komma in i början av nittonhundratalet igen - som jag gör varje kväll. Det verkar i alla fall vara mer harmoniskt där än vad det är i världen just nu. Så det får bli det andrahandsvalet helt enkelt.

Ses i morgon va?
SKÅL.

Inget kalas.

publicerat i Vardag.;
Det blev tyvärr ingen fest ikväll. Min näsa sa ifrån helt och täppte igen. Kankse var lika bra att vila upp sig innan fébern sätter fart. Det är ganska skönt att vara hemma idag och vila upp sig också. Kolla in Let's Dance som jag inte alls har kollat in tidigare och bara få ta det lugnt. Jag hoppas ändå att dem kan ha det roligt utan mig idag, höhö.

Jag ringde till chefen tidigare idag. Hon sa att dem hade stängt i hela helgen, trots att hon tidigare hade bestämmt att det skulle vara öppet. Jag vet inte hur dem tänker på det där stället, alltså. Men men, it's up to them. Kevin är fortfarande vaken, vilket betyder att han är extremt övertrött och jätte jobbig. Det är för att han har ätit godis som han fått i ett påskägg av morfar och mormor. Suck. Men det är bara en gång per år. I morgon är jag ensam hemma också. Stackars mig. 

Fejkade Fejs.

publicerat i


Haha. Det är visst inte bara jag som är trött på det.

Sömntutor.

publicerat i Vardag.;
Kevin och Ronnie sover och har gjort det den senaste timmen. Haha. Lika trötta båda två - sötnosar där. Jag funderar dock på att väcka dem så att Kevin kan somna hemma hos min mor och far senare ikväll...

Just det! Ronnie's syrra Anette, hennes son och dotter plus hennes man Peter kom ju hit tidigare i förmiddags. Dem gav Kevin en lite sen födelsedagspressent - vilket är helt ok, med tanke på att dem nästan bor femtio mil här ifrån. Dem gav honom en uppblåsbar baddinosaurie av något slag. En sån som man kan sätta runt magen och flyta med, och så fick han en badpool som han ska ha här ute på altanen sen i sommar. Underbart. Skönt att det finns några som tänker framåt också. Ronnie's syrra sa det; "Ja, jag tänker alltid på sommaren när jag tänker på Kevin - för det är bara under sommaren som vi ses". Haha - sötnosar där.

Nej. Så det har varit halvfullt hus idag. Peter och Kevin gick på myrjakt på golvet och - som Peter sa: "Äta myror". Haha, jag undrar vilken film han har fått det ifrån. Höhö.

SKÅL.

Dagens musik.

publicerat i Musik;
Leona Lewis - Yesterday
One republic - Stop and stare
Jason Mraz - I'll do anything.
Cold play - Fix you
Nicola Starcevic - Love trap

SKÅL.

Ikväll.

publicerat i Vardag.;
Gud så jag längtar till ikväll. Jag vill ut nu! Mamma och pappa ska ha Kevin till i morgon. Och jag kanske - men bara kanske ska sova hemma i mitt gamla rum i natt. Annars sover jag här, hemma hos Ronnie. Vi får se hur det blir och hur sent jag tar mig hem. Jag vill dock inte hem allt för sent. Kanske runt halv ett, ett - det låter lagom för min del. Då hinner jag sova några timmar innan Kevin är på mig. Jag som kanske ska upp på Body Jam i morgon också. Men det är väll inte bra och träna då man är sjuk. Hmm, jag vet inte. Nåväl. Så det är så min kväll kommer se ut i alla fall. Inte ofta man kommer ut och speciellt inte ofta man har barnvakt, så det ska bli rysligt roligt att få komma hemifrån och kunna känna sig lite barnledig.

Tack Cissi som bjuder mig! ^^

Besök.

publicerat i Vardag.;
Ronnie's syster, man & dotter ska komma hit på besök. Dem är någonstans här på våran gård för tillfället och hälsar på andra bekanta. Dem bor ju i göteborg så det är inte så ofta som man träffar dem. Men det ska bli roligt.
Tack och lov för att vi hade städat i hela lägenheten innan. Jag bäddade sängen, tog hand om disken, städade i hallen och i vardagsrummet och gjorde snyggt i kevin's leklåda.

Nåväl. Nu är dem i alla fall snart här och jag har duschat så det är dags att klä på sig och göra sig snygg!

SKÅL.

Fiberrik frukost.

publicerat i Vardag.;
Ja, nu kan man minsann inte klaga på att Kevin inte får i sig tillräckligt med fibrer. Idag var det de enda han fick i sig till frukost. Han fick ett fiberrikt knäckebröd, havregrynsgröt och dofilus bär med mycket fibrer i. Massa smaskens. I gröten fick han även lite katrinplommonpuré - så nu ska det baskemig inte vara några problem mer förhoppningsvis. Det har dock gått lättare och lättare för honom att göra sina behov. Han har i alla fall klarat av det utan hjälp sedan vi var på akuten. Så jag antar att det hjälpte lite i alla fall...

För några dagar sedan så fick jag mitt röda kuver - ni vet, premie penssionen. Jag blev förvånad av att se hur mycket man kan få in av att jobba en sommar enbart. Trettiotusen, femhundrasjuttiosex kronor har jag. Nu kan jag ju gå som en penssionär med en månadslön. Schysst. Men man ska kanske upp i lite mer pengar innan man går i penssion. Men i alla fall! Ha Ha Ha.
Jag fick i alla fall känna mig vuxen i fem minuter.

Havregrynsgröt.

publicerat i Vardag.;
Jag ska göra en havregrynsgröt åt mig och Kevin nu - snart. Det snöar ute just i denna minut - som om att det förvånar oss vid det här laget. Eller inte. Snön hade - hör och häpna, hunnit smälta bort fram till nyligen då den börjar om på nytt att kyla ned vårat sverige. Vad som händer fem timmar upp i landet bryr jag mig inte om. Men här i stockholm ska man kunna sola nu vid den här tiden. Det gjorde i alla fall jag förra året då jag pratade med Linnéa i linköping och hon häpnades över vårat varma stockholmsväder.

Hur som hellst så är det gröt som gäller nu.
Kevin går runt och dammsuger med våran dammsugare och för ett jädra oväsen. Men det går nog att lugna ner honom!

SKÅL.

Klockan blir åtta, nio och sen för mycket.

publicerat i Vardag.;
Jag sa till Therese för en liten stund sedan, strax efter tio för att vara exakt att jag snart skulle hoppa ned i sänghalmen. Men än så har man inte kommit dit. Och jag som skulle läsa och allt, innan jag släckte mina ögon helt. Men det lär jag inte orka nu. Hmm, undra om man kan ta sovmorgon i morgon. Jag blir ju ensam med Kevin nästan resten av veckan sen. I alla fall den veckan som återstår. Ha Ha Ha.

Nej, nu är som sagt klockan ett X antal timmar för mycket för min smak. I morgon sover jag till tio tiden, bara så ni vet!
GOD NATT, & SKÅL

Jag var bara tvungen.

publicerat i Onördigt;
Varför är studerande bättre än sex
 • Du kan oftast hitta någon att göra det med.
 • Om du blir trött kan du sluta, ta en paus och komma tillbaka och fortsätta där du slutade sist.
 • Du kan sluta tidigt, utan några som helst ångestkänslor, eller skamsenhet.
 • Då du öppnar en bok behöver du inte fundera på om den har öppnats förut.
 • Lite kaffe och du kan hålla på hela natten.
 • Om du inte avslutar ett kapitel får du inte ett rykte som boktjusare.
 • Du kan göra det, äta och se på TV på samma gång.
 • Du skäms inte om dina föräldrar kommer på dig när du gör det.
 • Du behöver inte ställa ner din öl för att göra det.
 • Om du inte är säker på vad du gör kan du fråga din rumskompis om hjälp.

Sömntuta.

publicerat i Vardag.;
Kevin åt nästan ingenting idag till middag. Han vägrade vällingen och ville bara sova, trots att han sov i två timmar i förmiddags. Men jag antar att han var trött av den enkla anledningen att vi gick upp jätte tidigt i morse. Tack och lov så har jag inte fått några fler kärringar eller påskgubbar till dörren. Jag antar att det är way over bedtime för deras fall just nu. Men jag såg å andra sidan tjejer som var fjorton år på gården som hade klätt ut sig. Inte gjorde jag det när jag var fjorton... eller?

Nåväl. Man är väll aldrig för gammal för att vara barn, men jag har i alla fall gett upp det där med att vara sminkad som en påskkärring och ha idominsalva smetandes runt läpparna med puder som står en upp i halsen och mascara och kajal som tynger ned ögonlocken. Det är liksom inte min stil, bah. Och gärna ha platinablont hår till, uppsatt i en slarvig fläta eller tofs. Suck, fjortis - kan man kalla dem för det. 
Och nej. Man ska ha kjol och en söt tröja -och inte swe tröjor och lee jeans. Dem kan inte ha fattat poängen med att vara påskkärring. Tacka vet jag åttaåringarna som kom hit i förmiddags. Sånna flickor är trots allt välkomna tillbaka.

SKÅL. 

Sen middag.

publicerat i Vardag.;
Jag har börjat laga mat nu. Det blir köttbullar och (troligtvis) stuvade makaroner. Jag har inte bestämmt mig för om jag ska ta den enkla vägen eller den svåra.. Vatten, eller mjölk. Men det lutar åt mjölk och stuvning. Det är så mycket godare och vi äter det alltför sällan så det börjar bli dags. 

Cissi ville att jag skulle komma på festen i morgon i alla fall. Så jag får pallra mig dit och se frisk ut. Jag behöver ju inte stanna där hela natten utan kan åka hem med en shysst buss eller något i tid istället. Men det ska bli kul att få träffa gamla klasskompisar under andra förhållanden än bara i skolan!

FAN VA KUL.

Skärtorsdagen.

publicerat i Vardag.;
Fan, fan, fan. Varför har ingen på gården varnat mig för...? Det kom två påskkärringar till oss och snyltade av mina sista fyra rutor av Mmmarabouchokladen jag hade. Fan jag hoppas dem blev smittade av mina goda bakterier i dörröppningen och att dem får lida av att vara utklädda. Ha ha ha. Nej. Men ärligt - jag fick i alla fall ett fint kort med fjädrar på. Men vad det föreställer vet jag inte - så det var inte något vidare byte heller. Jag verkar bara gå på minus och förlust idag. Men det är lika bra att vänja sig. Hoppas jag får hem något riktigt gott godis bara.

Nu är alla våra lampor släckta i alla fall - så nu ser det ut som vi inte är hemma. Lövly.
Hoppas inga fler elaka kärringar kommer hit och snor mitt godis.
Jag har inte hjärta att säga nej heller. F U C K.

Godis.

publicerat i Vardag.;
Jag vill verkligen ha godis nu. Jag är skitsugen på allt som är sött, surt och salt för tillfället. Ronnie ska åka och köpa godis till mig sen när han kommer hem! YES. Man blir alltid så bortskämd då man är sjuk - men någon gång ska man bli det också - som sagt.

Sedan klockan halv fyra så har Kevin klättrat på mig, precis hela tiden. Ursh. Mina armar känns som dem tillhör någon Gorillas. Inte nog med att han klänger, han väger desto mer, 11 kilo är ingenting man bär på en arm i flera timmar, precis. Nu började AFV - vilket är ett av Kevins favoritprogram. Haha. Han älskar att titta på djuren. Men han förstår nog inte det roliga i programmet.

Min pappa och Ronnie ska åka till byggmarknad och köpa några lister, så Ronnie borde komma vilken minut som hellst så att jag kan få mitt GODIS snart!

Godisgris nummer ett.

Lunch.

publicerat i Vardag.;
Av någon underlig anledning känner jag inte för att ställa mig och laga någon lunch till mig och Kevin idag. För att göra det så enkelt som möjligt för oss så hade mamma köpt en felix - lassagne som jag ska ställa in i ugnen så fort den kommit upp i det rätta gradantalet. Fan va skönt det ska bli att få någonting i magen. För hoppningsvis så får jag behålla det också - och slipper få upp det och går och är småsugen på någonting hela tiden. Det är de som är det värsta - att man går och skåprycker och får i sig helt fel saker. Jag behöver mat.

SKÅL

Vårväder.

publicerat i Onördigt;
I förmiddags var det ett riktigt vårväder. Jag kunde gå ut barfota och känna hur solen hade värmt upp våran träaltan. Underbart. Tillock med Kevin vågade sig ut barfota en kort stund. Det måste ha varit minst femton grader då solen lyste på husknuten. Hoppas att sommaren är på g nu och att vi slipper se allt som har med snö att göra. Jag är trött på skiten och kylan. Jag vill ha sommar - slippa dunjackorna och mössorna och allt helvete runt omkring.

GE MIG SOMMAR .

Ängel till mamma.

publicerat i Vardag.;
Min mamma tog hand om Kevin i några timmar så att jag fick gå hem och bada, borsta tänderna och sova i några timmar. Dem var ute och gungade och tog en promenad till affären. Jag kände dock redan ifrån början att jag inte ville somna helt - tiden går ju så fort då. Och precis som jag trodde så sa det bara klick, så hade tiden rusat iväg och mamma stod med Kevin och ett antal matkassar med yoghurt och god mat inför påsk.

Mamma tog även hand om hela vårat kök, så nu är det så rent att det blänker precis så som jag vill ha det. Tack snälla mamma - det betyder massor för mig även fast jag inte orkar vara glad eller tacksam just nu.

I morgon var det meningen att jag skulle gå på en fest med mina gamla klasskompisar från HR. Men detta anses nu som helt omöjligt om ingen har en extrem tillfriskningskur till mig. Men just nu ser det ut som att det får bli någon annan gång helt enkelt. Fan va synd. Men vad gör man. Det är alltid så - när man ser fram emot något så går det åt pipsvängen, toppen.

Jag har i alla fall dammsugit hela lägenheten och ska snart bädda och göra rent och snyggt. Hoppas bara att jag har energi så att det räcker.

SKÅL.

2 in 1.

publicerat i Denise;
I natt kunde jag nästan inte sova. Min näsa var täppt och jag nös som en tock. Jag hade huvudvärk som sträckte sig utmed tinningarna och hade kallsvettningar under större delen av natten. Jag vaknade dock lite piggare och lite gladare. Tog på Kevin lite kläder och gick över till mamma och pappa. Dem skulle ju passa honom medan jag var i haninge hos tandläkaren. Jag ringde även min lärare och Kevin's dagis och sa att det var sista gången för honom på lite mer än en vecka. Dem önskade oss en riktigt glad påsk!

När jag var över hos mamma och pappa så tog jag mig en mannagrynstalrik som mamma lagat till. Big NO NO. Jag kände redan innan att jag mådde lite småtaskigt i magen och borde inte alls ha stoppat någonting i munnen. Men hur som hellst så gjorde jag det och kände mig mer illa mående än innan. Jag gick ner till tåget och tog upp min bok. För några minuter kände jag mig bättre. Jag andades frisk luft och hade en god bok i handen. Tåget rullade in och jag valde helt fel vagn. Det luktade ANUS inne i den vagnen och jag som redan mådde som jag gjorde, mådde inte precis bättre när jag kom in i tåget. Jag kände hur jag blev grön i ansiktet. Men efter att ha hyperventilerat hela vägen in till segersäng så insåg jag att detta inte skulle fungera. Men i hemfosa kunde jag inte hoppa av. Det är dödstaden själv. Så jag åkte en hållplats till. For upp ur bänken, sparkade mig igenom ett par killar som satt och spelade PSP och sprang mot dörren. Jag kunde inte hålla mig mer - fyfan. Dörrarna öppnades och jag flög ut och kräktes alldeles utanför. Det snurrade i huvudet på mig och jag var tvungen att luta mig mot tågkuren och slappna av. Jag darrade som ett asplöv.

Turen var att precis i samma sekund så kom ett tåg i motsatt riktning som skulle köra mig hem. Hallelujah. Väl på tåget så somnade jag nästan av utmattning. Jag hade inget telefonnummer att ringa till min mamma heller - och hon fick ringa återbud till tandläkaren så fort jag kommit innanför dörren.

Så nu är jag magsjuk och förkyld. Two in one. Underbar start på påsklovet, hu?

Alla sover.

publicerat i Vardag.;

Men jag är vaken fortfarande. Jag tänkte dock lägga mig i sängen och läsa min bok jag har fått låna av min svensklärare. Den måste bli utläst nu under lovet tänkte jag - så att jag kan göra gämnförelseanalysen fram till dess att jag börjat.

I morgon ska jag upp Tidigt, tidigt, tidigt.
Jag måste komma ihåg att ringa några samtal också.
Fan va mycket det är att komma ihåg.
SKÅL & GOD NATT.

Jävla väder.

publicerat i Vardag.;
Hela tiden är det någon lokal snönederbörd någon stans i nynäs. Tänk att när det snöade hos mormor så var det sol hemma hos oss. Helt sinnes för fan. Som igår när vi åkte bil till akuten så var det ett lokalt snöoväder i haninge. Men så fort vi passerat haninge så kom solen fram igen. Det känns nästan som att man åker norr om stockholm - ni vet där det är några mer minusgrader än här. Haha. Jag tycker det där med klimatförändringen börjar visa sig ganska tydligt nu. Jag menar, ingen snö förrän i MARS månad. Bara några ynka snöflingor under nyår, kanske lite under jul - men det skall ha varit minimalt lite i sånna fall och senaste gången det verkligen var snö var i NOVEMBER. Räkna månaderna mellan, precis fem månader. Det är för fan nästan ett halvår.

Ursh. Jag hoppas att mitt tåg som jag skall åka med går som det ska och att jag kommer hem i tid också. Men med SL vet man ju aldrig. Dem som ställer in tåg på hösten för att det är lövhalka. (?)
Hallå, ett platt löv, mot ett X antal ton tåg - inkluderat människor i, var kan skadan ligga...?
Never mined. Det är SL vi talar om.

SKÅL.

Allt är klart.

publicerat i Vardag.;
Äntligen, nu är allt färdigt här hemma och jag har fått chansen att relaxa. Louise har kommit på besök och vi har snackat i mobilen med hennes mor - hon och Kevin förde en väldigt allvarlig konversation. Snart är det dags för middag för la familjá. Idag blir det ett litet ihop kok av allt möjligt med lite sås och ris till, smaskens. Som en wockpytt. Haha. Jag har glömt att ringa till chefen som jag hade lovat mig själv att göra. Så nu blir det till att ringa alla nödvändiga samtal i morgon. Kevin har gjort "nummer två" idag utan större omständigheter. Lite gny och gnäll. Men det tog ungefär fem minuter för behovet att lämna honom. Tack och lov.

I morgon är det the dentist som gäller. Fyfan, igen. Och denna gången med en ganska lång resa på fyrtiofem minuter in till haninge - till vilken nytta ? Jo fem minuter och sen åka - toppen? I don't think so. Men men. Jag får ju å andra sidan ledigt från skolan. Mamma är barnvakt till Kevin och jag får lite tid för mig själv.
Funderar på om jag och mamma kan gå till telegrafen på lunch i morgon? Skulle vara kul och göra någonting med min mor. Och telegrafen är man ju på så sällan. Haha.

Nej men, i'm out of here.
SKÅL.

Städschema.

publicerat i Onördigt;
[x] - Garderoben.
[x] - Vardagsrummet.
[x] - Hallen
[x] - Toaletten
[?] - Sovrummet. (Kevin sover där - så det är lite svårt att bädda då.
[-] - Köket. - Det är så jävla mycket att göra där inne så jag vet inte ens om jag orkar börja...

[/] - Dammsugning. Big NO NO.

16:27 - PAUS.

Måste städa.

publicerat i Vardag.;
Jag måste städa nu. Ja, det är skittråkigt. Men vad gör man? Ska det bli ordning och reda så ska man göra det på en gång. Köket och vardagsrummet ser ut som ett BOMB nedslag. Så det skulle vara toppen nu om jag orkar göra klart garderoben. Mamma och pappa är barnvakt till Kevin både i morgon då jag ska till tandläkaren och på lördag förmiddag då jag ska på body jam med tjejerna från OP. Fan va kul. Jag tänkte jogga ned och jogga hem - så att jag duschar när jag är hemma - och värmer upp på vägen ned. Det tar ju bara fem minuter för mig att jogga ned till stan. Typ i alla fall. Det var länge sedan jag var aktiv. Men jag kan inte tänka mig att det tar lika lång tid som att jag skulle gå i en rask takt. Nej du! Snabbare och kvickare än så är jag!

SKÅL

Nu har jag...

publicerat i Vardag.;

Lagat till en Jansson's frestelse runt åtta i morse.
Lunchat med Emelie och snackat en massa skit
Sprungit hem och tagit med mig all mat
Gått till mormor.
Ätit lunch där.
Fikat.
Klätt på Kevin.
Gått till bussen.
Hållt på med en tjurig bebis hela vägen hem.
Gått in till mamma och fixat barnvakt till lördag.
Fixat barnvakt till i morgon.
Gått hem.

Lunch.

publicerat i Onördigt;
Nu ska jag sticka till skolan och käka lunch med Emelie.
Hon blev lite smått överraskad när jag ringde henne och undrade nog vilken jävla idiot det var!
HAHA. Tack för den tjejen ;]

SKÅL.

Akuten och magproblem.

publicerat i Kevin;
Igår runt tre fick Kevin de där vanliga problemet med magen. Han lyckades bajsa ut ungefär tre centimeter och så satt det tvärstopp. Åh, toppen tänkte jag - nu får det vara nog. Han stod och tröck och skrek och svettades om vart annat. Jag ringde till våran närakut i samma veva och sa åt dem hela historien från det att vi varit där själva till dess att vi fick salva som tydligen skulle hjälpa. Dem sa åt oss att vi skulle åka in till Astrid Lindren och låta dem titta på det. Det är bara det att man blir vidareskickad till Sachsska om man åker till AL, så vi bestämmde oss för att OM vi skulle åka så skulle det vara dit. Nu närmade sig klockan nästan halv sex och vi velade mellan att åka med egen bil eller åka ambulans in. Ronnie ringde och kollade med ambulansen, men vårat fall var inte stort nog. Nähe. Hur ska man då ta sig in med en liten kille på två som helt omöjligt kan sitta i en barnstol för att han har en stor klubba uppkörd i arslet. Men det var tydligen inte deras problem så vi löste det på eget sätt. Jag fick ha Kevin i knät och han somnade på vägen in, stackars krake.

När vi väl kom in så var det bara en före oss i kön, trots att vi kom in som nummer sju. Dem tog vårat problem ganska allvarligt endå. Så ute i väntrummet fick vi vänta i ungefär, en tjugo minuter kanske - och så kollade en sköterska in hur det såg ut. Inte alls bra med andra ord. Hon hjälpte honom med problemet och vi fick sitta och invänta en doktor. Klockan kvart i sju fick han ur sitt bajs helt, stackars liten. Efter bajset kommit ut så blev han ett helt nytt barn igen. Han var den på akuten som fick mest energi och sprang fram och tillbaka - trots att han inte hade ätit någonting sedan halv tolv på dagis. Han fick inte äta någonting heller för att det var viktigt för dem att se om han hade mycket kvar i magen och att det var viktigt att dem fick lägga lavemang på honom. Klockan tio på kvällen kom doktorn och pratade med oss, kollade och studerade. Han konstaterade i alla fall att han inte kunde ha detta problemet som ett kvarstående problem. Så han gav oss en remiss till tarm och magspecialisten på Sachsska, thank god. Så vi ska dit någon gång nästa vecka. Trots att det blev mycket tårar igår så var det ändå värt det. Hoppas bara att dem inser att det är ett problem för honom och inte bara ett påhitt från våran sida.

JAG ÄLSKAR SACHSSKA BARNAKUT!
SKÅL.

Veckan ut.

publicerat i Vardag.;
 • I morgon ska jag till skolan och lämna in ett idrottsschema till Joel och några samhällsuppgifter till BIDA
 • I morgon ska jag och Kevin till min mormor och äta påskmiddag med henne. Jag står för maten, såklart.
 • På torsdag ska jag till tandläkaren och fixa och dona igen. Men denna gång är det i haninge.
 • På fredag kanske jobbet ringer - vad vet jag...
 • På lördag morgon ska jag på body jam med OP tjejerna. Detta håller på i en timma, från halv elva till halv tolv.
 • På lördag eftermiddag ska jag nog bara ta det lugnt. Jag hoppas dock på ett gott påskägg.
 • Söndag är det slappare' dagen. För då ska jag göra så mycket som ingenting.

  SKÅL.

Trådlöst.

publicerat i Vardag.;
Ja. Kevin har gått runt här - nästan sedan vi kom hem från dagis och pratat i telefonen. Ibland har det varit trådlöst - ibland en gammal mobil - ibland en leksak som han hittat. Haha, det låter nästan som det är jag som snackar, ni vet - dem vanligaste fraserna; "Ja. Mmm. Nej. Näää, Ah - *suck* "
Hahaha. Mini Denise kanske han blir - gosh, i hope not.

En tråd lös är i alla fall något som han har.
SKÅL

Blandade spår.

publicerat i Onördigt;
Hur ser världen på mig?
One love.
Är jag den enda? Wow.

Kommer du ha ett lyckligt liv?
Don't worry be happy.
Det låter skitbra.

Vad tycker egentligen mina vänner om mig?
Hollaback girl
Och detta betyder?

Trånar andra personer efter dig?
I have nothing
Först är jag den enda kärleken och sen har jag ingenting.

Hur kan jag göra mig själv lycklig?
Everybody's free.
Ska jag också bli fri?

Vad borde jag göra med mitt liv?
Bitch och hora.
Ska man ta en utbildning för att bli det?

Varför ska världen vara fylld av så mycket smärta?
Release me.
Ok, enkelt om man är ensam, va?

Hur kan jag maximera min lust under sexakten?
Bed.
Bra val. Jag som tänkte ta bokhyllan. Men vaffan, sängen går också bra.

Kommer jag någonsin få barn?
Saning eller lögn.
Nej, brevbäraren är inte pappa till Kevin, jag ljuger aldrig om så allvarliga saker.

Kommer jag dö lycklig?
Hand i hand
Med vem då? Gulp.

Något bra tips till mig?
Se dig om.
Men vaffan. Åt vilket håll?

Vad är lycka?
Innan mörkret faller
Så när det är mörkt så kommer, vem? och förstör min dag?

Hur kommer jag bli ihågkommen?
Om du lämnade mig nu.
Jaha. Då går jag då.

CIAO.

Tandläkaren.

publicerat i Vardag.;
Jag blev förvånad - jag hade inga hål idag. Bara lite tandsten och blev tillsagd att använda tandsticka - vad det nu är? Tandtråd funkar inte på mina tänder då jag har tråden. Men han var så glad över att jag skött mina tänder så noga så.. ehm. Jag höllt med och skröt om att jag inte hade ätit något godis alls sedan sista besöket. Han förstod då att jag ljög - fan att dem alltid ska se igenom oss dödliga svensson, svensson. Han plåtade mina tänder också - tog några bilder och såg inga fel. Men om det skulle vara så att det är någonting som döljer sig - som han inte kan se på bilderna just nu så skulle dem ringa mig. Snälla gode gud, gör så att han inte ringer.

Min tandläkare är den enda tandläkaren som får borra i mina tänder utan bedövning. Så bra är han, tro mig!

Godmorgon, tisdag.

publicerat i
Jaha. Då var man halv vaken då. Jag gick och la mig vid halv tolv och somnade strax efter tolvsnåret. Skitseg i huvudet - i kroppen i armarna, magen kurrar ... Ja - det kan inte bli mer problem med lilla mig.
Nej. Nu ska jag mot skolan och ha alternativ medicin och svenska, idrott samhälle...
Fyfan. Men i morgon blir det lov (för min del!)
SKÅL

Stenen, trädet och fallfrukten.

publicerat i Onördigt;
Ja - vi har värsta konferansen nu via MSN.
Det är så man säger när man vill låta vuxen.
FAN VA JAG BORDE SOVA.

Emelie - Tessan och Jag.
Gissa vem som är STENEN TRÄDET OCH FALLFRUKTEN?
HAHA.

Konversation.

publicerat i Onördigt;

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Vem är det som har bajsat på sig, by the way?

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Någon som har dålig mage låter det som

EC- IDIOT säger:

Du va

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Jag ? Tack. Men jag hinner som oftast springa på toa då det är dags ^^,

Några få tillfällen bara. Men jag ser dem som unika

EC- IDIOT säger:

Vadå toa? använder inte du blöja?

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Va? Schhhh. Du lovade att du inte skulle ta upp det - NÅGONSIN!

EC- IDIOT säger:

JAG GLÖMDE!

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Jag köper faktiskt blöjor för femtio kilo till Kevin, inte mig! ^^

EC- IDIOT säger:

Yes säger så

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Mmmpf. Gör aldrig om det där! ^^

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Åh, jag är trött.

EC- IDIOT säger:

jag också

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

hahahaha. Ska inte du sova för typ - tre timmar sedan? Bolibompa slutade ju då!^^

EC- IDIOT säger:

HAHA, tror du att du var rolig nu eller

EC- IDIOT säger:

?

EC- IDIOT säger:

Va va va?

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

hahahaha. Lite kanske Vadå - tycker inte du det? ^^

EC- IDIOT säger:

JO

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

hahahaha. Bra - då var jag inte ensam om den saken i alla fall! ^^


Emelie kan man i alla fall snacka med på MSN när alla andra dönickar sover ^^
SKÅL!

Innan brölloppet.

publicerat i Onördigt;
Killen: Äntligen, jag har väntat riktigt länge nu.
Tjejen: Vill du att jag ska gå?
Killen: Nej, vad har du fått det ifrån? Bara tanken får mig att må dåligt.
Tjejen: Älskar du mig?
Killen: Självklart, alla tider på dygnet.
Tjejen: Har du bedragit mig någon gång?
Killen: Nej, aldrig varför frågar du ens?
Tjejen: Vill du kyssa mig?
Killen: Ja, så fort jag får tillfälle till det.
Tjejen: Skulle du någonsin slå mig?
Killen: Är du galen? Du känner väl mig?
Tjejen: Kan jag lita på dig?
Killen: Ja, älskling.
Tjejen: Älskling...!


7 år efter bröllopet:

Läs texten ned och upp!

Fett.

publicerat i Vardag.;

Idag när jag och Kevin gick upp i tvättstugan så sa jag till honom att vi skulle upp i "tvättstugan" och han härmade ordet "tvätt" men omvandlade det till hans språk vilket blev "fett". Jag var bara tvungen att lära honom att säga "cool" också, och när han sa det i sammanhängande mening så lät det ganska sött - och roligt!

Haha, han är "fett cooooool" min kille. Bara så att ni vet!

SKÅL.

Ont i ryggen.

publicerat i Vardag.;
Från klockan sex, fram till nu har jag stått och vikt, stäckt, dragit och suckat. Framför allt suckat. Jag har grymt ont i ryggen och förväntar mig minst en timmes paus innan jag börjar om på nytt. Jag måste bli klar inne i garderoben snart. Jag orkar inte se att det ser ut så som det gör där inne. Fyfan. Men nu är i alla fall nästan ALL tvätt tvättad. Så nu kan man inte klaga över att man har skitiga kläder på sig! Haha. Jag skulle ha blivit klar klockan sju, men icke sa nicke. Klockan åtta var jag helt klar med allt. Detta innebar att jag inte ens vek ihop all tvätt. Jag tryckte bara ned det i Kevins vagn och skyfflade in det i hallen. Så nu ligger alla sex maskiner i hallen, tråkigt nog. Men jag orkar inte börja stoppa in det i garderoberna och på hyllorna ännu. Om jag ens orkar göra det idag för huvud taget?
We'll see, we'll see!

Nej, nu ska jag koppla av och koppla ur.
SKÅL.

Självklart.

publicerat i Vardag.;
Bara för att göra det så komplicerat för mig som möjligt så jobbar Ronnie över idag, toppen - eller inte. Jag är måttligt road. Jag funderar på om jag ska ta hjälp av min pappa då det gäller att ha Kevin i tvättstugan är som sagt inte så roligt. Han är lagom krävande och jag tänkte lägga min energi på tvätten under tiden som jag är uppe i tvättstugan. Så han får det nog mycket roligare med min pappa och kissen en stund.

Jag ska ringa honom nu och kolla så att han har kommit hem, så att allt ordnar sig.
SKÅL.

Tvättstugan.

publicerat i Vardag.;
Jag har varit uppe nu och startat igång den första tvätten, vilket resulterar i minst två tvättar till så fort dem tre som är igång nu är klara. Toppen. Så - fem eller sex maskiner kommer det att gå åt till våran "lilla" tvätthög som har prytt vårat fina badrumsgolv. Fy vad jag känner mig slarvig. Värsta slarvmajan. Men nu är i alla fall hälften av all tvätt igång och om fyrtio minuter så ska jag dit upp igen. Ungefär fem över halv fem blir lagom. Kevin går och mummsar på Smarties, trots att det inte är lördag.  Och jag sitter här och tar en kort paus. Skönt. Jag känner mig redan avslappnad. Nej. Nu ska jag sätta på något roligt barnprogram åt Kevin och börja göra i ordning Jansson's frestelse till min mormor för onsdag!
SKÅL.

Påsk.

publicerat i Vardag.;
Som det ser ut nu så får jag fira påsk själv, jag och Kevin. Jag känner inte alls för att åka in till Ronnie's mamma och sitta ute i skogen. Mina föräldrar ska upp till min syster och jag vägrar åka dit. Jag sitter hellre hemma i min ensamhet och städar och får fint än att vara där. Men jag ska som sagt - troligtvis till min mormor och får njuta av en god påskmiddag där istället. Tack och lov för att jag har mormor. Men mamma och pappa kommer nog hem lite senare på kvällen - men jag antar att dem är ganska trötta då och inte alls är ett så roligt sällskap... så jag är inriktad på att fira min påsk själv. Ganska skönt trots allt.

SKÅL.

Samhälle.

publicerat i
Nu sitter jag på denna förbannat tråkiga lektionen igen. Vi blir plasserade framför datorerna och läraen har inte alls någon koll på vad vi gör - eller snarare inte gör. Jag hör till den kategorin att inte göra. Speciellt inte idag. Jag är mer intresserad av den lappen om individuella valet som våran SYO kom och lämnade till oss än vad en kille i finkan har skrivit för (min del) ointressant. Jag har liksom inga planer på att åka in dit och smaka på deras köttsoppa eller deras frukostbuffé. Men intressant nog så får dem mycket finare mat - till priset av våra skattepengar - ja, jag har skattat så det ger mig rätten att klaga. Dem har det ju värsta lyx där inne i finkan, varesig dem är på kronobergshäktet eller på norrtäljeanstalten med sveriges farligaste brottslingar så har dem gjort sig skyldiga att sitta där av en - eller flera anledningar. Jag vill inte läsa mer. Jag kräks.

By the way så har jag fått ont i magen, undra om det är mensvärk eller om jag bara har ont. Det är som en ilande känsla i min mage. Aotch. It hurts. 

Snart är det i alla fall hemgång som gäller. 
Och sedan tvättstugan fram till ikväll. 
Rolig måndag - eller inte

Svenska lektion.

publicerat i Vardag.;
Jag har nu svenska. Denna timme ska jag skriva ned det kladd som jag tidigare skrivit ned på papper. Min svensklärare är kräsen av sig och kommer inte läsa texten förrän den är skriven i time's new roman och i storlek tolv eller fjorton. Jag klandrar henne inte. För vem kan läsa mitt kladdpapper...

Jag har läst klart boken, Doktor glas - skitbra bok om jag får säga det själv.
Nu har jag blivit tilldelad boken Gregorius som är en uppföljare skriven många år senare av en annan författare. Jag ska skriva en gämnförelse analys av båda böckerna, så vi får se hur det går.

Jag är väldigt intresserad av Hjalmar Söderbergs texter och vi får se hur denna nymoderna variant av hans bok utspelar sig.

SKÅL.

Godmorgon alla måndagsglada.

publicerat i Vardag.;
Jag somnade vid halv elva - kanske halv tolv igår. Jag hade en ganska jobbig son som inte alls ville sova i dessa tider som han är van vid - så klockan blev åtta, gick förbi nio och passerade lugnt tiostrecket. Jag är ganska trött då jag vaknade ett flertal gånger under natten. Min mun blev alldeles klibbig och torr av att jag säkert har sovit med öppen munn pg.a täppt näsa. Toppen. Så det kändes som att jag samlat ihop alla dammtussar i min mun. Men efter att ha drukigt ett glas saft så ordnades alla dammiga problem.

Idag är det plugget som gäller. Jag tänkte sätta mig vid tiotiden och plugga allt vad jag orkar. Jag måste bli klar med alla arbeten. Så det är lika bra att börja i tid. Svenska... idrott... samhälle...
Toppen, fyfan.

SKÅL.

Dagens musik.

publicerat i Musik;
Kelly Rowland - Work
Duffy - Mercy
Yael Naim - New soul
Takida - Curly Sue
One republic - Stop and stare
Nickelback - Rockstar
Chris Brown - With you
Usher - Love in this club

Måndag i morgon.

publicerat i Vardag.;

Jag har ganska många planer i morgon, tro det eller ej. Det är synd om mig för jag är inte skapt för att ha planer i förväg. Men så ligger det till i alla fall - hur stressad jag än kommer att bli i morgon så ska jag få allt gjort.

 • Göra i ordning frukost till Kevin
 • Gå med honom till dagis
 • Gå till plugget
 • Tvättstugan i morgon från 16 - 19.
 • Laga Janssons frestelse till mig och mormor för onsdag.
 • Laga mat till familjen.

  Och någon stans där mellan så ska jag hinna äta och njuta över att det är måndag också.
  Toppen.

Tråksöndag.

publicerat i Vardag.;
Jag har inte gjort mycket. Kevin vaknade vid fem och har bara varit på bushumör sedan dess - och vi har busat - tittat på micke och molle - byggt en koja och kört lite bil. Samtidigt så städade jag undan i lägenheten under lekpauserna. Nu börjar jag känna att det är för lite sömn som har varit instoppat i dagens schema. Huvudet börjar göra sa-ans ont. Jag har lite småtråkigt nu och håller på att laja med min nya MP3 som jag fick av jobbet. Snällt. Dem tyckte visst inte om min gamla som var trasig - i wonder why

Ikväll ska jag se singing Bee. Min kusin's flickvän är med i finalen och självklart hejar jag på Anna! Jag hoppas att det går bra för henne i alla fall. Inte för att jag tror att det direktsändning, för det skulle aldrig sverige kosta på en tävling. Så det är nog inspelat sedan två, eller tre veckor sedan. Sorgligt men sant. Jag har i alla fall inte hört hur det har gått för Anna, så det blir en överraskning för mig också.

Jag håller i alla fall alla mina tummar för henne.
SKÅL.

Frågor och Svar

publicerat i Onördigt;

Fråga: Är det troligare att jag blir gravid om min man använder boxershorts än om han använder tanga?
Svar: Ja, men säkrast är det om han inte använder något alls.


Fråga: Vad är det enklaste sättet att veta när jag blir gravid?
Svar: Ha sex en gång om året.


Fråga: Vad är det vanligaste en gravid kvinna önskar sig?
Svar: Att det var männen som blev gravida.


Fråga: Min blodtyp är 0-positiv. Mina man har A-negativ. Vad händer om mitt barn får AB-positiv?
Svar: Din man blir sur.


Fråga: Både jag och min man är mycket attraktiva. Jag är säker på att vårt barn också kommer att vara tillräckligt vackert för att få vara med i reklamfilmer. Vem ska jag kontakta?
Svar: Din psykiatriker.


Fråga: Jag är gravid i andra månaden. När kommer mitt barn att röra på sig?
Svar: Förhoppningsvis när han gått ut gymnasiet.


Fråga: Hur vet jag om mitt illamående är graviditetssymptom eller influensan?
Svar: Om det är influensa kommer du att bli bättre.


Fråga: Min bror säger att eftersom min man har stor näsa kommer mitt barn att få en stor näsa också eftersom sådana gener är dominanta. Är detta sant?
Svar: Det är troligare att din bror kommer att få en fläskläpp.


Fråga: Sen jag blev gravid har mina bröst och min rumpa, till och med mina fötter, blivit större. Finns det något som blir mindre under graviditeten?
Svar: Din blåsa.


Fråga: När jag blev gravid började jag känna sug efter lökringar när jag lagt mig på kvällarna. Är detta normalt?
Svar: Det beror på vad du vill göra med dem.


Fråga: Ju mer gravid jag blir, desto mer ler främlingar mot mig. Vad beror detta på?
Svar: Du är tjockare än dem.


Fråga: Jag är blyg. När jag väl är på förlossningsrummet, vem kommer att se mig i den avslöjande ställningen?
Svar: Enbart behöriga personer - läkare, sköterskor, biträden, fotografer, städare, journalister och vem som helst som råkar ha vägen förbi.


Fråga: Hur är det bäst att förvara bröstmjölk?
Svar: I brösten.


Fråga: Finns det ett bra alternativ till mjölkpumpar?
Svar: Ja. Barnläppar.


Fråga: Vad betyder det när barnet föds med tänder?
Svar: Det betyder att mamman bör tänka om angående amningen.


Fråga: Vad är kolik?
Svar: En biologisk påminnelse om preventivmedel för nyblivna föräldrar.


Fråga: Vårt barn föddes för en vecka sen. När kommer min fru att känna sig normal igen?
Svar: När barnen flyttat hemifrån.

Trotsåldern.

publicerat i Kevin;
Jag har en kille som är inne i en period utav trots. Säger man åt honom en sak - som idag då han hade ned en porslinstalrik på golvet. Den höll, utan att gå i tusen bitar och jag och Ronnie sa åt honom att ta upp den från golvet. Istället för att göra detta så ställer han sig på den och säger "nej" upprepade gånger som vi upprepar oss. Underbart. Detta är ett stort bevis på att han håller på att komma in, eller förhoppningsvis passera en trotsålder. Jag personligen hoppas att han kommer förbi denna tid lika fort som den kommer. Det är självklart inte bara detta med porslinstalriken som vi tror att det är en trots - utan det är andra beteenden också från hans sida - som att bara jävlas rent allmänt med oss. Men men. Han är två och vi är äldre. Vi kan handskas med honom...
Men snälla gode gud, säg att detta beteende snart går mot sitt slut.

SKÅL.

Klass 9 A

publicerat i
Hela köket är skinande rent nu. I alla fall näst intill skinande rent. Jag har städat ur de flesta lådorna med bestick och plåtter i, och tagit bort det som anses vara onödigt i våra kökslådor. Bort med skiten bara!
Annars har jag kollat klart på skärgårdsdoktorn och har även kollat in det allra första avsnittet av Klass 9 A. Fan va imponerad man blir av lärarna på skolan - synd bara att dem inte arbetade så lika aktivt under den tiden som jag gick i sjuan - åttan eller nian. Jag har jätte stort problem med matte och allt som har med kemiska formler att göra. Det är helt omöjligt för mig att printa in detta i min hjärna. Okej, H2O kan jag, lika så vet jag att det är Väte och Syre i H20. Men resten då. Den grundläggande orsaken till detta är att våra lärare i grundskolan i huvudsak var outbildade lärare. Min NO - lärare var outbildad, musikläraren i åttan var outbildad, idrotten gick jag mer än sällan på. Jag kommer inte ens ihåg vad våran idrottslärare hette - vi bytte så många gånger så att så fort man lärt sig namnet på det första så var det ett nytt namn man skulle printa in i hjärnan. Nåväl.
Jag gick ut med ett MVG i musik - VG i svenska, G i engelska och matte. Resten var G eller IG i mitt niondebetyg. Jag var ändå ganska seriös då jag gick i skolan. Jag hade dock andra orsaker att inte kämpa så gott jag kunde. Mycket spelar in i tonårstiden, speciellt i nian då man ska välja inriktning.

SKÅL.

Kalla't lunch.

publicerat i Vardag.;
Jaha. Nu är det snart dags för något lunchmässigt här hemma. Vi har gått och små ätit hela dagen men nu är det mer än dags för någonting riktigt och basigt i magsäcken. Jag har satt fem ägg på kockning och så har jag blandat en dressing som de, så småning om, finhackade äggen ska hamna i. Jag funderar på att ha i lite anjovis i smeten också. Men det kanske blir för mycket. Jag menar dionsenap och majonnäs har en ganska stark smak i sig. Så det kanske räcker så. Nåväl. Vi får se vad jag blir sugen på. Bröden ligger inne i ugnen för att få lite färg. Jag hade ingen lust att rosta bröden i brödrost, så då får det bli ugnen.

Jag är skithungrig.
SKÅL.

På en timme.

publicerat i Vardag.;

Ja - om ni vill veta vad man hinner under en timme så kan ni fråga mig.

 1. Jag väckte Ronnie.
 2. Gjorde i ordning en varma koppen till mig själv.
 3. Ringde min mamma och terrorerade henne.
 4. Tog på mig kläder 
 5. Gick upp i tvättstugan och tog en tid.
 6. Har kollat på tv.
 7. Ska ta och titta på skärgårdsdoktorn nu. 
  Och den hinner jag inte se klart under min timme, dessvärre.

  Fan va jag tar hand om hela min dag!

Girig.

publicerat i
 
Jag vill tillbaka till sommaren tjugohundrasju - tillbaka till telegrafen och till Govenor Andy.

Förkyld.

publicerat i Vardag.;
Atjoo.
Nu har jag snorat - haft svårt att andas, nyst, nyst, nyst om vart annat. Jag är jätte trött men jag har en gosse som jag måste passa. Det känns dock som att mina ögon håller på att gå i kors. Jag är helt enkelt inte van vid att vara uppe så sent på kvällarna. Å andra sidan så är det bra om jag är vaken hela dagen idag för då somnar jag i tid till skolan i morgon. Appropå det. Jag vet inte ens om jag kan gå. Jag är jätte förkyld, bara så där. När jag vaknade i morse så viste jag inte hur jag hade andats i natt. Både halsen och näsan var igentäppta. Men så fort jag harklade mig lite så var halsets problem löst. Toppen. Jag orkar verkligen inte bli sjuk nu, jag har för mycket att göra och att tänka på. Fan. Jag hoppas att det blir bättre - och inte värre än det är just nu.
SKÅL.

Onödigt.

publicerat i Onördigt;
Hur många namn har du med för, mellan & efternamn? 3
Hur många år har du jobbat på ditt jobb? 0 år men två månader.
Bor du i villa eller lägenhet? Lägehet
Cocacola eller Fanta? Coca
Vilket är ditt favvogodis? Salt och surt.
En svaghet du har? Kan inte undgå att nynna eller sjunga då jag hör en låt.
Något du har mycket av? Läxor.
Hur uppfattar folk dej? Lite galen kanske.
Ditt bästa klädköp ever? Oj. Jag har ingen aning.
Hur länge har du varit tillsammans med din partner? 3½ år snart.
Har du barn? Ja - en liten kille.
Är du förlovad, gift eller inget av det? Sambo räcker för min del.
Tror du på andar? Nja...
Vilken mjölk smakar bäst? Komjölken.
Hur lång är du? 155 cm
Vad väger du? 49-51 kg.
Ögonfärg? Gröna.
Vilken kändis skulle du vilja träffa? Ingen för tillfället. Eller jo, min Björn och Magnus går också bra.
Har du testat knark? : Nej
Röker du? : Nej
Öl, vin eller sprit! vad är godast? : Inget.
Är du snobbig? : Nej.
Vilken klädstil har du? : Bekväm
Vilken musik lyssnar du på? : Blandat bandat. Schlager, rix fm, govenor Andy...
Favvofilm? : The Notebook.
Idol? : Govenor Andy.
Vad har du på dej just nu? : Inlindad i en blöt handduk.
När åt du senast och vad? : Nyligen. Jag åt lite choklad.
Hur många syskon har du? : 2
Hur känner du dej just nu? : Sliten
Vilka personer saknar du nu? : Ingen.
Vad tror du är ditt kall i livet? : Att få andra att förstå vad deras kall i livet är.
Vilka gäng tillhörde du i skolan, nördarna eller tuffingarna? : Inget av dem.
Favoritblomma? : Linnéa.
Hur gammal är du? : 18
Vad har du gjort idag? : Badat, nästan bara.
Om du fick välja en kändis du skulle vilja likna..vem skulle det vara? : Ingen aning. Sanna Nielsen är grymt söt!
Vad är klockan nu? : 11:14

One hell of a night out.

publicerat i Vardag.;
Jag jobbade som sagt igår. Världens tradigaste dag. Det var final och inga personer var ute och åt, annat än dem sex som råkade komma in på restaurangen och en jävel som tog sig friheten att "bara låna toaletten". Hm.. okej där. Efter ett X antal timmar halvt sovande och seg så fick jag gå tidigare. Tillock med så att jag fick se när Perrelli vann melodifestivalen. Wow - passande liksom! Haha. Och min man, Björn gjorde sitt sista uppträdande i melodifestivalen. Fan, jag kommer sakna honom. Louise kom hur som hellst och räddade mig från mitt arbetspass och jag fick sluta jätte tidigt. Och idag har jag tagit ledigt, yes! Vi gick en snabb vända hem till henne och sen hem till mig för att bunkra upp framför finalen. Det gick prima skinka. Trots att vi kom femton minuter efter att melodifestivalen börjat så fick vi se hela! Haha. Jag antar att jag inte är mer än Svensk trots allt - då jag faktiskt är glad över att jag såg det programmet igår. Frisk man är liksom.

Efter Perrelli blivit uppropad som vinnare så gick vi ut för att fira. Som vanligt kommer jag och Lollo dit när det är ungefär fjorton stycken inne i lokalen. Men vi satte oss på dem mjuka sofforna och tog det lugnt ett tag. Två nollor kom fram till oss, kanske i trettio års åldern och började snacka en massa skit. Ok, dem var ganska roliga. Men deras historier gick inte ihop med varandras. Den ena killen sa: "Ja, (namnet på killen mitt emot) han har varit solstolssäljare på algarvekusten". Jag böjer mig fram till denna killen som för övrigt hade blivit ganska bra på lyset och frågade "Hur går det med stolsförsäljningen?" Han: "Ja - den ja. Den är en historia för sig. I grekland går solstolarna som smör i solsken". Ha Ha Ha. Säkert. Dem frågade också vad vårat syfte med kvällen var. Hallå...? Vad gör ni här - IDIOTER!

Efter en (ganska lång stund) så kom Micka och då hade även en massa annat folk börjat fylla lokalen. Då kunde man hoppa upp på dansgolvet och dansa lite. Konstigt nog så känns det inte så där, aha - roligt längre. Jag känner att det börjar bli mer utav en vardag att träffa dessa människor som man är van vid att träffa. Många spelar aspackade medan andra njuter av att dansa och ha kul. Jag är ändå där för att ha kul - men jag vet inte vad syftet hos alla andra är. Jag och Lollo gick hem vid tvåtiden. Jag vet i alla fall att jag var hemma halv tre - och undertiden som jag var hemma så hade jag och Lollo sällskap hela vägen hem till henne via telefon.

Jag älskar dig Louise . Tack för en fin kväll ute! ♥

Hela dagen går åt.

publicerat i Vardag.;
Åh, fy. Jag vill inte gå och jobba idag. Jag vill inte stå i serveringen och se "glad ut". Men å andra sidan får jag betalt för det så jag ska väll inte klaga så värst mycket. Men en hel dag går åt till att vara på restaurangen och servera. Jag lär inte få komma bort förrän halv elva i kväll, först då lär mitt pass sluta. Toppen.

Jag hoppas verkligen om att ryktet som den förra ägaren lyckats skapa är borta nu. Att nynäsfolket är bongstyriga visste jag redan om. Men herre gud människor.. Ta er i kragen, *ffs!

Onödigt.

publicerat i Onördigt;

Senaste
Kompisen du träffade: Jasmin och jag fikade tillsammans igår.
Personen du pratatade med: Jasmin
Du fick SMS av: Ronnie
Du kramade: Ronnie.

Idag
Kläder: Linne, trosor.
Bättre än igår: Dagen har precis börjat.

Imorgon
Är det: Söndag.
Händer imorgon: Kanske jobb, om inte så ska jag ta det lugnt.

Favorit
Nummer: Tretton
Färg: Vit & svart. Stilrent.
Årstid: Sommar.

Nu
:
Saknar du någon? Nej inte just för tillfället.
Humör för tillfället? Morgontrött.
Musik: Inget, tyst.
Tidsfördriv: Plocka navelludd och sticka en tröja?

Frågor och svar
Det första du gjorde I morse? Pussade Kevin, massor.
Vad åt du sist? Chips.
Tror du på distansförållanden? Nej.
Vem tänker du på just nu? Ingen, tror jag.
Tror du att personen tänker på dig med? Hmm..
Vart reste du sist? Sist. Det var länge sedan, sist.
Vad gjorde du igår kväll? Jag kollade på national treasures och lagade mat..
Liknar du din mamma eller pappa? Papp's.
Ler du ofta? Ja - typ gämt.
Välj en (kärlek, skönhet, kreativitet)? Sökärvitet, lite av varje med andra ord.
Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna? Alltid.
I vems säng sov du i igår natt? Min.
Vilken färg har din tröja? Ljusblå.

Sorg

Har du någonsin gråtit tills tårana tagit slut? Nej.
Har du någonsin gråtit dig till sömns? Ja.
Gråter du när du skadar dig? Nej.

Lycka
Är du en glad person? Ja.
Önskar du att du var lyckligare? Nej, det skulle inte funka. Då skulle jag spricka, tror jag.
Är lycka överskattat? Nej.
Kan musik göra dig glad? Ja.

Kärlek
Har någon annan än din familj sagt "Jag älskar dig"? Ja, det finns ganska många. ♥ Kärlek till er.
Har du någonsin sagt "Jag älskar dig" och menat det? Ja - som oftast..
Har du en flick/pojkvän? Ja
Är du nöjd med det? Ja
Är du kär? Ja

Hat
Vem hatar du verkligen? xxxxxx
Har du någonsin gjort en hat-lista? Haha. Nej, men en "du-ligger-utanför-mitt-liv"-lista hos psykologen
Är du en mobbare? Nej och jag har aldrig varit.
Har du varit så arg på någon så du börjat gråta? Ja, det har hänt.
Har du blivit sviken någon gång? Ja.

Skolan
Gillar du skolan? Ja - mer och mer för varje dag.
Favoritämne? Svenska B, Servering och Idrott.
Värsta ämne? Matte och Italienska.
Har du spytt i skolan nån gång? Aldrig.
Är skolmaten god? Jag har ingenting att klaga på.

Godmorgon, lördag.

publicerat i Vardag.;
Jag har vaknat nu och inte alls på fel sida som jag brukar göra då det är skolvecka. Jag vaknade av att Kevin gav mig några pussar - då blir man i alla fall lycklig. Igår gick och la mig innan filmen slutade - det var som jag trott. Jag var skit trött igår. Men jag fick läsa några rader ur doktor glas - så att nu har jag mycket mindre än halva boken kvar. Jag tänkte också ta med den till jobbet då jag kan sitta och läsa den där i lugn och ro - hoppas jag. Gäster är dock alltid välkommet! Idag är det halvfint väder också - så hoppas att det blir lite folk då. Men som sagt - det är nynäs vi talar om så då ska man inte förvänta sig någonting.

Nu är det bara några få dagar kvar till påskafton. Helt sjukt känns det. Det var sportlov för bara några dagar sedan - men som sagt nu är den här. Ronnie ska ju iväg lördag och vara borta till söndag under påskhelgen. Han har frågat om jag vill fira med hans mamma och syster och hennes barn. Det skulle som sagt vara jätte roligt, men samtidigt så vill jag kunna komma hem utan att gå en halv mil till närmaste buss - och samma sak gäller såklart dit. Okej, dit vägen är ganska lugn för då antar jag att det är ljust ute och att det är människor runt omkring i närheten. Men på natten då det inte ens finns gatlyktor som lyser upp vägen så vågar jag aldrig ta mig bort till bussen. Nej fy.


Nu står Kevin och kollar på simpson's och äter rostat bröd till frukost - han har dragit bort skinkan och slickar upp smöret, så jag vet inte om man kan kalla det att äta rostat bröd. Men han får i sig lite i alla fall. Men kanske inte av rätt saker. Hm, i don't know. Jag ska snart göra i ordning frukost till mig också. Bara det att jag inte har magsäck nog att äta precis när jag har vaknat. Jag är proppmätt - men så fort magen börjar jobba lite (typ med att svälja luft) så kommer min mage igång och börjar kurra igen. Så där onödig information som typ alla behöver veta om mig, ja - jag vet.

Men men.
Ha en finemang lördag.
SKÅL.

Jag tänkte säga god natt.

publicerat i Vardag.;
Jag tänkte säga god natt till er lövly läsare som återkommer hit varje dag!
Hoppas ni har fått er en bra fredag och att den blir ännu mysigare.
Jag och lilla familjen ska kolla in national treasure's nu!
Jag har sett den förr men den är bra!

SOV GOTT!

Louise tror hon är smart.

publicerat i Vardag.;

Louise säger:

jag måste sitta i västerhaninge och vänta på skit bussen i 55 minuter.. va fan gör man i västerhaninge?

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

hmm.. kollar in folk kanske ?

Louise säger:

hahahaha, halv 9 en lördag morgon?

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

haha yesbox. Tänk när du jobbar där ute då. Ha ha ha . inte lite kul du kommer få med arbetstider och buss och tåg ..

Louise säger:

dom har bostad som man får där ute

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

ok och vad gör du med din lägenhet?

Louise säger:

ingenting

Louise säger:

bränner upp den?


Men nu vet mina sextio läsare att Louise är en pyroman - så Lollo, nu kan du inte sätta din onda plan i verket. Tänk på att våran gamla lärarinna bor ovanför dig för guds skull!
HAHA

Mamm's och papp's.

publicerat i Vardag.;
Jag gick över till mamma och pappa då jag tyckte att vårat kylskåp ekade lite för mycket. Så att då blev det till att bestämma mat där inne och sedan plocka med sig det som ansågs nödvädigt. Så idag blir det en lax-pasta till middag. Jag tänkte göra en egen dipp till också, det är smarrigt. Jag är så slö så att jag var tvungen att lägga in kastrullerna i diskmaskinen. Jag orkade verkligen inte diska dem för hand *fyfy* så det blir till att vänta ungefär i fyrtio minuter innan man kan börja laga maten.

Jag känner mig som världens slöaste människa just nu men sånt är livet. Jag ska bara torka av diskbänken sen när det är dags att göra mat så är allt så gott som klart sen.

SKÅL.

Therese!

publicerat i Vardag.;
Therese och hennes kompis, Maria kanske kommer ner till nynäs i morgon - för att gå ut med mig! Fan va kul måste jag bara säga. Jag hoppas verkligen att tjejerna kommer så att vi får ha lite kul tillsammans. Och hoppas att det kommer mycket folk till telegrafen i morgon så att man inte står ensam på dansgolvet och diggar.

Hoppas, hoppas, hoppas.

Kevin och jag har sovit.

publicerat i Vardag.;
Vi har sovit och sovit och sovit. Vi sov från ett till klockan slog fyra. Fan va skönt det var att få slumra in. Jag var skit trött i skolan idag och det var nära på att jag somnade under teorin med våran lärare. Men nu har vi i alla fall sovit och fått tillbaka våran energi så att vi är redo att ta nya tag! Jag ringde chefen också - och hon sa att jag ska få äran att servera i morgon, åh, toppen. Hoppas att det är många som vanligt, som kommer och äter så att man får in lite klirr i kassan.

Vi har även hunnit bada i en timma jag och min pojk och jag har hunnit få sockerfall. Jag kom på att jag inte har ätit förrän klockan var för tidigt för att ens ha energi kvar. Så snart är det dags att äta någon god fredagsmat. Ikväll är det så ska det låta på tv också, då sitter jag bänkad vill jag lova.

SKÅL.

Nu är jag hemma.

publicerat i
Som sagt så somnade även jag och Kevin igår - ovanligt nog i en ganska tidig tid på dygnet. Jag förvånade mig själv ganska mycket om jag ska vara ärlig. Så runt halv elva låg jag och sov som en stock redan. Kevin var hur grinig och förbannad som helst igår över att vi skulle sova och sparkade och skrek in i det sista. Men tillslut somnade han också halvt snyfftandes och dregglandes över min kudde. Mysigt, ehm. Han var som sagt inte på sin bästa sida under hela dagen igår - min stackars kille. Det är inte lätt att vara så liten.

Idag hade vi bara teori i skolan. Långt, segt och tråkigt. Men så känns hela mitt liv just nu - men whatever. Bit ihop och gå vidare liksom, finns inte så mycket mer att göra. Kevin har som vanligt problem själv och jag försöker hjälpa till men han tar inte emot den. Ronnie svarar inte på mobilen och jag är skittrött och väntar på att få hoppa ned i sänghalmen en stund. Jag sov för länge i natt och det tar tydligen också ut sin rätt.

Ha en fortsatt trevlig fredag, en dag närmare lördag...!

Alla sover - utom jag & Kevin.

publicerat i Vardag.;
Ronnie gick och la sig vid halv sju - för mer än en timma sedan. Jag och Kevin låg i badet och njöt då. Det var hur skönt som helst men Kevin gav mig en spricka i nageln då han kastade en av hans leksaker rakt på min hand. Och ni kan tänka er hur detta känns med - ganska kallt vatten, halv svullna röda fingrar och en leksak på dem. Aotch. Ja, låt mig säga såhär; "Jag njöt inte precis". Kevin åkte upp ur badet på en gång då - ganska ledsen för att han visste att han hade gjort fel. Men nu är allt bättre. Ronnie kommer troligtvis sova för kvällen så att honom kommer jag inte träffa förrän i morgon, någon gång. Kevin har ätit jätte mycket äggstanning. Jag undrar om det är för att det var tre msk. med öl i .. Hahaha, ungar brukar ju vara frälsta i öl, av någon konstig anledning. Tack och lov för att det inte var en speciellt stark öl. Nog för att alkoholen ångas bort - men i alla fall. Det är bäst att vara på den säkra sidan.  

I helgen vill jag gå ut och dansa.
Någon som ska med?

SKÅL.

Jag är kär.

publicerat i
Mina två favoritkillar uppträder - samtidigt. Magnus Betnér och Björn Gustavsson. LOVELY.

Matvrak.

publicerat i Vardag.;
Kevin åt precis när jag hämtade honom från dagis, då hade dem mellis och han var som vanligt den som satt sist och fortfarande åt. Haha. Och när vi kom hem så gick vi in till min mamma en snabbis där han fick en smörgås som han mer än gärna vräkte i sig. Nu när vi kom hem så har han ätit fruktsoppa och så vill han ha mer...(?) Är han bara ett matvrak eller är han i en tillväxtperiod. Jag har dock nekat honom till mer fram till dess att vi ska äta mat. Ronnie kommer snart hem och då blir det äggstanning med svapstuvning. Smaskens. Så då vill jag att alla ska vara hungriga så att det är tomt på talriken när man är klar.

SKÅL.

Jag tror jag brinner.

publicerat i Vardag.;
Haha, idag hade vi som sagt köket. Jag och Jasmin hamnade i serveringen vilket passade oss utmärkt idag. Precis när vi dukat upp ett sjutton och ett fembord så ringde brandmännen och ville ha bord. HABBA HABBA - minst sagt. Det var nästan så att man ville gå fram och säga "Du, jag tror jag brinner, vill du släcka mig?" Haha - alla tjejer stod i baren idag av någon konstig anledning. Så söta så. Nej, men vi hade som sagt ganska många gäster idag - men det gick bra. Förutom att dem eleverna som kom och åt hos oss var ganska frågvisa så vi fick springa mellan köket och restaurangen för att fråga och förmedla hela tiden. Men det gick bra det också.

Fröknarna på dagis sa att Kevin kändes så vuxen i betendet. Medan alla barn slänger leksakerna fram och tillbaka mellan varandra för att dem blir så ivriga så leker Kevin där ensam i lugn och ro med sin tågbana - och kör tågen fram och tillbaka och tutar lite. Haha. Lite som Ferdinand sa vi och skrattade - men det stämmer nog han är en ensamvarg. Mysig sådan dock...

SKÅL,

Godmorgon, torsdag.

publicerat i Vardag.;
Jag darrar av trötthet. Klockan ringde ändå kvart i sju och jag är så gott som redo att dra mig till skolan alla redan. Kevin dock är helt naken, eller sitter i blöja och han är alltid en utmaning att klä på. Så jag tar det lite lugnt och låter honom kolla på bolibompa en liten stund till. Jag sov ganska bra i natt - från det att jag väl somnade vilket var runt tolvtiden. Så jag borde ha sovit tillräckligt.

- Tessan var inte inne på MSN på hela dagen. Vart har du tagit vägen min sockerdricka. Jag hade jätte tråkigt igår - ingen att störa.

Nej nu är det dags att gå.
SKÅL.

Kväll.

publicerat i Vardag.;
Kevin vaknade men somnade lika fort igen. Men denna gången ute i soffan - som alltid när han börjar gråta. Jag orkar bara inte hålla på att tvinga honom att sova kvar i sin säng då han har vaknat. För troligtvis så har han vaknat av en mardröm eller liknande - så då är det bara att trösta.
Jag har även kollat in roomservice. Mycket duktiga killar som gärna får möblera om i vårat vardagsrum om dem känner för det. Jag skulle inte opponera mig. Denna dagen var det salsa inspererat - vilket dock inte är min typ av smak. Jag gillar ljust - glatt och gärna naturliga färger som grönt, brunt, gult och blått. Men dock inte i någon kombination - om dessa inte passar ihop det vill säga.
Jag har även hunnit med att äta lite glass. Det blev mina kära SIA-glassburkar som fick rycka ut idag. Lite Lakrits och Blåbär och Granatäppelsorbet. Finns det någonting bättre. Ja, jag kan leva på glass fram till dödagar om jag så var tvungen. Speciellt om det är några smarriga smaker som får smaklökarna att hoppa i munnen...

Olle börjar inte förrän om någon timma, vilket gör att jag har fått en paus från TV tittandet. Skönt att få lite fingergymnastik över tangentbordet också, lyx - det är ju gratis träning for the fuck sake!

SKÅL.

Dagens.

publicerat i Vardag.;
Dagens humör: Normal, trött - seg, allmänt bara. 
Dagens mående: Normal, trött.
Dagens klädsel: Jeans och en grön, vit rutig kortärmad skjorta. 
Dagens beroende: Musik.
Dagens program: Fråga Olle som börjar lite senare.
Dagens väder: Regn, grått, trist...
Dagens tråkigaste: Mötet om studentmössor.
Dagens roligaste: Luncha med Emelie!
Dagens vän: Amna som gjorde denna fina layout på min blogg och Louise som passade Kevin.
Dagens middag: Pasta och köttfärs med vitabönor och sallad.
Dagens låt: Leaving on a jetplane.

Kevin somnade själv idag.

publicerat i Kevin;
Hjälp. Tro det eller ej, men jag har inte hotat honom. Jag sa bara till honom då han började bråka vid matbordet att det var dags för honom att gå och lägga sig. Jag gav honom en bok och la honom i sin säng. Han tänkte inte ens tanken på att hoppa ur sängen utan satt och bläddrade fram och tillbaka i boken "att föda barn" som man får på posten då man blir gravid. Jag fick den i alla fall. Där i står det en massa saker om vad man ska äta - och inte äta - och så är det självklart en massa bilder på bebisar som Kevin har blivit stormförtjust i. Han tjatar hela tiden om bebisar. Haha sötnos där. Och medan jag låg och läste i min, "Doktor glas" och han i sin bok så somnade han tillslut. Jag fick bara läsa fem, sex sidor innan han hade släckt sina små ögon! Duktig kille. Jag tror vi ska fortsätta så i dessa takter!

SKÅL.

Nästa vecka.

publicerat i Onördigt;
 • Jag ska inte ha kvar några måsten i skolan. Alltså, alla läxor ska vara klara och inlämnade.
 • Jag ska gå på tandläkarbesök, två gånger på en vecka, har jag problem måtro...
 • Jag ska jobba nästa helg.
 • Påsklovet börjar.
 • Kanske ska gå ut och dansa... hmm. Vi får se.

  SKÅL.

Änltigen är maten igång.

publicerat i Vardag.;
Jag har påbörjat middagen nu och det blev en salig blandning av det vi hade hemma. Jag stekte bara på köttfärs, och hade i vita bönor och en massa kryddor av alla dess slag och sedan så är pastan på kokningsplattan. Får se när den blir klar. Så nu är det mat som gäller - så att man får lite energi. Jag förstår inte varför jag är så trött hela tiden. Undra om detta kan bero på alla konstiga soltider. Att det är sol ena dagen och moln en annan - för att sedan behålla det molniga vädret i en vecka... eller två. Jag har ju sovit i mer än åtta timmar, tror jag. Jo men visst. Och ändå är man såhär trött. Kanske är en infektion på G eller något. Hoppas inte för guds skull.

Jag har fått en GRYM träningsverk sedan gårdagens brottning tror jag. Jag är helt enkelt för otränad och körde på för hårt. Jag ser ingen annan möjlighet till vart jag annars kan ha fått denna grymma smärta.

SKÅL FÖR DET.

Kanal 5.

publicerat i Denise;

Min tvtablå för dagen lyder:

 1. 19:30 - Vänner - vem vill missa världens skönaste gäng.
 2. 20:00 - Roomservice - Kolla in dem snygga kill... designerna.
 3. 21:55 - Fråga Olle - Ja. Behöver man säga mer.
 4. 22:25 - Playboy Mansion - Klockrent program.

Jag är i köket i morgon.

publicerat i Vardag.;
Hjälp. Jag kom och tänka på en sak. Jag har inte varit i köket på jätte länge. Eller känns det bara så... Jag har blivit ganska dagvild om man säger så. Idag vet jag dock att det är onsdag då jag har printat in det i huvudet på mig själv. Men annars så är jag helt dagvild. I morgon och på fredag så har vi köket i alla fall. Hoppas att det kommer några gäster och äter hos oss då i alla fall. Inte bara sju, åtta stycken - det är så tråkigt då. Utan femton, sexton. Först då börjar vi tala om att ha roligt i köket. Men å andra sidan så är det mycket jobb efteråt - men men, that's life. Man kanske kan hoppa upp på ICA och handla lite av sandra också. Vi får se hur det blir med den saken.

Jag har bestämt mig för en sak, jag ska baskemig sluta äta godis. Jag blir helt hög på socker...
Och jag borde passa mig för diabetes.

SKÅL.

Städa städa varje fredag och så varje onsdag...

publicerat i Vardag.;
Just för att det inte är roligt så undviker man att städa varje dag. Jag måste städa upp i garderoben, troligtvis någon annan dag, sen måste jag rensa i Kevins leklåda. Han har FÖR mycket leksaker och en massa kan vi gå ned med till leksaksförmedlingen. Det är bättre att ett litet barn får nytta av dem än att dem bara åker fram på golvet utan att det används. Nej, jag är trött på att vi samlar på oss saker. Hädan efter så ska bara det som är nödvändigt och kanske utbyttbart komma in i vårat hem. Mycket bättre om du frågar mig.

Ja, jag har precis gått en sväng med våran slamsugare och sugit upp alla våra, minst ett hundratal myror. Fyfan. Jag dödade alla med lite tygtextilspray. Det funkade alldeles utmärkt, dem dog direkt i alla fall och jag fick känna mig lite som Hitler. Inte för att jag njöt eller så, men fyfan va äkligt att dem bosatt sig i vårat kök, kräks på dem små jävlarna. Nu ska det bli ordning innan mannen kommer hem. Hm. Jag har en timma på mig. Jag kan ta det lugnt.

SKÅL.

Vad fan!

publicerat i
Jag som tyckte Kevin var ganska klok kille. Men HJÄLP.
Flickan är 17 månader. Ett och ett halvt år - och kan redan LÄSA.
HJÄLP.


Vårdguidens hemsida.

publicerat i Kevin;

Såhär står det på vårdguiden:
Förstoppning.
Sök vård om du har:

Viktminskning.
blod eller slem i avföringen

avföringsvanorna ändrar sig utan anledning 

kraftig smärta i magen

vid långvarig förstoppning.

Som ni ser så är det endast viktminskning som Kevin inte har fått än så länge... Så fort vi besöker vård eller akuter så är det någon salva och en bedövande salva som Kevin får. Ingen större koll annat än om han har sår.
Jag fick nyligen hjälpa honom idag också med hans behov. Han skriker som ett djur och blir helt förtvivlad så man har inte så mycket att välja på. Stackars liten.

Jag hatar hans magproblem.

Någon som vet hur man ska gå tillväga för att få ORDENTLIG vård?

Lunch och möte.

publicerat i
Det var ett möte i skolan och det var ABC gruppen som höll i det. Hon tyckte själv att det var lite för tidigt att gå ut med mötet redan nu då det är ett år kvar till studenten ens närmar sig för oss. Men hon hade som sagt fyrahundra andra skolor att åka till - och gjorde hon det inte i tid så skulle dem nog inte hinna informera alla skolor i tid. Vi som var med på mötet vilket var ett tiotal elever, vi fick bestämma vilket paket som vi skulle ha till studenterna i gymnasiet. Så vi plockade i en tjocktröja, en visselpipa, champagneglas, kondomer och en kapsylöppnare - plus att studentmössan ingick i det priset. Så det blev ju en hel del i alla fall. Man fick tjugo procent på paketpriset och femtio procent på mössan om man valde paketet. Så det var ju ganska mycket rabatt också. Men just nu så känns studenten ganska avlägset för mig. Jag har inte ens orkat titta så långt fram i mitt liv. För vem vet - man kanske inte ens kommer så långt.

Jag och Kevin gick så att vi var i skolan runt tiotiden. Emelie såg mig när jag kom, men det tog ett tag för mig att fatta att det var hon. Haha. Jag hade ljuset mot mig och blev bländad av det - men tillslut så föll poletten ned och vi hälsade en snabbis. Jag skulle till skåpet och hänga av alla våra kläder innan vi gick på lunch. Som vanligt så var matsalen inte öppen när vi satte oss där utanför. Men det gick bra ändå. Med rätt sällskap så gick tiden ganska snabbt. Kevin var jätte blyg och han "sov" så fort någon började prata med mig eller honom. Ha ha. När vi väl satte oss för att äta så vägrade Kevin, eller vägrade och vägrade - han hade viktigare saker för sig, som att krypa under bordet, pilla med vagnen och hjulen och kasta ris omkring sig. Och på elkontakthålen skulle han också, den rackarungen. Men tillslut fick han i sig, max fem skedar med mat och fick en massa energi.

Jag har inte fått så många sms under en dag på jätte länge som jag fick då jag satt och åt med Emelie. Alla skulle luncha med mig samtidigt. En kloning hade suttit bra till hands för min del. Amna, Emelie och Lollo kom i alla fall och delade bord med oss. Så lite sällskap fick man. Fler än oss fem fick faktist inte plats. Efter lunchen så ägde mötet rum. Det blev en snabb och ganska stressig lunch för vissa. Men sällskapet var gütt.

Amna.

publicerat i Vardag.;
Ja - som ni ser så överraskas ni gamla läsare nästan varje dag av en ny bloggsida. Det är min kära vän Amna som har blivit någon typ av bloggdesigner. I alla fall på min blogg. Och detta som hon gjort nu blev ju jätte tjusigt. Tycker verkligen att detta passar mig, i alla fall fram till den dagen då hon säger att jag måste ha någonting nytt. Haha. Men men. Så nu får ni leva med min blogg såhär ett tag.

Tack älskling för hjälpen.

God morgon Sverige.

publicerat i Vardag.;
Här sitter jag och gäspar och försöker få mig till liv igen. Kevin har fått en frukost framdukad och sitter och smaskar i sig för fullt. Jag vill egentligen hoppa ned i sängen igen och bädda om mig - fortsätta sova. Jag vaknade i alla fall helt själv idag utan att klockan hann ringa. Å andra sidan så ringde den en minut senare, men det var bara tanken på att jag hade hunnit vakna innan som räknades. Jag ska snart klä på Kevin och mig själv för att bege mig till skolan - jag ska som sagt äta lunch med Emelie idag (läs och häpna, jag kom ihåg det!) Jag känner mig riktigt stolt över mig själv. Ha ha ha. Men det förhindrar mig ändå inte för att vara jätte trött. Det finns hunddagis strax tjugo meter från skolan, räknas små barn under tre in dit. Haha. Nej, men Lollo ska få passa honom när jag har mitt möte sen, så det ordnar sig! Han får vara med samhällarna och bli en samhällsvetare. Så det blir nog jätte bra.

SKÅL.

God natt.

publicerat i Vardag.;
Bloggen börjar säga upp sig, lika så mina ögon märker jag nu. Om jag nu ska orka upp till skolan för huvud taget i morgon så är det bäst att jag dyker ned i sängen nu på en gång. Eller efter jag har zappat lite på tv i alla fall.
Hoppas att ni har haft er en trevlig tisdag och att morgondagen har någonting ännu roligare att bjuda på.

Kör försiktigt.
SKÅL.

Veckans musik.

publicerat i Musik;

- Will you still love me tomorrow - Carole King
- Shut up - Spring break
- Angel of the morning - Jill Johnsson
- Life is wonderful - Jason Mraz ← Veckans drog.
- Känslorna - Doktor Kosmos
- Oh mother - Christina Aguilera
 

Catfight.

publicerat i

Jag har glömt att berätta vad vi gjorde på gymnastiklektionen idag. Gud så roligt vi hade det - i alla fall vi tjejer då vi blev indelade i lag med tjejer i ett och killar i ett annat. Killarna skulle brottas för sig och tjejerna för sig. Den som klarade sig utan att nudda "marken" fick stå kvar på tjockmattan. Men fan va kul det såg ut. Jag tror jag har en armbåge av Jannike och några nypmärken av både My och Matilda. Men det var jätte roligt att få bli varm och verkligen visa vad man gick för. Dem flesta kunde dock bara lyfta mitt ena ben och på så sätt få av mig från planen. Men jag fick ned några killar och även några av tjejerna. Så man är inte alls så klen som man ser ut - så passa er. Ha Ha Ha.

SKÅL.

Kevin ville verkligen inte sova.

publicerat i Kevin;

Säg någonting som han inte gjorde för att få slippa sova.

 1. Han nöp mig i armarna - s*tan va ont det gjorde.
 2. Han försökte sparka sönder mina lår, detta hjälpte dock inte.
 3. Han ville ha välling, han ville inte ha välling, han ville ha välling igen och så ville han inte ha välling igen.
 4. Han gick mig på nerverna, verkligen bokstavligt talat.
 5. Han fick mig att gå ut ur rummet då Ronnie skulle försöka natta honom
 6. Han skrek.... lite till... lite till och yttligare lite till.
 7. Han grät några tårar innan han insåg att det var mammas tur att ta över igen.
 8. Han orkade inte bråka mer. Så han somnade efter fyrtio minuter.


  Jag orkar verkligen inte hålla på att dalta med honom mer när det är dags att sova. Antingen är det hans säng från och med nu - eller så är det ingenting. Han ska inte bli ett sånt barn som sover mellan mamma och pappa fram till dess att han är tio - när hans säng bara står någon meter ifrån min. Nä, nä, nä. Så snäll är jag absolut inte.

  SKÅL.

Förlåt.

publicerat i Onördigt;
Inte nog med att Amna hjälper mig med en massa saker i mitt liv, utan jag snor saker från henne också. Suck. Aja, jag får göra i ordning en schysst lista till dig sen, älskling's.

FÖR 10 ÅR SEN,
1. Var jag åtta och var inte alls betydelsefull för denna världen.
2. Gick jag i andra klass och ägde ett par glasögon som såg ut att tillhöra en pilot.
3. Hämtade min pappa mig från skolan.

FÖR 5 ÅR SEN,
1. Var jag en mycket strulig flicka. 
2. Var vi ett gäng på 15-20 som umgicks varje helg, jag var med Amna då bland annat!
3. Hade jag spenderat två år hos en psykolog, bup, gått på antideppressiva och sömntabletter.

FÖR 3 ÅR SEN,
1. Träffade jag Ronnie.
2. Dog Ronnies pappa
3. Blev jag gravid med Kevin.

FÖR 2 ÅR SEN,
1. Lades Kevin på mitt bröst.
2. Döptes våran son.
3. Var vi på semester i göteborg.

FÖR 1 ÅR SEN,
1. Var Kevin omöjlig att förstå till talet.
2. Fick Kevin sin första teletubbie DVD som gått om och om igen på våran tv.
3. Gick jag ut första året i Hotell och Restaurang.

FÖR ETT HALVÅR SEDAN,
1. Fyllde jag Arton.
2. Var jag på krogen ganska ofta 
3. Startade jag upp min första blogg.

FÖR EN MÅNAD SEN,
1. Begravdes min morfar.
2. Träffade jag min syster efter tre år.
3. Fyllde Kevin två.

IGÅR,
1. Var jag ledig från jobbet
2. Städade jag nästan hela garderoben
3. Orkade jag inte göra någonting mer.

IDAG,
1. Har jag varit i skolan.
2. Har jag ätit på pizza house.
3. Ska jag gå och sova lagom i tid.

IMORGON,
1. Ska jag på möte i skolan.
2. Äta lunch med Emelie.
3. Kanske jag ska gå på unga mammor...

Tack.

publicerat i Vardag.;
Amna är minst sagt en ängel. Att hon kan rädda mig från alla mina misstag är minst sagt en god egenskap hos henne. Det är därför jag älskar henne av hela mitt hjärta. Tack och lov för att du valde inriktning teknik på gymnasiet. För vad hade jag gjort utan din hjälp.

Love you.

Jag är en klant.

publicerat i Vardag.;
Jag ska inte utbilda mig till dataproffs.
JAG SKA DÖDA MIG SJÄLV.
Amna, du är en ängel som hjälper mig!
SKÅL.

Så synd om min prins.

publicerat i Kevin;
Stackars kille. Han har jätte problem med att göra "nummer två". Min mamma fick komma över och hjälpa mig idag. Han sparkade mig i magen, svettades och skrek så att gudarna hörde. Stackars honom. Han kommer få stora fobier eller stora men efter detta som han får utstå - om vi inte får hjälp av sjukhuset snart. Dem måste inse att han har ett STORT problem och att det inte bara är för att han har sprickor.... ni vet var.

Han har haft jätte trög mage sedan han föddes och det är nästan så att man kan tro att han har något som fattas i matsmältningen. Han får jätte mycket dricka både hemma och på dagis ( sedan jag noterade detta problem då han började där) och dem säger att han är jätte duktig på att dricka. Men det tycks ändå inte hjälpa. Jag ska prova att ha en kanna med linfrön och vatten i kylskåpet - så att han får i sig lite linfrö olja. Det är lösande för magen, så får vi se sen om det hjälper. Och katrinplommonpuré hjälper inte så bra på honom längre - och han är inte alls så stormförtjust i det som han var förr då han får kräkreflexer. Så det vill jag inte tvinga i honom. Me jag hoppas att det ska ordna upp sig för honom snart - så man slipper vara med och förlösa en hel igelkottfamilj varje gång.

Buhu. Jag lider med dig min pojk.

Mamma - det är dags att lära sig barnens namn!

publicerat i Vardag.;
Jag kom som vanligt till dagis idag och hämtade Kevin. Han var jätte glad till en början och efter en liten stund så ville han inte alls gå hem mer. När jag väl hade lockat ut honom i kapprummet så frågade jag vilka alla barnen på bilderna var - jag kan då cirka fem, sex namn av sådär femton, sjutton barn. Han berättade precis alla namn för mig, även dem med utländskt påbrå som jag inte kunde uttala. Snacka om duktig kille! Riktigt språkbegåvad! Haha, så jag får helt enkelt gå en språk lektion hos min tvååriga son helt enkelt. I alla fall då det gäller namn!

Nej nu ska jag HJÄLPA min son som har fått STORA "nummer två" PROBLEM.

Möte.

publicerat i Vardag.;
I morgon ska jag till skolan ganska tidigt, anledningen till detta då vi egentligen är lediga på en onsdag är att jag först ska äta lunch med Emelie, sedan ska på ett möte angående studentmössor. Lyxigt att dem valde mig, guldfisken - med snurrminne. Men men. Det är bara att ha papper och penna i beredskap - så att man skriver ned allt snabbt som attan och berättar kladdet för klassen sen.  En annan tjej från våran klass ska också med om hon nu kommer ihåg detta. Det är liksom inte bara jag i klassen som har guldfiskminne - om jag minns rätt. Men jag ska påminna henne lite senare ikväll så att hon verkligen kommer.
Ronnie kommer hem om en halvtimma så att det är bäst att jag sätter mig med skolböckerna så att det ser ut som att jag gör någonting. Haha - jag orkar inte städa idag också nämligen.

SKÅL.

Suck.

publicerat i Vardag.;
Idag hade vi klassråd och hela klassen (utom jag) blev utskällda av svenskaläraren då vi inte gjort det vi skulle. Jag satt dock och lyssnade för att det inte fanns någonting annat att göra. Men hur svårt kan det vara att kopiera en text och sedan läsa upp den som ett tal - alltså snälla. Ja - självklart är gymnasiet en frivillig skolgång. Men om man ska gå på lektionerna och på gymnasiet så kan man väll ändå anstränga sig lite, va?
Jag tycker mest synd om våran svenskalärare som tar åt sig allt personligt. Ja - vem skulle inte göra det...?

Sen så ringde jag till Carina och sa att jag inte kunde komma på hela veckan. Jag har prov - och sedan en MASSA läxor att läsa in. Tack och lov så förstod hon - så det var ju skönt. Jag behöver verkligen ta mig tid att gå i skolan också och hon sa att det skulle gå i första hand. Eller i alla fall före jobbet. Så det var ju skönt. Jag vill inte hamna efter i skolan mer än vad jag har gjort. Plus att jag sover sjukt dåligt under vardagarna då jag jobbar att jag inte har någon ork att gå i skolan. Så på måndagar kan jag offra mig - att vara trött. Men resten av veckan pallar jag inte. Det är som att ha tre heltidsjobb - så nej tack. Fritid är jätte skönt att ha. Så nu kanske jag kan åka och simma en till två gånger i veckan. Vi får se!

SKÅL.

Sitter i skolan.

publicerat i
Jaha. Då har man svenska nu då. Vi har blivit indelade i grupper på två - OP och HR i varsin grupp och vi ska berätta om våra författare som vi blivit tilldelad. För min del gick det ganska bra. Jag fick precis ett fem minuter långt tal vilket var det man skulle ha ungefär. Toppen. Jag som inte ens hade övat in talet innan. Anledningen till att jag fick ett fem minuter långt tal är nog för att det tog ganska lång tid att uttala vissa ord jag skrivit - som var extremt svåra att uttala! Haha. Bra där. Men men. Det gick ju tillslut. Med några långa pauser och liknande. Vi var bara två stycken som berättade om våra författare. Resten av klassen var inte klara - suck.
Men men. Det är HR i ett nötskal.

Ja, vi har haft hälsopedagogik lektionen innan. Den var lite småseg, men även det tog man sig igenom. Det var ändå ganska intressant idag så tiden gick ganska fort i alla fall.

Vi kom nästan tjugofem minuter senare till dagis än vad vi brukar. Blev lite småstressigt till skolan. Men det funkade. Jag kom i alla fall inte för sent. Tack och lov. Jag är den som avskyr att komma för sent.
 
Nu är det snart lunch! SKÖNT - min mage kurrar lagom gott.
SKÅL.

Tisdag - behöver jag säga mer...

publicerat i Vardag.;
Jaha - då var det tisdag igen då. Jag är jätte trött och har ont i huvudet. Kevin är minst lika trött och har verkligen vaknat på fel sida. Han har nästan inte sovit alls. Han vaknade flera gånger i natt och "skrek" rakt ut i sovrummet. Någonting av mardrömmar tror jag nog att det var. Stackars krake. Nu ligger han och kollar in "Liten röd traktor" på barnkanalen. Det är lika bra att låta honom titta så länge han behagar så att man kan klä på honom lättare. Idag har vi gymnastik. Så vad ska min - jag - har - inga - kläder - med - mig, ursäkt vara idag då. Nejdå. Jag ska vara med efter lunch. Just nu är jag bara så trött att jag inte ens orkar tänka på ordet gymnastik.

Jag måste göra mig i ordning nu så ska jag gå på min lilla kille med hårdhandskarna så att man kommer hemifrån någon gång. Jag skriver nog när jag är i skolan igen. Ha er en trevlig tisdag om inte annat.
SKÅL.

Jag älskar dig.

publicerat i Kevin;
image11
Här var han två veckor gammal. En liten kille som inte kunde konvercera annat än då han bajsat, kissat eller var hungrig. Han kunde inte skratta och inte heller rulla runt. Nu där emot får man inte stopp på honom. Han både skriker, sjunger och blir mer och mer utvecklad för varje dag. Det kanske blir en ny artist så småning om - en liten mini idol kanske. Han kommer alltid att vara min idol i alla fall - och jag kommer vara hans största fan!

Dreggel, tv och ingen städlust.

publicerat i Vardag.;
Kevin har dregglat ned hela mitt tangentbord - så frågan är hur länge det kommer funka den här gången. För ett halvår sedan fick det stå ut med en kopp kaffe också. Men det har överlevt det - så lite dreggel är väll ingenting för min hårda dator. Ha ha ha. Jag skickade in allt i garderoben igen, precis som jag sa. Jag orkade inte hänga i ordning alla kläder på en gång. Min rygg gjorde jätte ont. Så det får helt enkelt bli någon annan dag. Det är nästan bara mina och Kevins kläder kvar, så..

Jag ska kolla lite på tv nu, klockan nio. Andra Avenyn ser ut att få gå på andra plats, liksom mina läxor. Jag orkar inte sitta och rota i dem ikväll. Ursh. Jag vill ha lite fritid i alla fall.

I morgon är det en lång dag i skolan, tyck synd om mig för en gångs skull. Vi har hälsopedagogik, svenska, idrott, samhälle och klassråd. För hoppningsvis så behöver vi inte ha klassråd och då betyder det att jag hinner med kvart i tre bussen hem. Det skulle vara jätte skönt.
Jag måste ringa till chefen i morgon också. Toppen.

Snacka om skit man har.

publicerat i Vardag.;

Låt oss säga såhär. Jag har inte ens hunnit göra hälften. Det kommer säkert sluta så att jag bara trycker in allt i garderoben igen när jag tröttnat på att vika och hänga upp kläder. Min rygg är halvt paj och min kropp skriker efter att få vila. Men du, snacka om skit man har i garderoben - allt från skruvar till papper, till strumpor utan par - gamla baddräkter och strumpor med hål i. Det är ändå skönt att få göra i ordning där inne så att man hittar sina saker igen. Ronnie ligger och sover och jag tror att både min och Kevins mage håller på att få eget liv. Jag är superhungrig då lunchen i skolan inte alls var så mycket att hurra över. Curryhöna och ris liksom. Bara ordet höna får mig att rysa. Sen är det smaskigt att få lite brosk och ben i munnen också. Nej, fyfan.

Jag måste nog fortsätta nu. Och så måste jag väcka gubben om det ska bli någon mat i detta hus. 
SKÅL

Cleanin out my closet.

publicerat i Vardag.;
Suck. Det är det största arbetet jag har framför mig nu. Phu. Jag fattar inte hur jag ska orka, men på något sätt så måste jag kunna städa ur den där garderoben. Jag hade tänkt mig att mina kläder ska vara på höger sida och Kevin på vänster och Ronnies i garderoben i mitten. Gardiner och dukar - örngott och påslakan får ligga på övre hyllorna. Det kommer att gå åt en massa plats bara till mina kläder. Men det där med omöbleringen skall nog gå alldeles utmärkt i alla fall. Jag tänkte sätta mig med Andra Avenyn efter städningen och förväntar mig att någon viss herre i huset lagar mat idag. Ehmn.

Skål.

Jag är hemma nu.

publicerat i Vardag.;
Men jag insåg att det ser ut som "Hej kom och hjälp mig" här hemma. Så det är lika bra att börja städa nu på en gång så att man har helgen fri för studier. Jag måste komma igång med ett referat på svenskan, göra arbetet om "brott och straff" i samhället och sedan kolla in AA innan jag släcker mina ögon för dagen. Jag måste också läsa några fler sidor ur boken, doktor glas. Den är jätte bra - jag är inte alls lika skeptisk nu som jag var till den allvarsamma leken. Den var ju jätte seg i början men blev jätte spännande senare. Jag hoppas på samma överraskning med denna boken!

Jag har sagt till dagis att hålla ett öga på Kevin då han gör "nummer två". Han har ju som sagt fått salvor som vi håller på att behandla honom med - och det skulle vara bra om vi fick veta om det gör ont eller inte på honom fortfarande. Men men. Det får tiden visa - som sagt. Jag hoppas att det blir bättre med hans mage i alla fall. För han har haft ett nedrans problem sedan han föddes med det där. Och nu tycker både jag och Ronnie att det skall vara slut på tårarna. Ingen ska behöva genomlida det som han har varit med om...

Så nu hoppas vi på tårfria dagar.
SKÅL.

Jag fick en känsla av att det var onsdag.

publicerat i Vardag.;
Hjälp, det kändes precis som att det var onsdag. Jag känner att jag har höstterminens schema i huvudet nu. Fy fy. I vanliga fall så är vi ju ändå lediga på denna dagen. Men men. Som sagt. Jag borde veta vid detta laget att det är måndag. Men man kan som sagt inte veta allt här i världen.

Vi fick precis veta att vi har suttit i fel klassrum hela vårterminen under måndagen samhällslektion. Haha. Vi har gått till detta klassrum av gammal vana. Lite roligt - dagens bästa.

Mja. Jag ska återgå till mina knapptryckningar på dumburken.
Skriver igen när jag hämtat Kevin från dagis och kommit till ro.
SKÅL.

Samhälle.

publicerat i
Nu har vi samhälle. Våran lärarinna gav oss en enkät eller ett frågepapper om hur mycket man kan om könssjukdomar. Konstigt nog så vet man inte så mycket som man tror. Men det är ganska intressant att veta. Nog för att det var mindre intressant att skriva om man haft oskyddat sex någon gång, och med en okänd person för den delen. Svar nej. Jag har ALDRIG oskyddad sex - och jag är fortfarande oskuld. Så, mamma - du behöver inte vara orolig över att jag är sexuellt aktiv.

Nu ska vi egentligen plugga vidare om brott och straff. Jag är dock så jädra uttråkad att jag inte orkar lyfta ögonbrynet för att kolla in pappret med frågorna. Men men. Jag tar igen allting hemma. Jag tänkte ringa till jobbet i morgon och säga att jag ska vara ledig en dag till pg.a skolarbete. Vi har fått ganska mycket arbete att hålla på med nu. Suck. Svenska och samhälle nu. Snart är det ju prov också - så det är lika bra att ladda upp ordentligt så att man är redo!

SKÅL.

En tå mindre.

publicerat i

Ja - vad är det första jag gör när jag har laggt Kevin i vagnen och stressat som en idiot för att hinna ned till dagis i tid. Jo, jag slår i min lilltå i väggen som världens fotbollsproffs - lyckas spräcka nageln och få världens blodflöde. Okej, riktigt så illa var det kanske inte. Men ont så in i vassen gjorde det. Så halta Lotta tog sig ned till dagis och bort till busshållsplatsen med nöd och näppe. Inväntade bussen och åkte till skolan. Skolsköterskan tog sig tid att linda in lilltån i plåster och sprit för att döva smärtan. Jag tror hon har missförstått det där med att DÖVA smärtan. Det gör man baskemig inte med sprit. Men men. Nu är det bättre. Bara det att jag har en puls på en och åttio nere i min vänstra lilltå och aggerar fortfarande halta lotta. Toppen start på dagen.

By the way, skolan har blivit invarderat av högskolor. Så nu är hela korridoren full med både elever och informatörer som ska pryda våran skolkorridor hela dagen. Ännu mindre bra start på dagen.

SPARK.

Fråga aldrig.

publicerat i Kevin;
Jag har kommit på en sak. Fråga aldrig Kevin om han vill gå till dagis. Då är han helt omöjlig att klä på och blir som en mjuk och sladdrig orm. Han skriker så att nästan glasrutorna går sönder och jag försöker muta honom med allt möjligt gott. Ingenting passar. Nåväl. Till dagis ska han i alla fall. Men det är inte förrän tio han ska vara där. Så jag passar på att klä på mig först.

SKÅL!

Doktor Glas.

publicerat i Vardag.;
Jag skulle som sagt släcka lampan igårkväll och gå i dvala fram till nu på morgonkvisten. Jag tänkte att jag skulle vara smart och släcka lampan till klockan var ungefär halv tolv så att man skulle orka upp idag. Nog för att jag orkade upp idag - men man behövde inte ligga och läsa Hjalmar Söderberg's bok - Doktor glas halva natten. Jag tror klockan var strax efter halv två innan jag somnade. Och självklart så ska Kevin vakna till liv runt sjutiden, en timma innan ringklockan skulle väcka oss. Det är så passande.

Idag hoppas jag på att få säga upp mitt Evert Taube tal på fyra och en halv minut. Jag måste dock kolla igenom hur långt det verkligen är. Är det på tre minuter så ligger jag riktigt illa till och måste få fram nödvändig information om denna herre. Nej, det börjar bli dags att göra lite nytta..
SKÅL.

Andra Avenyn.

publicerat i Vardag.;
Jag fick äntligen chansen att se andra avenyn på tv:n. Detta otroliga fenomen händer inte allt för ofta på våran tv i alla fall. Jag kommer ändå sitta bänkad i morgon kväll framför Svt PLAY. Jag orkar nog inte sitta och titta efter den filmen som börjar på trean ikväll. Men i morgon då jag kommer hem från skolan så ska jag absolut sitta bänkad. I morgon är det en kort, kort dag i skolan vilket jag tycker om! Det är bara Svenska och samhälle. Skönt. Och så har vi självklart sovmorgon. Jag menar, vem kan undgå den.

Undra vem det är som vill sitta lunchsällskap med mig i morgon...

Fler ord.

publicerat i Kevin;
Igår kväll, innan jag gick och la mig så "bråkade" jag och Kevin om hans filt. Då sa han faktiskt sin första - riktigt långa mening! "Nej mamma, det är min filt!". Ja - jag blev ganska paff. Men man tycks aldrig bli nog förvånad då det kommer mer och mer för varje dag som går nu. Han snappar upp ord som man kan säga i en mening - och upprepa det vid ett senare tillfälle. Jätte duktig har han blivit.

Hur har eran söndag varit?

Nu har vi varit i ösmo.

publicerat i Vardag.;
Nu är vi hemma igen - eller i alla fall jag. Jag sprang över till mamma och pappa och kramade om "syrrans" ungar lite. Vi satt och tog blodprov och spelade upp ringsingnaler på mobiltelefonerna. Allmänt tråkigt om man säger så. Jag tycker det är betydligt mycket roligare då endast Tim och Diana är här än när alla sjutton är det. Men men. Det är inte så mycket att göra åt.

Vi hade det i alla fall betydligt mycket roligare hos Thomas och Sanna idag. Ungarna fick leka till dem tröttnade och vi fick äta tills vi kräktes. Nåja, nästan i alla fall. Det var skönt att komma hemifrån en stund i alla fall.

Kevin ligger och kollar in musses favoriter på DVD och jag har precis satt mig här för att vila upp mig lite. Det är ganska ansträngande att vara hos mamma och pappa ibland.

SKÅL.

Godmorgon söndag.

publicerat i Vardag.;
Idag är det söndag och en regnig och ruskig sådan också. Detta blir en utmärkt dag att stänga in sig på och bara vara hemma. Dra ned rullgardinen i hela lägenheten och bara vara vi tre. Jag tänkte rensa i våran garderob och ändra det så som Ronnie vill ha det. Sätta på lite tvätt och skriva lite på det jag har börjat med.

Eller - ändrade planer. Vi ska till byhålan - Ösmo och kolla in deras vackra natur! Skönt. Kevin ska få leka av sig med Natalie och jag och Ronnie får öva våra käkmuskler på Thomas och Sanna! Plus att vi slipper hela farsta strand hemma hos oss - därför flyr vi fältet!

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Hej vad gör ni idag mellan två och fyra?

Thomas Stenberg säger:

Ingen aning faktiskt

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Ok.

Thomas Stenberg säger:

Har inte planerat in något för dagen

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Kan ni sätta ett R - D och K i kalendern kanske - ungefär sådär mellan två och fyra.

Thomas Stenberg säger:

Vad är det då då?

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Nej inte så mycket Annat än att hela farsta strand kommer ned till nynäs!

Thomas Stenberg säger:

Aha så ni vill fly

Denise - FamilyPortrait.blogg.se säger:

Hahahahaha. Märks det så tydligt

Han vaknade till.

publicerat i Kevin;
Åh, vad härligt det är när han vaknar. Hans klarblåa ögon lyser upp ett ganska mörkt och deppigt rum. Men så fort han slår upp sina ögon så förändras allt. Det första man möts av när man kommer fram är världens finaste leende. Ett sånt som man vill mötas med varje dag - från alla. Jag älskar min lilla kille. Och min stora också för den delen. Nu ska jag gå och gosa med min son.

Vi ses i morgon hoppas jag!
SKÅL.

Kvinnodagen

publicerat i Onördigt;
Idag är det den åttonde mars. I alla fall i en kvart till.
GRATTIS TILL MIG. Dags att sluta fira barnens dag och gå över till något lite mer seriöst. Ehm. Känns bra, tack som frågar.

Den internationella kvinnodagen (den 8 mars) firas av kvinnogrupper över hela världen. Datumet firas också i FN och i många länder är det en nationell helgdag. När kvinnor från alla kontinenter, ofta med olika etnisk, språklig, kulturell, ekonomisk och politisk bakgrund, firar "sin dag", kan de se tillbaka på mer än nittio års kamp för jämlikhet, rättvisa, fred och utveckling.

SKÅL.

Jag kom och tänka på en sak.

publicerat i Onördigt;
För er är det egentligen helt onödig information. Men för min del är det helt underbart. För första gången på jätte länge så är jag hemma i morgon - och då kan jag passa på att se på Andra Avenyn på TV:n. Fan va underbart! Jag hade å andra sidan en jätte snäll kund idag på jobbet - han kom från Kungsbacka och kände till två stycken i Andra Avenyn. Snacka om att världen är liten trots allt. Inte för att det var så kul för er att veta. Men i alla fall. Det är söndag och söndag är lika med Andra Avenyn! Det är gütt!

Brustet hjärta.

publicerat i Kevin;
Kevin ligger och sover i soffan. Jag vill att han ska vakna till lite och ropa på mig så att jag kan gå dit och pussa på honom och säga att jag finns här. Men han sover - och snarkar och drömmer sött. Han vet inte ens att jag har kommit hem. Jag hatar att jag är borta från honom så mycket. Jag saknar honom så fruktansvärt på jobbet att jag nästan vill sjukskriva mig och gå hem. Kan man sjukskriva sig för brustet hjärta? Jag vet ju att han finns här när jag kommer hem igen. Men det tar bara några timmar så ska man iväg igen. Jag älskar min prins så jävla mycket.

Stjärnor.

publicerat i Denise;
Är det någon mer än jag som älskar stjärnor. Jag kan gå på hemvägen i tjugo minuter och bara stirra upp mot himlen. Jag vet, det må se skit fel ut ur en betraktares synvinkel. Men det är helt underbart skönt att gå och titta upp på miljoner saker som är helt främmande för mig själv, egentligen. Jag kommer på mig själv, som idag, då det känns som att jag går helt rakt och tittar upp mot stjärnorna. Bara det att jag snubblar till över trottoarkanten och flyger rätt ut i vägen, tack och lov för att det inte kommer någon bil i full fart. Okej, så där jätte normalt kanske det inte ser ut ändå. Folk som går förbi mig väljer att gå runt mig istället för att passera vid sidan av - det kan ju vara så att jag på en meter och femtiofem centimeter kan vara riktigt ruskigt läskig och råna någon. Bull shit. Men men. Det är upp till folk att tro det!

Å andra sidan så ska man vara på säkra sidan. Jag skulle i alla fall inte ha gått brevid någon som betedde sig som, jag vet inte vad!

Jag vill fly, ta mig här ifrån.

publicerat i Vardag.;
Jag är hemma från jobbet - efter timmar i stående possition. Med andra ord så har jag förjävligt ont i benen. Det kom några stycken idag, femton personer för att vara exakt. Det var ganska småsegt - men det funkade. Jag fick fyrtiosex kronor i drick's. Med andra ord - ingenting. Jag tog ledigt i morgon. Jag orkar inte slita ut mig helt för - mindre än en hundralapp. Nej tack - så jag är hemma tills på tisdag nu. Ska bli skönt att få komma tillbaka till skolbänken på måndag. För en gångs skull så älskar man att gå i skolan då man jobbar. Jag förstår inte varför. Kanske för att det är så jädra bekväma skoltider. Jag menar, från ett till tre kan ju ingen klaga på.

Jag mötte min mormor idag. Vi hon stannade en stund och pratade med mig i kyrkbacken. Hon berättade att hon hade en massa nya intressen och att hon har börjat måla igen. Ingen är gladare än jag. Det är skönt att hon inte stänger in sig och är ensam. Men mormor är stark även fast morfar är borta. Man saknar honom ändå - mer och mer vissa dagar. Det är synd att man inte tar sig tid och lyssnar på historierna dem berättar. En dag - mormor, en dag... Jag måste boka tid hos mormor snart så att hon och jag får prata!

I morgon kommer "syrran" och hennes ungar ned till nynäs. Då tänkte jag och Ronnie ta Kevin från nynäs - fly fältet liksom. Ja, det kommer då aldrig mer att bli någon syskonrellation mellan oss något mer. Aldrig mer, tror jag närmare besämt. Inte efter det hon önskade - och sa om våran familj. Never. Hon har brännt alla broar. Jag som litade starkt på henne. Nej fy. Jag blir bara arg då jag tänker på henne så jag försöker undvika det så mycket jag kan.

I morgon måste jag göra i ordning inne i garderoben också. Jag måste börja läsa Hjalmar Söderberg's bok, Docktor glas - då jag tänkte lämna tillbaka den till våran svensklärare på tisdag. Så det är en hel del att tänka på nu på denna härliga ledighetsdag. Men men. I morgon är det söndag - då betyder det vila för hela slanten.

Burr i kylan.

publicerat i Vardag.;
Jag och Kevin har varit ute och gungat, skrämt varandra och sprungit fram och tillbaka, lekt med en pulka och kastat grus. Ja - tänk så mycket man hinner på en timme. Nu är jag ganska kall. Även fast det är underbart skönt i vårsolen så är det ingen speciell värme ute. Ronnie och Kevin's morfar har varit och kastat ett kylskåp och en frys på tippen - passat på att köpa lite plankor och liknande på brädgårn så nu blir det pyssel för hela slanten. Ronnies kompisar kommer hit senare på eftermiddagen. Dem är nog kvar när jag kommer hem också skulle jag tro. Det är alltid roligt att ha sällskap så där in mot småtimmarna. Jag ska snart göra mig i ordning för att gå och jobba. Idag blir det ett långt och segt arbetspass. Jag tänkte vara där så att jag öppnar och gör i ordning i servisen. Så jag får nog göra mig i ordning och gå nu! Mitt upp i allt skrivande så där bara!

SKÅL

Svar på tal.

publicerat i Vardag.;
Godmorgon på er denna soliga lördagsmorgon.

Jag gick upp med Kevin för en stund sedan och sprang in på toaletten - och jag vet att han alltid springer efter mig så jag sprang vidare in i köket, rundar vardagsrummet och in i sovrummet igen - där jag stod och klädde på mig. Kevin kommer sakta men säkert runt den vägen som jag har sprungit och under hela vägen skriker han efter "mamma" och jag svarar med tilltalet " Ja - var kan mamma vara? " .

Han fortsätter leta medan jag klär på mig mina sista plagg och så kommer han in i sovrummet och säger " Jaha, där är hon!". Jag stod med öppen mun och frågade vad han sa? Första riktigt långa meningen har kommit ur min lilla killes mun! Jätte duktig har han blivit på att prata under bara några dagar. Förstå om jag säger att jag är stolt över min lilla grabb nu.

Min mamma ska snart komma in med en massa kläder som jag flyttade in hos dem i början av året. Hon blev trött på att dem låg överallt och bara tog plats. Men nu vet jag i alla fall att bo hemma hos mamma och pappa skulle aldrig fungera.

Jag ska snart gå och jobba. Ack - hämska tanke. Hoppas det blir en bra dag idag!
SKÅL.

Jag är trött.

publicerat i Vardag.;
För första gången efter en arbetsdag så är jag faktiskt trött. Jag vet inte om detta beror på att jag gick upp rellativt tidigt i morse eller om det är för att jag fortfarande är sjuk. För jag jobbade faktiskt inte så intensivt idag. Jag satt mest och pratade skit med en matgäst - stammis, som är jätte trevlig. Världens skönaste kille, gubbe, whatever, måste jag säga. Det var bara tio matgäster idag på fyra timmar. Nog för att det betyder jobb - men inte alls så mycket som man vill ha. I morgon är det lördag och då hoppas jag på mer arbete.

Kevin och Ronnie gick precis och nattade. Ronnie kommer dock bara sova till Kevin har somnat men Kevin hoppas jag kommer sova för natten. Han har varit vaken näst intill hela dagen med bara en timmas tupplur, den lilla lurifaxen. Jag fick i alla fall chansen att säga godnatt och pussa på min ängel innan han somnade. Det händer inte allt för ofta då jag jobbar. Men ibland sker även mirakel.  Jag fick ju åka bil med Victorio till Shell macken och gick dem sista trehundra meterna hem så jag kom hem ganska fort idag. Victorio skulle passa på att tvätta bilen innan han åker till haninge. Ha ha , det låter typ som dem inte har någon biltvätt i haninge alls. Men varför han tvättar bilen här vet jag faktiskt inte. Han är en rolig typ den där.

Men men,
det är som sagt en dag i morgon också. Jag tänkte passa på att sätta på SVT PLAY och kolla in dagens "Så ska det låta!" Hoppas det lät bra i dagens program.

SKÅL.

Sommarsol.

publicerat i Vardag.;
Just nu känns det som att sommaren är påväg med stormsteg. Det har varit sol ute ett X antal dagar men man kan ändå inte säga att den värmt speciellt mycket. Men bara tanken på att solen har varit närvarande har varit helt underbart. Det känns nästan som man vill byta om till kortbyxor och t - skirt och lägga sig i en solstol och bara mysa. Men jag antar att jag kommer att få vänta i några veckor till innan den önskningen kan uppfyllas. Idag ska jag till jobbet trots allt. Betyder det att man får pengar så kan man räkna med mig. Jag hoppas att det är några som har förbeställt bord - så att man får ett garanterat jobb idag, ni är inte sugna på lite smarrig mat nu i sommarvärmen.

Kevin lär sig mer och mer ord för varje dag - i morse använde han ordet söt i en ganska lång mening, varav dem tio första orden var helt oförklarliga. Och när jag i min tur sa att Kevin var söt så knorrade han lite på ansiktet, skrattade till och sa "neäe". Jag tror i alla fall att han vet vad det betyder - jag har en svag känsla av det i alla fall. Jag ska vara på jobbet om en timma - sorgligt men sant. Då får grabbarna klara sig själva utan mig i några timmar. Tack och lov för att det bara är halvdag idag - i morgon är det en annan femma. Jag tänkte i alla fall ta ledigt på söndag för att jag vill umgås med dem här hemma. Så det tänkte jag unna mig i helgen. Efter tio timmars arbete så kan man behöva tjugofyra timmars vila. Och på måndag är det dags för skolan igen. Då måste mitt tal om Evert Taube vara klart. Å, hämska tanke.

Äggad.

publicerat i Vardag.;
Nu känner jag mig riktigt äggad. Jag och Kevin åt ett varsitt ägg till "lunch" om man kan kalla det för lunch. Vi åt i alla fall upp ägget så det blev en liten minilunch innan den riktiga lunchen skall till att lagas. Så nu känner jag mig riktigt äggad - roligt va! 

Nej men seriöst. Ronnie vaknade precis, strax efter tolv och har redan hunnit gå en vända med våran slang och sugit upp mina rostade myror som jag la på plattan efter det att jag kokat mina ägg. Jag förstår inte hur dem j*vlarna kan överleva, trots myrr och helvete som dem har fått stå ut med. Dö är precis vad dem ska om jag så skall ringa till någon antimyrbyrå. Det är skitäckligt att ha dem krypande sexfotade små kropparna springandes på våran diskbänk där våran mat ska ligga. SKRÄCKENS HUS.

Jag har även hunnit med att kolla in förra veckans så ska det skråla, program och ett av skärgårdsdoktorn. Jag tänkte fortsätta i den banan och se om det händer någonting roligt på SVT PLAY.

SKÅL.

Godmorgon Fredag.

publicerat i Vardag.;
Jag blev som sagt hemma idag också. Min röst var helt paj i morse då jag ringde till dagis och skulle ledighetsförklara Kevin. Efter det att jag ringde - halv sju i morse så kunde Kevin absolut inte somna om. Det är ju självklart - när man är supertrött och inte alls vill gå upp. Men han kunde roa sig ganska bra själv genom att bygga koja med mitt täcke och dra mig i håret - kasta saker i ansiktet på mig och reta mig genom att försvinna ut från sovrummet och gå ut och rita. Jag somnade självklart till och vaknade när han var halvt blå om händer och ansikte. Skönt att det var bläck också, eller inte. Nu har han i alla fall fått upp mig helt så att han kan busa fritt en stund. Jag är däremot ganska trött och sliten. Kevin tittar för tillfället på sina idoler, teletubbies så man får ändå lite tid ifred. Jag tänkte passa på att plugga lite när man ändå sitter här.

Om jag är bättre till i eftermiddag så går jag till jobbet.
Det är fredag idag vilket betyder snabba pengar - om det kommer några matgäster.
Det är ju sol - så oddset ligger på våran sida!

SKÅL.

This is me.

publicerat i Denise;
image9
Mitt namn är Denise, jag är arton år gammal och är mamma till Kevin, 2. Jag bor i nynäshamn tillsammans med pappan. Vi tog ett kort avbrott i vårat förhållande i början av året. Men båda insåg ganska snart att detta verkligen inte fungerade - så vi valde att fortsätta tillsammans oavsätt hinder. Jag har bott hemifrån sedan femton års ålder och blev gravid med Kevin då jag var några månader ifrån att fylla sexton. Jag ångrar mig inte en sekund. Absolut inte nu när jag ser hur glad och underbar min lilla kille är. Jag är ganska kort och blir lätt förväxlad med att vara tolv, tretton, fjorton på sin höjd. Jag jobbar som andra kock på en a la carte restaurang här i nynäs och håller på att specialisera mig på italiensk mat. Mycket att tänka på men det fungerar faktiskt. Jag står också i baren - vilket jag börjar tycka är jätte roligt! Att jag valt restaurangarbete kräver också att jag orkar arbeta sena kvällar - och orka upp till skolan dagen efter. Jag går nämligen andra året på hotell och restaurang, är mamma på heltid och jobbar kvällar. Mycket heltids jobb med andra ord. Jag vet inte själv hur jag orkar med det. Men det gör man tydligen. Jag brinner för allt som har med musik att göra, läser och skriver också. Så jag tycker nästan om allt som är estetiskt. Jag har dock ingen kontroll med pennan då det gäller att rita. Jag kan - eller nej, jag är bäst på att göra streckgubbar men det är ungefär så långt jag kan komma. Jag tycker om att umgås med mina vänner och försöker få in dem på en dag i min tidspressade kalender. Det blir tyvär inte lika mycket som förr men någon dag i veckan borde man se som en möjlighet. Jag hade en blogg innan, Motherandson - men valde att byta då jag hade många privata bilder på min son som jag inte märkt - jag insåg att jag var tvungen att radera bloggen eller lägga en jädra massa tid på att ta bild för bild och märka dem med en stämpel. Jag gjorde det lättast möjliga. Men nu är jag igång igen.  Allt som är omöjligt ska jag göra möjligt,SKÅL!

Lillprinsen sover.

publicerat i Vardag.;
Nu sover Kevin, äntligen. Han hade lite småproblem att komma till ro ikväll. Han ville hellre sitta uppe och bita på min arm och busa som han alltid gör. Jag har i alla fall ätit god müsli och lyckats gegga ned halva mitt tangentbord pga spill. Men än så länge så fungerar alla mina tangenter, tvi tvi ta i trä. Så som det ser ut nu så blir jag hemma i morgon också. Jag vet inte ens om jag kan gå till jobbet i morgon kväll. Men vi får som sagt se. Jag kan inte förutspå i framtiden.

Idag har dagen bara flytit på som vanligt. Jag är allmänt trött nästan hela tiden och jag börjar nästan tro att det är ett litet virus som har drabbat den här familjen. Kevin är den enda som är helt pigg och glad hela tiden. Men det gäller som sagt att vara på topp framför honom hela tiden. Vare sig man är sjuk eller inte.

Nej. Jag kanske skriver innan jag somnar!

It takes no time to fall in love

publicerat i Musik;

It takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
It takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished

Jason Mraz

Nya ord.

publicerat i Kevin;
Kevin har fått ett jätte stort ordförråd.

Nya ord är bland annat:

- Spöke. När han ser skuggor på fönstret så säger han att skuggorna är spöken.
- Farlig. Helt plötsligt så är allt som han ser "farligt".
- Stor. Kevin visar med både armar och ord hur man är när man är stor.
- Färg. Han pekar på ex. något blått och säger "färg".
- Gott. Mmm, gott. Vad annars kan det betyda.
- Fem. Kevin kan räkna från ett till fem. Mycket duktig kille. 
- Pobbil. Polisbil. Lite udda uttal, men man förstår vad han säger.
- Stå till. Stå still säger han när han ställer sig på mina knän och skall balansera.
- Jag har ont. Jag tror inte han har förstått innebörden i orden än, då han pekar på tv:n samtidigt som han säger det. Men uttalet är korekt!

Sovpaus och middag.

publicerat i Vardag.;
Jag och Kevin somnade vid klockan tre och sov till strax efter fem. Underbart skönt var det att äntligen få sova som man ska. Den stora frågan må ändå vara om man kommer somna i tid ikväll. Jag har nästan som vänt på dygnet då jag varit hemma nu. Men det är som sagt inte så mycket att göra åt. Frågan är om jag får vara i skolan i morgon då jag är ganska sjuk. Så nej, jag blir nog hemma i morgon också. Jag nyser var femte minut just nu känns det som. Men men. Fan va jag klagar. Nej nu skippar vi allt som har med sjukdomar att göra. Jag har i alla fall varit hemma och tagit det lugnt hela dagen. Jag funderar dock på att gå och handla för att jag har fått världens godissug. Men antingen håller jag mig eller så åker jag och handlar. Jag har, ehmn - två val så som jag ser det. Men å andra sidan så har jag mina chips och kan säkert göra i ordning en god dipp till. Smasken's.

Lista.

publicerat i Onördigt;
[x] du har sagt att du är sjuk fast du egentligen bara inte orkat gå
[x] har fått ig på prov
[x] du har skolkat
[ ] du har vart med en kompis istället för att gå till skolan
[x] du har åkt hem från skolan för du inte orkat vara kvar
[x] ibland orkar du inte lyssna på genomgångarna, istället tänker du på annat och skiter i vad läraren säger.
[ ] du har haft tuggummi eller annat godis på lektionen även fast läraren sagt till en annan elev att den inte får ha de.
[ ] du har fått en utskällning av läraren.
[ ]du har blivit utkastad från en lektion
[x] du har låtsas arbeta, fast du egentligen inte gjort ett skit
[x] du glömmer oftast böcker och pennor till lektionen
[x] du håller aldrig reda på prov.
[ ] du skiter ifall du inte får bra betyg
[ ] du skiter i skolan ihuvudtaget, du vill ändå inte bli något
[x] du har skrivit av kompisens svar på uppgifter för att du inte alls följt med.
[ ] du får aldrig godkänt på ett prov
[ ] du har kommit försent till en lektion
[ ] du har tagit egen sovmorgon
[ ] du har försovit dig
[ ] du har sagt att du var sjuk fast du åkte istället och shoppade
[ ] du har vart full på skoltid
[ ] du har druckit i skolan.
[ ] du har slagit en lärare
[ ] du har blivit avstängd från skolan

Jag tycker jag sköter skolan ganska bra trots allt...

Lunch á la korvstroganoff.

publicerat i Vardag.;
Jag och Kevin har ätit en god lunch och till råga på allt så har jag fått tillbaka min skrivlust - woho. Så då kanske man kommer någon vart med det jag håller på med! Vi får se. Idag är jag som sagt hemma för ond hals. Men jag tänkte gå i morgon om jag inte vaknar upp med samma smärta imorgon igen. Jag har sjukskrivit mig från jobbet och det visar sig att chefen också är sjuk - så det är tydligen ingenting som är ovanligt denna marsmånad.

Dem har börjat med en massa påskprylar på ICA - varje gång det är en ny högtid där så skall det tas fram tre månader innan själva högtiden infaller. Suck säger jag bara. Nog för att det bara är två veckor kvar till påsk ungefär, men man hinner kräkas på högtiderna långt innan dem infaller. Jag mår redan illa och vägrar köpa gammal påskmust som dem bara bytt etikett på - som tidigare varit julmust. Patetiskt.

Nej. Jag tänkte att jag ska gå in och lägga mig i sängen med Kevin nu... om jag inte fortsätter skriva. Bara lite till!

SKÅL.

Lista.

publicerat i Onördigt;
Pratar du fortfarande med personen du kysste för första ggn? Ja - han och jag bor grannar.
Har du sett din bästa vän gråta? Ja det har jag.
Vilka vitaminer tog du när du var liten? A-D droppar
Vad åt du senast? Knäckebröd
Har du fått någon komplimang idag? Av Kevin - ehm.
Har du varit med i en rättegång? Jag har kollat på med skolan.
Är du polare med grannarna? Ja nästan alla på våran gård.
Vilka språk pratar din mamma? Svenska
Vilka länder har du bott i? Sverige
Senaste piercingen? Naveln, när jag var tretton.
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast? Igår kanske.
Gay? Nej
Har du däckat/spytt för att du druckit? Nej
Har du äggat någon? Nej.
Har du täckt någons hus med toalettpapper? Nej
Har du varit på stranden? Ja
Har du haft en stalker? Mycket sällan, eller aldrig. 
Minns du dina/din musiklärares namn? Ja, Thorbjörn, Sara, Patrik... That's it.
Hur bra är din syn? Helt ok.
Har du varit på ett party? Ja.
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar? Nej inte ens om jag var odödlig.
Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror? Ganska svårt - men var så god.
Har du varit utomlands? Portugal.
Har du sett din bästa vän naken? Jag har haft ganska många - både tjejer och killar - så ja!
Vilket är det bästa bröllopet du varit på? Min mosters med YMCA dans - tillsammans med några från USA!
Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål? HA HA HA.
Var är dina syskon just nu? Hemma hos sig, antar jag.
Vad var den senaste drömmen som du minns? HAHA. Ingen kommentar - men den handlade om min klasskompis som var förkyld. 
Vem ringde dig senast? Ronnie, tror jag. Eller Louise.
Vilken tid gick du upp imorse? 10:00, prick.
Vad ska du göra i helgen? Jobba, antar jag.
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? "Haha. Jag med faktiskt. Läsa en bok. Suck. Men det blir efter Wallander och så när jag ska sova. Puss"
När var du riktigt sjuk senast? Riktigt sjuk? När jag var tre och hade hjärnhinnesinflammation. Ingenting slår det.
Vem är den senaste kändisen du tog på? HA HA. Jag är inte så kändis kåt. Men Zillah och Totte kanske eller big brovaz (om dem nu stavas så). 
Vad finns i din bakficka? Inte mycket.
Har du färglinser? Nej.
Vad gjorde du klockan 2 inatt? Sov.
Vad är det första du gör på morgonen? Går upp med Kevin.
Vad ska du göra efter det här? Ingen aning.

Jag kan inte ha något liv.

publicerat i Vardag.;
Eller så är det pg.a av att jag är sjuk som jag sitter bänkad framför days of our life's fyfan jag måste vara riktigt sjuk - så som jag beter mig. Men men. Det känns som att jag såg detta avsnitt igår fast det var långt innan jul som jag såg detta senast. Vadå patetiskt. Alla vet vem som är "mördaren" men ingen vågar ta det första steget. Åh, jag blir helt galen på detta program. Om ett halvår har dem hällt klart kaffekoppen som dem började hälla för tre år sedan. Gud va jag längtar efter att koppen är full - så att serien kan få gå vidare!

Jag ringde till Dan och sjukskrev mig idag - jag har fått jätte ont i halsen så att det ser ut som att jag och Kevin får ta oss en promenad till Ica för att köpa halstabletter eller liknande. Och att jag åt ett knäckebröd till frukost gör inte saken bättre. För nu har jag knäckesmulor nere i halsen som har fasnat. Illa. Jag ringde till dagis också så att Kevin får vara hemma och busa med mig idag också. Vi hade jätte roligt igår och jag passade på att filma in det. Så det kanske jag kan lägga in här så småning om! Han har blivit så stor min lilla kille!

Jag skriver igen lite senare när jag är piggare och gladare.
SKÅL.

Sova middag.

publicerat i Vardag.;
Egentligen hade jag velat hitta på någonting med Keivn idag. Det blev så mycket som nada vi hittade på. Jag ringde dock och sjukskrev mig idag från jobbet. Mitt öra har varit pain in the ass idag. Jag hör dåligt och har en knivig smärta i mitt öra. Kan inte bli bättre va.
Jag och Kevin sov i en och en halv timma fram till dess att telefonen ringde. Efter det hade jag svårt att somna om och jag snurrade och vred mig så pass att jag väckte Kevin. Toppen. Jag som verkligen behöver få sova.

I morgon är vi i köket i skolan och detta betyder att vi har restaurangen. Nu var det flera veckor sedan som jag gjorde maten till gästerna så det skulle - tro det eller ej, faktiskt vara ganska kul att pyssla med nu. Om det inte är så att jag blir plaserad i servisen, för det har jag börjat uppskatta. Det är mycket roligare att ha hand om gästerna än att stå inne i ett varmt kök och känna sig stressad.

Jag ska snart börja med middagen nu. Idag tror jag att det ska bli någonting med korv. Kanske korvstroganoff?

En superduktig läkare.

publicerat i Vardag.;
Tack och lov för att vi hamnade hos världens bästa doktor idag. Hon tog sig verkligen tid att titta ordentligt på Kevins ganska stora problem. Hon blev ganska orolig över att inga hade tittat på detta problemet som lillkillen har haft sedan han var fyra eller sex månader. Men nu hoppas vi på att detta problemet skall leda mot sitt slut och att han ska kunna göra sina behov utan att skrika sönder hela halsen eller blöda något mer. Han fick en bedövningssalva och en salva som ska göra det lättare för honom att ... ja, ni fattar.

Och mitt problem då?
Jo jag gick in och blev kollad av en sköterska - en manlig sådan av huggabugga sort och han sa att det inte var några problem på mina öron och att jag skulle börja dricka svart te? Yes, right. Hade jag velat bli spådd i kaffesump hade jag faktiskt ringt hetalinjen för nitton och nittio. Så hundrasextio kronor pröjsade jag för att få höra att det inte alls var några större fel på mig. Thanks, mannen. Så det blir till att knapra alvedon fram till dess att det läker utav sig själv. Toppen.

Nej. Någon mer akut blir det inte på ett bra tag för min del - jag kan gå till affären och köpa svart te då jag bryter foten, får halsfluss eller akut bronkit, fan, mig spelar ingen roll. Jag är trött på läkare som ger mig receptfritt läkemedel, fuck them. Jag vill ha starka piller!

SKÅL.

Inflammation och akuten igen.

publicerat i Vardag.;
Man känner sig näst intill som stammis på akutmottagningen. Suck. Men nu är det så att jag har fått öroninflammation igen och har sovit jätte dåligt hela natten. Så frågan är om jag kan gå till jobbet ikväll. Om jag nu får något smärtstillande så kan jag tänka tanken. Annars kommer jag att ringa och sjukskriva mig. Jag har fått nog av mina öron - går dem att adoptera bort så vem som helst kan ta dem? Jag känner att jag skulle behöva hålla mig helt frisk nu ett tag. Men så blev det tydligen inte, minsan.

Just nu väntar jag bara på att Ronnie ska komma upp. Han måste köra oss till akuten för att Kevin också har några ärenden där idag - så det skulle vara bra om Ronnie följde med dit.

Hoppas jag får sova lite middag när jag kommer hem sen! Jag är helt slut.
SKÅL

Salve l'italiano,

publicerat i
Ja, idag hade vi som sagt sju stycken enteprenörer på besök på restaurangen och alla kom från italien - strax utanför rom om jag inte misstog mig allt för väl. Victorio kände sig hemma och började genast bubbla allmänt med dessa turister och jag nöjde mig med att säga "Bon Apetito" - och möttes av skrattande människor. Vad nu, sa jag fel? Nej inte alls, tack och lov. Dem tyckte bara att jag hade ett ganska "svenskt" uttal då jag sa det på "italienska" Men jag försökte verkligen, det gjorde jag! Men det fick räcka med att prata italienska för kvällen. Jag ville verkligen inte skryta med att jag kunde fråga efter expeditionen och säga att jag är en ny student. Jag tyckte inte att det passade in i atmosfären!

Nej, efter för- mellan och efterrätt så gjorde dem sitt och betalade. Jag fick gå hem i tid och ska snart hoppa i säng. Tänkte ta och titta på Andra Avenyn först - då jag inte sett dem sista tre avsnitten och sedan hoppa ned i min varma säng. Det är trots allt en dag i morgon också.

SKÅL

Kevin är hemma och middagen är påbörjad.

publicerat i Vardag.;
Kevin har precis blivit hämtad från dagis nu. Han gick hem hela vägen själv med sin vagn. Så duktig min lilla prins har blivit. Han gick utan att klaga någonting. Och det är ändå en ganska brant uppförs backe som han blev tvingad att dra vagnen i. Men han börjar bli stark. På dagis sa en dagisfröken att han såg så "lillgammal" ut. Vissa miner han gör och visa uttryck gör att han ser ut som en gubbe. Och jag kan ärligt talat inte göra annat än att hålla med henne. Han överraskar en nästan varje dag med nya miner och får en att skratta mer än vad man orkar.  

Nu är middagen igång. Idag blir det fisk och potatismos - med rhode Island till middag. Troligtvis lite grönsaker till - då kylskåpet är överfullt av nyttigheter som jag köpte hem igår då vi hade tacos - (lill lördag) till middag. Det uppskattades verkligen hemma! Idag ska vi också försöka äta i lugn och ro utan stress tillsammans. Vi får se hur det går - då jag om en timma ska vara på jobbet. Men det får jag helt enkelt anpassa mig till. Jag vill ju inte gå miste om allt här i livet.

I morgon är det onsdag vilket betyder - ledighet. Underbart. Då ska jag leka och ha det roligt med Kevin. Kanske passa på att gå på unga mammor?
Det skulle vara något det!

SKÅL.

Rockstar.

publicerat i
Jag var lite med Amna igår i skolan. Hon visade mig en musikvideo av Nickelback som jag blev helt förälskad i! Lyckost mig! Haha.

Lyssna och njut!

Jag är sjuk idag - lyckost mig.

publicerat i Onördigt;
Nej fyfan. Jag är inte jätte sjuk. Men tillräckligt för att nästan inte orka gå upp med Kevin till dagis. Jag lyckades dock med detta och just nu känns det som att han varit på dagis hela dagen. Jag somnade direkt när jag kom hem med halsont och sov nu fram till tolv. Jag var helt slut och av någon konstig anledning så känner jag mig inte helt utvilad heller. Med tanke på att vi har nya uppgifter på jobbet idag så måste jag palla mig dit också. Det är som Victorio säger - "man kommer aldrig mer att kunna vara hemma och va sjuk - för då riskerar en hel restaurang att gå i botten" och jag vill inte vara den skyldiga till detta kan jag ju säga.

Jag har precis ätit en - rellativt nyttig frukost - för att vara mig. Det blev en talrik med Müsli och mjölk. Okej - kanske inte sådär jätte god och nyttig frukost. Men mycket bättre än en chokladkaka eller skippa frukosten helt. Så idag ska jag bara ta det lugnt till på torsdag morgon då jag måste palla mig iväg till skolan igen. Men då är vi ändå i köket och hoppas på en ganska bra dag där.

Jag tänkte på en sak - vad händer om man inte får några gäster i restaurangen i skolan?
Haha - tråkigt värre!

Böcker.

publicerat i Onördigt;

Här är en samling på jätte bra böcker jag läser eller har läst klart!

Den allvarsamma leken - Hjalmar Söderberg - En jätte bra bok som man lätt lever sig in i.
Docktor Glas - Hjalmar Söderberg - har precis påbörjat boken.
Purpurfärgen - Alice Walker - En grym bok som berör en till max.
Farväl älskade Holly - Kevin Wells - En pappa som för en dagbok under tiden som hans dotter är spårlöst försvunnen.
Bakom stängda dörrar - Kristina Hansen, Bengt-Åke Cras & Agneta Cras - Läs den.
Sofies värld - Jostein Gaarder - Läs den och lär dig av filosofernas tänkande. Underbar bok.
Vingklippt ängel - Berny Pålsson - En självbiografi - jättefin bok.

Det är ungefär dem som kommer upp i mitt huvud just nu.

Dagisdags och tillbaka till skolbänken.

publicerat i
Snart ska jag gå ned till dagis med Kevin. Jag tänkte ta bussen från dagis så att jag slipper gå. Jag är skit trött i både ben och armar - och ögonen såklart. Så att bespara sig lite energi kan inte göra så mycket. Kevin har fått i sig ganska bra till frukost idag, hör och häpna! Men för min del har det gått mindre bra. Jag är minst sagt inte ett dugg hungrig.

Jag vill inte gå i skolan. Jag vill vara hemma och sova.
BUHU.
Vi ses sen.

Saker Denise vill.

publicerat i Onördigt;

Denise vill absolut

 • Sova lite till - typ till i morgon.
 • Få i alla fall ett G på analysen som för övrigt kommer att gå åt helvete.
 • Vill komma hem och sova lite till.
 • Ingår sova i livet så ska jag göra det också.
 • Min största plan för dagen är ändå SOVA.

  SKÅL.

Skit dålig dag.

publicerat i
Det var inte alls roligt att jobba idag. Kanske var det för att alla som kom och åt kom i en klunga - och därefter lämnade oss utan arbete hela dagen. Det kom dock en liten stackare precis innan vi stängde som beställde två förrätter - och vi ställde oss och gjorde i ordning detta - snälla som vi är. Eller jag gjorde det. Det är jag som har hand om alla förrätter och sallader och efterrätter också för den delen! Så jag har - tro det eller ej - ändå ganska många saker som jag kan på jobbet. Jag kan även göra en carbonara - vilket inte alls är svårt längre. Det räcker med att öva en gång så kan jag även den. Och vildsvinsfilé kan jag också laga till. Så jag börjar bli värsta proffs på italienska köket. Idag kom Victorio upp med ett nytt förslag på efterrätt. Det blir en l'orange di flambé - eller vad den nu hette. Jag och namn, liksom.

Nej. Jag måste plugga - räkna min inkomst för helgen och kolla lite på tv.
SKÅL.

Bara ett avslut.

publicerat i
Nu behöver jag bara ett bra avslut till min analys så är denna klar sedan. Skulle man ha med en bild som framsida också? Ack. Jag orkar inte tänka så långt nu. Skriver jag in och skickar denna text i min mail så kan jag skriva ut allt i skolan i morgon. Om man nu ska ha med en framsida också så har jag världens idé! Lyckat va. Nej men. Skit samma.

Jag ska till jobbet snart. 
Jag orkar egentligen inte gå dit.
Hoppas på snabba pengar idag dock. 
KOM OCH ÄT - KOM OCH ÄT!

Vi ska börja med avhämtning nästa vecka. Tänkte bara passa på att göra reklam om detta.
SKÅL

Ja vill ha dedh.

publicerat i Vardag.;
Ja, sug på den karamellen ni.

Jag är vaken nu i alla fall. Jag är grymt trött och skulle lugnt kunna sova i tre timmar till - minst. Idag tänkte jag inte gå till jobbet förrän halv ett. Eller så att jag är där till halv ett. Det är ju egentligen inte så lång tid kvar till dess. Men det är ändå mer tid dit än till halv tolv eller liknande.

En sak som Denise aldrig ska göra efter klockan åtta:
Dricka cappucino. Även fast min cappucino är den godaste man kan dricka om man inte är kaffedrickare i vanliga fall så ligger man och tittar i taket, man blir kissnödig minst tre gånger under en natt och man somnar inte förrän det är lagom tid att gå upp igen på morgonen. Så jag har dragit min slutsats - att jag aldrig mer skall dricka kaffe eller någonting som innehåller kaffe. Så - en ganska bra slutsats.

Men vad är det nu Kevin har sagt - den som jag har i rubriken.
Jo - jag gick in i köket och tog ut allt han skulle ha till frukost - yoghurt och en smörgås - men glömde självklart att ta med mig dedhen (skeden).
Det tog dock ett ganska bra tag innan jag insåg vad han tjatade om. Haha. Men efter en stund så förstår man faktiskt vad dem säger och man börjar härma dem små liven! Så nu lär jag gå runt på jobbet idag och säga :
"Önskas det en dedh?!"


Yes, i morgon är jag ledig - kan det bli bättre?
SKÅL.

Nej fyfan.

publicerat i Vardag.;
Jag har suttit och pluggat. Analysen av "Den allvarsamma leken" ska in om bara några timmar. På måndag för att vara exakt och jag påbörjade Analysen nyss. Jag har dock inga problem med att skriva dessa saker - utan jag har redan skrivit i stort sett halva analysen. Men det är jätte jobbigt.

Jag somnade klockan tre i natt och gick upp strax innan tiotiden - vilket just nu vid detta tillfälle gör mig grymt illamående av trötthet. Jag nästan skakar av trötthet nu. Illa, illa. Men sånt är livet. Jag skall aldeles strax in i sängkammaren och lägga mig brevid Kevin.

Att vara servetris gick rellativt bra idag. Allt i mitt liv är rellativt. Victorio blev lagom irriterad på en dam som trodde hon hade hamnat på en pizzeria och kunde välja och ta bort saker ur hans mény. Det var jag som fick äta upp hans ilska. Men tillslut så gick även det bra! Den där damen kom in bakom baren också - bara för att bevisa att det minsann var hon som hade rätt. Suck, människor. Men men. Vi hade ett tiotal matgäster idag. Lyckad kväll med andra ord. Det resulterade i alla fall i hundra kronor som jag kunde ta hem. Skönt med lite klirr i kassan. Jag tog taxi hem idag också. Jag åkte dock gratis, tack och lov ( då jag blivit väldigt snål på senare tid ) då en taxichaffis åt hos oss så passade han på att köra mig hem. Schysst.

Jag har även handlat upp lite smink och en tröja på lindex som jag berättade tidigare idag. Allt gick min väg idag - så det blev lyckat. Skönt det!

Nej nu ska jag gå och sova. Natti natti.

Life is wonderful.

publicerat i Vardag.;
Min dag ser ut precis som vanligt. Idag börjar jag jobba vid halv tolv - jag får börja vid kvart i tolv också. Sen så ska jag upp till konsum och handla champingoner och rucola sallad och därefter vara servetris hela dagen. Jag har en svart kjol på jobbet - har putsat upp mina vita (icke) klackskor och sedan har jag laggt ned en vit tröja som jag anser passar bra att servera i. Egentligen ska man inte servera i ett linne - så i värsta fall springer jag in på lindex och kollar om dem har en vit skjorta i min storlek - 34/36 och förhoppningsvis så nappar det. Det brukar alltid vara den storleken som är tagen redan. Men håll tummarna för mig.

Nej. Jag kommer nog inte hem förrän elva ikväll - som vanligt.
Ha er en trevlig lördag framför schlagern.
HEJA HEJA HEJA!