För sjuk...

publicerat i Skola;
Toppen... eller inte.
Jag har fått en släng av magsjuka eller något. Säkert en bakterie från när Kevin var sjuk som har dykt upp och satt sig i min mage. Men trots detta och trots några timmars sömn så sitter jag i skolan med en värk i magen som känns värre än mensvärk och en illamående känsla långt upp i halsen. I morgon blir jag hemma, av den enkla anledningen till att jag inte får vara i köket när jag har magsjuka (om det nu  är det som spökar).

Idag tog  vi skolfotto. Jag kan inte säga att jag känner mig så nöjd med att ta kort och vara helt död. Men det var trots allt det sista skolkortet som vi tar. Sen är det över, så det är väl lika bra att pina sig igenom det.

Kevin är mer vild än tam nu mer. Vi hamnar i luven på varandra hela tiden och att han är inne i sin värsta trotsperiod gör inte saken bättre. Igår så sprang han efter bussen när vi hoppat av hemma, inte nog med att mitt hjärta stannade, mina fötter satt fast i asfalten och vägrade röra på sig...

Till helgen måste jag bli frisk. Nej jag måste inte... jag SKA vilket är en stor skilnad.
Nu har jag snart svenska, sen ska jag hem igen, efter det att jag hämtat Kevin på dagis såklart...

The perfect man.

publicerat i Vardag.;
Dum som jag är så kollade jag på filmen "PS. I love you" igår. Hela filmen gick åt att gråta och jag kom på mig själv att tänka tanken: Var finns han! Han som tänker i förväg hur förlorad hans fru kommer bli när han dör och väljer att göra hennes liv och sorg lättare genom att sprida lite glädje på vägen. Finns han? Den alldeles perfekta mannen - trots att han kanske inte får någon dödlig sjukdom och tvingas lämna förhållandet efter några år, alldeles för ung och kanske inte heller behöver skriva brev som ska sändas år efter hans bortgång. Men i det stora hela - finns det en perfekt man? När jag sommarjobbade hemma hos människor förra året så var jag hemma hos en tjej i fyrtioårsåldern med ett visst handikapp. Hennes man lämnade varje dag en lapp på köksbordet där han förklarade hur vädret såg ut när han klev upp - långt innan solen gick upp och där han skrev hur mycket hon betydde för honom. Det måste ändå ha varit en riktig kärlek...

Jag längtar efter riktig kärlek, jag längtar efter att ha någon att längta efter och att ha någon som man kan uppskatta, vara sur på och gråta över att man haft ett gräl med. Jag vill ha någon som betyder något för mig - lika mycket som jag betyder något för honom... GOSH, jag behöver kärlek.

Som min gamla svenskalärare sa i helgen:
"Denise, finns det någon ny i ditt liv än då?"
"Nej det kommer nog ta ett tag innan jag släpper in någon i mitt liv."
"Men någon stans finns han och väntar på dig."


Men var ? Någon som vill visa mig, vägleda mig så att jag vet att jag går i rätt riktning?

Fikatime och o- städad lägenhet.

publicerat i Vardag.;
Godagens.

Morgonen spenderade jag med att städa en rellativt ren lägenhet, det sorgliga var dock att det slutade med att det blev stökigare när jag gick hemifrån efter städningen än när jag började städa. Jag gick i alla fall runt med slamsugaren i lägenheten och sög upp det värsta dammet. När Kevin ville upp klockan halv åtta i morse så tvingade jag mig själv att ligga kvar i sängen fram tills klockan blev tio - så jag bunkrade upp hela vardagsrummsbordet med yoghurt och mackor, tillsammans med barnkanalen för Kevin och så fick jag ligga och sträcka på mig några timmar till. Underligt nog så känner jag mig tröttare nu än innan... suck.

Framåt tolvtiden, (läs halv ett) så hade Alex vaknat och ringde mig och frågade om jag ville fika med henne och Emelie. Jag som hade noll planer tog mig en promenad ner till stan och snackade med tjejerna! Kevin var nöjd för att vi mött upp morfar och han fått klubbor, jag var nöjd för att jag fick fika och ta det lugnt en stund! Sen promenerade vi hit - till mamma och pappa där jag nu sitter och tar det lugnt. Morsan ska nog bjuda på lite käk om jag inte har missförstått henne.


Jag, Emelie och Alex...
den här gången mer nyktra och mer fikasugna än när den här bilden togs...

Projektarbete.

publicerat i Vardag.;
Hallå i stugan.
Kevin är fortfarande hemma med min mamma och är sjuk. Eller egentligen så är han inte så sjuk längre, utan bara allmänt trött efter alla sjukdomar. Men nu är det fredag vilket betyder att vi får en hel helg tillsammans. Vi har inte varit ifrån varandra mer än 8 timmar under snart två månader, och ärligt talat så börjar det kännas i hela kroppen... men det är som sagt bara att bita ihop.

Jag har endast haft ett prov idag, i naturkunskap av alla ämnen. Och det gick riktigt bra om jag får säga mitt. Jag blev helnöjd. Sen så har jag bara varit i full gång med att planera vårat Projekt arbete. Så vi har tagit mått på våra utvalda som vi ska sy kläder till, åkt ner till tygmans och kollat in tyg och tagit priser, vi har också talat med rektorn och fått henne som projektledare. Så nu kan det inte bli så mycket bättre.

Alldeles strax går min buss och jag ska åka hemåt!

Hoppas ni haft en bra dag!
Puss&Kram.

Köket.

publicerat i Vardag.;
Godmorgon. Igår kom min syster förbi mig under de sista tjugo minutrarna under skoltid. Därefter åkte vi till dagis och hämtade Kevin som för övrigt såg helt grön ut i ansiktet... eller näst intill. Så fort vi satt oss i bilen så började han stöna och klaga. Min första reflex var en rätt sådan och han fick kräkas i en spypåse som av en underlig anledning blivit placerad i min systers bil. När vi kom hem till oss så började vi lyfta in stolarna som nu mer pryder mitt vackra (ironisk) köksbord, och min billybokhylla som är full av böcker från alla dess håll och kanter! Mamma kom upp till oss för att vara hemma med Kevin idag och i morgon, igen. Så även hon hade med sig en liten hög med böcker som också skulle - prydligt ställas upp i min nya bokhylla som för övrigt ser ut som den stått där i evigheter och mest samlat på sig skit.

Hur som helst. I morse tog jag bussen till köket och nu sitter jag i lärarrummet framför datorn. Ingen förutom jag har kommit, och om tio minuter så börjar första lektionen och håller på fram till tretiden, roligt roligt.

Lilla jag: Jätte roligt att du också ska på magnus betnér den 4:e. Men lova mig en sak! KOM FRAM OCH SÄG HEJ ( jag ska inte bita dig..!)

Tisdag, kräksjukan och magnus betnér.

publicerat i Denise;
Goddagens alla glada bloggläsare.
Kul att komma in i värmen och se att ni fortfarande är aktiva läsare trots att jag är hästlängder från att uppdatera så intensivt som jag tidigare gjort.

Kevin har legat i magsjuka hela helgen vilket fick mig att ställa in massa planer, sorgligt nog. Jag fick i alla fall fem timmar barnledigt i lördags då Ronnie tog Kevin - då jag passade på att göra mig fin i håret tack vare Alex hjälp och jag blev ruskigt fint sminkad, gå in på hennes blogg och se själva! Sen vill jag inte ens gå in på vad som hände då jag anser att det är onödigt att förgifta min blogg med den informationen.

När slutar folk att förvånas? Varenda gång jag är ute och går med Kevin i handen så tycks folk förvånas över att jag antingen är för ung för att ens vara mamma, eller att Kevin ser så stor ut och väl-talad och att jag som ser så ung ut aldrig kan vara hans mamma. Okej, svenskar! Nummer ett, vi förvånas över att se allt från unga mammor till ett bögpar som håller varandras hand och söker lite romantik. Vi förvånas över att man kan gå klädd på ett visst sätt och kan anses vara hemlös. Men för tusan gubbar, vi lever på 2000-talet där ingenting skall anses vara omöjligt.

Anyway. Jag ska gå tillbaka till skolan i morgon igen och Kevin ska tillbaka till dagis, så att allt skall gå tillbaka som vanligt igen!

Idag har jag även passat på att ta en promenad till bion och hämtat ut biljetter till nynäshamns comedy - club till mig och Alex. Vi ska gå och skratta lite åt Magnus Betnér som kommer hit och ska roa nynäshamn! Så nu är jag superglad att jag får gå på det och får barnvakt på köpet! Mer kan man inte önska sig. Men det blir som sagt inte förrän om två veckor. Nu i veckan, rättare sagt i morgon så kommer det sex stycken köksstolar från min syster och en billy-bokhylla! Så om några timmar är mitt hem fulländat.

Jag måste bara tacka min bästa Alex för att du alltid för mig att känna mig som en bättre mamma efter varje gång jag träffat dig. min storesyster som jag kunde ventilera mig med och fick hjälp ifrån, och Tobbe (för att du hjälpte mig få hem varor till Kevin när han var magsjuk) och mamma och pappa såklart! Utan er så vet jag inte vad jag skulle gjort.
JAG ÄLSKAR ER!

Puss puss puss.

I skolan.

publicerat i Skola;
Som vanligt så stängdes min dator ner när man var i full gång med att sitta och läsa en massa på bland annat andras bloggar. Men den här gången orkade jag inte bry mig - så istället så tog jag min väska och promenerade till skolan. Ronnie ringde mig nyligen och berättade att han skulle komma till nynäs. Så i helgen blir jag barnledig. Det ska bli riktigt skönt, tror jag - att äntligen få sova ut en hel natt utan störningar från Kevin eller någon annan. Nu är det bara att hålla tummarna för att grannarna inte väljer att ha en stor brakfest så att jag får ligga vaken fram till och med halv ett, det tar på en ganska mycket med tanke på att jag kliver upp klockan sex  på morgonen.

... hur som helst, jag är i skolan nu och börjar första lektionen om exakt - eller snarare, jag börjar lektionen exakt nollnio trettiofem (jag orkar inte räkna hur många minuter det är innan jag börjar!)

Pusspuss.

Åtta.

publicerat i Vardag.;
Godmorgon alla glada.
Så vad har ni gjort nu på morgonen?
Jag har vaknat, och gjort mig i ordning. Väckt Kevin och gjort honom i ordning, jag har ätit frukost och packat min skolväska. Jag har suttit och väntat på bussen som för övrigt var fem minuter för sen, ungefär. Jag har åkt en trettiofem minuter lång bussresa i norrgående riktning för att lämna av Kevin vid dagis och så har jag promenerat upp till mamma och pappa för att ringa ett samtal till nynäshamns bostäder. Sen så har jag satt på datorn för att kolla in både bloggen och min facebook, dock inte så mycket nytt! Jag har även läst igenom de mest läsvärda bloggarna och kommenterat lite smått... och vet ni? Klockan är inte ens åtta än!

Puss o Kram.

Dagis.

publicerat i Bilder;

Nu ska jag hämta Kevin på dagis och röra mig hemåt. Men tänka sig, det har blivit tre hela inlägg idag, tack vare att man slutar riktigt tidigt!

Men jag tänkte bjuda på en söt bild av mor och son!
Puss&Kram.

 

Bilder.

publicerat i Bilder;
Äntligen! Datorn har självklart lackat ur på mig och valt att stänga ned sig själv ett X antal gånger. Men nu jävlar så ska jag vinna över datorn och inte datorn över mig, så det så.

KAOSET!


Vid detta stadiet så var Kevins rum det enda som var klart...
Detta var då dag två!


KAOS KAOS KAOS!


Kevin berördes dock inte av detta utan sov vidare... lugnt och fint!
Köket var KAOS!Dagarna efter blev riktigt mysiga. Vi fick ett vardagsrum (eller en del av vardagsrummet används som vardagsrum, andra halvan är sov och studiedel med skrivbord och säng...En usel panoramabild. Men man kan se skrivbordet med en spegel, alldeles intill på bild, man kan se TV:n längst bort i hörnet och min möbel strax innan TV:n. Man kan se soffan och bordet och min matta, min guitarr och mitt sängbord, mina sängkuddar alldeles i hörnet och mormor's tavla som hänger ovanför min säng! Detta är i alla fall mitt vardagsrum!Köket och min tvättkorg som för övrigt inte får plats inne på toaletten (för er som måste ha djupare information!) Så har vi mina fina köks-stolar och pallar eller vad man nu vill kalla dem!Min största lediga tid spenderas här med att baka och laga mat!


Kevins rum, säng och pysselbord!Kevins andra del av rummet.Min säng i snebild... jag orkar dessvärre inte ändra!Min hall som för övrigt inte riktigt ser lika dan ut.. Men ungefär!
Mina garderober rymms i hela min hall som man kan se lite av på sidan.
Skit bra förvaring med andra ord.

Toaletten skiter jag i att ta med på bild, av den enkla anledningen att det bara är en toalett, handfat och badkar.
Slå upp bilder på google om ni är osäkra på hur det ser ut!

Men välkomna hem till mig (:

Torsdag.

publicerat i Vardag.;
Fan va roligt att så många av er läsare hänger kvar trots en grymt dålig uppdatering den senaste tiden. Men dessvärre så är det inte mycket jag kan ändra på. Men ett stort plus till er som orkar stå ut och uppdaterar er varje dag, trots att jag är jätte dålig. (Slår på mina fingrar!)

I morse var jag hos tandläkaren direkt efter det att jag hade lämnat in Kevin på dagis. Jag var tvungen att köra en snabb koll över om jag hade några hål innan det att jag blir tvungen att pröjsa för det. Det skulle ju då vara det värsta! Hur som helst så tog undersökningen ungefär så där, fyra minuter och det var dags att bege sig mot våran biosallong. Alla treor skulle nämligen piggas upp av några skojfriska ungdomar som är stand-up komiker. Snacka om att jag tjöt av skratt när dem väl hade satt igång, och samtalsämnet var dessa skojfriska killar ungefär halva skoldagen.

Efter stand-up;en så åkte vi vidare till restaurangen där tvåorna uppvaktade oss med mat! Det var riktigt gott, måste jag säga! Nu när jag har lite tid över så tänkte jag publicera några bilder från min lägenhet (dvs. om datorn inte stängs ner och inte fungerar mer!)

Annars har det inte hänt så mycket idag eller för övrigt heller för den delen. Filosofiprov har vi haft = gick åt helvete - om jag inte misstar mig. Men annars kan jag inte klaga. Just nu håller vi på att förbereda oss inför nationella och ska därför skriva ett fem minuter långt tal...

dont ask...


Men puss och kram.

Vardag

publicerat i Vardag.;
Det är full fart hela dagarna nu. Skola-dagis-buss-hem-äta-sova-buss-dagis-skola... ja ni fattar! Men vi har i alla fall kommit in i en sorts rutin så att allt går så gott som på räls. Snart ska vi ta bussen hem och ta det lugnt hemma. Kevin har varit sjuk i några dagar så att mamma har varit hemma och vabbat för honom så att jag kan gå i skolan. I helgen har jag inte fått fullt klart för mig om hur det blir med Kevin - om Ronnie skulle ta honom eller inte? Men han hör väl som sagt av sig om han kommer upp.

Idag har vi haft restaurangen i skolan och jag serverade. Det gick skapligt med tanke på att det var länge sedan jag gjorde det sist. Man tror att det är som att lära sig cykla, att det ska gå på vana, men tro det eller ej, men det gör det inte.

För några dagar sedan när jag var hemma med Kevin så gjorde jag ett stort bullbak. Jag bakade vetebröd, kardemummabullar och lite muffins. Det blev riktigt gott. Samma kväll kom Alex över till oss och åt middag! Nu bor vi båda hemifrån så nu är vi minsann självständiga igen!

Nej... men annars har det väl inte hänt så mycket. Skolan går som den ska, Kevin har varit hemma med min mamma och börjar på dagis igen först i morgon och ... ja? Life goes on!

Pusskalas, mina vänner.

Till dig Alex.

publicerat i Vardag.;
Det här inlägget är enbart för Alex skull!
Hon som får smått abstinens för att jag inte bloggar längre. Men jag har verkligen noll tillgång till internet, thats it.
Men idag har jag haft en jätte mysig dag med Alex i hennes lya och sedan stack vi vidare och käkade ute, bion blev inställd som egentligen var inplanerad. Men en trevlig stund hade vi i alla fall.

Kevin är sjuk så jag blir hemma med honom i några dagar nu! Stackars krake!
Men så ligger det till!

Linnéa min Linköpingsbo kom över och snackade skit med oss idag.
Åh, det kan inte bli bättre just nu! Mitt humör är verkligen på topp!

Åh, nu måste jag röra mig till bussen!

Svenska.

publicerat i Vardag.;
Hallå och goddag.

Kevin kunde lämnas på dagis enkelt och bra i morse också. Jag är jätte stolt över honom när han inte gråter när jag går. Det underlättar för bådas dag när det går snabbt och lätt.

Snart börjar våran svenska, måttligt roligt just nu.
Hur som helst, efter skolan så ska jag hem till mamma och  pappa en snabbis och sedan hem till mig...
Idag blir det lika roligt som igår, tippar jag på. Kevin somnade jätte tidigt och jag satt och zappade på TV:n, ehm.

Aja, vi börjar om fem minuter.
Pusskalas.

Dålig uppdatering.

publicerat i Vardag.;
Grymt dålig är jag på att uppdatera bloggen.
Men som sagt hemma har jag ju inte samma tillgång till dator som jag har hos andra - så ni får helt enkelt stå ut.
Så i helgen har jag bland annat fått hjälp av hela tjocka släkten att få upp alla tavlor och allt sista som skall upp på väggar och liknande! Jag blev ruskigt nöjd med resultatet - jag hade aldrig kunna tänkt mig att det skulle bli så fint som det blev. Hur som helst, vi käkade och hade det mysigt tillsammans - och borrade en massa i väggarna. ( Var nästan rädd att grannarna skulle klaga ett tag! ). Sen så sov min systerson över hos och vi hade det mysigt med levande ljus och godis i mängder! Sen så stod jag halva dagen igår med att göra matlådor för veckan. Jag lagade bland annat till pyttipanna och korvstroganoff med ris - som jag enkelt kan plocka fram när jag slutat skolan!

Sen idag så har jag bara gått i plugget som vanligt. Kevin hade ett stort framsteg idag, nämligen att han sa hejdå till mig, istället för att jag sa hejdå till honom när jag lämnade honom på dagis! Det tyckte jag var riktigt bra. Annars har han varit jätte förtvivlad varje gång som han blivit lämnad, hjärtegull...

Sen har det även uppträtt mindre roliga saker under dagen. Men det är ingenting jag har lust att gå in på. Dem som vet om det - vet de - och det räcker!

Pusskalas.

Godmorgon!

publicerat i Vardag.;
I natt var egentligen första riktiga natten som jag kunde sova ordentligt i min lägenhet. Granne till mig bor det en blind dam... jag börjar också tro att hon är döv - så hög volym som hon har på TV:n. Men i natt somnade jag i tid och vaknade av att Kevin kom in i min säng! För att dagarna innan så har han gråtit helt förtvivlad när han vaknat på natten. Men i natt kunde han lugnt och extremt tyst promenera in till mig utan minsta problem!

Idag ska jag leka med Malin och Olivia och Alexander. Dem ska komma hem till mig på besök och så ska vi väl ha det lite mysigt tillsammans. Jag vaknade klockan halv åtta i morse och åkte direkt till mamma och ska fixa alla papper och sånt som jag ska göra ordning.

Kevin är ute och leker och jag ska börja ringa några samtal!
I morgon så kommer syrran och hela hennes familj och ska hjälpa mig sätta upp tavlor och liknande på mina helt kala väggar. Kameran glömde jag självklart hemma i morse så jag kan inte visa några bilder idag heller, så det får vara ett tag till!

Hur som helst, jag ska börja så att jag blir klar någon gång!
Pusskalas.

Mamma.

publicerat i Vardag.;
Nu är jag hemma hos mamma i någon minut till, jag har hämtat en kasse med mat! Jag ska hämta Kevin på dagis om bara några minuter och springa till bussen hemåt. Idag har vi varit i köket, vilket faktiskt var ovanligt roligt. Vi hade modevisning och var allmänt flummiga bara. Och att laga mat gick riktigt bra idag.

Bilder på min lägenhet kommer troligtvis nästa helg. Jag har tagit en massa bilder men glömmer som vanligt kameran hemma när jag väl kommer hit. Men nu kan jag inte skriva så mycket mer.
Kevin mår bra i alla fall!
Pusskalas.

I skolan!

publicerat i Vardag.;
Allt har gått jättebra.
Jag har äntligen kommit i ordning och fått reda!
Hur som helst. Jag har ingen tid att sitta här mer!
Puss&Kram

Today is gonna be the day.

publicerat i Vardag.;
Idag flyttar jag hemifrån för andra gången i mitt liv.
SÅ JAG HAR LÄNGTAT EFTER JUST DENNA DAG!

Alex kommer snart med mjölk. Vi måste ju börja dagen med lite mannagrynsgröt och smörgåsar.
PUSSKALAS