jag och...

publicerat i Vardag.;
6d0b5e39cc06214edacda9ed13a5b230.png

Kolla varifrån!

jag och anna är på promenad med kevin som ville cykla runt ringvägen! Kevin har precis lärt sig att bromsa i nedförs backar!

Lite mellansnack.

publicerat i Vardag.;
Det har hänt lite saker.
Nynäsgården var det idag, från sju i morse till 14.00. Sen hämtade jag Kevin på dagis. Han ville hem på en gång för en gångs skull. Så nu är vi hemma. Jag väntar på att det ska bli dags att äta.

Jag har en hemlighet som ingen annan vet (okej, dom som är med på idén vet den såklart!). Men snart får jag avslöja den! Ska bli askul.
Håll er uppdaterade.

Puss&Kram, skumbanan.

Ändrade planer.

publicerat i Vardag.;
Planerna har blivit ändrade.
Min goda vän Tomas från nynäsgården ringde mig tidigare idag och lyssnade om jag kunde jobba i morgon då det var panik på folk. Jag tackade självklart ja, snäll som jag är! Så i morgon jobbar jag från klockan sju på nynäsgården och sen vidare 13:30 mot Muskö. Nylund är så jävla snäll och kör ut mig så att jag kommer ut i tid! Musköpasset hoppar jag på klockan 14 och jobbar till 01, eller tills det går en buss som passar mina tider.

Så det är en lång dag i morgon. Bäst att gå och sova nu!
Puss&Kram skumbanan!

Onödigt

publicerat i Vardag.;
HAR DU ? ..
Folköl i kylen: Nej.
Något husdjur : Två spindlar. Men dom dödade jag igår.
Någon favoriträtt : Hm. Nej inte någon direkt favorit. Däremot äter jag allt.
Någon flick/pojkvän : Nej.
Puder på dig : Ehm, nyvaken?
Några framtidsplaner :  Bli rik!
Någon sjukdom :  Nej
Gymkort : Nej!
Några kärleksproblem : Nej
En homosexuell kompis : Ja några stycken!
Duschat idag : Nej.
Någon kompis som snarkar : Haha ja.
Någon vän som spelar i ett band : Ja det tror jag nog!
Några mvg:n : Ett eller två?
Någon som förstår dig : Ja en massa vänner förstår mig!
Tuff kompis som kan försvara dig : Johanna Jäderberg
Något beroende : En vecka utan Kevin och jag behöver näst intill läggas in!
Fikat idag : Nej!
Nagellack : En gång per år - och den gången är förbrukad!
Någon vän som bor i ett annat land : Många!

VEM ? ..
Avskyr du :
Ingen tror jag .. eller jo! Men inga namn nämnda.
Hånar du : Ingen.
Delar du mest minnen med : Många- har olika minnen med alla.
Längtar du mest efter : Jadu! Just nu är det hemligt.
Stör du dig på : SL bussar som inte kan komma i tid.
Gosar du med : Ingen.
Lagar mat : Jag
Diskar : Jag.

VILKEN ? ..
Tidning läser du :
Alla tidningar på jobbet. Hänt extra, Bildextra, Cosmopolitan, Expressen, Aftonbladet (bilagorna), Allt om din PC, DAMERNAS, Kalle Anka och alla övriga serier , ja typ ett 30 tal tidningar i alla fall!
Buss åker du oftast : 783, 854, och Musköbussen.
Frisyr har du : Sovruffs.
Dag fyller du år : 26 juli
Årstid föredrar du : Sommaren
Stad är du uppväxt i : Nynäshamn

VAD ? ..
Gör du nu : 
Funderar på att städa.
Gör dig till en bra människa : Tålmodig och har öra för att lyssna. 
Gör dig till en dålig människa :
Jag stressar omedvetet!
Vill du arbeta med : Allt jag vill ha en massa erfarenheter!
Är roligast just nu : Att få åka till jobbet i morgon!
Har du på dig nu : Ett linne och trosor..
Har du för smink idag : Inget än så länge.
Äger du för skor : Alexandras gamla!
Har du för storlek i skor : 38
Läser du för bok : Twilight.
Ska du göra nu : Städa, i guess?

Äntligen fredag.

publicerat i Vardag.;
Nu är det äntligen fredag.
Jag och Kevin är lediga idag. Jag har varit fullt upptagen sedan klockan åtta i morse med att städa. Så nu är badrummet, köket och hallen klara. Jag ska precis sätta igång att städa Kevins rum och därefter vardagsrummet. Det enda jag behöver göra i alla rum sedan är att torka golven och dammsuga när jag väl har torkat klart, och såklart - det roligaste - gå ut med sopporna samt kolla efter en tvätt tid. Det är så konstigt att sätta upp sig på en tvätt tid nu när jag jobbar så mycket. Men finns det ingen denna vecka så får jag helt enkelt vänta till nästa som sagt.

Hur som helst.
Städa - torka golv och gå ut med sopporna återstår.
Snart är jag klar och vågar släppa in folk i mitt liv igen.

- kärlek till er.

Jag fick sluta tidigare idag.

publicerat i Vardag.;
... tack snälla Lasse för att du lät mig åka hem när "farfar" ändå skulle till nynäs.

Idag var det mer folk än vad det varit tillsammans under hela veckan tror jag. Maten tog slut redan första timmarna, men Lasse ordnade det med att ändra dagens lunch till annat.

Jag kom hem så pass tidigt att jag fick hämta Kevin på dagis och innan min buss kom så fick jag även spendera lite tid med Johanna och tjejerna på GD. Det var riktigt skönt att få umgås med några vänner en snabbis.

Idag S K A jag städa lite. Diska, fixa en tvätt-tid, och göra i ordning här hemma. Det börjar se mycket bättre ut mot vad det har gjort så nu är det inte så jävla mycket kvar. As skönt.

Nej nu ska jag göra annat.
Puss&Kram!

En ren fläck på rutan.

publicerat i Vardag.;
Jag satt helt fokuserad på en fläck i bussen. Den enda lilla pricken, inte större än min pupill, som man kunde se ut klart när bussen passerat muskötunneln. När ljuset väl kom så var allt i blur, förutom denna lilla prick där man kunde se allt i klar färg och utan att bara beskåda konturerna. Åkrarna, dom gröna ängarna och alla djur som man såg utanför sågs genom denna lilla prick. Jag har blivit förälskad i muskö. Så fort jag har fått ordentlig inkomst och körkort så ska jag kolla på hus där ute. Det är hur mysigt som helst. Och jag känner att jag behöver komma bort lite från nynäs, om bara en liten bit. Från korsvägen på muskö är det ändå 3,3 mil till nynäs.
Så det är ett lagom avstånd!

Nylund har lovat att övningsköra med mig också.
Tack snälla, hjärtevän!

Risken finns att pappa kommer sakna sin "morfarstund" med Kevin varje dag när han hämtar Kevin från dagis. Dom umgås i ungefär 40-50 minuter innan jag hämtar Kevin och cyklar hem. En lagom tid för Kevin och morfar att hinna mysa, äta glass och lite mellis på. Pappa har som sagt alltid önskat en son, så han skämmer bort Kevin extra mycket så fort han får chansen. I morgon ska min kära far åka ner på stan och kolla in skor till Kevin också. Så söt han är - Kevin har nämligen tjatat om att han har haft för små skor ett tag den stackaren!

Jobbet då; idag gick det jätte sakta.
Vi har hunnit med att äta mjukglass X antal gånger under dagen. Gästerna som har kommit har bara käkat lite snabbt och stuckit sen. Strax över femtio lunchgäster tror jag vi hade. Skit trist när det är så få. Men som sagt, sommarperioden håller på att dö ut, och nu är det nästan bara de boende på ön som får verksamheten att gå runt. Och hela sommaren som har varit full fart, och när jag kommer så är det dött. Därför valde jag att sluta tidigare - så att Kevin får sova hemma med mig istället för hos mamma och pappa. Jag vill som sagt ha någon att mysa med. Plus att jag får min tid på morgonen med Kevin så att vi får in en rutin! Finns inget bättre.

I morgon är det vanliga tider igen, som hela veckan igenom. Och på fredag är jag ledig, skönt. Då ska jag mysa extra länge i sängen med Kevin!

Puss & Kram.

Variation på mat.

publicerat i Vardag.;
Jag kom på att jag har ätit fisk nu i tre dagar i rad. Helt sjukt. Det har bara blivit att man har lagat fisk i värmen. För kall mat blir jag inte mätt på, varm mat är för äkligt att äta när det är jätte varmt ute och fisk är liksom alldeles lagom.

Vet ni vad jag åt på jobbet idag?
Gotlandsflundra, wie, fisk två ggr idag.
Toppen!

Omega 3 kan jag ju inte få mer av i alla fall.
Blir man  inte klok av fisk också. Hmm...

Mickrums brygga.

publicerat i Vardag.;
Fyfan va roligt det har varit idag.
Jag har fått tagit hand om butiken hela dagen. En liten livsmedelsbutik med mjölk, bakelser, skithuspapper, läsk, glass och en massa godis! Tro det eller ej, men priserna printas in i huvudet ganska fort. Asbra ju! Jag har staplat läsk till förbannelse, gjort massa mjukglassar då det har varit mjukglass som har gått åt mest, serverat mat, stått i macken och tagit hand om den, diskat, plockat disk, snackat med en massa människor och typ lärt mig jätte mycket nytt och fått mängder av nya intryck så nu  blir det en tidig kväll och sen blir det sängen. I morgon jobbar jag 10 - 20:30. Det ska bli kul att få jobba lite kväll och se hur det är. I helgen ska jag försöka sova över på Muskö någonstans - så att jag slipper åka hem - då jag ska jobba till 01:00 på natten under lördagen om jag kan stanna så länge. Men varje dag börjar jag jobba klockan 10 - så det är skönt. Förutom på lördagen då, då jag börjar klockan 14..!

Nåväl, nog om jobbprat.
Kevin ska sova hos mamma och pappa i morgon, så jag måste packa lite kläder till honom. Så ska han direkt till dagis på onsdag och så hämtar jag honom där efter jobbet klockan halv sex. Han var jätte duktig i morse för den delen när jag lämnade honom. Han bar sin ryggsäck helt själv och gick utan problem fram och lekte med alla barnen! Jätte duktig kille jag har alltså!

Jag är så stolt.

Tack snälla mamma och pappa för att ni ställer upp och tar Kevin när jag är upptagen.
Jag älskar er.

Världens bästa chef.

publicerat i Vardag.;
Jag var inställd på att få avsluta mina förhoppningar om att få jobba där pga arbetstiderna som absolut inte klaffade med dagis eller bussarna. Efter ett avslutat pass så skulle jag ha blivit tvungen att vara strandad på Muskö i tre timmar innan min buss kom. Mindre lyckat; Ja! Så jag ringde till Janne och sa som det var, berättade om dagistiderna och att jag absolut inte kan sitta strandad i flera timmar utan att komma där ifrån.
Då kom han med den exemplariska lösningen att anpassa tiderna efter både dagis och bussen om jag bara kunde ställa upp att jobba på tisdag - och fortsätta jobba vissa helgpass så skulle allt ordna sig under vardagarna.

Tack så jätte mycket för allt stöd, betyder massor, really!

Muskö.

publicerat i Vardag.;
Jag ska börja jobba i morgon.
Så i morgon bitti måste jag ringa dagiset. Undrar bara var dom håller hus någonstans. Det känns ju som att dom borde vara tillbaka på Kevins dagis nu efter sommaren i alla fall. Men man vet aldrig säkert längre. Dagis lär bli lite fucked up på mig också med tanke på att jag väljer att säga till samma dag som jag ska ha dagisplats, det har då aldrig varit populärt. Men å andra sidan, vad ska jag göra? Jag fick ju som sagt jobbet igår - så att det är bara att se glad ut och ignorera alla sura miner. 

Måndag; 11 och slutar 18. En ganska lugn start.
Tisdag; 11 och slutar 20.
Onsdag; 10 och slutar 16
Torsdag; 10 och slutar 15.
Lördag; 14 och slutar 23:25 (pg.a min buss som går mot nynäs)
Söndag; 12 och slutar 20.

Vill ni komma till jobbet så hittar ni mig på sjökrogen ute på Muskö.
Jag har hand om serveringen, lilla butiken och båtmacken.

Wish me luck.

publicerat i Vardag.;
Jag drar iväg nu vid halv tio, lämnar Kevin hos morsan och farsan innan jag drar ner till Nylund för att åka iväg.
Var jag ska säger jag först lite senare,
men önska mig lycka till, för det behöver jag.

Puss&Kram.Ja jag har byxor på mig, för er vetskap.

Skara.

publicerat i Vardag.;
Nu var man hemma igen. Två dagar på skara räckte gott och väl för att hinna bli brännd och få asont i kroppen! Men kul hade vi och det är huvudsaken när man åker iväg på något sånt. Kevin var jätte duktig hela vägen ner och tillbaka upp för den delen. Vilken kille man har fått - som vågar sig på en massa roliga saker.

Han åkte gruvbanan med mig. Inte för att han tyckte det var roligt eller så. Men han åkte den i alla fall och var jätte stolt efteråt. Han åkte kaffekopparna direkt efteråt och klarade av det galant också. Han var jätte duktig och sov i baksätet på bilen. Anledningen till detta var att vårat tält var halvt möggligt och luktade allt annat än gott och nytt. Ehm, tältet var från tidigare sjuttiotal också, så egentligen; vad kunde man förvänta sig?! Haha.

Men vattenlandet var jätteroligt. Jag och Jannika höll ihop mestadels under vattenäventyren! Kevin underhöll sig genom att titta på när vi var crazy och åkte allt som gick att åka.

Tack så jätte mycket familjen Jäderberg
- för att ni orkade med oss !

nu är...

publicerat i Vardag.;
0-6edc53555a8914553107759f0cd61300.png

Kolla varifrån!

nu är vi på g hem från skara! Vi har åkt i ungefär 2 timmar! Jag har brännt mig, åkt fritt fall, wake board, massa karuseller, sovit en natt i baksätet på toyotan, och haft svinkul! Tack snälla, johanna och calle, plus johannas fam.

nu är...

publicerat i Vardag.;
0-152dc331d6500145cca47a04d906d9fb.png

Kolla varifrån!

nu är vi på g till skara! Det är underbart morgonväder, dimma och rugg. Men fan va svårt det är att inte älska nynäshamn på morgonen! Jag uppdaterar när jag kommer fram! Puss o kram.

Skara sommarland.

publicerat i Vardag.;
Nu drar jag till Skara en sväng och underhåller mig med Johanna och Calle, Anna med familj, samt Kevin såklart.
Jag är hemma igen på torsdag kväll, om ingenting annat skulle dyka upp!

Vi beställde tältplats ikväll, så i morgon klockan fem sticker vi. Ja, fem på morgonen såklart. Så nu måste jag kirra lite käk till oss i bilen, lite kläder till mig och Kepan och lite blöjor till Kevin då, plus en massa badkläder. Great.

Ha en jätte trevlig vecka allesammans !
Puss&Kram.

Och håll tummarna för fint väder!

Halva dagen har gått.

publicerat i Vardag.;
Och jag gick upp för...
... jadu, femton minuter sen kanske. Kevin fick en tallrik yoghurt som han bänkade sig med framför bolibompa. Så fort det programmet sätts igång så vet Kevin att jag inte orkar ligga kvar. Dom som för programmet ska nämligen smälla på kastruller, plinga på cykelplingor, kasta saker i väggarna - ja ni fattar. Det är i vilket fall som helst absolut inte så skönt att lyssna på som man kan tro. Speciellt inte när meningen är att man ska sova.

I morgon är det coatchning på AF. Det  har tydligen redan gått två veckor av våran Coatch semester nu fast tiden har rullat fram ganska segt om du frågar mig. Men det ska bli kul att få träffa alla igen efter några veckors ledighet. Att få bli peppad att söka jobb igen och att få mod till sig att knacka dörr. Jag måste även förbi Svensleksaker och snacka med Lasse en snabbis.

Annars är det städning - skateboardåkning - diskning - möblering och vika tvätt som står på schemat.
Jag undrar vad man ska börja med alltså. Ehm.

Lugn kväll / cykeltur

publicerat i Vardag.;
Dagen har varit lugn.
Jag och Kevin tog en promenad/cykeltur hem till mina föräldrar. Väl där så spelade vi lite fotboll, hade springtävling vs. cykeltävling, gungade, och lekte rallybilar innan maten var klar och det var dags att äta. Mamma och pappa hade gjort köttbullar, potatis och sås, alltid lika gott att äta hemma hos mamma och pappa. Kevin åt framför en Lillefot film, medan vi andra satte oss ute på framsidan och hörde konflikterna som pågick mellan grannarna. Sen så cyklade Kevin hem och jag fick springa efter, för nu har han fått in tekniken så pass väl att det börjar gå fort mellanåt.

Sen har jag suttit här,
lyssnat på musik, filosoferat och läst otäcka nyheter. Ingenting ovanligt med andra ord. Jag skulle egentligen ha satt mig framför en film på TV:n idag, men som sagt, jag är för koncentrerad på allt som datorn har att erbjuda att jag totalt glömmer av tiden. En timma blir till tre, och tre timmar blir till en hel kväll. Tur att Kevin hade fått springa av sig innan i alla fall. I morgon är det städning som gäller, plus att vi ska åka lite skateboard, för det  har jag lovat honom.

Annars... Nej inte så mycket som har hänt.
Tack förresten för alla kommentarer!

Äventyr.

publicerat i Vardag.;
Kevin är som sagt hemma igen.

Allt är tillbaka som det var för lite mer än en vecka sedan. Min oro att vara ensam här hemma är som bortblåst nu när Kevin är tillbaka, och i natt kunde jag tillock med sova med öppet fönster för att få in lite luft, utan att vara orolig över ljuden utanför. Tänk vad mycket så lite kan göra ändå.

Idag ska vi ut på nya äventyr jag och Kevin. Jag tänkte sticka ut och låta honom cykla hem till mamma och pappa. Självklart så hjälper jag honom dit, med tanke på att det är X antal minuter bort. Drygt en fyrtiofem minuters cykelväg om det är Kevin som ska cykla själv, skulle jag vilja påstå. Men ett äventyr var som sagt det vi var ute efter, han och jag!

Hela veckan är ett äventyr nu när mitt troll är hemma igen.
Mamma älskar dig.

And I dont need you.

publicerat i Vardag.;
Vissa saker hatar jag.
Ja, jag använder ordet hata - för nu talar vi riktigt starka känslor,
utan att bli allt för personlig eller göra personangrepp på någon så väljer jag att avstå från att nämna vem det är eller om det är någon som står mig nära, så bry er inte om att fråga.

Saken är den; jag hatar när personer som betyder något för mig och som har funnits där under tre och ett halvt år, plötsligt vräker ur sig spydiga kommentarer om min "unga  ålder" att vara mamma? Hallå. Jag står två centimeter ifrån er. Nej jag är inte fjorton bast, och nej... fan! Jag hatar er rätt ut sagt.

Jag tar hand om Kevin på ett rellativt bra sätt.
Jag skämmer inte bort honom med elektronikprylar eller tvspel.
Jag låter honom inte göra som han vill alla gånger,
eller uppmuntrar honom till att göra något som kan skada andra.
JAG ÄR MAMMA, som en mamma ska vara och som jag har fått uppfattningen om att min mamma varit mot mig.
Well.
Ingen är perfekt.
Och fan inte ni heller.


Tack för mig.

So what? Im still a rockstar.

publicerat i Vardag.;
Okej var börjar jag ?
Dag 1. Fredags:
Var på Annas krog och körde karaoke innan jag och Anna åkte hem och la oss i min säng. Jag skulle upp tidigt så Anna fick också gå upp tidigt, som sagt. Men innan vi somnade så skrämde vi upp varandra, snacka en massa skit och skrattade - som tjejer är duktiga på.

Dag 2. Lördags:
Dagen innan min stora tjugoårsdag och jag firar den på grönalund med Tjejerna. Dom är vilda nog och åker precis allt, medan min mage var allt annat än på min sida. Ehm, så jag valde att ta det lugnt. Vi var lagom sega och trötta men tillslut hamnade vi hemma hos Alexandra och därifrån tog vi oss vidare till Jonny och Sonny. Trevliga killar det där!
Festen avslutades på statoil med en microfärdig Lassagne som vi värmde på hos Alexandra och Peter klockan 4 på morgonen. Mysigt.

Dag 3. Söndag:
Mindre mysigt var att vakna av sin telefon halv åtta på morgonen med mammas röst " GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN" och en liten trudilutt, som skulle likna sång. Jag ville gråta mer än gå upp. Men jag tog mitt straff och trotsade alla mina viljor att ligga kvar, sminkade mig och gjorde mig i ordning för att äta tidig middag med familjen... Var i nynäs runt tio och gick upp till mormor och blev upphämtad av kusinen med bil. Kevin fick sin efterlängtade cykel och Ronnie kom ner till nynäs och hämtade den. Sen gick vi till kroken där jag tog min vanliga beställning; fisksoppa i inbakat bröd. Hur gott som helst. Efter maten gick jag hem och sov... tro det eller ej.

Dag 4. Måndag:
Jag och Micka träffades vid svanis för en öl, cider or whatever. Det blev aningens mer än bara en... en hel kväll gick och vi hade det askul! Jensa kom och satte sig vid oss och snackade skit och ballade ur sig med oss. En riktigt skön kväll. Samma kväll for somsagt Johanna och Calle, samt hela högen till Gotland. Wä. Alone... but...

Dag 5. Tisdag:
Hell no. Jag hade ju Marika som sagt. Vi stack in på grönan på eftermiddagen/kvällen tillsammans med Jensa, Rikard och någon annan. Skitkul hade vi. Jag åkte betydligt mycket mer denna gång; fritt fall två gånger i rad med Rikard, jag höll på att kissa på mig helt klart, sen sprang vi vidare till bergoch dahlbanan. Den åkte jag också två gånger. Samt vilda musen där jag, Micka och Jensa skulle tuffa till oss på kortet och peka finger, men fan, då får dom inte sälja korthelvetet till oss, pg.a policy. Öh, okej.. Vi gick vidare till en krog i stan innan jag tog tåget hem, all by my self.

Dag 6. Onsdag:
Tåg in till stan, shoppade lite med mamma och sen drog jag till min bror i farsta. Sms;ade med en bekant och mötte upp honom på Slussentorget. Vi gick och tog en öl på en veg.restaurang med utsikt mot hela djurgårn samt hamnade på steekhouse och käkade massa gott. Sen vidare till gamla stan och så till centralen, för vips, så var klockan ett.

Dag 7. Torsdag:
Tog det lugnt, gick upp till min granne och drack lite öl, spela tvspel och kollade in en serie; rescue me. Typ tre avsnitt. JAG VILL SE MER RIKARD.

Dag 8. Fredag:
Lövstock festivalen firar 30 år. Klart man var där, och nästan först på plats! Rickard från grönan i tisdags spelade där, så jag lyssnade på dom innan jag började springa runt och leta bra band. Ohwebe spelade senare på kvällen, strax efter hog in the pound. Alla var såklart skitgrymma. Efter festivalens slut så cyklade jag hem, hade glömt mitt ID och bankomatkort där såklart. Sen var det vidare ner mot freja. Satt där och mötte upp Alexandra, Emelie och så kom Micka och hennes gäng (Jensa och Rikard). Så vi hade askul. Kom i säng runt tre, halvfyra.

Dag 9. Lördag.
Okej, mindre kul. Bakis på bakis på bakis på bakis och en jäva fästing som hade sugit blod ur mitt arsle under natten, lyckat. Ehm. Nej. Tvättstugan klockan tio. Upp och veva med tvätten, städa runt i lägenheten och sen kom Kevin hem. Vi stack ner till Lövstock och var sociala där. FR var där, samt Alex och Emelie. Micke sjöng tillsammans med Janne och Ronny spelade bas. Typ som vanligt då med andra ord!

Tack för en jävla fin vecka, alla.
Fyfan, im still a rockstar!