Skansen på fredag.

publicerat i Vardag.;
Kevin blev överlycklig när jag sa att vi ska gå på Skansen på fredag med mormor.
Mamma ringde mig tidigare idag och frågade vad jag skulle göra i morgon. Guldfiskminne som hon verkar ha så fick jag påminna henne om att jag ska jobba. Då frågade hon istället vad jag skulle göra på torsdag, och hon fick samma svar tillbaka. Då suckade hon och sa någonting i stil med "jaha, då var det inte roligt längre..." Hon hade nämligen planerat att ta med oss till skansen. Men istället så kom vi fram till att fredag var en jätte bra dag för en skansenutflykt. Så idag berättade jag lite för Kevin om skansen.

Jag; Vi kan se apor där gubben! Vill du se det?
Kevin: Jaaa! Och BJÖRNAR !
Jag: Ja och fiskar!
Kevin: Och Krokodiler mamma? Jag ska bli en krokodil när jag blir stor!
Jag: Ja krokodiler finns det också.
Kevin: Och Spiderman?
Jag; Nej! Du får nöja dig med spindlar, älskling.
Kevin: Aha.. (besviken)


 

Nu har visst mitt troll somnat. Woops - ingen blöja har han på sig heller!
Illa...

Centrum

publicerat i Vardag.;
Anna och jag ska ner på stan snart.
Jag blir så sur på arbetsförmedlingen som skickar ut papper om att jag ska komma, när jag sedan fick förhinder, hade tappat bort lappen om att ringa återbud och istället mailade dom så väljer dom att skriva av mig som arbetssökande. Vilka arslen. Så nu måste jag sätta mig och börja om från början. Det mesta är nog inskrivet redan med tanke på att min handläggare uppe i Sundsvall hjälpte mig så bra för några veckor sedan. Men i alla fall. Vägra krångla till det ännu mer för mig. Morr. Skönt att Anna ställer upp som moraliskt stöd i alla fall! Ha ha ha.

Lite kul. Jag snackade med en kompis på MSN nyligen och frågade henne om hon ville ut i solen och leka med mig senare i eftermiddag. Hennes svar löd;
- haha jag har ju läst på din blogg att du inte tycker om solen (?)
Några minuter senare SMS;ar jag Anna och frågar om hon vill leka med mig.
"Kom hit! Jag läste i din blogg och du får inte sitta hemma och gömma dig för solen!"

HAHAHA.
Okej, mina vänner läser min blogg i alla fall!
JAG ÄR BRÄNND! Inte som i brännboll, men som i en jävla schysst solbränna.
Jag får inte vara ute i solen på några veckor , månader - egentligen år enligt hudläkaren...
Gosh!

Livet är en fest.

publicerat i Vardag.;
Godmorgon.
Idag har jag inte alls mycket kvar att göra innan jag kan räkna mig själv som klar. Skönt att äntligen komma i ordning. Jag tvättade som sagt undan allt igår, trodde jag. Men minst lika mycket (okej nu överdrev jag lite) ligger kvar nu i tvättkorgen. När jag har jobbat klart nu på onsdag - torsdag så tänkte jag ta itu med det också, så att allt försvinner.

Igår va Johanna så snäll och åkte med mig och Kevin för att storhandla. Och storhandla var ordet, minsann. En massa varor lassades på den allt för lilla vagnen som vi hade valt och tillslut fick vi sluta handla av den enkla anledningen att sakerna höll på att ramla ner på golvet istället. Men jag handlade på mig allt som jag kunde tänkas behöva till månaden som kommer. Det enda man ska handla upp sen är mjölk och lite frulle troligtvis. Så nu blir det no - more - äta - ute - dagar vilket känns skönt för min del. Det är inte bara plånboken som reagerar utan kroppen, vilket inte alltid är till det bättre när det gäller snabbmat.

En hälsning till HR3.
Jag fick precis kortet från studentexamen på posten. Den som taggar mig på FB - om ni nu skulle få för er att lägga in dom... den är! Fyfan va hemskt kort på mig, de andra ser vettiga ut - men jag? Hallå - vad hade jag druckigt egentligen... eller vad hade jag snarare inte druckigt?

Faller. Tvivel. Stackars . Timglas ...

publicerat i Musik;

Det finns få saker som får mig att tänka till, riktigt sådär jobbigt djupt som man egentligen vill undvika tänka.
Lars lyckas, för en sak är Lars Winnerbäcks texter i hans sånger.  Hur kan man ha så mycket tankar om folks vardag - någonting man ser och hör varje dag - någonting man ser som en vardag ser Lars som en konst. Jag vill ta del av den konsten, vilket jag gör när jag lyssnar på hans låtar , om och om igen. Ibland byter jag låt för att variera mig. Men oftast hamnar jag kvar på en och samma, som jag lyssnar på tills jag lär mig den.

Nu så sitter jag uppe alldeles för sent igen. Men jag har för många tankar i huvudet för att få ro, trots att ögonen tåras av trötthet - eller av min tankegång? Ibland är det svårt att veta vad man vill av sitt liv - vem man är och vem man kommer bli. Och Lars gör det inte lättare med sin musik. Men han underlättar vardagen.

Jag måste bara få säga att jag älskar Lars och hans konst till musik.
Stor kärlek till honom.

Veckan ...

publicerat i Vardag.;
Vad kan man roa sig med när man inte kan eller bör vara ute i solen?

1. Tvättstugan mellan 14-18. Toppen. Äntligen blir man av med högen. Eller de mesta av den i alla fall. Tror att jag får beta av pö om pö dock. Jag har räknat ut att det nu är mer än en månad sedan som jag sist tvättade. Tror ni att det är dags nu eller?

2, Jobba onsdag - torsdag! Skönt att göra annat än att bara vara "hemma". Tack snälla Elin som håller mig sysselsatt i leksaksaffären. Där kan man också snacka om att skydda sig mot den brännheta solen i en skuggig leksaksbutik. Plus att korsdraget gör sitt.

3. Städa. Jag lyckas alltid städa. Men efter två minuter så ser det precis lika dant ut som det gjorde innan jag började. Lyckat? Ehm nej? Skärpning får det bli på den biten minsan!

4. Käka glass med Johanna. Vi får leta efter en skuggig plats att sitta och "sola" på dock! '

5. Gå ut med sopporna. Jag lyckas alltid samla på mig ett berg av soppor innan jag tar mig i kragen och slänger dom! Jag tänkte slänga dom senare ikväll i sånna fall... för att undvika att grannarna ser vad jag har samlat på ! 

Det är ungefär vad jag kommer att roa mig med denna vecka i alla fall! 
Puss&Kram
 

Sol, sol, sol! Stay away from me.

publicerat i Denise;
God morgon/ god förmiddag eller hur ni nu vill ha det. Igår var jag, Johanna, Kevin och Calle på niksta. Jag har inte varit där på tre, fyra år tror jag. Länge sedan sist i alla fall. Trots detta så hade inte badplatsen förändrat sig ett dugg. Lika mycket musik från olika högtalare - från alla strandliggare, lika mycket trängsel och lika mycket folk man kände till som alla andra gånger man varit där. Jag tog av mig lite för mycket när jag solade, så hela min rygg är brännd nu. Ingen solkräm eller sololja hade man ju heller. Kevin var man smart att smacka på med massa kemikalier, men inte en själv. Nej nej. Så i natt när jag skulle sova hade jag det inte speciellt lätt. Samma sak gällde när jag skull duscha . Fy tusan, vilket puzzlande det blir när man inte ska få något varmvatten på ryggen. Tack och lov för att man har en kropp som återhämtar sig (rellativt) fort. Så det röda har gått ned till brunt på vissa ställen redan. Så länge rodnaden ger sig, så kan man börja leva igen.

När vi kom hem från stranden så var jag så trött att jag somnade direkt i min utdragna soffa (som nu mera brer ut sig som säng i vardagsrummet) under min takfläkt. Där sov jag tills klockan närmade sig sju och jag tog med mig Kevin ner till pizzerian för lite käk. Resten av månaden är hemlagad mat nu känner jag, detta löfte innefattar juli månad också (inte bara de två dagarna som återstår av juni)! 

Idag känns det som att jag vill gömma mig för solen. Just nu känner jag mig inte alls taggad på att gå ut och glassa i sommarvärmen. Det ska tydligen bli årets varmaste dag idag också... så nja. Jag stannar nog inne. Jag och Johanna kanske ska ner på hamnen sen och käka lite glass. Det är maximal solvistelse för min del känner jag. Annars lever livet som vanligt skulle jag tro. Varken mer eller mindre!

Puss&Kram.



The hard work's still left.

publicerat i Vardag.;
Jaha, första gången på flera veckor som man ser dagens ljus i vaket tillstånd, så här pass tidigt på morgonen. Jag har redan hunnit klä på mig, betalat och gått ut och postat räkningarna medan Kevin sov, Jag har hunnit göra välling om ungen ville vakna och äta det. Sen har jag inte gjort så mycket annat än att sminka i ordning mig och gjort mig i ordning lite smått. Snart bär det iväg till dagis, varesig Kevin vill det eller inte!

Nu skriker grabben rakt ut. Time to do the hard work.
Jag jobbar mellan 10 & 18 idag!
Tjingeling.

Snaggning, jobb och Haninge.

publicerat i Vardag.;
Idag var jag och Johanna inne i haninge. Vi käkade gott, shoppade loss, gick hem till Alexandra och kollade in hennes kläder som hon skulle slänga. Jag fick med mig hundra par tröjor, kjolar, och skor, samt vackra sommarklänningar som jag varken kommer kunna ta mig i eller ur! Sen tog vi tåget hem efter flera timmar i haninge centrum. Jag stack hem direkt och hämtade mat som jag skulle laga hemma hos Johanna och Calle, och Kevin satt hemma hos dom och blev snaggad! Nåväl, mer eler mindre i alla fall. Rakaparaten var lite läskig mellanåt - och ungen ville inte vara speciellt stilla. Så vi gör ett nytt försök i morgon igen! (Jag hoppas inte min pappa läser snaggningsmeningarna, han kommer döda mig!)

Sen stack vi ner på hamnen och satte oss på rotundan på lite after work. Kevin lirade lite minigolf och jag satt och snackade med töserna, Jannika, Johanna och Lena. Det var riktigt mysigt måste jag säga. Det får vi göra om tjejer! Jag höll mig dock nykter på en pepsi och Kevin fick glass av kocken! Tackar för den, Toppis!

I morgon bitti ska Kevin på dagis, jag ska jobba några timmar på svens leksaker både i morgon och på lördag.
I morgon blir det tio till sex, och på lördag tio till fyra. Ska bli grymt kul att få komma ut och jobba lite, äntligen!
Well,
Det var allt för idag, jag kanske skriver lite senare.
Love and goodbye.

Mitt ha och ska göra i veckan...

publicerat i Vardag.;
Jaha, då har det gått några dagar och jag känner verkligen inte för att blogga.
Jag har i alla fall;
- Lekt med Johanna.
- Ätit massa glass.
- Blivit klar med städningen i hall / badrum / vardagsrum och hunnit skita ner alla rum igen.
- Cyklat runt i nynäs med Kevin.
- Åkt ringvägen runt.
- Lekt med Anna.
- Sett solnedgången.
- Sett soluppgången.
- Lekt i lekpark med Kevin.
- Ätit riktigt god mat med Adam.
- Kollat på filmer.
- Stekt i min morbrors segelbåt i en halvtimme.
- Sms;at en massa med Johan i Ve(i)nedig.

I veckan ska jag;
- Träffa Natalie.
- Åka hem till Alexandra
- Leka med Johanna.
- Umgås med Anna.
- Jobba?
- Cykla till hamnen.
- Möta upp kusin Johanna innan hon drar över till gotland ♥

Paintball, stockholm och en liten fika i mitten, någonstans.

publicerat i Vardag.;
God förmiddag allesammans.
Igår hade vi som planerat skitkul. Allas humör låg på topp och adrenalinet pumpade i blodet. Det var länge sedan som jag kände mig så taggad för någonting. Vi var tio pers uppdelade i två lag - och vi ställde oss på varsin sida av paintball-banan. Därefter var det bara att leka odödlig bakom plank och stora cementrör. För fick man en paintball på sig, ja då kunde man som sagt räkna med lite smärta. Jag har ett blåmärke nu dagen efter, inte för att det gör ont eller så - jag ser det mer en påminnelse från spelets gång igår och att vi hade det skitkul tillsammans. Efter några spel så käkade vi lite korv innan vi gick tillbaka till spelet igen. Vi spelade ganska många gånger innan vi tröttnade - kände oss blöta av våtmarken som hade lagt sig på banan och beslutade oss för att åka hem. Kevin sov redan som planerat hemma hos mamma och pappa. Jag lyfte upp honom och tog ut honom i Johanna och Calles bil endast iförd i en blöja och en kortärmad tröja. Han blev lite sur på mig där ett tag, men så fort vi kom hem så lugnade han ner sig, tack och lov.

Igår var jag, Kevin och Johanna ute och cyklade hela dagen. Runt ringvägen och omkring i hamnen. Vi cyklade precis över allt. Så idag tänkte vi fortsätta på den banan.  Sen ska vi hinna med en fika med Anna samtidigt som jag går till arbetsförmedlingen och ska snacka lite med dom, sen ska jag lämna in lite andra papper hos några andra...

I morgon ska jag in till stan och träffa min lilla tjej som jag inte sett på - gud vet hur länge. Senaste gången vi verkligen umgicks var för ungefär två år sedan kanske. Så det ska bli både skönt och roligt att få komma upp och återuppta förlorade år ! Självklart har jag träffat på henne i nynäs, men inte lika ofta som man önskat...

Well. Det här är mina planer för den närmaste veckan i alla fall. Med risk för förändring, som sagt.
Kärlek till er !

söt johanna...

publicerat i Vardag.;
629197e90eaa78f7f9b0b6130cc3085f.png

Kolla varifrån!

söt johanna är va? Min starwars prinsessa! Nu ska vi slå killarna! Fyfan va kul vi ska ha! Puss

nu ska...

publicerat i Vardag.;
0-1f29eb750f8abada70d4b15719025c22.png

Kolla varifrån!

nu ska vi köra paintball, jag, johanna, calle och deras kompisar! Jag uppdaterar igen när vi har fått lite färg på oss! Love!

jag har...

publicerat i Vardag.;
0-5c607057b6b473c851397258ee3ce03b.png

Kolla varifrån!

jag har spenderat hela dagen tillsammans med alex twilightbok, lite kladdkaka som adam bakat samma dag som jag fick naglarna gjorda tillsammans med lite juice! Kan man få det bättre? Tjingeling.

Tjingeling.

publicerat i Denise;
Vet ni vad jag har gjort?
Gissa er trötta nu! Jag vet dock att inte ens mina närmaste vänner kan gissa vad jag har gjort. För i regel är jag absolut inte så kvinnlig att jag skulle göra detta frivilligt. Men som tur är så har man ett kusinbarn som är lite duktig på det mesta och kolla in hennes blogg för mer information om ni är nyfikna!

Johanna kolla in vad hon har gjort, vettja!

Annars har vi bara gått runt på stan i regnet, handlat lite i alla affärerna vi gått in på, och bara varit hela dagen! Riktigt mysigt om jag får säga det själv. Ikväll ska vi äta lite kladdkaka med Adam och sen blir det nog att gå hem och fortsätta läsa på Twilight som jag äntligen har kommit igång med igen.

I morgon är det som sagt midsommarafton. Vad tusan händer då?
Tack så jätte mycket sötnos för allt idag.

Tack Anna.

publicerat i Vardag.;

Är du i ett förhållande? Nej.
Om inte, varför inte? Jag har inte hittat någon som jag kännt, passat mig.
Hur långt var ditt längsta förhållande? 3½ år
Vad heter den du är/senast var i ett förhållande med? Riktigt förhållande var Kevins pappa,
Hatar du ditt ex? Nej
Har du velat bli tillsamans med ditt ex igen? Nej.
Har du kvar någonting från dina gamla förhållanden? Efter att ha varit sambo i X antal år, så har jag en massa som vi köpt in tillsammans  och som jag nu har i min lägenhet.
Vad är DU mest för, förhållande eller strul? Förhållande.
Är du en player? Nej
Har du blivit dumpad? Ja
Har du blivit sårad? Ja.
Har du dumpat någon? Ja.
Är du en bra partner? Jag hoppas det. Kanske inte alltid så lätt att ha och göra med - men helt omöjlig är jag inte heller.
Värsta raggningsrepliken någon kört på dig? Ska vi ta en öl och snacka skit innan jag ska med gotlandsbåten?
Är du kär i någon nu? Nej.
Har du någon beundrare? Jag tror inte det

Hur skulle du beskriva den perfekta partnern? När man lärt känna någon innefrån och ut - och fortfarande gillar personen som man har framför sig, då kan ingenting bli mer perfekt.
Har du varit kär i flera samtidigt? Ja, när jag var typ 11 och hade två / tre pojkvänner samtidigt?
Har du sårat någon allvarligt? Det hoppas jag inte.
Hur skulle du beskriva dig själv som partner? Tålmodig.
När du vill ha någon, vad gör du? Ser till att ta saken i egna händer.
Bästa raggningsrepliken? Något som får mig att reagera typ!
Hur skulle den perfekta dejten se ut? Jadu, lite vin, en god middag, en bra film, en soffa och krypa upp i båda två, en promenad, lite vatten, lite omtanke och därefter en god natt.
Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv? Kevin.
Tänder du på? Ärlighet, blyghet och tystlåtenhet. Någon som är hemlighetsfull också. Så man blir nyfiken!
Är du gift i framtiden? Det hoppas jag verkligen att jag är.

jag har...

publicerat i Vardag.;
406e0d0a90d289b82d589fb5946278f2.png

Kolla varifrån!

jag har ingenting att göra, så jag provar att sms BLOGGA!

Tjingeling, pling-pling.

publicerat i Vardag.;
Blir det sol i morgon också?
I sånna fall är jag bjuden på picknick.
Ska bli jätte skönt att komma ut en sväng.
Men nu ska jag göra annat här hemma, som att sätta mig vid TV:n en stund för ovanlighetens skull.
Tjingeling, pling-pling!

Bättre saker att göra än att städa.

publicerat i Vardag.;
Jag erkänner! Jag kommer på mycket roligare saker mitt uppe i min städning;

- Som att sortera min musik i olika mappar - Rock, Pop, Jazz, Svenskt, Sorgligt, Lugnt, R'nB, Sommar, 2008-09, ... Att minnas till!
- Som att sätta mig vid datorn och blogga.
- Som att läsa andras bloggar.
- Som att kolla igenom gamla texter som man hittar i all oreda som man lyckats städa bort.
- Som att kolla in vad grannarna gör utanför.
- Som att skicka obetydliga SMS till folk.
- Som att laga mat fast man egentligen inte är hungrig.
- Som att hoppa över skiten som ligger på golvet för att göra något annat.
- Som att... ja vad som helst egentligen - bara jag slipper städa.

Mamma, Alexandra jobbar. Kom och titta.

publicerat i Vardag.;

Kevin väckte mig i morse, halv elva.
Jag vet! Dum tid att vakna på när man har barn. Men Kevin är ganska självständig och klarar sig själv på morgonen om jag ger honom frukost. Jag personligen kan inte äta frukost så tidigt på morgonen som han. Men i alla fall.
I morse var en annorlunda start på morgonen. På något sätt hade han tryckt på tv 4+ eller sport där Alex stod och tjatade ut till Svenska folket. Han bad mig komma upp ett antal gånger för att se att det verkligen var Alexandra på tv:n och ingen annan! Jag sa att jag hade sett programmet tillräckligt många gånger för att kunna replikerna utantill. Och jag berättade att jag litade på honom.
Han stod ute i vardagsrummet medan jag låg och sträckte på mig och in till mitt rum hörde jag hur han pratade med TV:n.
"Hej...
HEJ, VAD GÖR DU ?
Alexandra vad gör du därinne?
MAMMA - HÖR DU? ALEXANDRA PRATAR TILL MIG - HA HA HA, knasigt va?
"

Snälla hjärtat. Ta eftermiddagspassen from now on! ;)

Feber!

publicerat i Vardag.;
Kevin har fått lite feber. Stackarn. Han är varm och har jätteproblem att sova.
När ska vi få bli friska - hallå , gud ! glömde du oss eller?

Alla älskar Denise. Om inte, så tvingar Denise alla att älska henne. Punkt.

publicerat i Denise;

D e n i s e  sa:
RIKARD!

rikard säger:

ja va ere

D e n i s e säger:

haha, vad gööru? äru hemma?

rikard säger:

aa nu e jag

D e n i s e säger:

hahaha okej!

Du... ligger jag med på dina "favoriter" på din MSN? ;P du la ju till dig själv där häromdagen!

rikard säger:

jag har bara online o offline

D e n i s e säger:

MEH!

faan rikard. Skaffa favoriter också. Så ska jag ligga on-top!

rikard säger:

ja okej vänta då

du är ensam!

D e n i s e säger:

TACK rikard,



Min klasskompis / granne Rikard kom hem till mig här omdagen, snyltade på min mat, snodde min dator - och tillråga på allt så la han sig bland favoriter på min MSN- lista. Nu var det min tur att hamna där - fast hos honom!

Människa vs. Groda.

publicerat i Vardag.;

I morse skulle jag ju ha varit på arbetsförmedlingen på något - ja vad det nu var? Möte med en arbetsförmedlare, troligtvis? Men min lapp om att ringa återbud hade försvunnit. Jag får helt enkelt promenera dit i veckan om jag får tid över till det. Jag måste till och börja med göra klart här hemma, och framför allt; tvätta. Mitt berg med tvätt har inte blivit mindre, och jag förstår verkligen inte varför? Måste man tvätta för att tvätthögen ska försvinna, alltså?

Jag har fått alla möbler på plats nu. Nu är det röran runt omkring som ska försvinna bara. Och lika som med tvätten, så måste man orka med att ta hand om skiten för att det ska försvinna för huvud taget! Varför har han som skapade människan, gjort det så svårt för oss för? Vi är sakletare och måste ha en massa saker att fylla en lägenhet med. Onödigt. Ge mig papper och penna, skrivbord , tv, dator, säng, kläder, köksartiklar och mat, hygienartiklar - samt tio / tjugo leksaker till Kevin, så har man allt. Vem behöver egentligen fylla ut sin lägenhet med plastblommor? Stenar med ristade bokstäver och former i? En liten skål med huvudvärkstabletter? (huvudvärkstabletterna är bra, men vad fan har man skålen till?)

Åh, allt skulle vara så mycket lättare om jag vore en groda, typ. Men å andra sidan, hur många ungar skulle man inte bli tvungen att se efter då? Jag önskar jag kunde bli en pappagroda i såna fall.

Kvack, Kvack.

Möbler.

publicerat i Vardag.;
Alexandra kom över igårkväll med hela matkassar fulla med mat, med möbler och med diverse hushållsartiklar! Hon var uppenbarligen i full gång med att flytta ut sina saker ur hennes gamla lägenhet - och istället för att slänga en massa (otroligt fina) möbler på tippen så fick jag ta hand om dom istället vilket uppskattades jätte mycket! Så idag blir det till att fixa i ordning inne i vardagsrummet där allt står inkastat. Jag måste bara skaffa mig en bra plan som jag kan följa - så att jag slipper all röra. Men det mesta tror jag att jag har ganska klart för mig ändå.

Kevin kräktes i natt. Hela hans halva av sängen var full med välling. Stackars sockergryn. Så det blev till att torka spyor och försöka lägga på något plast för att skydda honom från de värsta - han var ju så trött också så han orkade inte hålla ögonen öppna. Jävla slem i halsen som ska förstöra för oss , alltså.

Nej , nu har jag stora funderingar på att gå upp ur sängen,
äta en liten brunch och sen sätta igång med allt - från A till O!

Puss o Kram.

Söndagsmys.

publicerat i Vardag.;
Som sagt,
jag kännde min mamma allt för väl för att gissningen skulle få hundra procent rätt. Ja, min mamma nämnde allt som jag skrivit, kanske ett och annat ordval annorlunda. Men mer eller mindre så var allt i princip lika. Hon började med att öppna fönstret för att släppa in luft, därefter bakdörren. Jag höll på att frysa ihjäl. Skit kallt blev det innom loppet av bara några sekunder. Men - nu börjar temperaturen sakta stiga upp till normaltemperatur igen (ungefär 25-26 grader)

Snart kommer Johanna & Calle och hämtar upp mig och Kevin. Vi tänkte ha lite söndagsmysigt ihop. I alla fall en liten stund innan jag hamnar i en host attack och inte kan andas längre! Rikard kanske skulle hänga på oss också. Så det blir riktigt trevligt. Var som sagt ett tag sedan jag träffade Rikard, annat än fem minuter på studenten, och någon gång i kassan på ICA!

Men nej, jag har blivit lite nedkyld idag också. Mamma tvingade ut mig och Kevin i regnet för att möta upp henne. Promenaden var uppfriskande men regnet kunde dom ha skippat, alltså! Det har tillock med kommit ut varningar i nynäshamn som antyder om översvämningar. Ha ha, lite kul! Så på med flytvästen nu , alla nynäshamnare. Annars kanske ni råkar illa ut era små stackare!

Puss & Kram.

Mamma kommer!

publicerat i Bilder;

Då var en ny dag igång nu då.
När jag vaknade i morse så hade Kevin alldeles blåa ben. Inte av kyla eller något farlig så. Nej inte annat än att han hade klättrat upp i skåpet i vardagsrummet och fått tag i hans turschpennor. Toppen. Så nu är han blå här - och här och där! Jätte kul verkligen. Men det är bara att stoppa ner ungen i badkaret och spola av honom det värsta. Om inte annat så går det bort med tiden hoppas jag.

Mamma ringde i morse och sa att hon skulle dyka upp på eftermiddagen.
PANIK. Jag måste hinna klart med städningen. Ni vet själva hur mammor kan vara. Speciellt min mamma med lite socker på. Anmärkningar jag kommer få idag är;
- Men Denise, öppna upp ett fönster det är ju så instängt här.
- Har du inte gått ut med sopporna ännu?
- Disken Denise, gud va trött jag blir på dig!
- Vilken svinstia du har här hemma.
- Inte undra på att du är sjuk när det ser ut som det gör.

Tror ni att jag känner min mamma eller ? Och tror ni att hon kommer ta hänsyn till att jag bär på en dunderförkylning?!
Men mamma,
jag älskar dig ändå.
Men bara för att... så tänkte jag börja med dom tre översta punkterna innan hon kommer hit, strax efter tolv.
Oh-oh! Time to run!



    

(Alexandra skällde på mig för att jag inte hade tillräckligt med bilder på Kevin i solbrillor, så det var lika bra att fortsätta ladda upp bilderna man hade!)


Kevin i olika typer av brillor!
Vilka passar han bäst i må tro?
Cooling där.

Kevin gnällkaramell!

publicerat i Kevin;
Kevin somnade strax innan fem. Vilket betyder att han snart ska få vakna nu.
Han kan inte sova hela dagen om han ska somna rellativt tidigt ikväll. Jag ska snart ställa mig upp på benen för att laga mat. Måste få lite tips om vad jag ska göra bara. Men dom tipsen finner man nog lättast på internet skulle jag tro.
Kevin var jätte tjurig tidigare idag, troligtvis var han övertrött och hade fått lite för mycket energi som han inte orkade göra av med , tack vare vindruvorna! Underbart. Jag trodde ett tag att han hade fått tag i mina gnällkarameller, men så var inte fallet tack och lov! Men tillslut somnade han mot min axel, alldeles för tung för att orka bäras där. Men tillslut kunde kudden som låg vid sidan av ta över uppgiften! Tv;n står på ute i vardagsrummet med ganska hög volym. Han har blivit smått döv nu när han är förkyld tror jag..
Riktigt illa att vi inte kommer på bättringsvägen.
Men that's life. Sort of.

Badrummet.

publicerat i Vardag.;
Och så skulle jag bada. 
När jag skulle hoppa i badet insåg jag att ena badkarskanten som står riktad mot handfatet var full av blod. Så jag fick börja med att städa och tvätta rent. Hur kunde jag inte ha sett det? Kanske för att jag sällan kollar ner på mitt badkar? Allra minst under mitt handfat. Men nu gjorde jag det - och puts puts, nu är allt DNA spår från mig, mitt badkar och min kaklade badrumsvägg borta! Hur som helst - nu är i alla fall badrummet rent och fint. För jag kunde inte sluta städa där inne förrän det såg mer än okej ut - så nu är det egentligen bara hallen och sovrummet kvar. Skönt. Nu kan jag i alla fall känna att jag kan komma till ett slut på min städning. Sen är det självklart lite småpyssel i alla rummen, men ingenting som jag direkt störs av - när allt det värsta är borta.

Jag badade tillslut i alla fall. Kevin som är otålig hoppade in och ur hela tiden. Så det blev blött i hallen, köket och vardagsrummet. Ingenting som jag direkt stördes av kanske, när jag lågt varmt nerbakad i ångande vatten. Mina armar ångade när jag tog upp dom ur vattnet - inte ofta jag hamnar i så varmt vatten måste jag erkänna. Men det fick mig att känna smak av den frukt som Kevin bjöd mig på när jag låg där i.

Hur ska jag hinna med allt idag?

publicerat i Vardag.;

Tiden går så grymt fort på morgonen. Här ska jag bara ligga och sträcka mig en stund, innan jag ska upp. Och vips, så har hela förmiddagen försvunnit. Jag ska fortsätta med städningen idag (jag vet att det blir tjatigt och tråkigt att läsa. Men vafan, jag är sjuk och tar allt pö om pö.) Om jag skulle ta allt på en gång så skulle jag hosta ihjäl mig och ligga i någon form av astmaatack - och jag har vanligtvis inte astma jag inte.

Kevin står ute i vardagsrummet och spelar på min gitarr, trots att jag har sagt åt honom sen klockan halv tio att det är alldeles för tidigt för att spela sånt oljud nu. Nu när klockan är så här mycket så kan jag ju knappast klaga på tiden i alla fall, trots att jag skulle vilja för min egen skull.

Kevin käkade frukost i morse vid niotiden och jag funderar på att gå upp (snart) nu och göra i ordning någonting som stillar min hunger. Egentligen är jag inte hungrig alls, men om jag kommer in i onda banor nu när jag är sjuk så är det grymt svårt att ta mig ur dom när jag är frisk igen sen. Så chop-chop (det ska föreställa någon form av upp och hoppa-ur sängen - ljud, big fail)  upp och hoppa och följ rutinerna helt enkelt.

Jag behöver ha en mamma här hemma hos mig som får mig att lyfta på rumpan och göra det jag ska IBLAND!
- Nej mamma, kom inte hit idag ! Jag skulle skämmas allt för mycket... men jag älskar dig ändå.

Vampyr Denise.

publicerat i Vardag.;
Godmorgon.
En bra morgon vet jag inte om jag fick. Jag hostade så mycket i natt att jag insåg att jag var tvungen att ställa mig inne på toaletten och dricka lite vatten för att inte väcka hela hushållet (Läs Kevin och mina grannar). När jag ställde mig där, efter att ha druckit så snöt jag mig i samma veva. Blod. Massa näsblod rann ur min näsa. I ren reflex efter att ha slängt första omgången papper i toaletten så andades jag in för att dra upp blodet i näsan igen för att försöka undvika att bli helt nerblodad. Istället fick jag kräkreflexer och harklade mig för att få upp blodet i munnen istället. Jag spottade och kännde en dov järnsmak i munnen. Fyfan. Spottade, spottade och spottade, massa blod. Nu rann det blod ur näsan och munnen. Jag blev panik-kissnödig efter vattnet jag hade druckit och satte mig på toaletten. MENS! Nu hade jag tre ställen att sköta om innan jag kunde gå och lägga mig. Vilken toppen morgon.


När jag satt mig på toaletten med papper uppstoppad i näsan som en snigel, med ett glas vatten i ena handen och Kevins leksakshink i andra ( jag gurglade mig och spottade ut, den är redan röd - så lite blod skulle knappast missfärga den! )... Så kände jag att jag äntligen hade fått kontroll på läget. Jag pustade ut. Äntligen.

Fixade i ordning mig, och tvättade av allt blod som kommit över hela handfatet, mina händer och i Kevins hink. Gick och la mig igen, trött som ett as, halv sex på morgonen. Observera att jag gick upp halv fem för att kissa. Snacka om att jag blödde då! På tre olika ställen samtidigt. Illa.

Well, min vampyrmorgon var det - hur var eran morgon?

Fyfabian.

publicerat i Vardag.;
Kevins nya favoritord;
"Fyfabian, fyfabian, fyfabian, fyfabian"
Jag;
"Kan du inte säga fybublan istället?"
Kevin:
"Nej jag vill inte göra det mamma!"

Beslutsångest.

publicerat i Vardag.;
Kan inte bestämma mig.
Tacos eller köttbullar till middag?

Ska jag eller ska jag inte..
... gå ut med sopporna?
... städa upp här hemma?
... ställa mig och laga / värma på mat?
... väcka Kevin så att han inte somnar för sent i natt?

Det typ regnar ute, så jag vill inte.



Audition.

publicerat i Vardag.;
Jag kom upp i tid i morse. Kvart över fem för att vara exakt. Mycket - tvinga mig själv - motivation krävdes innan jag kom upp ur sängen. Jag var grymt trött, snorig i näsan, hostade lungorna ur mig och hade en supergrinig son att ta hand om. Men det löste sig, allting! Jag åkte mot stan med sjutåget och kom in vid halv nio. Då satt det redan en tjej där och väntade. Folk började droppa in vid kvart i nio och innan klockan va fem i nio så hade hela salen fyllts. Vi gick till deras matsal a.k.a greenroom där vi fick sitta på en lång audition. Ganska kul var det. Vår grupp var en grupp på runt tio pers medan den andra gruppen 0var sjukt många fler. Det bjöds på fika, på te och bullar innan själva allvaret sattes igång. Vi fick visa vad vi tog med; jag och en annan tjej vid mitt bord hade valt samma.. jag fick dock berätta först - tack och lov. 

Vi fick veta massa information om grönan, om vem och vilka det var som ägde och som hade ägt parken. Vi fick veta att alla som vistades i rummet var få utvalda av mer än 12000 ansökningar. Lite soft. Ha ha ha.

Sen fick vi ... ja vad fick vi göra. Prata med våran kompis som satt brevid oss. Min hette någonting jätte konstigt och bodde i chicago - han var tjugotvå och pluggade något skit i USA. Det är allt jag kommer ihåg från honom. Men han var jätte trevlig. Mitt emot mig satt Linus Whalgrens dubbelgångare. Han var tjugo och såg exakt ut som honom. Brevid Linus satt en tjej från stan med världens största personlighet. Det kändes lite som att Linus och hon tog överhand med gruppen. Hur som helst...

Efter alla prov och tester så fick vi en individuell intervju med våran handledare. Alla var verkligen jätte trevliga och vi hade en skitrolig dag på ungefär tre timmar. Kom hem till nynäs igen vid två tiden, kanske. Kevin somnade påvägen hem och har sovit sen strax efter tre / halv fyra,

TACK LOUISE FÖR ATT DU ÅKTE MED MIG IN TILL STAN / ÅKTE HEM / ÅKTE IN TILL STAN OCH MÖTTE MIG SÅ ATT VI KUNDE ÅKA HEM TILLSAMMANS!

Jag tänkte droga mig själv nu....

publicerat i Vardag.;
Käka minst två alvedon, en för min huvudvärk och till resten av min kropp.
Tänkte käka en natt macka med té och försöka få i mig en klyfta vitlök. Nej - lukta gott i munnen sa jag ingenting om!
Jag ska käka några skedar honung och försöka andas in lite koksaltlösning.
Kan det bli bättre då?

JAG MÅSTE BLI FRISK TILL I MORGON.
I morgon ska jag handla halstabletter på Centralen.

Ikväll måste jag packa i ordning lite till mamms och papps så att dom kan ta hand om Kevin.
Jag ska leta upp mitt legg som försvunnit under studenten? Troligtvis ligger den i någon ficka eller jacka - eller alternativt en väska som man sällan använder. Jag ska även svara på frågorna jag fick från G L via mail tidigare idag, jag ska leta upp en fin påse som jag ska använda som "spypåse" och jag ska kolla upp några nummer till referenser.

Allt detta ikväll. Önska mig lycka till...
Jag startar... NU!

Något personligt att ta med ?

publicerat i Vardag.;
MIN BÄSTA VÄN JUST NU ÄR MIN TABASCO FLASKA SOM GÖR ATT JAG KÄNNER SMAKEN AV MATEN. ♥

Jag måste bara få fuska lite!
Vad kan jag ta med mig till grönalund som jag har hemma - som jag tycker repressenterar Grönalund?

Andras förslag;
Spypåse - ehm, det skulle funka.
Ett paket Popcorn - Ja, det har jag hemma fast i påsform.
Ett gossedjur - Det kryllar av dom i min lägenhet.
En femhundralapp - Som kostnaderna under vistelsen av Grönalund tippar jag på?

Va? Jag? Sjuk? Nej då, struntprat!

publicerat i Vardag.;
Dom ringde precis från ett jobb jag sökt för jätte länge sen. Egentligen sökte dom en kallskänka så dom la på innan jag hann svara. Jag ringde upp och dom bad om ursäkt och såg att jag var kock vilket inte var det som de sökte. Men jag berättade att jag är både kock/kallskänka/servitris i min utbildning och dom lät genast intresserade av att veta mer.

Så i morgon ska jag på en audition! Äntligen händer det något igen.
Jag hoppas verkligen på detta jobb, trots att jag ska gå upp klockan sex i morgon för att vara ute på djurgården innan nio. Suck.

Ett storstadsjobb var ordet!
Men nej, jag är inte sjuk.
På med bästa leendet bara!
Och promenera ut på djurgårn...


LOVE.

Lite saker om allt.

publicerat i Onördigt;

Vad blir ditt namn baklänges?
Esined


Har du gjort en snöängel i år?
Nej, lite sent påtänkt kanske


Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?

Någon månad tror jag.


Har en dröm gått i uppfyllelse?
Ja. Massa.


Tycker du att sengångare är söta?
Nej. Lite för mysko för min smak.


Har du någon gång testat karate?

Ja, ganska många olika varianter av självförsvar.


Första sporten du gick på?
Typ handboll, en gång innan jag tröttnade.

Minimorötter eller pommes frites?
Morötterna väljer jag nog.


Vad längtar du mest till just nu?
Finns mycket jag längtar till.


Hur gammal har du tänkt bli?
Min gammelfarmor fyller 100 snart, så henne tänkte jag slå minsann..


Har du haft vattkoppor?
Ja det tror jag.

Vad drömde du inatt?
En underbar dröm. Ganska rolig! Om att jag satt i stadshuset i någon bastudel och smygkollade på Göteborg när han blev klar för arbetslivet.


Vilken tv-serie är bäst?
Vänner utan tvekan.

Vad åt du senast?
Ett fruktmellis, apelsin för min del.


Höga eller låga strumpor?
Använder nästan aldrig strumpor på sommaren..


Vad är du mest rädd för i hela världen?
Oj, svår fråga.


Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
Ja ganska ofta.

Vad har du för färg på ditt påslakan?
Ett vitt, med rosa fula blommor. Blä.


Bikini eller baddräkt?
Bikini men inte den jag äger för tillfället.


Snyggaste läraren?
Oj, fanns det någon snygg?


Är du mörkrädd?
Nej, jag har vuxit ifrån det.


Har du någon gång haft på dig ett par trosor?
Öh? Wierd fråga.


Riktig gran eller plastgran?
Plast.


Tänt eller släckt när du ska sova?
Mörkt, svart helst.


Godaste drickan till frukosten?
Juice, äpple eller apelsin, spelar ingen roll.


Vill du bli president? 
Nej.


Har du spelat tjej i en teater?
Som oftast får jag äran att spela tjej i teater, jag undrar varför?


Duscha eller bada? 

Bada.


Har du gråtit i skolan nån gång?
Mer än en gång, ja!

Hur tar du dig till jobbet?
Jag är så arbetslös som jag kan bli


Har du någonsin sminkat dig som punkare?
Något i den stilen ja! När jag var tolv / tretton kanske..


Sjunger du på toa?
Inte på självaste toa kanske. Men i badkaret.


Vilken färg har din jacka?
Jag har massa svarta jackor och en skinnjacka i ljusbrunt, typ.


Använder du långkallingar?
Nej, senaste gången var när jag skulle till lucia som trettonåring tror jag. Var skitkallt och jag var förberedd.


Är du höjdrädd?
JA! Galet höjdrädd.


Vilket land vill du åka till?
Världsdel föredrar jag; Asien.


Vad var det senaste som fick dig att skratta?
Min kväll med Emelie och Anna var grymt rolig och rogivande.


Vad ska du göra NU?
Jag ska svara på denna frågan.


Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Ja, näst intill varje dag / varannan.

Har du sett din bästa vän gråta?
Ja det har jag..

Vilka vitaminer åt du när du va liten?

AD- droppar med mintsmak.

Vad åt du senast?
Apelsinen som jag nämnde tidigare.

Har du fått någon komplimang idag?
Jag tror inte det. I sånna fall har jag missat den.

Har du varit med i en rättegång?
Inte med i en men jag har kollat på en med skolan där emot.

Är du polare med grannarna?

Ja, vissa. Eller rellativt många.

Vilka språk talar din mamma?
Svenska

Vilka länder har du bott i?
Sverige

Senaste piercingen?
Naveln

När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
I lördags, i drygt fyra timmar sammanlagt genom hela nynäs - till och från sorunda i en cab..

Gay?
Tvivlar.

Har du däckat/spytt för att du druckit?

Nej

Har du äggat ngn?

Nej?

Har du täckt någons hus med toalettpapper?

Nej på den frågan med...

Suger det här?

Lite.

Har du varit på stranden?
Ja, i Barcelona tog vi oss ett dopp innan stormen kom - egentligen ett big No-No.

Har du haft en stalker?
Nej.

Minns du din/dina musiklärares namn?
Ja! Torbjörn, Sara, Patric och en massa vikarier som jag inte lagt på minnet..

Hur bra är din syn?
Rellativt bra.

Har du varit på ett party?
Ja.

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?

Ja, man måste våga för att vinna här i livet..

Vad skulle du säga om jag sa att jag va kär i din bror?

Jag skulle önska dig lycka till och lämna dig med ett leende.

Har du varit utomlands?
Ja, Spanien, Portugal.

Har du sett din bästa vän naken?

Vilken dum fråga? Har du duschat på idrotten någon gång?

Vilket är de bästa bröllopet du vart på?
Det coolaste är min mosters bröllop, ett välplanerat bröllop med gäster från USA - dom hade även vissa roliga traditioner som dom delade med sig av!

Var är dina syskon just nu?
Mina syrror har jag ingen aning om var dom är eller gör?

Vad var den senaste drömmen du minns?

Den i natt.

Vilken tid gick du upp i morse?

Runt halv nio kanske.

Vad ska du göra i helgen?
Jag ska bli frisk till helgen.

Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?

Stackare! Du får krya på dig! Jag trivs jätte bra, vilket är kul! Sov gott! Puss
´
När va du riktigt sjuk senast? 

Nyss?

Vem är den senaste kändisen du tog på?
Ha ha , tog på? Oj, min vän Alexandra tror jag. Min lilla B- kändis ! ♥

Vad finns i din bakficka?

Jag ligger i trosor duu!

Har du färglinser?

Nej.

Vad gjorde du kl 2 inatt?
Sov eller kanske var jag uppe och snöt mig?

Vad är det första du gör på morgonen?

Sträcker på mig, väcker Kevin för att få sällskap.
Oftast är det dock han som väcker mig.

Vad ska du göra efter det här?
Jadu, sätta igång och städa igen kanske?
4 rum till....

Anna, kolla in mitt kök nu!

publicerat i Vardag.;
Nu skulle Anna minsann se mitt kök och förvånas markant. Jag har varit riktigt duktig nu, tycker jag själv.
Men jag har fortfarande en diskho att ta hand om, en överfull diskställning med bestick och lite smådisk kvar att diska. Sen är allt klart.

Solen är framme också. Inte för att jag ska vara ett så stort fan och gå ut idag, inte längre än till skotten... Kanske inte ens så långt heller.Jag tror faktist att min mobil klarar sig utan någon påfyllning idag - men tvättstugan ser ut att vara prioritet nummer ett idag. Min tvättkorg syns inte längre och kläderna har börjat sprida ut sig på andra platser än bara där. Då är det ett tecken på att något behöver göras, SNABBT. Jag går ner och sätter min markering på en dag längre fram i veckan. Pallar inte med att göra allt på en och samma dag i vilket fall som helst. Nu har jag bara fyra och ett halvt rum kvar att städa innan jag kan räkna mig själv som helt klar... fyra och ett halvt rum, fan va mycket det låter. Plus fem rum att skura golven på. Jösses.
Suck.

Ska ta lite bilder på min duktiga städning senare, så att ni får bildbevis. Om jag hittar kamerasladden i röran, det vill säga?

Men städar jag undan här så löser sig nog alla problem... eller så städar jag fram dom?
Det kanske är därför som jag har undvikt att städa från första början? Gosh.

Telefonsamtal med mamma.

publicerat i Vardag.;
Jag kom upp ur sängen för att städa, i ungefär tio minuter. Ja, längre än så kunde jag inte hålla mig på benen. Mitt huvud fick en snabb yrselattack och mina ben tvingade mig tillbaka till sängen. Har jag sagt hur underbart skönt det är att vara sjuk - ironi-

Mamma ringde nyss vårat samtal såg ut ungefär såhär:

M: Denise, äter du honung nu?
D: Mm, jajaja.
M: Nej inte jajaja! Ät det bara så blir du snabbt på benen.
D: Men visst.... vad gör du då? (
snygg övergång va? Mamma vet hur mycket jag - inte - älskar honung...)

Godmorgon, typ.

publicerat i Vardag.;

Godmorgon. Hela natten har gått åt till att springa upp och ner ur sängen, och in och ut på toaletten, snyta sig och gå och lägga sig igen. Under de sista småtimmarna kom jag på att jag faktist kunde ta med pappret in i sovrummet för att snyta mig på plats. Men egentligen tjänade det ingenting till, för att jag missbrukade pappret alldeles för mycket, vilket resulterade i att min näsa bara rann ännu mer och min sömn blev väldigt oregelbunden. Men jag har fått några timmars sömn i natt i alla fall.

Kevin var höög på allt godis, O'boypulver och allt sött han fick i sig igår så den kraken somnade inte förrän jag valde att släcka lampan för att gå och sova. För min del blev det ganska tidigt med tanke på att jag vet hur lätt det är att vända om ett dygn, även för Kevin - så det är någonting som jag hela tiden försöker undvika.

Saker jag ska göra idag, trots att jag är sjuk:
- Städa i köket , sovrummet och ... ja; Läs hela huset! Min kommentar till det hela; Tss... jag kan göra det i morgon istället...
- Beställa tid för tvättning i tvättstugan.
- Gå ner till skotten och fylla på min mobil med pengar.
- Handla blöjor i samma veva.
- Slänga mina soppor i det nya sopphuset. (JAG VILL HA TILLBAKA I TRAPPUPPGÅNGEN!)
- Laga middag (wokade grönsaker med nudlar och någon chilisås) Måste ha stark mat nu när jag är sjuk.


Ja, typ detta är väl mina planer i alla fall.
Puss & Kram kalas.

Doktor Kevin till er tjänst.

publicerat i Vardag.;
Kevin är fortfarande vaken. Han har fått en sockerkick efter att ha hittat O'boy paketet. Helt pudrig runt munnen, helt pudrig på kläderna men med ett leende om läpparna så kom han inspringandes till mig lite tidigare i kväll. Han har tur nu när jag är sjuk, då jag passar på att skratta med honom. I vanliga fall så hade jag jagat honom runt hela lägenheten - lagt honom i sängen och kittlat honom tills han inte kunde stå längre. Eller i värsta fall, lagt honom i sängen och tvingat honom ligga kvar där tills han blev snäll igen. Men egentligen? Vem tog inte O'boy paketet eller vaniljsockret när man var liten? Det var ju så gott ju! Galet. Ha ha. Sen hittade han självklart chokladen som Emelie lämnat kvar här, samt chipsen vi käkade igår. Nej, inget lördagsgodis för min pojk på lördag minsann.

Han har i alla fall lekt doktor med mig som sin patient.
- Han har gett mig varmt vatten så att min hals ska bli bra.  Inte drickbart vatten; nej det är dumt!
- Han har matat mig med chees ring's som medecin.
- Gett mig lite choklad och sagt GAPA NU MAMMA och tryckt in en halvsmält fingervarm chokladbit i min mun. Därefter la han till ordet "mmm" för att jag skulle förstå att det kanske var gott... "Mm, tack!"
- Han har slagit mig i ryggen när jag hostat.

Min prins anstränger sig verkligen när jag har det svårt.

Kort intervju med Kevin 3 år.

publicerat i Vardag.;

Vad heter du?
Kevin Carlfist Dem
Var bor du?
I Kockvägen.
Vad är din älsklingsmat?
Haimaten (Thaimaten)
Vad tycker du om att göra?
Inte nu mamma, jag försöker att döda flugan!
Tycker du om att läsa böcker?
Nej, jag kan inte läsa ju.
Vilket djur tycker du om?
Ingen djur tycker jag om.
Tycker du om att gå på dagis?
Nej.
Är du mammas bebis?
Nej mamma, jag är en pojke ju!

Det visste ni inte va?

publicerat i Onördigt;
SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[x] Jag har varit förtjust i en lärare.
[ ] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en för mig helt okänd person.
[x] Jag har kysst en för mig helt okänd person.

KÄNSLOLIV[
x] Du har gråtit för att du är kär i nån du inte kunnat få
[x] Du är kär nu
[x] Du har sårat nån så de börjat gråta
[x] Nån har sårat dig så du börjat gråta
[x] Du har haft ett förhållande som varade över ett år
[x] Du har haft ett förhållande som varade över två år

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov.


DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[x] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[/] Jag tar mediciner mot depression. Tagit
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[x] Jag har sett någon dö.
[x] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

UTSEENDE
[x] Jag är kortare än 170cm.
[x] Jag tycker att jag är ful
[x] Jag blir lätt brun.
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[x] Jag har en tatuering.
[x] Jag är osäker över mitt utseende.
[x] Jag har haft/har tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] Jag har mer än två piercingar.
[x] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[x] Jag har fräknar

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[x] Jag har barn.
[x] Jag har mist ett barn.


SKAMLIGHETER
[x] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[x]Jag har pissat på mej av skratt. När jag var åtta eller nio tror jag.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[x] Jag har limmat fast min hand i något.
[ ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats

Glassbilen.

publicerat i Vardag.;
Jag hör ljudet utanför min lägenhet. Det ljudet som återkommer varannan onsdag, mellan 16:30 - 17:30. Jag har egentligen aldrig lagt märke till vilken tid dom faktiskt kommer. Det är ljudet som alla föräldrar fasar. Dom skakar om lite i plånboken - visar för barnet att dom minsann inte har ett korvöre ute, annat än tjugosju kronor som ska räcka till mjölk och tidningen i morgon bitti innan dom ska till bankomaten för att ta ut pengar till lunch. Ungen drar till med kommentaren som får varje förälder att vilja gråta.

"Men mamma! Dom tar ju kort nu ju!"

Glassbilen! Varför förstör du våra barns liv? Dom kommer aldrig bli införstådda i vår ekonomi. Allt var fan så mycket lättare när man själv var liten och glassbilen inte tog annat kort, än om man hade kameran med sig och bad glassgubben ta kort på oss glasssugna snoriga ungar.. Ja, det var tider de.

(Visste ni förresten att jag har fått suttit i glassbilen och tutat på glassbilstutan några gånger! Han som åkte runt med glass till oss som liten älskade oss Svedviksbarn.)

Min dag & min förkylning.

publicerat i Vardag.;
Jag ber om ursäkt. Min förkylning har förvärrats sedan i morse bara och nu är jag nästan rädd att det har spridit sig något bajs ner till lungorna. För det gör ont, både när jag andas och värst är det när jag hostar. Aj säger jag bara. Tonvis med snor har man uppstoppat i näsan och energin är inte precis på topp längre, jag går på något som datorn skulle kalla för sparläge just nu... Jag nyser om vart annat. Så, nu vet ni allt om min förkylning. Även att jag kallsvettas, har rispor i halsen efter allt hostande och att ögonen inte orkar hålla sig uppe. Nu kan jag inte säga så mycket mer om min förkylning i alla fall.

Jag tog mig i alla fall till skolan i morse. Eller, strax efter elva när vi hade vaknat till liv. Emelie och Anna var måttligt roade av att behöva vakna runt halv tio, när Kevin ville låna tv:n. Kevin var nöjd med sällskapet i alla fall! Jag och Anna stack med Kevin till skolan medan Emelie åkte hem. När vi var klara så åkte vi till gröndalsviken och promenerade till Thaien. Jag var så grymt sugen på thaimat. Åt en soppa med röd curry och kykling och annanas, samt paprika och ris. Mycket gott och mycket starkt för min "just nu" känsliga hals. Snoret rann av det och jag kände mig piggare i några minuter innan jag gick hem. Det tog oss en halvtimme så sov både jag och Kevin.

Vaknade för drygt en halvtimme sen, kanske fyrtiofem minuter!
Nu är jag asseg. astrött och assjuk.
Bättre kombination får man leta efter.

Sov gott.

publicerat i Vardag.;

Nej , nu är jag astrött. Och det är trots allt en ny dag i morgon. Ska leka med Johanna, åka till skolan och troligtvis städa. (Det sista slår aldrig fel)  Och i morgon kommer jag totalignorera det sista som i en protest - typ; det kan bli lite stökigare innan jag sätter igång och röjer. Eller en annan bra ursäkt är; Men så fort jag städat så stökar Kevin till. Tror dock att jag är där lika snabbt och stökar ner. Det skulle inte förvåna mig.

Nej nu är det natti natti på riktigt. Sov gott.

En rolig kväll.

publicerat i Vardag.;
Ikväll kom Anna över. Hon hade egentligen andra planer för kvällen men i sista sekund beslutade hon sig för att stanna, trots allt. Ingenting som jag ångrar nu ikväll. Det började med att hon tvingade mig att städa. Läs; diska och göra rent på diskbänken! Allt blev fint , förutom i diskhon. Strax där efter kollade vi in the movie, with a big T, as in twilight. Den var galet bra och mycket var precis som i boken, precis som man föreställt sig. Anna och Emelie sneglade på mig, typ som jag var dum i huvudet när jag kunde replikerna utantill - utan att ens ha sett filmen innan. Den var i alla fall så jävla bra och nu kan jag knappt vänta på nästa film! Först har jag lovat alla att läsa ut den andra boken innan jag ser filmen. Och det löftet håller jag, tror jag!

Sen kollade vi in bilder och asgarvade i kör. Jag menar, så många bilder som jag har på tjejerna på min dator - helt galet många. Alla klassträffar, middagar, resor - you name it. Så vi hade lite roligt åt det i någon timma. Nu har tjejerna dukat upp för en övernattning, bäddat ordning soffan så att den blir sovduglig. Jag ska när som helst stänga ner datorn för att själv släcka lyset. Jag är trots allt galet trött, helt sjukt förkyld och har ont i halsen så att hälften vore nog.

Och om inte det räckte - så har tjejerna faktist fått mig på bättre humör.
Love you girls, även fast ni är galna som få.

Se upp för röran.

publicerat i Vardag.;
Fem SKULLE

Skulle du vilja vara längre?
Ja, om bara några centimeter.
Skulle du vilja väga mer?
Nej, mindre isf.
Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/hade någon?
Mjo, det är väl klart man skulle bli.
Skulle du vilja ha sex med en kändis?
Om han heter Gustaf Skarsgård så skulle jag kunna överväga saken.
Skulle du vilja dricka dig full nu?
Nej är alldeles för trött i kolan för att dricka.

Tio KAN

Kan du röra på öronen?

Nej

Kan du slicka dig på näsan?

Nej

Kan du kolla i kors med ögonen?

Ja.

Kan dina föräldrar lita på dig?

Ja det är klart.

Kan du låta bli att prata på 4 timmar?

Utan problem.

Kan du vara på fest utan att dricka?

Ja det kan jag.

Kan dina vänner lita på dig?

Ja absolut

Kan du tänka dig att pierca naveln?

Jag har redan en stjärna i naveln.

Kan du suga?

Öh? Vad syftar vi på här och nu?

Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar?
Ja, det kan jag absolut göra.

Femton HAR


Har du någonsin ljugit för dina föräldrar?

Ja det har nog alla gjort.

Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig?

Ja det har dom.

Har du ett syskon?

Storesystrar / halvsystrar.

Har du varit full den här månaden?

Ja i lördags var jag berusad.

Har du någonsin haft sex med någon?

Nej aldrig... tss.

Har dina föräldrar ljugit för dig?

Troligtvis. Tänk annars vilken fakta jag skulle ha fått angående klapparna under granen!

Har du redan tröttnat på dom här frågorna?

Nej

Har du borstat tänderna den senaste timmen?

Nej, det var fler timmar sedan än så.

Har du pussat någon som är fyra år äldre?

Ja

Har du haft sex med någon som är fyra år äldre?

Ja

Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre?
Ja

Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger?

Nej det gör jag inte. Om det inte är receptfria "droger" från apoteket.

Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det?

Nej inte vad jag kan minnas.

Har du haft sex med mer än tre personer?

Ja - men absolut inte på en gång.

Har du ljugit på någon fråga än då?

Nej.


Tjugo VEM


Vem är din bäste vän?

Jag har för många nära vänner.

Vem älskar du?

Fler än vad jag kanske borde.

Vem hade du senast sex med?

Han som jag inte får nämna vid namn.

Vem vill du bli full med?

Alexandra

Vem är den bästa artisten?
Maria Mena.

Vem pratade du senast i telefon med?

Ousman.

Vem har du en liten crush i?

I han som jag inte bör nämna vid namn.

Vem är snyggast i världen?

Han som pryder mitt skrivbord på datorn just nu.

Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det?

Jag skulle åka ner till afrikas fattigaste länder och hjälpa till som min kusin fått chansen att göra.
Bygga en skola eller två, hjälpa elever in i skolan och skaffa fram pennor och skolsaker. Hade jag varit miljonär hade det inte varit någon tvekan om saken. Man får så mycket tillbaka om man hjälper andra.

Vem är snällast i världen?
Jadu, finns många som ställer upp på olika sätt.

Vem är din bästa kompis?

Ingen nämnd ingen glömd.
Vem vill du prata med?

Han - som gör mig på så gott humör.

Vem sov du med senast?

Han.

Vem såg du full senast?

Jadu, någon kille i telegrafenkön var riktigt borta.

Vem vet allt om dig?

Han vet mycket, alexandra också... och Johanna.

Vem kysste du senast?

Han.

Vem kramade du senast?

Kevin

Vem kan berätta allt för dig?

De som känner att de kan lita på mig.

Vem kan du berätta allt för?

Jadu, dom jag kan lita på?
Vem hatar du?
I
ngen mer än inget. För saker kan jag hata ibland (läs ofta).

10 i top i dag.

publicerat i Vardag.;
 

10. Mentos Rainbow. Underbara sommriga smaker - två smaker av varje för både dig & kompisen. Lyckat! Provade själv denna när jag var inne i stan och kan inte precis säga att jag blev besviken, nej - tvärt om.


9. Ben & Jerry's wich.
8. Promenaderna nere vid hamnen. Synd bara att vädret inte tillåter en svensk sommar - utan att det bara ska vara midsommarväder hela tiden..
7. Arbetsförmedlingen för att dom tycks hålla mig sysselsatt.
6. Mina vänner - För att ni är så sjukt jävla bra och ställer upp 24/7.

5. Apoteket - för att dom löser alla mina problem; stora som små.
4. Facebook. Måste jag ens nämna varför?
3. Skotten - för att den affären ligger någon minut från mig - vilket jag har märkt av tydligt de senaste dagarna, speciellt i min plånbok...
2. Göteborg för att han lyssnar.

1. Kevin, för att han finns här i vått och torrt och lyssnar likt en psykolog.

Que pasa?

publicerat i Vardag.;
Jag ligger i sängen och nyser. Jag tycks inte bli bättre från min förkylning i alla fall. Så mycket skit jag har fått från min förkylning av olika människor har jag nog aldrig fått tidigare av någon sjukdom. Och jag som åker in och ut på sjukhus ganska ofta är van vid att bära på olika smittor, vissa värre än den andra (öroninflammation, mina hälsenor och hjärnhinneinflammation virus och ingen bakterie) Som om att det skulle ha blivit bättre av att jag åkt flak istället för cab? Nej för ärligt talat tror jag att jag i ren extas över att min dag äntligen kom (och gick) hade tagit av mig till klänning även där och därför åkt på en ordentlig förkylning i vilket fall som helst. Förlåt så himla mycket allihopp för att jag och min son råkade hamna i en svacka och blev förkylda, frussna och fick rinniga näsor. Jag förstår inte varför det ska bli en så stor sak av det hela.

Punkt.

Ja det stämmer nog.

publicerat i Vardag.;

Jag har en:
[x] Mamma
[x] Pappa
[ ] Styvmamma
[ ] Styvpappa
[ ] Styv/plast/halvsyskon

[ ] Bror
[x] Syster
[ ] Brorson
[x] Systerdotter
[x] Mobiltelefon
[x] eget badrum
[x] eget rum
[ ] swimmingpool
[ ] Hot tub
[ ] gästrum
[x] Dator
[x] TV
TOTAL: 9


[x] en säng lite större än normalt (Minst 1 m bred)
[x] Mer än 4 par skor
[x] Solglasögon
[x] Klocka
[x] mp3spelare/iPod
[ ] en fungerande PS2
[ ] Nintendo Wii
[ ] Xbox som funkar
[x] Nintendo 64 som funkar
[ ] Gameboy/ Advance
[ ] Gamecube
[ ] nintendo ds
TOTAL: 6


[ ] Poker-bord
[ ] Basketkorg
[ ] Hockeyspel
[ ] Biljardbord
[ ] Pingisbord
[ ] Fotbollsspel
TOTAL: 0


[x] Nattduksbord
[x] Stereo på rummet
[x] CD spelare
[x] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
[x] Skrivbord
TOTAL: 5


[ ] Jobb/sommar jobb
[ ] Shoppar minst en gång i veckan
[x] har dyr parfym
[x] AIM/MSN
[x] Kamera/video kamera
[x] Telefon
TOTAL: 4


[ ] Skoter/motorcykel/bil/fyrhjuling/moppe
[x] Gitarr/trummor/basgitarr
[ ] Piano/Keyboard
[x] något annat instrument
[x] varit på en kryssning
[x] rest utomlands
[ ] haft en personlig tränare
[x] dyra smycken
[x] träffat en kändis;
TOTAL: 6


[x]platt/locktång
[ ] har varit i en slagbur, som är till för baseboll
[x]har 1000 spänn på dig just nu (dom på kortet räknas)
[x] kreditkort, debetkort eller bankkort
[x] rest i Europa
[ ] Varit på Hawaii
[ ] varit i USA
[ ] Varit i Asien
[ ] varit i Australien
[ ] Varit i Afrika
[ ] varit i italien
TOTAL: 3


[ ] Föräldrarna har bil
[ ] Jet ski/båt
[ ] Husbil/vagn
[ ] Jag har en bil
TOTAL: 0


[x] Hemmagjord mat varje dag.
[x] suttit i en limo
[x] suttit i en helikopter
[x] äger en videokamera
[x] får oftast vad jag vill ha när jag ber om det.
[ ] haft tre olika bilar under ett år [de hära året]
TOTAL: 5


TOTAL SUMMA: 38

1-23 = Ghetto-kid
24-33 = Vanlig
34-40 = Bortskämd brat
41+ = Uppeklassens snobb.

Blir man inte galen - vad blir man då?

publicerat i Vardag.;
25 minuter senare:
- "Du står fortfarande kvar i kön! Var god vänta!"

30 minuter senare:
- "Du står fortfarande kvar i kön! Var god vänta!"'

Telefontid kvar; 28 minuter...


Bilden har ingenting med texten att göra, egentligen.

Jobbrekryteringsfirma...

publicerat i Vardag.;
Frukost dags snart.
Jag har precis laddat upp min CV på en jobbrekryteringsfirma, (finns det verkligen så här långa ord?) för att öka mina chanser att få en anställning om så bara för timmaanställning till en början. Jag ska även ringa några samtal - för att öka min inkomst med fler bidrag. (Gud så hämskt det låter... men hur ska jag annars leva?). Försäkringskassan berättade att deras hjälp först kom efter tre månader. så att jag kan inte förlita mig fullt ut på att jag kan leva på 125 kronor om dagen / plus skatt / först om tre månader. Gosh. Nej - mina ekonomiproblem blev helt plötsligt ganska stora.

Kevin tjatar om frukost.
Får troligtvis ta mig upp ur sängen för att laga till någon frullebulle.

Puss&Kram, skumbanan.

Arbetsförmedlingen.

publicerat i Vardag.;
Jag var på arbetsförmedlingen. Fick tala med en arbetsförmedlare via tv/telefon, mycket underhållande och mycket trevlig var hon. Jag tror att det är henne som jag ska fortsätta prata med. Talade med henne i ungefär en halvtimme. Det var riktigt roligt måste jag tillägga. Anna fick jag springa till då det tåget som jag skulle åka med kom in precis i samma veva som jag hade sprungit upp på perongen, men vi tog oss ner till stan i alla fall. Och Louise mötte upp oss vid arbetsförmedlingen som planerat. Hon fick agera barnvakt.

När man skulle scanna in ett ID - så hade jag bara mitt första ID till hands (det gick ut för närmare ett år sedan) men jag sa ingenting. Bilden som visade mig var en bild från när jag var tolv / tretton år gamal! Lite roligt måste jag medge att det var med tanke på att ingen kommenterade något. Å andra sidan så har jag inte åldrats så mycket sedan dess. Den enda skillnaden nu från då är att jag ... ja. Nej ingen skillnad egentligen.

När vi hade fått intyg att jag var ansluten till af's hemsida så gick vi till kommunen för att få mer information om där - hur jag kunde gå vidare på bidragsfronten. Jag planerar som sagt inte att vara arbetslös vidare länge. Det har jag varken ork eller råd med. Plus att mina fyra väggar här skulle driva mig till vansinne.

Men nu har jag varit där, ska tillbaka nästa vecka också på något "introduktionsmöte!".
Jag är en aktiv arbetssökande ungdom som har fasnat i arbetslöshetsträsket.
Lucky me.

Arbetslös.

publicerat i Vardag.;
Louise kommer hit till nynäs idag. Jag tar tillfället i akt att ta med henne ner till AF.
Anna kanske också ska komma dit och möta upp oss där, eller nått.
Jag måste hitta ett jobb. Fick panik när varken min tv eller mitt internet ville fungera.
Helt låst i flera timmar, riktigt illa.

Har börjat skriva lite nu igen. Kommit på en bra storry som jag vill skriva vidare på. Tror inte att det är någon som har tänkt på den idén förut! Så den kommer jag fortsätta på.
Har även fått en massa idéer på dikter och dylikt. Så nu är det full fart. Är man arbetslös så är man, och då får man göra det bästa av det hela helt enkelt. Kanske blir en stor författare en dag. Eller inte...
ehm.

Sjuk som...

publicerat i Vardag.;
Jag är dödligt sjuk. Fick inte fram ett ord de första tio sekunderna när jag ringde dagis.
"He.. *harkel* HE.... *Host host* Heeeeej, det är ..."
"Hej Denise! Gud så du låter!"
"Mm, tack!"

Så jag och Kevin blir hemma idag då han är minst lika sjuk som jag, om inte värre. Nej, jag tror visserligen att jag vinner där! Men det ska inte hindra mig från att göra en massa ärenden nere på stan. Arbetsförmedlingen ska jag på först. Förhoppningsvis är arbetsförmedlingen bemannad idag så att man kan gå dit och sätta sig och få hjälp. Det behöver jag verkligen.

Nummer två blir att starta igång Alfakassan, så att jag kan få in lite pengar nu under tiden som jag är arbetslös. Det känns värst; att behöva leva på bidrag. Men förhoppningsvis blir det inte allt för länge. Förhoppningsvis får jag ett jobb som jag kan börja på ganska snart. Annars dör jag;
- dels av uttråkning.
- av depression
- av pengabrist.

Hur deprimerad man än är.

publicerat i Vardag.;

Under en hel dag så ser jag sällan min bakgrundsbild på skrivbordet på datorn. När jag sen tar ner alla mina öppna fönster för att stänga av datorn så möts jag av världens finaste bild. Det är ingen tvekan om saken, men den bilden får mig alltid på gott humör, en känsla av att det pirrar i magen och nästan som en känsla av att vara nykär.

Hur deprimerad man än är, så har man inget annat val än att bli lycklig när man ser den bilden.
Har dock lovat personen att aldrig i hela mitt liv offentlig göra bilden, så det löftet håller jag
Så det får helt enkelt bli min bild - min lycka bevarad.



Natti natti.

Min studentdag.

publicerat i Vardag.;
Jag beställde hem pizza och kebab till mig och Kevin. Ja, jag är lite trött och seg; Läs bakfull.
Synd bara att levereringen tog närmare två och en halv timme. Nej för att det är inte många ungdomar som beställer mat idag, oohnej! Plus att hon i telefonen hade satt min adress som 3C istället för 3B där jag i själva verket bor. Idiot. Trots att jag hade ringt henne två gånger för att bekräfta.

Dagen igår var bra. Åkte cab som planerat. Var grymt roligt och människor stod helt galna nere i centrum och fotograferade oss. Snacka om att studenten verkligen är en stor dag för Nynäshamnarna. Nej, tacka vet jag nynäs. Gamla hedliga incest Nynäshamn. Mottagningen gick över förväntat. Jag var full som ett as och pussade på min syster som jag vanligtvis aldrig träffar. Jag tror hon fattade min pik i alla fall, där jag förtydligade att vi måste träffas oftare! Jag saknar henne galet mycket i alla fall. Av henne fick jag världens finaste halsband och tillhörande örhängen från "snö". Så det kan inte ha varit så billigt. Tack så hjärtligt.

Av min andra syster fick jag en kockrock där det stod; Denise Student 2009, med en tillhörande mössa i samma text! Plus en massa blommor och nallebjörnar stoppade runt halsen med flaggor och dylikt.

Bilden är tagen från
Johanna's blogg.

Dagen fortsatte efter att jag hade frysit ihjäl i caben. Vi åkte runt i nynäs i en och en halv timme, jublande och skrikande, sjungande och lyckliga. Därefter hamnade jag i något fruset chocktillstånd och tvingades krypa under täcken och filtar hemma på mottagningen för att inte låta mina skakande knäskålar hoppa ur led. När vi fikat, minglat med släkten och värmt upp oss så fortsatte vi vår färd mot Ristomta/Sorunda. Där våran Cabchafför bodde. Han skulle hämta lite öl och grejer så vi hakade på. Sen vidare hem till Johanna där vi bytte om ett X antal gånger innan vi bestämt oss för vilken klädsel vi skulle ha. Innan vi hade kommit på allt, så hade vår chafför fått köra hem mig för att hämta de byxorna som jag verkligen ville ha.

Sen drog vi vidare till Nynäsgården som planerat, vi hämtade såklart upp Alexandra någonstans mellan alltsammans - under och i all röra. Jag kommer inte ihåg. Men vi hamnade på hotellet tillslut och vi fick champagne av snälla söta Tomas, plus en choklad - kola bakelse. Jätte mättande , för övrigt. Där någonstans i Alex I-phone knappande och mitt filosofiska tänk kom jag på det! FAN! Mitt legg ligger hemma. Ringer Johanna för att snällt be henne om att dom hämtar upp mig på nynäsgården för att sedan dra hem till mig och hämta legget och sen vidare till telegrafen. Dom ställde såklart upp!

Hem till mig kom vi runt halv tio, jag sprang in och hämtade mitt legg och föreslog att vi skulle dra till telegrafen direkt. Dom avrådde mig att åka dit såhär tidigt, med tanke på att telegrafen först öppnade klockan tio. Ha! Det visste jag väl?!!
Istället stack vi på en hemmafest som innebar en massa Youtube tittande med vår chafförs arbetskollegor, lite bugg och lite armbrytning. Därefter drog vi på telegrafen. En kö på närmare en timma, en inträdesavgift på 100 spänn och en onödig vistelse på stans trångaste krog på ungefär en timma innan jag tröttnade. Jag var trött.

Åkte hem.



.

publicerat i Vardag.;
Kevin har somnat mot min axel. Jag tror att han tyckte jag var smått tråkig som bara letade jobb, så helt hux flux så låg han lutad mot axeln, långt borta i någon dröm. Det är i alla fall skönt att han kan sova till min musik som spelas i bakgrunden! Men det är väl bara lugnande ljud, bevis på att någon eller något finns i det rum man befinner sig i.

God natt mitt hjärta.

Då var det roliga över.

publicerat i Vardag.;
Och just nu känns det som att jag kan börja gräva min egna grav.
Mår illa, är trött och seg i huvudet, har fått tillbaka Kevin, hämtat alla mina saker hemma hos mamma och pappa,
ont i magen, flottit stripigt hår, önskade att kvällen hade slutat annorlunda... You name it.


Fan. Fuck it all. Studenten är bara överskattad jävla bullshit.

God natt.

publicerat i Vardag.;

Helt sjuuuukt duktig har jag varit idag. Men! Jag erkänner! Jag har inte städat i köket, där som det är värst. Varför? Vem fan orkar med lukten som visserligen jag har skapat själv genom att låta sakerna stå kvar på diskbänken och blomma. Japp, så illa är det.

Hur som helst, mina ben är nyrakade, mitt hår nytvättat. Mina kläder hänger prydligt på min garderobsdörr, tillsammans med mössan och pappret om fotograferingen. Mina ögon går i kors och just nu längtar jag ingen annan stans än bort, typ till drömmarnas land. Ja, just för tillfället orkar jag inte ta mig längre bort. Jag hoppas att Johanna ringer på tills att jag vaknar i morgon, allt hänger på henne nu!

Ha ha.

Love.

Planeringen / och att se fram emot.

publicerat i Denise;
Mamma handlade allt - jag gjorde i ordning allt - åkte hem och satte mig på sängen.
Tänkte till - måste städa - fixa i ordning mig - diska och skura golven - bädda sängen och fixa till ett äpple till middag ( det fanns ett äpple över ) - föna håret och sen ringa Johanna - och framför allt; gå och lägga mig i tid.


Och det sista är jag ju ovan vid. Ha - ha - ha.

Islands in the stream.

publicerat i Musik;


Dolly Parton & Kenny Rogers - Kan det bli bättre?


Baby, when I met you there was peace unknown
I set out to get you with a fine tooth comb
I was soft inside, there was somethin going on
You do something to me that I cant explain
Hold me closer and I feel no pain
Every beat of my heart
We got somethin goin on
Tender love is blind
It requires a dedication
All this love we feel
Needs no conversation
We ride it together, ah-ah
Makin love with each other, ah-ah

Chorus:

Islands in the stream
That is what we are
No one in-between
How can we be wrong
Sail away with me to another world
And we rely on each other, ah-ah
From one lover to another, ah-ah

I cant live without you if the love was gone
Everything is nothin if you got no one
And you did walk in tonight
Slowly loosen sight of the real thing

But that wont happen to us and we got no doubt
Too deep in love and we got no way out
And the message is clear
This could be the year for the real thing

No more will you cry
Baby, I will hurt you never
We start and end as one, in love forever
We can ride it together, ah-ah
Makin love with each other, ah-ah


Ett kylskåpskallt äpple.

publicerat i Vardag.;

Jag sitter framför datorn i en av Alexandras gamla tröjor, en från USA om jag inte minns helt fel.
En med texten; "Happiness is a decision" tillsammans med en luftballong och massa annat skrivet på tröjan.
Den passar mig nu, alldeles utmärkt. Jag har inte gått upp ur sängen ännu. Jag har inte ens försökt resa på mig. Istället väntar jag på de samtal som ska komma från min mamma där hon säger att jag kan möta upp henne. Därefter skyndar jag mig till henne - hjälper henne hem och förbereder allt. Därefter ska jag smita hem, lägga mig och sova och försöka sova hela natten. En del av mig hoppas att jag inte hör väckarklockan i morgon. Men det är bara en liten del av mig.

Jag har levt på äpplen idag,
Frukost; ett kylskåpskallt äpple.
Lunch: ett kylskåpskallt äpple.

Middag; trligtvis ett kylskåpskallt äpple där också.
Frukost i morgon; äpplena är slut i morgon bitti. Illa.
Lunch i morgon; någonting som skolan bjuder på.
Middag: Jadu, vad jag än får för sallad på mottagningen...

Förberedelser.

publicerat i Vardag.;
Idag börjar förberedelserna inför morgondagen. Jag och Kevin ska ligga här i sängen i någon timme till, sen äta frukost, kolla på någon film och först därefter ska vi möta upp min mamma på någon affär och hjälpa henne hem med alla varor.

Konstigt nog så känner jag mig inte lycklig längre.
Så det är ingenting jag ser fram emot egentligen
det enda jag vill är att dagen ska passera förbi
så att jag kan få berätta hur bra min student var, 
men det sker först om några år
.

Min bästa kompis - och jag.

publicerat i Vardag.;

Kevin har somnat och jag antar att jag inte kommer vara så långt efter honom på den biten. I morgon bitti är dagis stängt och skolan har inte längre något krav på mig. Med andra ord så är jag ledig därifrån i morgon också. Ska bli skönt att få sova ut , utan avbrott i morgon. Men trots det så tippar jag på att jag kommer vakna klockan sex, av ren vana och titta på klockan för att sedan vända mig om, le lite och njuta av att jag inte behöver gå upp. Kevin sträcker ut sig i min säng, mysigast är det när han håller på att vakna i morgon bitti, när man omfamnar honom och ligger, myser och småpratar innan han blir vild och ska göra allt på en gång. Jag kom på en sak idag. Han är verkligen min bästa kompis; Kevin. Det finns ingen som jag berättar och pratar så regelbundet med som honom. Mjo, det skulle vara min mamma då, men hon får ändå inte reda på allt för mycket om mitt liv. Inte som Kevin, som lever mitt i det. Jag vill inte ens tänka på den dagen när han är mogen nog att förstå allt jag berättar för honom - och när han för det vidare på dagis eller till andra kompisar.
Oh-ow.

1

publicerat i Vardag.;
För en gångs skull så känner jag mig levande igen.

Känslorna styr det mesta.

publicerat i Vardag.;
Jag visste hur jag skulle känna mig. Trots det kunde jag inte förmå mig själv att inte ta chansen att träffa honom. Krama om honom och önska honom lycka till i livet... Jag saknar honom redan. För mycket känns det som. Men jag åkte till stan, stod där i regnet och fick frusna fötter och fingrar. Alla såg lika dana ut, med samma kläder, mössor och glada lyckliga leenden som berättade att två års plugg äntligen var över. Jag stog där i en timme innan jag fick syn på honom, nöjde mig och gick där ifrån - åkte hem.

Ibland är livet grymt taskigt mot en.
Ibland önskar jag att mitt liv hade sett annorlunda ut.
Punkt.

Lista.

publicerat i Onördigt;

- SKULLE DU HELLRE :
1. pierca näsan än tungan ? 
- Jag ska vara tråkig och svara inget.
2. Vara seriös än rolig ? - Rolig
3. dricka röd eller grön mjölk ? - Grön
4. brinna upp eller drunkna ? - Brinna upp. Så känns det just nu i alla fall när jag ligger med kläderna på med datorrn över mig, kan knappast bli värre, väl?
5. umgås med dina fiender eller föreldrar ? Föräldrar.

- RANDOM SHIT
1. är du kär i nån ? -
Jag visar kärlek till dom jag bryr mig om, men om jag är kär vette fan, i livet kanske.
2. sol eller måne ? - Måne.
3. vinter eller höst ? - Höst
4. vänster eller höger ? - Vänster.
5. solit eller regn ? - Soligt
6. vaniljglass eller chokladglass ? - Vaniljglass

- OM DIG :
1. hur mkt är klockan just nu ? -
11: 34
2. fullständiga namn ? - Denise Carlqvist.
3. Vart vill du bo ? - Närmare stockholm, kanske.
 4. hur många barn vill du ha ?- Så många som passar.
5. vill du gifta dig ? - Inte nödvändigtvis.
6. rullar du spagetti eller skär du den ? - Rullar.
7. har du ätit sushi ? - 50/50. Tål inte sjögräset.
8. lyssnar du på nu ? - Ljudet från MSN.
9. hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet ? - Noll. Har müsli dock.
10. humör ? - Glad och sorgsen.

- HAR DU.... DE SENASTE 24 TIMMARNA :
1. kysst någon ? -
Nej.
2. sjungit ? - Hela tiden.
3. blivit kramad ? - Ja , av min mamma tror jag.
4. känt dig fånig ? - Nej inte ännu.
5. saknat någon ? - Ja.
6. dansat galet ? - Nej, inte vad jag kommer ihåg.
7. klippt håret ? - Nej.
8. gråtit ? - Wierd att ens nämna det, men ja.
9. ljugit ? - Nej.
10. blivit kysst ? - Nej, är inte det typ samma sak som att kyssa någon?

- GREJER :
1. har du någonsin blivit jagad av polisen ? - 
HAHA nej.
2. har du en hund ? - Nej.
3. sover du helst sj eller med någon ? - Med någon.
4. tror du på spöken ? - Nej, som oftast inte. Jag tror på mig själv när jag säger att jag absolut inte vågar kolla på efterlyst på kvällarna, för att jag är rädd att någon ska ta sig in i min lägenhet när jag sover, där emot.

Stockholm.

publicerat i Vardag.;

Mamma och pappa tar Kevin från dagis idag. Mina änglar, som ställer upp så för mig.
Jag ska in till stan en snabbis. Tänkte åka ganska snart - varför vet jag inte. Men bara ta det lugnt där inne känns det rätta för mig att göra just nu. Ska in till stadshuset och kolla när några vänner blir klara med plugget. Skönt för dom, å andra sidan är det min tur på Lördag. Ska bli skönt att få tänka på någonting annat i några timmar. Louise och någon kompis från USA kommer hem till mig i eftermiddag/kväll när jag kommit tillbaka till nynäs. Det betyder att jag måste städa - på ett eller annat sätt. I morgon ska jag sova jätte tidigt, typ fyra. Troligtvis så somnar jag inte förrän klockan tio som vanligt. Men om jag kan tvinga mig själv i säng tidigare så skulle jag för en gångs skull älska mig själv.

Någon som vill önska fint väder åt mig på lördag?

Trotsig tonåring?

publicerat i Vardag.;
Kevin är inne på toaletten och gör nr; #2.
Det går alldeles för fort och jag ber honom sitta kvar en stund till för att han ska få ... ja, ur sig allt.
"Men aaah."
"Kevin, det är viktigt att du sitter ner en stund".
"Men JAAH"
"Bra hjärtat."
- han går där ifrån och in på toaletten igen och muttrar -
"Jag fattar inte, mamma. Jag fattar inte. Åh!"

Hoppet sviker aldrig.

publicerat i Vardag.;
Jag är lycklig.
Men ändå nedstämd.
Jag vet vad som kommer att hända,
men för det så ger jag inte upp.


- hoppet är det sista som sviker mig.

Jag vet vad som kommer hända,
men ändå är jag nedstämd.
Klumpen i magen vill inte släppa.
Dels en oro för framtiden, nästa vecka - vad händer då?


- Men hoppet är det sista som sviker mig.

Jag ger aldrig upp.
Jag är lycklig, trots att det är någonting jag måste intala mig då och då.
Jag vet egentligen inte alls vad som kommer hända,
men den nyfikenheten får mig att vilja komma närmare mitt mål.

- Hoppet är trots allt det sista som sviker mig.

I-landsproblem.

publicerat i Onördigt;

- Man svär över att busschaffeuren kör så sakta när han samtidigt som han kör, även pratar i mobiltelefonen.
- Man svär över att man har väntat i över en minut på att en sida skall ladda klart och när det väl kommer upp en text i rutan så är det "Sidan kan inte visas".
- Man svär över folk som städar i trappuppgången klockan åtta på morgonen när man vill sova. En sak hade varit att dom kunde städa, en annan sak är att dom talar så högt i trappuppgången att det ekar in till mitt sovrum.
- Man svär över att mjölken gått ut ur datum precis när man var sugen på ett glas O'boy.
- Man svär över att man måste göra prov sista dagen i skolan.
- Man svär över att man har köpt för små skor och man får skavsår och blåsor på fötterna.
- Man svär över att tågen inte går som dom ska; även fast man inte ska åka med det själv.

Haha. I-landsproblem var det va?

Helt död.

publicerat i Vardag.;
Jag känner mig bokstavligt talat helt död. Jag vet inte vad det är med mig. Iskalla fingrar och ett segt humör samt konstant trött tyder ju ganska tydligt  på någon form av vitaminbrist, kanske? Eller så är det för att det är kallt ute - och för att jag kom hem för en halvtimme sedan. Ändå har jag legat under täcket sedan den stunden som jag kom innanför dörren. Mer eller mindre i alla fall. Plus att jag åkte buss hela vägen hem. Så rent teoretiskt så har jag inte varit ute mer än 20 minuter sammanlagt idag... Jag ska städa idag, packa ihop kläder till Kevin och sedan ge morsan dom. Hon ska tvätta upp allt med en ordentlig omgång av blekningsmedel. Kevins (en gång i tiden) vita jeans skall förbli vita till min student. Jag hoppas innerligt att min mamma kan trolla...

Jag är trött nu. Jag tror att jag ska sova i någon timme. Kanske två. Eller varför inte sova bort hela dagen.
Det sista lät jätte skönt.
By the way;
Jag har börjat på andra boken nu.

Spännande.

Planeringen för veckan.

publicerat i Vardag.;
Galet mycket förberedlelser har jag.
Nu i morgon tänkte jag hinna till arbetsförmedlingen. Plugga till provet som jag har i filosofi på torsdag (ironiskt nog så har jag inte ens öppnat den boken ännu, vilket suger hästballe - med tanke på att jag lovade Per att plugga "varje dag fram tills provtillfället! Yea right) Sen så ska jag städa upp HELA jävla röran, tvätta alla kläder och lakan som ligger utspridda i min lägenhet, samt den filten som Kevin fick för sig att sätta revir på genom att kissa på den. Mysig unge man har. Sen så ska jag hjälpa mamma framåt fredag (med tanke på att dagis är stängt) att förbereda all mat till min studentskiva. Kolla upp hur många det faktiskt är som kommer. På torsdag ska vi även göra en övning för hur själva utspringet och själva upträdanden som esteterna ska göra skall bli. Alltså en patetisk general repetition över hela våran student. Underbart. Jag ska även läsa några sidor ur min andra Twilight bok som Alex kom över med till mig förra veckan!

Den första boken är ett MÅSTE att läsa, alltså.

Tack hjärtat för att du tipsar så bra.

Mitt internet är lite puckat nu, så det är nog säkrast att jag stänger av datorn.
Pusskalas, alla vänner.

TPH.

publicerat i Vardag.;
Arbetsintervjun var inte som förväntat. Dels för att jag trodde att jag hade sökt jobb som personal i den nya butiken som kommit till nynäshamn, (the phone house), men så var inte fallet. Nej jag hade tydligen sökt som en irriterande jävla gatuförsäljare. Sånna som man kan tänkas se inne på en ICA butik mitt under en lönehelg, eller på en konser och på stockholmsveckan på gotland. Hur som helst. Killen som hade hand om oss tyckte att jag gjorde jätte bra ifrån mig och trodde tydligen på mig som försäljare.  Vilket misstag. För nummer ...

1: Jag kan omöjligt ta mig in till Sickla varje morgon kommunalt innan klockan halv nio för att bli puchad av honom och hela det övriga teamet.
2: Jag kan inte jobba från kockan halv nio till klockan sju, inne i stockholm för att sedan åka hem och vara en pigg och glad mamma i EN timme innan Kevin ska sova.
3: Om jag inte säljer några mobiler, får jag inte heller någon lön.
4: Eskilstuna, Uppsala och Västerås, är absolut inte tänkbara arbetsplatser för mig.

Lockande var dock lönen som man kunde få om man verkligen klassades som en bra säljare. Jag tror dock inte att jag kommer hamna där innom den närmsta framtiden om jag nu skulle få jobb där.

Så nej tack, The Phone House, Sickla.
Hur lockande det än låter så är det ingenting för mig.

Grilla i sommar kanske?

publicerat i Vardag.;
Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här.   
Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till, 
  
Eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör.   
Förmodligen eftersom det medför vissa risker (tändvätska, eld osv.). 
   
När en man erbjuder sig att grilla händer följande: 
   
Rutin: 
Kvinnan handlar all mat 
Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten. 
Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen. 
   
Här kommer det viktiga:
 
MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.   
  
Mera rutiner:
 
Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare. 
Kvinnan  går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet! 
   
Viktigt igen:
 
MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.   
  
Ännu mera rutiner:   
Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk. 
Efter maten så dukar kvinnan av och diskar. 
  
Och viktigast av allt: 
Alla tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter. 
Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han har misstänkt länge) att det aldrig går att göra en kvinna nöjd! 

Jag har alla chanser i livet.

publicerat i Vardag.;
Igår;
- Klassmiddag på baksidan. Festen slutade runt tre i natt. Flera av klasskompisarna sov över. Luktade lagom gott i lägenheten måste jag erkänna, både vin och öl som doftade ljuvligt.
- Fick jobberbjudande. Ska in till Nacka i morgon på en introduktionsintervju eller något liknande. Happy happy.



Två heltidsjobb. Hur ska jag kunna puzzla ihop detta nu?
Oh-oh!

Idag;
- Planer inför studentdagen
- Ska lämna CV och Personligt brev på ett café i nynäshamn idag.

Bye bye.