Glad valborg.

publicerat i Högtider;
Jag har glömt att önska glad valborg. Jag själv firar inga högtider så det är en himla tur att vi har Andreas i vårt liv som tvingar ut oss bland folk och folksamlingar och till brasor och som tvingar oss till att fira smått. Jag har tagit en massa bilder också, men givetvis på mobilen. Så dom visar jag först i morgon. Lika bra kanske det är för jag orkar verkligen inte ladda upp bilder nu.

Men i morgon... då får ni veta om vår valborg.

Slarvmaja

publicerat i Denise;

Jag är så otroligt slarvig att jag kan bli rädd för mig själv ibland. Som min mobil, jag kan hålla den en minut och en annan kan den vara borta. Då menar jag alltså borta! Det slutar oftast med att den ligger i ett par byxor som har hamnat i tvätthögen och är inte Andreas hemma så får jag be någon av mina facebookvänner ringa till den tills jag lokaliserat var jag kan tänkas hitta den.

För tillfället är mitt headset borta, det har varit borta sen i fredags och jag tycks inte hitta det någonstans. Fan!


På bilden har Kevin hittat mina solglasögon som varit borta i ett år snart! Bingo!

Alvin och gänget.

publicerat i Filmer/serier;
Godmorgon!

Kevin och jag har legat i sängen och spanat in Alvin och gänget nu på morgonen. Haha, älskar verkligen chipmunks. Både Kevin och jag låg och diggade till musiken. Igår påbörjade vi den filmen men jag fick avbryta efter halva då jag var alldeles för trött och tvingade Kevin att somna också. Så det första Kevin gjorde i morse var att skrika på mig att jag skulle komma in och lägga mig bredvid honom och kolla klart på filmen. Supermys.

Nu ska jag väl röra mig upp ur sängen och fixa frukost åt familjen. Andreas får fixa något själv då han fortfarande sover, men till mig och Kevin ska jag nog kunna röra ihop någonting.

Middag

publicerat i Denise;

Nu är vi i bilen på väg hem från Tumba och middagen vi var bjudna till. Det var riktigt gott och nu känns det som jag kommer rulla direkt in i sovrummet och sova riktigt tidigt! Haha. Jag är helt slut. I natt var jag vaken till halv två och gick upp halv åtta så det kan vara en av anledningarna till att jag är så trött.

Nej nu ska jag fokusera på vägen som går i zick zack så att jag inte spyr!

27 april.

publicerat i Denise;
Ikväll ska jag och la familiá iväg på middag hos Andreas- systers -mans föräldrar. Långsökt, i know, but that's the truth. Haha. Ska bli mysigt att bli bortskämd med lite mat och framför allt bli bortbjuden utan att behöva tänka på att diska! Jag har hört det ryktas om att det blir gulaschsoppa också. Finns det något bättre?
Skulle inte tro det va. Kan knappt tänka på det utan att dreggla lite i mungipan, haha.


Jag ska snart dra med mig Kevin till affären för att köpa nudlar. I want. I need. I got to have.
Kevin var lika sugen på det han också. Tur för honom för jag tänkte inte köpa något annat, tihi.

Igår var jag med min arbetskollega Nettan. Var jättemysigt att bara snacka av sig, promenera en lång promenad, ta en glass i hamnen och bara mysa. Det behövdes verkligen.

Igår var det den 27:e april också. Bara så ni vet.
Inget speciellt med den dagen alls faktiskt. Men jag tänkte att den kunde få uppmärksammas lite extra.

Fotoshoot.

publicerat i Jobb;
Det blev lite fotojobb ikväll. Men gud så trött jag är nu. Har lite för mycket adrenalin i kroppen för att sova precis på sekunden dock. Men bör slockna inom tio hoppas jag.

Ljussättningen i rummet var okej, men inte när folket började fyllas på och det var sextio man man skulle fotografera. Ni ska veta att endast 10% av dessa människor stod stilla under fotograferingen, medan resterande 90 procenten gjorde det man visserligen skulle göra, men blev alldeles för suddiga på mina bilder! Haha. Men kul var det.

Andreas lär komma hem om en halvtimma - timma, själv ska jag upp kvart i sju i morgon så jag är lite så där efter i planeringen, om ni förstår vad jag menar. Mitt psyke kräver nämligen minst åtta timmars sömn, ibland mer. Och nu om jag räknar på mina fingrar så är jag glad om jag får sju timmars sömn.

Jag orkar dessvärre inte ladda upp någon av bilderna jag tog. Men i morgon kanske ni får se... någon.

Amnesia.

publicerat i Denise;
Okej, det är torsdag och Kevin kom hem från sin pappa vid tolvtiden idag. Varje gång han sover borta över natten så känns det som han är borta i en evighet. Jag är helt enkelt inte skapt för att vara ifrån honom. Simple as that.

Ikväll ska vi kika om vi kan hitta någon som kan sitta barnvakt dock - jag ska få aggera fotograf på ett uppdrag ikväll, OM vi hittar någon som kan passa Kevin såklart. Så viktigt känns inte detta fotouppdrag att jag är i akut behov av barnvakt.

Igår var jag och Andreas barnfria och ensamma bara han och jag på evigheter. Och exakt vad gör vi? Jo, vi spelar dataspel - dude come on. Vi hamnade framför spelet Amnesia, så Andreas var tvungen att ta in sina högtalare för att skrämma skiten ur mig. Så det slutade med att jag gick efter Andreas som en knähund hela kvällen och försökte leka inte nudda golv. Det kanske bara är jag - men jag har en sån enorm fobi för golv när jag är rädd! Det känns som någon ska ta tag i mina fötter och skära av min hälsena eller något. Därför ligger jag oftast i fosterställning när jag ska sova efter att ha sett en skräckfilm, hua!

Nåväl, måste påbörja middagen.Pewdiepie ♥

En tredje person.

publicerat i Denise;

Dagens mamma är ganska tråkig. Pumpar hög musik i öronen från sin Iphone. Just nu är bytte låten från Da Buzz till Marie Fredriksson's låt Tro. Hon mimar lätt och tyst till låtarna hon kan. Hon vill inte störa sin sambo som ligger och sover i rummet intill. Som ett tidsfördriv så tar hon massa egobilder. Funderar på om hon vill åka på bio och äta ute tillsammans med sin kärlek idag eller inte. Kanske ett parti bowling skulle göra dagen lite lättare.

Jobbet har inte hört av sig så hon har lätt för att tänka massa negativa tankar idag. Hon byter låt igen, denna gång till Ace of Bace - What a beautiful morning. Förhoppningsvis så smittar låttexten av sig och får henne på gott humör. Egentligen vill hon bara cykla till dagis och krama på sin skatt. Hon känner att hon inte fick en bra kram eller puss. Det kommer störa henne till imorgon och hon kommer sitta med en klump i magen hela dagen.

Det hon intresserar sig mest för just nu är att tala om sig själv i tredje person.
Schitzofreni? I donno. But she likes it.

Pappa.

publicerat i Kevin 6 år;

När Kevin låg och sov igår fick jag ett SMS av hans pappa som frågade om han kunde hämta Kevin idag och ha honom över natten till i morgon. Jag gick med på detta för att jag visste hur mycket Kevin längtat efter honom. Här om dagen bröt han ihop när jag skulle ta hem honom från dagis då han trott att pappa skulle hämta honom, och man såg besvikelsen i ögonen när det "bara" var jag som kom. Så imorse viskade jag i Kevins öra när han fortfarande låg och sov "Pappa hämtar dig idag på dagis" varav ett stort leende bredde sig över hans ansikte. Så i morse snabbpackade jag kläder och skor till Kevin. Och Kevin själv var ganska snabb och förväntansfull över hans kvalitétstid med pappa.

Själv blir jag ganska depp nu över att veta att Kevin inte kommer komma hem till mig i eftermiddag. Men det är lugnt. Jag får stå ut helt enkelt. Om jag är ledig imorgon från jobbet så får Kevin vara hemma med mig och berätta om allt bus han gjorde med pappa.


Min prins. ♥

Var är min lilla kille.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin har varit otroligt duktig de senaste veckorna (Jag vågar nästan säga den senaste månaden), då han varje morgon har gått upp (visserligen efter några minuters tjatande - men man får komma ihåg att grabben bara är sex - och klätt på sig. För bara ett halvår sedan så var det ett riktigt pussel att få på honom kläder, skor, ytterkläder, komma ut till bilen, få på honom säkerhetsbältet och få honom till frukosten i tid. Idag är det tvärt om. Han ser fram emot att få komma till dagis nästan jämt. Han bråkar väldigt, ytterst sällan och är det en tendens på något negativt så går det att leka bort innan det lyckats göra skada.

Jag måste bara säga att min lilla grabb. Min lilla sexåring. Min lilla trotsiga unge, börjar bli riktigt stor.

Alla är inte lika lyckligt lottade.

publicerat i Vill du bli ung förälder, klicka här!;
När jag var femton (alltså bara barnet själv) så satt jag öga mot öga med två blåa streck på ett graviditetstest i vårt badrum. Detta betydde att testet var positivt, men i mitt huvud kändes det allt annat än positivt. Jag gick i nionde klass och hade då inte ens fått vetskap om vilket program jag skulle få komma in i gymasiet. Jag hade inte världens bästa betyg i grundskolan och kände mig inte heller helt motiverad till att sitta i skolbänken under yttligare tre år. Men jag kunde inte förmå mig själv att sluta tänka på framtiden.

Jag visste och kunde själv relatera till hur mina föräldrar skulle reagera när jag hade tillräckligt med mod att berätta att jag var gravid. Dom skulle inte precis ställa sig upp och jubla och inte heller skicka mig till en kvinnoklinik för att låta mig utföra en tvångsabort. Valet skulle istället vara helt och hållet mitt beslut att ta och dom skulle stötta mig i vilket beslut jag än tog. Men alla är inte så lyckligt lottade. Och kanske var inte jag det heller.

Jag förlorade massa nära vänner på vägen in mot vuxenvärlden. Jag fick tillåta mig själv att trampas med blickar och med tissel och tassel bakom min rygg. För det är sånt man får acceptera och ta när man sticker ut och inte är som alla andra. Själv har jag och kommer alltid hata normen "normal". Vem exakt är det som bestämmer var normen för normal ska sträcka sig? Det finns ingen modell, motstock eller mall som förklarar vem av oss som är normala och vem av oss som är utanför.

Jag försökte välja att inte vara onormal. Jag tänkte att om jag valde att tala öppet om det så skulle det kanske bli mer accepterat. Men istället fick jag glåpord som "Du har förstört hela ditt liv!", "Du kommer aldrig att bli någonting", "Jävla socialfall", "Gör en abort och rädda din tånårsperiod" och tillock med en varning om en anmälan till socialkontoret för min ringa ålder.

Redan första veckan som officiellt gravid så hade jag mer att bevisa för folk än vad en nybliven mamma har.

Men vad jag hade - som lyckligt lottad var min familj och mina närmaste vänner som fortfarande stod vid min sida och accepterade mitt val i livet. De som kunde ta det faktum att alla inte är lika, inte tänker lika och inte aggerar lika i alla situationer de ställs inför - de vänner fortsatte vara mina vänner och är än idag!

Jag kunde inte tänka mig en säker framtid med Kevins pappa. Vårt förhållande var rangligt redan från start och jag hade inte fått prova på singellivet innan jag gav mig in i mammalivet. Så att vårt förhållande skulle hålla kändes det aldrig som. Det var mer en tidsfråga när det skulle ta slut. Det hängde på detta, och alla våra fördomar kring den höga åldersskillnaden som gjorde att vi valde gå skilda vägar.

En femtonåring, en niondeklassare har absolut ingenting gemensamt med en tjugoåttaåring, punkt.


Kevins pappa blev mitt största bästa misstag då jag som artonåring frigav mig och gick ut i singellivet. Jag fick stöd från mina föräldrar som gick in som borgenärer åt mig då jag var i akut behov av en egen lägenhet. Och samma höst, några månader senare efter uppbrottet så fick jag flytta in i det som skulle komma att vara mitt hem fram tills dess att jag träffade Andreas. Jag som fortfarande hade ett år kvar på gymnasiet fick kämpa hårt för att få ekonomin att gå ihop. Men det fungerade. Utan mina föräldrars stöd, mina vänners ständiga "sova över"-partyn som de själva annordnade och utan min lilla pigga, glada och lättsamma grabb så hade mitt liv troligtvis sett annorlunda ut - men som jag hade det då var rena drömmen mot vad jag kunde ha haft det.

Men alla är verkligen inte lika lyckligt lottade.Kevin och Mormor.


Kevin med hans bästa vän, morfar.


Kevin med bruden som bor i Australien nu (hans gudmor).


Kevin med världens snyggaste Brunett, Alexandra.


Världens bästa vän, stöd, syster, bonusmamma - allt man kan tänka sig, Anna!

(Alla bilderna är från 2008!)

Det finns massa fler vänner, massa mer stöd och mängder av kärlek vi fått under åren. Både som gravid och som mamma av en rad olika människor.

Mamma är tandfen.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin har fyra lösa tänder nu. De övre "Kanintänderna" eller de två övre framtänderna samt de två tänderna som är placerade på samma plats i underkäken är lösa. Bara det att Kevin är alldeles för rädd för att vicka på sina tänder. Jag vet inte vad han tror kommer hända om han vickar loss en av sina tänder. Men rädslan för att tandfen ska komma verkar vara ett faktum! Jag kanske ska berätta för Kevin att tandfen faktiskt inte finns på riktigt. Jag menar, i alla lägen är det väl inte nödvändigt att ett barn vet saningen om "dolda" traditioner som tandfen?

För några år sedan så insåg Kevin att det var morfar som var jultomten. Och gissa vad han sagt de nästkommande år?

"Jag tyckte det var bra att det var morfar som var tomte. För jag var rädd för tomten när jag var liten mamma, men när jag såg att det var morfar så var jag inte så rädd längre. För jag känner ju morfar och han är snäll!"

Är det nu jag ska komma in med frasen:
"Älskling, mamma är tandfen!"


Jesper.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin har en kompis som bor granne med oss. Bara det att denna kompisen har ett problem, han glömmer bort Kevins namn och kallar istället Kevin för Jesper. Jag finner detta måttligt irriterande med tanke på att kompisarna brukar komma upp, plinga på dörren och ställa frågor som Kevin undrar. Det slutar med att det plingar på, jag öppnar, dom frågar något i stil med; "Får Jesper gå över vägen till andra sidan till parkeringen?" Varav jag blir måttligt irriterad, biter mig själv i tungan för att inte snäsa "Det får ni fråga Jespers föräldrar om", och istället svarar jag med snäll (troligtvis översnäll) röst. "Om det är Kevin ni talar om så är det helt okej, om han kollar över vägen ordentligt innan han går över!"

MIN SON HETER KEVIN! KEVIN KEVIN KEVIN KEVIN!


Mina killar ♥

Blogga om ingenting och allting.

publicerat i Denise;
Det är pillrigt och finurligt att blogga om något när man egentligen inte har någonting att blogga om. Okej, jag har jättemycket att blogga om egentligen. Men ingenting som känns värt att blogga om, om ni förstår vad jag menar.

Idag hade jag och en liten söt kille på jobbet i uppgift att gräva en vulkan i sandlådan. Herregud säger jag bara. Jag var helt slut när vi hade grävt oss genom halva sandlådan samtidigt som hans kompisar fyll vulkanen med "socker" (som är ljus sand - läs min frustration mellan raderna när dom hivade i flera hinkar med ljus sand i vulkanen som vi precis byggt upp!) Haha. Men dagen gick extremt snabbt vilket underlättade. Nu där emot ligger jag helt död i sängen. Måste snart (typ nu) gå upp och laga middag - om jag orkar det vill säga.

Kevin ska gå ut med grabbarna och leka på gården nu.
Då får jag stå i köket själv och bestämma käk!

Working 9-4 what a way to make a living.

publicerat i Denise;
Jag slängde in Kevin på dagis tidigt i morse. Nåväl, för en timma sedan åkte vi hemifrån, så vid tjugo i åtta var han på dagis i alla fall. Nu ligger jag i sängen men ska strax ut för att äta en snabb frukost. Vid nio börjar jag jobba och slutar till fyra. Äntligen lite normala arbetstider! Me like.

Nej, om man skulle ta och fixa i ordning sig.

Prinsessa.

publicerat i Denise;
När jag var liten så hade vi en granne, en äldre man runt sena sjuttio, tidiga åttio år. Han bodde länge granne med oss och under min uppväxt så var han alltid den "ensamma farbrorn". Han var jättelång och smal och tog alltid stora kliv när han gick mellan dörren och parkeringen några meter bort. Han hade aldrig besök under alla dessa år och gick aldrig någon speciell stans utanför sin lägenhet annat än till affären och hem.

När jag växte upp fick vi lite bättre kontakt och varje gång jag var ute på gården och åkte inlines så vinkade han åt mig och hälsade med frasen "hej prinsessan".

Åren gick och jag blev fortfarande kallad för "lilla prinsessan" av honom. Vid de få tillfällen jag kom och hälsade på i hans lägenhet minns jag att vi alltid kom in från baksidan - rätt in i vardagsrummet. Där hade han ett stort bibliotek, väggarna var fyllda av bokhyllor och fulla med böcker. Det jag tänkte då var bara "Undrar var har han gömt TV:n någonstans?"

Jag minns en dag, när jag var tretton och ambulansen stod utanför hans dörr. Jag fick en obehagskänsla i magen och var säker på att han var död. Men istället kom en bår utrullandes, en glad man satt på britsen med en gul landstingetfilt lindad runt sig och log när han fick se mig,
och som vanligt så kom frasen

"hej prinsessan, var inte orolig."

Någon vecka senare dog han. När han dog fick jag se hans barn första gången under alla år.
Jag tror inte att farbrorn var ensam dock. Han hade sina miljoner vänner i vardagsrummet - han hade sin fantasivärld i alla sina böcker.Så här minns jag det... typ!Det här med framtidsdrömmar.

publicerat i Denise;
När jag var mindre, låt oss säga runt 8-9 så hade tjejerna i klassen kommit in i en "modellålder". Alla snackade om att dom ville bli modeller när dom blev stora. Så mina tidigare vetrenärplaner lades på hyllan för jag, med mina dåvarande 129 cm ville ju också bli modell. Men det gick ju inte, för enligt tjejerna i klassen var man tvungen att ha jättelånga ben, jättelånga ögonfransar, utväxta naglar och väga så lite som möjligt. Så då passade jag inte in. Och som tjej skulle man absolut inte leka med killarna i klassen, vilket jag gjorde hela tiden, klättrade både i berg och träd vilket gav mig blåmärken och rivmärken på hela kroppen.

Så där någonstans slutade jag drömma om vad jag ville bli som stor. Jag tänkte att det kanske var lättare att ta dagen som den kom, mer än att sträva och ha ett mål. Och det ser ju vi alla hur bra det har gått. (Host host).

Bullshit.

publicerat i Vill du bli ung förälder, klicka här!;
Lite saker jag tycker är dåligt med TV och unga föräldrar.

Kanaler som promotar unga föräldrar. Som 16 and pragnent, unga mödrar och alla såna bullshitprogram. Vad händer? Jo detta program skildrar en "vardag" ur en ung mammas liv. Det ska helst skildras ur ett så puttinuttigt perspektiv som möjligt (bröllop, mys med det nyfödda barnet, aktiviteter med de större barnen och allt ska vara så rosa och sött som det bara går) och de gånger det är caos i den vardagen under inspelningen, den dagen kan man räkna med att det är tio gånger värre när kamerorna är avstängda.

Vad ger det då tittaren? Låt oss säga att medelåldern för ett sådant program är just i huvudrollsinnehavarnas ålder, runt 16 - 20, 20 - 25. Detta innebär att dom får en skev syn på hur det är att vara ung och förälder och deras tidigare drömmar om att bli ung förälder bres på då det tydligt framgår i programmet att en utsatt grupp människor som unga föräldrar uppenbart får hjälp av människor, rättsystem och familjen runt omkring.

Detta stämmer verkligen inte - inte i alla lägen i alla fall.
Som jag skrivit tidigare så har man som ung mycket mer att bevisa för allmänheten.

Några frågor på det?

image description

 

image description


Halvfullt eller halvtomt.

publicerat i Kevin 6 år;
Jag fyllde Kevins mellisglas halvtomt med nyponsoppa. Tills det for i golvet och all  den halvtoma nyponsoppan plötsligt blev halvfull och överallt på köksgolvet. Hur kommer det sig att det lilla blir så galet mycket när man tvingas torka upp det?

Kevin skämdes - tills jag berättade för honom hur många gånger jag tappat och spillt saker. Då började vi båda skratta och så var problemet över. Nåväl, problemet om att torka upp nyponsoppan från golvet kvarstod givetvis.

Ett tips. Lite i taget, lite i taget, lite i taget!
Det underlättar alla små olyckor!
Måndag måndag måndag.

publicerat i Vardag.;
Knasigt.
De dagar jag bloggar superdåligt på - de dagar får jag mest besökare. Normalt? I donno. Haha.

Jag åkte i alla fall ut till ingenstans idag för att jobba några timmar. Det blev att jobba med några riktigt härliga ungar och supertrevliga pedagoger. Så dagen gick jättefort. Jag hade en jättekort dag idag också. Så det kan vara en förklaring till varför dagen blev så pass kort och gick så snabbt som den gjorde.

Kevin blev lite besviken när jag kom och hämtade honom dock. Hans pappa ska hämta honom någon gång i veckan så att dom kan få lite kvalitétstid tillsammans. Men Kevin förväntade sig att han skulle hämta honom idag och man såg besvikelsen i hans ögon när jag kom. Men men, thats life. Jag ska prata med Kevins pappa idag om när han ska hämta honom. Förhoppningsvis blir det i morgon då han har Mulle på onsdag. Och nu är det bara tre mulletillfällen kvar innan det är Mulleavslutining. Galet vad fort tiden går!Jobba.

publicerat i Vardag.;
God morgon.

Snart ska jag göra mig i ordning för att jobba i några timmar. Motivationen till att jobba på en söndag är... så där. Förhoppningsvis blir det en kort dag (typ till klockan två) så jag hinner hem till Kevin innan Andreas ska lämna sin dotter.

Ungarna ligger vakna i rummet och snackar med varandra nu samtidigt som Tom & Jerry går på TV:n i bakgrunden. Riktigt mys.

Jag har inte vågat dra upp persiennerna än. Tänk om det regnar ute, usch!

Det här med döden.

publicerat i Kevin 6 år;
Den här dagen har sprungit förbi alldeles för snabbt, usch.

Vi började dagen med att äta en snabb frukost och därefter drog vi ner med barnen till coop och lekplatsen. Där spenderade vi två timmar av förmiddagen medan ungarna for runt. Sen drog vi hem och åt en ordentlig Tacolunch. Farmor Yvonne kom hem och gjorde oss sällskap under lunchen, riktig mys.

Idag går också en extra tanke till Kevins biologiska farmor som gått bort idag.
Det är otroligt komplicerat att förklara för ett barn vad döden innebär. Men jag tror han är medveten om vad som hänt...

Trolldeg.

publicerat i Denise;

Gubbe under uppbyggnad.


And he's alive. He's name is mr Pink Green.


Ungarna leker som galna med trolldegen som Andreas framställde på några minuter i köket precis efter maten. Så dom har alla tre varit sysselsatta nu ett bra tag, haha. Själv har jag legat och degat, kollat in alla mongo bilder och serier på existenz, 9gag och läst om Anders på aftonbladet. Trots att man inte vill lägga energi på den mannen så har man inte mycket att välja på. Han borrar sig in i hjärnan och maniskt måste man följa varje utlåtande fram till domen är ställd. Nåväl, jag måste i alla fall.

Snart ska vi gå och hyra film. Barnfilmer till ungarna är det tänkt. Men hittar jag någon bra så ska jag se till att norpa åt mig en jag också.

Spyr.

publicerat i Denise;
När jag lagar mat för två barn och två vuxna (nu snackar vi tacos här) så krävs det enligt min bild:
- Ett kilo köttfärs.
- En halv gurka.
- Fyra eller fem tomater.
- Två paprikor i olika färger.
- En burk majs.
- Två olika sorter av oliver.
- Tre olika såser, stark, mild och gräddfil.
- Plus Guacamole.
- Massa ost.
- Sju eller åtta burkar läsk (jag köpte nio utifall att).
- Sexton mjuka tacobröd.
- Tjugo "taco-båtskal"

Och vad blev över?
Två paprikor, massa oliver, nästan alla tomater och all gurka. Mer än ett halvt kilo köttfärs, en halv burk majs, alla "taco-båtskal" förutom fyra, åtta mjuka bröd, mängder av ost, sex läskburkar...
Gissa vad vi käkar till lunch i morgon! (Känns som jag bara skriver om mat i bloggen nu mer) Hihi.
 


Måsten.

publicerat i Denise;
Jag måste gå och handla. Familjens önskemål om att äta tacos ska snart slå in. Tänkte köpa en överraskning åt Andreas också för att han är så fin - och för att han bara är min så klart. Lite vardagsuppskattning så här på en fredag kan väl aldrig sitta fel?

Jag ska tydligen göra en egen guacamole, så förhoppningsvis är inte alla avocado aphårda i affären. Jag snackade med min Australiensiska vän idag också. Hon fick höra hur bra min mage mådde efter två liter spenatsoppa som jag tryckte i mig till lunch. Haha. (Bra vetande liksom). Hon asgarvade och sa att "fan, nu kan man säga att dina fisar verkligen hörs till andra sidan jorden". Så skrattade vi lite mer.

Det är typ det bästa som hänt mig idag.
Förhoppningsvis har ni haft en lite bättre eller innehållsrikare dag än mig, haha.

Vaken

publicerat i Denise;

Jag ligger vaken och lyssnar till regnet som sipprar mot rutan. Det näst intill spöregnar. Men det gör mig ingenting. För jag har inte fått ett erbjudande om jobb än, så då har jag bestämt mig för att vara hemma med Kevin!

Lite tända ljus, en god frukost och lite film. Hur låter det?

Vi får se om Kevin är tänd på idéen bara. Haha.

Har man tråkigt så har man.

publicerat i Denise;

Temple run har som sagt varit ett underhållande tidsfördriv de senaste veckorna. Men nu när jag bara har dom svåraste uppdragen kvar så börjar spelet bli ganska tråkigt. Haha, man vill ju ändå ta sig framåt, eller hur!

Svaret är nej!

publicerat i Denise;

Jag ska äta middag nu. Precis allt med aktiviteten drog ut på tiden så vi är lite sena med rutinerna här hemma, men roligt var det. Jag hade den aktiviteten som krävde längst tid dock. Men annars var det superkul! Jag får berätta mer om allt någon annan dag.

Nyss så stoppade jag in min kebab för uppvärmning i ugnen. Jag frågade Andreas om man verkligen kan värma frigolit... Svaret på den frågan var enligt Andreas ja, men enligt vår ugn, nej!


Stressigt!

publicerat i Denise;

Om femton minuter ska vi mötas upp här utanför innan vi ska iväg och rigga för en aktivitet med Andreas firma. Just nu känner jag mig oerhört flexibel som kan komponera ett snabbt inlägg samtidigt som jag äter en torr kebabtallrik till lunch. Det känns dumt att ha vitlökssås på när man ska tala inför 150 personer.

Vi får höras efter allt detta fläng helt enkelt.

100 saker man inte bör säga under sexakten.

publicerat i 100 saker;
- Är du inne redan?
- Din bror är faktiskt ganska snygg.
- Vad ska vi äta till middag?
- Jag tror jag blev gravid nyss.
- Pilla på dig själv en stund, jag vill bara se klart på det här programmet.
- Fan! Tvätten!
- Min förra kille var...
- Tycker du jag är tjock?
- Min mamma ringde idag, vet du vad hon sa?
- Är du redan färdig?
- Kan vi inte släcka taklampan?
- Jag får konstiga utslag och prickar av grädde.
- Kan du ge mig fjärrkontrollen?
- Kan du försöka att inte andas på mig?
- Du ser verkligen jätterolig ut naken.
- Ska den verkligen vara så liten?
- ZzzZzz.
- Jag försökte stöta på din kompis, men så kom du!
- Försök att inte fläcka ner här va, jag har precis bäddat rent!
- Hoppas du är lika snygg när jag är nykter.
- Men jag som precis har borstat mina tänder.
- Fan, fick precis migrän!
- Jag trodde du hade nyklarna till handklovarna!
- Jag vill ha barn.
- Varför ska bara jag göra allt arbete?
- Är du helt säker på att vi inte setts förr?
- Jag tror jag tog mitt P-piller förut...
- Vänta! Jag ska bara ringa min bästis och säga att du är här!
- När ska det bli skönt?
- Jag sa ju att detta inte skulle funka utan batterier.
- Du kanske orkade längre om du slutade med alla dina ciggaretter.
- Jag klarar detta på egen hand nu, tack och hej.
- Du är nästan lika bra som min gamla lärare.
- Är det du som luktar eller är det madrassen?
- Du ser mycket mycket mycketv-yngre ut än vad jag trott.
- Det är okej om du inte är i form för det här, det är ju inte så att vi planerat för det.
- Du svettas mer än mitt duschmunstycke.
- Det är lugnt, det kliar bara ibland.
- Nu vet jag varför hon dumpade dig, hahahaha!
- Du ger mig skäl till att förstå varför förspel är överskattat.
- Jag behövde inte ens bjuda på middag.
- Var ska du äta frukost någonstans?
- Du, jag måste säga en sak...
- HAHAHAHAHAHA....!
- Jag berättar vem jag fantiserar om och du berättar vem du fantiserar om.
- Räknas det här som en träff?
- Det är sexigt att bitas, tycker inte du?
- När kan jag pressentera dig för mina föräldrar?
- Ursäkta... men vad heter du nu igen?
- Jag klipper alltid naglarna i sängen.
- Gör det något om jag ringer några samtal? Du kan fortsätta om du vill.
- Du kan väl i alla fall låtsas som att du gillar det jag gör?
- Ssch, min mamma vaknar så lätt.
- Vafan! Är du inte min blinddate?
- Jaha, är det därför du kallas blixten?
- Hur länge tänker du "nästan vara klar?"
- Låste du verkligen dörren när du kom in?
- Din penis fungerar utmärkt som tandtråd.
- Förlåt, men namnbrickan är nödvändig.
- Kan jag få ta ett kort på dig som du ser ut just precis nu?
- Doktorn säger att utslagen kommer försvinna med rätt medicinering.
- Alltså, det här funkar inte. Den bara kittlas.
- Var din minst i skolan eller?
- När blev dina bröst större än mina?
- Du måste skoja med mig.
- Måste jag ringa dig i morgon?
- Du ser bättre ut i mörkret.
- Säg ingenting till min pojkvän/flickvän om det här.
- Det här suger.
- Kan du avsluta nu?
- Försöker du vara rolig nu eller?
- Kan inte du köra hem mig när vi är klara.
- En gång till? Jag höll mig ju nästan inte vaken förra gången ju.
- Vi kan beställa en pizza medan du håller på.
- Jag tror min pappa lyssnar på vad vi gör.
- Ta ut din hand där ifrån nu.
- Jag tror kondomen har spruckit.
- Din bästa kompis är mycket bättre.
- Kan jag låna femhundra? Du får tillbaka dom nästa gång vi ligger, jag lovar.
- Vad fan var det som lät?
- Jag tror jag brytit benet... Men alltså blygdbenet!
- Sluta grymta, du låter bara löjlig.
- Du vet, du är faktiskt inte så snygg.
- Förlåt, jag lyssnade inte - vad sa du?
- Sluta avbryta mig hela tiden.
- Jag måste bara bajsa.
- Förlåt, jag åt vitabönor till lunch.
- Hur mycket är jag skyldig?
- Använd ditt finger, det är större.
- Enda anledningen till att jag gör det här är för att jag är full.
- Om du inte kan göra det så kan jag hitta någon annan som kan.
- Är det okej om jag berättar för mina vänner om det här.
- Jag håller på att nyktra till, och fan va du är ful.
- Jag älskar dig.
- Men det är väl klart jag inte älskar dig.
- M- i- n- t- t- a- b- l- e- t- t?
- Min granne brukar titta in genom fönstret ibland.
- Är det okej om du har den här säcken över huvudet?
- Anledningen till att jag blöder är att jag har mens, hoppas jag.
- Din pappa var bättre än dig.

100 saker man kan göra när man har tråkigt.

publicerat i 100 saker;
- Skriva en lista på 100 saker.
- Busringa någon, glöm inte #31#, annars kan det bli pinsamt.
- Väck din partner och somna om själv.
- Läs allt du kan baklänges.
- Läs ovanstående högt så att andra hör.
- Snabbspola en film ett hack så att filmen går lite fortare. En dramafilm blir genast en komedi.
- Skriv av alla böcker du hittar hemma och samla dem i worddokument på datorn.
- Skriv ner allt de säger på radion.
- Stoppa upp en laserpekare i näsan och sjung samtidigt "Rudolf med röda mulen"
- Ta ett papper, skriv "vänd" på båda sidor av pappret och gör sedan som det står.
- Räkna hårstråna på huvudet. Försök att inte tappa bort räkningen.
- Hitta på en egen religion, och hitta några offer att bjuda in.
- Börja leta efter något du inte vet vad det är, sluta inte förrän du har funnit det.
- Övertyga din partner om att sex är dåligt för fingrarna.
- Ät soppa med gaffel eller kina-pinnar.
- Skicka SMS till alla du känner och fråga om deras mobilnummer.
- Börja varje måltid med att slicka på maten så att ingen annan snor den.
- Trumma med fingrarna på alla tillgängliga ytor.
- Använd häftapparaten och häfta ihop alla viktiga papper i mitten.
- Sy in metallbitar i kläderna på någon som snart ska flyga.
- Börja alla meningar med "Oh la la".
- Skriv bara med versaler.
- Skriv enbart med gemener och använd inga skiljetecken eller punkter.
- Spara enbart enkronor till att köpa en ny bil för, kontant.
- Skutta istället för att gå.
- Bestäm viktiga möten 31 september.
-

Vad ska man göra?

publicerat i Denise;
Vad gör man egentligen när barnet sover och mannen är borta? Jag har kollat aftonbladet femtioelva gånger. Det kan ju faktiskt hända något nytt på några minuter. Och det vill man ju inte missa.

Jag har lyssnat på Nashville radio. En radiokanal från (uppenbarligen) Nashville, Tennessee där dom sjunger ut massa USA propaganda. Lite underhållande att lyssna på dock. Förstår varför amerikanare är så tjocka och överdrivna i allt de gör.

Jag har zappat på tv:n till jag insåg att det inte fanns något bra. Lagt in mina appar i kataloger på min Iphone. Jag har planerat när jag ska gå upp i morgon. Funderat ut min nästa 100-lista. Böcker eller film lutar det åt. Funderar på om jag verkligen läst 100 böcker dock. 100 filmer har jag lätt sett. Eller 100 saker man kan göra när man har tråkigt kan jag ju göra. Det skulle passa mig skitbra nu.

Later folks.

Min mamma skämmer bort mig

publicerat i Denise;

För några dagar sedan kom jag hem till mamma och pappa i mina gympaskor som upplevt alla tänkbara krig. Det var hål vid stortån, vid sidan kanten och och även vid hälen. Trots detta så hade jag svårt att släppa taget om dem. Ni vet kanske själva hur lätt man faller för bekvämligheten att ha ett par skor man trivs med trots att dom snart bara är trådar kvar på fötterna.

Mamma lånade ut sina gympadojor åt mig samma dag och förklarade för mig att jag minsann inte kunde springa runt hur som helst.

Idag hade hon köpt ett par nya, liknande skor till mig som innan, utan hål och risk för att sulan ska falla av. Plus att hon köpt ett extra par skor, som en bonus liksom! Min mamma skämmer verkligen bort mig.

Angående skolan.

publicerat i Kevin 6 år;
Idag är det himla härlig sol här ute. Och jag spenderar dagen inne med Kevin. Ovärt, haha. Men har man lovat så har man. Då får man i alla fall låtsas bara en bra mamma som håller vad man lovat.

Idag läste jag mer noggrant på Kevins klasslista och insåg att han ska börja i klass F A. Detta betyder att han får de fröknarna som jag innerst inne önskat åt honom! De yngre av lärargruppen. Så nu är jag riktigt supernöjd. Det kan verkligen inte bli bättre.

Rätt skola, rätt lärarinnor och rätt fritids.
Hoppas bara Kevin kommer trivas lika bra som mitt mentala psyke gör just nu.
Time will tell.Är det normalt att vara sjukt nervös över att ens barn snart ska börja skolan?
Känns nästan som när man ska gå på en arbetsintervju. Nervöst.

Prästens lilla kråka.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin och jag hade som vanligt cykeltävling till dagis. Han vann - liksom alla andra femtioelva gånger vi tävlingscyklat. Mest för att - om jag försöker cykla om honom så kör han zick zack över vägen så chansen att vi krockar ihop med cyklarna är större än att någon av oss faktiskt vinner.

Och jag är ingen dålig förlorare så jag klarar av att förlora över Kevin.
Tihi.

Idag ska jag hämta hem honom strax innan tolvsnåret. Det var personalbrist på dagis idag och dom frågade snällt - och jag tackar inte nej. Den enda anledningen till att Kevin är på dagis när jag är hemma är för att det är bra att hålla rutinerna, samt att han får busa med sina vänner, vilket jag prioriterar. Så hade jag haft möjlighet att ge honom detta hemma så hade han alltid fått vara hemma med mig. Men jag vet att rutinerna lätt ruckas på och att vännerna här på gården inte är hemma förrän vid runt tre- fem på eftermiddagen.Min morgonpigga son.

publicerat i Vardag.;

Min morgonpigga son är så lycklig över att få äta frukost hemma att han ständigt går runt med ett leende på läpparna. Han är glad över att han får ta vårjackan till dagis och att han får en god vaniljyoghurt i sin frukostskål.

Han är jätteglad över att han bara får en kort dag på förskolan och att vi ska mysa i eftermiddag bara han och jag!

Kan någon då förklara varför han ser ut så här?!?

Vad gör man...?

publicerat i Vardag.;

... När Andreas sitter i telefonmöte och Kevin ligger och sover.

Jag har ätit en citron, tagit ett bad, kollat på sjukhuset och någon polisserie. Jag har läst alla bloggar som jag kikar in på varje dag och dregglat över att jag konstant är sugen på någonting. Vilken dag som helst så går jag in i lingon- veckan så mitt sötsug har sin förklaring.

I morgon har Andreas jobb hela dagen så han slaggar hos en kompis i morgon kväll för att inte klampa in här mitt i natten.

Annars händer fan inte mycket alls!
Jag ska fixa lite chips nu! Suget efter något sött, salt eller surt består.

100 saker jag vill göra innan jag dör.

publicerat i 100 saker;
- Gifta mig.
- Få fler barn.
- Skriva en bok och satsa på att det blir en bestseller..
- Få ett schysst arbete med schyssta tider.
- Resa runt lite i världen.
- Skaffa hus.
- Försöka mig på körkortet igen... i framtiden.
- Plugga vidare.
- Lära mig spela ett instrument.
- Prata ett till språk flytande.
- Få fira min 100-årsdag.
- Lära mig teckenspråk.
- Åka så långt jag orkar med inlines utan destination.
- Bila genom Europa.
- Tälta på en bergstopp.
- Tågluffa.
- Skaffa en tatuering i tatueringsstudio.
- Rädda en främlings liv.
- Utveckla en talang.
- Bli föreläsare.
- Göra skillnad.
- Komma på vad jag vill med mitt liv.
- Lära mig spela gitarr och sjunga till.
- Raka av mig allt mitt hår.
- Lära mig dansa.
- Besöka Paris.
- Få barnbarn.
- Få en krönika publicerad i en känd / okänd tidning.
- Impulsköpa något dyrt jag egentligen inte behöver.
- Hyra en stuga i fjällen.
- Handskriva en dagbok under ett år.
- Spendera en natt i en träkoja.
- Hoppa från 10:an frivilligt och inse att jag inte dog.
- Skriva en låt som spelas på radio. (Jag ska alltså inte sjunga den).
- Hålla ett nyårslöfte jag lovat under ett år.
- Träffa någon som bär mitt namn.
- Göra något storslaget.
- Gå på bio från morgon till kväll.
- Hjälpa ett hemlöst djur.
- Planera en möhippa.
- Berätta om hela mitt liv för en främling.
- Skicka flaskpost.
- Lära mig att inte säga ja när jag menar nej.
- Be om löneförhöjning.
- Lära någon att läsa.
- Skriva mitt testamente.
- Sova under stjärnorna.
- Lära mig att förlåta.
- Övervinna min rädsla att misslyckas hela tiden.
- Donera pengar till en behövande.
- Plantera växter, frukter och grönsaker i en trädgård.
- Acceptera mig själv för den jag är.
- Lära mig att hantera okända samtal.
- Skapa ett familjeträd.
- Titta in i mitt barns ögon, se mig själv och le!
- Hitta min största svaghet och inse att det är min största styrka.
- Spendera en hel dag med att äta skräpmat utan att känna mig ångerfull.
- Hjälpa någon utan att kräva något tillbaka.
- Solla bort vänner och familjemedlemmar man inte behöver.
- Bryta dåliga vanor.
- Vara tyst en hel dag.
- Släppa det förflutna.
- Bli bra på någon sport.
- Förverkliga tre stora önskningar.
- Se på Gaudi's La Sagrada Familia när den är klar.
- Sluta vara rädd för framgångar.
- Sluta säga att jag inte har tillräckligt med tid.
- Lära mig jonglera.
- Lösa en Rubik's Cube.
- Lära mig teckna.
- Göra en lista på hundra böcker jag vill läsa.
- Tillåta mig själv att göra misstag.
- Lära mig att säga nej utan att få skuldkänslor.
- Bli en bättre mamma.
- Skriva en lärorik barnbok.
- Sluta på ett jobb jag hatar.
- Åka Segway.
- Lära mig ett nytt ord varje dag under ett år.
- Skriva ner fem ord som jag är nöjd med under ett år.
- Hitta leksakerna från barndomen och leka med dem.
- Arbeta med ett viktigt, idiellt projekt i ett år.
- Gå upp före sex under två veckor och ta ut det mesta av dagen.
- Donera alla mina organ när jag dör.
- Bli fri ett beroende.
- Komma på min mening med livet.
- Hitta en plats jag vill bo på livet ut.
- Åka på en roadtrip med nära vänner.
- Ha en kropp jag trivs med.
- Ge personer en anledning att komma ihåg mitt namn.
- Sluta bry mig om allt negativt folk tänker och tycker. 90
- Spela in när jag räknar till tiotusen på youtube.
- Hitta den perfekta bröllopsklänningen.
- Donera blod.
- Förverkliga en av mina bästa vänners största önskan.
- Äta en pizza i Italien.
- Ge en hemlös person en julklapp.
- Känna mig vacker.
- Ha en stor garderob.
- Bli förlovad.
- Leva.

Värdelöst.

publicerat i Denise;
Jag börjar jobba klockan tolv idag. Helt värdelöst. Jobbar mellis och så slutar jag fyra. Helt värdelöst. Förstår egentligen inte varför jag tackade ja på den. Fick även en förfrågan på torsdag. Bättre tid, sju till femton men var tvungen att tacka nej. Andreas har ju en aktivitet som han håller i och jag har lovat att ställa upp som personal den dagen. Det kan dock bli kul och intressant.

Jag har precis tryckt i mig frukost i alla fall. Ett glas O'boy och en bit chokladkaka. Vem har sagt att mitt liv är dåligt, haha!

Min fot har svullnat upp lite mer idag också. Mycket mysigt. Det blev en utmaning att cykla tilll dagis i morse, men challenge accepted. Det var lättare på vägen hem än vägen dit. Mindre uppförsbackar. Jag ser fram emot när Kevin börjar skolan dock. Det tar två minuter dit när man promenerar. Trettio sekunder om man skulle cykla. Like like like.

Well. Ska väl göra mig i ordning för mitt värdelösa arbete - dör -.

Min lilla stukning.

publicerat i Vardag.;

Min lilla stukning börjar göra riktigt ont nu. Såg precis att fotjäveln svullnat upp lite. För att visa er hur det ser ut så har jag satt ihop en frisk fot mot min onda.

Min stora lilla kille.

publicerat i Kevin 6 år;
Jag träffade en gammal granne idag. Hon fick barn för bara några veckor sedan, trodde jag... istället var hennes dotter nu fem månader. Är det bara jag eller springer tiden lite väl snabbt? Visst, tiden går snabbare när man har barn, men detta är ju löjligt.

Hon berättade hur fort tiden sprang iväg och mindes tillbaka på hur hon brukade sitta barnvakt åt Kevin som då var i hennes dotters nuvarande ålder. Idag blev hon förvånad hur fort Kevin hade vuxit. Jag måste hålla med. Idag är ju ungen praktiskt taget självförsörjande. Aja, kanske inte. Men han kunde ha varit. Jag är inte i lika stort behov av att vara mamma längre och har inte någon som är i lika stort behov av mig. Kevin klär på sig själv, badar när han känner för det (i badkaret alltså), han kan fixa något lätt att äta till mellis när han är hungrig, lägger sig själv när han är trött (som sagt, inte senare än åtta på vardagarna).

Enda gången jag behövs är när han är sjuk eller när han vaknar och gråter mitt i natten. Annars finns jag i bakgrunden. Snart cyklar han själv till skolan också. Och då behövs jag nog inte alls.

Min stora lilla kille.

100 olika saker jag gillar.

publicerat i 100 saker;
- Sommaren.
- Ett skumbad.
- När du spelar gitarr.
- Mina vänner.
- Dig.
- Mat.
- Stockholm.
- Biggaråer.
- Musik.
- Mitt jobb som barnskötare.
- Nynäsgården.
- Sommarplågor som spelas på radion.
- Mammas Radiokaka.
- Spendera en hel natt med att bara vara hundra procent ärlig.
- Pappa.
- Facebook.
- Lyssna på personers framtidsdrömmar.
- Cykla.
- Ta en tur med bilen utan ett direkt slutmål.
- Spendera en förmiddag på en klippa intill havet.
- Vinna ett parti Bowling.
- Gå runt med känslan av att vara nykär.
- Min son.
- Doften av färska jordgubbar.
- En ljummen vind.
- Barcelona.
- Spela Rumble.
- Min Iphone.
- Coca Cola.
- Äta av naturen.
- Skriva.
- Sjunga.
- Åka inlines.
- Promenera.
- Mamma.
- Ringvägen.
- Super Mario på wii't.
- Ett mörkt rum.
- Penna och ett papper.
- Filmkvällar.
- Chips.
- Gråta till lyckliga slut.
- Titta på moln.
- Plocka blåbär.
- Leka "Gul bil" och aldrig tröttna.
- Ha långa konversationer över Skype.
- Fotografera.
- Minnas tillbaka.
- Elda i vedspisen.
- Tända ljus.
- Ha pokerkvällar.
- Skratta med vänner.
- En stor bukett Gerbera.
- Mannen i blombutiken.
- Främlingar som ler och hälsar.
- Få chansen att lära någon något nytt.
- Sjunga med till sånger som spelades när man var barn.
- One tree hill.
- Att pussa dig.
- Få höra att man är vacker när man känner sig det som minst.
- Té när man är kall.
- Mammas spenatsoppa.
- Vildhallon.
- Få frågan om man vill fika, trots att man inte setts på evigheter.
- Vinylskivor.
- Doften av böcker.
- Spendera tid tillsammans på en fridfull plats.
- Ta en sovmorgon.
- Läsa böcker.
- Min dator.
- Sällskapsspel.
- Bloggar.
- Aromat.
- Diskutera.
- Leenden.
- Barn.
- Fiskbullar.
- Existenz precis när man har vaknat.
- En städad lägenhet.
- Fredagar.
- När du tittar på mig med en nyvaken blick och ler.
- Färgen blå.
- Vattnet.
- En mjukglass för att inviga sommaren.
- Att zappa på TV:n.
- Dramafilmer.
- Ett iskallt glas vatten när man är törstig.
- Att få sova brevid dig vissa nätter.
- Stefan Einhorn och Hjalmar Söderberg.
- SVT play.
- Köttbullar och lingonsylt.
- Vår tvättmaskin.
- Att äta glass direkt ur paketet.
- Plocka blommor.
- Springa halvnaken i lägenheten.
- Orkidéer.
- Utmaningar.
- Överraskningar.
- Färskt plockgodis.
- Mina solglasögon.Söndag och painful måndag.

publicerat i Denise;
Vad har hänt de senaste dagarna?
Okej, ärligt talat så tog jag bloggledigt igår bara. Men det har hänt massa sen dess. Not.
Idag stukade jag foten. Riktigt ont börjar det göra nu.
Regel nummer ett. Gå inte i högklackade skor, ever. Det händer bara dumheter då. Plus att man inte blir längre av det på riktigt. Så i själva verket funkar det bara för att lura andra. Plus att chansen är stor att man bryter både ett och två ben i kroppen om man går i det. Så avstå helst helt.

I lördags spenderade jag och min älskling vaken tid fram till halv sju på söndagsmorgonen. Vi låg bara och pratade och det var uppenbart att vi hade mycket att prata om med tanke på att samtalet höll på från ett till halv sju. Mindre roligt var det när Kevin kom och knackade mig på ryggen och bad om frukost, halv nio. Ingen big deal liksom. Jag cyklade iväg till mamma och pappa lagom till halv tio och storhandlade på förmiddagen. Kevin satte jag framför Minecraft, så han var uppenbart nöjd och Andreas fick sova.

Nu ligger vi i sängen, vilket inte är allt för ovanligt för att vara oss. Jag skyller på min fot som dunkar ut blod till alla tår för tillfället och mitt ben vid sidan av fotknölen som ilar till varje gång jag rör foten. Ganska shysst ursäkt om du frågar mig.

Ja, det är synd om mig.
Brist på sömn och ont i benet.
Vad kan vara värre än det?


Killen i bakgrunden är underbar. ♥

Kisspaus.

publicerat i Denise;


Ikväll har jag kissat floder. Typ som när jag var i åttonde månaden av graviditeten med Kevin och kissade var 15:e minut (under varje reklampaus varje kväll). Detta beror nog i första hand på min halvliter cola och min liter av spenatsoppa som jag lyckats trycka i mig ikväll. Hurra, lucky me.

Så nu får jag äntligen känna av hur det är att vara på smällen igen.
Måste kissa!

Frihet.

publicerat i Kevin 6 år;
Jag förstår mig inte på vissa föräldrar här på gården. Endel av föräldrarna här struntar helt i vad deras barn gör och hur länge dem är ute. Jag ser till att Kevin kommer in klockan sex på vardagarna senast, och sju på helgerna. Man vill ju ändå spendera lite kvalitétstid med barnen. Men så tänker uppenbarligen inte alla. Kevins vänner som är i hans ålder är ute till klockan är nio, tio om kvällarna. Det är helt sjukt.

Okej, ärligt talat. Vi är verkligen inga förebilder när det gäller rutin och exakta tider. Ibland låter jag Kevin vara hemma från dagis för att jag har sovit dåligt natten innan och inte orkar åka dit. Ibland får Kevin lägga sig alldeles för sent. Ibland äter vi middag klockan fem och andra dagar fyra och sex. Och ibland låter jag honom spela tv-spel en hel dag. Men vissa rutiner är verkligen ett måste.

Jag tror att barnen som blir "bråkiga" som tonåringar är barnen som inte fått uppmärksamhet hemma eller rutiner. Därför tror jag att det är vi vuxna som är bidragande faktorn till att barnen blir stökiga.

Men jag skulle aldrig låta Kevin vara ute så sent om det inte vore så att vi var ute tillsammans med honom efter sju. För på sommrarna spelar vi fotboll, kastar freespee och grillar senare på kvällarna. Men vi låter fortfarande inte Kevin vara ute, all by him self tillsammans med jämnåriga vid den tiden. Hell no. Kanske att han får mer frihet när han fyller tio. Men det är först då.
Punkt!

A trip down memory lane.

publicerat i Musik;


Så fort jag är på taskigt humör så sätter jag på den här låten, lyssnar på den minst tre gånger i veckan.
Svårt att inte bli glad!

Spenatsoppa.

publicerat i Vardag.;
Jag och la familia drog till mina äppelformade päron för en fika nu på eftermiddagen. Morsan hade gjort Toscakaka med sockerkaksbotten. Minst sagt udda smakupplevelse, men riktigt god. Efter fikat så drog jag och morsan ut med Kevin och spelade någon form av egenkomponerad tennis. Det handlade väl egentligen om att få Kevin att träffa bollen med racket. Gick väl... sådär.

Efter vår intensiva (not) sportstund så krävde jag att morsan skulle tillaga spenatsoppa åt mig. Mamma tror att jag har brist på järn, för ingen människa kan tydligen äta spenatsoppa en gång i veckan (minst) - om man inte är i brist på någon vitamin. Men jag kan tydligen. För jag äter ju massa broccolli och blodpudding mellanåt också.

Ikväll ska jag ligga och glo på massa avsnitt av OTH. Jag har äntligen kommit genom hela säsong ett.

Fika

publicerat i Vardag.;

Vi sitter och fikar på wayne's coffee för tillfället. Ungarna hittade ett Wii kinectspel vid expert. Fikat tog nog slut för en timma sen, men ungarna roar sig på egen hand!

Snart ska vi vidare till någon pizzeria för att äta middag tillsammans, mys!

Att man aldrig lär sig!

publicerat i Vardag.;

Jag och Kevin ska snart dra iväg på fika med en av hans dagiskompisar och hans mamma. Men innan fikat var jag såklart tvungen att göra mig i ordning, bara det att jag alltid glömmer bort att jag faktiskt är tjej - vilket bidrar till art jag aldrig har några kläder att sätta på, trots att garderoben bokstavligt talat svämmar över!

Så här ligger jag nu i sängen igen, tillbaka på ruta ett och svär över att jag bara ligger i bh och trosor när jag borde vara påklädd för länge sen. Jäfla ilandsproblem man springer runt med va?

Nu saknas det bara att Liz ringer och säger att hon är på g. Fml!

I don't wanna be anything other than what i been trying to be lately.

publicerat i Filmer/serier;
Godmorgon.

Jag har inte tagit mig upp ur sängen än. Eller jo. Jag har gjort frukost så klart. Sen har jag kollat på massa avsnitt av OTH. Jag börjar gilla den serien. Är förvånad själv över att jag inte tagit mig tid att titta på den tidigare. Annat än vid tidsfördriv då den gick om och om och om igen - ett tag på Kanal 5.

Jag har blivit lite kär i Lucas också. Så klart. Vem skulle inte bli det?
Han är OTH's svar på Edward i Twilight helt enkelt!

Vänner och fiender.

publicerat i Värt att tänka på.;
Ni har säkert såna vänner. Vänner som blir er "bästa vän" under en fest eller vid flera fester vid olika tillfällen, men som inte pratar med dig till vardags. Någon som ni kan sjunga med, byta hemligheter med och ta massa "fyllekort" med på toaletten under en eller flera kvällar. Men när det kommer till att hälsa på gatan så passerar ni varandra. Du försöker att le men personen du ler mot verkar ha en sak i huvudet, att ignorera dig. Plötsligt känner du dig generad över ditt påklistrade leende.

Jag avskyr såna personer.
Det är det absolut värsta som finns.


Bajsbrun.

publicerat i Denise;
Har färgat mitt hår nu ikväll. Bajsbrunt som vanligt. Det är tydligen ingen annan färg som biter på mitt hår. Som sagt, när jag skulle färga det ljusare så blev det som en ljusare utväxt på toppen av huvudet och mörkt över allt annat. Totaly worth it. Det är därför jag kapat av alla mina ansiktsbilder på hälften senaste tiden. För att jag skämts över mitt hår och min hårfärg. True story.

Kevin och jag är ensamma hemma i natt. Så jävla underbart att få ha sängen själv nu en natt. Få sova ut ordentligt. Jag tror inte jag fått göra det på närmare en vecka. Humöret sviktar, känslorna sviktar, ja allt svajar när man inte får sova ut om nätterna. Andreas är vaken och grubblar och sover bort halva dagarna istället för att sova på nätterna. Han är en nattuggla och enda sättet han kan sova på är om han får ha film på datorn. Vem blir lidande? Jo, le moi - så klart.


Har myst ner mig i sängen med OTH avsnitt.
Det bästa av allt är att jag har hela sängen för mig själv i natt.
- Ego Women.

Avkoppling

publicerat i Vardag.;

Jag hämtade hem Kevin klockan ett från dagis, lagom till vi kom hem så hade Andreas köpt ett nytt Wii- spel av en bekant. Så ni kan ju gissa var Kevin befunnit sig de senaste timmarna.

Själv har jag kollat lite på one tree hill, ätit chips och druckit massa choklad!

Avkoppling helt enkelt!

Media.

publicerat i Denise;
Om ni ser ett ansikte väldigt ofta och mycket i media. Nu syftar jag inte på Carola eller Laila Bagge som ständigt visas i svensk media, utan om en person som råkat illa ut - låt oss säga att en person mördats. Denne persons bild kommer i media väldigt ofta, var och varannan dag under en längre period, kan du då tillslut få känslan av att du känner denna person?

Alltså - du tittar på bilden på ett annat sätt och får en lustig känsla i magen som; "Den här personen har jag sett förut, fast i verkligheten... eller?" Det blir svårt att avskilja på dröm och verklighet. Verkliga händelser och påhittade tankar. Du kanske känner en person som liknar denne som mördats? Dom kanske är släkt? Eller så är det bara någon som satt djupa spår i ditt huvud.

Är jag ensam om att känna så här?

Visst, Sverige är litet. Men vad är oddsen att man träffat alla människor i hela Sverige?
Lika med noll va?

Det är sjukt vad media kan mindfucka ens hjärna ibland.
Håller ni inte med?

Onsdag, torsdag, onsdag igen.

publicerat i Denise;
Jag är helt dagvild. Jag är helt snurrig och yr. För mig är det onsdag idag. Jag vet inte vilken dag jag tappade på vägen... eller jo. Måndagen blev en söndag för mig med tanke på att den var röd. Det är ju därför jag ligger en dag efter.

Tack och lov för att jag packat mulleväskan och tagit med den till dagis. För mig var ju mulle först i morgon.
"Ja, är det mulle idag?!" frågar jag när jag kom in på avdelningen och såg alla ha med sig mulleryggsäckar på krokarna. Mest stolt över att jag "kommit ihåg" att ta med Kevins.
"Det är det alltid den här dagen om ni inte fått något brev som säger annat!" Sa en av hans pedagoger.
"Men mulle brukar ju vara på torsdagar", utbrister jag.
"Ja? Och idag är det vilken dag Denise?"
"Onsdag?!"

Barnen som satt och pysslade på ett bord längre bort utbrister;
"Hahaha, nej det är torsdag idag!"
"Är det?"
"Ja."

Där ser man, alltid lär man sig någonting nytt.

Krokodiler och monster under sängen.

publicerat i Bilder;
Jag är så satans trött att jag håller på att spy.

Andreas satte på en helt sjuk film idag om någon smäll i USA där kärnreaktorer skickade ut massa gifter, ett gäng människor blev bosatta under en längre tid i en källare och... ja alla möjliga mysko saker började hända. Dom styckade varandra, hade konstigt sex, klippte av fingrar, killar gick runt i klänningar...? Får lite rysningar av att tänka på den faktiskt. Inte för att den var "BU!" läskig utan mer "psykiskt- inträngande i varje vrå" - läskig.

Och vad gör Andreas ikväll? Jo han sticker och ska lämna en film hos hans mamma vid sju och detta sägs ta en halvtimma. Filmen var i fel format så han måste omformatera filmen, vilket nu tagit tre timmar och han är ännu inte hemma. Och han vet hur bra jag mår efter att ha sett "weird'a" filmer tillsammans med honom.

"Men jag blir bara borta en kort stund"
Yeah right. När vi gifter oss, om vi gifter oss så ska vi heta Liar Liar i efternamn, thats for sure!

Jag går och lägger mig hos Kevin.
Han vet i alla fall hur man skyddar sin mamma från monster och krokodiler under sängen.


Utklassning

publicerat i Vardag.;

Nu sker utklassning på hög nivå när jag spelar med min vän i Australien, eller vad säger ni? Har hon en chans att komma ikapp?

Trodde inte det heller! Sorry tjejen.

image description

 

Klasslista.

publicerat i Vardag.;
Vi fick förstahandsvalet till skolan som vi önskat och inte nog med det så fick vi även in Kevins bästa kompis i samma klass som honom. Jag ringde och meddelade hans mamma om detta och hon, liksom jag fick rysningar över beskedet. Så nu är vi jättelyckliga, hon och jag.

Så i höst börjar våra busungar i samma klass!Morgon morgon.

publicerat i Vardag.;
Nu är jag uppe. Jag har inte fått någon förfrågan än. Sen kom jag på varför. Eller igår kom jag på varför. Det är påsklov nu. Alla barn som har syskon som går i skolan är säkert lediga därför är dem inte i lika stort behov av att bemanna om förskolorna kan få ihop det med egen personal, så klart.

Eller det är min teori i alla fall. Någon som vill dementera?

Andreas är påväg till ett möte inne i stan. Kevin ligger och sover trots att Andreas duschat och rakat sig med öppen dörr. Någon som är trött?

Jag tänkte inte stressa honom idag lillgrabben. Vaknar han i tid så åker vi till dagis om inte så får han vara hemma och mysa med mig.

Bara så ni vet.

Besvikelsen som uppstår.

publicerat i Denise;

Avskyr besvikelsen som uppstår när man försöker locka håret och det inte alls blir som man tänkt sig och istället så plattar man det i ett försök av att få det se bra ut, men det blir total fail och man ångrar att man rört plattången från första början!

(Ja jag talar i så långa meningar.)


När jag var barn...

publicerat i Denise;
... så hade vi bara nio planeter och pluto räknades till dem.
... så gick det bra och roliga barnprogram på tv.
... så var lunarstorm och funplanet de bästa hemsidorna i världen.
... så var Göran Person stadsminister och socialdemokraterna var i makten.
... så bytte vi goggos och pokemonkort ute på rasten.
... så samlade vi på kapsyler.
... så byggde vi kojor i skogen.
... så var Markoolio precis ny som artist.
... så handlade man massa godis för tjugo kronor på godismonstret.
... så sprang man och hyrde film varannan dag.
... så var de största problemen man kunde ha en trasig leksak.
Jag måste bara säga att poliser må vara bra men...

publicerat i Värt att tänka på.;
Igår blev en vän till mig påkörd vid ett övergångsställe. Av bara farten slår h*n näven i motorhuven och stirrar blint på föraren. Tillslut hamnar h*n under bilen med bara centimeter på att få benet krossat av däcken. Skärrad tar h*n sig loss och blir några minuter senare tvungen att gå till polisstationen. Personen som kört bilen befinner sig också där. Väl där får dem till svars av polisen att "ni kan ta det där på gatan, allt behövs faktiskt inte polisanmälas!" Polisen pekar på min vän och säger "du kan betala femhundra kronor för bucklan du orsakade på motorhuven så är det över sen."

Say WHAT?
Här ska alltså min vän (som ännu inte fått säga sin historia) få betala en summa pengar till en person som just kört på h*n vid ett övergångsställe?
Idag fick den polisen i fråga en anmälan på sig i sin tur och fallet om den olycksamma påkörningen vid övergångsstället kändes inte alls lika aktuellt längre. Vem fan säger så när man är polis?
En annan händelse hände mina föräldrar nu under påskhelgen då deras grannar kom hem efter en shoppingrunda och fick reda på att deras hemmanycklar måste ha tappats eller glömts i affären. Grannarna knackar på dörren hemma hos mina föräldrar och givetvis får dem stanna medan min mamma ringer polisen.

Polisen ber mamma ringa socialjouren inne i stan och socialkontoret ber mamma ringa polisen. Så där håller det på ett bra tag, att våra rättsystem skickar runt min mamma mellan olika rättsväsen som inte har en aning om vad man ska göra med två utelåsta pensionärer. Tillslut ger polisen tillstånd att krossa en fönsterruta för att ta sig in. Men när min mamma ber dem göra detta så har dem ingen rätt till det. När detta inte fungerar för att ta sig in via krossat fönster så blir deras sista utväg att betala en låssmed för tretusen kronor kontant. Det är ju påskvecka och ingen vill jobba gratis.

Tillslut hittar min mor en jourhavande låssmed vid Akalla som kan ta sig till Nynäshamn redan samma kväll. Han ville bara ha ettusenfemhundra i kontant vilket grannarna fick ställa upp och betala då pensionärerna inte bär på sig så mycket pengar kontant.

Men - låt oss nu säga att dessa människor hade bott lite mer avsides. Exakt vad hade hänt med dem då?
Just asking!

Med all rätt att aftonbladet granskar polisens verksamhet. Med all rätt!
Det ska vara vår trygghet, men börjar tvärt om kännas tvärt om!

Jag avskyr...

publicerat i Denise;
... att alltid vara uppkopplad.

Nu när jag har iphone så känner jag mig mer uppkopplad än tidigare. Alltid online. Alltid tillgänglig. Alltid närvarande. Det känns nästan läskigt hur beroende man är av att veta allt och ha allt ett knapptryck bort. Don't like.

Och vi frågar oss varför vi blir och känner oss mer stressade? Hah! Era mongon alltså. Blame it all on the phone.
Jag är alltid inne på skype. Alltid nära Rumble och Quiz Me. Jag har min blogg ett knapptryck bort och är ständigt på jakt efter nya appar. Jag ligger hela tiden under min lediga tid och försöker slå mina tidigare rekord i temple run. Jag lyssnar alltid på musik med mina hörlurar instoppade i öronen. Jag är avkopplad, bortkopplad och icke närvarande i mitt verkliga liv och allt detta tack vare en enkel uppfinning. Apple, Adroid och Mobilen. Tackar era jävla skapare. Tack för att ni förstört mitt liv... eller gett mig ett nytt?

Möte

publicerat i Denise;

Hamnade mitt i ett möte. Det är en fördel när man har en sambo som är egen företagare, man går aldrig sysslolös.

En sak jag ångrar.

publicerat i Bilder;
Innan jag blev tillsammans med Andreas så hade jag en lägenhet som jag levt i under två år. Där jag fått ärva allt som fanns i den. Jag gick fortfarande i skolan och hade inte råd att köpa nya möbler - så givetvis uppskattades varje enskild möbel som jag fick ärva som tillslut gav mig ett trevligt hem.

Men ingenting av det som stod i lägenheten var "jag". Allt var ett ihopkok av alla andra vilket aldrig fick mig att trivas med att komma hem. Men en sak jag ångrar är att jag slängde åttio procent av det som fanns i min lägenhet på tippen. Tio procent gav jag bort/sålde till vänner och bekanta och tio procent behöll jag själv. Mer som ett nostalgiskt minne än som något jag behövde.Precis när jag hade flyttat in.


Köksstolarna kom till ca sex månader senare.

Främlingar för varann.

publicerat i Denise;
För någon vecka sedan så såg jag min gamla klasskompis. Hon gick med huvudet mot marken och gjorde allt i sin makt för att ignorera min närvaro. Stupid girl. Jag hängde givetvis på i lekens tecken och tittade i min tur upp i taket när vi gick om varandra i affären. Men hur svårt ska det vara att säga hej? Samtalet slutar ju som oftast där i alla fall. Vi gick om varandra ganska många gånger i den butiken, utan ögonkontakt och med en varsin vinkel på huvudet, den ena uppåt och den andra nedåt. Det kändes nästan mer pinsamt än nödvändigt.

Varför blir man så lätt främlingar för varann?

Okej, vi var inte bästa vänner i skolan. Men ett hej kunde man väl bidra till?
Som sagt, det är ju en viss svårighet i att hälsa på någon som ignorerar ens existens.

Vädret.

publicerat i Onördigt;
Det finns ett fenomen jag gillar jättemycket. Detta fenomen är vädret. Det är för att man aldrig behöver dra upp gardinen för att veta vad det är för väder idag. Nej, slår man på datorn och trycker igång facebook så står det alltid "Jaha, i natt regnade det" eller "Fan! Mer snö i natt igen" eller också "Underbart väder, äntligen sol!"

Så jävla awesome att man inte behöver dra upp persiennerna i dagens läge utan helt enkelt kobinera nytta med nöje. Hade man varit smart så hade man ju kollat på nyheterna och vädret för att ha en liten förhandstitt på vad som ska komma att stå på folks facebooksstatusar.

Men... nej. Det orkar man helt enkelt inte. Det tar alldeles för lång tid.

En förvånandsvärt enkel måndag.

publicerat i Denise;
Igår somnade inte Kevin förrän halv elva. Jag förstod att det skulle bli stora problem med att både få honom upp ur sängen och iväg till dagis. Men tji fick jag. Det gick nämligen att busa sig igenom hela morgonen och gick otroligt lätt för att vara måndagen efter långhelg. Skönt!

Kevin verkade glad och nöjd över att få komma till dagis också. Men det blir nog en kort dag för honom idag. Jag har fått en förfrågan idag, vilket genererade i tre timmars jobb. Och den fick jag inte ens bokad. Ovärt! Måste börja söka nya jobb. Det här funkar inte längre, att jobba fulltid vissa månader och inte alls, andra. Så himla ovisst om hur framtiden blir. Speciellt lönen. Usch! Tur för mig att vi faktiskt är två som jobbar i det här huset.

Dagens äventyr.

publicerat i Denise;

Idag har jag städat hela lägenheten, möblerat om, svurit lite över min plattång och åkt och hälsat på mina föräldrar.

Ni ska bara veta hur mycket stök det blir efter en pokerkväll som vi roade oss med igår. Men fan va kul vi hade!

Nu ska jag och mannen kolla på film, mysa och försöka trivas i vårt nymöblerade sovrum.
Jag var helt närvarande...

publicerat i Denise;

I spelet den första matchen och kammade hem storkovan. Andra, tredje, fjärde, femte, sjätte, sjunde spelomgången så låg jag lite i bakgrunden - man vill ju inte skryta med sin talang, haha.

Men nu är kvällen över och vi ligger i sängen redo att sova. Det är ju en ny dag i morgon!

Pokerkväll.

publicerat i Denise;

Tomas är över och spelar poker med oss. Jag har fått lite dille på pokern nu, haha. Den här gången går det i alla fall lite bättre än den förra. Im finna kick some ass tonight!

Min tonårsson.

publicerat i Vardag.;
Kevin vaknade inte förrän vid tio idag. TIO ÖVER TIO för att vara mer precis! Helt sjukt ju. Inte ens jag har sovit så länge sen... ever!

När han väl vaknat så åt vi en brunch/lunch och tog oss ut vid ringvägen. Kastade macka och lekte med Kevins snurra som han fick i påskägget av mormor och morfar igår. Det värsta var bara att den drog upp i träden hela tiden så vi fick klättra som apor efter den i träden. Jag luktar kåda i skrevet och tall i håret för tillfället... don't ask!


Bottennapp på första kastet.. haha.


Min ♥


Min ♥♥


Godmorgon

publicerat i Denise;
Godmorgon i stugan. Jag började mina tio vakna minuter med att kolla in en kycklingfödsel som min moster och morbror filmat hemma hos min kusin. Kanske lite för mycket blod och kladd för min mage att klara av så här tidigt på morgonen. Men det var coolt att se så här till påsk.
Kevin ligger och sover, Andreas ligger och sover och jag borde väl också ägna min numer vakna tid åt att sova antar jag. Men jag är alldeles för pigg och utvilad för det.
Ville väl egentligen bara säga att jag var vaken
.

Kvällen är din.

publicerat i Vardag.;
Sitter och storbölar åt Martin Stenmarcks program, "Kvällen är din". Inte nog med att det så är min kväll räddad tack vare det programmet. Gråter som en bäbis, men det är de lätt värt.

Hur har er påsk varit förresten? Fick ni något påskägg?
Jag fick som sagt mitt sminkägg. Sen fick jag en Lindt chokladhare och några cider, ett antivirus och alla wordprogram. Har jag sagt att min mamma är bäst eller? Känner mig otroligt bortskämd.

Nej, nu börjar programmet igen!

Mat mat mat påskägg och nyklippt

publicerat i Högtider;

Mamma hade lagat mat för ett helt kompani när vi kom. Det var sillar, lax, omeletter, såser, köttbullar, ägg, kalkon, räkor med och utan röror. Ja det är svårt att säga att man inte är mätt nu för risken finns att man kommer rulla hem sen.

Mamma gav mig smink och halsband i mitt påskägg, haha. Gullemamma <3

Efter maten fick jag för mig att mamma skulle få klippa mitt hår så då kom saxen fram och en hel kattpäls låg på verandan när vi var klara!

Woho nu är snart en awesome påsk över.

 

FÖRE KLIPPNINGEN:

image description
EFTER KLIPPNINGEN:

image description

 

Small

publicerat i Vardag.;

Det känns skönt när man kan låna kläder av Kevin när alla mina tjocktröjor ligger i tvätten, win!

Russin

publicerat i Vardag.;

Har legat i badet i närmare två timmar nu och känner mig mer eller mindre som en nykokt kräfta för tillfället. Mina fingrar är som russin och jag ligger si sådär två timmar efter i planeringen. Men vad gör det? Vi får maten serverad och ett trevligt sällskap på det, så det kan inte bli bättre.

Kevin och Andreas har även dem tagit det lugnt idag. Så här är det allt annat än stressigt idag. Jag tänkte ta mig i kragen och försöka locka mitt hår. Har aldrig riktigt förstått mig på att locka håret med en plattång, men nu jävlar.

Två timmar på mig från och med... Nu!

Smuts

publicerat i Kevin;

Kevin är så himla söt och har kvar sminket från igår, bara det att det ser smutsigt ut runt hans mun istället för sött sminkat. Men han vägrar tydligen att tvätta sig runt munnen, om det inte är borta tills i morgon så kommer jag tvinga honom att smaka på tvålen, tihi.

Let's dance

publicerat i Denise;

Jag sög rent ut sagt på poker. Jag kom visserligen ut tvåa av tre, men det var för att killarna lekte och körde all in på en match som jag la mig på, haha. Så ja, hade dom inte kört all in så hade jag helt klart förlorat.

Just nu kollar jag på lets dance, jag som inte följer någon sån typ av svenskt underhållningsprogram tycker faktiskt att det är avkoppling att se andra svettas och vara nervösa när man själv ligger död och avkopplad i sängen. Haha!

Nej nu är det nyheter så nu pallar jag inte se mer.

Förresten så är det här mitt första mobilinlägg. Bara så ni vet!

Po-po-po-pokerface-po-po-po-pokerface.

publicerat i Denise;
Ikväll kommer Bolle över och tillsammans med Andreas ska vi köra några parti poker. Jag kan egentligen inte spela några kortspel alls, då det handlar helt om att lära mig spela kort egentligen. Men det ska bli kul. Eller snarare intressant. Får se om jag kan hålla mitt pokerface utan att avslöja för mycket.


In other words... this is no pokerface!

Fyndat.

publicerat i Denise;
Vi var hemma hos kärmor på eftermiddagen nu innan bowlingen och hon lät mig gå igenom hennes smyckesskrin. Eller snarare sortera, knyta upp och dra isär ihopknöglande halsband och armband, ringar och örhängen. Haha. Fanns mycket spännande. Jag minns från när jag var liten och pysslade i mammas smyckesskrin. Fanns massa guld och nickel man kunde leka med.

Fyndade också ett par örhängen när jag höllt på i trasslet. Vi får se hur mina öronsnibbar reagerar på fake silver nu när dom varit utan ringar i öronen under närmare... 10 år typ.


Sött va, va va va va?! Båda örhängerna kommer från hennes låda.
♥♥ Tack min älskade kärmor.

I morgon ska dom vara med oss på påskmiddag hemma hos mina päron har vi bestämt! Tur att min mor alltid lagar överdrivet mycket mat så det räcker och blir över till andra oplanerade gäster också.

Mysigt att få fira påsken tillsammans allihoppa.

Så jävla sant.

publicerat i Onördigt;För närmare två timmar sedan så var det sagt att vi skulle åka och kolla på en kompis
bowlingturnering om "en stund". Yeah right. Vad prioriterar killarna? Jo minecraft såklart
så hur mycket jag än tjatar om att vi ska gå så hamnar jag på andra hand. Så bilden...
True story!Nu vill inte jag åka längre. Så nu får grabbarna åka själva om dom vill. Haha!
Det ska fan straffa sig - deras beteenden alltså.

Klagomuren

publicerat i Högtider;
Och så kom den förbannade snön. Appropå det så har jag har fått inflammation eller någon irritation i axlarna. Troligtvis för att jag ligger i en så konstig sovställning att jag vaknar med både kramp och att armen "sover". Nu kan jag knappt lyfta armarna. Lyckat.

Sen så kommer inte Andreas dotter hit idag som planerat. Trist, verkligen. Med tanke på att det vi firar inte är en högtid för oss vuxna utan för barnen. Eller, egentligen så är alla högtider enbart för barnen om ni frågar mig. Så ju fler barn som närvarar desto bättre högtid. Håller ni inte med?

Jag firar inte högtider. Hade jag inte haft Kevin så hade jag inte firat det alls. Nu till jul kommer vi fira jul runt nyår då Kevin kommer hem till oss igen från sin pappa. Det kan bli jättemysigt. Det är ju trots allt inte datumet som bestämmer när det är jul utan det är familjens närvaro och det mysiga man gör tillsammans under högtiden som spelar in.

En högtid utan barn är ingen högtid helt enkelt. Det är en vanlig tisdag, onsdag eller torsdag med inslag av tomtar, kycklingar eller spöken och gastar.

Bara så ni vet.


Tack och lov för att vi har Kevin på årets påskhelg. Någon att skämma bort. ♥

Morgon igen.

publicerat i Denise;
Jag nämner inte ordet godmorgon. För den här morgonen är allt annat än god. Det regnar ute idag, och tack gode gud för att Kevin är hemma idag och att vi slipper cykla i detta väder till dagis. Tråkigt bara att vi får stå ut med oväder till påsk. Förra året kunde vi vara ute i tunna kläder. Visserligen fick vi chansen till det i mars. Men kom igen. Det är trist i alla fall. Men mycket hellre regn än snö.

Jag har sagt till mamma och pappa att jag och Kevin ska komma nu på förmiddagen. Jag börjar dock ångra mig nu.

I natt hade jag det sjukt jobbigt med min mage. Vet inte vad som var fel utan hela magen bubblade och levde sitt eget liv. Gjorde så satans ont. Detta gick över framåt halv ett i natt och jag kunde somna. Men nu börjar jag känna av smärtorna igen. F-u-c-*.


Dagens supertrötta mamma.
Mima.

publicerat i Denise;

Ni vet när man var liten och sjöng till låtar och använde sitt hopprep eller annan rekvisita man hittade hemma till att leva sig in i låten till hundra procent. Man stod där framför spegeln och gjorde sin Carola (svennedans) och tyckte man var ascool när man i själva verket borde ha kollat så att grannarna inte spelade in en och lät en bli nästa youtubefenomen. Hallelujah for that didn't happend, amen!

Ärligt talat nu, i uppriktihetens tecken så måste jag medge att jag fortfarande gör det. Mimar - fast utan hopprep som microfon och bara låter mig gå wild and crazy alltid framför spegeln. (Kan använda min mobiltelefon som mic nu när jag tänker efter dock.

Hoppas för guds skull att fler gör lika dant nu.

 

Två timmar av mitt liv.

publicerat i Bilder;
Min kära australienare ringde mig för några timmar sedan. Det var riktigt länge sedan som jag pratade med någon oavbrutet i två timmar, men vi har som sagt inte snackat med varandra på en månad drygt så jag antar att dessa timmar var nödvändiga för oss båda ♥

Sjukt, men behovet av att ha henne här med mig minskar efter ett så långt samtal. Det känns som man inte har så mycket mer att säga. Egentligen har man det. Jag kan snacka dag ut och dag in, helt ärligt! Men det är bara några ynka veckor kvar till vi får spendera några dagar av sommaren tillsammans!
Hon är fantastisk helt enkelt min kära barndomsvän!

'

När hon tog studenten tjugohundraåtta!


Haha, min fina paintteckning. Ville inte att "vissa" skulle vara med på bloggen.

Påskpyssel.

publicerat i Vardag.;
Kevin fick en kort dag på dagis. Vi är redan hemma och ska förbereda massa påskkort. Eller jag håller på att vila upp mig inför påskpysslet för tillfället. Det känns ju lite segt just nu.

På lördag har vi spikat
(läs: Jag har spikat) middagsplaner med mina päron tillsammans med familjen. Om jag inte minns helt fel så var vi där samma dag - fast förra året också.

Jag och Kevin handlade upp nästan ett kilo godis nu. Ut ifall att det kommer några påskkärringar. Om inte annat så har vi godis till helgen, tihi.

Nu ska jag nog börja resa mig upp och leka med familjen igen!

Mammas lilla påskgubbe.

publicerat i Kevin 6 år;
Det var frivilligt att klä ut sig idag på dagis. Men nu snackar vi om Kevin här och klart att han ville vara påskgubbe på dagis en dag som denna. Så här är resultatet av det vi hade hemma.


Påskskjorta - påskhatt - påsksmink.


Min lilla påskgubbe. ♥

Godmorgon solstrålar.

publicerat i Denise;
Godmorgon solstrålar.

Idag är det skärtorsdag, vilket inte innebär att man ska åka ut till skärgården, eller bära några skära kläder. Nej, enligt Johan på Bolibompa så handlar det om att man ska tvätta sig lite mer nogrant...
I dagens samhälle skulle man bara låta äcklig om man sa att man tvättade sig tre gånger per år. Vid jul, födelsedagar och till påsk. Men förr kanske det var så? Vad vet jag. Och stackars den som hade sin födelsedag intill påsken eller julen. Han fick bara tvätta sig ren två gånger per år.

Hur som helst. Nu har Kevin disco på dagis! Riktig lyx. Han ska få sluta dagis vid halv ett tiden idag. Det är ju ändå påsk, snart i alla fall. Så det känns onödigt att låta honom gå heldag hur som.


Jag är kär i mina nya solbrillor. Bara så ni vet.

Up!

publicerat i Denise;
Jag har kommit in i en fas då jag börjar gilla att blogga igen. Det kanske märks? Jag har nya inlägg på G direkt efter jag publicerat det förra. Jag får nästan bromsa mig själv för att inte blogga för mycket. Detta gillas. Och förhoppningsvis kommer det fortsätta så ett tag till. För jag känner mig lagom värdelös när jag inte uppdaterat på ett tag. Men ibland känns det som man bara spyr ut det gamla vanliga liksom. Och det känns inte okej.

Så länge jag har en up-moment får ni helt enkelt räkna med mycket inlägg. Sen kommer mina down-moments och då kommer det komma ett inlägg per dag igen. Haha.

Today's achievements.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin lyckades slänga ner fyra Bacugans i toaletten. Han fick äran att plocka upp dessa själv med hjälp av en plastpåse fastknuten på armen och tvätta av dem med tvål, tvål och massa mer tvål.

Han lyckades även riva ner drapperiet i badrummet och slå sig på drapperistången.

Han lyckades också få skum i ögonen.
Slå sig på huvudet i sängkanten.
Klämma fingret i cykelkorgen.
Och klämma sig fast under cykeln när han skulle ta upp den från en kort trappa.

Han har säkert fått ett flertal blåmärken på kroppen.

Allt detta bara idag.
Grattis Kevin! Du ska vara glad att det inte är fredagen den 13:e idag.


Bakom mina solglasögon.

publicerat i Denise;
Köpte nya solglasögon i helgen som var. Tjugo spänn, så det var helt klart värt det. Det är inte så dumt att bo granne med röda korset! Tihi.


Bakom mina solglasögon kan jag va' mig själv.

Fuck childhood love.

publicerat i Denise;
Jag kollade in min barndomskärlek nyss på google. Jag minns när jag fick en av hans cd-skivor när jag var runt åtta. Han var verkligen min första barndomskärlek. Idag ångrar jag mig att jag kollade upp honom. Herregud säger jag bara. Jag är inte alls lika barnsligt förälskad längre.


Känner ni igen barnstjärnan?

 Det är så här jag minns honom.

Aaron Carter ffs.

Jävla parasiter. Jävla självkänsla som låter sig rubbas. Jävla människor som går på skiten.

publicerat i Värt att tänka på.;
Jag har tröttnat. Jag inser själv hur dum jag är som tillåter mig falla dit. Internet är farligt. Speciellt aftonbladets hemsida, expressen och ... ja hela jävla internet. Omedvetet går jag in i någon jävla diet för att slippa gå in i vassen i sommar. Men fuck it. Blir jag fet och tjock så är det väl meningen. Lev som man vill istället för att leva efter speciella ideal.

Jag går hellre runt med:

- En kropp som inte gör ont.
- En chipspåse i handen.
- Tanken om att jag är snygg och ser smal ut.
- En choklad i fickan än en stegräknare.
- En god matlåda till jobbet än en pulverdiet eller chokladbar.
- En lycklig känsla i kroppen.
- En mätt mage.
- Ett snyggt leende.
- En bra personlighet.
- Vetskapen om att man är omtyckt av vännerna.
- Känslan av att vara uppskattad på jobbet.
- Känslan av att vara omtyckt av alla söta barn.
- En kropp som inte är sjuk.
- En mage som inte vill spy hela tiden.
- Vetskapen om att få äta sig mätt varje dag.
- En godispåse på helgen.
- En god läsk när jag är törstig.FUCK THIS! Älska den du är istället.

Påskhare, påskris och påskägg.

publicerat i Högtider;
Nu är det snart påsk, redan i morgon är det skärtorsdagen så då ska Kevin vara påskgubbe på dagis - om han vill och vågar det vill säga. Gud va fort tiden springer iväg eller är det bara jag som känner så? Jag minns förra påsken som vi firade. Då var inte Kevin med, utan han var hos sin pappa - han skulle ha kommit hem på skärtorsdagen så att vi skulle få fira påsken ihop men istället så kom han på lördagskvällen, eller om det var på söndagen pga sjukdom. Men nu i år har vi båda barnen. Och det gillas stort!

En påskmiddag är inbokad so far. Det är hemma hos mina föräldrar någongång i veckan. Troligtvis på lördag med tanke på att Andreas hämtar sin dotter på fredag och kommer hem först till kvällen. Men det som är skönt är att man är ledig från fredag -> måndag. Långledigt med andra ord! Kan behövas. Idag somnade jag i Kevins säng när jag kom hem från dagis och sov från tiosnåret till klockan var ett. Då käkade jag min soppa som blev över från igår och tog cykeln direkt till dagis efter det. Jag är fortfarande i koma efter min tupplur. Det känns som att jag inte sovit på flera veckor. Hjärnan känns mossig och ögonen går praktiskt taget i kors. Så den här långhelgen blir att se fram emot, big time.

Förra året var det lite bandyspelande, sen ägg och godisletande och så fick ungarna käka bäst dom ville.

 


Året innan det 2010 så var det roligare att leka med ägget än att äta det.

Fjädrar prydde varje vrå.

Bilder från dagen.

publicerat i Bilder;


Min älskade pärla som jag köpte av Anna.


Kevin har blivit extremt duktig på att cykla nu. I början ramlade han hela tiden när han skulle bromsa och stiga av. Nu händer det någon gång i veckan på sin höjd. Cykeln är ju för stor för honom, det är lite medvetet mest för att han ska kunna ha den i några år. Men han är riktigt duktig nu alltså. Istället för att det tar trettio minuter till dagis så tar det nu, max tio. Så jävla awesome. Det bästa inköpen det här halvåret utan tvekan.

Femton minuter.

publicerat i Denise;
Vi försov oss i morse. Femton minuter gör mycket ska jag säga er.

I natt vaknade Kevin och grät för att han hade hostattacker. Tillslut gav jag upp - fram och tillbaka-leken runt midnatt mellan våran och Kevins säng att jag la mig bredvid honom och somnade som en stock direkt. Han sov också natten igenom. Nackdelen var bara att jag lämnade min mobil i vårat sovrum och inte vaknade av att klockan ringde. Tjugo minuter senare kom Andreas in i rummet och sa att jag fått SMS.

"Vad fan! Vad är klockan?"
"Halv åtta? Nej, kvart över sju bara"
"FAN vi har försovit oss Varför har du inte väckt mig?"
"Jag gör ju det nu!"
"Ja, tjugo minuter för sent!"


Killar alltså!

En jättegamal bild på mig och krabban.

Lyssna och minns!

publicerat i Musik;
A trip down memory lane.

Cartoons - Witch Doctor
LeAnn Rimes - Can't fight the moonlight
Michael Andrews - Mad world
Eros Ramazzotti - Piy Bella Cosa
Westlife - My love
Meatloaf - I'd do anything for love
Spice girls - Viva forever
Whitney Huston - I wanna dance with somebody
Ronan Keating - Father and son
Anastacia - I'm outta love.
Destiny's child - Say my name
La bouche - Be my lover
Uncle Cracker - Follow me
Panjabi MC - Mundian to back ke
Katarina and tha waves - Love shine a light
Da Buzz - Wanna be with me
Vitamin C - Graduation
Thomas Ledin - En del av mitt hjärta
Belinda Carlise - Leave a light on
Britney Spears - Lucky
Dr Bombay - SOS
Bachelor Girl - Buses and trains
Eiffel 65 - Blue
The Corrs - Breathless
Lou Bega - Mambo nr 5
Cue - Crazy
Eagle-Eye Cherry - When mermaids cry

Ett annorlunda uppvaknande.

publicerat i Vardag.;
Imorse ringde jobbet in mig (okej, dom messade) och frågade om jag ville börja tidigare. Så jag fick börja klockan nio istället för halv två. Haha. Det kändes som jag redan visste om att det skulle bli så. För jag var pigg och glad, vaken och uppe redan klockan sju.

Mitt uppvaknande i morse var dock minst sagt udda. Runt 06.10 ringer en klocka som jag trodde var grannens väckarklocka. Och den ringer, och ringer och ringer och ringer. Vadfan, stäng av skiten nu, tänkte jag. Hur som helst så somnade jag om till nästa omgång av väckning startade igång igen, den här gången bara några minuter innan jag gick upp ur sängen vid sju. Jävla granne, han står säkert i duschen och låter telefonen pipa så att hela huset ska vakna tänkte jag.

Jag går upp och ska fixa frukost till Kevin och upptäcker till min stora förvåning att det är MIN gamla mobil som piper i kökslådan. Hahaha. Den har säkert gjort detta i några dagar utan att jag märkt det. Smart Denise, verkligen.

Är det så här grannosämjan startar kanske? Med ett enkelt missförstånd?

Haha.

Kände mig lite taskig idag som satt och mumsade på den här supergoda kräftsoppan till middag medan Kevin fick helgens pizzarester, (dock så var det hans egna val, och hans förlust). Andreas äter inte fisk eller skaldjur så jag passade på att käka det nu när han var hos sin kompis och spelade dator. Mums!

Ursäkta, men jag är beroende.

publicerat i Denise;
Förlåt för en jävligt urusel uppdatering. Ja, skäms på mig verkligen!
Men jag har blivit beroende, på riktigt den här gången. Av temple run alltså. Så istället för att spendera tre minuter på toaletten per dag så är jag nu uppe i två timmar. Onödigt vetande, jag vet - men kom igen. Jag börjar få skavsår. Både på fingrarna och av toaringen. Och så börjar jag få påsar under ögonen i brist på sömn. Om detta beror på att jag spenderade helgen hos Anna i tumba och på en krog på söder vet jag inte. Men den natten sov vi nog bara fyra timmar både jag och Anna. Så lite sliten är man allt.

Kevin sov hos mina föräldrar från lördag till söndag. Han var nöjd. Dom skämmer alltid bort honom när han väl sover där så jag kan tänka mig att han fick allt han pekade på, rackarungen. Tihi.
Om en stund ska jag sova. Jag ska jobba i morgon, värsta dödspasset. Känner mig redan förstörd. Jobbar från halv två till halv fyra. Alltså, ironi över den tidigare meningen. Jag jobbar bara två timmar. Känns ganska meningslöst om du frågar mig. Pengarna rullar in? Hmm