Svordomar.

publicerat i
Louise sitter och svär. Tyskland gick inte vidare till finalen i Fotboll. Hon är nämligen halvt tysk, tihi. Så hon har svurit lite, både på Tyska och Svenska. Är det någon som vet vad Arschloch betyder.
Det är ett ord som används flitigt här tillsammans med Verdammt. Haha.
 
Jag tror jag ska googla upp lite italienska fraser och lära henne riktiga svordomar.
 


En himla mysko dröm

publicerat i Denise, Gravid;
Jag har så otroligt knasiga drömmar nu för tiden. Jag kan inte minnas att jag hade såna här drömmar när jag väntade Kevin.

Hur som helst, i drömmen så ska jag föda. Vi var som i verkliga livet beräknade till den 21 december men barnet valde att komma ut redan i juli nu. Det var "normalstort" och skrek precis som ett normalfött barn. Enda kruxet var att det varken åt eller var vaket utan sov hela tiden. Dagarna gick och barnet fortsatte sova utan att få i sig någon mat.

När vi kommer hem så måste jag gå till skolan för att avsluta mina gymnasiestudier(?) så barnet lämnas hemma i några dagar utan uppsyn, men det är lugnt - barnet sov ju ändå hela tiden. När jag berättar om detta för en klasskompis så säger hon att jag måste be om hjälp på sjukhuset, för ett barn ska inte sova så länge utan att äta.
 
Så när jag går till sjukhuset så säger dom att allt är normalt och att barn visst sover länge utan att behöva äta. Dom bad mig återkomma om barnet inte hade fått i sig någon mat efter en vecka.
 
Här någonstans vaknar jag och måste springa på toa.

När jag går och lägger mig igen och somnar in så är jag på min skolgård som jag gick på i 6:års till 2:an. Jag sitter mitt på en fotbollsplan och gråter över att läkarna inte tog hand om mitt barn. Jag svär och kastar grus på små barn när dom kommer mot mig och bakifrån kommer en lärare och binder mina armar till polisen kommer.

Jag vaknar igen av att jag hör mig svära.
 
Denna dröm tog ungefär hela natten att drömma. Vid tre vaknade jag första gången och vid halv tio andra gången.
Så himla mysko dröm.

Ensam hemma.

publicerat i Denise;
Snart idag blir jag ensam hemma. Andreas och hans dotter ska åka jobba. Dottern ville så gärna åka mer vattenrutschbana, trots att vi åkte flera timmar igår hon och jag (läs hon - jag satt på läktaren som vanligt).

Man kan ju tro att jag ska göra något vettigt idag. Men så är inte fallet. Jag ska varken städa (okej, kanske en snabbis då), eller tvätta (bara en maskin). Däremot ska jag möta upp Louise, ta en lång promenad och bara mysa i den nu mer varma solen. Awesome.

Man får passa på när man är ledig, det känns som årets ledighet kommer bli kortvarig, så...
 

Här är min nya favoritväska. Min pappa hade alltid den när jag var liten, och den är så galet awesome att bära med sig när man behöver ha lite prylar. Love it alot!
Det finns perioder i livet då man använder ryggsäck dagligen (som i början av skolåren till fyran, femman) sen finns det perioder i livet där det är så himla "omodernt" (som sexan till 22 år) - sen händer något, man växer upp.

Garderobsproblem.

publicerat i Denise;
Det är allt annat än lätt när man inte inser att man faktiskt gått upp ganska mycket i vikt. Både brösten och magen och rumpan är partier som är väldigt utsatta för mig. Trots detta så skulle jag prompt sätta på mig min kortkorta-klänning i storlek XS när vi skulle iväg till stranden. Nu i efterhand så tackar jag gudarna för att jag hade min långa kofta med mig också. För problemen slutade nämligen inte vid att klänningen var för kort utan jag visade hela härligheten om jag enbart hade burit den, så som det blåste hade klänningen säkert blåst upp så pass att jag även visat brösten. Problem, problem. Dags att rensa ur garderoben, pronto... fast lite senare för nu orkar jag verkligen inte.

Så här kan man se ut när man gått upp sex kärlekskilon.

publicerat i Denise;
Haha, jag dog av garv när jag såg dessa bilder och jag såg vilken uppblåst ballong jag ser ut att vara. Ser ut som jag ska lyfta när som helst, tihi.

Bilderna är tagna när min bästa vän fyllde 23 år i helgen, dagen efter hon landat planet för en två veckors semester i varma Sverige från hennes trygga hem i Australien. Jag älskar denna tjejen något enormt. Men det vet hon redan.
 

Det här med att vara gravid.

publicerat i Gravid;
Jag minns inte hur det känns att vara gravid från förra graviditeten. Och konstigt är väl inte det med tanke på att jag var femton, sexton förra gången och säkert inte hade tid att njuta av graviditeten på samma sätt. Jag skulle istället bevisa för alla med fördomar att man visst kan klara sig och vara ung mamma. Vid den här graviditeten så finns det inga tvivel kring om jag kommer klara av att uppfostra ett till barn eller inte. Men man lever med magen i nio månader så det känns ju som man borde minnas någonting från den tidigare...

Men den här gången har jag varit så otroligt rädd och nervös för alla tänkbara "sjukdomar" så som missfall, utomkvedeshavandeskap och att mina normala flytningar varit blödningar. Nu börjar jag koppla av och njuta mer av graviditeten. Men innan har det näst intill varit en pers mer än njutfullt.
 
Jag undrar varför det är så, varför kroppen inte bara kan koppla av och inse att allt kommer gå jättebra. Jag har ju inte haft någon upplevelse någonsin som har bevisat motsatsen. Nu går jag snart in i vecka 16. Så nu är det på tiden att jag slappnar av och bara njuter.
 
 
 

För trött för ett blogginlägg.

publicerat i Denise, Jobb;
Okej, jag sög på att hålla mitt löfte om att uppdatera midsommarbilderna under gårdagen. Men jag var så otroligt trött att jag idag sov från tio, till nyss, halv nio. Jag ville bara inte gå upp. Och igår möblerades det om, skickades det upp saker på vinden och dammsögs det näst intill hela kvällen så jag kunde inte vara sämre jag.

Trots att min kropp skrek att jag skulle ta det lugnt så gjorde jag lite till.. ni vet, "jag ska bara". Så när jag väl gick och la mig så sa Andreas en hejaramsa full med svordomar om att jag aldrig orkar vara uppe längre än barnen. Det stämmer, givetvis. Men ibland kan man inte ignorera kroppens signaler utan måste få sova.

Idag är solen äntligen tillbaka. Så idag blir det mys på nicksta på eftermiddagen. Det kan inte bli bättre.
Familjemys.
 
 

Något att se fram emot.

publicerat i Denise;
I morgon tänkte jag fylla bloggen med bilder från vårat midsommarfirande. Jag har helt totalt glömt bort allt som hänt under helgen, då jag bara fokuserat på Kevin och hans långa resa till sin pappa att jag har massa att berätta för er. Och även om min bästa vän som vi träffade i helgen. Det har jag inte heller nämnt någonting om. Så då har ni lite "cliffhangers" här på bloggen att se fram emot.

Men mer om det först i morgon. Sov gott.
 

Lite vardagsbubbel

publicerat i Denise, Jobb, Kevin 6 år, Vardag.;
Regnet slår hårt mot fönsterkarmen som hänger utanför i ungarnas sovrum, i morse blev jag väckt av samma ljud redan vid fem i morse och förmådde mig inte att somna om. Så nu är jag måttligt trött. Men just nu känns det som att det kommer vara detta ljud som söver mig. Jag ligger nerbäddad i den säng Kevin brukar sova i, samtidigt som jag brukar sova i hans 150 cm långa säng. Nu är jag nöjd över att jag i alla fall kan sträcka ut benen utan att behöva ha fötterna utanför kanten. Jag vet inte om ni har så - men jag får panik om jag sover med fötterna utanför sängkanten. Det känns som någon (eller något) ska rycka tag i fötterna, eller värre - slita sönder hälsenan, usch och fy.
Andreas dotter sover i samma rum just nu. Hon ska vara här hela veckan och mysa med oss. Så ni ska inte tro att vi blev barnlediga, tihi. Nej det är skönt med någon som håller våra rutiner i trim. Och skönt att ha liv i huset. Detta ljud av liv som annars dör när man är barnledig. Det är som att vi är beroende av barn för tillfället. Beroende till den grad att vi alltid måste hålla oss omringade av barn i alla fall. De måste finnas nära till hands hela tiden.

Jag pratade med Kevin idag också. Han lät glad och ivrig över att äntligen få vara nere hos pappa. Han hade nog inte alls tid att sakna mig, och jag klandrar honom inte för det. Jag blev bara glad och avslappnad över att veta att de tog sig fram säkert igår då det var regn och vattenplaning över halva sverige och den sex timmar långa resan hem till hans pappa.

Nu ska jag lägga mig och sova. Jag är otroligt trött och det har varit en lång och intensiv dag, både på arbetet och hemma så spänningshuvudvärk är ett måste nu när man ska lägga sig och koppla av. I morgon börjar jag inte jobba förrän klockan nio, men slutar dock halv sex. K-u-l. Jag kommer vara död.


Könet.

publicerat i Gravid;
Det här om att ta reda på könet i förtid...
 
För mig har det alltid varit tabu att ta reda på vad det blir. Jag vill inte veta när jag ligger i sängen på BB och ska krysta att det är en jävla "flicka" eller en jävla "pojke" som vägrar komma ut när man har som ondast. Jag vill istället kunna "ta reda på" vad jag får genom att själv lyfta på barnets ben och få det bekräftat för mig, få njuta över min nyfödda flicka eller pojke istället för att beskylla smärtan på dem. Motivationen till att krysta ut ett barn kommer vara så mycket större om man inte vet vad det är - som på julafton, man har suktat över ett stort paket i flera dagar och när man äntligen får öppna det så sliter man upp det för att veta vad som väntar på insidan.

Så jag vill därför absolut inte veta vad det blir för kön på vårt barn.

Andreas där emot vill det. För det blir så mycket "lättare" att köpa saker till barnet. Så han kommer fråga barnmorskan på vår ultraljud vad det är för kön på barnet. Nu kan de ju aldrig med hundraprocent säkerhet garantera att de blir det kön som visar sig på ultraljudet. Men fortfarande, jag vill inte!
 
Andreas påstår att han kan veta i smyg, och att han sedan inte säger någonting till mig. Men sen när han kommer hem från affären med knallrosa eller babyblå bodys eller liknande så kommer ju det att avslöja ganska mycket. Eller som när vi kollar på vagn och jag vill ha en könsneutral färg och han kommer med förslaget rosa eller blå. Då kommer jag garanterat vilja skjuta honom. For real!
 

Söndag.

publicerat i
Kevin har åkt till sin pappa nu. Så nu påbörjas nedräkningen till han kommer tillbaka till mig igen, hihi... Jag har spenderat eftermiddagen med Tove & Dennis och hjälpt till (att titta på) när dom meckat med bilen och passat på att njuta av solen.

Sen drog vi iväg spontant på ett 80-års firande. Och nu ska vi hem till Tove och Dennis igen.
Mys helt enkelt. Allt för att hålla sig sysselsatt.

Det är okej om jag skriver ikväll va?

publicerat i
Väskan tillKevin ärändrande helt färdigpackad, det som återstår är alla kortbyxor som jag slängt in i en tvättmaskin. Kevin sover fortfarande men lär vakna när som helst nu då han bökar runt i sängen. Jag tänkte spendera varje vaken tid med Kevin idag så bloggen kommer prioriteras bort idag. Till i kväll i alla fall. Vi hörs då! 

Det är okej om jag skriver ikväll va?

publicerat i
Väskan tillKevin ärändrande helt färdigpackad, det som återstår är alla kortbyxor som jag slängt in i en tvättmaskin. Kevin sover fortfarande men lär vakna när som helst nu då han bökar runt i sängen. Jag tänkte spendera varje vaken tid med Kevin idag så bloggen kommer prioriteras bort idag. Till i kväll i alla fall. Vi hörs då! 

En månad från och med i morgon...

publicerat i Kevin 6 år;
Jag bad till gudarna över att dessa dagar skulle gå förbi sakta. Nu ligger jag här i sängen med tårarna brännandes strax innanför ögonlocken. Allt jag kan tänka är; han får inte åka ifrån mig.

Min lilla kille kan inte vara ifrån mig i en månad. Jag vet, att jag verkligen inte kan vara ifrån honom i en månad. Fy bubblan, det är hemskt egoistiskt som mina tankar far just nu. Därför delar jag inte med dessa till Kevin utan går undan och är för mig själv.

Men jag vet, med all säkerhet att jag kommer sakna ihjäl mig efter honom. Den lilla killen som alltid får mig till skratt.

Avslutar inlägget med några tårar som rullar längs kinden!
- mamma älskar dig mest av allt i hela världen.

Nickstabadet

publicerat i Bilder, Denise, Kevin 6 år;
Jag och Kevin var och mös en stund idag på Nickstabadet.
 
Det var otroligt varmt i solen men att bada var uppenbarligen inte lika varmt då Kevin bara tog ett åk i lilla banan innan han började skaka och be om att få byta om. Himla tur att vi inte behöver betala 60 kronor för ett åk. Haha, klenis. Men jag fick sitta och sola mig medan Andreas och Kevin åkte hem och hämtade endel saker som han behövde. Så galet skönt att få sola utan att ha risk för att få en barnhand intatuerad i magen, haha. Kevin är nämligen expert på att ge mig skugga när och där jag minst vill ha det.
 
På hemvägen gick vi förbi mormor och morfar men så fort de började med matbestyren så for vi där ifrån. Ingen idé att vara kvar när man känner sig ivägen. Så jag och Kevin tog en promenad hem för att gå dit igen vid femtiden. Mys.
 
En bild från nicksta idag och en bild från här hemma... typ nyss! Haha.

Orosmoment.

publicerat i Gravid;
Det finns vissa orosmoment just nu (läs I-landsproblem).
Orosmomentet nummer ett är att jag inte har några kläder jag kan komma i snart, annat än graviditetskläder. Detta problem har pågått sedan vecka nio, så egentligen är det inget nytt problem jag behöver utstå.
 
Orosmoment nummer två är att min mage växer så sjukt fort. Mina vänner som är i vecka tjugofem har lika stor mage som jag har nu. Å andra sidan så är det deras första barn, och mitt andra - men inte fan är mitt barn en sumobrottare för det... förhoppningsvis. Därför blir mitt orosmoment eller snarare undran om jag bär på två barn i magen. Crazy. Det skulle vara ganska omställande för hela familjen. Vi skulle bli fyrabarnsföräldrar över en natt. Givetvis får vi från den tjugosjätte juli på oss att förbereda oss. Men i alla fall. Jag hoppas verkligen inte på ett sånt besked, även om det skulle vara glatt att få två barn på en gång - för deras skull... men, nej tack, hihi.
 
 
 
 

I skärgårdens famn, Nynäshamn

publicerat i Denise, Högtider, Kevin 6 år;
Godmorgon, och glad midsommar.
 
Nu ska ni veta att nu går det bara utför, hihi!
Mörkare och kyligare tider väntar bara ett stenkast bort nu. Okej, jag kanske överdriver smått. Vi har ju trots allt inte bjudits på Juli- månads härliga sommarvärme, och inte heller Augustis mysiga utekvällar. Dom kommer också hinna komma. Så det återstår ungefär sju veckor av sommarlov för oss nu. Eller sommar i alla fall, för lov lär jag inte få.
 
Vad har ni för planer idag?
Något spännande som händer kanske?
Ska ni se en majstång resas eller bara mysa tillsammans med familj/vänner?

Jag ska snart sparka upp Kevin ur sängen så att vi inte missar hela denna ljuva sommardag när vi båda ändå är hemma och drynar. Funderar på att äta en morgonfrukost ute, med filt och solen som sällskap.

Mys.

Jag hade gärna promenerat ut med en frukostkorg till ringvägen, som bilden visar - och satt mig, men nu råkar det vara X-antal kilometer ut dit och jag vet att Kevin kommer tröttna efter halva vägen (vilket är vid Svandammen) så risken är stor att man blir attackerad av småfåglar, svanar, änder och måsar då.

Jag var verkligen trött.

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
Tidsinställt inlägg:

Jag var nog trött idag (för er igår).
Nyss gick jag in i Kevins rum för att säga till honom att det var dags att plocka upp och släcka och hoppa i säng. Jag blev jättefrustrerad när han inte lyssnade på mig då jag inte fick något svar och han fortsatte bygga. Till jag kom på att jag hade mina hörlurar med musik från min Iphone i öronen.

När jag tog ut dessa och talade med Kevin och upprepade det jag tidigare sagt så tittade han surt på mig och sa:
"Men mamma! Jag ska ju bara göra klart mitt skepp sa jag ju. Sen plockar jag undan, sluta tjata nu!"
 
Mammas fel, hihi!
 

Trött chey.

publicerat i Denise;
Nu märks det att jag varit vaken i flera timmar. Sedan klockan halv sex i morse för att vara exakt. Men jag vill verkligen inte somna exakt nu. Somnar jag nu så kommer jag vakna så äckligt tidigt, och det vill jag verkligen inte. I morgon vill jag få sovmorgon och bara mysa i sängen. Risken finns att jag kommer dö då solen stiger upp och väcker mig med dess strålar. Jag är så otroligt ljuskänslig när jag sover nämligen. Kan aldrig koppla av när det är soligt eller de minsta ljus i de rum jag ska sova i. Usch och fy.

Nu är jag så trött att mina tårar rinner. Jag har otroligt känsliga, (troligtvis torra) tårkanaler så jag gråter hela tiden. I motvind, i medvind, när jag är trött, när jag är nyvaken, när jag koncentrerar mig genom att lägga mascara på ögonfransarna... och ja typ till allt bölar mina ögon. Haha.

Nej, jag får nog ge upp helt enkelt. Måste slänga lillgrabben i säng också. Han har pysslat med sitt lego hela kvällen, riktigt fina saker bygger han minsann.

Sov gott!
 

Den stora frågan.

publicerat i Kevin, Kevin 6 år;
Kevins största farhåga när han fick veta att han skulle bli storebror var frågan;
"Kommer du älska mig lika mycket även om det kommer en bebis, mamma?"

Nej, jag kommer inte älska honom lika mycket. Jag kommer älska honom mycket mer.
Kevin och jag har gått igenom så otroligt mycket tillsammans att vi alltid kommer ha den där speciella kontakten. Givetvis kommer denna lilla groda få samma möjligheter som Kevin fått förutom att denna groda har världens bästa storebror att växa upp med. En möjlighet som Kevin aldrig fått tillgång till. Och jag är säker på att Kevin kommer lära grodan allt han vet.

Du förstår inte hur älskad du är, lillprinsen.
 

För mycket eller för lite tid...

publicerat i Denise, Gravid, Kevin 6 år;
Nu när jag är gravid så har jag svårt för att undvika alla dessa "gravid" appar som man med hjälp av kan följa varje milimeter av graviditeten. Jätteroligt, och spännande verkligen. I vissa fall.

Här om dagen så stod det något i stil med:
"Nu har magen blivit lite större och du kan ha svårt att komma i dina vanliga byxor.
Många mammor får lätt ångest då de har större barn att dom spenderar för lite tid med barnet i magen"

Say what? Ska jag få ångest över att min bebis (som just nu är lika stor som en halv banan och som för övrigt hänger med mig var jag än går) och jag inte spenderar lika mycket tid tillsammans som jag och Kevin får göra?

Jag vet inte - men jag kan verkligen inte minnas att jag "spenderade" så mycket tid med Kevin när han låg i magen. Där emot tänkte jag hela tiden på vad jag åt, hur mycket och såg till att äta lite oftare än jag tidigare gjorde då mina matrutiner inte alltid låg på prio ett innan graviditeten.

Jag har dock jättelätt att få ångest om jag och Kevin inte spenderar tillräckligt med tid tillsammans. Det känns som bebisen kommer kräva tillräckligt av min tid när den väl kommer utanför min mage och kommer sätta storebrorsan i andrahand med amining, gos och blöjbyten. Så nej, jag har ingen ångest över att jag inte spenderar tid med min halva banan i magen.
 
Att fatta beslutet att skaffa barn är ett oerhört ställningstagande. Det är detsamma som att besluta sig för att resten av livet ha sitt hjärta vandrande utanför ens kropp.

Fina fisken.

publicerat i Denise, Jobb, Kevin 6 år;
Jag tror det är trehundratjugoelfte gången idag bara som jag nyser.

Jag märkte smått på eftermiddagen hur mina arbetskompisar tog avstånd från mig mer och mer ju mer jag nös, haha. Stackarna. Förstår att ingen vill dra på sig någon influensa just nu. Usch, jag hoppas verkligen att jag slipper den skiten också. Helt ovärt att vara sjuk på sommaren.

Nu idag har jag fått två jobberbjudanden. Jag som trodde min sommar skulle bli "död" och långdragen - då jag inte planerat in något jobb i sommar alls. Jag har alltid haft i åtanke att jag tar dagen som den kommer - lite Carpe Diem varning över mig. Men hur som haver, det var min tanke - och så rullar alla erbjudanden in. Jag vill inte riktigt tacka ja - utan avvaktar och ser vad jag får mer för erbjudanden.

I morgon är det redan midsommar. Planerna inför morgondagen är fortfarande ganska ovisa. Jag funderar på att vara nere på vattenrutchbanan då Andreas arbetar hela dagen i morgon - på förmiddagen så kan jag och Kevin mysa tillsammans i alla fall - och han kan åka till han blir blå av det kalla vattnet. (Jag föredrar fortfarande att se på... på avstånd från vattnet. Sen så ska vi ju till mina päron där jag troligtvis får ta en doggybag och springa ner till Andreas med. Haha. Eller så  får vi avvakta med maten till han slutar vid halv sex. Möjligheterna finns som sagt.
 

Varannan natt.

publicerat i Denise, Gravid, Högtider, Kevin 6 år, Vardag.;
Varannan natt sover jag jättebra. Varannan sover jag nästan inte alls. I natt var en dålig natt. Jag känner mig allt annat än utvilad. Det är tur att jag bara jobbar till fyra och att Kevin blir hemma med Andreas som är ledig.

Nu ligger jag ihopkurad i vår hallsoffa - vi har så mycket kläder och bråte i soffan att man får ta två händer i mitten av soffan och dra åt varsitt håll. Haha! I morgon redan är det midsommar. Min stackars man (okej, det är inget synd om honom) ska jobba hela dagen medan jag äter sill och myser. Ibland känns det som man inte firar annat än högtider om  vart annat. Nyss var det ju påsk. Var tar tiden vägen egentligen?

Från och med idag får tiden gärna gå sakta också. Jag har inte ens hunnit packa väskan som Kevin ska ha med sig till sin pappa på söndag. Å-n-g-e-s-t. 
 


En lite äldre bild, från samma tid, samma dag med en veckas mellanrum! Coolt att se hur man växer med tiden!
PS! Vecka tio är det min armbåge som syns. Inte någon hängtutte, haha!

Slö och seg.

publicerat i Denise;
Idag har jag beslutat mig för att bara ligga i sängen hela eftermiddagen och kvällen. Jag tänker inte göra (läs; hämta) vår mat som ligger uppe vid pizzerian och väntar på oss. Och inte heller tänker jag diska idag, trots att jag med all säkerhet vet att det behövs. Jag är så himla trött i kroppen och i ögonen också då jag varit vaken i närmare tolv timmar redan. Haha.

Stackars Andreas som har fått sova själv sedan jag blev gravid nästan. Får jag inte min sömn när jag behöver den och om jag blir väckt på natten blir jag skogstokig. Så jag har valt att ta Kevins soffa frivilligt.

Nu ska vi tydligen äta. Jag måste resa mig upp ur sängen för att hämta glas och bestick. Men det kan man väl kosta på? Right?

Tvåbarnsförälder.

publicerat i
Det har inte riktigt slagit mig än att jag ska bli tvåbarnsförälder. Trebarnsförälder om man räknar med bonusbarnet. Det är precis lika många barn som mina föräldrar har - och dem var ändå närmare fyrtio när jag kom till världen. Här kommer jag som tjugotreåring med samma meriter. Eller, rent tekniskt så är jag ju bara tjugotvå i några veckor till. På min födelsedag i år kommer vi få göra vårt första ultraljud. Så vi är jättespännda. Och det är första gången i år på väldigt länge som jag längtar efter födelsedagen. Ska bli så awesome att få dela den glädjen med den lilla grodan vi har i magen. Magiskt!
 
Jag minns fortfarande ultraljudet jag hade med Kevin. Jag var så sjukt nervös och spänd trots att jag sett honom redan i vecka nio. Men det blir en så otrolig känsla när man får det bekräftat på nytt att det som gror i kroppen verkligen rör på sig och ser ut som en liten människa.

Samma dag som vi åkte hem från Huddinge och från Ultraljudet - samma dag kände jag första sparken. Och efter den dagen så var jag och Kevin ett.

(Måste jag säga att jag grät massor den dagen?)
 
 

Min älskade son som börjar i skolan till hösten. S j u k t vad tiden går.

Midsommarfirande.

publicerat i Jobb;
Idag är det midsommarfirande på jobbet. Man ska tydligen dansa runt midsommarstången och sjunga söta sånger tillsammmans med barnen. Detta är dock inte riktigt min grej, men jag gör det för ungarnas skull. Jag föredrar egentligen att sitta i skuggan och se på hela spektaklet mer än att framföra något själv. Men barnen blir så besvikna då. Så - om ni mot förmodan skulle turista i nynäshamn en solig och vacker dag som denna, försök undvika kyrkan och dagiset intill, för där kommer jag stå och skråla och det vill ingen levande människa se, frivilligt alltså haha!

En underbar dröm.

publicerat i Denise;
I natt hade jag en jättemysig dröm om att vi äntligen fick vårt barn. Det blev en pojke och han föddes i vecka tjugotvå och var trots detta helt "Normalt" utvecklad, - förutom att han såg ut som toker i de sju dvärgarna med utstående öron och jättestora ögon. Men jag kunde inte sluta titta, hålla upp honom för mina vänner och skryta om att det var min son. Han skulle heta Elton också, haha.

Stackars barn.

Nu ligger jag och hoppas att barnet vi får faktiskt blir ett friskt barn, inte för tidigt född och inte behöver gå igenom stora komplikationer första tiden. Men det hoppas alla föräldrar.
Möt min son Elton!

Haha!

publicerat i Jobb;
I samband med att blogg.se bytt upp sig så har min blogg bytt ner sig. Jag har tydligen fått en supergammal design som jag hade för flera år sedan! Lite kul att den ligger kvar i systemet dock. Men synd att den fuckar upp hela min "presentation" av bloggen. Måste uppdatera den, men pallar inte göra detta idag. Så kanske i morgon bitti då jag ändå har en superlång sovmorgon som jag inte kommer utnyttja.

Så det får det bli helt enkelt. Mer jobb med min blogg. Egentligen inte en dag för sent.

Puss&Kram.

Sömntutor.

publicerat i Denise, Kevin, Kevin 6 år, Vardag.;
Nu ligger jag och Kevin nerbäddade i varsin säng och ska sova. Vi var uppe klockan sex i morse så att vara uppe länge känns inte som någon vidare idé. I morgon ringer klockan vid halv sju, trots att jag börjar först vid halv nio. Men min takt på morgonen och min matlust är inte vad den brukar som sagt. Plus att det är en fördel om Kevin är påklädd, matad och klar att gå mot dagis när Andreas vaknar på förmiddagen innan jobbet.

Jag får sån otrolig ångest över att behöva låta Kevin gå på dagis så himla sena dagar. Trots att jag VET att jag inte får springa till dagis för fröknarna (dom har sagt att han har det bra nämligen) så kan jag inte låta bli att springa från jobbet nere vid kyrkan i centrum till dagis på under femton minuter. Jag bara måste umgås med Kevin, eller veta att jag har möjlighet till det.

Just nu vill jag att veckan ska gå jättesakta, Kevins pappa vill nog det motsatta. Men jag har liksom inte ställt in mig på att han snart ska vara borta i flera, flera dagar.

Enormt jobbigt är det just nu. Ni förstår verkligen inte, buhu!

Men en rolig sak som jag kom på nu i dag var att vi troligtvis inte kommer vara barnfria på julafton som vi tidigare planerat. Gud så mysigt att ha en liten groda att dela sina dagar med. En groda som vi aldrig behöver dela med någon annan... annat än mormor och morfar, samt farmor och farfar då och då. Men det kan man stå ut med, haha!
 

Middag.

publicerat i
Nu har vi fått i oss en middag, min middag bestod av nudlar med massa broccoli, svamp och sparris medan killarnas bestod av varmkorv med bröd. Vem har sagt att vi är nyttiga varje dag? På jobbet fick jag i alla fall i mig en ordentlig tallrik med fisk! Så otroligt gott. 
 
Både jag och Andreas är helt slut efter dagens arbetsdag, det märks att solen tar ut sin rätt. I morgon är det midsommarfirande på jobbet också så att då blir det lika mycket vistelse ute som idag... Hurra ! 
 
Tänk att det snart går mot vinter igen...
Muntert va? Hihi.

Hej bloggen.

publicerat i Denise;

Jag har en del saker jag måste bekänna! Och med tanke på att du, bloggen är min bästa vän så får du veta före mina facebookvänner som tror sig vara mina riktiga vänner. Nu måste jag dock påpeka att mina absolut riktiga vänner redan vet om detta, till och med min son.

Ok, här kommer det...
Jag är gravid! I 14:e veckan faktiskt! Så vad vi får är en liten julklapp i slutet av december om allt går som planerat. Och jag är superglad över detta lilla mirakel som kluckar runt i min mage as we speak!

Ta det lugnt. Jag kan äntligen börja skriva mer ärligt och öppet igen utan att hitta på massa lögner!

Pussen.

Är det verkligen lagligt?

publicerat i Denise;

Att vara vikarie är ganska krävande, speciellt idag märkte jag. Phu, jag är helt slut i kroppen.

Bakom mig, alldeles i sängen intill så snarkar Kevin för fullt! Han var absolut inte "ett dugg trött"... Det brukar låta så från hans sida i alla fall till han drynar in i alla fall och somnar på två röda.

I morgon jobbar jag till klockan är halv fem. Nämnde jag att jag började klockan halv åtta? Inte...?! Hur som helst så måste jag upp vid sex, halv sju ska jag sparka upp Kevin ur sängen och sju ska jag knata iväg till dagis. Det blir spännande... Det är okej att komma som en zombie till jobbet. Man brukar kvickna till ganska snabbt.

Nu ska jag sova i alla fall. Det borde egentligen inte vara lagligt att sova innan klockan tio. Men mitt liv är helt enkelt ingen fest just nu, så det är okej bara därför!

Sov gott

Filosoferar.

publicerat i Denise;
Jag dör snart av tristess.

Idag har det regnat hela dagen så jag har varit innesittande. Först nu så har solen kikat fram men nu är det snart dags för läggdags så det suger, jättemycket. Idag har jag legat och pendlat mellan facebook och aftonbladet, expressen och google. Awesome life, not!

Kevin har pendlat mellan tv:n, kylskåpet och minecraft. Fram och tillbaka. Tillbaka och fram igen.
Nu har jag bara en vecka kvar med Kevin till han försvinner en månad till sin pappa. Kommer dö. Jag känner redan nu hur jobbigt det känns, trots att jag har planerat att ragga jobb hela sommaren så känns det tufft. Men det är bara att bita ihop. Kevin kommer ju hem till mig lagom till min födelsedag, så det finns inget mer jag kan önska mig än honom.

Hela veckan är uppbokad med jobb för mig, dör smått - men Kevin behöver inte alls gå så många timmar på dagis vilket är skönt. Han börjar nämligen vid tio och går till mellan halv fem och fem beroende på när jag slutar. Nice.
Så sju timmar på dagis blir det längsta för honom.
(Hörs det att jag egentligen vill spendera alla vakna timmar med min grabb istället för att låta förskolan ta ansvaret över honom?)

Mina arbetsdagar och planer för veckan ser ut ungefär som följande:
Måndag: 08:00 - 16:00
Tisdag: 07:30 - 16:30
Onsdag: 08:30 - 16:30
Torsdag: 07:30 - 16:00
Fredag: Ledig.
Lördag: Träffa Louise i Stockholm ♥
Söndag: Krabban åker till sin pappa.


Du är vad du äter...

publicerat i Denise;
En rostad smörgås.
Fyra salta dödskallar.
En pez-godis.
En halvliter cola.
En citron.
En pizza med kebabkött.
En pizzasallad.
Fyra persikor.
En apelsin.
En 88:an glass.


Du är vad du äter.
Det här var min lördagsmat.
Nomnomnom!

Kom på en sak.

publicerat i Denise;
Det finns en maträtt som jag är sjukt bra på att göra.

Det ska i fortsättningen bli min "paradrätt" - bara så ni vet.
Jag ska kalla den för "rostat bröd med te!" Och brödet ska gärna enbart innehålla smör för att försvåra det så lite som möjligt för mig!

Fuck yeah!
Någon som är sugen?

image description

Humörsvängningar, Ab.

publicerat i Denise;
Oj vilket temperament jag hade idag.

Jag tror det handlade mest om att jag var galet hungrig till middagen idag vid fem, då jag endast fått i mig frukost under dagens gång. Så när min pizza var färdiggräddad så dregglade jag långt innan jag fått upp pizzan på en tallrik. Nackdelen med hemmagjord pizza är dock att det inte alltid blir som man tänkt sig. Istället för att allt gick lätt som en plätt och min assmarriga pizza slank ner i min mage så fuckade sig allt. Bakplåtspappret sög sig fast i pizzan, jag brände mig, inte bara en - utan tre gånger på plåten när jag höll på att brottas med bakplåtspappret att jag tillslut slängde pizzan på kaklet i köket (vilket innebär väggen), for in i sovrummet och drog täcket över huvudet och stannade där i drygt en och en halv timma till jag gick fram med hundvalpsögon mot Andreas och bad om att få köpa en pizza!

Nu - två timmar senare har jag fått i mig en pizza, från pizzerian rakt över vägen. Jag är mätt, men knappast på bättre humör då jag fortfarande har en vägg i köket att torka rent.

FML.Ge mig sommar.

publicerat i Denise;
Idag regnar det. Nästan öser ner faktiskt.

Jag är glad över att jag har möjligheterna att ligga hemma i sängen men tycker synd om Andreas som måste jobba till klockan fem. Jag hade verkligen hoppats på en bra solig vecka men istället får man regn, och det tycks hålla i sig i flera dagar nu också. Skit rent ut sagt.

Bjuder på en sommarbild för att friska upp erat minne om hur det var förra året vid den här tiden.

Jag ger upp...

publicerat i Denise;

Att försöka sova när man vaknar klockan sju första gången och man inte kan somna om trots att kroppen skriker om det - det är sjukt jobbigt, och nu är ungarna uppe och röjer i rummet intill så att sova nu känns verkligen lönlöst.

Igår hade jag en supermysig kväll med min barndomskompis och hennes son Texas! Vi har inte setts sedan Kevin var sex månader gammal då hon är bosatt i Göteborg och det är sjukt hur bra vi klickar efter så många år ifrån varandra. Det var otroligt länge sedan som jag skrattade så mycket.

Jag kom kanske hem lite för sent igår, och vaknade lite för tidigt i morse... Men gårdagen kommer jag leva på länge!

Badungar!

publicerat i Denise;

Just nu är vi på nickstabadet här i Nynäs där ungarna sysselsätter sig med att åka lilla vattenbanan. Hela helgen kostar det 60 kronor för att åka hela dagen så det kan inte vara bättre.

Själv sitter jag omringad av parande insekter och svettiga tonåringar på läktaren när jag väntar på att ungarna åkt klart. Men just nu känns det som att de kommer ta ett tag...

Men det är helt klart värt det när man möts av stora leenden, och är omsluten av en varm sommarsol. Jag är nöjd.

Morgonpigg.

publicerat i Denise;

Egentligen är jag inte morgonpigg, jag somnade vid nio igårkväll och sov till klockan var halv sju i morse, haha. Så kroppen var helt enkelt färdigutvilad.

Alldeles strax ska jag sminka mig för jag ska vara på jobbet vid halv åtta, och det är en bit till jobbet idag, det värsta av allt är att jag måste gå också. Jag har inte tagit mig tid att fixa min punka på cykeln, så jag får skylla mig själv.

Igår brände jag mig rejält igen.
Kolla själva!

Vikariat!

publicerat i Denise;

Jag har fått ett "tvåveckors" vikariat enligt bemanningen, men med alla röda dagar så fick jag fram till att det bara handlade om sju dagar, haha! Men sju dagar är bättre än inga och efter dessa arbetsdagar så ska jag mysa en massa tillsammans med min älskade vän som kommer hem från Australien! Så då blir det en liten minisemester.

Jag har lite småångest över att Kevin drar till sin pappa och är borta i drygt en månad! Jag kommer dö av depression. Men det kan vara nyttigt för oss båda att vara ifrån varandra... Typ!

Sen när han kommer tillbaka från pappa så tar jag två och en halv veckas semester tillsammans med honom också! Någonting att se fram emot i alla fall.


Kräftan

publicerat i Kevin;

Nackdelen med att hänga på en lekplats med massa söta barn är att man lätt blir utsatt av solens värme! Nu är det tredje gången bara i år som jag bränt hela nyllet. Jag börjar tro att min riktiga hårfärg bakom all gärning innehåller toner av rött... Min hud säger i alla fall det just nu!

Så sjukt trött!

publicerat i Denise;
Nog fick sig lägenheten en total makeover... Det fick även min svank, rygg och rumpa! Dra på trissor vad ont jag har nu. Men det är bara att bita ihop och se glad ut, för nu är det ju städat och klart så man kan ju inte precis klaga. Nu kan vvi tillexempel använda oss av golvet som tallrik om tallrikarna mot förmodan skulle ligga i disken och ingen skulle orka diska dem! Praktiskt ju... Eller?
Kanske lite snuskigt, men vem är kinkig egentligen?
Just nu ligger jag i sängen. De senaste dagarna har jag bänt om dygnet då jag inte haft bättre saker för mig, men nu tänkte jag sova i tid så att jag orkar upp till jobbet i morgon. Jobbar 9-16, om ni undrar varför jag inte bloggar menar jag, höhö!

Total makeover.

publicerat i Vardag.;
Snart ska jag försöka slänga ut killarna på att byta olja på bilen.

Jag behöver nämligen ge vår lägenhet en total makeover, och för att detta ska vara möjligt så behöver jag bli av med killarna i några timmar. Dom får även passa på att tvätta bilen när dom ändå håller på.

Imorgon och i övermorgon jobbar jag på två olika dagis. Man blir lätt förslappad över helgen och igår kom vi inte i säng förrän ganska sent så vi kom givetvis inte upp i tid i morse, haha. Men vad gör det om hundra år... Men vi hade i alla fall det helt awesome på Grönan igår. Jag är sjukt nöjd över hur vädret lyckades ha uppehåll från regn och att molnen föll helt perfekt över den dagsvarma solen mitt på dagen, för att sedan återvända när det gick mot kväll.

Kevin och Andreas åkte Vilda Musen igår, riktigt modigt av min krabba, även om han tyckte det gick fort och var läskigt så höll han humöret på topp. Tills vi kom till lustiga huset som Kevin inte alls fann lustigt utan läskigt så han bröt ihop och ville där ifrån, på en gång helst, stackaren, haha. En himla tur att vi inte tog med honom in på Spökhuset, tihi.


Det var ju typ igår Kevin var i den här storleken.Omnomnomnom

publicerat i Kevin;

Nej för jag var inte alls hungrig efter gårdagen som enbart bjöd på snabbmat fullt med socker i. Så nu på morgonen ville jag fortfarande ha något sött att tugga på, men samtidigt nyttigt - så jag gjorde en sallad... Av frukt alltså. Omnomnom!

Urusel bloggning.

publicerat i Denise;
Förlåt! Urusel bloggning igen. Jag får verkligen skärpa mig, hur svårt är det egentligen att komponera ett blogginlägg via mobilen på rasten på jobbet? (Uppenbarligen asjobbigt med tanke på att jag inte gjort det.)

Skatungen som våra goda vänner fick ta hand om till viltjouren skulle ta över den dagen efter dog samma natt som vi hittade den. Stackars krake. Men hellre dö där än att dö av att ett djur äter upp den levande. Plus att skatungens ben var så illa brutet att den troligtvis skulle få amputera och troligtvis dö av de skador och infektioner som skulle uppstå.

Jag har i alla fall jobbat långa dagar torsdag, fredag vilket gjort att jag helst velat sova när jag kommit hem.
Men i torsdags stack vi till ett par goda vänner där jag och frugan i familjen tog oss en "kort" springtur. Jag höll på att dö när vi drygt 45 minuter senare kom hem till dem. Phu.

Sen igår så jobbade jag till halv fem. När jag kom hem från jobbet (med en aningen sen buss) så var det bara att svida om och dra iväg på 30-års fest. En skitball fest utomhus. Jättemysigt var det och Kevin hoppade runt mellan alla lekparker och linbanor som omringade oss. Tillsammans med honom fanns det massa andra barn som han busade med. Men vi stannade bara i drygt två timmar innan vi drog oss hem från stan igen. Men jättemysigt var det.

De senaste dagarna när jag har varit på jobbet så har jag blivit alldeles rosa i ansiktet av den heta solen. Dags att införskaffa solkräm, check!

Ångest

publicerat i Kevin;

Jag ser inte alls fram emot morgondagen med jobbet på åtta och en halv timma i morgon, haha. Måste gå upp halv sju om jag ska hinna till tåget i tid.

Igår var det fest hemma hos studenten! Hon var så galet fin, men otroligt trött, stackaren. Jag tog sällskap hem med Andreas mamma och syster då Andreas stannade kvar inpå småtimmarna. Så jag somnade hemma hos kärmor och delade säng med Kevin, Celvin och Andreas syster. Ni ska veta att jag blev kokhet och inte somnade förrän halv fyra i morse.

Och till råga på det så vaknade jag vid åtta, upp- äta frukost- dra till mamma och pappa- skynda hem - på vägen hem fann vi en skadad skatunge som jag inte hade mage att lämna ensam. Ringde till alla tänkbara djurvänner och veterinärkliniker där de inte gav mig så vettig information.

Ut på lövet med vänner och fågel för att fira nationaldagen med grillad mat och gott godis - väl där fick pippin nytt hem hemma hos våra bekanta.

Han fick namnet Charlie!
"Charlie bit me", haha.

Sjung om studentens lyckliga dar.

publicerat i Denise;
Tänk - idag börjar de stora problemet. Att hitta en jäva klänning man kan ha på sig.
Jag har säkert ett femton - tjugotal klänningar i min garderob men jag använder aldrig någon av dem. Dom är bara fina att titta på - men när man trär dom över kroppen så känner jag mig som en stoppad korv, haha. Okej, mycket möjligt att jag gått upp lite sedan jag använde mig av XS. Men klänningar enligt min mening existerar enbart för att ge folk dåligt samvete.

I morgon är det redan tre år sedan jag tog studenten. Det känns helt sjukt, näst intill surrealistiskt - med tanke på att det kändes som igår som jag drog med klassen och lärarna till Barcelona och var borta på "semester" i fem dagar.

Men idag är det Andreas plastsysters dag. Hon tar studenten tillsammans med en massa glada andra elever som kämpat i tre år för att ta sig framåt. Så ett stort grattis till alla er!


När jag tog studenten - känner mig som en ailien i klänning!
(Ser ni skokaoset, och all packning från Barcelona -
några dagar tidigare. Minns att det var en jättestressig tid just de sista veckorna.)

Det coolaste av allt var att Kevin fick dela denna dagen med mig.


Mamma, Kevin och Alexandra. ♥


Jag och min syster!

 

Självdisciplin.

publicerat i Denise;
Mitt sug efter mat sätter alltid igång på kvällarna nu för tiden. Vanligtvis brukar jag dricka ett glas vatten med en stänk citron i. Men de senaste dagarna har jag suktat efter mer.

Jag har som en dold regel att aldrig äta efter klockan sju. Dricka får man givetvis göra - men nu börjar mitt sug söka sig till de farligare platserna (som kylskåpet!).

Jag som tränat i flera år för att undvika att öppna kylskåpet efter en viss tid får börja öva igen på nytt. För det här funkar verkligen inte längre.

Min stora kärlek i livet.

publicerat i Kevin 6 år;

Är ganska tandlös för tillfället.
Är 1.20 cm lång.
Är sexton år yngre än mig.
Väger drygt 22 kilo.

Pratar värre än en pratkvarn.
Ställer otroligt kluriga frågor.
Älskar hårdrock och klassisk musik.
Äter nästan bara fisk om han får bestämma.
Favoriten är TV-spelet.
På andra plats kommer jag.

Han säger idag att jag är den han ska gifta sig med när han blir stor.
Vi får se om han säger samma sak om fem år...


Även om han väljer bort mig för någon annan - så kommer jag älska honom vilkorslöst.

Det vi inte gör idag, slipper vi göra om imorgon.

publicerat i Denise;
Jag fick nyligen en lätt känsla av panik när jag sneglade och såg vad klockan var. Kevin är nämligen ute och leker med sina kompisar och jag hade helt ställt in mig på att vi inte ätit någon middag, trots att vi gjorde det vid halv sex. Jag måste ha ätit smått i sömnen, halvt vaken, halvt i sovtillstånd. För mat, det har vi faktiskt fått i oss. Kan vara därför jag inte är ett dugg hungrig - men det var mest Kevin jag tänkte på när jag tänkte på middagen. Haha. Knasigt - men så kan det vara ibland.

Mannen gjorde hur som helst en supergod hamburgare till oss till middagen. Jag har lovat att diska, men funderar på att ta det i morgon istället.

"Det vi inte gör idag, slipper vi göra om imorgon" är det inte så man säger?

Lite fler bilder från Gudmor Louise.


Jag (bara barnet) & Kevin.


Kevin: "Kan själv!"


Älskade Unge.

En lång lång lista.

publicerat i Onördigt;
Hur bor du: I en lägenhet.
Brukar du komma i tid: Alltid.
Hur lång är du: Runt 153 cm, tror jag.
Kan du laga mat: Jag har tröttnat, så mannen sköter det mestadels.
Vad jobbar du med/pluggar du: Jobbar på en bemanning på olika förskolor,
på några hotell som städerska och servitris,
samt i skolkök när jag blir inslängd där, haha!

Vad har du på dig just nu: Jeans, linne och långärmad tröja
- håller på att svättas ihjäl!

Har du någon fobi: Små insekter.
Hade du en bra kväll igår: Somnade jättetidigt, men det var lugnt.
Vilket är ditt senaste inköp: Stekt strömming, skaldjurspaj samt västerbottenpaj.
Din favoritdryck på morgonen: Juice.
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Lönen?
Har du sovit i din egen säng inatt: Nix, i Kevins...
efter halva natten så la jag mig i min visserligen.

Vad hade du sönder senast: Haha, minns inte.
Vem snackade du med senast: Idag. Jag snackade nog med Louise sist.
Varm favorit dricka: Te eller varm oboy på vintern.
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten.
Alkoholhaltig favoritdricka: En drink som inte smakar alkohol.
När gjorde du senast något riktigt dumt: Hur ska jag minnas det?
Saknar du någon just nu: Oh ja.
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Haha, det finns inget specifikt.
Någon jag stör mig på: Jag stör mig på ljus och ljud när jag ska sova, drives me crazy!
Intressen: La familia, Le friends, de Music, la blogg, typ.
Senaste person du kramade: Min mamma säkert.
Senaste person du ringde: Andreas.
Senaste person som ringde dig: Andreas kanske? Eller Louise om man räknar med skype.
Vad drack du senast: Cola tror jag?
Vill du ha barn: Jag vill ha jättemånga barn.
Längtar du till din nästa födelsedag: Jätte, jätte, jätte mycket!
Har rakat dina ben någon gång: Många!
Är du sugen på något nu: Ett bad.
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Kaffe är bajs.
Använder du hudkräm: Nix.
Attraheras du av män med skägg: Haha, jag har inget val än att skriva ja på frågan.
Micro-pop eller poppa själv: Electro Pop!
Brukar du baka: Det händer.
Röstade du i det senaste valet: Ja det gjorde jag.
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Nöjd är jag men förbättringar kan man alltid göra.
Vilken låt lyssnade du senast på: Någon med Maroon 5.
Har någon annan sovit i din säng inatt: Andreas sover där hela tiden.
Vad tycker du är äckligt: Haha, just nu? Ingen aning.
Har du pengar på mobilen: Kan man ta ut pengar på mobilen nu för tiden? Coolt!
Vilken svordom använder du mest? Fuck you, haha.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 07.00.
Var köper du dina matvaror ifrån? Willy's.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta bilden, där sitter min fotogen,
bakom kameran.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Hus.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Inte vad jag vet.
När var senast någon stötte på dig? Ingen stöter på mig längre.
Vad åt du till middag senast? Köttbullar, potatis & gräddsås.
Kan du vissla? Yes box.
Tittade du på tecknat när du var liten? Varje dag, på barntrean!
Äger du några popband t-shirts? Kapten Röd t-shirt ♥
När flög du senast? Maj 2009 tror jag. Samma år som jag tog studenten iaf.
Pratar du några andra språk? Engelska, lite italienska och lite franska.
Har du gråtit offentligt? Ja
Vill du just nu göra några. tatueringar eller piercingar? Tatueringar.
Vad har du med dig in på bion? Min sambo, mitt barn, min telefon, lite snacks och ett par
apfula 3D-glasögon om det behövs, haha!

Vad har du för väder? Soligt!
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Svenska. No doubt!
När sov du senast på golvet? Ska man sova på golvet när man har säng?
Vilken är din favorit drink? "Baja"drinkar är alltid goda.
Gillar du din boendesituation? Med lite renovering, yes!
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Minst åtta.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Väldigt, väldigt sällan.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Aldrig.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 23
Tror du på liv på andra planeter? Nej.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Jag talar sällan till mig själv.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Den dagen jorden går under.
Tycker du om att krama folk? Gud ja.
Äger du en digitalkamera? Japp.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Im unique!!
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Något otroligt.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Får lejonen dåligt samvete?
Är du mörkrädd? Om inte Andreas är hemma.
Tre saker du alltid har med dig? Mobil, Nycklar (för det mesta), bankomatkortet.

Underbara solstråle, underbara gudmor!

publicerat i Bilder;
Har jag berättat om min allra bästa vän i hela världen? Hon heter i alla fall Louise och bor i Australien, haha.
(Nog tjatat om henne tänker ni. Men NEJ!)

Anledningen:
För ganska precis fyra år sedan tog det slut mellan mig och Kevins pappa. (Hallelujah). Det sorgliga med det hela var att han tog med sig alla bilder från de första åren. Vid några tillfällen har jag fått skivor med bilder av honom som gett min dator alla möjliga typer av virus. Så jag har aldrig fått över dem, trots att de funnits så nära till hands.

För några veckor sedan så frågade jag Louise om hon hade några bilder från Kevins "småbarnstid" då jag letar febrilt bland alla vänner och bekanta jag kände på den tiden " back in the days".
Hon skrattade lite och sa att det fanns fler bilder på Kevin än någon annan i sin dator och hon lovade att posta upp dessa på facebook så att jag skulle få ta del av dem, det var nästan så jag bröt ihop när jag fick se alla bilder jag gått miste om genom alla dessa år.

Mammas lilla krabba, som du betyder för mig.

Här är en liten bråkdel av alla de bilder som kvinnan har i sin dator - och fler kommer det bli. ♥


Älskade mormor & morfar med Kevin.


Vackra lilla solstråle. ♥


Här är några av de hundra bilder jag fick ta del av igen.
Enjoy.

Utkast: Juni 4, 2012

publicerat i 100 saker;
Idag finns alla tänkbara genvägar och omvägar för att stärka sin familj med ett barn. Men vissa typer av föräldraskap ställer till med stora diskussioner, trots att vi idag lever på 2000-talet där ingenting tycks vara omöjligt.
Som bögar, eller hetrosexuella - som det så fint kallas. Skaffar dem barn så blir det heta diskussioner i forum samt i debattpaneler runt om. Men om två kvinnor skulle göra det så är det ingen jävel som bryr sig. Okej, men absolut inte lika stora rubriker skrivs, trots att det är samma könsfördelning.

Idag behöver man inte bära barnet själv, utan kan betala någon annan att göra det. Idag behöver man inte ens ha någon partner för att skaffa barn utan kan göra en inseminering.

Lite mer snack om mat.

publicerat i Denise;
Idag har vi redan hunnit med en hel del.

I morse ringde jag och sa att Kevin fick vara ledig. Mest för att vi nu i några dagar varit ute efter ett regnställ eller regnkappa och gummistövlar åt honom, men de säsongsbetonade kläderna verkade vara slut över allt. Nu är det tydligen bara shorts och T-shirt som gäller, även i regniga perioder...

Så idag mötte vi upp mormor som gick med oss till två "lågprisbutiker" - lite som Ö&B nere i centrum, och där fanns allt vi sökte. Tillock med en overall i galon. Så himla bra. Så vi köpte på oss en storlek för nu och en för nästa år, plus ett par för stora gummistövlar. Men hellre en storlek för stora än en storlek för små. Tänk, nu skiljer det endast fyra storlekar i skor mellan mig och Kevin, hur sjukt är inte det... med tanke på att ungen är sex.

Efter shoppingrundan så gick vi ner på rökeriet. Där dom röker fisk och skaldjur för att köpa hem oss lite lunch. Kevin valde supermycket stekt strömming som han för tillfället sitter och äter på ute i vardagsrummet, själv tog jag en skaldjurspaj till mig och en västerbottenpaj till Andreas. Så galet gott vill jag lova. Så nu är man så där skapligt mätt igen.Mätt som en plätt

publicerat i Kevin;

Nu är jag så mätt att jag kan spy. Vi åt köttbullar, potatis, lingonsylt och en gräddsås. Det var precis vad min mage hade längtat efter hela dagen. Inte för att currygrytan vi åt till lunch var dålig, utan... Något riktigt svenskt kändes bättre helt enkelt.

Sorgligt nog så vet jag inga gränser utan åt två portioner när jag redan var mätt efter första. Beach 2129 here i come!

Trött var ordet.

publicerat i Denise;
Jag är otroligt trött.
Att vara fyrabarnsförälder, om bara över en natt är utmattande.
Jag ber till gudarna att jag aldrig får ett tvillingpar om jag någongång skulle bli gravid. Oh, my - god. Jag är verkligen helt död.

Men gud så mysigt det var att ha en tiomånaders mellan oss som snarkade i sängen. Så himla galet söt!
Och Celvin som sov i Kevins säng hela natten. Så otroligt duktigt för att vara två att inte vakna en enda gång.

Å andra sidan är det kanske skillnad mot att ta emot två barn, en på tio månader och en på två år - mot vad det skulle vara om man faktiskt fick tvillingar - för då är man liksom med från början och lär sig om alla signaler och läten. Nu fick vi gissa oss till varför den minsta var missnöjd.

Jag fick gå upp klockan sex i morse i alla fall. Var superlänge sedan jag gick upp så tidigt. Hua. Då var jag och de minsta vakna och kollade på barnkanalen. Klockan sju väcktes resten av familjen. Sen var det full rulle till halv tolv då vi gav de minsta barnen vidare till Andreas mamma som ska ha dem sovandes hos sig över natten.

Direkt efter överlämningen så hade vi barnkalas på schemat. Klockan tolv, fram till klockan tre nu så har jag suttit och ätit mängder av kolakakor, melon, tårta, druckit té och saft. Middag på det?
Nja, jag tror jag hoppar det och går direkt på godispåsen ikväll. Sounds awesome.

Nu - ladda batterierna. Sovstund låter topp för tillfället.Osäkert hem för dom små.

publicerat i Vardag.;
Har precis kommit fram till att vår lägenhet inte är anpassad för små barn.
Celvin hittade ett superlim som han lyckats öppna korken på, haha! Som tur var va jag lite snabbare än honom och kvickt tog den ur händerna på busungen.

Celvin sover i alla fall som en stock nu, och Mila snattrar i knät med Morbror framför datorn. Bebismys.

Middagen.

publicerat i Denise;
Lagar troligtvis världens godaste middag till mig och Kevin!
Pasta med bacon, lök och senapssås. Nomnom.

Barnmys!

publicerat i Vardag.;
Ikväll blir vi barnvakter åt Andreas syskonbarn. Mila Jean på snart ett och Celvin på två. Hur mysigt som helst. Sen har vi ju Kevin och Andreas dotter här som vanligt. Så det blir fullt hus. Kan inte bli bättre. Fyra ungar, två vuxna, haha. Jag har paxat morgonen när barnen är morgon-mys-sugna om jag får en tupplur framåt eftermiddagen, jag tror att Andreas går med på det.

Var länge sedan vi hade en så liten kotte som Mila hemma hos oss.
Jag kommer garanterat att njuta.


Jag och Mila i Julas (hon älskar mig... eller?)

Nutella.

publicerat i Denise;
Mindes en sak nyss från när jag var barn, appropå nutella (som jag skrev om i ett tidigare inlägg).

När jag var liten sov jag ofta över hos min kompis - (Ni ser bild på henne lite längre ner). Hon var ofta i Tyskland på somrarna då hennes pappa och viss släkt bodde där och jag minns att hon alltid hade Nutella med sig när hon kom hem från Tyskland. Första gången jag åt detta så var det hemma hos henne, jag kanske var sju, åtta år gamal och mindes att jag kände att det var en sån lyxvara. Det var lyxigt att ha choklad på den rostade smörgåsen.

Idag hittar man Nutella i varenda affär man besöker, och lyx-känslan har dragit över och blivit till en vana. Men när jag var liten så fanns det inte på världskartan att man skulle ha chokladkräm på smörgåsen. Så det kändes alltid busigt att äta det, trots att jag fick det för hennes mamma.

Den smaken som jag kände, första gången som jag åt Nutella, den smaken kommer aldrig mer komma tillbaka.

Juni.

publicerat i Denise;
Fan det är redan juni!
Tjugotre dagar kvar till jag sitter och äter lunch och skrattar med min allra bästa vän igen då hon kommer hem en sväng från Australien. Att jämnföra skype och att ses i verkligheten går verkligen inte. Även fast skype lindrar det största behovet av att ses varje dag så är det något speciellt med att få krama om den person man saknat så galet mycket. Kan inte förstå att det var ett år sedan vi sågs senast, sjukt!

Vi har massa kul inplanerat här i juni so far.
Andreas börjar jobba på nikstabadet, och kommer göra hela sommaren. Så han, the lucky bastard - kommer få en fin solbränna då han kommer sitta och klippa åk-kort till vattenrutschbanan. Ska försöka flirta in mig så att jag får jobba lite där jag också om jag får tid över. Springa i bikini några dagar i sommar, - ja tack!

Vi ska åka på lite partaj. Både i Nynäs och inåt stan. Vi ska givetvis fira midsommar och massa annat kul.
Kevin i sin tur åker till sin pappa den 25:e juni och blir borta i precis en månad, till den 25 juli. Jag kommer dö.
Som tur är så har jag Louise i två veckor.

En nära vän från Göteborg kommer hit också. Ska bli så himla kul att få mysa med henne och hennes son Texas.

Bara en massa kul att se fram mot!


Min Australiensiska / Tyska / Svenska bästa vän!Mys med Kevin-bus

publicerat i Kevin;

Jag fick en tillsägelse av Kevin att ordna något för honom att äta pronto! Hans personliga val blev rostade smörgåsar med "mozzarella" (nutella) och en kopp té. Han blev nöjd. Själv är jag proppmätt fortfarande av vår lunch som bestod av spenatbiffar, ris och tomatsås! Nomnom!

En udda, afrikansk dröm.

publicerat i Denise;
Jag har haft en otroligt skum dröm i natt. När jag tänker efter så har det säkert med alla statusuppdateringar från gårdagen om nyfödda bebisar att göra. Hela fyra stycken av mina vänner och bekanta fick barn igår, grattis till er!

Jag drömde i alla fall att jag var gravid i sjunde månaden men att vi inte visste om någonting. Vi fick en kallelse till kommunhuset i afrika för att göra en hälsokontroll, fråga mig inte varför det var i ett kommunhus, eller för guds skull i afrika. Varmt var det i alla fall.

Jag fick veta att jag var gravid och dom ställde mig frågan om jag var gift, allt detta på engelska så klart. "Hell no" blev mitt svar, men jag förklarade att jag var tillsammans och bodde ihop med pappan som visade sig vara Markoolio.

Dom kollade snopet på mig, började svära deras afrikanska böner över mig och sa åt mig att mina val stod mellan en abort eller en hängning för att jag haft sex innan giftermål. Jag valde givetvis aborten, mest för att jag inte visste att jag väntade barn tidigare.

Jag blev placerad på ett lergolv tillsammans med ett tjugotal andra afrikanska kvinnor som satts i samma situation som mig. Trots att vi flera gånger förklarade att vi var "rika" och hade tillräckligt med pengar att ta oss till en steriliserad plats som ett sjukhus så blev vi nekade. Mitt i allt kom min läkare in och detta var Mikael Persbrant, han höll på att spela in en ny läkarfilm i afrika och incisterade på att allt var som det skulle och att han skulle gå lugnt till väga för att enkelt få ut mitt barn så jag slapp hängning.

Det slutade med att jag valde hängning i alla fall. Jag kunde inte låta en skådis skära i mig. Jag vaknade tack och lov långt innan själva hängningsscenen kom.

Thank god!


Bäst av allt var dock när jag vaknade och insåg att jag inte var tillsammans med Markoolio. Han var ett värdelöst stöd, haha.

En högre veckopeng.

publicerat i Kevin;

Det märks att Kevin tröttnat på snåla föräldrar. Hans veckopeng låg tidigare i snitt på tjugo kronor, men för den pengen kan man ju knappt få en karamell för idag. Så Kevin har förstått sig på det här med att höja sin veckopeng till det trippla.

På lite mer än en vecka har Kevin ryckt ut tre lösa tänder och på så sätt tjänat in lite mer än sjuttio kronor! Haha. Han är ju inte dum. Av morfar fick han 40 av dessa 70 och sparbössan växer just nu i en takt som den aldrig gjort tidigare!

Det kanske blir en affärsman av Kevin tids nog...