Konversation på facebook.

publicerat i Denise;
Min statusuppdatering:
"Har fått ny nalle, behöver alla nummer jag kan tänkas behöva! Give me!!"

Anahita reagerade på detta och frågade om man fortfarande kallade sin mobil för nalle?!
Mitt svar till henne blev följande:

Jag sover med den, jag vaknar med den,
jag bär den med mig hela dagarna.
Varför ska den inte heta nalle för?


Några frågor på det?

Dagens äventyr.

publicerat i Denise;
Hemma efter en lång dag.
Vad har hänt idag då undrar ni?
Jo det ska jag svara på. Jag har blivit med ny Iphone och en ny kärringcykel som jag köpt av min älskade vän Anna! Äntligen säger jag bara. Cykeln är det bästa på hela dagen tror jag. Jag kämpar med att få min Iphone att bli lika efterlängtad. Men den är så svår att förstå sig på för tillfället. Men det kommer nog, det handlar mest om vana antar jag... eller ovana kanske man ska säga?

Nu ska jag snart skicka ut min man så han får pumpa upp mina cykeldäck. Tihi!

Onsdag nu igen.

publicerat i Vardag.;
Andreas är iväg i hos en kompis i natt och ska sova där till i morgon och Kevin slaggar... eller nåväl, han ligger i sängen i alla fall och kollar på film. Grannen ger mig ångest då deras tvättmaskin är igång när min också borde vara det. Men klockan är alldeles för mycket. Nästan så att den är för mycket för att ta ett bad som jag också måste.

Idag har vi inte gjort något speciellt. Kevin har lärt mig jättemycket om Minecraft. Jag har kollat på film och så har vi käkat middag. Livet fortsätter fast man ligger på pausläge, haha.

I morgon jobbar jag 9-16, hallelujah. Så då får Andreas hämta Kevin från dagis, tihi.


Mamma i sängen.

Instrument.

publicerat i Vardag.;
"Every night in my dreams, i see you i feel you."
Sen tar det stop.

Japp, jag håller på att lära mig spela blockflöjt. Det är inte världens lättaste instrument måste jag säga. Tillockmed gitarren känns mer aktuell just nu om det inte hade varit för mina prinskorvfingrar. Eller eggen som ligger ute i vardagsrummet... eller det lilla minipianot, kazoon:a. Eller för guds skull mungigan.

Vi samlar inte på instrument, trots det så är det något intresse jag tror vi alla delar här i huset och det vi har mest av här hemma. Jag och Kevin försökte tillsammans lära oss blinka lilla stjärna för en stund sen på blockflöjten. Men det gick sådär för Kevin så han gav upp. Jag å andra sidan kämpade till jag tog mig genom hela låten, and i did it. Nu ska jag bara nöta, och nöta och nöta så att den sitter. Sen så kan jag lära Kevin spela den också.

Kevin är nog mer sugen på att spela på trumpeten... jag vet dock inte vad grannarna skulle anse om det.

Something borrowed.

publicerat i Filmer/serier;
Såg nyligen klart på filmen something borrowed som jag fick låna av en bekant på filmkedjan. En ganska skön feel-good film faktiskt nu när jag tänker efter. Lite abrupt slut bara, men annars var den helt okej. Så den kan jag tipsa er om, om ni fortfarande vill vara på gott humör efter filmens slut alltså.

Efter dagis nu så var jag och Kevin på Intersport och handlade en ny hjälm åt honom. En skrikgrön, så nu lär folk garanterat se honom i mörkret. Det behövdes verkligen en ny hjälm då den förra var alldeles fallfärdig. Och nu fick Kevin välja precis den han ville ha också så nu hoppas jag att den kommer användas flitigt. 

Min älskade mor har köpt ett par nya dojjor åt Kevin också. Vår/sommarskor då han fortfarande bär sina vinterkängor stackaren, haha. Så nu får han äntligen ett nytt par att sätta på fötterna. Vi ska möta upp henne vid bussen nu kvart i fem, like.

Ikväll jobbar Andreas med en aktivitet. Så han kommer inte komma hem förrän i kväll någon gång. Så jag och Kevin får äta något gott själva. Men vi klagar inte, tihi.


Baksidan av kevins nya coola hjälm.
(Bry er inte om ekorren (mig) i bakgrunden)


Framsidan av hjälmen.

En dröm om tänder.

publicerat i Denise;
Jag har blivit jättenojig med mina tänder. Jag har lätt att få tandsten vilket i framtiden med all säkerhet kommer orsaka tandlossning (förhoppninsvis efter femtioårsåldern). Och efter fem (nästan sex) års behandling med tandställning så känns det inte så aktuellt att snart behöva tappa mina tänder. Tre till fyra gånger per år går jag hos en tandhygenist som skrapar bort min tandsten med hjälp av en ny ultraljudsteknik. Och idag borstar jag mina tänder minst tre gånger per dag.

Hur som helst. I natt drömde jag att jag tappade tråden som sitter bakom tänderna efter man fått en tandställning-behandling (för er som inte vet det så är det tråden som håller tänderna på plats då de gärna vill dra sig tillbaka till det ursprung de satt i innan). Den tråden var borta hur som helst och mina tänder gick under en natt tillbaka till sitt ursprungsläge, vilket såg helt fucked up ut. Alla tänderna var snea och gjorde superont, och när jag vaknade hade jag en sån otrolig ångest att jag länge stod och betraktade mina tänder i badrumsspegeln. Givetvis var det ingen tand som hade råkat illa ut, och ingen som hade vridigt sig.

Jag gnisslar tänderna när jag sover, så att drömmen blev så verklig och att tänderna verkligen gjorde ont i drömmen har nog med mitt behov av att gnissla att göra. Måste-sluta-upp-med-den-dåliga-vanan!


Till dagis utan tjafs.

publicerat i Vardag.;
Kevin hamnade på dagis tillslut.

Idag var det inget tjafs, inga olyckor och inga klagomål. Jag tänkte efter riktigt noga om jag verkligen inte hade matat Kevin med pepparkakor. Men nej, ingenting sånt har han ätit på morgonen. Otroligt. Vissa dagar är helt enkelt bättre än andra. Där emot fick jag ropa på honom i ett villaområde då han cyklade över hela vägen istället för på en av sidorna. Men förhoppningsvis så låg inte de villaägarna och sov då min fina stämma lätt kan gå upp i falsett när jag väl skriker. Haha.

På hemvägen så hamnade jag hos farsan. Han låg som vanligt och kollade på sina polisserier som han brukar göra på morgonkvisten. Ni vet, realityserierna som går med amerikanska och brittiska poliser och man får följa deras arbeten. Tur att pappa har lite knackigt minne, för han måste ha sett alla avsnitt minst fjorton gånger då de ständigt går i repris.

Inget jobb har kommit in än heller. Och idag hoppas jag verkligen att min nya nalle kommer på posten. Vore lovely. Dom sa ju i början av veckan. Så det är väl sista dagen idag? För i morgon blir ju mitten av veckan och på torsdag/fredag slutet av veckan? Rätta mig om jag har fel. Men jag vill verkligen ha den nya nallen typ nyss.

Bara så ni vet.


Dagens supertrötta mamma.

Den lånade timmen.

publicerat i Vardag.;
Ding dong, ding dong, ding dong.

Så låter grannens klocka från artonhundrakallt när den slår sju. Den står mot vår vardagsrumsvägg så ibland hörs den igenom tv:n som vi sitter och kollar på. Deras hemtelefon ska vi inte snacka om. Den låter, högt! Haha.

Kevin och jag ska snart dra iväg till dagis. Han har cyklat nu några veckor i rad och han har fortfarande inte lärt sig bromsa säkert. Men det kommer nog snart. Cykeln är ju ändå för stor för honom... men bara lite.

Igår gick jag och Kevin och la oss vid sju, kollade på en film och slocknade vid åtta. Andreas var uppe och jobbade från åtta till strax efter midnatt, så det passade att somna supertidigt. Är det någon av er som känner av den där extra timmen som vi fått dra fram igen nu när sommaren kommit? Jag är helt förstörd. Bara tanken på att klockan egentligen är sex får mig att vilja krypa ner i sängen igen, håller ni inte med?

Nu ska jag borsta till mitt ugglebo till hår och sen ska vi röra oss med cykeln till dagis.

Ångest.

publicerat i Denise;
Exakt allt blev fördröjt idag. Middag, lunch, näst intill frukost också. Så nyss blev middagen uppäten och nyss slängdes lillgrabben i säng. Avskyr såna här dagar som inte är efter "schema". Visst, vi har inte ett hundraprocentigt matschema spikat i köksväggen precis, men middagen brukar hållas runt sextiden senast.

Kevin är jättetrött nu. Det märks då han gråter för minsta lilla och är uppkäftig. Underbart med sexårstrots också. Någon som känner sig manad att ta över? Ingen? När slutar trotsen egentligen? Alltid så skyller föräldrar på någon form av trots. Ettårstrots, två-årstrots, treårstrots, fyraårstrots och så fortsätter det till tonåren då det är tonårstrots.

Jag får ångest redan nu över tonåren. Gaah.

Vilodag.

publicerat i Denise;
Hallå i solen.

Jag har spenderat hela dagen inne dock. Det känns som min vanliga tur för tillfället. I förmiddags hade vi städdag, sen kom Tove och sen när Tove gick var klockan strax efter fyra. Så herregud vad dagen har sprungit förbi. Kevin sitter bredvid mig och spelar lite dataspel. Han var dock ute hela dagen i sin tur så han förtjänar lite hemmatid till skillnad mot mig.

Jag har dock tvätten att skylla på. Hur länge man än väntar så hänger den nämligen inte sig själv, vilket suger smått.

Och ju längre jag sitter här, desto längre tid tar det att hänga tvätten. Och diska måste jag göra också... och tvätta rent i badrummet då Andreas tvättat dotterns sandiga skor i tvättmaskinen. Gah, jag får aldrig gå ut helt enkelt.

Sommartider hej hej!

publicerat i Denise;
Jag känner det är nånting på gång.

I natt ställdes klockan om till sommartid. Härligt att det äntligen blir ljusare mornar och förhoppningsvis ljusare kvällar. Dagen kommer kännas mycket längre nu vilket här välbehövligt för en svenssonfamilj som inte har råd med utlandssemestrar varje kvartal.

Igår somnade jag vid tiosnåret. Kanske att klockan var halv elva. Hur som helst gick ögonen i kors och jag somnade ovaggad till Andreas huggande i Minecraft. Det enda jag behövde göra var att be honom sänka ljudet, lite, lite. Jag som annars måste ha det alldeles kolsvart och knäpptyst om jag ska kunna sova somnade med både ljud och ljus inatt.
Sommar!

Just nu hemma hos oss.

publicerat i Vardag.;

Lite kvällsmys framför brasan gjorde susen. Det doftar ljuvlig björk inne i lägenheten nu. Tillsammans med en svag besk doft av plast. Kanske är det någon gamal leksak som hamnat i eldstaden? Den är dock ett minne blott nu i såna fall.

Ungarna njuter av värmen från eldstaden. Jag njuter av att se dem njuta och faschineras av elden som brinner.
Kvällsmys på hög nivå.

Förresten.

publicerat i Denise;
Just det! Min Xperia x10 mini pro är i trygga händer just nu. Andreas tvååriga systerson fick den att dräggla på. Han blev supernöjd, vilket kap för en tvååring. Plus att han fick massa urväxta kläder från Kevin.

- Bye bye phone, forever!
I WON'T MISS YOU!

En helt vanlig lördag.

publicerat i Denise;
Håller på att dö. Känner mig instängd för tillfället. Väggarna krymper här hemma. Just nu vill jag bara ut och gå i några timmar. Promenera, promenera och promenera. Men det är mörkt och chansen att jag vågar ta mig ut ensam på en lördagskväll känns inte så stor.

Idag har vi ändå varit ute ganska mycket. Ungarna har varit ute hela dan. Andreas dotter lärde sig cykla utan stödhjul vilket var otroligt roligt att få ta del av det framsteget. Hon åkte flera meter själv med oss springandes bakom henne, redo att fånga om det skulle behövas. Men hon var grym. En enorm talang har hon måste jag säga och att se henne bli stolt över det hon presterat var så otroligt fint att se.

Jag kom hem ett natten som var. Somnade inte förrän två och vaknade av Andreas systerson som vaknade vid fem. Vi var ju barnvakter, vet dock inte om det står utskrivet här. Jag fick honom att somna om till sju och därefter tog Andreas över och lät mig sova till nio innan han vräkte upp mig ur sängen. Gullig man jag har.

Men mellan 13-15 passade jag på att sova då ungarna var ute och lekte på egen hand.

Men jag håller på att dö här, vill uuuut.

Garderobiär.

publicerat i Denise;
Det blir jobb ikväll. Som garderobiär på Utsikten Meetings. Wish me luck. Jag har aldrig någonsin stått som garderobiär och är otroligt rädd för att göra bort mig. "Åh, fel jacka... fel av mig!"

Jösses. Men det går nog bra. Fram med den bästa sidan bara.

Jag och Tove gick runt halva stan idag. Mitt nylle är alldeles oranget nu pga. att solen värmt. Tackar så hemskt mycket. Uppskattas, verkligen.
Men en jävla mysig dag har vi haft tillsammans jag och Tove. Det får vi göra om flera gånger.

Nu ska jag sminka mig det sista, invänta en barnvakt som ska passa Kevin till klockan sex då Andreas kommer hem och så ska jag jobba till askungentid, typ midnatt.

Later aligator!

Fredag.

publicerat i Denise;
Jag har skrivit två blogginlägg som jag inte förmår mig att publicera. Dom är way to private och min motivation till bloggen känns... så där just nu. Hur som haver, Kevin är tillbaka på förskolan i friskare tillstånd. Vi blir nog helt friska först i september kan jag tro.

Har ni känt av sommarvärmen än då? Det är lätt att glömma bort att det bara är mars då termometern visar 17 grader i skuggan klockan åtta på morgonen. Det är natural win! Jag har redan varit ute på en två kilometer lång promenad så win åt det också.

Andreas och jag ska börja kolla på resor utomlands. En resa till Disneyland Paris hade ju inte varit fy skam. Men tjugotretusen för en resa i vår vet jag inte om jag är redo för även om resan mot all förmodan faktiskt skulle gynna barnen och inte så mycket oss.

Just nu ska jag ligga och lyssna på Andreas telefonmöte. Försöka väcka Tove och förhoppningsvis få en halvdag ute i den friska luften. Ikväll blir vi troligtvis barnvakter fram till i morgon. Like it!

Xperia mini dead!

publicerat i Denise;
Min mobil är helt paj. Ironiskt nog så började de allvarliga tekniska problemen med nallen när jag beställde en ny. Så det kan vara avundsjuka - mobiler mellan. Ni vet hur det kan vara med teknik. Tihi.

Just nu längtar jag efter att få sätta hammaren i den gamla. För tro mig. Min Xperia mini pro kommer råka ut för en kraftig misshandel om några dagar, funderar på att använda mig av sågen också, men är rädd för att det kommer orsaka för mycket kladd - om ni förstår vad jag menar ni CSI-nördar. Om någon har några invändningar, var god stig fram nu...
... ingen?

Då så!

Preliminärt datum för misshandeln infaller runt kvällen på måndag nästa vecka - senast. Om ni vill vara åskådare för årets händelse, var god kontakta expiditionen. Ni hade också fått ringa mig - OM JAG HADE HAFT EN HEL TELEFON DET VILL SÄGA!

En fortsatt sjuk diamant.

publicerat i Vardag.;
Ännu en dag hemma med min diamant som hostar och frustar likt vargen i sagan om de tre små grisarna.
Igår hämtade vi ett födelsedagspaket som färdats genom halva världen. Det kom från Australien och har befunnit sig i Nynäshamn under en veckas tid nu. Det var små - lära sig basic engelska - böcker och engelskakort.
Så det ska jag och Kevin sätta oss ner och öva på så småning om när hans hälsa är bättre och han orkar fokusera.

Jag har planterat min rumpa i sängen hela förmiddagen, om man bortser från den korta stund som jag och Kevin åt frukost tillsammans. Sen dess har han okupperat vardagsrummet och TV:n, barnkanalen och intresset för min del över dessa program är lika med noll. Det får han helt enkelt roa sig med själv grabben.

Andreas jobbar, så det är den största anledningen till att jag är hemma med Kevin idag.
Nu ska jag fortsätta mitt datakollande. Ni-hi-hice!

Dagens i-landsproblem.

publicerat i Denise;
- Fått popcornskal mellan tänderna längst bak i käften och tungan har fått kramp (träningsvärk?) av all  skalborttagning (Käkade popcorn igårkväll så den har väl rotat sig i tandköttet!).
- Väntar på ett SMS som tar alldeles för lång tid för att få svar på.
- Letar efter hela hörlurar till datorn som inte verkar finnas någonstans i lägenheten.
- Lyssnar på Kevin som tjatar om att han vill gå ut. Jag kommer snart binda fast honom i soffan så han inte åker på dubbelsidig lunginflammation så som han hostar just nu.


Me & Mini-me.

Inget jobb idag...

publicerat i Vardag.;
... inte än i alla fall. Jag fick en förfrågan på två timmar. Resvägen dit känns lika lång som arbetsdagen, så jag nekade den.

Kevin har fått influensan. Hur många dagar fick vi vara friska? Fyra, fem?
Dagis är informerade, Kevin sover som en gris (han hostade ganska mycket igår och inatt) och jag är precis nyvaken (sedan fyrtiofem minuter tillbaka). Jag la mig i Kevins säng och mös en stund vid sextiden. Somnade om och vaknade igen vid kvart över sju. Sen har jag bara inväntat jobb vilket inte dykt upp. Så nu kan jag se mig som ledig tycker jag.

Så idag blir det en tv-spelsdag om Kevin får bestämma tror jag.
Så det blir väl att spela skylanders med honom till fingrarna blöder på wiikonsollen.
Men det tar jag, det är de lätt värt det.


Levels.

publicerat i Vardag.;
Jag och Andreas var som sagt barnlediga från igår till idag vid ett-tiden.
Vad har vi gjort under våran barnlediga dag undrar ni?
Jo...


Handlat Ben & Jerry's, Daimtårta, Chips, Läsk, Godis och allt äckligt man kan tänka sig.
Slängde oss i soffan och hade seriemarathon med The Big Bang Theory - episod ett avklarad.
Jag somnade vid halv tio. Kanske innan. Jag var verkligen helt slut, Andreas kom och la sig strax efter.

Imorse vaknade vi vid åtta. Andreas väckte mig genom att dra upp rullgardinen, dummer!
Vi la oss i soffan och fortsatte vårat marathon och låg där till elvatiden då jag gick och köpte frukost
(okej, klockan kanske var kvart i ett när jag handlade...) petitesser.

Kevin är hemma nu i alla fall.
Grabbarna spelar Minecraft och är fullt fokuserade.

Love it.


Jag har ändå tillsammans med Andreas hjälp hunnit med och storstäda lägenheten, rensat i Kevins garderob och dammsugit och skurat golvet.

Så nu är det verkligen rent här hemma.

Krossa alla fönster.

publicerat i Denise;
Sitter här hemma och lyssnar på Maskinen i hörlurarna som i sin tur är inkopplade till datorn och får min mun att ofrivilligt sjunga ut så högt det går, nästan så att jag överröstar hörlurarna. Undrar vad grannarna anser om mitt lördagsnöje.

Krossa alla fönster hörde jag för första gången på jobbet när jag hade hand om julborden på Nynäsgården. Nathalie var det som introducerade låten för mig och jag har fortfarande den som en stor favorit. Den kommer väl alltid att påminna lite om hur det var att arbeta på julborden. Så jävla kul. Okej, kanske inte alltid. Men när det var stängning - och städningen stod på schemat, det var då musiken sattes igång. Givetvis så var resterna från dessertbordet och alla arton olika sillsorterna också tilltalande. Julbordet 2011, fan va awesome det var.

Jag och min mor har varit och fyndat på olika second hand butiker här i stan. Jättekul, hittade faktiskt ett par jeans som jag kommer flytta in i from now on. Kevin fick också, fyra eller fem olika byxor i RÄTT storlek. Ungen växer ju så det knakar.

I natt sover han hemma hos min kusin, så det känns vemodigt just nu då Andreas är där också och leker med mixerbordet tillsammans med min kusin. Han kommer nog hem ikväll någon gång. Jag får helt enkelt försöka överleva utan sällskap.

Nej nu ska jag dunka dunka vidare här.Till er som inte tror att godhet finns i världen.

publicerat i Värt att tänka på.;
Idag när jag och en nära vän/arbetskollega gick hem från arbetet ser vi båda i ögonvrån en person som sitter på knä. Först tror jag att detta är ett barn och tänkte gå vidare. Men ju närmare vi kom desto mer insåg jag att det var en äldre person som satt där. Tillslut småsprang vi fram för att se hur det var med personen.

När jag kom fram blödde personen ur näsan, ur pannan och ur munnen, blodet droppade ner på glasögon och plastpåsen och asfalten. Min vän tog fram sin mobiltelefon och ringde SOS alarm. Jag sprang in i affären som låg intill och hämtade papper och försökte torka bort det värsta. Min fråga är: Hur många har sett denna person och gått obemärkt förbi? För personen satt där i alla fall en stund innan vi kom. H*n var visserligen påverkad av alkohol men hindrar det oss från att vara medmänniskor? Vi befann oss på en folktät plats med en mataffär tätt intill. Hur svårt är det att ta två minuter av sin dyrbara tid att kolla till en person som sitter på knä, oförmögen att röra sig och troligtvis oförmögen att tala pg.a en regäl smäll i ansiktet?

Vi stod intill denna person fram till dess att ambulansen kom och tog över.
Men tänk va viktigt - kanske inte just då, men förhoppningsvis i framtiden för denna person.
För Vi brydde oss.

Till er som tror att godhet inte finns i världen...
det är vi som är godheten, det är vi som skapar godheten.
Det är upp till dig att setill att ge godheten ett ansikte.

♥ Ta hand om er!

Idag är det onsdag, bara så ni vet.

publicerat i Vardag.;
Att gå upp halv sex på morgonen borde klassas som självmord. Jag är så galet trött att mina fingrar knappt klarar av att springa över tangenterna på datorn. Min kropp har gått i viloläge medan hjärnan är i högvarv.

Egentligen borde jag ha skrivit ut dagens schema, istället för måndagens. Men den här dagen är någonting jag vill glömma bort, forever!

Kevin gick på dagis i tio timmar idag. Fattar ni! Tio timmar! Hade jag jobbat konstant i tio timmar med barnen på jobbet hade jag nog legat i koma nu. Men grabben gick på dagis dessa timmar, utan rast från kompisarna. Och det första han ville göra när vi kom ut var att cykla! Ivrig som en ekorre sprang han iväg till cykeln och suckade över att jag var långsam. MEN DU SKA VARA TRÖTT NU UNGE. Men inte han inte. Vilja av stål och envis som en... (finns det något ordspråk med ordet envis i så ska det befinna sig inom denna parantes, och snälla - läs den tyst i ditt egna huvud jag kan inte ta emot mer information just nu).

Nu då. Nu ligger vi helt döda i varsitt rum i lägenheten. Jag har intagit min säng och ligger nerbäddad, och Kevin har tagit soffan i vardagsrummet.

Vi-är-döda-idag-också!Jag och min stora älskling som var helt döda på landet för två år sen.
Vi sov ute på kuddar under ett "utetält" som vi hade myst ner oss i och satt på en film.
När bilden togs var vi inte ens officiellt ett par, vi hade varit utan rinnande vatten i en vecka och
badat oss "rena" i sjön trots att vattnet pekade på minusgrader (typ), vi hade inte
uträtt våra "behov" på en riktig toalett utan i ett utedass och man kände sig ungefär
som ett vandrande dass under denna tiden.
Trots detta så valde han att behålla mig. ♥

Konstigt att man längtar tillbaka dit trots allt!


Jag vet inte varför jag berättar en hel historia om en liten sommarbild.
Men där har ni, precis den informationen ni egentligen inte behöver bära.Note to yourself.

publicerat i Denise;
Gå inte ifrån maten på spisen och prata med Kevin. Det kan inte göra annat än att sluta i ka-ta-strof när du glömt bort att du faktiskt lagade mat från första början.

Idag var en sån där superlång dag också. Jag började jobba vid halv åtta och fortsatte jobba till halv fyra. No big deal liksom, om det inte hade varit för att grabben var så otroligt långsam hem från dagis att jag kunde sprungit till ösmo och tillbaka (drygt en mil dit och en mil tillbaka). Men träning har aldrig varit min starka sida så jag struntade i det.

Väl framme vid affären för att köpa något superlätt till middag (Kevin sover ju vid sju så det är ju en fördel om man hunnit äta innan dess) så blev Kevin kissnödig. Och att hitta toalett och personal i den där butiken är inte det lättaste. Tillslut fann vi båda två och vi kunde återgå till vårat handlande.

Väl hemma så stod grabbarna grus praktiskt taget och hängde över vårt dörrlås.
"Ingen öppnar när vi plingar på!" sa den ena.
"Konstigt" svarade jag tillbaka, stressad och glömsk. Klart att ingen svarar, det är ingen hemma. Doh!
Men det kändes lite sent att påpeka det efter mitt stressade utlåtande.

Sen nu står jag och väntar på pastavattnet. Det tar tydligen ganska lång tid för fyra liter vatten att koka upp. Speciellt om man tagit kallt vatten från början.. men nu är även middagen på G. Kevin är inne och underhåller sig med tv-spel innan maten blir klar. Mannen är hemma från förberedelserna inför Kistamässan och jag är redo att sova redan klockan sju. Är det okej?

I morgon jobbar jag halv åtta - halv fem. Kill me someone.
Jag ber till gudarna att Kevin är på rätt sida i morgon när vi ska ta oss hem.

Over and out!

Dagens schema.

publicerat i Denise;
Måndag:
06.30 - pip,pip,pip,pip. Ja, ja. Jag fattar. Nallen väcker mig som vanligt.
06.40 - väcker Kevin.
06.55 - en förfrågan dimper ner i inboxen på mobilen.
06.57 - får en bekräftelse.
07.10 - klär på oss kläder, ytterkläder och skor.
07.19 - Kevin tar cykeln till dagis. Jag springer strax bakom honom (helt död).
07.40 - framme vid dagis.
07.46 - hemma hos mamma och pappa för lite frukost.
08.10 - går mot jobbet.
08.34 - på jobbet.
08.36 - jobbar.
15.30 - slutar jobba.
15.31 - går mot dagis.
15.55 - på dagis, hämtar Kevin.
15.59 - Kevin tar cykeln, hoppar på den.
15.59:30 - ser Anahita, får sällskap hem.
16.00 - snackar massa skit med Anahita.
16.20 - hemma.
16.40 - viker tvätt i min garderob.
16.55 - tänker på vad vi ska äta till middag, glömmer tanken lika fort.
17.20 - shit! middag!
17.30 - ropar in Kevin.
17.40 - middag.
18.00 - bada med Kevin.
18.30 - bolibompa.
18.50 - kolla på förra avsnittet av 30 grader i februari.
19.50 - slänga Kevin i säng.
20.00 - kollar på antikrundan (?)
21.00 - 30 grader i februari.
22.00 - god natt.

Jag pallar helt enkelt inte blogga idag.

Schemat ser ut på ungefär samma sätt imorgon, bara så ni vet.
Skillnaden är att jag börjar jobba halv åtta då.

Jag har saknat "mina" söta ungar så himla mycket.

Bakissöndag.

publicerat i Denise;
Tjejmiddagen var awesome igår. Jag känner mig otroligt bakis fast jag bara drack en halv colaflaska. Kanske kan vara för att jag gick upp så sjukt tidigt och jobbade i några timmar och därefter stack jag direkt till tjejmiddagen. Jag var hemma först vid halv tolv igår och med en sambo som snackade oavbrutet under någon timma så kom jag nog inte i säng förrän halv ett.

Idag ska vi iväg på barnkalas. Först är det storstädning på schemat som hägrar. Efter en helg med två barn så blir det lätt stökigt här hemma. Så förhoppningsvis kommer vi hem till en välstädad lägenhet i eftermiddag efter kalaset.

Hoppas ni får en toppenfrukost
.

Ett tidsinställt inlägg.

publicerat i Bilder;
Igår så letade Andreas febrilt efter sin snusdosa som inte fanns någonstans.
Efter några minuters letande så går han in till sin dotters rum och fråga henne följande:

"Har du sett min snusdosa?"
"Ja...!"
"Var är den då?"
"Den är under soffan, jag la den där så att du inte skulle tappa bort den!"

Smart tjej. Jag tror jag ska börja köra med det också, hihi.

Tar en bloggpaus.

publicerat i Bilder;
Men bara över helgen då jag har en del att ta itu med...
Som nu om en timma ska jag befinna mig på jobbet. Jag är bara halvt påklädd, och gårdagens mascara hänger ner för ögonlocken. Otroligt charmigt måste jag säga.

Jobbar som sagt några timmar idag, sen var det tjejmiddagen som hägrade och därefter var det barnkalas på söndag. Därav skulle det bli superkass uppdatering. Så jag tar en bloggsemester och lägger tankarna på helgens bestyr istället.

Puss&Kram,
syns på söndag kväll.

Denna långa dagen.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin, Andreas och hans dotter är nere i ett bad och badar tillsammans. Dom har någon form av vattenkrig i badrummet (läs; skumkrig) så vi får se hur härligt det är att gå in där sen.

Kevin blev jätteglad för cykeln som mormor och morfar gav honom. Han har åkt runt på den hela eftermiddagen med hans kompis J. Dom är så söta när dom går över vägen tillsammans, över till den stora parkeringen som inte används längre och åker runt mellan alla träd och hinder som just nu står där. Så duktiga killar.

Vid sex ropades Kevin in och fick lite middag. Nu ligger dom som sagt i ett bad tillsammans. Om några minuter så börjar just minuten. Det ska jag och Kevin sitta bänkade framför. Kanske är dags att ropa hit krabban så han hinner torka?


Dagens bild på mig och Kevin.

Saker man inte ska säga till sitt barn.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin fick vetskap igår om att han skulle få en ny cykel av mormor och morfar. Så idag har tjatet gått,
"mamma, när kommer morfar med cykeln?"
"mamma när kommer den, jag har väntat superlänge!"

När han ställt dom två frågorna nio miljoner gånger under morgonen så ringde jag min pappa för att kolla när den skulle komma.
"Runt sex om jag ska komma med den!" svarade han.
"VA?!" skrek jag, och tänkte att hela min dag skulle vara förstörd av tjatet.
"Ni kan alltid titta förbi vid två om ni vill ha den tidigare," svarade han då.
Phu! Min dag är räddad.

Nu ställer Kevin frågan:
"När är klockan två?" istället, var femte minut.
FML.


Min planer för helgen.

publicerat i Denise;
I helgen ska jag jobba på Härliga, mysiga - Nynäsgården. I alla fall på förmiddagen - fram till ett drygt. Skönt att få lite jobb. Den förmiddagen lär gå fort, hoppas att jag får någon rolig att jobba tillsammans med så att dagen springer förbi snabbt.Sen på eftermiddagen ska jag dra till Handen och gå på tjejmiddag hos min vän Alexandra som bjuder alla tjejerna. Ska bli superroligt med tanke på att jag inte träffat henne på, hur länge som helst. Så där lär jag spendera min eftermiddag, med skratt och god mat i trevliga vänners sällskap.


Jag och den snygga värdinnan,
brunetten 2009.
Klicka på bilden för att komma till snyggingens blogg.


Sen på söndag blir det kalas som gäller då Kevin och bonusdotterns kompis fyller år. Så då ska vi spendera eftermiddagen hos dem. Ska bli superkul.

Ser verkligen fram emot den här helgen.
Har ni några speciella planer?

Är det okej för en förälder att bestämma allt?

publicerat i Värt att tänka på.;
Tycker ni att det är okej av en förälder att bestämma vem ditt barn får och inte får leka med?

Jag kan tycka det är okej i vissa situationer. Om det är för barnets bästa och man anser att det kan vara en fara för barnet att umgås tillsammans. Det finns ett barn som slåss och är våldsam. Kevin har vid flera tillfällen försökt att binda en kontakt men vid flera tillfällen har han kommit hem och sagt att han blivit slagen. Som förälder får man ju automatiskt en känsla av att han inte ska få umgås med det barn som uppträder på detta sätt. Men är det verkligen okej som förälder att bestämma detta åt sitt barn?

Givetvis har vi talat med detta barn förut om dess beteende. Men ni kanske vet hur grabbar är i en lekfull / inträngd och stimmig situation. Dom brukar vanligtvis aggera först och tänka sen nämligen. Och sen vet man inte heller hur situationen har sett ut då barn har en tendens att överdriva händelseförloppet en gnutta, och påstå att den inte alls gjorde någonting för att hamna i en jobbig situation.

Hur känner ni. Är det upp till barnet eller är det upp till föräldern att säga nej?
"Du får inte..." leder oftast till att dom gör det i alla fall och att förbudet ses som något intressant.
Hänger ni med?


Bilden har ingenting med texten att göra.

Filmcitat och maskinintressen.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin och jag har en diskussion om filmen Monsters Inc. Det finns nämligen en mening i filmen där "chefsspindeln" säger "Jag kidnappar hellre tusen barn än att se företaget gå under".

Kevin hör: "Jag kidnappar henne tusen barn än att se företaget gå under".
Han påstår att "spindelchefen" ska kidnappa tusen barn till den lilla flickan som filmen handlar om, va är hon? Typ 2...?
Troligt att han har rätt, tihi!

Kevin är i alla fall hemma med mig idag. Vi sitter och äter frukost tillsammans nu. Eller jag har ätit upp min för tio minuter sen. Men utanför dörren så står det en grävmaskin och gräver hål i marken så intresset för frukosten ligger lite på andra hand just nu.


Ni vet killar och deras maskinintresse alltså...

Stay tuned.

publicerat i Denise;
Nu ska jag sova.
La mig vid sju för att svara på era kommentarer. Men inser tyvärr att dom aldrig kommer ta slut, haha.
Så nu ger jag upp och sover istället. Mina ögon går nämligen i kors av trötthet. Har fått sudda ut hälften av mitt inlägg då den innehöll sär skriv ning ar till förbannelse. Det blir lätt så när man tänker först och skriver sen!

Men vi får höras mer i morgon helt enkelt. Då tänkte jag berätta lite mer om min helg och vad som händer då!
Stay tuned for the next episode.

Sov gott!

Spå framtiden.

publicerat i Denise;
"DENISE, KOM ETT TAG", ropade Andreas inifrån sovrummet när jag satt i vardagsrummet.
"Vad är det?" frågade jag.
"Jag kan spå framtiden, och jag kan bevisa det!"
"Aha?"

Ett SMS dimper ner i min mobilinkorg,
Andreas ler och påpekar att jag fått ett SMS.

Jag går ut och läser det och i mobilen väntar ett SMS från Andreas som lyder.
"Du kommer att lyfta upp din mobil och läsa ett SMS".

Mindfuck?


Ensambarn.

publicerat i Kevin 6 år;
Den här veckan har Kevin fått en ny DVD-film, en träningsoverall till skolan börjar i höst(han fick det idag av min mamma) och lite tidigare idag ringde mamma och sa att pappa (morfar) köpt en ny cykel till honom. Han är inte alls bortskämd. Vi får sluta ge en massa saker utan anledning - och kräva att han ska göra saker för att förtjäna det istället. Som att vara duktig och städa sitt rum i en vecka. Eller något annat bra som man kan belöna. Men det är lätt att han blir bortskämd med tanke på att han är enda barnet boendes här, samt "typ" mormors och morfars enda barnbarn som inte är över tretton.

Ni vet väl att jag har sex syskonbarn varav den äldsta är ett år yngre än mig, och därefter en som är två år yngre, en som är fem år yngre, fyra år och sex år. Sen blir det ett glapp på några år - då jag har en systerson som är nio.

Tänk vad fort tiden går. I höst börjar Kevin i sexårsverksamheten. Helt galet. Jag har lite ångest över skoltiden faktiskt. Eller ganska mycket ångest. För mig är ju Kevin bara en bebis fortfarande, även om han väger som åtta nyfödda.


Den nya träningsoverallen han fick av mormor.

Konversation mellan mig och Andreas.

publicerat i Denise;
Tidigare idag när Andreas vaknat ur sin dvala efter att ha jobbat natt så uppstod följande konversation mellan oss.

Jag: Det är så himla kallt ute. Kan inte du köra mig till dagis så jag slipper gå.
Andreas: Haha, nej du. That day when you drive me from place to place, that day i might consider it.
Jag: Oh, honey. I drive you crazy everyday.

Dagen går så sakta utan dig.

publicerat i Kevin 6 år;
Varför går dagen så hemskt mycket saktare när Kevin inte är hemma?
Hur som helst så ska jag hämta hem honom om en halvtimma. Så att vi är hemma till halv tre (om vi har tur). Känner mig helt skum i kroppen. Troligtvis bristen på sömn som spökar. Det står skrivet att jag inte alls sover lika bra när Andreas inte är hemma. Kevin förgyller verkligen min dag, trots att han pratar oavbrutet. Ska be mig titta på saker och ting. Irriterar mig med nio miljoner frågor som jag inte vet svaret på, och frågar saker han redan vet svaret på.

Men han är det bästa som finns, och livet går så enormt segt utan honom.Sommar, sommar, sommar.

publicerat i Denise;


Om det blir en lika tidig sommar i år som det blev förra året,
så kommer vi kunna gå utan varma kläder redan i slutet av
maj. Bara tanken får mig att ivrigt vilja ränka ner alla dagar
till den här dagen är här igen. Fan va jag längtar till värmen och
till sommaren. Brunbrända ben och härliga sommarkläder på.

Autopilot.

publicerat i Denise;
Ni vet när man är inne i något. Det kan handla om en film, en bok eller en tidningsartikel - whatever, och personen bredvid dig pratar oavbrutet. Visst har ni alla någonting som sätts igång då. En autopilot som egentligen inte alls lyssnar på vad personen säger men under pauserna när personen tystnat så kan autopiloten säga "mmh, jag håller helt och hållet med" eller "haha, ja det är kul!"

Detta händer jätteofta när jag talar i telefon också, men ssch, säg ingenting till någon om det.

Kevin har en tendens att alltid prata med mig när jag är uppe i någonting superviktigt. Eller när man hört honom prata med sjuhundraordisekunden så orkar man inte riktigt lyssna längre. Då är autopiloten en jättebra inbyggd uppfinning. Hör den ord som "slog mig", eller "hungrig" så reagerar den och kopplar på manuell funktion. Men annars så går autopiloten på som en återkommande vän när man är upptagen med annat.

Har ni också en autopilot inbyggd?


Jag och min vän Autopilot...

Monsters inc.

publicerat i Kevin 6 år;
Som jag misstänkte så blev det flera springtävlingar till dagis. Kevin sätter upp små delmål till oss som man ska hinna först till, och givetvis är det han som vinner (nästan) varje gång. Så fort jag nämner meningen, "men det är inte kul om du bara vinner hela tiden" - så låter han mig vinna några gånger i rad. Haha. Jag är absolut ingen dålig förlorare om ni får uppfattningen om det - jag vill bara att Kevin ska vara medveten om att han inte alltid kommer vinna, så det inte kommer som en överraskning för honom att det faktiskt finns folk som är bättre på vissa saker.

Innan dagis så låg vi i hans soffa och kramades samtidgt som vi kollade på Monsters Inc. Jag köpte den filmen till Kevin igår då han alltid får möjligheten att välja mellan film eller bok. Nu har han nästan tittat sönder alla hans övriga DVD-filmer så jag kände att det var dags för en ny. Och han fick välja mellan ett fåtal filmer i DVD - hyllan på filmkedjan. Men han valde nog rätt, för det är en av mina favoritfilmer också.


Morgonmys i soffan.

En återkommande fråga.

publicerat i Bloggar;En fråga som dyker upp i bloggen mer eller mindre varje dag är om jag gör byten på bloglovin.
Och - ja, det gör jag!

<- tryck på bloglovinknappen i min sidomény (eller på bilden ovan), skriv en kommentar att du följer mig - så lägger jag till dig direkt jag också!

Följ mig - så följer jag dig.

Gå till dagis

publicerat i Kevin 6 år;
God morgon på er!

Nu ska jag direkt, (innan jag skriver vidare) packa mulleväskan.
Färdig, tihi!
(Det tog väl inte allt för lång tid).

Kevin börjar som sagt dagis klockan nio idag. Vi kan ju inte åka bil så då gäller det att planera lite mer än vanligt då det handlar om en promenadsträcka på drygt två kilometer. Det är inte alltid Kevin är på humör nog för att ta den promenadsträckan i mitt sällskap. Det förstår man ju så klart, för med hans små ben så blir promenadsträckan dubbelt så lång. Men om man peppar honom innan så orkar han oftast ta den utan klagomål, och om man gör massa roliga saker påvägen dit - som springtävling är alltid en rolig grej.

Nej nu ska vi äta frukost.
Bjuder en bild på skogsmulle som jag såg att Kevin klistrat fast på sängen bland alla hans klistermärken.

Mulle, mulle, mulle - get it?

publicerat i Denise;
Nu ligger jag och är helt död i sängen. Har tvättat håret och insett att mina händer är så torra att dom troligtvis kommer fjälla sönder i natt om jag inte smörjer in dem. 

Andreas gick till jobbet, två minuter i tio, stackaren blev nog tvungen att springa dit för första gången i sitt liv, hihi.
Just nu sitter vi och snackar med varandra över skype. Eller vi snackar typ inte. Jag pratar mest med mig själv som det ser ut just nu. Han är inte så värst social. Eller så har han fullt upp på jobbet att jag inte riktigt prioriteras.

Påminnelse till mig själv: MULLEVÄSKAN.
Påminnelse till er: Påminn mig den verkligen måste med till dagis i morgon!

Tji fick jag.

publicerat i Denise;
Ikväll blir jag gräsänka. Andreas ska sticka och jobba snart. Vi lär som vanligt stöta på varandra i dörröppningen i morgon bitti precis innan vi ska promenera mot dagis. Förresten behöver någon påminna mig om att det är Mulle i morgon. Jag kommer med all sannorlikhet glömma bort ryggsäcken annars. Och det är ett krav att den är med på ryggen med en vattenflaska och en sittdyna snyggt nerpackade i den.

Ikväll har jag suttit och väntat på att klockan ska slå nio så att jag ska få gå och lägga mig. Har nämligen trott att Andreas började jobba då. Men icke sa nicke, han börjar tio. Så det blir en drygt sextio minuters väntan till innan jag får sova. Han har nämligen okupperat hela sängen och kollar på film där inne. Allt för att han ska orka jobba hela natten utan att somna. Stackaren, det kan inte vara lätt att pendla mellan dag och natt-jobb som han tvingas göra ibland.

Tur att det bara handlar om två nätter nu.
Synd bara att vi knappt hinner ses under den här tiden.
Men sånt är livet, bara att bita ihop.

Som sagt, påminnelse om Mulle i morgon, tack!


När jag inte tar egocentriska bilder på mig själv, så sitter jag och gäspar så mycket och ofta att ögonen tåras.
/ Trött mamma, AB

En samling feel good - filmer.

publicerat i Filmer/serier;
Efter att ha sett vissa filmer så kan jag bli otroligt deprimerad. Mest för att filmen kanske inte slutade riktigt som jag ville eller för att det helt enkelt var en otroligt sorglig film.

Därför tänkte jag samla några av mina favorit-feel-good-filmer som man kan se om och om igen utan att bli deprimerad.

Först ut är:
I rymden finns inga känslor - Så grymt bra för att vara svensk!
Big fish - jag har enormt svårt för brittiska filmer, men den här är grym.
Oceans-filmerna - Enormt bra.
Cinema Paradiso - Jag älskar den filmen.
Sunes Sommar - Kan man tröttna på den filmen?
Pretty Woman - Säger inget mer än, Julia Roberts ♥.
Dum & dummare - Älskar egentligen alla filmer med Jim Carrey.
Jag håller på flodhästarna - Bud Spencer ♥
Alla älskar Alice - var en av mina favoriter i tonåren.
Up - Så grym film. Vem blir inte glad av animerade filmer?
Little miss sunshine - Kärlek till den här filmen.
ET - svårt att inte älska den. (första filmen jag grät till när jag var liten)
Poppers Pingviner - Både jag och Kevin kiknar av skratt.
Julie & Julia - allt som har med mat att göra kan inte bli fel.

Om ni vill fortsätta vara glada efter att ha sett en film, då ska ni se någon av dessa.
Love it!

Grannpojken.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin kom in för någon timma sen och frågade om hans nya (då namnlösa) kompis fick komma in. Klart dom fick vara inne på Kevins rum och leka. Men jag var, av nyfikenhet - tvungen att fråga vad han hette. Så nu fick jag svaret på vad grannpojken hette. Haha!

Han var dock tvungen att gå hem ganska snabbt för att äta middag hemma. Men han skulle komma tillbaka igen imorgon och leka med Lego med Kevin. Så skönt att Kevin har någon, ni anar inte vilken sten som lättar från mitt hjärta när jag vet att han har någon att leka med utomhus. För bara en månad sen så vägrade han gå ut själv för att det är så tråkigt, vilket jag förstår. Har man ingen att leka med så går tiden sakta. Speciellt när vi brukar tvinga honom att vara ute och leka i en timma per dag.

Men nu ser man knappt röken av Kevin. Och det känns fantastiskt.
Varje dag när vi kommer hem frågar Kevin om han får gå ut på en gång.

Snacka om förändring eller framsteg.


Du är min superhjälte älskling!

Bonne nuit cher enfant.

publicerat i Denise;
Dans tes langes blancs..

Press play.När Kevin låg i magen så lyssnade jag alltid på den här låten. Den här och Jo-anna says gick på repeat under tjugohundrafem och tjugohundrasex. Och varje gång Kevin var ledsen som nyfödd och liten kotte så satte jag på låtarna som direkt lugnade ner honom. Det är så himla häftigt barnen verkligen hör i magen. Jag är helt bombsäker på att han kände sig trygg med musiken han var van vid att höra.

När jag kom hem från BB och var otröstlig så satte min pappa på Did I tell you, med Jerry Williams - och lika så jag tysntade direkt till hans ljuva stämma. Idag har jag en extrem kärlek till den låten och klassar den helt klart som en av mina absoluta favoritlåtar.

Jag är uppvuxen med Jerry Williams och tillsammans med min pappa så brukade vi bugga i köket. Fram till jag var tolv och blev en cool tjej så klart. Haha. Nej men jag saknar min och min pappas dans-stunder vi brukade ha till den låten. Dessvärre är min pappa sjuk och okapabel till att dansa idag då han opererat armarna. Men en dag i framtiden ska jag bjuda upp min pappa igen och visa honom mina dansskills.

En dag pappa, en dag.


Did i tell you that I love you? Did i tell you that I need you so?
Did i tell you that the sun shines - wherever you go.


Lite eftermiddagsnöje.

publicerat i Onördigt;

SENASTE:
Dryck: Äppeljuice.
Telefonsamtalet: Min mamma.
SMS: Hmm, Anna - i söndags.
Sång du lyssnade på: Genom Eld.


Min mamma.

HAR DU NÅGONSIN:
Dejtat någon två gånger: Ja det har jag.
Har någon varit otrogen mot dig: Yes.
Varit kär: Det är jag nu.
Förlorat någon speciell person: Min gammelfarmor som blev hundra.
Varit deprimerad: Otroligt. I några år var jag deprimerad under skoltiden.
Varit så trött att du somnat sittandes: Haha, har säkert hänt.

 


Mina män, som jag älskar mer än allt.

DINA TRE FAVORITFÄRGER:
Svart.
Vit
Brun

I ÅR HAR DU:
Lärt känna en ny vän: Ja, några stycken faktiskt.
Fått ditt hjärta krossat: Nej du.
Skrattat så att du har börjat gråta: Händer hela tiden, typ.
Träffat någon som förändrat ditt liv: Nej träffat någon sån direkt.
Insett vilka som är dina äkta vänner: Jag grubblar inte så mycket på det.
Fått reda på att någon har pratat om dig: Haha infact, yes. Men det var bara snälla saker.
Kysst en kompis: Nej.

BLANDAT:
Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: Alla. Men jag använder mig inte av MSN längre.
Hur många barn vill du ha i framtiden: Ett fotbollslag.
Har du några husdjur?: Massa dammråttor och silverfiskar. Kanske en toalettspindel också. Har dock inte sett honom på ett tag, så mycket möjligt att han är död.
Vill du ändra ditt namn: Nej verkligen inte.
Vad gjorde du under din förra födelsedag: Jag jobbade som personlig assistent i Norrtälje. Min mamma och Andreas kom upp och hälsade på och gav mig massa pressenter och åt middag med oss och hade det jättemysigt!
Vilken tid vaknade du idag: Halv sju, varje morgon.
Vad gjorde du igår runt midnatt: Sov som en gris.
Någonting som du längtar till: Ska dra utomlands med morsan och Kevin lite senare i vår. Det är något vi ser fram mot.
En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Oj, finns massor. Men det är dumt att ändra på det förflutna då det har format mig till den jag är idag.
Vad lyssnar du på just nu: Good feeling, Flo Rida.
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Massor av Jens faktiskt.
Vad gör dig irriterad just nu: Inget speciellt faktiskt.

OM DIG:
Vad är ditt namn: Denise Elena Carlqvist.
Singel/upptagen: Abbonerad i en livstid.
Stjärntecken: Lejon.
Kille eller tjej: Tjej?
Grundskola: Gröndalsskolan
Gymnasie: Nynäshamns gymnasium.
Högskola: Inte direkt, va.
Hårfärg: Brunett.
Långt eller kort: Vad pratar vi om nu?
Längd: 1.55, typ.
Vad gillar du gällande dig själv: Min personlighet.
Piercings: Naveln.
Tattoos: Jajamensan, en liten rackare.
Höger eller vänster: Skriver med vänster.


DIN FÖRSTA:

Operation: Öronen.
Piercing: Öronen när jag var typ, 5. Annars naveln när jag var tretton.
Tatueringen: Gjorde jag när jag var nitton kanske.
Bästa vän: Dom som står mig närmast vet vilka dom är.
Sporten du spelade: Karate, typ.
Husdjur: Min hamster Whisky.
Vaccination du minns: Typ stelkrampssprutan, aotch.
Konsert: Var på NRJ - radio awards när Big brovaz var som mest populära.
You do the math.
Alkohol du drack: Mesk som trettonåring tror jag.

JUST NU:
Äter du: Tuggar tuggummi.
Dricker du: Inget
Är du på väg att: Skriva den här meningen.
Lyssnar du på: Det var väl fan vad ni var nyfikna. Grenade - Bruno Mars.
Väntar du på: Bättre tider.

DIN FRAMTID:
Vill du ha barn: Ja det vill jag. Gärna nyss.
Vill du gifta dig: Ja, inom sin tid.
Karriär i åtanke: Vill föreläsa, (bli föreläsare) men orkar inte ansöka om F-skattsedel.

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
Läppar eller ögon: Ögon, ärliga helst.
Kramar eller pussar: Kramar.
Kortare eller längre: Längre.
Yngre eller äldre: Äldre.
Romantisk eller spontan: Romantisk och spontan i en schysst kombo kanske.
Snygg mage eller snygga armar: Känns oviktigt.
Tatueringar eller piercingar: Oväsentligt.
Känslig eller inte: Det är sexigt med känsliga män. Men min man är hård som sten.
Ragg eller förhållande: Förhållande.
Bråkstake eller tveksam: Rapp i käften är väl alltid okej. Men det ska vara med en snäll ton.

HAR DU NÅGONSIN:

Kysst en främling: Ja det har jag väl.
Gjort något sjukt spontant: Det har jag också gjort några gånger. Mitt liv går inte på schema.
Tappat glasögon eller linser: Nix.
Krossat någons hjärta: Det har jag nog gjort.
Har någon krossat ditt hjärta: Ja.
Har du blivit arresterad: Haha, nej.
Dissat någon: Massor.
Gråtit när någon dött: Yes i have.
Gillat din killkompis (mer än som vän): Jag och Andreas var barndomsvänner från början...

TROR DU PÅ:
Dig själv: Speciellt alla gånger jag ljuger för mig själv.
Mirakel: Ja det gör jag absolut.
Kärlek vid första ögonkastet: Nej inte direkt. Kärlek är någonting som växer med tiden.
Himlen: Dumt att inte tro på den.
Tomten: Jag har barnasinnet kvar.
Att kyssas på första dejten: Det är väl okej?
Änglar: Det tror jag absolut på.

SVARA ÄRLIGT:
Varit otrogen: Ja, i tidigare förhållanden.
Haft mer än en pojkvän på samma gång: Räknas det när man går i tvåan?
Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Det tror jag absolut.
Vad kan du verkligen inte leva utan: Min alldeles egna familj.
Har du svarat ärligt på dom här 100 frågorna: Hundra procent ärligt.

Röda korset.

publicerat i Denise;
Fick ett ryck idag och gick ner på röda korset för att se om det fanns något vettigt. Insåg att klädespriserna låg på tio kronor plagget och passade därför på att fynda lite. Jag har inte köpt ett plagg till mig på flera år i en klädesbutik. Antingen ärver jag eller så köper jag begagnade kläder, och det är ju som sagt också kläder - bara lite billigare, eller mycket billigare. En nära vän till mig gav bort tre svarta sopsäckar med superfina kläder till mig precis när vi lärt känna varandra. Detta var i samma veva när jag och Kevin flyttade ifrån Kevins pappa. Det kom precis lägligt, och jag kommer alltid vara skyldig henne miljoner tack för det.


Byxorna är mina sedan innan (läs: dom kommer från kompisen jag nämnde om i inägget), men t-shirten och den svarta koftan är nya.

Samt...

Denna tjocktröja som jag numer flyttat in i (ursprungligen från Gina Tricot).
Love it.

Och trettio kronor för nya kläder tycker jag är helt okej, faktiskt.
Jag sponsrar alltid med att lägga ner lite mynt i deras bössa också när jag väl är där.
Blandar nytta med nöje om ni förstår vad jag menar.

Handlar ni alltid nytt eller går det an med begagnat också?

Mulleryggsäcken på!

publicerat i Kevin 6 år;
Jag hämtade Kevin nu vid två från dagis. När jag kom till dagis så lovade jag att Kevin skulle få välja mellanmål på affären om vi gick hem direkt. Givetvis skulle han bara ta vägarna förbi morfar och säga hej. Tur att det ligger på vägen hem och inte är världens omväg. Till mellis så valde han Risifrutti vilket inte förvånar mig, då han väljer det hela tiden.

I morgon ska Kevin börja på dagis först klockan nio. Dom har mulle i morgon och jag orkar inte stressa upp med Kevin för att skynda till dagis. Så istället tar vi en kort liten sovmorgon och går upp vid sju och därefter promenerar vi till dagis och så får han gå på mulle! Kul att mulleterminen äntligen kommit igång igen. Kevin blir så himla mån om naturen efter att han har varit på de lektionerna. "Man får inte skräpa ner i naturen, för det tycker inte mulle om mamma", säger han ofta.

Skönt att mulle finns och är en så stor inspirationskälla i hans liv just nu.
Min lilla krabba, liten men förnuftig.


I morgon åker Mulleryggsäcken på.

Han, hon och hen.

publicerat i Bilder;
Det här med könsneutralitet har blivit en viktig fråga i vårt allt för könsindelade land. Det är viktigt att låta killar leka med barbie, eller i alla fall ha valet att välja. Och det är viktigt att styra in flickor på bilar eller bara låta dem ha möjligheten att leka med det. Jag har turen att jag har blivit tillsammans med en man som har en dotter sedan tidigare. Därför finns detta urval av leksaker hemma hos oss, och tro't eller ej. Men Kevin leker med barbiedockor också och tycker det är jätteroligt att kliva in i en fantasifamilj.

Det har kommit ett nytt ord eftersom neutralitet blivit accepterat. Ordet är hen.
Ordet används när det inte är nödvändigt att beskriva personen utan bara händelsen exempelvis på arbetet.
"Hen lekte jätteduktigt med bilar idag."
Och jag har hört flera olika förskolor använda sig av ordet hen.
Detta ord är alltså ingen förkortning av henne, utan är ett könsneutralt ord som kan beskriva både han och hon.

Bra eller dåligt?
Vad är din syn på saken.


Hen använder sig av en rosa tröja, fast hen är en han.

Ett enkelt T-A-C-K.

publicerat i Värt att tänka på.;
För ovanlighetens skull har jag legat och grubblat i natt igen.

Den här gången har jag tänkt på hur vi svenskar beter oss när vi får en komplimang. Tänk er att en kompis kommer på besök, du bär en ny blus som framhäver din ögonfärg och din vän påpekar hur fin den är på dig och att den verkligen passar dig. Hur kontrar vi det? Jo medelsvensson kontrar det genom att säga "Äsch, den här trasan hittade jag på REAN i höstas".

Men det var inte riktigt det din kompis ville höra.
Det hade faktiskt räckt med ett tack.

Eller om samma händelse sker igen med annan utgånspunkt. Din kompis kommenterar din tröja och din kontring blir "Men du då, du har ju mycket snyggare tröja än mig".

WTF!
Säg tack! Tack, tack, tack.

Fyra enkla bokstäver som får din kompis att känna sig nöjd över att hon gett dig en fin komplimang,
och nästa gång kan du tänka på att ge din vän en söt komplimang istället.


Mina tack till er:
Tack för att så många läser min blogg och kommenterar alla roliga /udda ämnen jag skriver om.
Tack för alla fina komplimanger om hur söt min son ser ut.
Tack för att ni står ut med mitt eviga tjat och gnat.
Tack för att ni ger mig tips och råd på hur min blogg ska bli bättre.
Tack för att ni finns - utan er hade det känts ganska värdelöst att skriva!

Nu ska jag knoppa.

publicerat i Denise;
Ja, nu är klockan så pass mycket att jag inte behöver känna ångest för att jag ska sova. Annars somnar man alldeles för tidigt eller alldeles för sent. Andreas har varit på massa möten hela dagen så det känns som vi knappt har setts idag. Men så kan det vara vissa dagar. Tur att vi ätit middag tillsammans i alla fall. Det är den enda tiden vi hinner få med varandra tillsammans vissa dagar. Sjukt, men sant då alla är för upptagna med sitt.

Nej, nu känner jag att jag lämnar ämnet här.
Sova var det.

Klart slut, varulvstjut.

Enkla steg för ett bättre självförtroende.

publicerat i Tjejsnack;
Släng alla modetidningar. Bränn dom. Dom hjälper inte dig för att må bra. Istället skälper dom dig och ditt självförtroende. Tänk inte på hur kvinnorna ser ut i tidningen och jämnför inte med hur du ser ut till skillnad mot dem. Du-är-inte-dom. Och snälla, försök inte bli som dom heller. Dom är pinnsmala och går på knasiga dieter och går säkert på regelbundna läkarbesök för att bekräfta att dom inte ska gå av på mitten.

Lyssna först och tala till punkt sen.
Många antar nämligen att folk snackar skit om en, och snackar om en bakom ryggen. Istället för att lyssna på vad personen verkligen har att säga så man kan få svar på det man gått och trott. Det kanske till och med är så att personen tror samma sak om dig och att det är därför ni hellre går omvägar för att inte möta varandra, istället för att prata om det. Det är bättre att höra på vad människan har att säga om dig istället för att du bygger ett frö i ditt huvud som troligtvis inte stämmer.

Strunta i alla förväntngar. Har du en plan om hur du vill att ditt liv ska se ut så följ den vägen istället för att lyssna på dina föräldrar som vill att du ska bli utbildad försvarsadvokat. Deras planer gör inte dig lycklig i alla fall. Och stå på dig. Det är ditt liv - det är du som ska prestera bra.

Vad är det som motiverar dig
. Håll koll på allt som motiverar dig. Det kanske är något du är extra bra på som du vill utveckla och jobba vidare på. Allt som gör dig till en bättre människa gör också att ditt självförtroende höjs.

Seså. Ut och fixa bättre självförtroende.

"Men han måste komma ut nu".

publicerat i Bilder;
Vi har precis ätit middag. Under middagen plingade grannpojkarna på dörren. Första gången berättade Kevin att vi satt och åt. Andra gången fem minuter senare ringde dom på igen, så sa han att han alldeles strax var klar. Tredje gången dom ringde, bara tre minuter senare så skickade jag ut Kevin. Han kunde ändå inte koncentrera sig på maten. Plus att han hade ätit det mesta av middagen redan.

Lillkillen som plingade på blev alldeles förstenad när det var jag och inte Kevin som öppnade dörren sista gången han ringde på. Med en försynt och blyg röst så sa han ..."men han måste komma ut nu".

Men nu har jag varit ute och hämtat in honom igen.
Han ska varva ner och lägga sig i sängen om fyrtio minuter för att orka upp i morgon igen.

Själv sitter jag och diggar Melissa Horn.
Så jävla bra brud.


Min söta krabbunge.

publicerat i Kevin 6 år;
Krabban har varit ute hela eftermiddagen. Han hade även varit ute hela dagen även när han var på dagis också berättade dom när jag kom och hämtade honom. Det är skönt, då slipper man ha ångest över att man har honom inne för mycket. Idag har han med all säkerhet spenderat mer tid ute än inne idag.

Han kom in till mig för bara några minuter sedan. Det är nästan det första jag har sett av Kevin idag känns det som. Annat än den korta promenaden som vi tog påväg hem från dagis då. Men nu ska jag passa på att krypa upp i soffan och krama extra mycket med min grabb! Periodvis så träffas man ju knappt.


Han var alldeles rosig om kinden när han kom in.

Det som inte går att laga med silvertejp, det är trasigt.

publicerat i Denise;
Ni vet - det som inte går att fixa med silvertejp, det är trasigt. Så min dator funkar ett tag till. Även om det är smått omplåstrad med mirakeltejpen.

Jag gick förbi pappa och "handlade" lite i hans verktygsförråd. Där kan man faktiskt hitta allt som man kan tänkas behöva, som i mitt fall en rulle silvertejp. Fick även nya handdukar som jag förmodar att min mor köpt till mig, och en ny väderleksstation vad det nu ska vara bra för?

Bra att planera in vad det är för väder kanske? För den som inte kan slå på tv:n och kolla själv alltså.

Nu ska jag sätta mig ner i lugn och ro för att svara på alla era söta kommentarer.


Min nya vackra skapelse. Äsch, den är hel i alla fall.
Ergonomiskt.

publicerat i Denise;
Jag tror jag vill minnas att vi hade en lektion i gymnasiet som hette just Ergonomi. Om hur man ska sitta, och hur man inte ska sitta för att paja ryggen. Eller hur man ska bära, och inte bära. Eller hur man ska skära grönskaker och inte...

Min arbetskollegas man arbetar på Computer Ergonomics här i nynäs där dom specialanpassar ergonomisk datautrustning och tillbehör för någon som behöver. Undrar om det finns en stol man kan placera i taket? I såna fall vore ju det kanon - för det är typ, precis det jag behöver just nu.


Jag undrar om den här ställningen är bra eller dålig för min kropp.
(Det är verkligen min dator och ingen I-pad ni ser i bild!)


En glad Quasimodo.

Fucked for life.

publicerat i Denise;Så här apatisk hänger min dator just nu. Den är fullt fungerande dock så denna avslappa skärm hindrar inte mig från att fortsätta använda mig av den. Haha. Nu vet jag vad min mamma menar med kommentaren: "Denise, du ska inte äga någonting som har med teknik att göra". Andreas har sagt det oräknerliga gånger.

Här har ni svaret.
Jag är okapabel till att använda mig av teknik.

(Mamma, jag önskar mig en ny dator!)

Fåfänga.

publicerat i Tjejsnack;
Jag har tänkt på en sak (ovanligt)
Men det är att allt mindre barn blir "äldre" genom att visa en så tydlig fåfänga. Vem får dom denna fåfänga av? Den kan inte bara dyka upp av sig själv. Den bara kan inte det. Det måste vara föräldrarnas påverkan, eller TV:ns påverkan, eller syskonens påverkan, eller kompisens påverkan.

Jag har märkt i mina arbeten som barnskötare och mat-tant hur treåriga småflickor går förbi spegeln och verkligen spanar in sig själva, rättar till håret, tröjan och aggerar som en fjortonåring. Det är sjukt. Ett barn i den åldern ska inte alls tänka på hur dom ser ut. Ett barn ska föredra en lerpöl framför en spegel, varesig man är tjej eller kille.

Det är så otroligt tydliga genusgrupper idag. Det är skrämmande att se hur flickorna föredrar att välja en barbie framför en bil och hur killarna grupperar sig och tänker ut "krigsplaner" i deras krigslekar. När jag var liten var jag en pojkflicka, och lite av det beteendet sitter kvar än idag, jag har alltid föredragit lego, krigsgubbar och pistoler framför dockor och smink.

Men givetvis är det upp till var och en att välja vad dom vill bli och vilket "kön" man föredrar i leken. Men jag kan aldrig minnas att min tids 90-tals barn präglades av en så enorm fåfängda. Det var först när man närmade sig tonåren som man började sminka sig, borsta håret istället för att knyta fast det i en boll på huvudet eller tänkte på hur man klädde sig och allt detta gjordes enbart för att man skulle vara som alla andra.

Det var innan man växte upp och insåg att man är starkare om man inte gör och ser ut som alla andra...

Alla bär på en dold dröm.

publicerat i Denise;
Vad är din högsta önskan eller din stora dröm som får dig att driva vidare och att orka komma upp på morgonen?

Det kanske låter som en kyscha, vad vet jag. Som förälder hamnar ens egna planer och drömmar lite i skym undan. Men min högsta önskan idag är att Kevin ska bli en förnuftig kille. Att han ska minnas sin barndom som något bra. Att han inte ska minnas oss som passiva föräldrar utan istället att vi var väldigt aktiva och att han kan minnas att vi gjorde spännande och roliga saker tillsammans.

Jag fruktar den dagen som han säger att han har hittat en tjej han vill flytta ihop med. Om han gör det så hoppas jag att vi förblir bästa vänner och behåller den täta kontakt vi har idag, och att det är mig han ringer till för att få råd. Tänk den dagen han blir så pass självstädig att han inte är i samma behov av mig längre. Jag får ångest av bara tanken, och ni som tänker "men det är minst nio år till den dagen" - då har ni ingen aning om hur fort åren går.

Det känns nämligen som Kevin kom in i mitt liv igår.
Det känns som jag inte har varit något annat än mamma i mitt liv.
Det finns ett före och ett efter - ett liv innan man blev mamma och ett liv efter.


Livet före var helt meningslöst mot hur det är nu.
Dagens mamma.

publicerat i Denise;
Känner sig trött.
Eller alla fall lite seg i huvudet.
Känner sig stressad.
Har lindat in håret i en fläta.
Har gårdagens tröja på sig för garderoben är blockerad med massa skit.
Fick springa in till dagis för att vi var fem minuter sena till frukosten.
Skulle tända lampan i badrummet när den small - tände ljus istället.
Inser att elräkningen troligtvis skulle bli billigare då, haha.
Kollar mobiltelefonen varannan minut efter jobb.Vill ha massa filmtips.
Jättegärna drama, eller verklighetsbaserade filmer.

Spökar.

publicerat i Bilder;
Jag är den enda som är vaken i huset än. Kevin ligger visserligen under täcket och leker att han är ett spöke, men han somnar om titt som tätt - gullegrisen. Idag är det tisdag då. En dag kortare på veckan och jag både hostar och snörvlar fortfarande. Ironiskt att inte min förkylning går över snart.

Knasigt, nu har spöket i sängen också börjat hosta.

Igårkväll somnade nog alla strax efter tiosnåret. Alla var helt slut och tröttheten hade satt in redan vid sju. Men nu är vi tillbaka igen, pigga och glada. Snart redo för att åka till dagis och förhoppningsvis jobb idag. Jag får som sagt ett SMS med jobberbjudanden som man får tacka Ja eller Nej på. Förhoppningsvis hinner jag till någon förskola i tid så att jag kan svara ja på förfrågan istället för nej.

Men vet ni. Nu ska vi klä på oss och göra oss i ordning.

Sovhjärtat och hans vän.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin ligger och sover som en gris i sängen. Mammas lilla sovhjärta. Han får hoppa i säng redan vid sju om kvällarna, och vid åtta säger vi åt honom att det är dags att sova - om han inte redan gör det så klart. Men idag var han riktigt trött. Han hade lekt med kompisen ute på eftermiddagen efter dagis.

Det är kul varje gång man kommer och hämtar Kevin från dagis. Han låtsas om att man inte är där - för han vill ju aldrig hem från dagis när man väl kommer. Alltid kommer man när det är som roligast liksom. Hans bästa kompis där emot skiner upp som en sol och kommer fram och kramar om en nästan varje gång, han är så himla söt.

Idag sken han upp och sa:
"Denise. Jag tyckte du var vacker idag nu när du kom här och hämtade Kevin."
Så himla härligt med ärliga och söta ungar, haha

Jag älskar dig Alex!


Kevin och världens bästa kompis, Alex.


Sovhjärtat just nu.

Rullgardinen.

publicerat i Bilder;
Någon, -> nämner inga namn <- bad mig att lägga upp en bild på rullgardinen.

Så här får ni ett smakprov på hur den ser ut.
Men rullgardinen gör sig inte rättvis på bild då jag måste använda blixt. Använder jag inte blixt så blir det bara svart - vilket så klart är orginalfärgen mer än den här... Men syftet är ändå att vi ska kunna sova ostört utan att bli väckta av ljuset, och jag har en känsla av att detta bör hjälpa.


Den får liksom en grådaskig färg, men den är mycket mer svart i verkliga livet.


Den gör sig som sagt inte rättvis på bild.
Men här har ni ett smakprov av hur det ser ut i vårat sovrum / arbetsrum
(seriöst, sambon har kontoret inne i sovrummet... vad trodde ni jag menade med arbetsrum?)

Kevin ska åka till månen och tillbaka.

publicerat i Kevin 6 år;
Middagen är uppäten.

Det blev alla rester från veckan vi åt. Jag fick i mig en grönsakssoppa som mättade alldeles lagom. Andreas tog kyklinggrytan från helgen och Kevin käkade vita bönor och bacon. Haha. En väldigt salig blandning måste jag säga.

Kevin ska åka till månen i morgon.

Vissa dagar när vi känner att det är svårt att ta sig upp på morgonen så kör vi rollspel för att bli på bättre humör. Alltså detta är mest för Kevins skull då det är han som avgör om det blir en bra eller dålig start på dagen. Så i morgon när han slår upp sina klara blå så ska vi göra oss redo för en rymdfärd. Han har fått i uppdrag av Andreas att hitta den lilla fjärrkontrollen till tv:n som befinner sig någonstans på månen (fjärrkontrollen existerar inte ens... vad jag vet). Grejen är den att månen ser precis ut som dagis och alla dagisfröknar och dagispolare är förklädda ailiens!

Riktigt spännande blir det i alla fall i morgon om Kevin lyckas avsluta uppdraget.
Haha.

Det är okej. Ni får kalla oss knäppa om ni vill.

Mitt största komplex.

publicerat i Denise;
Det finns en sak jag avskyr. Det är när folk ser ner på mig i mitt arbete. Nu snackar jag inte om att alla yrkesroller eller arbetskollegor gör detta. Många lägger istället jättemycket ansvar på mig och litar fullt ut på att jag klarar av jobbet.

Men som när jag serverar och får höra ord som "lilla gumman, behöver du hjälp med något?"
För det första; jag har ett namn som jag hoppas du är bekant med vid det här laget. Och för det andra; min längd ska inte avgöra om jag är kapabel till ett jobb eller inte. Och för det tredje; kalla mig inte för "lilla" är du snäll.

Det finns en sak jag har sjuka komplex för och det är min längd (där inkluderas även mitt unga utseende). Jag ser inte ut att vara en dag äldre än femton med mina 1,55 cm ovanför markytan. Går jag och Andreas bredvid varandra ute på stan så ser jag ut som hans lillasyster på tretton bast då han når två meter över markytan. Jag vet inte hur många som skrattat åt oss när vi gått tillsammans på stan, men jag kan nog räkna med en och annan.

Alltså, fine. Jag bryr mig ärligt talat inte om - om dom skrattar åt oss, det är faktiskt fritt fram. Men just i ett arbete där man måste trivas för att orka fortsätta. Där kan man inte bli kallad för saker som "lilla gumman", eller "kortis" eller andra tjuvnyp som mer känns som dold mobbing i en pressad situation.

Det är massa arbetsplatser där jag fått förklara att jag inte gillar sättet dom talar till mig på, och bett dom kalla mig vid namn. Istället tar dom illa vid sig och stämningen blir otrevlig. Men hur mycket ska man behöva stå ut med som person - och hur kan dom veta att deras (säkert bara ren godhet) - inte sårar en annan som fått höra det hela livet?

Jag har också en tendens att gå på tå. Av den enkla anledningen att jag varit kort i hela mitt liv och tvingats anpassa mig till att nå upp till saker. Min hälsena har därför blivit för kort och än idag springer jag runt på tårna. Även då får jag kommentarer som "gå på hela foten".
Men kom igen.
Ena sekunden är jag för kort, andra sekunden är jag för lång?
Makes no sense at all!
Låt mig trippa på tå for the f-cks sake.


Jag blir lika lång som mina vänner
först med högklackade skor på mig.

Irra höns.

publicerat i Vardag.;
Idag har vi flygit runt som irra höns i bilen känns det som. Jag och Andreas drog till Jysk här i nynäs vid tiotiden i morse för att köpa en rullgardin till vårat sovrum, den är verkligen megasnygg - trots att det tog ett tag för oss att förstå hur själva rullgardinen funkade... Kort där efter åkte vi till länna där Andreas skulle hitta massa prylar till firman och så drog vi till Max på en snabb hamburger-lunch! Sen hämtade vi Kevin vid ett tiden, försökte hänga upp rullgardinen (nu har vi äntligen gjort rätt) och så har jag hjälpt Andreas med goda råd till hans jobb.

Så nu mina vänner. Nu är jag redo för er igen.

Det finns aldrig en andra chans.

publicerat i Värt att tänka på.;
Jag tänker alltid på vad jag säger. Både en och två gånger, innan jag säger det - inte om det är så att jag vill ha någonting sagt, som har med vardagliga konversationer att göra, så klart. (Jag tar inte tre timmar på mig för att säga att jag mår bra, tillexempel)

Jag vet hur lätt det är att bli sårad över något som sägs eller skrivs. Jag vet också hur lätt det är att försäga sig. Därför är jag jättenoga med vad jag säger och skriver. Jag läser alltid igenom min text, både en, två, och tre gånger. En gång för att läsa själva texten. En gång för att kolla min dyslektiska förmåga av synliga stavfel och en gång för att se så att ingen blir sårad eller upprörd av min text på något sätt.

Givetvis vill jag att mina texter ska ge någon form av diskussion. Jag vill att folk ska ha åsikter kring det jag skriver eller i alla fall lägga en kommentar. Men ärligt talat. Det är inte så svårt att skriva en bra text, tänka efter innan vad man skriver och publicera den så att ingen blir ledsen.

Har man sårat någon så finns det oftast ingen andrachans.
Det är alltid värt att tänka på.


Plus att driva provocerande bloggar känns såå.... 2009.
Bara så ni vet.

Nyklippt.

publicerat i Kevin 6 år;
Före:Efter:

Igårkväll, precis vid sjutiden.


Hur det vanligtivis är att ta kort på Kevin,
omöjligt.


Men med lite tur och mutor så funkar allt.


(Det röda i hans panna är en stämpelring från ett kinderägg. Det är helt omöjligt att gnugga bort!)

När slutar man anteckna sitt barns utveckling?

publicerat i Kevin;
Barnen utvecklas. Vissa enormt snabbt, andra tar lite längre tid på sig. Men till en början antecknar man allt.
Förutom att anteckna hans första vinter, vår, påsk, sommar, midsommar, halloween, höst, vinter, lucia, jul och nyår så såg Kevins utvecklignsfaser ut ungefär så här:

4 veckor: Log första gången ett leende som inte betydde att han var bajsnödig eller hade magknip.
8 veckor: Vände sig från mage till rygg, och från rygg till mage.
10 veckor: Satt själv med stöd.
16 veckor: Gick själv med stöd av vår fotpall. Tog sig fem meter genom rummet.
6 månader: Satt upp själv.
6 månader 5 dagar: Kröp! HAN KRYPER!
6 månader 10 dagar: HAN SA MAMMA, JAG SVÄR!
6,5 månader: Han har flyttat in i gåstolen. Kommer han någonsin flytta ut?
7 månader: Han kan resa sig upp själv.
7 månader: Första tanden tittar fram, andra, tredje och fjärde också.
8 månader: Han slutar fan aldrig prata.
10 månader: HAN STÅR SJÄLV!
...Två dagar senare: HAN GÅR SJÄLV!
2 månader senare: SLUTA SPRING KEVIN, TA'T LUGNT!
13 månader: Första hörntanden.
15 månader: Han har blivit så stor, börjat på dagis.
18 månader: Äntligen har han slutat ammas. Phu.

Glapp på några år.

ca 36 månader: Sa du förfan? Han svär! Kevin svär. (Som förälder skrattar man till en början och tycker det är sött, sen kommer chocken för barnet...) "SLUTA UPP MED DET, FY! Man får faktiskt inte svära!"
ca 38 månader: Han har blivit så stor och bytt till storbarnsavdelning på dagis.
ca 48 månader: JA! Han sover i sin egen säng.
År 2012: Han kan gå över vägen själv.

Okej, det är bara att inse.
Man slutar aldrig anteckna som mamma.Första gången han satt själv.


När han flyttade in i gåstolen.


Han kröp första gången (även om det inte syns på bild)


Han reste sig upp själv.


Han står själv!

Godmorgon, härliga underbara måndag!

publicerat i Vardag.;
Vi är redan vakna här i huset. Alldeles för tidigt. Men ska Kevin vakna till liv innan det är dags för dagis så har vi inget annat val än att vakna nu. Hur ont det än må göra i kroppen. Jag hade gärna tagit en mycket längre sovmorgon. Men tji fick jag.

Någon som kollar på serien äkta människor?
Var det bara jag som tyckte den var jätteseg igår på gårdagens program?

Det kanske berodde på att jag inte var fullt så koncentrerad som jag borde ha varit...
Jag får göra ett nytt försök och kolla över play istället.
Idag är det måndag - så långt bort som det går att ta sig från nästa ledighetstillfälle.

Jobba med ett leende i skolan eller på jobbet så går dagen fort!

Min busunge.

publicerat i Denise;
Krabban vaknade nu ikväll av någon mardröm och har fått sova bredvid mig i vår säng till han blev trygg igen. Jag känner knappt igen min skönhet efter han fått sin nya frisyr. Han är så galet söt.

... men hur han ser ut får ni se först i morgon.
Nu ska jag också sova.

Sov gott alla söta hjärtan där ute!
♥♥♥

Filmtips.

publicerat i Filmer/serier;
Tänk om det händer någonting du inte hinner se. Någonting som kommer förändra en annan persons liv föralltid. Det händer i filmen Stockholm Östra. Med Mikael Persbrant i huvudrollen så lär vi oss känna en man som vill be om ursäkt på alla sätt som går. Han bär skulden för en sån hemsk handling han aldrig kommer kunna åtgälda. Iben Hjelje spelar en fantastisk roll i filmen med ett tungt sorgesdrapperi som inte försvinner, någonsin.

Hela filmen baseras på en lögn. Vad händer när saningen kommer fram...?

Se filmen helt enkelt - och gråt en skvätt eller två.

Att offra och förstöra.

publicerat i Vardag.;
I början av min graviditet fick jag höra kommentarer som, "Du förstör hela din ungdom när du blir gravid så här tidigt", eller "Är du verkligen villig att offra hela din ungdom på ett barn". Jag har aldrig riktigt förstått mig på dessa åsikter, eller kommentarer. Vadå - "förstöra" och "offra"? Vad är det exakt som förstörs när man skaffar barn och vad är det exakt som offras?

Får den 30-åriga "vuxna" mamman höra samma sak? "Du förstör hela din karriär på att skaffa barn". Nej, jag tror inte jag vet en enda mamma i sena tjugo, eller trettioårsåldern som fått höra dessa ord.

Jag har aldrig sett Kevin som någonting som har gjort att jag har förlorat något, eller offrat något speciellt för. Däremot kan jag offra hela mitt liv åt honom - och att känna så för en människa som är ens eget kött och blod känns så jävla underbart.

Istället för att förlora ungdomen så har jag någon som får dela den med mig - och det är någonting som alla inte får.
Är det verkligen någon som tror jag ångrar mitt beslut?

Lite bilder från helgen.

publicerat i Bilder;


- Min vackra vän Anna!
- Kevin och Anna sorterade och gick igenom alla Kevins ... vad kallas dom?
- En glad mamma.
- Kevin innan han klippt sig. Efterbild kommer i morgon, grabbarna håller fortfarande på nämligen.

Frågor från frågestunden.

publicerat i Denise;
Jag är nyfiken på när du fyller..
Är du 89 lr 90 ?
Jag föddes år 1989. Så jag fyller 23 i sommar.

Vad heter din sons far?
(om du vill berätta det)
Sonens far heter Ronnie. Men han kommer inte nämnas med namn här i bloggen, annat än nu.

Vart fick du namnet Kevin ifrån? Släktrelaterad ellr bara något som föll dig på?
Hade jag fått välja så hade Kevin hetat Charlie. Det blev ett naturligt namn när han låg i magen.
Men Kevins pappa ville inte att han skulle ha det namnet utan han valde Kevin istället, och ja -
det blev väl en Kevin tillslut. Barnen växer faktiskt in i sina namn, varesig man tror det eller ej.Hur reagerade folk på att du var så ung när du blev gravid?
Mina föräldrar blev givetvis chockade. Hur ska man reagera när ens femtonåriga dotter kommer
och berättar en "nyhet" som ska förändra, inte bara min framtid utan även deras.
Men dom tog det lugnt och accepterade det faktum att jag var gravid.
Vissa av mina vänner blev chockade, och vissa blev glada. Jag förstår idag att många tog avstånd.
Men det var tufft att stå ensam då - när man var så ung och hade ett livsviktigt beslut att ta,
samt behövde mer stöd - än någonsin tidigare.

Jag var tidigt gånget när denna bilden togs.
Det var någon timma innan balen i 9:an.

Vad sa dom när du valde att behålla barnet?
Min syster är den enda som på något sätt reagerat negativt. Hon valde att säga upp kontakten med mig - och det skulle ta oss flera år innan vi fick någon form av kontakt igen. Först när Kevin fyllt tre träffade hon honom första gången. Min syster, som har fyra barn själv - hade sagt att Kevin var utvecklingsstörd till sina barn, då ingen ung förälder kan få ett "normalt" barn. Så första gången mina syskonbarn träffade Kevin berättade dem att han såg helt normal ut, och jag fattade inte alls vad dem menade. Idag har vi sån ytterst liten kontakt - och jag känner att jag inte är i behov av det heller. Hon är ingen syster för mig längre.


Vilken är din favorit affär?
Svår fråga. Jag handlar aldrig speciella saker annat än mat och leksaker. Men sist jag handlade på ett pressentkort så var det på Lindex. Så jag får väl säga det?
Annars är jag stamkund på Röda korset - då vi bor grannar med dem, haha. Så där brukar jag fynda både kläder, böcker och leksaker. Och så får man chansen att bidra några kronor till en (förhoppningsvis) bättre värld för någon utsatt stackare.

Vill du ha fler barn?
Gud, jag vill ha massa barn. Jättemånga. Men just nu känns det inte som rätt tid.
Eller - det är aldrig rätt tid egentligen. Man får väl anpassa livet efter det nya livet helt enkelt.
Så - ja. Jag vill ha fler barn.

Vad sa dina föräldrar, vänner och släktingar om att du dejtade en kille som var tolv år äldre, när du bara var femton år?
Vad ska dom säga? Vissa hade givetvis extrema åsikter om åldersskillnaden. Min syster, som jag nämt om tidigare varnade mig för vissa saker som bör cencureras i den här bloggen. Som att mannens penis krymper efter trettio. Men som sagt, den kvinnan är speciell alltså. Mina föräldrar hade väl också åsikter som bör cencureras. Men dom sa aldrig de dom kände och tyckte under tiden som jag levde tillsammans med Kevins pappa, utan först när vi bröt upp.


Mitt största stöd under hela tiden
har varit mina två söta, underbara föräldrar.Var du inte lite för ung när du födde Kevin?
Om man ska gå tillbaka på Svensk historia och Svensk fakta så födde jag barn precis i rätt tidpunkt. Kroppen återhämtar sig väl och tillock med min barnmorska sa att jag hade alla förutsättningar i världen för att bli helt återställd efter graviditeten. Men efter egna erfarenheter och om jag ska råda andra till att bli gravida, så skulle jag råda dem att vänta i alla fall till gymnasiet är avslutat.

Vad tyckte dina föräldrar om att du var gravid vid 16 åldern?
Tro't eller ej. Men det skiljer 22 år mellan mig och min storesyster. Detta beror på att min mamma var femton när hon fick barn, och min pappa var också en ung sparvel när han fick min andra syster. Så vad kunde dom säga, dom kunde inte göra så mycket annat än att lyckoönska mig och hoppades på att jag skulle ta mitt ansvar. (Min mamma var nog mest orolig över hur jag skulle klara av Kevin när jag inte klarat av att ta hand om mina hamstrar tio år tidigare, tihi)...

Vad gillar du att göra förutom att vara med din son?
Det är så svårt att säga. Allt jag gör har jag Kevin med mig på. Men det jag gör ensam är väl att blogga (skriva onödigt trams), fotografera (även om han är mitt bästa motiv), och att läsa böcker. Jag gillar även att laga mat. Men ser det inte som någonting jag gillar på det sättet - jag ser det mer som ett måste nu för tiden, haha!Gillar du Justin Bieber?

Justin vem? Ärligt talat så har jag ingen direkt åsikt om honom. Vad jag förstått så är han väldigt aktiv, musikmässigt och delar sin stora framgång med sina fans?! Men ärligt, nej. Jag har ingen direkt dragning till honom.

Vilken är din favoriträtt?
Oj, jag är allätare. Ena dagen gillar jag blodpudding mest av allt - andra dagen spagetti och köttfärssås. Så jag har ingen direkt favoritmat. Någonting jag däremot skulle vilja äta oftare är tacopaj. Så mumsigt!

Vilodag, say what?

publicerat i Vardag.;
Nej idag har det inte varit någon vila alls på torpet.
Anna och Alexander stack hemifrån oss strax innan tolv och hela morgonen har jag städat hela lägenheten. Så nu är det rent och snyggt här hemma. Skönt att få ordning och reda. Det är bara köket som är fullt med all dricka dom hällde i sig igår. Jag nöjde mig med en nästan tvåliters cola.

Igår åt vi en jättegod middag, kycklinggryta med kokosmjölk och ris. Sen satt jag och Anna och glanade på gladiatorerna med Kevin och strax där efter kom killarna in till oss och gjorde oss sällskap. När vi hade slut på idéer så satte vi oss framför chatroulette och lekte idioter! Haha, barnsligt roligt måste jag säga.

Kevin är ute och busar med några nyfunna vänner ute på gården. Jag har tyckt så synd om Kevin som har varit alldeles ensam här. Men nu bor det två syskongrabbar på fem och sju, samt mitt emot oss bor det två syskon på nio och elva. Så det är helt awesome. Nu lär jag inte få se röken av Kevin förrän i höst när det börjar bli mörkt, trist och dystert igen, haha.


Den här gula gungan är en stor favorit hos ungarna på gården året om.

Varmt att sova mellan två killar.

publicerat i Denise;
Det är otroligt varmt att sova mellan två killar i sängen.

Anna och Alexander snodde Kevins rum i natt så Kevin fick sova inne hos oss. Och jag måste bara säga att det inte blivit så många timmars sömn. Ungen är inte tre längre, så det gör skitont med en knäskål i magen och när armarna flaxar i sömnen för honom. I hans säng är han begränsad till en viss yta, där går det an att sova bredvid honom. Men i vår säng, herregud säger jag bara!

Kul att ni är en del som har ställt frågor i frågestunden också. Frågestunden avslutas när Anna och Alexander åker hem, framåt sen förmiddag/ tidig eftermiddag. Nej nu ska jag krypa ner bland mina två element igen. Hoppas dom håller mig något sånär varma tills vi ska gå upp.

Hörs sen.


Innan Andreas kom in i våra liv
så sov jag och Kevin alltid

tillsammans.

Frågestund

publicerat i Denise;
Anna och Alexander har kommit, och snart lär gubbarna kräva att kärringarna ska stå och laga mat åt dem.
Plus att Anna kräver att jag ska vara mer social med henne. Hon är en otroligt krävande kvinna den damen.

Så jag tänkte hålla i en frågestund.

Skönhetsideal.

publicerat i Tjejsnack;
Jag har tänkt på en grej ett ganska bra tag. Tjejer som målar över sin näsa på bilder? Whats up with that?
Skäms dom över den? Sitter den ivägen? Är den för stor eller för liten? Konstig i profil? Och VEM är det som har sagt att den är så ful att dom  väljer att måla över den med en fyrkant eller prickar eller ränder?

Vem är det som har gett er ett så dåligt självförtroende att ni inte vågar stå för hur ni ser ut?
Jag är en average joe. Jag var aldrig någon populär tjej och tillhörde därför inte dom som klassades som snyggast i plugget, jag var inte heller någon som blev utsatt på ett negativt sätt. Men jag skulle aldrig låta mig skämmas över hur jag ser ut.

Alla är vackra - vare sig du upplevs som tjock eller mal, lång eller kort, fyrkantig eller rektangulär, päronformad eller äppelformad, brunögd, blåögd, grönögd, blond, brunett, eller svarthårig, kines eller afrikan, europe eller amerikan.

Ni vet att vi föddes utan smink va? Och att vi förhoppningsvis kommer att dö utan också.
Så varför inte bara vara au naturell?


Våga vägra smink. Våga vara dig själv. Våga va unik!
För ingen ser ut som du!

Skateboard.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin var ute i morse på förmiddagen och åkte lite på sin skateboard! Helt sjukt men ungen har talang för det där. Han hittade balansen och vågade putta på med ena foten och tillslut åkte han några meter till en pinne eller sten stoppade hans fart. Men ändå! Modigt av honom. Så nu i vår och i sommar kanske vi kan åka tillsammans jag och Kevin. Jag åker dock bara inlines, haha! Vågar inte ställa mig frivilligt på en rullande planka.


Första gången han åkte med den, 2009 så druttade han på rumpan nästan direkt.
Och efter den dagen tog det fram tills idag innan han skulle våga åka igen.

Lite sommarbilder från ljuva 90-talet.

publicerat i Bilder;


Jag, mamma, pappa och farfar.


Åka traktor i småland.


Leka Poccahontas i pappas träskor.


Klppa gräset med farfar.


Bygga koja med farmor.


Bada tunna i småland.


Skolavslutning i fjärde klass?
(Vi tjejer är lika gamla men jag är ett huvud kortare än dom)


Klappa kossor!


Vad gjorde du på 90-talet?

Måste man dricka.

publicerat i Tjejsnack;
I mitt umgänge har alkoholen en lite för stor inverkan på olika fester och arrangemang. Dricker man så är man accepterad, gör man det inte så får man massa följdfrågor - varför dricker du inte, frågor.

Tillock med min sambo har lite svårt att acceptera mitt val kring att inte dricka alkohol. "Men ta en cider, det dör du inte av". Vissa finner alkoholen som en lugnande vän. Jag finner den som min största ovän.

Jag har druckit. Det är därför jag har rätt att klassa den som en ovän. Jag har druckit så pass mycket att jag varit tvungen att bli buren hem. Jag har vält bord i sömnen då jag slaggat på någons soffa. Jag har blivit målad i ansiktet och jag har tillock med gjort en tatuering på en hemmafest på fyllan.

Därför tar jag avstånd från alkohol idag. Sån pass avstånd att när jag går ut och "festar" med mina vänner så dricker jag alkoholfritt. Men har man inget körkort så har man egentligen ingen anledning att ta avstånd från alkohol.

Hur är det med er? Ger ni era vänner följdfrågor om dom inte dricker, eller är det upp till var och en?

Ni kanske har tagit avstånd från alkohol själva?
Pinsamt, just där, just då.

publicerat i Vardag.;
När Kevin var mindre så var han expert på att säga fel saker vid fel tillfälle.
För att dra ett exempel så kan vi ta den gången vi stod i Willy's kön och skulle betala. Kevin hade precis blivit hämtad från dagis och var trött då det var sent på eftermiddagen.

"Mamma, när vi kommer hem - vill du ligga med mig då?"

Jag märker hur hela affären stannar upp. Tjejen i kassan slutar blippa varor och folk i kön vänder sig om och stirrar på mig som om att jag vore en ... jag vill inte ens tänka på vad dom tänkte dom långa sekunderna.
"Kevin, vi ska vila, och jag kan ligga bredvid dig en stund när du ska vila" allt börjar fungera normalt igen i affären och jag är inte centern av uppmärksamhet, trots att jag hör hur folk fnissar runt omkring mig.
"Bra! Så direkt när vi kommer hem så kan du ligga med mig?" Ungen bara måste få sista ordet.
"Schh! Men ja Kevin!"

Denna konversation ägde rum hemma i vardagsrummet, tack och lov.

Kevin ritar en streckgubbe som tydligen är jag.
”Mamma, visst har jag målat dig fint?”
”Ja, jätte fint – men jag känner mig nog lite väl smal där!”
”Men… det saknas något.”
”Jaha? Vad är det som saknas?”
”Tihihi. Dina tuttor! Jag ska rita ut dina tuttor!” – Kevin ritar…
”Men Kevin, kan jag inte få lite större?”
”Jo…” – Kevin gör om….-
”Herre gud. Min kropp kommer gå av!”
”HIHIHI. Mamma du är knäpp.”

Lördag

publicerat i Bilder;
Nu är jag och lillgrabben vakna. Vi har legat och trängts i Kevins 150 cm långa säng under natten. Han vaknade och grät, pratade i sömnen om någonting han inte nådde eller kunde få tag på. Så jag kände att det var lika bra att krypa ner hos honom så han inte fick fler mardrömmar. Men det är lugnt - jag har inte behövt ligga dubbelvikt. Jag är ju trots allt 155 cm lång, med fötterna i avkopplat och avslappnat läge.

Idag kommer Anna och Alexander hit. Jag har inte träffat Anna sen i höstas tror jag. Länge sen var det i alla fall, trots att vi snackar i telefon minst tre gånger i veckan nu för tiden. Jag saknar henne, massor!


- Världens bästa Anna
- Jag och Anna.

Bilderna är tagna i Barcelona 2009
när vi var där med Hotell och restaurangklassen i gymnasiet!

Min obstinata sexåring.

publicerat i Kevin 6 år;
Även om du är obstinat och kräver saker på ditt egna sätt ibland. Beter dig som en tonåring mellanåt. Hotar med att jag inte får komma på ditt nästa födelsedagskalas. Skriker dig fördärvad över en sak vi lugnt kunde ha diskuterat. Slänger igen dörren som det vore den vanligaste sak i världen. Gråter dig till sömns för att du inte är nöjd över hur din tillvaro är just för stunden. Även om du är negativ, sur och grinig ibland så är du världens sötaste och finaste unge...

Alla gånger du kommer fram till mig och pussar mig helt spontant. Säger att jag är världens bästa mamma. Kramar om mig så kärleksfullt som bara du kan. Alla gånger du ler och sprider din lycka till alla i rummet du befinner dig i. Frågar tusen frågor som du kräver svar på, trots att det inte finns någon logisk förklaring.

Men en sak vet jag, och det är att jag älskar dig.
Min obstinata sexåring.

Kort Resumé av februari - del ett.

publicerat i Bilder;
Månaden som har kantats med sjukdomar efter sjukdomar.


  • Kevin med vattkoppor.
  • Min mamma tvingades handla åt mig då jag fått magsjuka.
  • Kevin fyllde sex
  • Kevin, birthday boy.
  • Mitt hjärta jag fick av min lilla älskling på alla hjärtans dag.
  • En stor jättefin blombukett jag fick av min stora älskling på samma dag.

Filmkedjan gillar oss.

publicerat i Kevin 6 år;
Vi bor ett stenkast från filmkedjan och går hellre dit och handlar "småsaker" än att springa bort till affären. Vi har blivit lite bundis med dom och så fort någon vara gått ur bäst-före datum så skickar dom godiset vidare till komposten (läs: oss!)

Idag fick vi (okej, Kevin) en låda med Kinderägg. Så nu kommer det spruta kinderägg ur öronen på oss.
Tusen tack Micke.

Till en speciell person.

publicerat i Skola;
Idag träffade jag en av mina lärarinnor i grundskolan på lunchcafét jag och Kevin besökte. Vi har under åren haft mailkontakt både under skolperioden och långt senare. Hon är den lärare som jag känner att jag måste hedra på något sätt. Hon är världens underbaraste människa och lyssnar verkligen till sina elevers behov och till alla töntiga problem man bär på i tonåren. Men hon lyssnar och tar varje ord man säger på fullaste allvar. Jag är inte säker på om hon fortfarande arbetar som lärare då hon har haft personliga problem att ta itu med. Men den som får henne som lärare bör vara megastolt!

Idag kom hon fram och stolt pressenterade mig för hennes sällskap. Hennes dotter och någon dam som hon var på fika med. Hon försökte ta kontakt med Kevin och ville veta hur vår situation såg ut just nu. Varje gång vi möts så omfamnar vi varandra med en enorm bamsekram och det känns så tryggt.

Idag kramade hon om mig och sa, "Denise, under alla år så har du känts som en extradotter till mig"
och dom orden värmde något enormt.

Om hon bara visste vad hon betyder för mig.
Tack.

När man måste bevisa att man är mamma till sitt barn.

publicerat i Vardag.;
Flertalet gånger har folk frågat om jag är mamma eller syster, eller barnvakt till Kevin. Frågan är fri att ställa och det är inte så att jag skämms över att vara mamma trots min unga ålder. Men även frågor kan gå över styr. Som när folk ställer frågan och jag ärligt svarar att jag är mamma - och följdfrågan lyder; "Men är du säker på det?"

MY GOD.

Varför skulle jag vara osäker på en sån sak. Jag bekräftar att jag är hundraprocent säker, och deras svar blir, "Men du skulle kunna vara hans syster".

Ja, jag är fullt medveten om att jag skulle kunna vara hans syster. Det är väl lite det som är grejen med att vara ung mamma, att man ska se ung ut? Eller har jag missat något? Hur skulle det se ut om någon ung mamma från femton helt plötsligt fick ett utseende av trettiofem.

Jag är i alla fall sjukt trött på folk som man måste bevisa att man verkligen är förälder till mitt barn.
Nästa gång ska jag blotta min mage, eller mina bröst, där finns nog det största bevisen på att han har bott i min mage i nio långa månader.

Planer för lördagen.

publicerat i Vardag.;
Kevin håller på att leka med en mobilhamster och driver mig till vansinne här där jag sitter, haha. Han spelar gitarr för den där hamstern som hamstern upprepar i tio pitchar högre än vad som egentligen spelas. Det låter inte så där jättebra om jag ska vara ärlig.

Jag känner mig trött i huvudet. Som jag gjort den senaste veckan visserligen. Så egentligen var det inget nytt. I morgon kommer Anna och hennes kar hit och ska äta middag och sova här. Det är någonting som min gubbe har planerat tillsammans med hennes kille. Så fråga mig inte om vad som förväntas hända, för det har jag inte den blekaste aning om.

Men det kan nog bli spännande.


Akut bronkit.

publicerat i Denise;
Nu är vi hemma igen. Det blev ett långt läkarbesök (som bara varade i tjugo minuter). Kevin ville gå och kolla i leksaksaffären, och på leksaksförmedlingen och så ville han fika lite innan vi gick hem igen. Så vi hade en heldag tillsammans han och jag. Jag fick på papper nu att jag har akut bronkit. Så det känns bra. Alltså inte själva förkylningen utan att jag fick läkarintyg på att jag verkligen är sjuk. På dagarna så känner jag mig som sagt fullt frisk (nästan) och det är först på kvällarna som jag hostar, snörvlar och nyser som mest. Det är lätt att känslan för skolk sätter in när man på dagarna är hur frisk som helst och först blir sjuk på mornarna och kvällarna.

Men jag har slutat skolka från jobbet, hihi. Jag har mognat till mig lite genom åren serni.

Jag är osäker på om det blir någon lasedome idag. Jag hade en kort springtävling hem med Kevin från centrum och hostar fortfarande, och då har jag varit hemma i en halvtimma nu, typ. Men jag ska rådfråga med Regeringen här hemma och se vad han tycker.

Måste bara säga, fantastiskt på alla fina kommentarer jag fått under tiden jag varit iväg. Ska försöka svara på så många jag hinner nu.


Det här med förebilder.

publicerat i Denise;
I början av årets säsong så kollade jag på Big brother. Jag fick en inblick i att några av deltagarna var föräldrar till ett eller flera barn. Vad är det som händer när man slängs in i ett hus med ett antal människor man inte känner? Efter bara några timmar så började endel kvinnor i huset att dansa poledance. Exakt vad hände där liksom?

Glömde de bort att dom hade barn?

När man har barn så får man tänka på framtiden lite. Det har man skyldighet till som förälder att göra. Oavsett om du är med i en dokusåpa eller i en dokumentär så får man tänka på hur framtiden kan te sig och om det är bra publicitet för dig OCH din familj. Hur skulle det se ut om din mamma fläkte med benen framför miljontals tittare, krälade på bordet eller hånglade upp första bästa kille i direktsänd tv?

Nej, vi har ett ansvar. Både till oss själva och till våra barn, och till andras barn också för den delen. Har man valt att skaffa barn så har man valt att ta ett ansvar - att vara förebilder. Vilka tankar tror ni barnet får som ser sin mamma göra alla möjliga cirkuskonster? För tro mig, barnet kommer få reda på exakt vad som inträffat, barnet kommer antingen att skämmas eller göra exakt som du.

Då har man inget val än att gilla läget.

Barnvakt.

publicerat i Vardag.;
Klockan elva idag fick jag en läkartid för mitt läkarintyg. Skönt, då kanske jag får lite sjukpengar från jobbet trots allt med tanke på att jag hade jobb inbokat hela den här veckan. Just nu är vi barnvakt åt Andreas systerdotter och systerson. Så söta ungar alltså... min livmoder skriker efter ett till barn när jag gosar med minstingen.

Mila-Jean är strax under sex månader och Celvin är runt två nu. Så himla goa ungar. Andreas tog precis ut ungarna i vårsolen så att jag får göra mig klar för att ta min promenad till doktorn.
Dom tänkte inviga Kevins födelsedagspressent från Gudmor Sandra!

Gullig man man har!

Som ett sommarbarn.

publicerat i Kevin 6 år;
Godmorgon, nu har jag putsat gruset ur ögonen och sitter alldeles nyvaken ute i vardagsrummet. Är det någon mer än jag som börjar dagen med ett blogginlägg, filosoferande tittande ut genom fönstret på trafiken som ilar förbi.
Krabban var vaken när jag kom upp för några minuter sedan och följande konversation utspelade sig.

"Mamma, är det sommar idag?" frågade han och tittade ut genom fönstret lika faschinerad över vädret som mig.
"Nej Kevin, våren måste komma först," svarade jag och log.
"Men är det sommar i morgon då?" Utbrister han i en frågande ton.
"Kanske, vem vet?" säger jag lika undrande.
"VA? ÄR DET SANT?" säger han lycklig som få.
"Nej. Jag skojar bara. Våren först." säger jag och småler.
Han går in i sitt rum, stänger dörren efter sig och ignorerar mina, "förlåt".
Han längtar nog verkligen till sommaren nu.


Han kommer snart ut igen, det är ingen fara.


Utvalda bilder från förra sommaren.

Fan va ni är rara.

publicerat i Vardag.;
Bara för att citera några få kommentarer jag fick in på kvällskvisten igår:

Linnea:

kollade btw lite i din blogg och jag säger bara WOW! du är sådan fantastisk inspirationskälla!Tänk om alla kvinnor i världen kunde vara lika starka som du!
Kämpa på och lycka till i framtiden med kevin och sambon och allt, livet framförallt! :) <3

Middy:

Hej, Läste just din blogg för första gången, och va bara tvungen att stanna till och säga att du har en väldigt fin son :) Du borde va hur stolt som helst ;)
Hoppas allt är bra!
Tack för mig, hihi :)


Milia:

Är det din son? Verkligen jättefin!Läkarintyg.

publicerat i Denise;
Ligger och glor på en halvkass film med gubben i sängen. Håller på att hosta lungorna ur mig som vanligt på kvällen. Men i morgon ska jag ringa läkaren och se om jag kan få läkarintyg på att jag är förkyld så jag får ersättning från jobbet.

Ska upp innan åtta så att jag slipper alla telefonköer som lätt blir när man ska få läkartid.

Min snygging åkte och handlade Loka till mig, så kvällen är helt klart räddad.
Sov så gott. Nu ska jag somna in snart.

Mina bästa misstag i livet.

publicerat i Denise;
Att jag flyttade hemifrån så tidigt.
Att som femtonåring flytta hemifrån är ingenting jag rekommenderar. Men det har gått bra, och man kämpar på. Men fortfarande - städa och hålla ordning är inte min starkaste sida, än idag!

Att jag fick Kevin med Kevins pappa.
Behöver jag säga mer. Han är nog mitt livs största - bästa misstag.

Att jag tog lustgas på BB.

Jag fick min första "fylla" på BB av lustgasen, sexton år gamal. Jag drack alkohol och blev påverkad av det första gången när jag var tjugo. Jag blev ganska rädd för alkohol sedan upplevelsen på BB och är det än idag.Laserdome

publicerat i Kevin 6 år;
Vi bor ganska centralt där vi bor för tillfället och bara ett stenkast från vår lägenhet, drygt två minuter med promenad så ligger en Laserdomehall som fått stående ovationer från alla som gått dit. Jag skäms nästan över att inte ens ha varit inne i lokalerna än. Men så kan det vara när man är slö och långsam.

I morgon tänkte jag dock försöka (om inte annat dyker upp som mitt läkarbesök jag ska gå på imorgon) ta med mig Kevin dit och spela några spel. Andreas får också följa med om han inte är allt för upptagen med sitt jobb så klart.

Det är i alla fall något litet att se fram emot i morgon för Kevins del.


Jag är säker på att Kevin skulle älska det här!

Vad händer när man inte är världens bästa mamma.

publicerat i Denise;
Det finns stunder då man inte orkar med att vara mamma. Precis på samma sätt som det finns stunder som man önskar att man inte köpt den där tröjan när man hade alldeles för lite pengar.

Men vad händer när man inte är världens bästa mamma längre. Det handlar nog mest om de krav du ställer dig själv som gör att du inte orkar vara mamma. Man MÅSTE inte vara världens bästa mamma hela tiden. Man måste inte kräva att frukosten är uppäten innan åtta på lördagsmorgonen för att rutinerna ska ligga i fas. Man behöver inte vara påklädd och klar, redo att gå till lekparken till klockan nio. Låt ungen vara Taikonunge en dag och slippa klä på sig och springa runt i kallingar eller trosor om den vill det. Dom är bara barn en gång, och det är lätt att vi som vuxna glömmer bort det.

Hur var vi när vi var små egentligen?
Sprang vi inte runt halvnäck någon gång?
Var vi verkligen tvungna att gå ut i dåligt väder?
Och tvingade verkligen våra föräldrar oss att vi skulle äta upp maten varje gång?


Du är inte världens sämsta mamma för att du inte orkar stå vid spisen en dag.
Eller för att du inte orkar städa eller diska eller hänga tvätt.
Om du skulle ta en sovmorgon så är du säkert värd den.


Istället för att du ser ner på allt du inte gör, så försök uppskatta det lilla du orkar med på en dålig dag.
Det händer absolut ingenting om du inte är världens bästa mamma varje dag.


Det är ingenting dom minns när dom blir stora i alla fall.

Lite utelek.

publicerat i Vardag.;
Jag och Kevin har blivit helt galna här hemma de senaste dagarna. Att vistas inomhus och kurera sig är verkligen påfrestande. Så för en dryg timma sedan så tog vi oss ut i lekparken. Kevin gungade på den gula gungan, men marken var så sunkig så att det knappt gick att stå utan att sjunka ner tio centimeter under marken. Så med våta skor tog vi oss vidare till en annan lekpark. Spindelparken, som ligger bara ett stenkast bort. Men jag borde ha insett att om vår park var blöt så skulle nog alla andra vara det också. Men trots det så lekte vi i någon timma.

Från lekplatsen tog vi oss vidare till Willy's och handlade upp massa lunchrätter för veckan ut.
Och från Willy's in på blomstersnäckan och handlade en ros till min man
- för att han är så snygg, bra och fantastisk!Min morgon.

publicerat i Kevin 6 år;
Jag har legat och degat i sängen hela förmiddagen. Det är nackdelen med att vara gräsänka. Man kommer inte riktigt igång på morgonen på egen hand. Andreas är dock på g hem nu efter en fotbollskväll hos grabbarna. Ärligt talat så kom han precis hem under tiden jag skrev föregående mening.

Jag har i alla fall diskat bort frukosten.
Vikt lite kläder.
Hostat upp mina lungor och stoppat tillbaka dom på rätt plats igen.
Läst bloggar.
Snorat ner tre ton papper som jag samlat i en fin hög på golvet.
Kollat nyheterna,
och på extremt tråkiga förmiddagsprogram.

Erkänn, ni vill byta liv med mig.


Nu ska jag snart äta frukost. För det var bara Kevin som käkade innan. Jag är lite dålig på att äta frukost så tidigt på morgonen - men bättre sent än aldrig, eller hur.


En liten Denise.

publicerat i Bilder;

Den sista bilden minns jag faktiskt när den togs. Det var i småland hos farmor och farfar på landet.
... och vem var det som sa att tiden inte går snabbt?