Fisk fisk fisk.

publicerat i Denise;

Idag jobbar Andreas eftermiddag/kväll - så nu idag går jag och drägglar över tanken på att jag och Kevin får äta fisk här hemma. Andreas syster var otroligt allergisk när hon var liten så Andreas har sina åsikter kring det djuret. Haha. Men så fort katten är borta dansar råttorna på bordet, är det inte så man säger?


Jag har lax, jag har torsk och jag har fiskbullar och fiskpinnar som väntar på mig i kyl och i frys. Måste dock rådfråga med lilleman om vilken fisk han vill ha, annars är det risk för demonstrationer vid matbordet, något som jag helst vill undvika.

Så - idag blir det fisk till middag, vad ska ni äta?

Jättedålig.

publicerat i Denise;
Känner mig jättedålig.

Jag känner mig otroligt omotiverad till att gå ut trots att solen skiner in och bländar mig - fast jag ligger på skuggsidan av lägenheten för att minska ångesten till det längsta, men inser att grannens fönster reflekterar ljuset och leder det rakt in till mig i sovrummet. Funderar på att dra ner rullgardinen, men då måste jag ändra possition i sängen och det orkar jag inte. Jag har nästan inte orkat ta mig upp ur sängen på hela dagen, trots detta har jag hunnit med både hämtning och lämning på dagis, samt att besöka min pappa i några timmar på förmiddagen (och gjort två inlägg i bloggen), samt handlat (visserligen bara en sak). Men trots det så känner jag mig värdelös idag. Jag har ätit - och gett Kevin glass till mellanmål i brist på fantasi så dränkte jag glassen i saltlakritssås. Och till middag har jag ätit en Thai Cube just för att jag är så omotiverad till att ställa mig vid spisen. Fuck my life... idag i alla fall, haha.

Längtar mest till min födelsedag just nu
- för första gången på många år.
Jag brukar inte gilla att bli äldre.
Men just nu känns den tanken helt okej.

26/7 alltså. Men det är ju ett tag kvar dit.


Väldigt lakritsdränkt vaniljglass.

En avlägsen dröm.

publicerat i Denise;
Att äta måste vara någonting jag är proffs på, speciellt när det kommer till att äta soppor. Jag älskar soppor i alla former och smaker. För att göra er förstådda i hur ofta vi äter soppa så kan jag meddela att det är så fort jag får chansen.

Favoriterna ligger mig varmt om hjärtat...

Morotssoppa. Nässelsoppa. Spenatsoppa. Ärtsoppa. Grönsakssoppa. Korvgryta. Tomatsoppa. Fisksoppa. Köttsoppa. Köttfärssoppa. Grön ärtsoppa. Sparrissoppa. Broccolisoppa. Vitkålsoppa med frikadeller. Korvsoppa...


Jag skojar inte när jag säger att listan kan göras hur lång som helst. Min dröm sedan jag var mindre har varit att starta upp ett soppkök. Ett kök som bara fokuserar sig på soppor, nybakat bröd och en härlig sallad till. Det känns som den idén är ganksa avlägsen just nu. Men i framtiden, så kanske.


<- Kräft & Nässelsoppa. ->


<- Morot & Spenatsoppa. ->


Spenatsoppa gjord på bladspenat och morotsmynt.

Eric Bazilian.

publicerat i Musik;


Igår var smått av en otursdag.
Låt mig börja från början.


Andreas åkte med Kevin till dagis och jag hade placerat mig i sängen för att skriva mitt tidigare och enda inlägg som jag hann med igår. Jag får ett telefonsamtal tjugo minuter senare där min arbetskollega efterlyser mig, jag har nämligen totalt glömt bort att jag lovat att jobba där, snurrig som man är. Jag ber hundratusen gånger om ursäkt för mitt dåliga uppförande och lovar framöver att spika upp mina arbetstider på pannan, typ!

Turligt nog så får jag ett pling på sms där bemanningen ber mig komma och jobba några timmar på en förskola. Klockan var vid detta tillfälle fem i nio och kvart över skulle min arbetstid börja. Min första tanke är att; "men det är lugnt, detta hinner jag om jag tar cykeln", så fem i nio tar jag en snabb frukost och blir klar strax efter nio för att cykla iväg. När jag hoppar upp på cykeln och drar iväg så är det punka. Big time. Så jag svär, gormar och öppnar vår ytterdörr och ber Andreas snällt köra mig till jobbet. "Nej det vill jag inte", blir hans svar. "Men går du nu så hinner du!" (Ja, om jag hade varit en och nittioåtta med ben som är lika långa så hade jag lätt hunnit till jobbet i tid)...

Så jag fick springa till jobbet och blev några minuter sen. I all hast hemifrån glömde jag mina hemmanycklar. Men ingen big deal tänkte jag.

Väl på jobbet och några timmars arbete så ringer jag Andreas som svär över att jag inte har nycklarna. Han får ångest över att lämna ytterdörren öppen och jag känner mig stressad på jobbet. När jag väl slutar skyndar jag mig hem, springer in - tar en colaburk i kylen och sätter mig ner i vardagsrummet i två minuter innan det är dags att springa iväg till nästa jobb...

Väl på nästa jobb fick jag lyssna på FANTASTISKA Eric Bazilian då han hade en releasespelning för hans och Wester's skiva som släpps idag. Blev förvånad över att han skrivit låten What if god was one of us, samt spelat med i bandet the Hooters som ändå är ganska kända i USA. Lite coolt!

Och det var lite av min otursdag som slutade med ganska mycket tur i alla fall.
(Tack också till mina älskade Tove och Dennis som blev barnvakter åt Kevin då både jag och Andreas var tvugna att jobba, ni är guld värda!)

Bloggen.

publicerat i Denise;
Saker jag måste bli bättre på gällande bloggen:
- Svara på alla fina kommentarer.

Jag är nämligen inne i någon sorts svacka. Jag kikar dock alltid in på bloggarna som ger kommentarer, läser några inlägg men förmår mig inte att kommentera, eller svara på kommentarer. Jag har helt enkelt inte energi över till det, tråkigt nog.

- Skriva innehållsrikare inlägg, uppdatera med fler bilder och försöka förnya bloggen mer helt enkelt. En ny design vore verkligen på sin plats nu... snart - sen, senare alltså.


Well. Det finns mycket jag skulle behöva göra med min blogg. För tillfället håller jag på att lära mig Remby.
Vi får se hur det går...

Sjukhusbesök

publicerat i Vardag.;

Jag stack iväg på ett läkarbesök för att kolla mina blodvärden samt ta reda på vad jag har för blodgrupp om något skulle hända (kan vara bra att veta har jag hört). Jag hade hoppats på att det räckt med ett stick i fingret men när det blev tal om stick i armvecket så ville jag sjunka under jorden.

För några år sedan så var jag inte ett dugg nålrädd utan denna fobi uppkom när dom vid ett annat tillfälle skulle ta blod i armvecket och var tvungna att sticka om nålen ett flertal gånger för att få blod. Så tänk er tre nålstick på ena armvecket och tre i andra. Jag grät som en bebis, så ont gjorde det! Och jag svor över hennes okunnighet.

Men nu gick det smärt och smidigt, vilket var skönt och förhoppningsvis har jag varken vitamin, jod eller järnbrist. Det hade jag däremot förra gången, vilket fick mig att bli jättetrött. Trots att jag känner mig smått döende efter sticket så känns det helt ok.

Hon som tog det den här gången var otroligt kunnig på sin sak vilket gjorde mig lugnare.

Tand nummer två, check!

publicerat i Vardag.;

Jag lämnade Kevin hos mina päron under en timma då jag skulle på ett litet ärende. När jag hämtade honom en timme senare så hade Kevin och morfar busat så mycket att Kevin slagit i tanden i mormors resväska att tanden hängde löst (den var lös innan) så det var bara att rycka ut den, haha!

Vi hade i alla fall tur med vädret.

publicerat i Vardag.;

Det är så himla fint väder ute och har varit det i flera dagar i sträck. Varje morgon blir jag lika förvånad när solen skiner in genom gliporna på rullgardinen och väcker mig genom att blända mig när jag sover. Det är det absolut bästa uppvaknandet man kan få - om man bortser från när Kevin smyger sig in och kryper ner intill en med sina iskalla fötter och delar ut pussar. Men det händer inte lika ofta längre då han gärna sover länge på morgnarna när vi är lediga.

Lika förvånad som att solen står i högan sky blir jag varje gång jag ställer mig i köket och termometern visar trettio grader i solen innan klockan slagit åtta.

Det är bara att erkänna det - vi hade i alla fall tur med vädret i år. So far so good!

Måndag...

publicerat i Denise;

Är det bara jag eller går veckorna fram i raketfart? Det kan vara för att det är mycket jobb just nu, eller att livet bara känns allmänt uppbokat. Idag har jag halva dagen uppbokad, just nu ligger jag och kopplar av i sängen innan det är dags att röra på sig.

Mina viktiga planer börjar dock inte förrän klockan ett, så här stressar vi långsamt. Haha!

Kevin och Andreas sover fortfarande. Dom är riktiga sjusovare båda två och kan lätt sova bort en hel dag. Själv har jag kramat om Andreas mamma och styvpappa samt morfar som kom förbi för att hämta lite möbler på vår vind tidigare i morse. No time for rest.

Gårdagen hos världens bästa Nettan!

publicerat i Denise;

Gårdagen spenderade jag, Kevin och Andreas hemma hos världens bästa Nettan! Vi fann verkligen varandra för något år sedan då jag kom in som vikarie på hennes arbete och sen dess har vi haft en nära kontakt. Känns fantastiskt att ha fått lära känna en så underbar kvinna, och hennes otroligt vackra barn och man!

Igår blev vi bjudna på middag, och ni ska inte tro att det görs mat för få när man kommer och hälsar på, haha! Jag rullade från matbordet när sista tuggan var uppäten! Men så otroligt gott var det!

Både innan och efter maten så körde vi ett parti av kubb, det hör liksom sommaren till! Nettan och barnen blev så förvånade över min talang att jag nu funderar på att söka till sommar os i kubb tår 2025!

(Vill ni veta vad som egentligen hände under kubbspelandet och för att se fler bilder från kvällen, så föreslår jag att ni klickar er in på Nettans egna blogg, den finner ni HÄR!)

Efter ett vunnet och ett förlorat parti kubb så samlade vi oss runt soffan och kollade in Eurovision. Likt artonmiljoner andra familjer runt om i världen. Typ.

Hur det gick vet ni säkert själva!

 

Morsdag.

publicerat i Denise;

Har haft en otroligt fantastisk dag både på jobbet och hemma. Ett produktionsbolag var på jobbet idag för att spela in en serie som kommer sändas på TV:n närmare hösten. Var otroligt underhållande att få se hur det går till "bakom kameran" och få se huvudpersonen som ska delta i serien. Blev att man tittade ut endel genom hotellrumms-fönsterna då dem spelade in väldigt mycket ute på gården. Ser verkligen fram emot hösten då man får se mer.

Väl hemma från jobbet fick jag en otrolig "välkomstcermoni" i form av avkoppling och egentid då grabbarna fått för sig att städa hela lägenheten, servera mig mat och bäst av allt - köpt upp halva affären på lakritshyllan! They love me. Fuck flowers - dom dör ändå efter en pisskvart! Så gissa om jag har haft en fantastisk mors dag.

Kevin och Andreas har gjort sig förtjänta av att sitta och spela minecraft som dem gör för tillfället.
Underbart söndagsmys. Och bäst av allt: Jag är ledig i morgon!

Pappakväll

publicerat i Denise;

Kevin åkte till sin pappa som vistas bara någon mil bort fram tills morgondagen. Det känns konstigt och ovant med en barnfri kväll och natt när man hela tiden är van vid ljud och närheten. Att bara veta att han finns i rummet intill får mig att sova tryggt om natten. Samtidigt så är det otroligt viktigt att klippa navelsträngen.

Jag och Andreas tog oss en tur på cykel (han åkte på inlines) vilket slutade med en resa på 10,6 km och skavsår i rumpan från min gamla retrocykel-sadel! Haha. Nu ligger jag helt död i sängen och håller på att somna sittandes. I morgon har jag lite att stå i, vi ska mysa med grillning hemma hos världens bästa arbetskollega, Nettan i morgon kväll så det är något som hela familjen ser fram emot! Mys.

Älskade mamma.

publicerat i Denise;
Min mamma är så himla fin, och jag älskar henne så himla mycket.

Idag har hon köpt nya kläder till mig inför sommaren, bara sådär. Gullemamma. Och i morgon bjuder hon på middag åt mig och Kevin. Så himla bäst. Skönt att slippa laga mat en dag.

Kevin har blivit superduktig på att åka inlines. För två dagar sedan när han fick dem så kunde han inte ens stå på dem utan att falla. Idag, två dagar senare med ungefär trettio minuters övning varje dag så kan han rulla själv i sluttande backar, han kan nästan ta sig upp för backarna själv och han kan röra sig otroligt bra på dem - och detta genererar så klart till mindre fall och olyckor. Duktiga killen.

Nu ska jag slänga lillgrabben i säng, och jag själv ska väl hamna där tillslut, i säng alltså. Är helt slut.
(Kakorna blev supergoda by the way!)

Kakmonster

publicerat i Denise;

Kevin gick på förskolan ett tag på förmiddagen, det var utvecklingssamtal på dagis i morse och alla jobbförfrågningar kom olämpligt på olämplig tid så det slutade med att jag blev ledig. När jag lämnat Kevin gick jag hem och vilade till strax innan ett då jag tog cykeln till dagis och hämtade grabben.

Väl hemma nu på eftermiddagen så har vi bakat chokladkakor! Jättesmarriga.

Hittade även lite glasyr från i julas (på tub, var inte oroliga) som kom till användning! Blev ganska söta kakor och Kevin tyckte så klart att dom var supergoda. Så klart!

Tandlös

publicerat i Kevin 6 år;
Jag erkänner. Jag är sämst på att blogga. Verkligen SÄMST.

Den senaste tiden har det inte hänt så mycket i alla fall. Vi hade kalas i helgen för Andreas dotter. Vi gjorde en egen Hello Kitty tårta åt lilltjejen. Hon blev nöjd även fast den såg ut mer som en ailien än som en kissekatt.

Sen har Kevin varit och hälsat på i skolan. Han var jättenervös igår när vi skulle gå och hälsa på. Jag förstår honom. Han är inte så värst social heller. Men han skötte sig jättebra och började tillock med prata med fröknarna i slutet. Så dags då, haha.

Sen igår så tappade han sin första tand! Ni ska tro att han var stolt som en tupp. Så himla sött, haha. Så idag var han ivrig att komma iväg till dagis att han helt glömde bort att kolla hur många mynt som tandfen lagt till honom i vattenglaset, knasigt.

Kevin fick sitt första par inlines igår av Andreas också. Dom var ute och teståkte igår en stund. Så nu vet ni vad jag blir tvungen att göra varje kväll hela sommaren, haha. Kevin är superduktig för att vara första gången också.

Dödssjuk.

publicerat i Denise;
Jag är värdelös på att blogga. Speciellt nu när jag är sjuk. För jag är verkligen sjuk! Näst intill dödssjuk av allt snor som sätter sig i alla tänkbara hål jag har i ansiktet. Sjukt jobbigt är det om nätterna. Och nästan värre om dagarna då vardagen börjat här igen. Att cykla till dagis är nu en utmaning mer än en motionsform. Att andas samtidigt som fötterna ska röra sig på tramporna i en jämn takt är otroligt jobbigt.

Lagom till man kramats och pussats hejdå så kommer attacken som ett monster över mig. Jag börjar hosta och slutar inte förrän jag spyr - detta sker troligtvis av utmattning och en demonstration från lungorna.

I morgon ska jag tillbaka till jobbet igen. Jobbar med min älskade Stina, så ingenting kan gå fel. Annat än att jag får mina attacker, spyr och får städa toaletterna lite extra. Men jag har förvarnat henne om detta - så kvinnan känner till problemet.

Ett nytt försök.

publicerat i Denise;

Nu får vi ge det ett nytt försök med att sova gott om natten. Jag hoppas att jag kan sova ostört i några timmar i alla fall. Mannen sitter ju ute i vardagsrummet och spelar minecraft, det är hans fredagsnöje medan jag föredrar ett snabbt inlägg på bloggen innan läggdags.

Andreas hämtade hit hans dotter idag också. Sjukt hur fort dom växer på kort tid, men jag kan uppriktigt säga att hon vuxit jättemycket på bara några veckor.
Hon fyller trots allt fem nu på onsdag, den lilla (förlåt, stora!) prinsessan.

Imorgon har Andreas bjudit in oss på middag hos kärmor också. Mysigt att slippa laga mat och bli bortskämd ibland... Det känns nu mer som en ständigt återkommande kommentar - bortskämd biten alltså!

Gud vad jag babblar på om allt och inget. Måste sluta snart så att jag kan komma till ro och sova.

Sov gott!

Åldersnoja.

publicerat i Denise;
Är det konstigt om jag har åldersnoja redan nu?

För jag är rädd för att jag har det. Min nästa födelsedag, mitt i sommaren nu i juli så fyller jag 23. Jag firar inte födelsedagar och sånt bullshit. Men när jag tänker på att jag snart fyller år så tänker jag att jag fyller 20. Jag känner mig inte äldre i alla fall. Helt galet ju. Varje gång någon ställer frågan "hur gamal är du?" så får jag räkna, 2012 - 1989 är... "23, snart alltså". Och då ska ni veta att det också är svårt för mig att minnas är det är just 2012 som vi är inne i just nu. Bara för några dagar sedan skrev jag under ett papper som skulle skickas med posten och på underskriften skrev jag 2011. Snacka om snurrigt.

Hur som haver, jag är inte äldre än 20, även fast det på pappret står 23. Men det ljuger - papper ljuger ju alltid.

Jag vill bara tillägga att jag inte är rädd för att bli äldre. Tvärt om så längtar jag lite tills den dagen jag kan ligga hemma och zappa på tv:n och veta att jag kommer få in pensionspengar (förhoppningsvis så mycket att det räcker till mat och hyra) och bara kunna tänka på mig själv, mina barn och alla mina hundra barnbarn jag kommer ha vid den tidpunkten, (drömma går ju!).

Nej nu ska jag laga middag.
Äta bör man, annars dör man (och då handlar det inte så mycket om åldern längre).

Som på en påse nötter.

publicerat i Denise;

Jag kan inte sova om nätterna, och inte på dagarna heller för den delen. Igår kväll somnade jag nog vid tio men vaknade strax innan två och höll mig (ofrivilligt) vaken till klockan närmade sig fyra, och så upp vid åtta igen! Don't get it.

Min kropp kan inte vilja bli frisk. Vad vet jag?

På morgonen nu så har jag och Kevin tryckt i oss massa plättar med sylt till frukost. Man får skämma bort sig när man är sjuk faktiskt.

Kevin har ockuperat vardagsrummet, och Andreas sover som en stock i sovrummet så jag får väl lägga mig i Kevins säng för att ladda batterierna lite.

Men jag är trött!!

I natt så snorade min näsa extremt mycket så drastiska åtgärder var tvungna att vidtas, här är resultatet..

(bilden togs vid tre i natt - därför är jag så pigg och snygg)

Sjukstuga.

publicerat i Denise;
Jag är sjuuuk. Det är så synd om mig. Jag är snorig och hostig, jag nyser och så är jag trött nästan hela tiden för att jag tvingas sova brevid Kevin som också är sjuk och som hostar i mitt ansikte hela nätterna trots att jag matar honom med medicin nästan hela tiden känns det som.

Det är synd om mig nu.

Jag gick till jobbet i morse men dom skickade hem mig efter två minuter. Don't like. Need to work. Shit i om jag är sjuk eller inte. Barnen är det ju ändå som smittar oss vuxna och inte tvärt om, typ.

Nog om det.

Min blogg har blivit lidande pga. min förkylning. Det är jättejobbigt, men jag känner att vila är prio ett just nu. Och Kevin som också är sjuk kräver ganska mycket av min uppmärksamhet han också.

Avslutar inlägget med en nysning.

Ett grattismail

publicerat i Denise;
Fick ett grattismail från Någon Kerstin i morse, skönt att någon kommer ihåg min födelsedag, 3 och en halv månad för tidigt. Haha! Mina gissningar är att Kerstin skickat till fel person. Annars har hon verkligen ingen koll på när jag fyller år.

image description

image description

En heldag i solen

publicerat i Denise;

Liz ringde mig i morse och frågade om vi inte skulle ta en promenad ner på hamnen tillsammans. Givetvis var jag på och vi gjorde oss snabbt i ordning för att promenera.

Grabbarna cyklade medan vi mammor gick i rask takt en bit bakom grabbarna. När vi kom fram beslutade sig killarna snabbt för vilken glass dom ville ha medan jag och Liz var mer sugna på mat än något annat. Så det fick bli en nachotallrik! Så himla gott!

Efter maten och glassen gick vi med killarna till hoppetossa där dom fick leka av sig. Och nyss kom vi hem igen. Vi hade en riktigt mysig dag ute i den inte alls för varma solen.

Kevin är sjuk.

publicerat i Denise;

Här om natten så vaknade Kevin vid ett tiden och gallskrek. Då hade han superont i halsen och det tog någon timma för honom att somna om igen. När han vaknade igår så hade han inte lika ont men det kändes i halsen.


I natt så skrek han ännu högre och jag fick fram att det var magen som spökade denna gång.

Kevin ligger fortfarande och sover. Jag försökte väcka honom för några minuter sedan men fick då svaret "mamma, gå ut och titta på tv - jag försöker sova här" jag har ingen aning om var ungen har fått det ifrån, thihi. Men nu sover han som en gris igen.