Högläsning.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin ligger för tillfället i sin säng och läser för mig ur Bockarna bruse-boken vi fått i samband med att vi (troligtvis) ätit på Mc.Donalds. Det är alldeles lagom mycket text per sida för att han ska orka ha högläsning för mig innan han somnar. Och han har blivit så himla duktig på att ljuda ord och han är så duktig som anstränger sig.

Andreas är ute i skogen i natt med sina vänner i en stuga. En av hans bästa vänner har kommit "hem" under veckan från en brandmannautbildning i Norrland så de hinner inte ses så ofta som de skulle vilja, så de får passa på när dom kan. Så jag och Kevin är solo här hemma vilket känns jätteskönt.

Nu när Kevin ligger i sängen på G att sova så ska jag kika vidare på några avsnitt ur Greys. Med ett internet som låg nere på förmiddagen och halva eftermiddagen så fick jag prioritera massa tråkigheter istället... vilket uppenbarligen behövdes det också.

Hörs mer i morgon.
 
 

Momsters.

publicerat i
Momsters.
Det finns momsters i varje klass. Föräldrar som ska utmärka sig lite mer än andra genom att engagera sig i skolfrågor och komma med förslag om klassfest, vara ordförande i klassrådet eller baka cupcakes istället för muffins när barnen ska sälja något inför en klassresa.

Jag som enbart tycker rollen som mamma är krävande med alla tider som ska passas, saker som ska packas, ryggsäckar, jympapåse, frukter, mackor och saftflaskor som ska kommas ihåg. Jag önskar jag hade mer energi över till att öva på hur min signaturmuffin ser ut. Eller bara kunna få en perfekt kladdkaka till nästa tillfälle. Eller ha energi nog att hjälpa till att planera in en klassfest om det skulle behövas.

Jag vill vara en momster.
 

Snacka om hemkört.

publicerat i Kevin 6 år, Sjukdomar;
Idag när jag stod och diskade så ringde min mobiltelefon. Egentligen tänkte jag inte så mycket mer på det utan tänkte att jag kunde låta det ringa tills jag diskat klart då jag bara hade några få saker kvar. Sen slog det mig att vi skulle få hemleverens av Kevins lakansskydd. Och så rätt. Sekunden jag ringde upp så hörde jag mobilsignalen från mannen som skulle lämna paketet ute i trappen. Jag skrattade lätt och sa att jag skulle öppna dörren åt honom.

Och vips, så var vi 120 lakansskydd rikare!
Snacka om hemkört.
 
Nu ska vi se till att få kissproblemet löst.
Känns helt otroligt bra! Sängen är bäddad med ett lakansskydd så nu finns det bara 119 lakansskydd kvar, haha.
 

Välkommen hem till oss.

publicerat i Bilder;

(skulle vilja vända upp och ned på den här bilden då dörren ska va överst och bilden på soffan underst. Försök tänka er det så istället)


(Ni fick ju en liten view eller hum då vi möblerade om i ungarnas rum, om hur det såg ut... det är typ ingen skillnad alls där inne sedan sist)

Com hem, vi börjar om igen...

publicerat i Denise, Vardag.;
Com hem är nere för tillfället. Eller ur funktion som en röststyrd person sa när jag ringde och kollade varför vårt internet inte fungerade som det skulle. Lyckat. Så just nu sitter jag och snyltar på Andreas mobiluppkoppling medan han ligger och vilar.

Själv har jag varit i full gång hela dagen med att städa och fixa (och tagit bilder). Det är en fördel när man inte har internet... man kan inte skylla ifrån sig på att man inte har något att göra - och föredra datorn före städningen, haha.

Men förhoppningsvis är internet igång igen till ikväll. Annars vet jag inte vad jag gör...
(Abstinens)

Onsdagsblaj.

publicerat i Denise;
Godmorgon.

En sak man inte ska göra innan läggdags är att dricka två liter vatten. Jag tror jag varit kissnödig precis hela natten, trots att jag kissade runt fyra gånger under natten. Minns inte riktigt hur många gånger jag tog mig upp då jag blundar både in till toaletten och tillbaka till sängen. Haha.

Elin, en mupp (rått men hjärtligt) som läser min blogg har fått för sig att hon vill se hur vi bor. Så i natt, runt tolv så satt jag och komponerade en paint-bild på hur vår lägenhet är uppbyggd. Och under dagen så ska jag försöka städa och ta kort på lägenheten, (alla rum förutom vårt sovrum då, som mer eller mindre är ett kontor nu när Andreas inte flyttat sakerna till garaget än). 

Men under tiden kan ni njuta av min fina paintbild så ni får lite hum om hur vi bor.
 


Under tiden som jag är tjock och otymplig så sover jag ju inne i barnens rum för att få sova ordentligt. Men det känns som jag snart får ta fram piskan och se till att mannen rensar ur i sovrummet så att jag kan få komma dit snart. Annars kommer vi nog få bo fyra stycket i ungarnas rum när bebis väl får för sig att titta ut. Och jag tror inte riktigt att ungarna vill ha ett helt kompani i sitt rum.
 

Står det lätt och villig på min profil?

publicerat i Denise;
Ibland undrar jag om det står att jag är lätt och villig på min facebookprofil. Ibland, flera gånger i veckan får jag privata meddelanden från konstiga "friare" som inte vet bättre än att gå på en svensk flicka. Jag undrar om det är någon som köper deras bullshit som de skriver ut i ett kort pressentationsmedelande.

Här är från en (troligtvis?!) turkisk man i 20-års åldern... enligt facebookprofilen är han 20 i alla fall. Sen vad han är i verkligheten har jag ingen aning om.
 


Någon som vill hjälpa mig kobinera ett "snällt" gensvar.
(Med andra ord så behöver det inte vara snällt!)
 

I adore you.

publicerat i Denise, Kevin 6 år;

I adore you.

Blev lite sur förut när jag frågade killarna under tiden som filmen gick vad klockan var. När svaret blev nio så kände jag att jag kunde se klart de minuterna som återstod och hoppa i sängen. Nackdelen med det hela var bara att killarna ljög och när jag gjorde mig redo för sängen var klockan bara sju... fail.

Så jag får helt enkelt hålla mig vaken längre, även fast ögonen näst intill går i kors, haha. Som Andreas säger, "Dumt att lyssna på kroppen", duh. Ja.

Catfish

publicerat i Denise, Filmer/serier;
Jag har legat i soffan och haft filmkväll med grabbarna. Tomas, Micke och Tobbe kom över och vi kollade på en dokumentärfilm med namnet Catfish. En helt sjuk dokumentär. För er som har Netflix kan se den där, väldigt sevärd! Om något lite segt i början så får den en helt sjuk vändning.

Nu går dödskallegänget på TV:n. Andreas har stuckit och kört hem Tobbe och de resterande grabbarna är kvar och busar med Kevin och Tezzie medan jag ligger som en strandad val i soffan...
 
Bebis har varit i full gång idag. Herregud säger jag bara. Min livmoder måste få vila lite snart, haha!
 

Bilder från gårdagen.

publicerat i Bilder;
Igår var ju söta Tezzie och Micke över på besök. Tezzie var helt valp-vild under näst intill hela besöket och rev runt i ungarnas rum i hopp om att hitta något spännande att leka med (hon fick tillslut tag i en Mc. Donalds mumin), dammsög vårt köksgolv och vardagsrumsgolv på godsaker hon tycktes finna på golvet och utförde sina egna behov på hallgolvet och vardagsrumsmattan.

Att försöka fotografera en sån ivrig liten sak är inte lätt, speciellt när man har en kamera som måste fokusera på objektet i minst fem sekunder. Försök hålla en valp stilla i fem sekunder. Näst intill omöjligt, haha.
 
Men några söta bilder blev det igår i alla fall, och här bjuder jag på några av dem...
 

Helt underbart.

publicerat i Kevin 6 år, Sjukdomar;
Jag har lite svårt att lägga mitt fulla förtroende på en mecicin som håller urinet kvar i njurarna. Men med en dubbel dos och med en läkares tillsägning att jag inte skulle gå upp med Kevin flera gånger per natt, utan max en gång beroende på när vi la oss så struntade jag helt i det under hela natten, jag såg däremot till att han kissade ordentligt innan läggdags. Jag gick upp med mig själv flera gånger däremot, men lät Kevin ligga kvar. Kollade inte ens om det hade skett en olycka utan lät honom sova vidare.

Och i morse vaknade han av sig själv, gick på toaletten och gav mig den glada nyheten att han var helt torr.
Tänk så skönt om detta fortsätter och vi verkligen får sova om nätterna.

Just nu är mitt mammahjärta det stoltaste mammahjärtat man kan hitta.

Nageltrång.

publicerat i Denise, Gravid;
MIna fötter är sprängfyllda med vatten för tillfället.
Till råga på det så har jag fått nageltrång också, vilket inte riktigt är så skönt som det kan tänkas låta. Men med tanke på att fötterna svullnat så växer numer min stortå-nagel in i skinnet på min tå, vilket gör så fruktansvärt ont. Stötte ihop med sängkanten förut, nästan som en smekande lätt stöt med stortån och höllt på att bryta ihop och börja gråta över hur ont det gjorde. Och då stötte jag knappt åt den! Tänk om jag faktiskt slagit i den ordentligt...
 
Nej usch.
Tack och lov för att det bara är några veckor kvar nu.
M A X åtta för att vara lite mer precis.
 
 
 

Datanörd.

publicerat i Bilder, Kevin 6 år;


 
Kevin och Andreas har haft datakväll ikväll i sovrummet. Så mysigt när grabbarna kan göra saker tillsammans. Kevin spelar Minecraft som vanligt (när han inte spelar det så sitter han och kollar på youtubefilmer om det). Micke och Tezzie är fortfarande kvar och hunden ligger och myser i soffan, helt slut efter att ha busat runt med ett mumintrolls-gossedjur, och jag ligger i sängen och dör av trötthet...

Nu är äntligen alla läkarbesök över för den här veckan. Hallelujah!

Mödravården.

publicerat i Denise, Gravid;
Mödravårdscentralen är avklarad, check.
Bebis lät bra och hade huvud och fötter på rätt plats. Men det har jag nästan själv kunnat räkna ut då hickan i huvudsak äger rum lång nere i de "undre regionerna" medan sparkarna i huvudsak känns strax under höger revben. Men det känns skönt att det är bekräftat att hon ligger på "rätt plats" trots att det fortfarande finns utrymme att förflytta sig... men det får hon givetvis inte göra nu för mig. Haha.
 
Min vikt är uppe på 66,6 kg. Herregud inte undra på att jag känner mig som en kossa.
Med Kevin vägde jag ju 65 kg i vecka 40 - och hade gått ner 10 av dem efter förlossningen. (Vadå vattenballong)

Jag är dock rädd att det blir svårare att förlora kilon under denna graviditet... då min favoritmat har varit Kebab.

Just nu är Tezzie och Micke hemma hos oss. Och Tezzie är min nya BDF.
 

Läkarbesöket.

publicerat i Kevin 6 år;
Det gick jättebra med Kevin hos läkaren. Blodtryck, kissprov och massa frågor senare så fick vi nog bukt på många av våra frågor och problem. I veckan kommer lakanskydd hemskickat till oss vilket känns toppen - då slipper vi äntligen tvätta hundra maskiner i veckan, då det vissa perioder händer mer olyckor än andra. Vi ska dubbla medicinen, så istället för 120 microgram av Minirin ska vi nu ta 240 mg. Och inte nog med det så ska vi beställa hem ett kisslarm så att Kevin tillslut själv kan vakna och gå upp på toa. Men det kunde ta några veckor efter beställningstillfället att få larmet, så lagom till jul lär vi ha allt vi behöver. Men det är i alla fall en start.
 
Kevin skötte sig utomordentligt också, även fast han föredrog att vi pratade med läkaren framför att han gjorde det själv. Sista gången jag var och skulle ta kissprov med Kevin så var han tre. Måste jag ens påpeka att han varken ville kissa i mugg eller hemma, haha. Så den känslan satt i fortfarande när jag gick in på toaletten med Kevin på sjukhuset. Men han skötte sig jättebra idag, och jag kan inte vara mer stolt som mamma.
 

Handen.

publicerat i Kevin 6 år;
Okej...
Det var intressant att gå in på bloggen idag och se att man haft noll besökare under nittio dagar. Haha. Hoppas de håller på att ändra någonting i kodningen på blogg.esse så att det inte alltid kommer vara noll besökare.
 
Kevin ligger fortfarande och sover. Halvsover kanske man ska säga. Han är nämligen vaken men vill inte erkänna det, för då kanske man måste gå upp och börja göra sig i ordning. Vi ska ju åka mot Handen om en timma. Vi har inte läkartiden förrän halv nio men med tanke på att det är minusgrader och att vi har sommardäcken kvar till senare i veckan så får vi åka sakta men säkert. Nu tar det i regel bara tjugo minuter till Handen med bil. Så vi kommer garanterat att hinna.

Vi får höras senare. Nu ska jag sparka upp några familjemedlemmar.

För det är så sexigt med magtröja som gravid.

publicerat i Denise, Gravid;

VECKA TRETTIOTVÅ.

Nu börjar äntligen min favoritserie på TV, "allt för sverige". Älskar't. Kevin sitter inne i sovrummet och kollar på när Andreas spelar Minecraft. Som jag trodde så blev han otroligt besviken när jag sa åt honom att han var tvungen att sova tidigt, så han fick vara vaken en timme längre än jag själv planerat. Men klockan nio ska vi båda sova. Så det så. Eller jag kommer ligga och kolla på Grey's och somna när jag känner för det. Men det behöver inte han veta.

Mitt vattendjur.

publicerat i Bilder, Denise, Gravid, Kevin 6 år;

Kevin ligger i ett skumbad i väntan på kvällsfika. Gud så ledsen han kommer bli när han måste lägga sig tidigt ikväll, första dagen på lovet börjar i morgon och det inviger vi med ett sjukhusbesök. Men jag intalar mig själv att det är bäst både för Kevin och mig att vi får hjälp med problemen nu. Jag är mest rädd att njurarna kommer slås ut om vi fortsätter med medicinen nu när vi fått det bekräftat för oss att den faktiskt inte hjälper.

Efter Kevins läkarbesök så ska jag till Mödravårdscentralen, men det är först på kvällen, framåt fem. Idag går jag ju in i vecka 32. Tiden springer iväg...

Omnomnom.

publicerat i Mat;

Dagens middag bestod av älgkorv som förövrigt är sjukt gott och beroendeframkallande, rotfruktsgratäng, rödvinssås och tzatziki. Behöver jag ens nämna att jag är mätt nu? Tycker synd om Kevin som inte vågade smaka på älgkorven, eller tzatzikin, eller rödvinssåsen. Men det är hans förlust. Han sparar sig nog för fika med bullar och varm choklad lite senare ikväll innan läggdags.

Slapp dag.

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
Idag klev jag upp ur sängen först vid två tror jag. Förutom det faktum att Kevin krävde att jag skulle kliva upp för att göra frukost och ge honom lunch på utpekade tider. När jag väl tagit mig upp ur sängen så drog vi direkt till mina föräldrar där mamma hade handlat frukt åt Kevin i veckan (synd bara att han är ledig hela veckan, haha) och bakat bröd åt oss, (världens sötaste mamma). Så vi stannade på en kort fika och snackade lite skit.

Nu väntar vi på att middagsklockan ska säga "pling", jag är otroligt hungrig för tillfället.

Awkward moment.

publicerat i Denise;
Ni har inte glömt vrida tillbaka klockan nu va?
Tänk va jobbigt om ni hade glömt det och ni missat era favoritprogram. Okej, alla kanske inte har sitt liv styrda efter tv-tablån, men om... - haha.
 
Dagens pinsammaste igår. Andreas kommer hem runt midnatt och packar ur bilen. Jag tänkte gå ut till honom i hallen för att ge honom en puss men inser att han redan är påväg tillbaka till bilen ute på gården och har lämnat vår dörr helt på vid gavel. Och sekunden jag lyckas få en filt omkring min kropp så öppnar grannen mitt emot upp dörren (två meter från vår dörr) och hennes gäster lämnar hennes lägenhet och ser rakt in i vår hall - där jag står - slarvigt inlindad i en filt för att dölja det mesta av min kropp. Vad jag sen inser är att jag ser helt naken ut med tanke på att jag hade trosor och BH under filten och de bemöter mig med ett generat leende...

Okey, that was awkward.
 

En timma extra.

publicerat i Denise;
Efter tretton avsnitt av Greys så får det räcka för dagen. Jag föstår verkligen inte hur ett avsnitt lätt blir till tretton under ett och samma dygn. Hade jag fortsatt så här i den här takten så hade jag kunnat klämma in två avsnitt till med tanke på att vi blir tilldelade en extra timma i natt.

Jag vet inte om det är bra eller dåligt med en extra timma, jag vet att jag troligtvis hade slösat bort timmarna på något patetiskt tidsfördriv.

Men nu är min man i alla fall på väg hem, Kevin snarkar i sängen och jag ska försöka hålla mig vaken för en godnatt puss. Frågan är bara om jag orkar...

Det här med att sakna.

publicerat i Denise;

Det är sjukt.
Vi är på varandra hela tiden, varje dag. Så är det att vara sjukskriven och att ha någon som är egen företagare och jobbar hemifrån. Men ibland kräver hans jobb att han ska jobba på event och då betyder det att de saker man kan ta för givet - som att ha någon att krama inte längre finns tillgänglig. De första timmarna passerar ganska snabbt förbi. Men efter sex timmar från varandra blir abstinensen ganska stor. Bara en sån sak som att kunna prata i telefon, funkar inte när han jobbar som DJ, eller som showhost, eller som lekledare. Och hur lite jag än vill erkänna det så saknar jag honom. Jättemycket.

Ikväll känner jag mig ensam helt enkelt...

Marknad.

publicerat i Bilder, Denise, Kevin 6 år, Mormor och morfar;
Nu börjar jag äntligen känna mig som en människa igen.
Jag är verkligen inte skapt för att vara ute och gå i tre timmar för tillfället. Trots att det var jättemysigt att gå på marknad med min mamma så får man tänka lite med tanke på omständigheterna. Min kropp ork
ar helt enkelt inte gå smurf-steg i samband med vankande rörelser som en anka och utsätta kroppen för detta i tre timmar. När jag väl kom hem (en mössa och ett par mys-tofflor rikare) så hade jag så otroligt ont att jag varit sängliggande fram till nu. Helt sjukt.

Men vi åt gott idag i alla fall, buffé på glada kocken. Kevin fick jättemycket fisk som han åt upp nästan allt, jag åt äckligt mycket lassagne och teriyaki med skinka och morsan tog jansons frestelse. Så alla kom där ifrån mätta och belåtna.

Jag ligger dock fortfarande kvar i sängen, näst intill oförmögen att röra mig här ifrån. Andreas jobbar ikväll och Kevin sitter och kollar på rysska youtubefilmer om Minecraft på datorn... han är helt normal.
 
 

Dagens goda gärning.

publicerat i Denise;
Jag vet inte varför jag inte gjort det tidigare. Visserligen har det inte behövts men bättre sent än aldrig, right?

Jag anmälde mig idag som organdonator.
Känner att jag samlar på mig lite fler vuxenpoäng nu faktiskt. Nu hoppas jag bara att jag inte kommer dö ung, eller att jag kommer dö ensam insjunken i en soffa utan att någon kommer sakna mig. Men om det skulle hända, att jag skulle dö ung - då kan jag lika väl hjälpa någon annan att få leva vidare och på så sätt lever en del av mig vidare... Magiskt, eller hur.

Äntligen lördag.

publicerat i
Idag har vi en del saker som står på schemat.

Det är marknad idag, enligt min mamma i alla fall. Och hon ville ha sällskap dit så jag får väl offra mig att g på höstmarknaden i centrum. Mysigt. Det tråkigaste är dock att de alltid säljer samma saker. Viltkorv, godis, strumpor och garn samt broderier - typ. Men det är väl själva charmen med en marknad kanske. Att allt är återkommande.

Efter marknaden så är jag och Kevin bjudna på middag hos mamma och pappa. Andreas ska jobba i eftermiddag och ska iväg redan vid tre. Och jag har lite fobi för att tillaga en stor middag och äta den själv, så jag såg till att bjuda bort mig till päronen istället.
 
Förresten fick jag sovmorgon till nyss av min älskade son som också vaknade vid kvart i tio.
Underbara unge. Haha.
 
 

Föräldraskap

publicerat i Värt att tänka på.;
Det finns fler typer av uppfostringsmetoder. Här har jag tagit fram några av mina personliga favoriter.

Antingen couching (även kallat passivt föräldraskap) - där föräldern ligger i soffan och uppfostrar barnet med att säga vad som är rätt och fel, (det är metoden jag använder för tillfället.) Gör barnet fel så skriker man, gör det rätt så uppmuntrar man genom att säga, "bra!". Man pallar inte riktigt med att vara förälder. Eller att vara närvarande. Så man förflyttar sig mellan alla tänkbara liggplatser i lägenheten (och tro mig, vi har många valsalternativ här hemma), och ligger och rättar barnet utan något engagemang i det man egentligen säger.

Sen har vi coaching (även kallat aktivt föräldraskap) - en sån förälder man enligt instruktionsboken ska vara, om det funnits någon instruktionsbok alltså. Den föräldern engagerar sig, tar sig tid att förklara rätt och fel för barnet och allt ska ske efter regelboken. Man är ett team som familj och alla ska vara med på noterna. Ingen lämnas utanför eller ensam. Om ni sett en hockeymatch och ser hur tränaren berömmer sina spelare, peppar dem och taggar dem, så är coachingföräldern.

Sen finns det curling föräldrar. De som väljer att servera allt åt sina barn, deras sängar och rum blir bäddade för att föräldern gör det. Barnen får en skev verklighetsbild och uppfattas ofta som bortskämda. Har barnet en känd förälder så har den också en stor fördel, för den kan ta nytta av den väg som mamma eller pappa banat åt dem och bli kända på deras bekostnad, det är en win, win situation here Houston.
 

Radband.

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
Vi har en man här i stan, jag vet inte om han är katolik eller ortodox troende, men troende är han i alla fall - och går runt med ett radband var han än befinner sig. Han är äldre och otroligt trevlig, även fast han spyr ut sig saker som man inte förstår på hans språk när man börjar starta en konversation med honom. Svenska kan han, han vill bara inte använda sig av det.

Hur som helst så såg vi denna man idag påväg hem från skolan. Han gick som vanligt med en käpp i ena handen och radbandet i andra och "mumlade" på någon Ave-Maria bön.

Kevin: "Mamma, vad gör han egentligen".
Jag: "Han ber böner!"
Kevin: "Vadå böner, äter man inte bara det?"
Jag: "Eh... jo... men, men."
Kevin: "Han kanske måste be någon om att få äta bönorna då?"
Jag: "Äsch, vi får kolla på google när vi kommer hem Kevin"

Så jag har försökt få fram lite information om vad och varför dem ber och till vem. Den lilla informationen jag fått fram är att de ber en bön för varje pärla på radbandet och att de gör detta flera gånger om dagen vid specifika tider. Detta är istället för att be mot Mecka som andra gör i en moské, vad jag förstått.

Undrar om en sexåring verkligen kan ta emot denna typ av information.
Det kanske bara är lättare att säga att han ber till Gud.
Ja, så får det bli. Gud it is.

Det här med bröllop.

publicerat i Kläder;
Jag har aldrig varit ett stort fan av bröllop. Ni vet filmen 28 dresses, den med Katherene Heigl i huvudrollen. Den där hon tvingas vara tärna åt alla sina vänner och sparar alla tjugoåtta klänningar för att påminna sig själv om hur smärtsam kärleken är, för att hon aldrig lyckas finna den rätta. Den där tärnan är jag - förutom att jag ligger tjugosex bröllop efter och att jag faktiskt funnit lyckan i någon jag älskar. Men då får vi också räkna in att alla mina vänner inte gift sig än - och att jag själv hör till den skaran som inte gjort det.
 
Kikade in på Haléns hemsida och dog smått när jag såg alla hemska barnklänningar som ska användas på bröllop av alla små barn. Min enda tanke var att "jag vill också!"
Inte nödvändigtvis gifta mig alltså. Men i alla fall klä upp mitt barn som en prinsessa och gå på massa bröllop.

Jag vet - det är förbjudet för mig att kolla på barnkläder. No need to tell me. Men se men inte röra, har min mamma alltid sagt. Och kolla, visst blir ni sugna också? Så äckligt söta kläder. Och jag som lovat mig själv att inte bli den här typen av mamma. Jag som lovat mig själv att utslitna jeans och en fläckig t-shirt mår alla bättre av... Jag måste erkänna att jag tar tillbaka lite av mitt utlåtande. Typ bara nittiosexprocent av det.
 


Klicka på bilderna för mer infomation.

Känner mig IQ befriad.

publicerat i Denise, Värt att tänka på.;
Ibland slår det mig hur mycket jag faktiskt har att lära av livet. Trots att jag stått på "egna ben" i över åtta år nu och fått ta vuxna beslut så känns det fortfarande som jag har så otroligt mycket att lära mig av livet utanför. Jag vet hur jag får in pengar - det är lätt. För att få pengar så måste man jobba och det har jag gjort i flera år och den inkomstkällan har alltid varit pålitlig, även om den vissa månader genererat i mer pengar, och andra månader mindre. Men för att tjäna pengar måste man förtjäna dem, makes sense.
 
Men nu när jag varit sjukskriven så tog jag vissa saker för givet. Kanske lite väl mycket för givet. Jag trodde det räckte med att skicka in inkomstuppgifter och sjukskrivningsintyg för att få en sjuklön från försäkringskassan. Det är ingen som förklarat annat för mig, så jag tog det för givet. Idag när jag ringer försäkringskassan så säger dem att jag inte gjort någon anmälan om sjukskrivning. Och jag känner mig så dum. Så korkad och blåst. Helt IQ-befriad för att förtydliga min känsla.

Ärligt talat så känner jag mig mest dum över att jag förlitar mig på det svenska systemet och att det ska funka. Ungefär som när man lär sig en ny köksmaskin och man förväntar sig att den ska göra allt man säger åt den att göra genom endast ett knapptryck. I wish....

Tack och lov så lånar min mamma ut de fyratusen kronor som behövs för att jag ska klara mig (tack och lov för att jag sparat undan endel sedan tidigare månader), och pengarna som gått förlorade kommer så klart retroaktivt från försäkringskassan från och med sjukskrivningstidens början, elfte september till slutet av november, men de kommer först i slutet av november månad på grund av min okunskap...

Och jag antar att man får bita i det sura äpplet helt enkelt.
Och min mamma är verkligen en räddande ängel. Vad skulle jag göra utan henne.
Men en sak är säker... man lär sig av sina misstag - och man är aldrig för gammal för att lära sig något nytt.

Och nej, under mina år som arbetande så har jag aldrig varit sjukskriven tidigare, så detta är något nytt för mig helt enkelt.
 
 

Var tvungen att ta ett IQ - test för att bekräfta att mina uppgifter faktiskt inte stämde, och jag är väl ganska average Joe när det kommer till IQ't i alla fall. Jag får hitta något annat att skylla min brist på intelligens i framtiden.
 

Höstlov.

publicerat i Kevin 6 år;
Idag efter skolan går Kevin på höstlov. Det känns så himla skönt att bara kunna vara hemma och göra precis vad man vill hela nästa vecka. Även fast vi har massa saker planerade, så som sjukhusbesök, Mödravårdsbesök och tandläkarbesök. Kevin ska äntligen få hjälp med kisseriet av Sachsska Barnsjukhus barnmottagning i Handen.

Nej nu ska jag fixa frukost åt grabben, dumpa av honom på skolan och sen så ska jag sova. Just nu känns det som jag har flera år att ta igen.

Man måste älska att sova dåligt på nätterna.

Signaturdoft.

publicerat i Denise;
Någonting jag saknar i mitt liv är en signaturdoft. Även kallad "parfym" i kvinnliga kretsar.
Jag som inte är en typsik tjej har använt mig av en parfym jag fick av min syster som tolvåring - drygt fem ml är det i flaskan, två ml har Kevin "råkat" hälla ut, troligtvis för att han hatar doften och ansåg att min låda förtjänade den mer som än mig - så två ml lär det vara kvar i Jean Paul Gaultier flaskan (tror parfymen heter så i alla fall)...
 
Men nu doftar inte parfymen "mig", utan mer en medelålderskvinna i livskris. Så därför har jag snålat med parfymen och enbart använt mig av den när jag luktat illa... eller haft en riktigt bra anledning att "lukta" för huvud taget. Annars har jag valt att lukta en blandning av sköljmedel och deodorant, samt listerine som endast håller i sig i några minuter efter användning, sorgligt nog. Kombinationen är ganska bra dock. Listerine, deo och sköljmedel.

Jag kanske ska uppfinna en egen parfym helt enkelt...?
 
Hade värdet på en parfym höjts med åren så hade jag dock varit rik nu...
Nackdelen är väl att värdet inte höjs, och att doften försämras med åren..!

(Den som spar, han har... erkänn, jag är ett levande bevis på detta. Hade dock en bodyparfume som hette "So... kiss me!" - under min fjortisperiod i tonåren. Idag tål jag inte den doften, eller dofter som ligger i närheten av hur den luktar!)
 

Underbara Nynäsgården.

publicerat i Denise, Jobb;
Tidigare ikväll när jag låg i badet och filosoferade så fick jag en sån enorm ångest.
Snart börjar julborden, och min plan för detta år var - liksom förra året att försöka jobba på julbordet på Nynäsgården. Nu blir dock dessa planer inställda med tanke på omständigheterna. Men det värsta av allt är att jag knappast kan tro att det redan gått ett helt år sedan förra årets julbord. Bara tanken på att jobba under några få stressiga timmar, få duka upp och planera bordsplaceringarna innan gästerna kommer, denna underbara gemenskapen bland personal och adrenalinet som rusar runt i kroppen när man öppnat dörrarna till de första gästerna. Indelningen av bord och gäster och alla de glada miner man bemöts av på ett julbord!

Och gud så jag saknar den underbara stressen när man ska plocka tallrikar från borden, in med det i disken och börja om på nytt. Och när gästerna gått - kunna öppna upp dörrarna mellan matsalen och köket och digga alla tänkbara låtar. Signaturlåten från förra julbordet måste ha varit "krossa alla fönster". Jag undrar vad årets signaturlåt blir. Och jag undrar om det blir lika kul som förra året.

... och jag undrar om jag ska smyga mig dit i år bara för att få andas lite julbord, lite adrenalin och gemenskap.

Jag saknar mitt jobb jättemycket. Speciellt serveringsjobbet för tillfället.
Å N G E S T .
 
Matsalen förra året.

Kaninmat.

publicerat i Mat;


Igår åt vi pannbiffar fyllda med paprika och fetaost med rotfruktslåda, gräddsås och tzatziki som min otroligt duktiga man tillagat. Det var hur gott som helst. Idag var vi dock inte lika hungriga och sugna på att laga mat så vi nöjde oss med en sallad, en honungsvinegrett och min Tzatziki som blev över och som stått och smaksatt sig under natten. Snacka om att det är värt att vänta när det gäller kalla såser i alla fall. Vitlöken har tagit alldeles perfekt smak i yoghurten. Kevin fick en hamburgare gjord på två halvor av gårdagens pannbiff och hamburgebröd samt ketchup och sallad, så han blev nöjd och mätt han också.

En kär vän.

publicerat i Bilder, Denise;
Det är konstigt hur man kan träffa vissa vänner jätte ofta och ha en krystad konversation med nästan inget innehåll, medan man med andra finner varandra direkt, trots att det var flera år sedan sista samtalet. Nu kändes det som vi bara haft ett sommarlovs uppehåll mellan vår sista konversation och nu, när det i själva verket var fem sommrar. Helt sjukt.
 
Som sagt så var min gymnasiekompis Nettan och hennes otroligt charmiga Olivia över på besök. Strax efter dem kom så tog vi en promenad ner på centrum och promenerade runt i lite butiker. Sen blev matsuget för oss gravida kvinnor (Nettan är i vecka 28) och små barn för stort så vi spenderade nog närmare en timma på grillen innan vi promenerade och hämtade Kevin.

Jag har haft en otroligt bra dag med andra ord, trots att jag får lida för det nu efter promenaden.
Men det är helt klart värt det.
 

 
Världens mysigaste tjejer!

Fadderklass

publicerat i Kevin 6 år, Skola;
Godmorgon.

Jag sov som en prinsessa i natt, förutom att jag svettats helt sjukt mycket. Men det är tydligen saker man får ta när man delar kropp med någon annan.

Idag får Kevins klass besök av deras fadderklass, 5A. Vår granne som bor mitt emot går i den klassen och Kevin är jättestolt över att känna någon som är så "gammal". De ska läsa böcker för Kevin och hans kompisar. Mysigt.

Sen så ska Kevin få gå till skolans bibliotek med klassen och låna böcker.
Härligt att det händer lite roligheter och spännande saker för barnen.

 
 

Sovdags.

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
Trots mina få sovtimmar jag hade i natt så somnade jag aldrig om på dagen, förutom under tjugo minuter i fosterställning av utmattning då Andreas höll om mig en stund. Annars har jag varit uppe, städat och pysslat hela dagen. Känner mig nästan lite stolt över vad jag ändå orkat prestera trots dålig sömn, en gravid mage och en isittande smärta i blygdbenet.
 
Därför kommer jag inte känna mig ett dugg skyldig för att jag  lägger mig och sover två timmar efter min son. Tvärt om så kommer jag njuta av mina ostörda femtio minuter innan klockan ringer och toajouren är igång för natten - liksom varje natt...
 
Så, sov gott.
 
 

En ny vecka.

publicerat i Gravid;


I söndags gick jag in i vecka 31. Jag är så otroligt dålig på att ta bilder just i början av den veckan jag befinner mig i, så de kommer lite när som under veckans gång helt enkelt. Och här, näst intill minutfärska bilder på en trettioenveckors gången gravid brud.

Idag har donnan varit i full fart i magen. Jag och Andreas tog en tupplur tillsammans på förmiddagen innan Kevin skulle hämtas på skolan och jag vaknade av att bebis och Andreas hade tävling om vem som buffade mest. Andreas var fast besluten om att vinna, men tösen försvarade sig genom att bestraffa mig med sura uppstötningar och halsbränna. Det var dock pappa Andreas som förtjänade att tugga gaviscon istället för mig. Men jag tog så gärna på mig den uppgiften ändå...

Nettan.

publicerat i Denise;
I morgon kommer äntligen min kompis från gymnasiet hit. Vi har inte setts på alldeles för länge - fem år om jag inte minns helt galet. Och under tiden som hon har bott i Tumba (fyra mil från mig typ) så har hon hunnit gifta sig, skaffa barn och bli gravid på nytt. Så, ja - vi har en hel del att prata om imorgon. Något jag sett fram emot jättelänge. Men som sagt, när man har barn får man flytta på sina planer då barnen har en tendens att bli sjuka och vi föräldrar måste på sjukhusbesök. Men nu kommer förhoppningsvis ingenting mellan.

Nettan, som min kompis heter var ett enormt stöd för mig när jag var gravid i gymnasiet. Hon var nästan mer stolt än jag var över att jag var gravid, för mig var det mest pinsamt att gå upp i vikt och när det syntes... - och hon var alltid framme för att känna på sparkar och rörelser i magen och var inte alls rädd för att prata till magen offentligt när alla gymnasie-elever promenerade förbi, haha.

Hon är en så enormt skön person och har sån härlig personlighet.
Går-inte-att-inte-älska-Nettan.
♥♥

Och hon fick namnet Tessi.

publicerat i Porträtt;


Micke och hans nyköpta valp Tessi kom hem till oss på besök. Hur söt hund får man ha. Tessi är helt klart rankad som topp tre bland de sötaste hundar jag sett i alla fall. Och hon är så liten att det är sjukt åt det. Även fast hon ser stor ut när kameran zoomar in henne. En otroligt lugn men ändå busig hund. Under middagen så låg hon och sov i köket så vi kunde äta i lugn och ro, men sen var det full rulle på henne igen. Jag vill också ha en Tessi-hund.

Under tiden hon var här så fick vi skura golvet två gånger och tvätta en dekorationskudde i badkaret, haha. Men det var det lätt värt.

Orolig natt.

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
Jag har sovit sjukt dåligt i natt också. Det är en himla tur att jag bara behöver hålla mig vaken i en timma innan jag kan somna om en stund till. Jag låg verkligen och vände och vred mig i natt. Antingen var det för varmt med täcke eller så var det för kallt utan, gjorde för ont på en sida eller så var det för bekvämt att kroppen gjorde ont av det... Herregud vilka problem man har, haha.
 
Igår hade jag otroligt ont i blygdbenet också. Det var som en ilande känsla hela kvällen vilket tillslut vid ett i natt kändes  väldigt frustrerande. Jag blir alltid så enormt stressad när jag inte kan sova och för mig själv tänker jag "åh, nu måste jag skynda mig att somna annars kommer jag inte orka upp..." och så blir det bara värre.

Men idag är det onsdag vilket betyder att det snart är helg igen.
Awesome.
 
 

Sågverket.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin snarkar. De senaste nätterna har han snarkat sjukt högt, undrar om det är för han är smått täppt i näsan? Som ett sågverk låter han, om inte värre. Det är ganska charmigt, men otroligt störande mellanåt. Ibland får han andningsuppehåll och drar till med världens snarkning så man nästan hoppar till.

Undrar om det hjälper ifall att jag puttar till honom...
 
Sov gott!
 

Jag och glade Jan, haha!

Otroligt enerverande

publicerat i Denise;


Jag är sjukt osmart. SJUKT osmart. Efter att ha handlat naturgodis, julmust och pepparkakor och gömt undan dessa i sonens rum under ett par kuddar för sambo och son med förhoppning på att jag skulle kunna äta dem ute i vardagsrummet i lugn och ro efter grabben gick och la sig vid halv åtta, så kan jag se mig som besegrad. Han har totalvägrat att somna, även fast jag mutat om att han ska få mannafrutti till frukost i morgon om han somnar nu. Men han nappade inte på den idén. Istället får mamsen invänta sonen till han beslutar sig för att inte hålla sina klara blå vakna längre.

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge.
I know.

Utvecklingssamtal.

publicerat i Kevin 6 år;
Utvecklingssamtalet gick över förväntan. Det enda fröken egentligen hade att "klaga" på var att Kevin oftast ville ligga ner på samlingen istället för att sitta upp och ofta skyllde på att han var så trött på att sitta. Haha!

Annars så ligger han före i att både läsa, stava och räkna. Så nu kommer Kevin få lite matematiska arbetsblad av sin fröken att jobba med, plus att de ska gå vidare i läsningen och skrivningen på en nivå som han klarar av istället för något som bromsar honom att kunskapsmässigt ta sig vidare. Lycka för honom. Då blir det lite mer skoltid istället för lektid för hans del. Precis så som han vill ha det.
 
Efter utvecklingssamtalet så gick vi och tog en fika på chokladhuset. Efter en kladdkaka, en cola och lite snack med ägaren så var vi nöjda och promenerade in på djuraffären. Kevin är verkligen helt förälskad i albinohamstern. Jag förstår honom, så otroligt söt gnagare. Men även den här gången gick vi där ifrån utan ett djur med oss hem, tack och lov. Det känns som vi får ta ett odjur i taget, och i december / januari har vi som sagt endel jobb som väntar i några år framöver.

Från djuraffären tog vi oss till lekparken, hela familjen klättrade i något nät innan vi kom på att vi var alldeles för högt upp - så vi klättrade ner igen och tog oss hem. Haha.

Helt normal familje-eftermiddag.
 
 

Vi får börja öva med läsningen på riktigt igen här hemma helt enkelt
Lite stimulation har inget barn dött av...

Taktkänsla.

publicerat i Musik;
Jag önskar verkligen jag hade bättre taktkänsla än vad jag har.
 
Det är sjukt jobbigt. Alla de gånger (typ två... kanske fem, haha) i mitt liv som jag varit på friskis och svettispass så är det barnpassen som passat mig bäst. Varför? För jag fattar hur man rör sig.

Jag kollade precis på något  friskis-liknande - waka, waka pass och insåg att JAG är den som är klädd i vitt och alla andra runt omkring mig är de övriga deltagarna.
 
 


Jag blir så jävla glad av att se folk dansa och röra på höfterna som om att de är uppväxta av spanjorer. Men har verkligen noll taktkänsla själv.

Humör.

publicerat i Kevin 6 år;
Alla som tror Kevin är på humör att gå upp vid kvart över sex, räcker upp en hand..!
 
Nej ni. Det har tagit närmare en halvtimma att få honom på humör nog till att börja äta frukost. Tur att jag förstod att han skulle demonstrera att jag gick upp med honom tjugo minuter tidigare än normalt. Plus att han behöver vara trött till ikväll om han ska orka med att ta sig upp resten av veckan.
 
Jag då? Elin satt och höll mig vaken på facebook igår (allt är hennes fel) till klockan var kvart i tolv så jag är helt slut. Men det bästa är att jag får gå hem efter att Kevin har lämnats på skolan för att sova vidare. I alla fall till strax innan tolv då vi ska på utvecklingssamtal. Det ska bli jätteroligt.
 
Visste ni alla om att det praktiskt taget är natt ute fortfarande? Sist jag var uppe vid den här tiden så var det fortfarande lite ljust ute. Snacka om att vintermörkret tar tag i dagarna snabbt nu...

Man ska bara veta allt.

publicerat i Denise;
... som mamma ska man alltid ha koll på allting. Är någonting borta så förväntar sig alla att jag ska vara den som har koll på var saken befinner sig. Och oftast är det så, oftast vet jag om var saker och ting är men orkar inte lägga energi på att berätta det förrän personen som frågat ansträngt sig lite själv först och försökt leta.

Som Kevin, dag ut och dag in lägger han sin tandkrämstub i soffan i vardagsrummet på mornarna och jag - ja, jag har slutat att lägga den på sin rätta plats i tron (hopp) om att den finner sin väg tillbaka till sin rätta plats om jag slutar rätta till alla små misstag (latmaskbeteenden) han utför.  Och varje dag ställer han frågan; "Mamma, var är tandkrämen?".
"Ja, om den inte fått ben sedan sist så är den precis där du la den i morse..."
 
Men ibland behöver även vi mammor hjälp att hitta saker. Som - för några veckor sedan köpte jag upp mig på fyrtio klädnypor i olika färger varav jag har typ femton kvar? Och jag ställer frågan till Andreas;
"Var har mina klädnypor tagit vägen?!"
"Dom på tvätthänget?"
"Nej? Dom som ligger i min stumplåda?!"
"Ungarna har lekt med dem!"
"Jaha?"
"Ja?"
Klart att vi låter ungarna leka med klädnyporna och slarva bort dem utan att de får en tillsägning.
Givetvis..!

Men det är den hjälpen vi mammor får när vi frågar någonting.
Man ska bara veta allt som mamma...
 

En pappa.

publicerat i Värt att tänka på.;
Jag är så otroligt nervös för tillfället.

Tänk, om bara några veckor - och tiden rusar redan snabbt förbi, så blir vi fyra fem. Som jag sagt tidigare så är det en till individ som ska lära kännas och som vill lära känna oss. Hur kan man inte vara rädd (mer skräckblandad förtjusning) och nervös inför den förändringen. Det som kommer ske om några veckor är ingen småsak.

Tänk om jag glömt bort allt från Kevin. Med Kevin hade jag visserligen inget försprång alls. Jag hade knappt hållt i en nyfödd bebis innan honom. Men ibland önskar jag att det fanns en instruktionsbok i "hur man blir en bra förälder; steg ett". Men å andra sidan så hatar jag informationsböcker för huvud taget. Alla barn fungerar ju olika, så hur kan en bok förmedla den fakta man behöver? 

Allt handlar om magkänsla helt enkelt.
Just nu ber min magkänsla om middag, det är troligtvis därför dessa udda tankar kommer upp i huvudet.

Men fäder och pappor har en lätt uppgift.
Om man vill räknas som far behöver man bara vara juridiskt och biologiskt bunden.
Vill man vara pappa har man som uppgift att vara engagerad och ta ansvar - lära barnet och finnas till hands.

Lätt som en plätt. För dem är det bara att välja.

Det som är skönt för mig är att jag redan nu vet var Andreas kommer stå - både nu och i framtiden. För oavsätt om vi väljer att leva alla våra liv ihop eller gå isär i framtiden så kommer han alltid vara en pappa. Och inte bara en pappa - utan en engagerad pappa, en aktiv pappa och en pappa som alltid kommer sätta sina barn i första hand och sig själv i andra. Bara en sån sak som att ta in ett okänt barn i sitt liv och sätta sig som en förebild och förtjäna tillit är en enorm gåva som han lyckats tillgodoge sig.
 
Och bara en sån sak som att binda relation med bebisen i magen, från samma dag som han fick veta om att jag var gravid - till idag känns otroligt skönt, han har alltid visat ett intresse. Och han bryr sig - och finns där för oss i alla väder. ♥
 
 
Nej, middag var det...
 
 
 

MeckarMicke.

publicerat i Bilder, Kevin 6 år;
Tandläkarbesöket gick över förväntan. Kevin fick en genomgång i alla verktyg som tandläkaren kunde tänkas använda under en vanlig dag och fick även prova att dammsuga sin mun och polera tänderna lite. Så han kommer inte ha några problem i framtiden med att gå på vidare tandläkarbesök. Annat var det när jag var liten. Herregud. Då skulle man gapa och hålla käften, och man fick inte veta vad tandläkaren skulle göra. Inte undra på att tandläkaren började blöda om händerna när jag var liten, jag var ju dödsrädd!

Just nu är killarna ute och meckar med bilen. De passar på att göra alla grabbiga saker som de kan tänkas göra innan kvällen kommer och middagen ska stå serverad. Skönt att dem kan få tid tillsammans och göra grabbsaker utan att jag kommer mellan också. Haha, det är ju lätt att man som mamma ska ha sin näsa i allt som sker. Men inte nu, inte just nu... jag ligger nämligen i sängen och glor på Grey's.

Livet kunde vara värre...
 
 
 

Förra gången Kevin meckade med kompisens bil så slutade det så här...

Skjorta.

publicerat i Kevin 6 år, Kläder;

Sedan Kevin var liten så var han alltid intresserad av att klä sig snyggt. Han älskade allt som hade med finkläder att göra och endel av den faschinationen sitter i än idag. Han älskar skjortor och att se proper ut. Och igår fick han en otroligt snygg skjorta av farmor Yvonne som hon inhandlat i London när hon var där för några veckor sedan.

Och som vanligt när Yvonne köper något så bosätter sig Kevin i det.

Måndagmorgon.

publicerat i Kevin 6 år, Skola;
Jag känner mig inte utvilad, alls.
Precis som jag trodde så somnade jag alldeles för sent och vaknade varannan timma av att jag var kissnödig. Verkligen panik-kissnödig varenda gång. Nu ligger jag och tvingar mig själv att hålla mig vaken.

Måste ringa till fritids snart och säga att Kevin kommer tillbaka till skolan imorgon så dem vet om det. I morgon är det utvecklingssamtal också, direkt efter skolan slutat för Kevin. Kul att höra vad fröknarna har att säga om honom. Jag har inte hört något riktigt utlåtande innan om  var han ligger. Så det ska bli spännande.
Nej nu ska jag se till att Kevin gör sig i ordning och kommer upp ordentligt.
Rutin på våra liv var det...

En timma.

publicerat i Kevin 6 år, Skola;
Jag tänker fortfarande på morgondagen, trots att jag egentligen har beslutat mig för att hålla Kevin hemma en dag till. Varför? För vi har en tandläkartid i morgon vid tiotiden. Vilket betyder att han måste gå ifrån skolan redan vid halv tio och han har sovmorgon till halv nio, vilket gör hela skoldagen helt värdelös om du frågar mig. Jag kan lika väl sitta och lära honom lite engelska ord eller något... vi har ju massa sånt från min älskade vän i Australien. Så det får det bli - efter tandläkarbesöken.

Kan även försöka filma Kevin när han övar engelska. Han är riktigt duktig. Bättre än jag var i hans ålder. Jag som, fram till jag fyllde tolv trodde Spice girls betydde "Spis-flickorna". Yep... godkänd i engelska, indeed.

Nej men det är därför jag väljer att ha honom hemma.
Plus att vi båda kommer hata varandra i morgon. Han somnade nämligen först vid halv tio, och att få upp en sexåring till klockan sju känns ganska omöjligt. Svårast av allt kommer det nog att vara att få upp mig i morgon till sju. Men jag känner att jag verkligen måste kämpa för att få rytm på våra rutiner igen... - vilket betyder att ni som läser min blogg på mornarna kommer få ett morgoninlägg...

So it better be worth it.
Sov gott nu.
 

Aftonbladet.

publicerat i Gravid;
Imorse (artikeln finns nog kvar någonstans) så stod det på aftonbladet om en död svärmor som visat sig på en ultraljudsbild. Det verkar som sagt vara inne att syna sina ultraljudsbilder - och min kusin gjorde detta åt mig då han på facebook skrev följande:

Vad är det för djur jag ser i din ultraljudsbild på din bloggsida?
Är det en häst, giraff?

HAHAHA! fan va sjukt! Har inte tänkt på det innan, men jag tror vi ser samma sak ;P
 
Det tror jag med att vi gör! Ser ut som ett gosedjur, typ en giraff.
 

Vad anser ni?
Och tror ni aftonbladet skulle nappa på en artikel om detta o
m jag påstod att jag legat med ett gossedjur?
 

Belöningen

publicerat i Barnen, Bilder, Mat;
Det bästa med att ha varit ute i ruggigt väder på skogspromenad är belöningen man får när man kommer hem. I detta fall blev det en enkel belöning i form av varm choklad och goda smörgåsar. Ungarna vräkte i sig efter promenaden. Så att matsuget kommer tillbaka efter en promenad kan idag intygas av våra hungriga små vargar.
 

Skogspromenad.

publicerat i Barnen, Bilder;
Nu på eftermiddagen så tog vi oss ut i skogen med barnen. En riktigt lång och mysig promenad på en outforskad skog. Och till vår förvåning såg vi Mulles koja, massa översvämmade diken och fick smaka på höstens övermogna blåbär som valt att hålla kvar ett stadigt grepp om blåbärsriset.

Vi kollade på olika insekter, lekte lekar och hann med att ha en gissningslek med allt vi fann i skogen innan vi blev tvugna att ta oss hem igen. Min rygg är helt trasig nu. Men det är lätt värt det om barnen är nöjda så...!

På ett cementgolv.

publicerat i Gravid;
Det är andra gången under kort tid som jag får stora mjölkburar runt mig och blir placerad längst in i butiken vid mjölkdisken. Polisen står och håller nyfikna ögon borta från mig där jag på butiksgolvet ligger och skriker. Någon som förstår - som jag inte får syn på bakom burarna hejar på mig, precis som han förstår vad som håller på att hända. Jag gråter som ett barn och inser att min familj inte hinner komma och stötta mig.
"Jag skulle ju bara handla mjölk" upprepar jag för mig om och om igen mellan skriken, tårarna och krystandet.

Och med hjälp av en sjuksköterska som butiken ropat ut efter så föds hon.
Min dotter.

På cementgolvet på Willy's och just nu vill jag aldrig mer behöva gå tillbaka dit för att jag är rädd för att föda - där, på golvet vid mjölkdisken strax innan jul...
 
Här någonstans vaknar jag av att jag är alldeles torr i munnen.
Frågan är om jag levt mig in i drömmen så mycket att jag faktiskt skrikit rakt ut och munnen blivit snustorr?
Jag drömmer hellre om att jag föder kattungar och hundvalpar än om detta känner jag i alla fall.
 

Dagens jobbigaste...

publicerat i Gravid;
... det handlar inte alltid om att gå upp i vikt, eller ha det jobbigt med foglossning. Eller veta att man enbart kan bära tio procent av alla de kläder man tidigare kunde använda sig av varje dag. Det handlar inte heller om att man måste bära ett bälte runt midjan varje gång man är ute och ska gå längre än hundra meter. Och inte heller att man har en navel som petar folk i ögonen, bildligt talat, typ. Det handlar inte heller om att man får svårt att andas ibland. Eller att man har problem att sova. Eller att någon hickar konstant i ens kropp. Eller att det sparkas och buffas där inne.

Det jobbigaste just nu har egentligen ingenting med ovanstående att göra.
Det jobbigaste just nu är att jag går på toa var trettionde minut och tömmer min blåsa - och jag skojar inte. No time for jokes. Dricker jag ett glas av någonting så kommer det ut fem, minst.

Det jobbigaste är att varje gång jag kissat - kommer tillbaka till sängen som nu, och lägger mig till rätta - så känner jag mig kissnödig igen.

Life's a bitch.
And you don't always need to marry one- just carry one...
 
 

Mitt namn är Denise Elena Carlqvist - och jag älskar att vara gravid. Ibland. Sällan. Jag är nog inte skapt för det alls, men jag är född att vara mamma... Adoption nästa gång kanske?

En tanke.

publicerat i Värt att tänka på.;
Jag läste en artikel på expressens hemsida nyligen om en femtonårig pappa i stockholm som tvingades snatta för att ha råd med mat till sitt barn. Han påstod att de inte hade det bra ekonomiskt och att mamman och barnet bor hos hennes föräldrar för tillfället.

Jag fick bara en sådan klump i halsen efter att ha läst denna artikel. Det hade lika väl kunnat vara jag som snattade för att få mitt liv att gå ihop. Mina förutsättningar såg inte så mycket bättre ut än deras, men mina föräldrar hjälpte mig verkligen på fötter, lät mig gå klart skolan och skaffa mig ett jobb.

Jag är bara ledsen över att alla inte har samma förutsättningar, trots att vi bor i samma land.
Men en sak är säker. Varesig man har råd eller inte så gör man vad som än krävs av en för att ens barn ska må bra.
 
Jag har svårt att tycka att den här killen gjorde fel, trots att vi alla vet att det är etniskt fel.
 

Filmstund.

publicerat i Barnen, Bilder;
Andreas och ungarna sitter i soffan i hallen och kollar på film på Andreas mobil. Eller, Andreas dotter ligger och kronsover efter dagens äventyr och Kevin och Andreas kollar på film. Jag förstår verkligen att hon är slut efter en sån här dag. Det har varit otroligt kul och energikrävande för ungarna. Men helt klart värt tjugo kronor per barn om de kommer hem orkeslösa sen, haha.
 

Fullt ös...

publicerat i
... medvetslös! Ungarna har jätteroligt och kommer med all sannorlikhet klaga när vi om tjugo minuter tvingas röra oss hemåt. Men två timmar i poolen nästan oavbrutet känner i alla fall jag räcker för att barnen inte ska orka göra så mycket mer idag.


Ungarna fick i sig två pannkakor var och lite pastasallad som jag i ren stress gjorde i ordning nu på morgonen. Så nu är alla nöjda och glada. det är bara. jag som sitter och svettas som en klimakteriekossa i badhuset. Phu!

Sovmorgon och lunchplaner.

publicerat i Barnen, Kevin 6 år;
Hela familjen låg och drog sig i sängen till halv tio.
I ärlighetens namn så ligger jag fortfarande kvar utan planer på att ta mig upp för studen. Kevin ligger i ett bad och Andreas dotter sitter ute i vardagsrummet och kollar på barnkanalen på TV:n.
I regel måste vi dock upp snart om vi ska hinna laga lunch och äta frukost innan badhuset. Tanken är nämligen att vi ska äta där (man får nämligen ta med sig mat in). Bara något lätt alltså. Så chansen är stor att det blir pastasallad nu när jag köpte på mig så mycket sallad till Tacosen igår.

Det enda jag lär behöva köpa är korv eller bacon eller något annat smaskigt att ha i salladen utöver pastan.
Nu när jag har en bra mobil igen så uppdaterar jag mer i badhuset...

She's still going strong.

publicerat i Barnen, Gravid, Mat;
Klockan åtta ikväll började bruden att sparka mig i ljumskarna.
Hon har tagit korta pauser men fortsatt med jämna mellanrum, and she's still going strong.
 
Andreas hämtade hit sin dotter idag, och till middag blev det tacos. Allt för att jag inte orkade stå vid spisen överdrivet länge. Men alla blev nöjda och till efterrätt blev det en godispåse och bondgården på film. Ungarna somnade vid tiosnåret fortfarande med en sugar rush - men slocknade ganska snabbt efter att jag lagt mig till rätta i deras rum för att hålla koll på att dem inte snackade hela natten, haha.

Imorgon ska vi till badhuset. Den här gången har jag frikort så jag slipper bada, tack och lov. Men ungarna och Andreas ska bada tillsammans vilket de ser fram emot, jättemycket. Jag ser fram emot att kunna sitta i caféteriadelen av badhuset och se på när barnen roas. Det duger alldeles lagom för mig....

... men innan dess behöver jag också några timmars sömn.
Så, god natt. ♥
 
Jag älskar mina tokungar

Färdig.

publicerat i Kläder;


Färdig. Även fast jag tryckt in alla body's och tjocktröjor i korgen längst ned så är jag klar. Jag är svettig, känner mig som världens klimakteriekossa som skulle kunna gråta vilken minut som helst. Men jag är färdig.

Någon dag när bebis är född och jag känner mig på så pass galet humör att jag vill rensa i garderoben igen, den dagen kommer jag rensa bort kläder istället för att behålla. Den dagen, den sorgen.

Nämnde jag att vi förvarar bebisens allra första kläder i en byrå i hallen...?
Lite av kläderna hänger dock på galgarna som ni ser i bild... men det är bara lite som hänger där i storlek nyfödd.

Vi gör det officiellt.

publicerat i Gravid, Kläder;
Jag HATAR barnkläder.
Jag hatar dem. HATAR DEM.
 
Min mamma tvättade som sagt drygt tre IKEA-kassar åt mig med barnkläder i storlek 62-68, och ytterst få plagg i storlek 74. Och min tanke var att tre IKEA-kassar gärna kunde ta ett halvår att tvätta - så länge som kläderna skulle hålla sig här ifrån så var jag nöjd.

Min mamma ringde efter fyra dagar. FYRA DAGAR! Och sa att kläderna var rena och vikta och väntade på mig. Så för några dagar sedan bar jag och mamma hem kläderna för hand (lite mer än en kilometer att gå) och så har kläderna stirrat på mig i flera dagar varje gång jag öppnat garderoberna. Och jag har insett att jag måste ta itu med problemet och plocka upp de ganska snart ur kassarna om jag ska orka få det gjort.

Så jag gjorde det idag. Handlade upp mig på sjukt många galgar och fixade alla stålkorgar jag kunde hitta (två stycken) och började vika body's, byxor, klänningar. Hängde upp det minsta på galgar och nu har jag insett att jag aldrig kommer bli klar. Jag kommer aldrig orka fortsätta. Bit ihop bara. Bit ihop.

JAG HATAR BARNKLÄDER!
 

Expressen Annons.

publicerat i Onördigt;
Är det bara jag som ser något som inte finns med bland svarsalternativen?

 
Expressens annonser är för roliga ibland.
(Andreas såg för övrigt precis det jag såg utan att jag sa något...!)

Klädkod.

publicerat i Kevin 6 år, Skola;
Jag får sluta ta sovmorgon.

Igårkväll somnade jag inte förrän klockan var halv ett och det är inte okej. Idag vaknade jag först runt halv åtta men somnade i en halvtimma till. Sen har jag bara legat och dragit mig i sängen.
 
Fick precis veckobrev från skolan där de bifogat en PDF. - fil om skolkläder. Jag känner mig så enormt kluven i frågan om att köpa skolkläder, samtidigt som det känns enormt onödigt. Handlar detta om mobbingfrågan, eller bara en kul grej för barnen?

Det känns ju nästan som att klädkoden på skolan kommer ändras under åren och bli just en bestämd klädkod då många faktiskt blir utsatta för sina klädval. Men frågan är om man ska uppmuntra sitt barn att redan från början använda sig av det... eller om det ska komma per automatik när man mer eller mindre blir tvingad att köpa det?
 
K l u v e n.

Schizofreni.

publicerat i Denise, Vardag.;
Ibland känns det som jag är ensam i världen med mina tankar. Jag menar, min hjärna fungerar uppenbarligen inte som andras. Eller så är det precis det den gör... upp till bevis nu då ni gärna får kommentera om ni tänker lika dant som mig, eller om ni har liknande tankar...
 
Låt mig börja med när jag spelar The Sims, några timmar för länge än vad rekommendationerna säger. Efter ett tag börjar jag tro att jag styrs av någon högre makt, någon som tvingar mig välja vissa saker, någon som tvingar mig på toaletten, tvingar mig lukta illa och duscha och äta när jag behöver. Under tiden som jag har mina The-Sims intervaller så brukar jag trotsa alla mina behov i tron om att "personen som styr mig" ska tröttna och inse att jag är världens sämsta Sim.
 
När jag är ute och går och någon går strax bakom mig så brukar jag tänka extra noga på hur jag går och försöker sätta mig in i hur personen bakom mig, ser mig. Detta resulterar oftast i att jag antingen vrickar foten för att jag tänker för mycket på min gång eller att mina fötter tillslut inte orkar bära mig för att jag tänker förmycket på hur det ser ut. Det är helt sant. Ibland bär min kropp inte mig helt enkelt....
 
En annan sak jag gör är, när jag läser en bok, följer en serie eller ser en film - är att jag lätt får in huvudrollsinnehavaren i mitt huvud. Som nu. Merdith Grey - hon bor i mitt huvud. Jag tänker Merdith. Jag andas Merdith. Jag tror jag är Merdith....
... detta borde dock räknas som Schizofreni.

Jag är nog lite Schizofren trots allt.
Min schizofrena sida kan uppenbarligen inte stava till said heller... I NEVER SAID I WAS NORMAL.
Jag vet vad sad betyder, tro mig.
 

Min navel.

publicerat i Gravid;

Jag har sån otrolig fobi för min navel för tillfället. Nummer ett, den sticker ut och har gjort det sedan vecka nio. Så fort jag skrattar så reser den sig i takt till hur min mage spänner sig. Nummer två, den ser ut som den rökt på i flera år och blivit nikotinskadad baserat på den gulnande färgen från hormonerna. Nummer tre, min navel är alltid det stora samtalsämnet så fort vi har besök hemma. I samband med alla hormoner så har min mage blivit alldeles hårig, samt brunfläckig också.
Man måste bara älska att vara gravid...

Behöver jag förklara varför jag hatar min navel och har döljt den under en navel-piercing i närmare tio år.

Det finns fördelar med allt.

publicerat i Denise, Värt att tänka på.;
Klart det finns fördelar med att vara vuxen.
Det finns alltid fördelar. Mina fördelar idag har varit att ta sovmorgon och låta sambon sköta frukosten. Ta en lång dusch och tvätta håret för att sonen är sjuk och ligger i soffan större delen av dagen. Till frukost åt jag, chokladkaka, kringlor och russin - för att jag kan.
 
Och här har jag bara sagt allt negativt med att vara vuxen.
Äsch, ärligt talat så älskar jag det.
 
(Om Kevin frågar har jag ätit rågbröd till frukost och ett paket russin, om han mot förmodan skulle hitta min tallrik med smulor på alltså...)
 
 
 

Hej Grey's.

publicerat i Denise;
Godmorgon.

Igårkväll låg jag och kollade på sista avsnittet ur säsong två på Grey's. Räknade ut att jag "bara" hade hundratjugotvå avsnitt kvar innan jag sett klart alla som finns på viaplay. Så hejdå fritid. Hej fyrtiominutersprogram i fyratusenåttahundraåttiominuter. Om jag kollar oavbrutet (vilket är omöjligt) så bör det inte ta mer än en vecka... Realistiskt sett så tar det nog fyra veckor innan jag sett klart allt jag vill hinna se.
 
Beroende? Jag?
Ooh-nej.
 
 
 

Sammandragningar

publicerat i Gravid;
Det är otroligt mysigt att känna hur bebisen sprattlar i magen på kvällskvisten. Men inte när sprattlandet övergår i en otroligt spännd livmoder och en extrem sammandragning. Nog för att kroppen håller på att förbereda sig, men come on. Av Kevin fick jag inga sammandragningar förrän i vecka 36 som först. Men visst, han var ett lugnt barn även i magen liksom som nu utanför. Så jag antar att det är för att jag väntar en kaxig brud helt enkelt... haha.
 
 

Vuxenmys

publicerat i Denise;
Lite kvälls och vuxenmys äger rum nu för tillfället. Fördelen med att äta räkor är att man får behålla dem för sig själv då ingen annan i familjen äter det frivilligt.

Har otroligt ont i kroppen efter vad dagen erbjudit då jag promenerade till min mamma och på hemvägen fick bära två kassar med nytvättade barnkläder som hon varit snäll att tvätta. Så nu finns det ingen plats längre i ungarnas garderober (ironiskt nog nu när jag har köpt fyra nya garderober, doh!)

Efter svängen hos mamma så mötte jag upp Anahita och käkade med henne på en pizzeria. Sen promenerade vi en massa och snackade skit. Härligt!

Men man får betala för att vara barnledig och ledig från familjen. Smärtan i mitt blygdben är otroligt jobbig för tillfället. Men det är väl något man får äta upp som gravid, antar jag.... Om inte annat så ska jag äta upp mina räkor nu!
 
 

En jävla häxa.

publicerat i Kevin 6 år;
Ibland kan jag tro att vi har en hämdlysten häxa i vårt hus som skickar ut sjukdomar lite som hon känner. För imorse mådde Kevin rellativt bra. Febérn hade sjunkit ner till 37,7 och han hade mer ork än tidigare. Men så kommer smällen, för klart att man inte kan må bra när man börjar må lite bättre. Han klagade på huvudvärk en stund innan han gick mot toaletten och kräktes. Så, japp - mina vänner. Nu har häxan släppt ut ännu en sjukdom på Kevin.

Men han är stark så han om någon klarar av detta.

Sovmorgon.

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
Jag fick sovmorgon idag, till kvart i tio. Nytt rekord på - jag vet inte hur länge. Trodde först att klockan gick fel, men inte då. Kevin hade gått upp på morgonen och satt sig med barnprogrammen på lågt ljud och tagit en tallrik yoghurt med bananpengar och russin i själv. Han gör med andra ord bättre frukost åt sig själv än vad jag gör, haha.
 
Det märks att han druckit dåligt under några dagar. Han hade kissat jättelite i sängen innan jag somnade i natt vid tolv, så jag bytte snabbt lakan och plast i sängen men efter det så orkade jag varken gå upp med honom eller byta lakan mitt i natten så jag brydde mig inte om att kolla honom. Och nu på morgonen var han helt kissfri. Ingen olycka skedd under natten efter tolv. Jag har dock ingen aning om när han gick upp i morse med tanke på att han skötte allt själv - men han sov säkert åtta timmar till efter tolv. Så det är otroligt bra jobbat utan att ha kissat på sig.
 
Min stora lilla kille.
 

Det känns som han var liten för bara något år sedan.
Tiden springer verkligen förbi.
 
 

Saved by the bell.

publicerat i Denise;
Nåväl, kanske mer SMS-signalen på telefonen än den serien som gick på 90-talet.
För imorgon ska jag träffa Anahita vilket betyder att jag slipper sitta hemma och göra ingenting imorgon kväll. Hon och hennes pojkvän var här i helgen också samtidigt som Anna var här och vi hade otroligt trevligt fram till att hennes pojkvän skulle åka och jobba framåt kvällskvisten.

Men imorgon är tanken att jag ska få lämna lägenheten och barn hemma och bara ha tid för mig och henne, snacka skit och få slippa alla krav. Hon är så otroligt bäst och det är så otroligt nödvändigt.

Tack älskade Anahita. ♥

Nackdelar med att vara vuxen.

publicerat i Denise, Värt att tänka på.;
 
Vad lär vi våra barn?
Vad lär våra barn sig av våra beteenden?

Att det är okej att skrika på varandra när man inte kommer överrens, att det är okej att kasta saker i marken, smälla i dörrar, och att man inte alltid kan älska varandra och andras beteenden? Allt som vi föräldrar säger åt våra barn att inte göra utför vi själva. Klart att de blir förvirrade och oroliga individer.

Idag är det helt enkelt ingen bra dag och jag ber om ursäkt över att bloggen blir lidande en dag till.

Just nu behöver jag nog mest lägga den på hyllan ett tag, utan att känna att bloggen är ett krav. För det finns så jävla många andra krav i livet just nu i alla fall. Och jag får helt enkelt bete mig som den jag är skapt för att vara - den vuxna... även fast jag helst av allt skulle vilja vara någons barn just precis nu och slippa allt som hade med ansvar att göra.
 

Saker ni inte visste om mig.

publicerat i Denise;
  • Jag har endel släkt på Gotland, bor tio minuter från gotlandsbåten och har endast varit på ön en gång i mitt liv - när jag var tretton.
  • Jag flyttade hemifrån när jag var femton, vilket betyder att jag bott utan mina föräldrar i åtta år redan.
  • Hade det inte varit för Kevin så hade jag inte träffat många av mina närmaste vänner som jag har idag. Nettan och Anahita - som jag fick genom jobbet som jag troligtvis inte skulle jobbat med om jag inte hade Kevin. Anna, som jag gick i gymnasiet med, jag hade troligtvis inte gått gymnasiet alls om jag inte hade fått Kevin. Anita - Kevins bästa kompis mamma. Idag skulle jag inte kunna leva utan någon av dem då de betyder enormt mycket för mig.
  • Jag dricker upp till en och en halv liter vatten på dagen och ibland lika mycket på natten.
  • Jag pratar med min mamma i telefonen nästan varje dag.
  • Jag har ett enormt ärr på ryggen som jag fick när jag skulle ta bort en leverfläck när jag gick i gymnasiet. Leverfläcken var kanske 2 cm stor i omkrets medan ärret blev tio centimeter. Läkarfel? Oh yes.

    Ärrad för livet.

Världens bästa bloggläsare.

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
Jag måste börja med att skriva att jag har tur som har er - både bloggen, och världens bästa stöttande läsare. Jag föredrar att skriva framför att tala med en kunnig person om mina problem, och ganska snabbt efter att ha skrivit ett inlägg får jag jättemånga berörande kommentarer och råd från er. Ni är verkligen guld värda.

Idag ska jag på't igen - med bloggen alltså. Den har varit lidande nu i några dagar. Men Kevin mår bättre idag. I alla fall så pass bra att han började morgonen med att dricka ett halvt glas läsk. Han har fortfarande feber och ont i halsen men huvudsaken är att han får i sig vätska idag känner jag - vad han dricker är egentligen obetydligt med tanke på att han inte druckit sedan i förrgår. Jag fick sovmorgon från tio till strax innan åtta. Även fast jag fortfarande är trött så känns det som att jag kommer bli tröttare om jag väljer att sova mer nu. Så upp med tuppen bara, och på't igen. Det är en ny dag idag, med nya möjligheter.

En bebis på nytt.

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
Idag fick jag en bebis på nytt.

Kevin har inte ätit, knappt druckit och har bara luktat på glassen jag köpte åt honom tidigare idag. Han har blivit matad med några matskedar yoghurt men har inte fått i sig något mer än det. Han har haft alldeles för hög feber och har varit soffliggandes hela dagen. Han har rört sig mellan toaletten och soffan om han nu har rört sig för huvud taget.

Han har blivit buren till det mesta. Speciellt nu under kvällen då han varit helt orkeslös. Som mamma blir man också ganska orkeslös. Efter en dag av slaveri och ha varit en betjänt så är man ganska trött i huvudet. Men nu till kvällen så somnade han på två röda. Han ville höra en nattsaga så jag la mig bredvid honom och läste fem sidor ur rim och ramsor-boken och jag tror han redan efter två sidor hade somnat mot min axel. Det är så sällan som man får honom att somna så lätt. Synd bara att han somnar för att han är sjuk idag.

Jag sitter i vardagsrummet och väntar på att Jonas Gardell's serie ska börja nu. Vuxentid i all ära.
Om en timma kommer jag också att lägga mig för att sova, tro mig.

Varannan timma.

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
Jag har vaknat varannan timma av att Kevin gråtit. Han har haft enormt ont i kroppen av febern och under natten så feberyrade han något enormt. Han sa att hans händer bar någon tyngd och att han inte orkade lyfta upp händerna. Lika så vaknade han  en gång i natt och var fast besluten om att han skulle sova i soffan i vardagsrummet. Men där kunde jag styra om hans planer, tack och lov.
Pga att han var sjuk så tog jag inte upp honom på toaletten i natt. Så det hände endel olyckor. Men jag kände att det var bättre om han fick vila upp sig och kanske bli av med febern istället. Det handlar om att prioritera i det här fallet. Och jag kan faktiskt tvätta massa maskiner idag.
 
Imorgon skulle jag och Kevin gått till tandläkaren tillsammans. Måste ringa återbud om det också.
Och idag skulle min kompis från gymnasiet och hennes dotter kommit och hälsat på. Jag har inte sett henne på närmare fem år, och hennes dotter har jag inte träffat alls. Så det känns otroligt trist att behöva ställa in det.

Bjuder på gamla bilder.

Strepto.

publicerat i Kevin 6 år;
Skulle ta upp Kevin nu innan jag skulle slänga mig själv i säng. Till min förvåning såg jag att det redan hade hänt en olycka i sängen vilket aldrig brukar ske vid den här tiden. Det var väldigt liten olycka dock, men fortfarande en olycka som behövde rättas till. Jag väckte Kevin och sa åt honom att sätta sig på toaletten medan jag bäddade varav han började gråta över ont i halsen.

Givetvis. Första tecknet på att han blir sjuk är att hans tidigare kissrutiner förändras och han konstigt nog kan kissa när han själv föredrar det istället för på mina uträknade tider som jag tagit fram. Så jag stoppade in en termometer i munnen på honom när han satt på toaletten innan jag gick in i hans rum för att bädda rent. Och en minut senare kom domen, 37,9. Toppen. Säkert stegrande feber också vilket kommer få honom att feberyra under natten.

Just nu gråter han i sömnen. Han sväljer och gnyr, troligtvis av smärtan som kommer av att han sväljer.
Jag har sett fram emot att träffa dig - och ha ihjäl dig snabbt Herr Kocker.

Jag är inte bitter.

publicerat i Denise;
Jag fick ett fint mail av en Amerikan för någon dag sedan. Jag var inte på humör. Jag tror han fattade piken. Bilden och efternamnet suddade jag dock ut. Han har inte hört av sig mer i alla fall.
Thank god.

 
 

Bit ihop.

publicerat i Denise;
Hur vet man när något är för mycket?

För mycket information.
För mycket att göra.
För mycket att tänka på.
För mycket krav.
För mycket kärlek.
Och när blir det för mycket att orka med?
 
I sista minuten ringde min mamma och sjukskrev sig igår. Sjukskrev... jag får det att framstå som att jag är hennes chef, vilket jag inte är. Men jag fick inte heller ledigt från det enda heltidsjobbet som jag bär på för tillfället, trots noggrann planering om att få bli ledig. I ren besvikelse så grät jag efter samtalet. Nästan så illa att min bästa vän också började gråta av sympati. Jag gjorde det av utmattning. Av att veta att jag inte skulle få sova en hel natt utan att behöva vakna flera gånger och gå upp på toaletten. Behöva stå ut med att höra honom gråta när jag leder honom in till toaletten mitt i natten. Allt jag behövde var en paus. En natt. Få chansen att vara mig själv, utan krav från någon som kallar mig mamma, kräver frukost på morgonen och uppmärksamhet och underhållning. Få chansen att snacka skit hela natten med någon som känner mig innantill utan att behöva tänka på tiden. Men framför allt få sova en natt innan bägaren svämmade över.

Just nu känns det som att allt har svämmat över. Jag kan inte längre urskilja på vad som är mina känslor och graviditetshormoner. Jag kan inte komma på någonting jag tycker om att göra, utan mer saker som jag känner mig tvingad till att göra. Tvätta, diska, laga mat, bädda, dammsuga, damma, och det är ingenting av det som representerar mig. Vem jag är.
Vem är jag?

Jag känner bara till mig själv som mamma nu. Och jag har verkligen ingen rätt att klaga på det. Verkligen inte. För jag har den bästa sonen i världen och är lycklig över att han är frisk. Allt kunde ha varit mycket värre. Ibland önskar jag bara att jag kunde ta semester. En semesterdag från att vara mamma innan jag blir mamma på nytt... Men man har ingen rätt att be om hjälp i det här lilla landet lagom. Man ska bara bita ihop och klara allt själv till dess att man inte orkar med mer och bryter ihop för minsta lilla. Så jag gör det nu. Biter ihop och hoppas på att det kommer ta tid innan jag bryter ihop.

Lördag.

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
Jag är fortfarande jättetrött trots att jag fått sovmorgon under x antal timmar längre än vad jag brukar. Så det där med att "ju längre du sover, desto tröttare blir du", stämmer ganska bra in på mig.

Anna och Alexander kommer idag. Det enda kravet jag och Anna har är att vi måste gå med Kevin till mormor och morfar och laga middag. Sen är vi kravlösa resten av kvällen vilket kommer resultera i pyamasbyxor, serier, godis och möjligtvis film. 
 
Kevin har krypit ner i ett bad nu på morgonen. Jag funderar på om jag ska gå dit och skrämma honom med att vi måste tvätta håret på honom då det nästan var en vecka sedan sist.
Han är ju som sagt inte stans största fan på att tvätta sitt hår.

Nu har jag lite mer än trettio kommentarer att svara på. Så går det när man inte håller efter en dag...
 
 

Kärlek.

publicerat i Barnen, Bilder, Denise, Kevin 6 år;
Vi har ätit middag, gosat ner oss i soffan och kollat på tv:n och så har alla satt sig på olika platser i huset igen.

Kevin får vara uppe ikväll. Mest för att jag behöver sovmorgon. Okej, mest - mest för att han ska sova borta hos mormor och morfar för första gången på jättelänge. Inte för att det gör mig orolig, då jag vet att han älskar det - och mormor och morfar behandlar honom som en prins. Men mitt samvete tvingar mig hålla honom vaken ikväll för att dämpa min ångest och se till att han får en mysig kväll tillsammans med oss. Sjukt? Svar ja. Men jag måste känna att jag förtjänar ledighet, både från man och barn om jag ska kunna koppla av.

Det mina vänner, det kan ni få kalla sjukt.
Idag är det äggets dag (seriöst, det står så i kalendern), så det firar vi med en bild på mitt ägg som jag går runt och bär på.
 
 

Grattis.

publicerat i Bloggar;
Nu kan jag äntligen skriva om det då Elin fått sin otroligt vackra tjej.

Jag tänkte att hon kunde få meddela detta på sin blogg innan jag började skriva om det.
Kika in på hennes blogg och titta på ögonstenen. ♥
(Denise är ett otroligt fint namn om du frågar mig) ;)

Summering av graviditeten.

publicerat i Gravid;
Känner mig för tillfället som världens annorektiker som kräks efter varje måltid.
För min del är detta beteende dock inte frivilligt. Men just nu kan jag varken äta frukost, lunch eller middag utan att få upp i alla fall liten del av det. Jag mådde otroligt illa på hemvägen från skolan och det första jag gör när jag sätter fötterna innanför dörren igen är att spy (jag hann fram till toaletten). Det var en himla otur att jag drack ett helt glas med äppeljuice då det sura i äppeljuicen inte smakar rena drömmen på returen.
 
Så låt mig summera denna graviditet so far:

I början, vecka 4-13
Enorma smärtor i bröstet då de växte från storlek 70 A- 75 C under kort tid,
Illamående men utan att spy för det mesta.
En sjukt stor mage redan i vecka nio.
Ett temperament och humör som inte var att leka med.
Början på enorma cravings efter salt och kebab.
En viktuppgång på ca fyra kilo.
 
I mitten, vecka 14-22.
Spydde som en kossa fram till vecka 18 ungefär.
Käkade järntabletter som jag fick diarré av.
Halsbränna.
Foglossning.
Ryggvärk.
Sjukskriven.
Inga humörförändringar.
Fortfarande enorma cravings efter Kebab och salt.
 
Nu, vecka 22- 30 (på söndag går jag in i vecka 30)
Spyr som en kossa efter varje måltid.
Halsbränna så att jag konstant knaprar på Gaviscon.
Nya järntabletter som förhoppningsvis fungerar bättre.
Sjuka smärtor i bäcken, rygg och midja.
Bebis får inte längre plats i magen utan sparkar ihjäl sig från morgon till kväll.
Läckande bröstmjölk AB.
Sömnlösa nätter.
Sömnlösa dagar.
 

Snabba nätter.

publicerat i Denise, Kevin 6 år, Skola;
Är det bara jag som tycker nätterna går enormt fort?

Jag gick upp på toaletten vid fem imorse (gravidblåsan som talar) och hann inte mer än att blunda så var det dags att gå upp. Jag kan inte ens minnas att jag hann drömma något under denna korta tid. Knäppt. 

Hur som helst. Idag är det fredag, udda vecko fredag, vilket betyder att Kevin och klassen ska ut i skogen, så det är en lite picknick som ska packas i väskan nu på morgonen tillsammans med någon frukt eller grönskak som han kan tugga i sig efter lunchen på lässtuden.
 
Det bästa av allt idag är att det är fredag, vilket betyder sovmorgon med stort S i morgon. Och Kevin som har tjatat hela veckan om att få vara uppe längre än till sju får vara uppe så länge han orkar ikväll. (Ska vi tippa på att han somnar sittande vid halv nio, nio?)


Kevins skolkatalog kom på posten igår.
Vad som är nytt för min del är att det är alla skolor som är samlade i katalogen,
till skillnad mot enbart min som det var när jag gick i skolan.
FUN FUN.

Så jag har tjuvkikat på mina gamla lärare i min gamla grundskola.
Min älskade Ria, som hade hand om mig i första klass jobbar kvar.
FUN FUN.

Beroende.

publicerat i Denise;
Jag är beroende.

Jag har spenderat de senaste timmarna med att kolla på Grey's Anatomy. Och nej, serien har aldrig intresserat mig tidigare, så nu har jag suttit och sträck-kollat in den första säsongen. Win.

Jag älskar verkligen ViaPlay.
Kevin och jag har fortsatt på vår "rim och ramsor" - vecka. Snart är den tvåhundrasidor långa boken slut, thank god. Då min tunga slagit knut på sig flera gånger under en kväll. Herregud.
 
Nu är det min vuxentid som står på schemat. Jag kan dock inte besluta mig för om det innebär att jag ska zappa på tv:n eller tända ljus i badkaret. just nu känns båda väldigt lockande.

(I morgon uppdaterar jag med bilder, jag lovar)

Tid att fundera.

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
Det blev kebab. Både för mig och Kevin på stans bästa kebabhak.
 
Det var precis vad jag behövde för att orka till middagstid. En stor, alldeles för fet kebab. Men det sägs ju att kebab är det nyttigaste i onyttighetskedjan man kan få i sig. Så något positivt ger det väl.
Efter maten gick vi och lekte i den nya stadsparken. Ett stort nät ska man klättra upp i så man sju meter senare når toppen. Livsfarligt för flera barn. Men mitt tycktes klara det utan den minsta antydan på olycka.

På vägen hem tog vi vägen förbi djuraffären och såg världens sötaste guldhamster. En vit. Trodde helt seriöst att det var en råtta först, och jag som haft två guldhamstrar innan borde verkligen se skillnad. Men den här var magiskt vacker. Hundratio kronor och han skulle bli vår. Givetvis skulle startkittet med bur, spån, hus, mat och hamsterbomull gå på ett helt annat pris, så närmare åttahundra och han skulle bli vår.

Nu behöver jag bara tid att fundera.

Orolig natt.

publicerat i Barnen, Denise, Kevin 6 år;
Jag har legat och sovit till nyss.

Kevin sov jätteoroligt inatt och orkade inte alls gå upp i morse, och till viss del orkade inte jag heller gå upp då natten varit kämpig för båda barnen. Lilltjejen i magen har fått för sig att det är jätteroligt att vända sig om på nätterna och knäar mig både här och där medan Kevin vaknar upp med mardrömmar.

Så jag ringde fritids och sa att Kevin kommer tillbaka först imorgon. Det är så himla skönt att det inte är skoltvång än. Jag menar - man kan ta ledigt från sexårsverksamheten utan att behöva ansöka om ledighet.

Idag ska jag och Kevin gå ut och mysa tillsammans och för en gångs skull tänkte jag få i mig min kebabrulle som jag så länge längtat efter! Cravings, jatack!

Torka aldrig tårar utan handskar.

publicerat i Filmer/serier;
Jag sitter fortfarande kvar med gråten i halsen efter att ha sett första avsnittet i den tredelade tv-serien som Jonas Gardell skapat, "Torka aldrig tårar utan handskar."
Sverige, för bara några år sedan. För alldeles för få år sedan då AIDS kom in i landet och upplyste svenska folket om vad det var för hemskheter som cirkulerade bland alla homosexuella.

Sättet de behandlas på i serien. Viskningar. Rop. Vuxenmobbning. Och absolut ingen acceptans någonstans än bland bögarna.
Är det något pris som ska infinnas så är det priset för de homosexuella, för de som vågar stå för vad de tror på. För dem som vågar visa den kärlek de faller för.
 
Men speciellt på den tiden på sjuttio och åttiotalet, men även idag då de fortfarande har så mycket att bevisa för oss i lilla landet falukorv. De-är-också-människor.

Då  på sjuttio och åttiotalet var vi väldigt oupplysta om sjukdomen som tagit flera liv - då förstår man nästan oron som cirkulerade och viskningarna som de behövde stå ut med. Men idag finns ingen anledning till att vara homofob eller böghatare. De finaste människorna jag känner till är homosexuella, och då menar jag både flickor och pojkar. Trots finns det så stark hat bland dessa människor och det gör mig så ledsen och upprörd.
 
För er som inte sett Jonas serie kan se första avsnittet här,
 
 
 

Restaurangskolan.

publicerat i Bilder, Skola;
Det känns pinsamt när man träffar sina gamla lärare från gymnasiet och de skiner upp och fågar vad man arbetar med och svaret inte alls blir vad man själv hoppats på att säga.
Mina lärare i gymnasiet hade vi enormt roligt med. Vi var väldigt få i klassen, drygt tio stycken i början av tredje ring och sedan sjönk antalet ner till sju när studenten väl kom till kritan. Några av klasskompisarna arbetar fortfarande inom kock och serveringsyrket. En av våra klasskompisar har blivit så pass stor att han fått en egen station på Operakällaren. Där ifrån kan det bara gå uppåt och jag är så stolt över honom och vad han presterat.

En annan gammal klasskompis drog till Danmnark innan studenten för att arbeta med smørrebrød då han även funnit kärleken i landet.

Det var en fantastisk tid i gymnasiet måste jag säga. Enormt roligt och tre år gick otroligt snabbt.
 

På en restaurang i Barcelona.
 

Halva klassen utanför La Sagrada Familia
 

Mina underbara lärare och en känd kock/författare i Spanien.
 

Hela klassen + lärarna.


Klassträff hemma hos mig några dagar innan studenten.
 

Mys.


Tre års slit i klassrummet.
 

Världens bästa lärare/ kock och mentor.

Dagen vi alla gick skilda vägar...
 

Hemlagad Sparrissoppa.

publicerat i Denise, Mat;
... tihi, jovisst, tjena.

Uppvärmd är den i alla fall. Och dekorerad. Och uppäten.
Jag orkade inte vänta på lunchtid så det fick bli en himla tidig lunch istället. Funderar på att ta en kebab med bröd framåt lunchtid. Man måste ju ta hand om sig själv, se till så att man lever, och inte svälter ihjäl sig. 
 
Så den här veckan har jag ätit Gulasch, Champinjon, Kött och nu Sparrissoppa till lunch. Hur ska man kunna toppa det imorgon? Får springa iväg till Willy's och kika i deras sortiment.
 

Onsdag.

publicerat i Denise;
Kevin står i duschen så jag passar på att leka vuxen och kollar på Rachel Ray istället för på barnkanalen. Det känns som att kanalen kommer ändra sig själv så fort han kommer upp i alla fall.
 
I natt var jag så himla trött. Vaknade vid ett i natt av att tösen kickade min kissblåsa, men istället för att gå upp på toaletten och få "problemet löst" så låg jag kvar till klockan fem imorse då jag näst intill såg Titanic sjunka i ögonvrån för andra gången.
 
Nu är jag "ledig" hela veckan utan sjukhusbesök tandläkarbesök, sjukgymnastbesök, MVC besök, känns så otroligt härligt. Så idag ska jag ta igen mig genom att sova ut lite. Idag ska jag inte ha "jag ska bara" i huvudet. "Jag ska bara" får komma till mig när jag sovit bort halva lunchen istället.
 

Jag är liksom inte riktigt vaken än...

Mm, gott.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin väcktes precis för att vi skulle kissa som vanligt vid den här tiden.
När jag kommer fram så ställer jag mig över hans säng och försöker väcka honom snällt. Han i sin tur öppnar ögonen och tittar förskräckt på mig, precis som han sett ett spöke. Han formar ansiktet, precis som när ett barn ska börja störttjura men isället för att gråta så sträcker han fram handen med alldeles röda, trötta ögon och säger;
"Här! Ta en!"
 
Jag som vet hur frustrerad jag skulle blivit om någon inte tog någonting som jag erbjöd dem i sömnen, smakade givetvis det Kevin hade att erbjuda. Men fråga mig inte vad det var. Ett giftbär, godis eller en matbit?! Hur som  helst så smakade det ljuvligt, så det tackar jag för!

Hur man vinner ett argument.

publicerat i Bilder;

Jag är expert på att smälla i dörrarna, tala i hög ton och svär en hel del när jag ska diskutera något som vi inte är ense om här hemma. Är det någon mer än jag som känner igen mig själv i den här texten? Haha.

Middag.

publicerat i Denise, Mat;
När man frågar killen om vi ska äta fyra, och han svarar nej och istället svarar runt halv fem, så innebär inte det att man ska äta då, utan att han ska börja med maten då.

JAG ÄR HUNGRIG.
Don't mess with me right now, im a bitch at the moment.

Tur för honom att han gör stuvade makaroner.
Det finns ju typ ingenting bättre.Ser fan ut som jag är en porrstjärna med mina bröst. Men så är inte fallet. Jag är bara en mjölkkossa.
Helt seriöst.

Fortsatt sjukskriven.

publicerat i Denise, Gravid, Kläder;
Nu är jag fortsatt sjukskriven till den elfte november. Fuck my life.

Nog för att det är sjukt bra att det finns läkare som tar mig seriöst. Men jag är så sjukt trött på att bara vara hemma. Så sjukt trött på våra fyra väggar och på att inte ha möjlighet att jobba. Det var nästan så jag hoppats på att min sjukskrivning inte skulle gå igenom och att dem skulle vara glada för att jag kom till sjukhuset just idag, för just idag behövde dem någon som kunde stämpla papper fram till december. Men icke. Jag fick istället en stämpel som intygar att jag är fortsatt sjukskriven och helt avsatt från allt arbete.

Som plåster på såren så gjorde jag något som jag absolut inte behöver göra på något år. Köpte bebiskläder. Femhundrakronor åt helskotta, brutet löfte om att inte köpa ett enda barnplagg till (det här var dock mitt första köp av barnkläder, annat än på second hand), men två nya sommarklänningar rikare, en dreggellapp och två par ullstrumpor.
Jag-kunde-bara-inte-stå-emot.
 
 
 

Regn.

publicerat i Denise, Kevin 6 år, Mormor och morfar;
Det regnar ute.
 
Ganska mycket också. Jag kom och tänka på det först när vi tagit de första stegen utanför porten. Fail. Men lite regn har inte skadat någon. Så jag och Kevin promenerade till skolan utan paraply och utan regnkläder. Tack och lov för att den bara är tvåhundra meter bort och inte två kilometer. Och tack och lov för Kevins allväderkängor, got to love them.

Efter promenaden blev jag piggare, så nu har jag hängt en tvätt, vikt en tvätt och lagt i en tvätt i maskinen. Men den maskinen visade sig bara vara halvfull så den får vi starta senare när vi har mer saker att tvätta. Kevins vinterjacka måste vi tvätta dock. Men det får vi ta till helgen så den hinner torka ordentligt.

Just det, appropå helgen så ska min kompis Anna komma, och Kevin ska sova hos mina föräldrar. Jag börjar dock få ångest över att behöva lämna ifrån honom, men samtidigt så är det bara över en natt. Och det känns som detta är enda möjliga barnlediga tiden jag får innan vi blir tilldelade vår nya familjemedlem. Visst, Kevin åker till sin pappa i en vecka under december men det kan ju vara just den stunden jag ligger inne på sjukhuset utan någon ro och vila.

Jag har i alla fall beslutat mig för att vara vaken under den ljusa perioden av dagen. Jag struntar i om jag somnar klockan sex idag. Det känns helt värt det. Då lär jag ju i alla fall vara pigg i morgon vid halv sju.
 
 

Bilder från vårat fönster nu på morgonen.

Helt förstörd.

publicerat i Denise, Kevin 6 år, Skola;
Jag känner mig helt förstörd. Klockan fyra först somnade jag om. Eller mer närmare halv fem. Egentligen känns det som jag tiden efter den vakna tiden vid två bara legat och blundat. Så jag känner mig allt annat än utvilad. Ögonen går i kors, på riktigt den här gången.

Kevin kommer inte upp ur sängen. Han som har sovit hela natten borde ju faktiskt vara pigg. Men inte då.
Måste snart ta mig från min sköna position i soffan till hans rum för att bära honom in hit till mig. Men det känns som mina muskler tvinats bort och jag orkar knappt ta mig upp ur soffan.
 
Jag ska till läkaren idag också. Jag som verkligen älskar att gå fram och tillbaka till sjukhuset flera gånger i veckan. Men läkartiden är först halv tolv om jag inte misstar mig. Så gissa vad jag ska göra fram till dess, efter att Kevin lämnats på skolan?

S O V A!
 

En kulen natt, natt, natt.

publicerat i Denise, Gravid;
Här ligger jag och gråter som ett spädbarn.
Jag tänkte att jag skulle ha besparat er äckelfaktorn av det här  inlägget. Men för tillfället är det de enda jag kan skriva om då det inte händer så mycket annat i mitt liv.

Efter mödravården så tog vi oss en fika på ett café i centrum. Jag åt en jätteliten bakelse som kom upp sekunden vi kom hem. (nu i efterhand så känner jag att det var tur att jag i alla fall hann hem till toaletten). Jag kräktes tills dess att jag inte hade något mer att göra mig av med.

Efter middagen så kom det igen. Den här bekanta känslan av att kräkas om och om igen. Så där låg jag som ett kolli över toalettstolen och kräktes ut allt min kropp förmådde.

Nu i natt vaknade jag av världens illamåendekänsla. Jag har svalt och svalt och andats långsamt i hopp om att det skulle passera. Jag-orkar-inte-mer-nu. Men nej. Istället börjar jag förtvivlat att gråta över att jag inte kan sova och inser att jag ska upp om bara några timmar med allt för lite sömn och börjar hosta av frustrationen.

Och då står faktumet redan klart.
Jag går in och spyr. Givetvis spyr jag upp allt jag ätit under kvällen, vilket inte var någonting.
LUFT.

Så någon blandning mellan en svidande hals och smärta i lungorna ligger jag och försöker härda ut just nu.

Klockan är mitt i natten och här ligger jag och gråter som ett spädbarn för att jag inte kan förmå mig att somna.

JAG KÄNNER MIG SÅ VUXEN FÖR TILLFÄLLET.

Mysigt bubbel.

publicerat i Bilder, Denise, Kevin 6 år;
Efter middagen tog Kevin och Andreas en varsin dator i varsitt rum med varsin mic och varsitt skypekonto, för att sedan sätta sig och snacka med varandra och spela Minecraft. Jag som inte riktigt delar samma intresse (för huvud taget) passade på att ta vuxentid i ett bubbelbad. Otroligt välbehövligt då min foglossning blivit värre efter dagen som gått.

Efter badet så slängdes Kevin i säng och innan läggdags så ville ha höra en saga. Istället för disneysamlingen tog vi "barnens bästa" med massa rim och ramsor och trettiofem sidor senare hade min tunga slagit knut på sig själv att jag inte längre klarade av att rimma mer.
 
 

Käk.

publicerat i Bilder, Kevin 6 år, Mat;

Idag när vi kom hem från MVC så ställde sig killarna och bakade en supergod chokladkaka. Både Andreas och Kevin är hejare i köket på att baka medan jag utklassas stort. Men det är lugnt. Idag stod jag för middagen istället som blev ugnsstekt falukorv och potatismos samt överdrivet mycket varma tomater i ugnsformen. Kevin åt för första gången på flera dagar upp hela middagen. Så win på det.
 
Till lunch idag blev det som sagt Gulaschsoppa (på bild) och den var hur god som helst. Hela veckan tänkte jag göra till en sopp-vecka till lunch. Igår åt jag som sagt en champinjonsoppa som också var grymt god. I morgon satsar jag nog på en sparrissoppa. Smarrigt!

MVC.

publicerat i Denise, Gravid;
Det gick bra hos barnmorskan idag. Kevin satt helt knäpptyst och lyssnade på vad Ann hade att säga. Vi tog järnvärdet och jag berättade att jag slarvade enormt med järntabletterna för att jag troligtvis är allergisk mot dem. Så hon gav mig rådet att köpa ett annat par som jag handlade upp mig på, påvägen hem.

Men trots detta så var mitt järnvärde betydligt bättre än gången innan. Nu låg det på 119 och tidigare låg det på 107. Så det har i alla fall stigit åt rätt håll.
 
Vid inskrivningen vägde jag 52,8 och idag väger jag 64,4. Så jag har gått upp ganska mycket i vikt. Men som både barnmorskan Ann och min mamma säger så kluckar det nästan om mig när jag går. Så vatten är det ingen tvekan om att kroppen samlat på sig. Och det är okej att gå upp i vikt när man väntar barn, har jag hört...

Frukost lunch och mellanmål.

publicerat i Denise, Gravid;
Till frukost imorse så åt jag hallonkräm med Kevin. När jag kom hem efter att ha lämnat Kevin på skolan så var jag fortfarande sugen på något. Eller nej ärligt. Jag var vrålhungrig. Så jag tog en Persika i en storlek som två tennisbollar. Den svalde jag näst intill hel. Efter det så fanns suget kvar så då fick det bli en stor kvisttomat.

Nu till min fråga. Är det för tidigt för att äta lunch nu?
Gulaschsoppa skulle faktiskt sitta ganska bra just nu.
Och en tallrik fil till mellanmål. Mat,mat,mat.
 

Ser ni inte hur jag lider? Jag är ju vrålhungrig.

Mödravårdscentralen

publicerat i Barnen, Denise, Gravid, Kevin 6 år;
Det är helknäppt. Idag beslutade jag mig för att inte tjata (så mycket) på Kevin och han blev klar snabbare än han brukar. Så han är redan på skolan då vi var klara väldigt tidigt.

Jag har dock svårt att tro att han är lika snabb i morgon utan tjat.
 
Kevin ville följa med mig och Andres till Mödravårdscentralen idag och lyssna på bebisens hjärta. Det är så himla mysigt hur man kan involvera honom, att han är stor nog att förstå att han måste vara tyst och sitta stilla en stund. Kevin var med mig och kärmor första gången vi skulle lyssna på bebisens hjärta och han blev helt paralyserad!
Jag är så otroligt glad för att han vill följa med. Det är ju inte bara vårt barn utan även Kevins syskon.
 

Skolmåndag igen.

publicerat i Kevin 6 år, Skola;
Idag tänkte jag dra nytta av Kevins riktiga schema och hålla mig till sovmorgonstiden. För på måndagar börjar han halv nio - fast varje gång har det glömts bort och han har fått vara på fritids varje måndag i en halvtimme. Haha. Inte för att han lider av att vara på fritids, tvärt om så älskar han det. Men ibland kan det vara skönt att slippa mammas tjat om att behöva skynda sig.
 
Det är en skön skolvecka den här veckan då den enbart kräver att jag ska ta med mig frukt och saft till Kevin på fredag när de är ute och promenerar i skogen. Jag gillar't. Mindre stress över skolan på morgonen.

Så hela veckan nu så ska det bara finnas frukt i väskan. Och det känns inte som något större problem eller som något att stressa över..

 

While we're young.

publicerat i Musik;
 


Det här var min absoluta favoritlåt år 2010.
Vet inte om grabbarna spelar i bandet längre, 
men för två år sedan var dessa H E T A.

Älskar Oskar i slutet by the way.

Check it out.
 
 

Omaka par.

publicerat i Barnen, Denise, Kevin 6 år, Kläder;
Vi har tagit en dryg timma av vårat liv för att städa i lägenheten idag. Det behövdes verkligen. Så jag tog hand om strumphögen som har legat i vår hall under en längre tid i väntan på en make eller maka. Men dessa stackars strumpor har varit forever alone alldeles för länge att jag idag beslutade mig för att slänga dem. Det är inte precis så att vi använt oss av dem under ett halvår, så jag tvivlade på att vi skulle behöva använda oss av dem i framtiden också...

Fyrtiosju par strumpor utan make eller maka ligger nu i soporna, och en stor fläck i soffan i hallen som tidigare varit belamrad med strumpor är nu fläckfri. Underbart.
 


Ungarna dammsög och städade sitt rum. Andreas tog hand om köket och disken. Jag tog hand om hallen, vardagsrummet och skrubbade rent handfat och badkar. Så jädra skönt. Nu är det en vecka kvar till nästa städtillfälle. Om man bortser från att vi faktiskt städar hela tiden då.

29.

publicerat i Denise, Gravid;
Går in i en ny vecka idag.
Och jag orkar verkligen inte ta nya bilder med kameran på magen just nu, så istället får ni en tydligare bild av livet utanpå magen. Här är sparkarna betydligt mycket tydligare mot hur de var tidigare i veckan. Och denna film är givetvis helt dagsfärsk tagen för bara några minuter sedan, och hon lever fortfarande rövare i magen.

Det här är det bästa med att vara gravid, varje tecken man får från tösen.
Anledningen till att hon sparkar som en galning är att hon har hicka - (som vanligt) - och uppenbarligen måste "bestraffa" mig för det.

De tydligaste sparkarna kommer några sekunder efter att jag tagit ner mina händer från datorn.
Well, ni ser mest på vänster sida av min mage, nästan nere vid min arm.


 


2012.

publicerat i Denise, Onördigt;

Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr? Spenderade all ledig tid vid vattenrutschbanan.
Dog någon som stod dig nära? Nej, inte vad jag kan minnas.
Vilka länder besökte du? Sverige står mig tryggt om hjärtat.
Är det något du saknar sommaren 2012 som du vill ha sommaren 2013? Tror inte det.
Vilket datum från sommaren 2012 kommer du alltid att minnas? 26:e juli. Vi fick se vår brud i magen.
Största misstaget? Minns inte om det fanns några misstag.
Har du varit sjuk eller skadat dig? Fick ögoninflammation i början av sommaren som höll i sig jättelänge.
Bästa köpet? Alla förstora kläder från Röda korset, haha.
Vad spenderade du mest pengar på? Oj, minns inte.
Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket. Gröna lund med Kevin, bebisen och första sparken, discoåkningen på vattenrutschbanan...
Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2012? Oj, flera låtar. Dansa Pausa kanske. Nynäskillen som är med i gruppen har ju fått lagom mycket uppmärksamhet här hemma.
Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar? Mycket, mycket gladare. Även om det varit tufft många gånger.
Vad önskar du att du gjort mer den här sommaren? Spenderat mer tid med familjen och med vänner. Men jag har en förmåga att leva i min egna bubbla ibland. Spenderat mer tid i skogen. Finns inget mer rogivande.
Vad önskar du att du gjort mindre? Varit mindre gravidtjurig. Haha.
Hur tillbringade du midsommarafton? Med min fina familj hemma hos mina föräldrar med god mat och gott sällskap och med gamla grannar. Enormt trevligt.
Hur många förhållanden? Under året? Ett? Eller vad?
Favoritprogram på tv? Kollade nog inte på tv alls i sommras.
Bästa boken du läste i sommar? Läste nog bara barnböcker i sommras. Så inget jag lagt på minnet. Största musikaliska upptäckten? Pass...
Något du önskade och fick? Ja, massa kärlek från min familj, få se en frisk bebis och få se Kevin otroligt lycklig över att ha kommit över större delen av sin vattenskräck.
Något du önskade dig men inte fick? Nej?
Vad gjorde du första dagen på sommarlovet? Sommarlov? Jag minns inte vad jag gjorde min första lediga sommardag, säkert något väldigt ointressant.
Finns det något som skulle gjort din sommar bättre? Nej, 2012 blir nog ett svårslaget år det också.
Hur skulle du beskriva din stil sommaren 2012? Haha, jadu. Oversize kläder i största utbudet.
Vad fick dig att må bra? Min familj.
Vem saknade du?
Många av mina vänner.
De bästa nya människorna du träffade? Hmm. Jag vet inte om jag träffat någon "ny", person så. Men jag har fått upp ögonen för personer jag trodde var på ett annat sätt tidigare.
Sommarens hetaste? Mina grabbar.
Sommarens kärlek? Min lilla familj är alltid min största kärlek.
Sommarens besvikelse? Kalla starten på sommaren möjligtvis. Och att min mobil blev snodd. Morr.
Sommarens bästa? Regattan, familjen, alla sommarpromenader, mitt gömställe vid vattnet, vännerna och middagarna utomhus, klipporna vid ringvägen, Louise ankomst från Australien, Katarinas påhälsning från Göteborg, trampbåten med Ousman, Ultraljudet, Gröna Lund, skogspromenaden med Nettan... Måste man välja ett bästa tillfälle? Jag minns så himla mysiga saker från 2012.

 

Morgonens skratt.

publicerat i Kevin 6 år;
Ligger i ungarnas rum då Kevin kommer in och ska kolla på sina youtubeklipp om minecraft på datorn.
"Mamma, vilket språk pratar dem på?"
"Franska."
"FRANSKA? Men det finns väl inga datorer i Franskan?"
"Jo, det finns nästan datorer över allt idag och även i Frankrike."
"Men ligger inte Franskan i öknen?"

Jo, men visst. Nu har de bestämt sig för att Eiffeltornet ska stå här istället.

What doesn't kill you.

publicerat i Denise;
Fuck my dreams.

I natt var det sjukt jobbigt att sova. Jag gick från ena mardrömsscenariot till det andra.
Det började nog när jag vaknade mitt i natten av att jag hörde folk gå hem från krogen. Folk kanske tror att de beter sig som möss klockan två på natten, men i själva verket är de stora feta elefanter. Lagom frustrerande.

När jag väl somnat om så drömde jag att jag var påväg hem från krogen här i Sverige. Jag gick i en lång uppförsbacke och mitt i natten kommer det en hund med sin ägare i koppel. Ägaren släpper hunden på en äng bara en bit ifrån oss och hunden springer nöjd ut på ängen. I samma veva kommer det en hjort som fastnar i hundens koppel som hängt efter hunden och hjorten i sin tur släpar hunden flera meter med ägaren efter sig som försöker rädda sin vän. Efter någon minut dyker ett lejon upp och slukar både mannen och hunden med oss som åskådare.

Väldigt mysig dröm måste jag säga.
Tur att det var mörkt och kväll även i drömmen så att man inte såg så mycket.
 

Det sägs ju att; det man inte ser, det lider man inte av...

Tanken är att ni ska gissa.

publicerat i När kommer bebisen?;
Okej. Elin har tjatat på mig angående att ha en "gissningslek" om när bebisen kommer.
Till att börja med så är tjejen beräknad till den 29:e december 2012 enligt ultraljudet.

När jag väntade Kevin så var han beräknad till den 18:e februari men kikade ut den 12:e. Så chansen är stor att nästa bebis också kikar ut lite tidigare. Men nu är det som sagt upp till er att gissa, och inte mig.

Så vad tror ni?

Ont.

publicerat i Barnen, Denise, Kevin 6 år;
Jag har legat i sängen med en enorm smärta i korsryggen.
Hur tusan kan man få rådet att åka och bada i badhuset när man har foglossning. Det är inte ett dugg skönt att kombinera foglossningen med träningsvärk, inte alls. Jag tyckte inte att jag simmade så mycket, men även det lilla kanske är tillräckligt då min kropp är relativt otränad för tillfället.
 
Ungarna har fått klara sig själva under större delen av kvällen och kompisarna åkte precis hem. Så nu behöver jag inte känna lika stor skuld över att jag ligger i sängen längre, då det bara är våra barn som är hemma och som måste roas. För tillfället sitter kottarna och spelar på Wii:t.

Jag mofflade i mig en liten skål godis förut också, och bebis fick fnatt i magen. Sugar rush AB. Tillochmed Andreas blev konfundersam och undrade vad tusan bebisen höll på med. Hihi, men det är mysigt med liv och rörelse.

 
 

Från två till fyra.

publicerat i Barnen, Denise, Kevin 6 år;
Vi hade jättekul på badhuset.

Även om jag var väldigt uttittad så var det helt klart värt det. Jag menar - det är ju inte varje dag en dvärg kommer in i badhuset som är lika lång som bred... nej skämt å sido. Ungarna hade jätteroligt och badade på ordentligt under alla de timmar som vi var i badhuset. Jag gav upp efter ungefär en halvtimma. Då kände jag att det fick räcka för mig.

Men ungarna låg i poolen från strax innan ett till halv tre då vi gick hem. På vägen hem så fick vi sällskap av deras kompisar som de var och badade med, så vi gick från två barn till fyra. Nu sitter tjejerna och kollar film medan grabbarna kollar på youtubeklipp.

Min mobil gick sönder helt idag också. Men nu har jag fått låna en android av kompisarnas mamma. Helt underbart. Så nu har jag fått tillbaka den som jag hade innan, Xperia Mini Pro, lovely, så nu kan jag börja mobilblogga också. Inte för att jag är ett så stort fan av mobilbilder. Men... mindre press till att slösa tid framför datorn. Inte för att bloggen är något krävande, snarare tidsfördriv då ungarna mestadels klarar sig själva.

Ikväll blir det middag och godismys med fyra små badtrötta barn.
Me like.

Baddräkt.

publicerat i Bilder, Denise, Mat;
Det har nog att göra med att man är främmande med baddräkt.

Jag försöker inbilla mig det i alla fall. Jag har ju som sagt inte använt baddräkt sen jag var tio. Och att ta det steget tillbaka känns... smått vemodigt. Men den var riktigt fin, och den sitter fint på. Och jag visar varken bröst eller rumpa - då baddräktsmodellen är från nittonhundrafemtiotre, och har shorts och kort v-ringning. Så det är ju skönt. Till baddräkten fick jag också en morgonrock... eller något liknande, som man kan slå om sig när man tröttnat på att bada.
 
Ungarna äter lunch nu så att de orkar bada hela eftermiddagen. Jag borde nog också få i mig något, men känner att illamåendet står mig upp i halsen för tillfället.

Nästa gång blir det en halv omelett till frukost, minsann!


Säg omelett.

publicerat i Kevin 6 år, Mat;
Nu efter att ha stått i flera minuter och stirrat in i kylskåpet och insett att vi verkligen inte har någonting hemma annat än ägg, så kom jag fram till att man ändå kan göra ganska mycket med ägg. En ostomelett exempelvis.

Så nu ska jag ställa mig och göra omeletter till hela familjen.
Förhoppningsvis får jag upp Andreas i tid så att han får äta den varm också. Annars äter nog jag upp hans omelett också.
 
Summan av kardemumman då, säg omelett.
 

Lördagsmorgon.

publicerat i Barnen, Denise, Kevin 6 år;
Fybubblan,
va skönt det var med sovmorgon nu idag. En timma gör mycket för kroppen. Men nu har jag skickat upp barnen som sitter och kollar på barnkanalen. Riktigt mysigt. Nu sitter barnen och längtar och tjatar om att få åka och bada. Stackarna som måste behöva vänta till tolvtiden. Men den som väntar på något gott... (väntar alltid för länge).

De barnen som var hemma hos oss i veckan och flög helikopter ska även med oss till badhuset idag. Så det ska bli kul att inte bara ha våra barn där. Nog för att badhuset brukar svämma över av barn. Men inte så många som man känner.

Nu ska jag ligga och dra mig till klockan nio och så blir det en promenad till min mamma för att hämta ett busskort och baddräckten. Min mobil är ju trasig som sagt - så att köpa SMS-biljett är inte att tala om.


Bjuder på en bild av Kevins gubbe som han gjorde på fritids för några dagar sedan.
 

God natt.

publicerat i Barnen;
Det låter så himla mysigt nu när barnen sover.

Det är något harmoniskt över sovande barn. Man blir lugn av det själv på något sätt. Det är riktigt skönt att ha familjen samlad igen i alla fall. Andreas dotter har jag ju inte sett på över en månad då de sov hos Andreas syster förra gången hon var här. Och det händer så himla mycket på så kort tid i den här åldern som de befinner sig i just nu.

Ungarna var helt utslagna när de skulle sova idag, men innan de somnade så frågade de massa frågor om hur länge man måste stanna på sjukhuset efter att man fått en bebis bland annat. Så kul att de är intresserade. Jag svarade att vissa får åka hem redan samma dag medan andra får stanna några dagar. Och påpekade att doktorn måste titta till så att både bebisen och mamman verkligen mår bra innan han kan skicka hem dem.

Barnen höll med om att det var viktigt att ingen var sjuk. Man kan ju bli smittad av bebisbakterier, och det ville man absolut inte bli. "Det är lika farligt som killbaciller nog", svarade Andreas dotter. Och Kevin intygade att tjejbaciller också var jättefarligt. Haha. Sötnosar.
 
Gullungarna. ♥
Så stora i tankarna men så små i kropparna.

Familjemys.

publicerat i Barnen, Denise, Kevin 6 år;
Kvällen spenderades med familjemys.

Alvin och gänget 2 går på sjuan för tillfället. Så kvällen spenderades framför halva den filmen med en popcornskål, tills dess att ungarna blev för trötta för att orka se mer. Så för ett tag sedan slängdes dem i säng tillsammans med en kort historia om Mozart. Både Kevin och Andreas dotter blev fascinerade av vad Mozart hade hunnit med under sitt korta liv så i morgon blir det till att lyssna på klassisk musik till frukost.
 
I morgon på förmiddagen ska vi även åka till Ösmo och bada i badhuset igen. Det är viktigt för Kevin att lära sig bli säker med vatten då han varit orolig innan, så det är bäst att öva nu innan vi får fler barn att behöva hålla koll på. Även om vi troligtvis kommer fortsätta åka dit när lillan är född men det är viktigt att någon av oss kan se till barnen i poolen om något skulle hända.

Så imorgon ska jag också bada. Hemska tanke. Men jag har lovat barnen och mig själv att jag ska visa mig i baddräckt då min bikini inte är att tala om... Min mamma är så snäll och lånar ut sin gamla baddräckt, som hon troligtvis bara använt en gång, i provhytten på affären.
 
Men det ska bli mysigt att hitta på någonting, hela familjen.
 
 
 

Det blommar.

publicerat i Denise, Vardag.;


En vas full av Germini och rosor stod på diskbänken imorse. Andreas hade fått flera blommor över sedan gårdagens aktivitet och jag blev den lyckliga ägaren till dessa då. Jag stuvade om bland blommorna blommorna, klippte ner dem och satte dem i småvaser istället för en stor. Så nu har vi två fina vaser ståendes ute i vardagsrummet och en i ungarnas rum. Det behövs verkligen lite färgklickar i tillvaron.

Och blommor är väl lite som vardagslyx nu när det lider mot höst.

Och Gerbera och/eller Germini är mina absoluta favoritblommor.
 

På önskelistan.

publicerat i Gravid;
Jag klickade runt bland massa barnsidor och fann en Umami Taste teaser. Helt normalt, tänker ni. Men faktiskt!
Tänk så smidigt när donnan blir så stor att hon kan börja smaka på allt gott som livet har att erbjuda annat än mammas bröstmjölk, då kommer verkligen en Umami verkligen komma till nytta.

Så - tänker ni. Vad är en Umami taste teaser?

Jo, det är en napp som man kan fylla med mosad frukt eller grönsaker. Så att man utan att behöva oroa sig för att det ska få i sig saker som sätter sig fel i halsen. Underbar uppfinning...
Så om det är något utöver kläder som vi (jag i alla fall) önskar oss just nu så är det just denna!
 

Min sötnos.

publicerat i Kevin 6 år;
Igårkväll innan Kevin skulle sova så sa jag åt honom att han skulle städa sitt rum då det låg Legobitar över hela golvet. Han - som vanligt, suckade och stånkade över att behöva göra det ensam.

"Men om du börjar plocka så kan jag hjälpa dig Kevin." blev mitt förslag.
"Nej... jag får ta bort röran själv. Du är gravid - du ska inte krypa runt på golvet mamma!"
Aww

Så han plockade upp allt lego själv.
 

Fredag?!

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
I natt hade jag så sjuka drömmar så det inte var sant.
Jag är nästan mer trött nu än vad jag var när jag somnade. Men det roligaste är att jag knappt minns vad jag drömt. Jag minns bara känslan som jag fick när jag drömde om det. Heltmysko.

Kevin ligger i ett bad nu på morgonen och jag har som vanligt placerat min rumpa i soffan. Visst är det fredag idag? Jag känner mig helt dagvild och snurrig på köpet. Men igår var det torsdag, så det känns konstigt om det inte skulle vara fredag idag. Kevin har alltså idrott idag. Måste - komma- ihåg- idrottskläderna. Och frukten.
 
Nu ska jag fixa frukost.
Kevin ville ha en mjuk smörgås med potatismos på.. helt normalt i know.
 

Paketpris!

publicerat i Denise, Gravid;
Jag älskar mat. Men inte på returen.

Höll på att spy av att jag spydde idag. Makes total sense, doesn't it?!
Jag käkade otroligt lite just för att jag kände mig illamående. Så jag och Kevin åt middag på assietter istället för på stora tallrikar för att lura kroppen. And I sure did. En deciliter potatismos och fyra köttbullar och en liten sked lingonsylt var allt som behövdes för att jag skulle lägga en pizza i toalettstolen.

Börjar tröttna lite nu på att vara gravid. Med alla smärtor och alla problem som "hör till".
Vem som helst kan få byta med mig. VEM SOM HELST!
Någon?

Snälla...!
 

Vad som ingår i detta schyssta paketpris.
- En mage som växer mer och mer.
- Fötter som "petar" dig i midjan
- Foglossning.
- Ryggsmärtor.
- Illamående.
- En förminskad kissblåsa.
- För små kläder.
- En för stor jacka.
- Lite skavsår här och där.
- Svullna ben och fötter av vattnet.
- Förminskad vänkrets.
 
Något för dig?

Kick it.

publicerat i Denise, Gravid;


En kort film från nyligen då bruden levde rövare i magen. Det tråkiga är dock att hon slutade leva rövare och istället bara sparkade då och då, men om man tittar på magen så ser man hur den ibland hoppar till av hennes sparkar.

(Notera också hormonranden som går under hela naveln, såg den först nu)

 

Skolsnack och lite smet.

publicerat i Denise, Kevin 6 år, Skola;
Kevin är hämtad från skolan och sitter och kollar på barnkanalen samtidigt som han äter upp resterna av min marängsmet som jag gjorde tidigare idag för att dämpa mitt sötsug.
Själv har jag legat och zappat på tv:n hela eftermiddagen, om man bortser från de få minuter som krävdes aktivt av mig då jag för hand vispade äggvita och socker till ett tjockt skum. Känns som sagt som att livet går efter TV- tablån vissa dagar. Men det är mysigt det också.

Vi har fått en kallelse till utvecklingssamtal för Kevin nu i oktober. Spännande att höra hur det går för honom i skolan då han inte säger så mycket om det själv. Men trivs - det vet vi att han gör då han talar gott om alla fröknar och fritidspedagoger, samt sina klasskompisar. En sak som Kevin dock är superdålig på är namnen på sina klasskompisar. Hälften av dem har han ingen aning om vad dem heter...

Men jag antar att man inte kan vara bra på allt här i världen, haha. Och namn - ja det är väl ganska svårt när jag tänker efter.
 

En gammal bild på mig och min stora kärlek i livet!

Prosit.

publicerat i Denise;
Snäppet värre än att vara förkyld och nysa är att nysa med en halvtuggad mjuk smörgås i munnen.
Om ni undrar vad jag ska göra idag så måste jag skrubba vägg, bord och golv i vardagsrummet.

Livet är precis som det ska vara...
 
 

En kul kulpåse.

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin blir så stolt så fort han fått någonting.
Igår när vi gick hem från skolan så tog vi vägen in vid Röda korset för att se om vi kunde fynda någonting. Jag hittade två barnböcker i Disneyserien. En om Ferdinand och en om Ringaren i Notre dame, som vi inte hade tidigare. Och en krona styck för böcker känner i alla fall jag är förekomligt pris. Det känns nästan som man tjuvar dem på böcker när man ibland laddar upp med ett fkertak pocketböcker och endast  betalar en tia för dem.

Kevin då, han hittade en kulpåse full med kulor för strax över tjugolappen. Och på skolan är det i leksaksväg endast tillåtet att ta med sig kulor om man skulle vilja spela kula på rasten. Så idag fyllde han kulpåsen, näst intill på brädden och skulle prompt ha med sig två kilo kulor i ryggsäcken, och promenerade stolt iväg till skolan, böjd som en pilbåge då ryggsäcken vägde X antal kilo för mycket.
 
Och sekunden vi kom innanför dörrarna till skolan så drog Kevin åt sig grabbarna som en magnet för att visa sin nya kulpåse. Ord som "WOW va tuuungt" och "VA! Va många kulor!" hördes ljudligt i korridoren och man kunde se Kevins mungipor le lite extra.

Idag vet nog alla vad Kevin ska göra på rasten i skolan...
 

Barnens bästa.

publicerat i Kevin 6 år, Musik;
Dessa böcker är både mina och Kevins favoriter när vi ska läsa på kvällarna.
Igår läste vi historien om hur Sebastian Bach påbörjade sin karriär som kompositör, och ikväll funderar jag starkt på att läsa samma historia om Beethoven. Det är alltså bok nummer 10 vi är inne på nu. Musik!

Detta är bokserien barnens bästa från år 1989! Så här i skrivs det om allt från gramofoner till bandspelare.
Stora kontraster mot nu? Svar, ja!
Kevin undrar fortfarande vad bandspelare är för något.

Underbara musik.

publicerat i Musik;
Red - Already over.
Red - Pieces
Mc. Fly - Don't stop me now.
Sum 41 - Pieces
Sum 41 - Still waiting.
 


Pearl Jam - Just breathe
Robyn - Giving you back.
Kevin Kline - Alice's song
Hello Saferide - Anna
 

Hello Saferide, Montt Mardié - Pretenders
Oasis - Wonderwall
Guns n' roses - November rain.
Erik Hassle - Don't bring flowers after im dead.
The fray - How to save a life.
 
 

Egentid

publicerat i Denise;
Då blev det knäpptyst här hemma.

Alla barn har åkt hem. Kevin och Andreas gick upp på utsikten för att rigga ljus för en kommande aktivitet för Andreas imorgon och här sitter jag - ensam och myser av tystnaden. Man är verkligen inte bortskämd med egentid. Det är så illa ibland att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag vill så mycket - men det blir oftast bara att man blir apatisk och inte orkar med någonting. Det är nu jag ska passa på att bada och pyssla om mig själv, eller ringa någon kompis som jag annars inte pratar med, eller gå ut och fika och passa på att vara fri - Istället sitter jag här och gör - ingenting?

Men jag gillar det också. Det är mysigt att för en gångs skull göra - ingenting.
 
Bebisen har varit helt rabiat idag. Hon har hickat flera gånger och blir förbannad på hickan vilket resulterar i en arg bebis i magen. Måttligt irriterande när hon har boxningsmatch med min kissblåsa. I och med hickan som hon haft så har jag fått en ihållande halsbränna, så jag har tuggat massa Gaviscon, det är tur att dem är goda i alla fall, haha.
 
 
 

Saker jag inte tål.

publicerat i Denise;
Hon den där Hollywoodfrun som påstår att Gud vill att hennes dotter ska kräkas under en skönhetstävling. Jag kräks desto mer på att hon får så himla mycket uppmärksamhet här i Sverige. Vilken människa. Jag vet inte om TV3 valt att förvränga henne så som de vill att hon ska framstå, eller om hon verkligen är sån som person. Men jag blir sjuk av att se henne. Och om det nu är TV3 som förvrängt henne så tycker jag mest synd om henne.
 
Jag tål inte heller alla negativa nyheter på alla nyhetssiter. Mobbning gällande vilken ras man är, barn som blir kidnappade, misshandel och migrationsverket som skickar ut folk till höger och vänster. Kan det inte finnas en nyhetssida med bara glada nyheter? Sånt man blir glad av. En Svenska hjältar- nyhetssida där man kan få hopp om mänskligheten igen.

I wish.
 
 
 

Inomhusflygning.

publicerat i Bilder;


Helikoptern är nog främst en leksak för killar. Vi tjejer föredrar nog fortfarande Barbiedockor.

28.

publicerat i Gravid;
Snart går jag in i vecka 29. Okej, först på söndag men som det är just nu går dagarna och veckorna skrämmande fort. Jag kan inte riktigt föreställa mig att det är mellan tio till tretton veckor kvar till vår vardag kommer se helt annorlunda ut. Till vi ska välkomna en ny familjeliv in i vårt liv. Det känns så overkligt på något sätt. Det är inte bara jag och Andreas som ska lära känna detta nya liv, utan det är alla vi känner som ska lära känna henne. Och framför allt storebror och storesyster.

Jag hoppas tiden går fort fram nu. Dels för att jag har så ont och dels för att vi längtar så in i norden efter det nya lilla miraklet som ska behöva stå ut med oss resten av sitt liv.

Vi längtar.

Lego Batman

publicerat i Kevin 6 år;
Kevin är hemma från skolan nu.
Det är en enorm dimma som lagt sig över Nynäshamn. Det känns nästan som att regnet ligger i luften och väntar på att få blöta ner folk med sin plötsliga närvaro. Så jag beslutade mig för att hämta Kevin tidigare från skolan. Hans kompis och pappa kommer över snart för att flyga helikoptern med Andreas och Kevin. Spännande sysselsättning för grabbarna nu när vädret inte är de bästa.

Kevin placerade sig framför Wii:t och började spela på det spel han fick när vi var på Heron i lördags. Hans val blev nämligen Lego Batman. Han älskar alla legospel då han både har Starwars och Indiana Jones som han näst intill klarat ut. Jag personligen har inte samma spelhjärna som Kevin och har knappt någon aning om hur man startar igång spelen.

Det där är Kevins hörna, till hundra procent.

Liten överraskning.

publicerat i Barnen, Denise, Kläder;
Stack hem till mamma och pappa nu på morgonen för att ta reda på vad mamma kunde ha tänkas köpt till mig och barnen. Jag fick en supersnygg oversize Parkas - jacka som jag förhoppningsvis kommer kunna ha under hela min tjocka period. Det roligaste är att jag drunknar i den, då den sträcker sig ned ända till knävecken. Men den kommer jag troligtvis bo i under hela vinterperioden tills dess att den lilla tittat ut.

Men jackan gör sig verkligen inte rättvis på bild, eller så är det jag som är en otroligt dålig hobbyfotograf.


Ungarna fick också nytt.
Bebis fick en overall med tillhörande tofflor och vantar, en kofta och ett par söta ministrumpor i storlek 10/12. Helt sjukt små, så nu hoppas jag att bebisen ärver mina dåliga gener i början så hon inte redan från start vuxit ur dem.

Kevin fick ett par väl behövliga vinterkängor som han kan ha hela vintern. Helt sjukt att jag och min son snart delar skostorlek, då han redan använder storlek 32.


Andreas dotter fick en ny vinterjacka, en kofta och passande tjockare leggings till jackan. Hon kommer bli så himla höstfin nu.
 


Toalettbesök i england?

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
Nu börjar jag få rätsida på min stressade morgon. Kevin äter frukost, barnkanalen står på TV:n och jag ligger helt död i soffan. Precis som det ska vara.

Jag har även hunnit kolla igenom Kevins schema i skolan, och ingenting speciellt måste med till skolan annat än frukt. Win!
 
I natt när jag skulle gå upp med Kevin så snackade han i sömnen. Han har fått en tendens till att göra det nu mer. Så himla sött.

"Kevin? Vakna hjärtat!"
"Vänta!"
"Okej, försök vakna nu då, så går vi och kissar".
"Men det ska finnas kanelbullar här också".
"Okej! Kevin, jag kommer lyfta upp dig ur sängen nu så att du vaknar."
"Hello, svarta bullar. Black bullar"

Haha, jag höll på att dö av garv, speciellt när han började mummla något mer på "Engelska" som var helt ohörbat.
 
 

Ibland kan det fina, göra en besviken.

publicerat i Denise;
Min "bror" Ousman som verkligen är som en riktig bror för mig - skickade precis ett SMS med texten:
"Älskar och saknar dig syster, längtar efter ungen fast jag är jättedålig på att höra av mig".
Jag som har en trasig mobil, trodde först att det var min syster som skickat SMS;et och blev jätteglad. Sen kollade jag upp nummret och insåg att det "bara" var Ousman.

Min storesyster och jag tappar nämligen kontakten titt som tätt. Nu har vi inte talat med varandra på två år, vilket verkligen tär på mig även fast jag självmant nästan valt att ta avstånd. Ousman som jag lärde känna genom min syster som tioåring ställer alltid upp för mig, vilket jag är så otroligt glad över. Och han är verkligen det där syskonet som jag aldrig fick! ♥

Men ibland blir jag besviken över att inte höra något från min syster.
Men hon är nog lika besviken över att inte höra något från mig...

Men blod är inte alltid tjockare än vatten.
 

My brother from another mother.

Magnus Ugglas supehit passar in i den här rubriken.

publicerat i Denise, Gravid;
Ska det gå tillbaka till början av graviditeten nu?

Från och till mådde jag illa i början av graviditeten. Men det förstår man ju med alla dessa hormoner och allt nytt som kroppen ställs inför, jag köper det. Och jag köpte att jag spydde några gånger fram till vecka sexton. Det var ingen big deal, speciellt då det inte hände varje dag utan mer då- och -då.

Men nu när jag är i vecka 28 så ska jag väl inte börja må illa igen? Idag fick jag kväljningar av ingenting när jag gick på skolgården och skulle lämna Kevin. Helt normalt. Sen höll jag på att spy när jag gick in i vårt nystädade kök. Också normalt beteende. Jag kunde inte äta middag för att jag mådde illa och kräktes nästan när jag skulle göra mina övningar som sjukgymnasten tilldelat mig. I flera dagar har jag haft den här illamående-känslan och den kommer och går, precis som i början av graviditeten.

Först trodde jag att det handlade om något jag ätit. Men nu förstår jag att fallet inte är så.
Min unge vill få mig att banta helt enkelt. Men hon kommer få ett hårt motstånd då jag inte kommer ge med mig.

Eftermiddag i Nynäshamn.

publicerat i Barnen, Denise, Gravid, Kevin 6 år, Kläder, Mormor och morfar;
Jag somnade stenhårt i två timmar och vaknade några minuter innan Kevin skulle hämtas på skolan av att alarmklockan ringde. Jag hade verkligen inte planerat att sova så länge, men jag antar att kroppen bestämmer, och  jag får anpassa mig och lyssna.

Med stressen i halsen och huvudkudden näst intill kvar i ansiktet, så sprang jag iväg till skolan och hämtade upp Kevin. Andreas kom och mötte oss på vägen och vi promenerade direkt till affären för att köpa frukt till Kevin för resten av veckan i skolan. Nu har han käkat morötter dessa två dagar för att vi har varit slöa och inte orkat handla. Haha. Men tack och lov så uppskattar han morötter nästan mer än frukt.

Direkt efter handlingen så gick jag på och gjorde det sista i garderoben, så nu är allt klart där inne. Hurra! Mina kläder är fyllda i hyllor och fack, alla lakan och handdukar är på plats i den gamla garderoben och gardinerna är gömda - då jag helst vill slippa se dem för huvud taget.

Min mamma ringde i samma veva som jag pysslade och sa att hon fyndat lite till mig, Kevin, Andreas dotter och bebisen. Men jag har så ont idag så jag får helt enkelt ta reda på vad det är först i morgon, trots att jag hatar att vänta...

Men min mamma är underbar hon. Och min pappa är lika underbar han. ♥
 

Allt är Andreas fel.

publicerat i Denise, Gravid;
Andreas bad mig ta en promenad med honom ner på stan tidigare idag. Så strax efter elva kom vi iväg. Med mina myrsteg och med min smärta så tog det några timmar att ta sig fram och tillbaka. Vi hann i alla fall äta en ordentlig lunch på subway, jag åt en trettio centimeters Italian BMT lunch medan Andreas föredrog en lunch på ynka femton centimeter. Japp, jag är matvraket i vår familj.

Men nu har jag så sjukt ont i bäckenet att jag placerat mig på soffan i ungarnas rum måste dock ut i köket och käka någon alvedon innan... För min förhoppning ligger i att jag kan jag somna här i några timmar så att jag känner mig utvilad. Behöver nog verkligen ta igen några timmars sömn.
 
Men bara för att jag ska må bättre så är allt Andreas fel.
 

I-landsproblem.

publicerat i Denise;
Något som är lite jobbigare än att få popcornskal mellan tänderna är att få popcornskal i halsen som vägrar försvinna. Yep, that just happened to me.

Hostattack AB, kväljningar och tårkanaler som öppnar sig.

Men det är helt klart värt det, det är ju smörpopcorn.

På plugget.

publicerat i Kevin 6 år, Skola;
Nu är Kevin lämnad på skolan.
Varje gång man möts av hans pedagoger eller fröknar så skiner man upp. Det är svårt att inte gå där ifrån med ett leende på läpparna. Dom är alltid så positiva och sprudlande och det märks tydligt att yrket som fröknar är som gjutet för dem. Och Kevin trivs som fisken i vattnet och då är det svårt att inte trivas som förälder.

Någon dag ska jag ta och vara kvar en hel skoldag för att se hur det går till. Det bästa med sexårsverksamheten är nämligen att de vill att föräldrarna gärna stannar en stund, eller en hel skoldag om det går. På dagis var det lite tvärt om. Ju fortare man lämnade desto bättre.
 

Vem har lekt med min klocka?

publicerat i Denise, Kevin 6 år;
Någon måste ha dragit ett skämt med mig.

Igårkväll när jag gick och la mig så ställde jag klockan på midnatt för att gå upp med Kevin. Och jag skojar inte, jag hann inte ens blunda innan klockan var tolv. Sen ställde jag om klockan till fem och lika så där så var det någon jävel som drog i klockan så tiden gick sjutton gånger så fort som den ska. Vanligtvis brukar jag vakna några gånger under natten och minnas alla drömmar jag drömt om. Men i natt minns jag ingenting. Jag vet dock att jag drömt någonting men kan inte längre minnas vad det var.
 

Kevin är också otroligt trött och svår att väcka idag. No big deal liksom. Vi ska bara vara på skolan om fyrtiofem minuter, och här sitter jag och komponerar ett helt meningslöst blogginlägg.

But you like it.

Gräs-soppa.

publicerat i Kevin 6 år;
Har legat hela kvällen och mofflat i mig popcorn nu efter att Kevin somnat. Fråga mig inte varför han valde att somna med sina hörselskydd på, men sött var det i alla fall när jag väl upptäckte det,  (nej vi har inte haft musik på, inte hammrat eller möblerat om ikväll). Men ungen har sina idéer för sig ibland.

Idag till middag blev det stuvad spenat och stekt potatis. Kevins första kommentar var,
"Åh mamma, blir det gräs-soppa nu igen?"
Som om att vi äter gräs ofta, haha.

Mitt största problem just nu är alla popcornskal mellan tänderna. Sånt gör mig vansinnig, trots att jag borstat tänderna två gånger nu ikväll så finns det ändå skal kvar. Det är verkligen så himla dumt att äta sånt på kvällen. Så jag funderar starkt på att äta det till frukost i morgon också... efter att jag lämnat Kevin på skolan.

Han ska iväg och bada i badhuset imorgon vid tio i åtta. Så vi ska försöka vara på skolan redan vid halv åtta snåret. Wish me luck. För jag vet hur stressad jag kommer känna mig i morgon när Kevin inte kommer lyssna på ällt jag ber om...
"Mamma, nu har du tjatat alldeles för mycket. Jag får huvudvärk av dig." Har blivit en standardreplik på morgonen från Kevins sida.
Han har alldeles för mycket energi på morgonen helt enkelt.

H Ö S T

publicerat i Bilder;

När killarna var ute och lekte med helikoptern tidigare idag så passade jag på att leka lite med kameran. Färgerna från träden är helt otroliga just nu.
 
 

Hur reagerar din chef?

publicerat i Värt att tänka på.;
Min kusin berättade den skönaste reaktionen ever från en chef - när han får veta att en anställd snart ska bli förälder.

Min kusin har fått veta att han ska bli pappa och känner en skyldighet att meddela chefen det hela. Han går in till chefens kontor och sätter sig och småsnackar lite och smäller fram nyheten om att han ska bli pappa.
Chefen i sin tur stirrar på min kusin och får fram; Du vet att den här ungen är din då va?
Min kusin skrattar och förklarar att hans fru är lika förväntansfull som honom och att de längtat i flera år efter ett barn.
Men ungen är din, fortsätter chefen.
Ja men visst, klart den är - skrattar min kusin - fortfarande ovetande om vad tusan chefen snackar om.

Ja men se det så här, fortsätter chefen. Du går på en tågperrong och får syn på en betalmaskin med choklad. Du stoppar i ett mynt och förväntar dig att få din chokladbit på en gång. Men den här betalmaskinen är enormt seg och den tar nio månader på sig att producera en chokladbit, men när den väl kommer ut så är den perfekt. Men nu till avslutet - ser du nu chokladbiten som din eller som maskinens?

Tystnad uppstår...
 
Så kvinnor, vi är bara maskiner.
 
 

Helikopterfärd.

publicerat i Bilder, Kevin 6 år;
Detta har killarna sysselsatt sig med nu en stund på eftermiddagen. Spännande grejer för en sexåring att få styra en helikopter - eller vad man nu ska kalla den där grejen - med hjälp av mobiltelefonen.

Det här med smärta.

publicerat i Denise, Gravid;
Jag kommer precis från sjukgymnasten. Köpte på mig ett elastiskt stödband man ska sätta runt magen och fick tips på några övningar jag ska fortsätta med under fortsatta graviditeten. Som att gå korta steg och korta promenader. Sure... hade jag haft bil så hade det varit otroligt korta promenader och med mina korta ben är det svårt att ta långa steg, men come on. Jag vill gärna kunna ta mig framåt när jag går.

Måste börja leka med vår pilatesboll också tydligen. Jag som hatar den där jävla bollen som bara är ivägen när man ska in i något rum. Epic fail.
 
Det lustiga är att sjukgymnasterna alltid undrar hur smärtan i kroppen känns.
"Kan du beskriva smärtan?"
"Ja, den är abstrakt?"
"Men hur känns den?"
"Den gör ont?!"

Haha, lätt att förklara för någon om hur min smärta känns känner jag...
 
 

Sånt där fint stödband fick jag i alla fall köpa... fast ett grått.

Måndag.

publicerat i Denise, Vardag.;
Usch vilken måndag.

Nummer ett. Det regnar. Inte lite utan näst intill öser ner. Got to love it...
Nummer två. Jag måste gå ut i skiten då jag både ska till skolan med Kevin och vidare till sjukgymnasten.
Nummer tre. Jag har äckligt ont just nu vilket gör att jag kommer ha svårt att promenera snart.
Nummer fyra. Jag höll på att försova mig men har uppenbarligen en duktig tjej i magen som vaknar samma tid varje dag och sparkar till dess att mamma vaknar.
Nummer fem. Det är måndag. Behöver jag säga mer?