Jag vet hur det känns.

publicerat i

Jag vet hur det känns när tårarna inte går att stoppa längre. När man söker en folktom plats för att i ensamhet kunna låta paniken ta över kroppen. Jag har stått inlåst på toaletter så många gånger för att paniken kommer över mig. Den går inte att stoppa. Mina känslor går inte att stoppa. Allt sköljer över mig som en flodvåg. Ångest. Depression. Minnen. Sorg. Saknad. Frågor och förundran. 


Allt. På. En. Gång. 

Jag kan inte prata om det där och då. När det väl bryter ut. Jag gör allt i min makt för att svälja det. Svälja ångesten och gråten. Tänka på något som gör mig stark, för att sedan begrava allt i mig igen - och vänta på nästa attack, och nästa. Och nästa. 

Jag är rädd för att ta itu med mina problem. Rädd för att belasta dem på någon annan. Rädd för att personer ska ändra uppfattning om mig. För jag har sidor av mig själv som jag inte tycker om. Sidor av mig själv som jag gör allt i min makt för att gömma och glömma. Men ibland dyker dem upp. 

Jag gråter ikväll. 
Inte för att jag är ledsen.
Utan för att förhindra mig från att bli det i framtiden okontrollerat. 

Hon tar efter

publicerat i

Jag är så stolt över Julie. Hur hon inte tar konflikter med andra barn som är mindre än henne, utan hur hon visar respekt och omtankte för dem, eller helt enkelt lämnar platsen om osämja skulle uppstå. 


Hon är vuxen i sitt tänk, i en så liten kropp och jag är så tacksam för sättet hon aggerar i utsatta situationer. Hur hon är omtänksam mot de mindre och tillåter dem att närvara i leken. 

Jag har lärt båda mina barn att hjärtat inte sitter i vilken hudfärg, kroppsform, hårfärg eller valet av kläder någon väljer att bära. Att alla är värd samma chans, till dess att personen visat att den inte förtjänar det. 

Dream big

publicerat i

Jag kan inte sova. 


Vissa nätter känns livet pest och pina. Det känns som dagarna bara går i repris med varandra och att motivationen till att gå upp ur sängen är lika med noll.

Men inte nu. Nu kan jag inte sova på grund av min eufori. Min lycka över att saker går min väg, men med en liten oro över att saker kan vända tvärt. 

Idag fick jag två nya soffor, som jag älskar. Dem står lite malplacerade i mitt vardagsrum för tillfället, då dem blev hitburna vid tio ikväll. Så om-möbleringen sker först imorgon.

Imorgon börjar även Kevin i femte klass. Helt galet så fort tiden rusar. Jag är fortfarande 22, check på den. 

Jag har hittat en ny körskola som jag ska lägga pengar på, 10.000 för tjugo körlektioner. Jag får ett par körskoleböcker av en kompis kille. NU JÄVLAR KÖR VI! 

Jag måste få tummen ur arslet. 
Think outside the box, dream big!