Rekreationen är över...

publicerat i

Jag har kommit hem nu. Och det har visat sig vara på både gott och ont. Jag har saknat mitt. Längtat efter det självklara. Rena kläder. Mitt badkar. Mitt kylskåp. Men samtidigt har jag levt hur bra som helst. Snålt om inte annat. Under hela juli månad har jag inte gjort av med ett korvöre. Jag tappade bort mitt kort i samband med att jag kom ut till almåsa så det har kanske inte varit så konstigt. 


Alla måsten som jag skjutit på behöver jag helt plötsligt ta tag i. Men jag har fått ny energi till att ta hand om det också. Mitt jobb den senaste månaden har varit så givande och så otroligt varierande att det utan tvekan varit värt det. Jag är så glad att jag åkte ut och spenderade sommaren med alla synskadade - trots att det ibland varit emotionellt svårt med vissa avsked. 

Jag är så otroligt tacksam över Almåsa. Det är ett av få ställen som står mig varmt om hjärtat. 

Jag har fått en ny förebild.

publicerat i

Idag har jag mått så dåligt. 

Jag har luckrat upp saker som jag grävt ner alldeles för djupt. Jag har pratat och öppnat mig så djupt jag orkat inför en person som jag känner mig trygg inför. Vissa saker som jag inte nämnt om för någon.

Jag behövde lätta på trycket. Ventilera mig. Tänka på mig själv en kort stund. Det är så lätt att ta emot andras problem och strunta i sina egna behov. 

Jag har fått en ny förebild. En person som jag tänker lite extra på när det känns som jag är ute på djupt vatten och tycker mitt liv känns tufft. En person som berört mig till tårar fast jag knappt känner personen i fråga. 

Jag spenderade eftermiddagen i skogen. Med hörlurarna i öronen, kvällssolen i ansiktet och naturen som omfamnade mig. 

Jag gick i täta snår bland ormbunkar, klättrade i berg och tog mig fram över breda ängar. Tillslut stängde jag av allt ljud och lät skogen och naturen säga sitt. Där satt jag i 45 minuter, mitt i ingenstans innan jag tog mig ner till vägen igen och vidare till strandhuset och bastun. 

Tack livet - för att du finns. 

Bland paddor och prinsar.

publicerat i

I vår stentrappa som leder ner till receptionsbyggnaden så bor det en padda. Han märks inte av på dagen. Men varje kväll, runt midnatt så tittar han ut och hälsar mig välkommen till mitt rum. Jag är helt övertygad om att han är min blivande prins om jag lyckas kyssa honom.


Han är bara skygg. Men jag ger honom tid, han är ju snubbe.. 

Jag har flyttat in i min stuga nu. Igår var första natten här. Jag sov kanske tre timmar i djupsömn och resten låg jag vaken för att ta in alla ljud. Att ligga ensam. I en mörk stuga. I en skog... man är inte kaxig alltså. 

I natt sover Alvin, en sjuttonåring sommarjobbare med mig i ett rum i anslutning till mitt. Jag blev nästan lite lättad av att han behövde sova över, då kanske jag lyckas somna in snabbare. 

Imorgon är det familjevecka på hotellet, vilket innebär sjukt långa dagar. Bara den här veckan ger mig 80 timmar. Nästa vecka lika så, typ. Och den avslutande veckan också. 

- hejdå juli. 
Välkommen utlandssemester. Varsomhelst.  

Mensvärk från helvetet

publicerat i

Vad fan händer?


Jag har fått världens mest ihärdiga mensvärk. Jag har inte känt av någon mensvärk på... ca 12 år. Innan jag fick Kevin. Men idag ska det fan vara riktig pain in the ass. Eller pain in the stomach rättare sagt. 

Jag mår illa och kallsvettas. 

Det är sjukt. Jag har typ aldrig känt så här. Å andra sidan slutade jag med preventivmedel  för två månader sedan. Det är också första gången kroppen är utan hormoner på riktigt - på typ tolv år om man bortser från att jag varit gravid och därför pausat med dem. Så det kanske finns förklarliga skäl till att jag mår som jag gör. 

Det kanske finns anledning till att ta mina minipiller trots allt. 

Flygplansljud, språk-kurs och storstädning

publicerat i

Jag har sovit skitdåligt inatt. 

Jag vet inte vad det var som orsakade att jag vaknade varje gång ett flygplan flög över mig i natt. Vanligtvis låter det ingenting - men i natt lät det vansinnigt högt. Så att vid två tillfällen var jag tvungen att gå ut på balkongen för att kolla så att planen i fråga inte nuddade trädtopparna utanför min balkong vid ett och kvart i två i natt. Men jag såg inga plan, utan hörde dem bara. 

Kan det vara luftfuktigheten som leder ljudet extra bra? Med tanke på att det var tjocka moln på himlen igårkväll så borde det vara en av anledningarna.

Julie vaknade halv åtta imorse och beslutade sig för att ha språk-kurs via youtube, innefrån Kevins rum hörs nämligen hur hon härmar en youtubefilm med ord som "Yellow... Red... Blue (låter något i stil med bleaw när hon försöker sig på engelsk accent som i filmen - så sött).

Idag SKA jag ta hand om mitt kaos här hemma. Har varit alldeles för trött och för seg för att ens titta på det. Men jag MÅSTE verkligen komma någonstans idag. I alla fall med vardagsrummet och min garderob. Kevins rum är det inte lika akut med. 

Så... nu vet ni vad jag har och göra idag ♡