Problem är till för att lösas.

publicerat i

I ett försök att försöka dempa min ångest så har jag börjat skriva mer. På papper. Här på bloggen. Genom bilder, både instagram och snapchat. Jag döljer inte längre mina känslor. Allt för att beskriva hur jag mår - och därför bekräfta mina känslor och förhoppningsvis kvävs dem tillslut och lämnar mig i ett neutralt tillstånd. 


Låter kanske lite flummigt. Men jag har väl mer eller mindre sett det som min typ av terapi. 

Jag har insett att jag inte kommer leka mer med mina känslor. Speciellt inte dem som är avgörande för mitt välmående. Hungerskänslor, trötthetskänslor, humör - det är jag kanske inte lika noga med. Men när det kommer till huruvida min hjärna och mitt hjärta sammarbetar, där stannar jag till och är mer uppmärksam. 

Skam den som ger sig. 
Men tids nog mår jag också bra. Sex timmar kvar tills jag ska gå upp nu. Känns bra... 

Never good enough.

publicerat i Denise;

Jag bryter ihop för minsta lilla, hela tiden. 

"Julie! Du ska få åka till din pappa och sova hos honom i natt!"

"JA!" Utbrister hon... (Och här någonstans bryter jag ihop)

Tårarna rinner ner för kinderna och är omöjliga att bromsa. Jag lämnar Julie på sitt rum, lycklig med informationen att hon ska till sin pappa. Jag lägger mig i min säng och gråter. Inte för att Julie är olycklig, tvärt om. Inte för att hon har någon dålig pappa. Det är precis raka motsatsen. Utan för att jag inte känner mig tillräcklig. Och för att jag måste be om hjälp hela tiden.

Jag jobbar inte dygnet runt vissa veckor för att jag vill. Jag gör det för att jag måste. Jag har inte råd att betala mina räkningar annars. Har inte råd att låta Julie eller Kevin gå på kalas hos sina kompisar. Har inte råd att köpa nya kläder, eller fylla upp kylen med mat.

Jag har folk omkring mig som är experter på att trycka ner mig i fotsulorna. Och jag har folk omkring mig som hjälper mig att lyfta mig själv och min självkänsla igen. En bra balansgång kan man tycka. Men det som sätter sig hårdast i minnet är inte allt bra, utan alla dåliga och negativa kommentarer. 

Alla dom där kommentarerna som får mig känna mig som världens sämsta mamma. Alla de kommentarer som gör att jag hela tider ifrågasätter min kompetens, och ibland även min existens. 

Barnen vet hur mycket jag kämpar. Mina närmaste vänner också. Men man känner sig aldrig tillräcklig. Man räcker aldrig till. 

Idag jobbar jag ett kort pass. 17.30-21, imorgon kör jag 07-13 och i onsdags och torsdags körde jag 17-00. Och i måndags körde jag 11-01 Det här var på min lediga vecka. Ni kanske förstår eller kan tänka er in i hur det ser ut på min arbetsvecka nästa vecka i såna fall. 

Im strong enough. But never good enough. 

Liten klick av possitivitet

publicerat i

Jag är stolt över vad jag åstadkommit här i livet. Över mina barn, över Kevin som är så duktig på att ta ansvar och över Julie som finner sig så lätt i alla situationer. Över hur förstående mina barn är. Över min livssituation. Över mina vänner och kollegor. Över alla mina arbeten som jag valt att behålla och stolt över de beslut som gjorde att jag lämnat något jag inte trivdes med. 


Jag är stolt över det lilla jag orkar med om dagarna, för det är bättre än ingenting alls. 

Jag är stolt över att jag inte ställer lika höga krav på mig själv hemma som på jobbet. Jag är glad över att ingen annan än jag kräver att jag ska prestera mer än vad jag gör. 

...

publicerat i

Jag orkar inte mer. 


Jag är trasig och har ingen energi över till att läka mig själv. Jag låter folk trampa på mig som jag vore en trasmatta. Spotta på mig som jag vore ett handfat. Och folk får mig att ifrågasätta saningen. 

Att ljuga för någon annan är första steget i att ljuga för sig själv. Det är allt annat än det jag strävar mot. Att ljuga. 

Jag är helt uttömd på energi. Jag känner mig som den där mögliga barnpoolen man släpper ut luften på lagom till hösten. Enda skillnaden är att det precis blivit sommar. Men jag är fortfarande den där sladdriga plastbiten som är uttömd på energi.

Den enda som kan göra något åt det är jag själv. Men jag orkar inte. 

Prestationsångest.

publicerat i

Jag förstår inte hur folk orkar. Det här med att ha barn är ett heltidsarbete bara i sig. Sen har jag tre, fyra - ibland fem arbeten jag jobbar extra på. Där det krävs att man presterar för att dem ska ringa tillbaka och ge mig fler timmar.


Sen om jag är ledig en förmiddag så ska jag hinna med att tvätta i tvättstugan. Trots att jag är helt uttömd på energi så har jag stått där sedan sju imorse. Fixat frukost åt barnen, hängt upp den färdiga tvätten hemma för att hinna torka lakan och täcken till Kevin. 

Jag vill inget annat än att dra täcket över huvudet och inte gå upp mer idag. Men jag måste vara på jobbet redan vid fyra i eftermiddag och kör till klockan tolv inatt. 

Nämnde jag att jag ska vara mamma också, och åka med barnen till skansen imorgon, för att jag lovat dem det. 

- andas ut i en djup suck -

Lyckan att finna sig själv.

publicerat i Onördigt, Tjejsnack, Värt att tänka på.;

I mitt sökande att hitta mig själv. Att mota bort andras influenser, åsikter och krav - för att ersätta dem med mina tankar, min vilja och mina egna åsikter har visat sig svårare än jag tidigare trott.


Bara en sådan sak som att jag slutat dricka helt gör att folk ställer sig helt frågande när jag står på krogen och försöker ha kul. 

"Men vad gör du ute om du inte dricker?"

"Har kul?"

"Men varför har du ens slutat dricka för och det kan knappast vara kul för dig att komma  med bara fulla människor?"

"Av samma anledning som att man röker. Antingen gör man det för ofta vilket i längden leder till ett dåligt beroende eller så är det bara en jävligt dålig vana. Och att vistas i miljön med påverkade människor påminner mig bara om varför jag slutat dricka från första början."

"Ska du inte ha något från baren alltså?"

"En cola?"

"Jag kan spetsa den med Rom om du vill?"

"Nej tack, jag köper något själv sen förresten..Jag har börjat ifrågasätta mig själv om jag gör rätt i att gå ut utan att dricka, att aktivt välja att inte dricka eller missbruka andra beroenden. Att ha valt att ta bort TV:n, barnen har ändå ersatt den med datorn och mobiltelefonen... ibland känns det som att försöket att hitta mig själv lett till att jag bara har svårare att acceptera vem jag verkligen är. 

Jag har börjat inse att jag måste stänga in mig själv helt för att inte påverkas av andras viljor och influenser. Och det är jag alldeles för social för - så det är out of the question. 

Där emot så känner jag att jag kommer fortsätta att leva mitt liv med minimalistiska beroenden. Vissa beroenden är bra och ger något tillbaka. Som när jag påtar med mina blommor och växter. Men andra beroenden måste jag lära mig att minska eller helt leva utan. 

Min digitala vän, mobiltelefonen måste jag minska mitt användande av markant. Jag tänker på det dagligen, men det som påverkar användningen är alla användningsområden. Telefon, sms, miniräknare, klocka, google, karta, kamera. Ibland önskar jag att jag var nittio och oförmögen att använda mig av modern teknik... 

Tidpunkt.

publicerat i

Det här med min hjärna. Den mal på som en jävla torktumlare mitt i natten, alltid vid fel tidpunkt. Alltid med fel tankar. Alltid vid fel tid på dygnet. 


Ämnen som jobb, pengar, barn, känslor, framtid. För att bara nämna några av de otroligt charmiga kapitel jag får gå igenom på kvällarna när jag ska försöka sova. Andra kvällar, undantagskvällarna när jag känner mig nöjd och tillfreds med mitt liv - somnar jag som en gris, kroppen suger ut varenda sömntimme jag kan bli tilldelad. 

Vad vill jag med mitt liv. 
Är jag nöjd som det är? 
Mår jag bra?
Och hur kan det bli bättre?

Framtid. 
Dåtid.
Nutid.