Sommar.

publicerat i Vardag.;
Det har inte undgått någon att det är sommar på 'riktigt' i år. Fan ta den som inte kan se tillbaka och minnas sommaren '18 som varm. Vi snurrar runt i sängen jag och min dotter. Vi turas om att ha kalla påslakan, kuddar och täcken omkring och över oss. Så fort det nått kroppstemperatur så sparkar vi av oss det och snurrar runt igen. Den enda nackdelen med att dela säng med en femåring är just nu, när det är 100 grader varmt inne - lika varmt ute och svetten rinner på oss båda. Vi fastnar i varandra, liksom sugs fast av kladdet och fukten som omringar oss på kroppen.

Det är sällan jag saknar kyla så myket som jag gör nu. Vi har liksom inte fått en paus från värmen på ett bra tag nu. Midsommar tror jag närmare bestämt. Den natten hade man velat ha duntäcke när man sov med balkongdörren öppen. Jag saknar tända ljus, duntäcke och mina varma stickade tröjor. 

Vi smälter vidare som isglassar. 
Tio koppar kaffe.

publicerat i Denise, Jobb;
Jag sitter på jobbet. Jag fick ju jobb på den bilskolan som jag tog mitt körkort på. Så typiskt mig att hoppa på saker jag inte har någon aning om - lära mig det och sedan tröttna då alla dagar visar sig vara den samma.

Jag är receptionist i dagsläget. 
Jag jobbar med lärarnas schema, bokar in elever, fakturerar, bokar körprov, läser och svarar på mail och dricker tio koppar kaffe om dagen. Eller, tio koppar idag för att jag bryggde för mycket innan det slog mig att jag var ensam hela dagen på kontoret. 
Jag behöver nya utmaningar snart. Jag klarar inte av att bara ha ett jobb. Jag måste ha något mer.