Fuck my life.

publicerat i Denise;
Ska man skratta eller gråta?

Idag har jag gjort både och faktiskt, mest i brist på ork och brist på energi.
Här är lite av utdraget från försäkringskassans beslut som jag fick idag...:

"Av dina läkarintyg framgår det att du inte klarar av ditt arbete alls på grund av belastningsrelaterade smärtor och sömnbesvär. Försäkringskassan dömmer dock att du skulle kunna ta ett lättare arbete som inte är belastande eller rörligt. Försäkringskassan dömmer därför att din arbetsförmåga inte kan vara nedsatt till alla typer av arbeten."

Så därför anser försäkringskassan att min sjukperiod 26 september - 29:e december inte kommer betalas ut. Femton dagars ersättning har jag dock rätt till. UNDERBARA JÄVLA FÖRNEDRINGSKASSAN. Det är ju inte så att de haft tid på sig att komma med detta beslut och ge mig rådet att söka ett lugnare arbete... Så jag har ringt arbetsförmedlingen för att rådfråga med dem angående att bli inskriven under denna månad som jag är fortsatt gravid, ringt alfakassan för att fråga om ersättning, men med tanke på att jag i tron varit sjukskriven och i själva verket inte varit det annat än femton dagar enligt försäkringskassan så anser alfakassan att jag inte jobbat tillräckligt för att uppnå kriterierna för att få Alfakassa.
 
Så fuck my life at the moment, fuck systemet och fuck allt som har med ersättningar att göra!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av jennie:

usch! Lider med dig.. hade också problem med dom där när jag va gravid, både alfakassan och försäkringskassan..men tillslut fick jag en utbetalning från alfakassan...på 460,- Trodde att de va ett skämt först,de hade dom lika gärna kunnat behållt känner man ju.

2:a kommentar, skriven , av Sandra:

Åh! Fyfan vad störande!! Det är ju massor med pengar åt skogen där. Tre månader för bövelen! Hoppas det löser sig med af och alfakassa då. Så du kan få ut någonting. o.O Men förresten! Kan du inte börja ta ut föräldrapenning nu??

Svar: Man får ta ut föräldrapenning tio dagar innan BF.
Just nu funderar jag dock på att ta ut föräldrapenningen jag har kvar med Kevin istället 60:- dagar. Men då får han inte gå på fritids och hänga med sina vänner efter skoltid, men det är ju som sagt bara en månad kvar...
Denise

3:e kommentar, skriven , av Sandra:

Neeeeeejnej! Du får ta ut föräldrapenning 60 dagar innan BF. Jag har redan ansökt för att börja ta ut i December, med första utbetalning i januari! Inte ska du behöva ta av Kevins dagar inte! :)

4:e kommentar, skriven , av Emily:

Fy fan rent av sagt vad ruttna dom är. Hatar att det alltid ska vara så mycket problem med dom och jag förstår verkligen din ilska och irritation.

Det är ju kul nu när ni räknat med att få dom pengarna med, perfekt såhär inför jul. Så som sagt, förstår att du är förbannad - med all rätt!

Svar: Ja, jag tror jag har kommit på ett sätt att lösa allt på och på så sätt få allt retroaktivt... men det handlar om att jag får en bra läkare som lyssnar på mig i såna fall och kan intyga att jag har rätt... var beställer man en sån? ;)
Nej men jag får helt enkelt ta itu med detta problem mer imorgon, idag är jag alldeles för orkeslös för att orka fortsätta.

Kram!
Denise

5:e kommentar, skriven , av Riccie - Gravid v40:

Fy fan va värdelöst!!! Jag inser verkligen när jag hör från många andra vilken tur jag har haft med FK och satan va tacksam jag är över det nu!
Hur kan en människa som sitter framför ett skrivbord (och förmodligen aldrig varit gravid..!) avgöra hurvida du kan jobba eller inte!? Det är det väl bara du och en läkare som kan avgöra! Fan va less ja blir!!
Men himla tur att ni är två så att en inkomst ändå finns..
Nu skall jag hålla tummar och tår stenhårt för dig så att dom skärper till sig och ett nytt läkarintyg ger dig rätt till pengarna!!
Kram Riccie

Svar: Ja usch, vilken människa. Egentligen handlar det inte om pengarna utan om principen och att jag har rätt till en ersättning som jag inte får - OCH att dem haft flera månader på sig att kontakta mig. Så därför kommer jag fortsätta och bevisa att jag har rätt :P Även om det troligtvis kommer ta sin beskärda tid :)

Kram!
Denise

6:e kommentar, skriven , av Mathilda:

Men vad tråkigt att dom ska bråka jämt :/ Hoppas det löser sig så att du får ut några pengar. Kram!

7:e kommentar, skriven , av anna:

fy fan vad vidriga dom är!!!!!!!!! Det kunde dom la sagt till tidigare isf....puckon. kramar

Kommentera inlägget här :