Läslusen!

publicerat i Kevin 6 år;
Lider för tillfället av en extrem halsbränna. Det är den största nackdelen med att äta salt och surt godis samtidigt som man är gravid. Känns som jag får stå mitt kast helt enkelt. Ph - balansen i magen är nog inte vad den brukar vara, haha.
 
Kevin ville läsa för mig innan han somnade ikväll. Så han läste på riktigt bra nu. Snart har han flytet. Det vi måste träna lite extra på är "Ch" -ljud, "G" ord som uttalas J "gick" exempelvis och också lite på tempot i vissa ord, som ordet "allvarlig" uttalar han "al-varlig". Men han läste två hela sidor med massa text på strax under tjugo minuter vilket är grymt jobbat om du frågar mig. Och då har dem inte ens börjat med läs och skrivövningar i skolan än, utan lär sig en bokstav i taget från alfabetet i veckan. Kevin har en fördel som kunnat alfabetet sedan han var fyra, men problemet ligger som sagt i att binda ihop bokstäverna fast även där lär han sig med stormsteg nu.
 
Han är så duktig min skrutt!
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Sandra :

Lea är likadan, hon vill lära sig och är väldigt duktig.hon har precis börjat läsa och stava och är jätteduktig :) hon har ju såklart inte kommit in i att läsa texter än utan läser ord och sådant som typ står på juicepaketet på morgonen :) jag tror absolut att det är en fördel att ha lärt sig alfabetet tidigt, det lärde sig Lea, även om man också måste lära sig att bokstäver endast är symboler för olika ljud :)

Svar: Ja och de lär sig så fort när dem är i den här åldern, så det är en fördel om dom har föräldrar som är intresserade av att lära ut tidigt. (därför tror jag att det är en liten fördel att vara ung och "aktiv" mamma för att man orkar lite mer och vet hur man lättast lär ut till barnet då det inte var länge sedan vi själva satt i skolbänken och försökte lära oss! :)
Du verkar vara toppen med Leah och när man läser om era bestyr så verkar hon vara så väluppfostrad (låter som jag snackar om en hund..) men du fattar vad jag menar ;)

KRAM!
Denise

2:a kommentar, skriven , av S:

Usch för halsbränna. Men vilken duktig son du har :)

Absolut, jag tror att alla saknar det dem inte har så att säga.

Ja då är det ju en bra bit mellan dig och din kille också men det är bra. Då har man en stor, stark & stabil kille i sin närhet! Nej, klackar gör inte oss lika långa heller.. bara känslan av att inte se så minimalistisk ut bredvid haha.

Det tycker jag låter bra, tycker att färg kan göra det mesta lite roligare! Så det är väl kanon med en färgglad vagn. Speciellt eftersom kommande månader brukar vara rätt "mörka". Perfekt att lysa upp med då!

Kram

3:e kommentar, skriven , av Caroline - Foto:

Jag kunde inte sova längre än till 14:00. Jag sover ju hemma hos min mamma när jag jobbar natt eftersom att min man för tillfället är hemma med barnen. Hemma hade jag inte fått sova alls, så att få sova hemma hos mamma till 14:00 är ju helt okej ;) dock hade jag kunnat sova ett par timmar till om inte min bror hade smält igen ytterdörren med en jäkla smäll där vid tvåtiden... Men nu får jag snart gå hem och sen vet jag inte när det blir nattjobb igen :)


Svar: Haha typiskt bröder att smälla i dörrar... nej förresten, jag tror det är ett manligt syndrom över lag då min man har en tendens att smälla i dörrarna, dag som natt =P
Hoppas det gått bra att jobba alla nätter!
Denise

Kommentera inlägget här :