Mödravård och läkarintyg.

publicerat i Gravid;
Hemma igen efter besöket hos barnmorskan.
Fick en positiv överraskning då jag hemma hos päronen vägt mig förra veckan och vågen visade 70-jefla kilon. Men i själva verket är jag "bara" uppe i 66,6 - vilket känns betydligt mycket bättre för psyket. Haha. Det är ju hela fyra kilo kvar innan jag nått det värsta. Och tro mig, jag kommer troligtvis väga mer än sjuttio kilo innan donnan beslutat sig för att kika ut- det är jag säker på.

Allt såg bra ut i alla fall. Hon ligger åt rätt håll, huvud ner och rumpan upp... ungefär. Och järnvärdet ligger på 120 tillskillnad mot 117 förra gången. Vågade dock inte säga att jag inte tagit en enda järntablett på jag vet inte hur länge, men länge i alla fall. Så länge hon inte klagade på mig så ansåg jag att det fick vara osagt. Sockret låg på 7,6 tror jag, vilket förvånade mig markant då jag bara ätit knäckebröd med smör till frukost och drukit ett litet glas juice. Visserligen ljust knäckebröd och säkert dundersockrad apelsinjuice - men kom igen.
Fick sjukskrivning resten av graviditeten också. Läkaren var supertrevlig, vilket är första gången jag fått ett sånt bemötande av läkarna på MVC. Vi kunde skratta och skoja åt allt möjligt - hennes råd var dock att söka upp en till sjukgymnast och fråga om vidare råd om jag ville kunna gå resten av graviditeten. Mitt mål är ju att utföra ett triathlon dagen efter donnan är född... typ. Kanske inte.
 
Och avslutningsvis. Alla papper är inlämnade till jobbet nu så det känns helt underbart. Ett ska retuneras hem till mig och sedan vidare till försäkringskassan bara. Och sjukintyget ska också vidare dit. Feels lovely. Sen är allt klart för anländning av bebis.
 

Det enda som saknas nu är lite, lite värme. Bara så man kan gå runt i leggings för jag har en sån enorm brist på byxor för tillfället att jag skäms. Men samtidigt känns det otroligt onödigt att lägga ner massa hundralappar på ett par byxor man kommer använda i en månad till.... Så nej. Jag får helt enkelt fortsätta leva i mina leggings.
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ellie:

Då väger du bara 1 kg mer än mig och jag är inte gravid :P

2:a kommentar, skriven , av anna:

vad skönt att allt gick bra. kram

3:e kommentar, skriven , av Annika:

Fin bild :)

Kommentera inlägget här :