Nynäshamn

publicerat i

Jag har insett att Nynäshamn är mitt "Manhattan". Jag känner alla, nåväl - många. Jag kan alla gator, känner till alla krogägare, uteliv och vakter. 


Snart är det sommar också, vilket kommer få Nynäshamn att vakna från sin dvala. Jag ska därför ge er mina guldkorn av vad Nynäshamn har att erbjuda. 

Man kan ta sig hit på flera sätt. Tåg, båt, buss, bil, cykel och gång. Det enda som hindrar dig att ta dig fram är möjligtvis tiden det tar att ta sig hit. En timma och sju minuter med tåg från centralen. Närmare 45 minuter med direktbuss från Gullmars. Och en evighet med båt, cykel och på fots. 

Men kom hit. 

Stan lever på sommaren. Hamnen doftar nyrökt fisk. Alla restauranger i hamnen håller öppet för turisterna. Folk är ovanligt trevliga mot nya människor under sommaren vilket också kan vara till fördel.

Om ni ska över till Gotland så rekommenderar jag att ni stannar över en natt på skärgårdshotellet. Supermysiga rum, trevlig personal, fantastiskt läge. Tre minuters promenad till Gotlandsbåten, fem minuter till hamnkärnan. 

Guldkornen i hamnen är 

Eight friends inn. 
En pub i gamla stationshuset med inspiration tagen direkt från England. Stänger precis som de Engelska pubarna 23, men erbjuder tvåhundra olika ölsorter. Bland annat från de lokala ölbryggeriet. 


Kommentera inlägget här :