Ärlighet.

publicerat i

Vem ska man vara ärlig mot när den man ljuger för mest är sig själv? 


Dölj dina känslor. 
Kom på en utmärkt lögn som passar till.
Ta en sista drink eller öl, därefter tar du fyra till för att du redan lovat dig själv att sista var för flera timmar sedan.

Säg att du mår bra när folk frågar, och gå hem och gråt i din ensamhet eller kväv dina känslor i kudden. 

Jag mår bra. 
Jag är lycklig.
Jag klarar mig bäst själv.
Jag har folk som lyssnar på mig och bryr sig.

Men jag har ingen som vill lyssna på min sanning.

Så jag ljuger för mig istället. 
För dig. För oss. 

Så länge vi mår bra i en värld där jag kan må bättre så är vi nöjda. 

Julen varar fram till påska...

publicerat i Barnen, Denise, Högtider, Kevin;

Påsken är över. 

Äntligen, måste jag medge. Barnen har ätit godis från morgon till kväll sedan skärtorsdagen och folk har kommit förbi och dumpat påskägg på oss. Säkert ett och ett halvt kilo har vi tryckt i oss. 

Vi firade hos mina föräldrar i lördags med påsklunch. Var skapligt varmt i solen trots att snön fått för sig att falla på kvällarna. Nu är det så kallt att vinterjackan fått komma fram ett tag till. Jävla april-april väder vi bjuds på. Ena dagen vårsol, andra dagen snöstorm och iskallt. 

Vi åt middag samma dag hos Sebastians föräldrar. Kevin, Julie och Julia var superglada över att få träffas igen. Det var som sagt ett tag sedan för dem små liven. 


Jag mår mycket bättre nu också. Sover lite konstigt, med tupplurar mitt på dagen, och vaknar lite skeva tider. Men i veckan arbetar jag kväll alla dagar förutom lördag då jag kör en konstig långpanna från 07- 01.. den kommer nog kännas i kroppen men lättförsänta timmar vilket kan generera till mer ledighet med barnen ☆. 


Lätt depression

publicerat i

Jag har hamnat i en lätt depression. Fick frågan om jag ville ha några tabletter för att må bättre när jag var hos läkaren. Jag skrattade, tackade för erbjudandet men avböjde deras förslag. 


Jag tror inte på att man mår bättre av att skjuta undan sina känslor. Kuratorn som jag träffade igår är övertygad om att jag är trött pga allt som hänt runt omkring mig den senaste tiden. Inte bara själva händelsen nu, utan allt som byggts på med åren. 

Den här veckan är jag hemma. Jag sover som sagt mest. Försöker hålla mig vaken lite längre varje dag och aktivera mig själv. Promenerar. Bjuder över folk. Pratar i telefon. Lagar mat. Planterar blommor och växter. Leker med barnen. Allt för att fördriva tiden. 

Nästa vecka har jag beslutat mig för att jag ska må bra igen. Jag ska orka jobba långpannor. Sluta tillåta mig själv att vara trött och umgås med mina arbetskollegor. Det är okej att må dåligt. Men jag är bara inte skapt för att göra det...

Jag har aldrig varit så trött.

publicerat i Denise, Värt att tänka på.;

Den här känslan. Jag somnar runt tio om kvällarna. Vaknar runt halv nio. Går upp och gör det jag måste (som frukost till barnen). Går och sover en stund till. Vaknar strax innan lunch. Äter lunch. Går och lägger mig. Sover och vaknar om vart annat. Intalar mig själv att jag måste aktivera mig, göra något "nyttigt". 


Försöker koncentrera mig men tappar fokus. Brände maten. Brände popcornen. Brände pannkakorna imorse. Beslutar mig för att göra kall mat i fortsättningen, typ. 

Nu är det dags igen. Min kropp skriker efter sömn. Jag-måste-sova-nu. 

Jag andas. Alltså finns jag.

publicerat i

Den här helgen har varit något utöver det vanliga. För att inte nämna allt för mycket för respekt mot familjen som blev drabbad i helgen så kan jag kort sammanfatta det hela som en olycka på jobbet, som slutade med ett dödsfall. 


Att veta precis vad man ska göra - men att bli handlingslös pågrund av försvagad kraft, känns något enormt i hjärtat. 

Polis var snabbt på plats, tack och lov och kunde rycka in i vårt ställe. Vi i personalen gick åt sidan och fick se dem kämpa i över en timma... sen kom chocken och vi alla bröt ihop. 

Tillbaka på platsen idag. Samma jobb. Mer timmar. Hjärtat har värkt hela dagen. Speciellt svårt blev det när personens anhöriga kom och grät, frågade om händelseförloppet och bad om att få veta var bilen som ägaren hade, stod. 

Jag går sönder. 
Jag är inte ensam tack och lov. 
Allt hände med minuters mellanrum mellan terrorn i stockholm också. Så jag tackar GUD för att vi fick uttryckning så snabbt som vi fick.

Man är långt från kaxig i såna situationer. Jag uppskattar och respekterar personer som tvingas se döden i vitögat dagligen. Poliserna, ambulanspersonalen och brandkåren som ryckte ut och fick bevittna samma hemskheter som fastnat på min näthinna. 

Allt är en fråga om sekunder. 
Man ska vara glad att man andas. 

Minns ni min onödiga önskelista?

publicerat i

Det ena var att få se Magnus Uggla - live. Och det andra var ett badkar.


Plötsligt händer det. 
I år kommer Magnus nämligen till nynäskalaset. Och jag tänkte inte vara sämre än att försöka ta mig in och se på honom där och då. Älskade Magnus!

Och badkaret. Jag har samlat på mig så pass mycket dricks att jag kan köpa ett badkar från "Villbada.se". Det är de enda badkaret som går in i mitt badrum. Så nästa löning ska jag slå till. 

Så... min nästa önskning blir att ta körkort.

När livet tar över.

publicerat i Jobb, Vardag.;

Jag jobbar så jävla mycket när jag inte har barnen. Hinner inte ens sakna dem innan dem är tillbaka hos mig igen, vilket visserligen är jätteskönt. Jag gör inget annat än att sova när jag kommer hem. Ibland kommer jag inte ens hem utan sover kvar på jobbet. Det känns som livet rätar ut sig igen. Bäst av allt är att jag längtar hem när jag är iväg. Det har aldrig hänt tidigare. 


Ibland känns det som jag vill vara ensam föralltid. 

Jobben börjar slita i mig nu också inför sommaren. Jag har blivit erbjuden en 75% tjänst som jag avböjde senast idag. Just nu när barnen fortfarande är i behov av mig så kan jag inte jobba som mina jobb vill utan föredrar att arbeta när jag vill, under timmar. Jag får ju uppenbarligen ihop tillräckligt i alla fall.