Hörapparat?

publicerat i Musik;
Mina drömmar om att vara så duktig på sångtexter gick helt plötsligt ner på botten! Snacka om att det är många låtar som man hör fel på - och att de flesta "normala" svenssons hör samma fel! Som Karma (tydligen) Chameleon av gruppen Culture club - där sjunger dem uppenbarligen inte kamma, kamma, kamma, kamma, kamma, kamelia! Som jag alltid trott, utan Karma karma karma karma karma chameleon. Snacka om tabbning på sångtext! Visserligen så har jag inte hört den låten sedan jag var tio, elva år kanske. Men ändå!

Gå in och se ni också hur många felsägningar ni har gjort under hela eran livstid.
Om ni är helt felfria så kan nog andra bjuda er på lite skratt!
http://www.saltmannen.se


Pusskalas.

Lite av dagen

publicerat i Denise;
Jag har packat ner det mest nödvändigaste i svarta soppsäckar och täppt till dem med en stripe så att det inte ska gå att få ut innehållet. Jag har lagat lite mat, vilket bara fick bli en kastrull med sås till laxen. Jag har kollat på en film på tv:n och kopplat av. Jag har tagit en promenad och snackat lite skit med Alex för att jag kände att jag behövde ta en paus från all oreda, och lite andra saker också. Jag har nattat Kevin i tid för en gångs skull och satt mig själv framför datorn.

I morgon bitti blir det full rulle igen när jag ska lämna Kevin på dagis, gå på en lektion i skolan som jag anser att jag inte vill missa, jag ska hem och laga frukost till mig och Alex och sedan sätta igång med allt.

IBLAND BARA ÄLSKAR JAG MITT LIV!

...

publicerat i Vardag.;
Sen jag var tolv har jag varit i behov av att ha någon nära mig, eller veta att jag har någon som jag är tillsammans med. Sen jag var tolv så har jag varit singel i två veckor som mest. Förutom nu. Jag har ställt in mig på att leva ensam i någ(ra)ot år framöver och få känna hur det är att vara ENSAMSTÅENDE mamma. Jag har aldrig bott ensam längre än över en helg, så att bo ensam i en lägenhet tillsammans med det man värdesätter mest i hela världen är en stor prövning för både han och mig. Men jag har trots detta ställt in mig på att klara av det och bara det är ett stort mål i mitt liv. Efter detta målet så kommer jag ha andra mål att sträva efter. Men först så ska jag klara av att sova ensam!

Hur som helst, nu måste jag tillbaka och packa och göra i ordning inför i morgon.
JAG LÄNGTAR!

Morgonpigga.

publicerat i Vardag.;
Godmorgon alla morgonpigga.
Jag blev tvingad att gå upp runt klockan sju för att jag hade en liten kille som var pigg då. Jag å andra sidan försökte tvinga mig kvar i sängen så länge jag kunde, vilket bara resulterade i ungefär tio minuter. Sen så la vi oss i mammas och pappas säng för att glana på barnprogram och mysa lite.

Idag är det de absolut sista fixet innan vi flyttar i morgon! Jag har lagt ner all medicin i en förbandslåda för att kunna transportera det lättare. Sen så har vi packat ner alla lakan och örngott, planerar hur vi ska få ner mammas och pappas saker när jag ska ha vissa hyllor och bänkar hör hemma. Det är lite planering, men nu ser det i alla fall ut att gå åt rätt håll. I morgon tänkte jag gå på första lektionen i skolan just för att det är filosofi och grymt svårt att ta igen när man missat något! Men jag har inget annat val än att missa tisdagens lektion med tanke på att både jag och Kevin ska vara hemma då och bona in oss.

Ungefär så här ser mina dagar ut framöver.
Pusskalas.

God natt.

publicerat i Vardag.;
Tänkte stänga butiken för ikväll så att det kan bli söndag någon gång. Egentligen får jag det att låta som jag längtar till någonting när jag i själva verket är jätte trött! Men whatever! Ni vet ändå inte om det förrän jag berättar det, så nu vet ni att jag är trött och inte förväntansfull. Visserligen är jag båda två..

God natt. Nu svamlar jag igen.

Tjugohundra, what?

publicerat i Bilder;
    
#1. Julen tjugohundrafyra.
#2. Julmarknaden 2003
#3. Runt midsommar 2004.
#4. Skolavslutning 2004
#5. Jag och Linnea runt 2002/2003?
#6. Amna och jag runt våren 2007


Snacka om oldtime, no seen.

 
This is me today!

...

publicerat i Vardag.;
Kevin har precis somnat nu. Han envisades med att jag skulle ha min fot på hans rygg (någon form av trygghet) samtidigt som jag satt vid datorn och knappade... för jag fick baskemig inte ligga brevid honom, uppenbarligen. Och låt mig säga så här - det var inte de lättaste. Jag har fått någon form av nackspärr och något ledproblem i armen, (ja jag bara klagar hela tiden!) För övrigt så har jag inte spenderat min tid med något vettigt. Jag har sett först nu att jag har haft MSN konversationer uppe sedan i morse - så jag har rensat lite onödiga saker på min data med andra ord.

Kanske lägger in ett inlägg med en massa bilder för att jag inte har bättre saker för mig. Det beror på hur snäll min dator är mot mig!

Pusskalas.

Jag gillar att...

publicerat i Denise;

Dricka en kopp varm choklad när fingrarna frysit till is i vinterkylan.
Väckas av de första solstrålarna som kommer in genom fönstret en sommardag.
Snacka skit i soffan med TV:n som bakgrundsljud.
Krypa under täcket och kramas, busa och göra det som mamma och son gör bäst.

Laga mat till ett helt kompani trots att man bara är två som ska äta.
Tända ljus när hösten närmar sig.
Stänga av TV:n och byta ut den mot en bok.
Sjunga i duschen.
Vakna till fåglarnas kvitter en vårmorgon i april.
Stå och kamma håret trots att jag inte har några tovor i det.

Vakna innan Kevin går upp för att få se när han vaknar till liv.
Sms:a till mina vänner om helt onödiga saker.
Fika tills magen vänder sig ut och in.
Att sitta med en filt runt mig och få se när solen går ner i horisonten.
Gå långa promenader med MP3:n i öronen.
Lyssna på gamla låtar för att få en känsla av att jag är gamal.

Hålla din hand i min, trots att du är över en meter kortare än mig.
Doppa fötterna i vattnet när andra väljer att bada.
Känna att jag inte behöver någon.
Säga att du inte är min lillebror, så att folk inser det sanna tjugohundratalet.
Bära din cykel i ena amen, och dig i den andra för att du inte orkar gå.

Få orden "jag älskar dig!" kastade i mitt ansikte - och att jag varje gång ser att du verkligen menar det.
Se hur folk reagerar när jag går med dig i barnvagn och du ropar mamma
Äta mat trots att jag är mätt sedan långt tillbaka.
Lyssna till lugn musik till ljudet av ett höstregn som smattrar mot rutan.
Fläta mitt hår trots att det ser ut som "hej kom och hjälp mig"
Få läxor för då vet jag att jag har något att göra när allt annat sviker

Leva mitt liv, för hade jag levt någon annans hade jag aldrig varit lika lycklig som du gör mig.

Tack för att jag får dela mitt liv med dig, Kevin.

Surr surr.

publicerat i Vardag.;
Ja, vad har hänt under kvällen. Jag har stått och målat min hylla över sängen några gånger för att skapa en gämn och fin färg över hela brädan. Sen har jag badat, lagat mat vilket blev kålsoppa och frikadeller till middag. Sen har jag varit och lekt med Kevin i våran backe, burit på honom hit och dit och kollat på en film på femman med olsen twins. Annars har det baskemig inte hänt mycket alls. Vi har busat på som vanligt och bara låtit dagen gå, precis som planerat. Mitt överdrag till soffan är tvättat, plus kuddarna till... mina lakan och örngott med spindelmannen och pokemon (som för övrigt inte direkt är mina utan Kevins) är tvättade.  Vi har haft en sångstund med Pepps Perssons låt Oboj på repeat och så har Kevin varit helt blöjfri under kvällen och kissat på pottan två gånger! Hurra hurra!

Affären, tur och retur.

publicerat i Vardag.;
Jag och mamma har under morgonen promenerat till och från affären. Kevin satt i vagnen och tjurade över att han inte fick alla de fem miljoner saker som han pekade på. Så där inne fick jag tampas med en frågvis mamma som hela tiden frågade; "har du ditt och har du datt" samtidigt som Kevin satt och storbölade i vagnen och krängde sig ur för att sedan springa iväg åt det hållet som han ville springa åt. Tillslut brann jag av, gick ut med Kevin till den attraktion som dem har ställt upp för ungarna, i detta fall en helikopter - och lät Kevin leka av sig i den. Snart har han somnat, eller han är på god väg att sova här bakom mig!

Jag och mamma har tvättstugan vid ett och vi har planerat att tvätta mitt sofföverdrag så att allt är rent och snyggt till helgen. Annars så har dagen flytit på bäst den velat! Idag är det någon marknad nere i nynäs också. Men den tror jag vid närmare eftertanke att jag skippar. Dels för att jag inte har någon lust och dels för att jag inte har någon tid.

Jag tänker istället ägna min lediga tid åt att måla min sänghylla nu. Wish me luck.

Puss&Kram.

Time to make things straight.

publicerat i Denise;
Godmorgon.

I morse vaknade jag av två SMS som kom på en gång - skickade någon gång i natt, respektive i morse. Troligtvis var det pg.a dåligt telefon-nät inatt som gjorde att SMS:en blev försenade. Det ena av SMS:en förvånade mig markant - och jag kom å tänka på Fredrik Åkare och Cecilia Lind. Min nästa tanke var att (nej jag är inte kristen) Gud verkligen måste gilla att sätta mitt liv på prov. Så den här sommaren i det stora hela har verkligen inte varit min sommar, trots allt roligt som hänt mellan varven. Den här sommaren har gett mig tid att tänka och gett folk frihet att göra lite som dem vill. Nu har jag några hinder att hoppa över innan jag kan gå vidare med mitt liv. Time to make things straight.

Annars har vi precis vaknat och ätit frukost. Kevin springer fortfarande runt i blöja och nynnar på några påhittade barnmelodier. I morgon kväll är det sista natten här igen, efter fyra månaders boende i ett trångt rum...

Nedräkningen har börjat, inte av dagar utan timmar och minuter!
Pusskalas.

Somliga säger; vi lever i evighet.

publicerat i Onördigt;
Är du i ett förhållande? Nej
Om inte, varför inte? Just för att jag känner - för min och Kevins skull att det är bäst att vi är själva ett tag.
Hur långt var ditt längsta förhållande? 3 ½ år.
Vad heter den du är/senast var i ett förhållande med? Ronnie.
Hatar du ditt ex? Det tåls att diskuteras.
Har du velat bli tillsamans med ditt ex igen? Inte mitt senaste, men det finns andra...
Har du kvar någonting från dina gamla förhållanden? Hmm. Jag tror inte det. Eller kanske.
Vad är DU mest för, förhållande eller strul? Just nu - eller framåt...
Är du en player? Jag hoppas inte att folk ser mig som det.
Har du blivit dumpad? Ja
Har du blivit sårad? Ja.
Har du dumpat någon? Ja.
Är du en bra partner? Det kan inte jag avgöra.
Värsta raggningsrepliken någon kört på dig? Inte den blekaste.
Är du kär i någon nu? Nej.
Har du någon beundrare? Måste jag svara på den här frågan...
Hur skulle du beskriva den perfekta partnern? När jag hittar honom så berättar jag!
Har du varit kär i flera samtidigt? Ja det har jag
Har du sårat någon allvarligt?Ja
Hur skulle du beskriva dig själv som partner? Ja, det kan man fråga sig.
När du vill ha någon, vad gör du? Bara finns där. Vill han ha mig så finns jag där.
Bästa raggningsrepliken? Musiken är så hög här! Ska vi gå hem till dig och prata?
Hur skulle den perfekta dejten se ut? Det vet jag inte.
Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv? Kevin, utan tvekan.
Tänder du på? Ett ljus som står på bordet en bit här ifrån.
Är du gift i framtiden? Det kanske jag är?!

Galet segt.

publicerat i Vardag.;
Galet segt känns allt som det går just ikväll.

Jag har spenderat den senaste timmen som för övrigt kändes mer pina än nöje framför doobidoo, med Lasse. Kevin sprang fram och tillbaka med både plättar och mjölk och välling i högsta hugg. Hungrig var ordet, minsann. Bara för att jag nu går och väntar på att det ska bli måndag så att jag kan få börja pyssla i mitt egna hem så kommer dagarna fram tills dess att gå superduper sakta. Så om någon har några idéer på vad en ung mamma kan göra med sitt barn de närmaste dagarna så kan ni ju komma med förslag!

Jag har i alla fall målat en hylla som skall bli min sänghylla så småning om. Den är helt klar till ovansidan och bara undersidan ska målas i den svarta lasyren som vi har kunnat använda till ganska många av mina möbler nu! Både vardagsrummsbordet, och en svart byrå har blivit täckt av den färgen.

Min mor har spenderat halva kvällen med att stå och steka plättar just för att jag var sugen. Nu har suget försvunnit för att matoset irrat runt i lägenheten för att leta upp en flyktväg ut. Istället för att ta sig ut så har oset åkt rakt ner i min mage, tillsammans med några plättar som Kevin var villig att slänga... så egentligen är jag inte så hungrig längre. Men med tanke på att min mor stått och ansträngt sig för min skull så känner jag mig illa tvungen att äta i alla fall några stycken.


Kevin har nästan precis somnat. Han blev smått sur på mig för att jag valde att ta en paus från lekandet i en timme för att spendera den oroliga timmen framför TV:n. Men nu kan han som sagt inte klaga längre utan han sover som en gris bakom ryggen på mig!

PussKalas.

To night.

publicerat i Vardag.;
Ikväll har vi bara tagit det lugnt. Satte på en film som fick rulla i bakgrunden medan vi passade på att springa ut och leka, gunga och sprang runt lite ute. Kevin fick åka på pappas pakethållare hem när han inte ville gå tillbaka och jag fick bära hans trehjuling från gräsfotbollsplanen på granngården. Kevin och jag har även badat och busat med bilarna i badvattnet. Sen har vi bara legat och slappat, ätit lite vindruvor och russin och bara skrattat åt allt och inget i livet. Ibland är livet allt bra 'å leva! Annars har det inte hänt så mycket. Kvällssolen bländar mig just nu när den håller på att gå ner i horisonten, så det är lika bra att jag slutar skriva nu.

By the way så börjar mitt program på ettan om tio minuter och mitt mål är att hinna söva Kevin innan dess, så det så.
Kalas på er!

Sommaren 2008!

publicerat i Kevin;

Kevin har lärt sig en hel del under sommaren måste jag säga, tillock med så att man hinner med att se framstegen som varje dag blir fler och fler. Som exempel så har han lärt sig;

 • Säga Volvo och Saab till rätt bilsorter.
  Det kan tillock med gå så långt att han rättar mig när jag säger fel!
 • Säga vad han tycker om och inte gillar - och argumentera på ett enkelt sätt om sin sak!
 • Säga ordet råttatuille bättre än vad jag kan uttala det!
 • Kan gatan mer eller mindre utantill när man frågar honom var vi ska flytta.
 • Kan skilnaden på stort och smått, långt och kort.
 • Kan alla barnlåtar som en annan inte har någon susning om hur dem går...
 • Skära med kniven när han äter mat, även fast det kanske inte alltid kommer i rätt ordning
  - eller kniven är uppock ner!
 • Kan klä på sig själv från grunden.
 • Förstår när man säger ifrån och tänjer inte gränserna lika mycket som förr.
 • Fått mundiarré och pratar mer eller mindre hela tiden!


Det här är bara lite av det som han har lärt sig i sommar.

Lista.

publicerat i Onördigt;
allmänt:
[x] du har somnat inne på en toalett
[x] du har sagt hora,bög,fitta till någon som du inte har ångrat
[x] när du blir arg säger du fitta
[x] du kramar dina kompisar
[x] du har minst 1 äkta vän

liten:
[x] du saknar en person som du var med när du var liten
[x] du skulle vilja bli vän med en som du var med när du var liten
[x] du är kompis med en som du lärde känna när du var liten
[x] du tycker nu att du var söt när du var liten

namn på:
namn på en person du saknar: Alex
namn på en du vill bli kompis med: Hmm...
namn på en du var med när du var liten som du vill bli kompis med igen: Max, skulle vara kul att veta vad han gör nu!
namn på en kille du tycker om: Kevin.
namn på den första EMOn du kände/känner: Öh, jag känner inga emo's
namn på din mobil: Ska man döpa dem?
namn på ditt favoritmärke på kläder: HM.
namn på en person du inte gillar: Jadu, det krävs nog inga namn för att folk ska förstå vem jag inte tycker om.
namn på en person du är glad att du har lärt känna: Alexandra.
namn på en person du lärt känna nyss som du gillar: Alexandra.

blandat:
instrument du spelar: Eh, klinka på piano och veta var strängarna sitter på en guitarr, räknas det?
instrument du vill lära dej: Jag vill lära mig ALLT!
du tycker du är bra på att sjunga: Jag är nog inte helt tondöv.
en talang du är glad att du har: Hade jag haft en talang hade jag nog redan varit i TV - rutan!
en person du tycker är snygg: Alla är väl snygga om man kisar, spänner ögonen och blinkar då och då. Eller efter ett och annat glas!
en person du saknar mest just nu:  Ingen direkt.

Godmorgon världen.

publicerat i Vardag.;
Idag har det inte hänt mycket, dels för att dagen precis har börjat... om den ens har gjort det. Jag och en klasskompis kom hit till åtta båda två. Hon hade dock glömt bort att vi hade sovmorgon och min ursäkt till att vara så tidig var att jag lämnat Kevin på dagis och inte orkade gå hem efteråt. Jag passade på att posta breven som skulle postas för att jag ska kunna få in lite mer pengar i min ekonomi.

Vi börjar första lektionen runt halv tio, med naturkunskap. Sen har vi lunch och religion. Toppendag på schemat. Sista lektionen är på 2 timmar närmare bestämt tror jag - vilket då är estet musik. Ska bli kul att kolla om det är något som intresserar mig. Jag tvivlar inte så mycket på att det kommer intressera mig, frågan är bara hur gruppen är som man är med...

Det gick i alla fall jätte bra att lämna Kevin på dagis i morse. Inte mycket gnäll. Kompisarna kom före mamma idag, vilket kändes skönt för mitt samvete att kunna lämna honom där utan skrik eller gnäll.

Nu är det bara en helg kvar, sen flyttar jag!
WOHO!

Babbel.

publicerat i Onördigt;
Jag har egentligen ingenting vettigt att skriva annat än att jag tänker hoppa i säng nu. Ikväll har jag inte fått någonting gjort, trots att jag borde ha pluggat lite på filosofin. Jag har som sagt några sidor att läsa och lite att förstå. Så jag kan passa på att lägga mig i sängen och läsa igenom det ikväll och tvångsförstå det i morgon! För mig låter det som en bra idé trots att det inte ska vara klart förrän näst-nästa måndag. Fatta va lång tid man har på sig då!

I morgon blir det vanlig skoldag igen med bara ett nytt ämne som jag inte provat på tidigare! Estet - musik!

Jag hoppas det ska bli kul!
Puss&Kram.

Hundra olika sätt att sova som barn!

publicerat i Kevin;
Kevin skulle med all säkerhet hålla sig vaken bakom mig i datastolen nu ikväll medan jag satt och pluggade om filosofin. Jag kände trots detta ett tungt huvud mot min rygg som vinglade fram och tillbaka. Han hade somnat! Världens sötaste kille vill jag lova. Där satt han däckad med pannan mot min rygg i datastolen och snarkade, hur sött är inte det på en skala! Nu ligger han i alla fall och sover i sängen som han ska. Men det här blir garanterat till att skriva upp så att man kan skriva in det i "hundra olika sätt att sova som barn!" som jag ännu inte har uppfunnit än, vilket jag troligtvis inte kommer att göra heller... men trots detta så skulle det vara en rolig idé. Men hur många skulle köpa den?
Ha ha .

Pusskalas, och godnattpuss från Kevin!

Lite av varje,

publicerat i Vardag.;
Idag hade vi inga gäster i restaurangen i skolan. Så istället hade vi tvåorna som våra lärlingar och lagade mat åt oss själva. Jag och en kompis stog för saltmbocca om det nu heter så. Det var dock inte gjort på riktigt kalvkött utan på någon filé av något slag. Trots att vi blev försenade med maten ungefär en halvtimme så blev den inte så dålig ändå. Skaplig i alla fall och det är de som gäller!

Snart ska vi ut och leta praktikplatser för vecka fyrtioett. Jag har dock inte en susning av var jag ska hålla hus vilket känns lite smått panikartat just nu. Så i sista minuten lär det bli att man hittar något som man känner passar för stunden om man inte ger tusan på att hitta något. Hur som helst så har jag nästan varit över allt här i nynäs och har egentligen bara hotellen kvar att gå på. Så vi får se hur det blir med den saken, med tanke på att jag gärna vill vara på ett hotell under halvårspraktiken. (Och era intressesmurfar hoppar av lycka!)

Hur som helst. Idag gick vi kort dag i skolan pg.a detta. Vi hade lite teori om kaffe - vilket inte gav så mycket ny information annat än att kaffebönan är vit innan den rostas! Det hade jag dock ingen aning om - jag hade som vana av att se kaffebönan brun eller svart, och blev riktigt förvånad av att höra att den var vit! Efter skolan tog jag bussen bort till filmkedjan där jag hjälpte Alex att jobba. Eller hjälpte och hjälpte? Jag kände mig mest ivägen för hennes arbete. Men det var underhållande och ovanligt att spendera tid där efter skolan!


Sen så har jag bara varit idag, tagit och ringt några viktiga samtal och fått ännu mer svar på olösta frågor! Så jag kan egentligen inte klaga på min dag!

Puss&Kram.

Smittad.

publicerat i Vardag.;
Jag tror jag har blivit smittad av Kevins härliga förkylning. Toppen! Ändå trodde jag att jag var ganska så mycket på det torra då det gällde att vara immun. Men uppenbarligen inte. Trots detta så delar jag säng med honom och spenderar varje timme med honom, pussar och kramar på honom, så rent teoretiskt så borde jag ha blivit sjuk för flera dagar sedan. Men skönt ändå att jag har hållt mig på det torra. Fram tills idag. Nu under kvällen har jag suttit och snörvlat, nyst och snytit mig.

Jag får bara insé att jag har blivit smittad av alla han och hans kompisars barnbakterier.
Toppen.

Ring ring - why dont you give me a call.

publicerat i Vardag.;
Idag ringde vi till alla samtal som skulle ringas, bland annat till nynäshamns bostäder för att lyssna om när jag får tillgång till lägen. Jag blir dock inte tilldelad mina hemmanycklar förrän efter tolv på måndag eftermiddag. Toppen liksom eller inte. Sen ringde vi vidare till elverket angående vårat avtal som fortfarande inte kommit. Vi fick svaret att avtalet kommer till den nya adressen. Sen så ringde vi yttligare ett samtal till försäkringskassan som försäkrade oss om att jag skulle få bostadsbidrag om vi skickar in yttligare några papper!

Så ungefär så här har min dag sett ut mer eller mindre!
Plus att vi självklart har handlat glass hos glassbilen, då!

Today.

publicerat i Skola;
Idag var vi i köket hela dagen. Jag och min kompis hade hand om efterrätten bestående av en citron(paj?) och ett bröd till förrätten. Brödet blev ett á la minuit bröd då  vi var fullt upptagna med att ha koll på alla ingredienser till efterrätten, och stressade in i det sista. Citronpajen blev ett stort misslyckande då vi hade i fyra citroner i smeten. Snacka om att det knorrade sig bakom öronen!

Hur som helst så såg gästerna ut att bli ganska nöjda.. alla utom min kritiska son då förståss, som var där med min mamma! Första tuggan av pajen så rynkade han på näsan och gjorde alla möjliga miner! Alla skrattade gott åt hans mimspel!

Jag slutade efter städningen. Min städning idag bestod av förberedelser inför morgondagens morotskaka. Jag var tvungen att riva ett halvt kilo morötter och sedan ta ut saften i dem. Vi fick hela fyra deciliter morotsjuice, en duk som aldrig kommer gå att återställa och morötter ända in i nagelbanden för besväret. Men som sagt, vad gör man inte för sina gäster och kunder?

Väl på hemvägen så kom jag inte längre än till ICA's parkering förrän jag såg min granne och tjoade på honom för att höra om han skulle hem, vilket han skulle, så det var bara att åka med, tack snälla Rikard!

Min skoldag i helhet.

Godnatt min skatt.

publicerat i Vardag.;
Kevin har somnat sedan några minuter tillbaka. Han somnade runt halv niotiden. Sedan dess har jag suttit och bråkat med min dator angående att hålla sig vaken i mer än tio minuter. Efter cirka tio minuter hänger den sig och vägrar komma till liv igen förrän man tryckt på startknappen. Men nu har jag rensat alla cookies och tidigare sidvisningar, och allt som har med datorns tidigare innehåll att göra - jag har gjort en virussökning som hittils visar noll i virus och noll i spionprogram (vad det nu är!). Nej några virus behöver jag inte vara orolig över. Vi får se hur länge som datorn kan hålla sig i liv utan att crasha denna gången.

Kevin och jag hade en liten dispyt tidigare idag. Jag skulle nämligen klippa alla hans tjugo naglar, vilket som oftast inte alls är så populärt. Den här gången körde han med "snälla mamma, jag vill inte". Nej tänkte jag, och jag vill inte se ut som jag har krigat med en tiger efter varje gång som jag legat brevid honom, så mitt argument vann över hans och även mina muskler och nagelklipparen vann över hans vilja. Jag känner mig så stolt!

I morgon har vi hela dagen i köket vilket betyder att vi ska ha ansvarsfull alkoholhantering. Jag hoppas att denna lektionstimme blir mer underhållande än vad filmen tycktes roa mig förra gången. Snacka om sorglig svensk film!

Jag har även hunnit med att dividera med mig själv om vad en människa är. Jag har som sagt kommit fram till det svar som vi kom fram till på naturkunskapen; "ett enda stort misstag". Det låter väldigt mycket - värt att leva! Men som sagt, vad gör vi för nytta egentligen. Hur som helst, filosofi är ett så brett ämne att man skulle kunna kapa det på mitten, gånger två och sedan fundera ut något bra svar kring det som fanns kvar. Men det är dessvärre så illa att när man börjat tänka i en bana så flyger man iväg till nästa, och nästa, och....

Ja, just precis.

Sagan om de två tornen.

publicerat i Vardag.;

Okej, själva rubriken har ingenting med inlägget att göra; thank god.


Idag hade vi soppa till lunch vilket fick min mage att kurra riktigt ordentligt till middagen. Mamma stod och rullade kroppkakor och jag stog för bechamelsåsen. Riktigt gott var det i alla fall, och hela fyra kroppkakor fick jag ner innan det tog tvärstopp i min magsäck. I skolan hade vi haft svenska där vi hade en genomgång om nationellt prov i svenska - den skriftliga delen. Det enda vi i stort sätt hant med var att kolla igenom hur man skriver PM och vilka kriterier som gällde för att man skulle klara det. Just nu känns allt bara snurrigt och att man ska få öva in sig på ett tidigare nationellt prov gör inte saken lättare. Som tur var så tog lektionen slut lagom tills vi skulle börja arbeta - förhoppningsvis hinner man smälta all information och få ut ett bra provresultat.

Sen efter svenskan så var det hjärncellerna som skulle få sig ett spratt. Filosofi lektionen är så omvänd och bakoch fram och uppoch ner som den kan bli. Men kul hade vi det i alla fall, vi som hängde med i diskutionen.

Nej men om man skulle fortsätta plugga...
Jag har en liten läxa;
Vad är en människa...

Pusskalas.

Tisdag, just so you know.

publicerat i Vardag.;
Idag är det tisdag. Det känns mer som torsdag än som början av veckan. Jag vet inte varför jag inbillat mig att det är slutet av veckan istället för bara början. Kevin blev hemma med min mamma idag som planerat och fick världens separationsångest när jag gick hemifrån, stackaren.

Nu har vi världens längsta rast i ungefär sjuttio minuter. Toppen, liksom. Jag tänkte passa på att göra klart allt om Karl Marx som jag inte fick klart igår. Jag hoppas att jag hinner, å andra sidan så har jag en lång lunchrast också, så tiden kan jag rent praktiskt inte skylla på.

Puss&Kram.

Svarta listan.

publicerat i Onördigt;
Är du singel?
Ja.
Haft något seriöst förhållande förut?
Tre ½ år, ett barn.. ehm, nej!
Haft sex?
Ja.
Varit gravid?
Ha ha , nej aldrig.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Ja.
Kärlek eller sex?
Båda?
Har du varit riktigt kär i någon?
Ja, det har jag.
Finns det någon för dig just nu?
Säkert, någonstans i vårat avlånga land.
Kan du suga?
Klart!
Hur ser en perfekt kille ut för dig?
Som renaste vatten på insidan.
Hur många gånger har du haft sex?
För många, om det är ett antal.

Tio frågor om dig själv:

Fullständiga namn?
Denise.
När fyller du år?
26:e juli.
Några utsmyckningar på din kropp, i så fall, vad?
Nej jag smyckar inte ut mig!
Vad har du på dig just nu?
Trosor och BH, redo för sängen!
Vilken årstid är bäst?
Sommaren. Kan man göra om 2008?
Hur ser den perfekta morgonen ut för dig?
Hmm. När klockan står lite över tio så kan man inte klaga.
Vad tycker du mest om hos dig själv?
Oj, jag vet inte. Att jag är social?
Vad är du bra på?
Det mesta bara jag är motiverad..
Vem älskar du mest på denna jorden?
Kevin, utan tvivlan.
Sover du hellre själv än tillsammans med någon?
Helt klart tillsammans med någon.

Tio frågor om dina vänner:

Vem är din allra bästa vän?
Jag favoriserar inte på så sätt, typ kissar inte revir på mina kompisar! Ha ha ha.
Vem vet allt om dig?
Jag sitter själv inne med den bästa informationen.
Vem är den roligaste av dina vänner?
Roligast? Oj... Alex är väl grymt rolig, tycker jag i alla fall.
Vem är snyggast av dina vänner?
Hm...
Vem är mest partyprisse?
ALEX, ingen tvekan om saken.
Vem är den du helst har filmkväll med?
Gosh, personen vet nog det själv.
Vem saknar du?
Ingen just nu.
Vem av dina vänner är mest 'evil'?
Ha ha ha.
Vem röker av dina vänner?
Oj, feströkare som rökare, alla har väl rökt?
Du ska träffa en kille du tycker om, vem tar du med dig?
INGEN!

Tio frågor om din familj:

Vem står dig närmst?
Mamma.
Har du bra kontakt med båda dina föräldrar?
Ja det har jag.
Vem är farligast i din familj?
Ehm? Ingen, vad jag kan tänka mig.
Vem ser roligast ut i din familj?
Pappa!
Vem är coolast?
Kevin!
Har ni några djur?
Kissekatt.
Vem har du mest gemensamt med?
Kevin.
Vem står för underhållningen?
Öh, vi är ingen underhållningsbyrå precis.. men typ alla?
Vem sover du oftast med?
Kevin.
Roligaste kvällen med familjemedlem?
Ha ha ha, jag har glömt.

Tio frågor om idag:

vad har du gjort?
Varit i skolan!
Ledsen idag?
Nej inte mycket.
Har du gjort något bra idag?
Pluggat lite.
Har du slagit någon idag?
Nej inte vad jag kan komma ihåg.
Vad ska du göra nu?
Sova.
Har du gjort något dåligt idag?
Inte vad jag vill komma ihåg.
Vad har du ätit idag?
Lunch och middag, glass där mellan.
Har du duschat idag?
Nej jag har inte hunnit med det.
Är du trött nu?
JA!

Snart ska jag bli en filosof, som fienderna slår...

publicerat i Skola;
Vad är det som gör filosofi så svårt att förstå. Jag läser samma rad om och om igen, förstår innebörden i meningen och går vidare till nästa. När jag väl läst klart så långt att jag förstår alla meningar för sig och man ska para ihop meningarna till en handling så måste jag läsa om alla små meningar igen. Alltså saken är den, jag förstår allting som menings-läsning. Men inte som handlings-läsning. Supedupersvårt att fatta vad den där Karl Marx gjorde för nytta. Tvåvåningsbyggnader och klasskampen som teorier. Snälla hjälp mig!

Gosh. Seriöst, vad har jag gett mig in på egentligen! Ha ha ha.
Hur som helst så lutar det mot sängen nu, varesig jag skrivit någonting om Karl eller inte.

Bajspåfilosofi.

Jag förstår inte hur han lyckas.

publicerat i Kevin;
Jag har som sagt inte fått mycket gjort. Den största tiden mellan mina blogginlägg har spenderats i sängen brevid Kevin, mest i hopp om att han ska somna så att jag kan göra klart mitt plugg - men också för att jag ska få egentid utan tjat om "mamma, jag vill... mamma, kan du... mamma, mamma, mamma". Jag tror ärligt talat att det är de ordet som missbrukas mest i hans mun! Jag har hotat honom med allt från att gå till dagis till att bli hemma. Det lutar dock mer åt att han blir hemma med mamma, så snorig som han är just nu. Plus att mamma har valt att ta ledigt från tandläkartiden som hennes tandläkare satt upp.

Men nu ser det ut att gå åt rätt håll i alla fall, han blundar, i sängen, under täcket... men det är fortfarande lite för snabba andetag från hans sida, plus massa falska snarkningar som får mig att tvivla stort på att han verkligen har somnat. Jag förstår inte hur han lyckas hålla sig vaken trots att klockan är så sent! Kanske är dags att be dagis korta ner hans middagslur...? Det blir nog bättre när vi fått in rutiner på allt.

I morgon måste jag nog ringa tid till tandläkaren.
Gosh, någon som vill ta över mitt hål?
Pusskalas.

Igoallcrazydottcom.com

publicerat i Vardag.;

Kevin har fått världens mundiarré och jag känner att jag verkligen måste få mina läxor gjorda. Men vem har sagt att det är lätt att vara mamma, hallå. Kevin har sjungit alla låtar han kan till mig under tio minuter. Allt från "Valpen min" till "Ja visst ska (jag) leva" - vilket bara innefattar den meningen i låten för att han inte kan hela trots att jag tycker vi sjunger den för gämnan här hemma. Allra precis just nu (vilket troligtvis kommer ändras innom en tiosekundsradie) så sitter han och leker bil med min rygg som ratt... nämnde jag att han har en grym energi? Om inte annat så vet ni det nu.

Men jag får väl säga, tack och lov för att min filosofiläxa inte är längre än att ta ut lite fakta angående någon Karl Marx, som jag för övrigt har spenderat en tjugo minuter med att läsa om på google. Snacka om att ha ett kort men intensivt liv den stackaren hade... men det är väl så med alla filosofer, en annans liv kommer knappast uppmärksammas om si sådär åttioår - nej gud nej.

Under denna tiden som jag har skrivit har jag flyttat över Kevin i sängen fem, sex gånger, men av en underlig anledning så hamnar han bakom mig i datastolen och knuffas, leker, kollar in mina muskler (vilket inte är mycket att skryta med)  rör till oreda på skrivbordet, tar sina armar runt min hals som om att han var mitt halssmycke...

Ja men nämn något som han inte gör. Igoallcrazydottcom.com
Om man bara skulle kunna försöka vara lite smått intresserad av läxan så kanske det skulle gå bättre.
Well well, i try, verkligen!

Skoldagen i sig.

publicerat i Vardag.;
Och så har en ny dag satt sig i verket. Idag har alla lektioner satts igång på riktigt. Vår svenskalärare fick en fläng av sångpedagogskänsla och fick för sig att göra andningsövningar på oss - "andas nu in med ett djupt andetag och andas ut med ett sssss". Tydligen så skulle detta vara bra för oss när vi skulle ha muntligt tal, att göra dessa övningar innan vi skulle upp för att dels slippa vara nervösa och dels för att vi från början skulle hitta rätt andning. Hur som helst så kändes det inte så farligt att gå denna, extremt långa dag! Filosofin var egentligen inte så illa som jag trodde - och jag fick ett plus poäng för att jag läst "sofies värld" i sjätte klass. Han trodde då att jag skulle få det enklare i kursen än alla andra, med tanke på att jag redan fått information om sokrates och alla dessa grymt skäggiga och gamla filosofer. Å andra sidan fick jag klart för mig att dem inte alls ser ut som dem gör på bild, utan att alla filosofer blev tilldelade skägg, och alla krigare blev helt rakade (fråga mig inte varför) för att man lätt skulle kunna skilja dem åt.

Hur som helst. Sen så hade vi religion där vi mest diskuterade kring några frågor! Mycket underhållande vissa stunder men tack och lov så var nästan alla överrens om hur svaren skulle hållas. 

Kevin har blivit jätte förkyld, har aggerat elakt mot sina kompisar och slickat i sig snor hela dagen.. så hans dag har inte varit lika bra kanske. Så han blir troligtvis hemma med mormor i morgon så jag får gå i skolan. Annars ska jag umgås med Kevin nu, läsa lite läxor och sedan komma på ett bra Projektarbete. Det är faktiskt svårare än man tror, så har ni något tips innom hotell och restaurang så får ni gärna komma med det!

Pusskalas,

Upp som en sol och ner som en pannkaka.

publicerat i Vardag.;
Jag börjar bli riktigt trött nu - och i morgon ska jag tillbaka till skolbänken. Kevin borde snart komma tillbaka om Ronnie ska sitta i bilen och åka de 60 milen hem igen. Jag börjar bli rastlös och just nu verkar jag vara den enda människan i våran lägenhet som är vaken. Alla andra tycks sova utom jag. Visserligen så är klockan bara halv sex. Men min mor och far tycks inte ha några problem med att hoppa i säng - innan bolibompa ens börjat.  

Nu är det i alla fall bara en vecka kvar, sju ynka dagar innan jag får flytta. Just nu räknar jag nästan ner minuter och timmar istället för dagar. Snart är det alldeles runt hörnet, thank god. En helt ny start och jag hoppas att det kommer gå bra för oss - mig & Kevin. Jag är inte direkt orolig - men alla har sina bra och dåliga dagar. Jag tänkte dock ta vara på alla de bra dagarna och försöka fokusera mer på dem...

Snart kommer min lillprins hem äntligen.
Jag ska göra mig redo för att möta dem.
Pusskalas.

Party party.

publicerat i Vardag.;

Fan vilken rolig kväll det var igår. Ett riktigt roligt party innan vissa tråkigheter hände självklart... Men som sagt, det får man räkna med när det är fest. Jag och Alex var i alla fall i full gång med att tävla om vem som fick i sig mest dricka. Kortspelsleken var grymt farlig där ett tag, tills jag insåg att man kan ta minimala klunkar! När den leken var klar så var det Alex lek "När jag dricker så ska du också dricka!". Den tog väldigt mycket på min kropp och nästan allt snurrade runt i lokalen. Min kväll i helhet såg ut: Minneslucka, minneslucka, minneslucka, dans, dans, dricka, minneslucka, minneslucka... Men så fort någon påpekar något som hänt under kvällen så kan jag komma ihåg det. Men vi hade det i alla fall grymt roligt vad jag vill minnas.

När festen var slut så gick jag med Alex hem och sov skavfötters med henne i hennes minililla säng. Kudden for ner i golvet och tre timmars sömn fick man unna sig. Jag låg och stirrade upp i taket från klockan sju till tio - då jag tog saken i egna händer och väckte Alex till liv! Efter lite kudd och täck-krig så gick vi upp och åt frukost. Alex gjorde sig i ordning och vi promenerade till nynäsgård för att hon skulle vidare till jobbet inne i stan.

Annars har det inte hänt så mycket idag.
Bilder från festen igår kommer väl in så småningom.
Pusskalas.

Mitt schema.

publicerat i Onördigt;



Här är vårat nya schema, för er som blir roade av det.
Mindre roliga dagar, men mer roliga lektioner - så rent ut sagt; man ska inte klaga.

Ett tidsfördriv.

publicerat i Onördigt;

Sammanfattning sommaren 2008

Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?
Ja det har jag.

Dog någon som stod dig nära?
Nej.

Vilka länder besökte du?
Inga utomlands.

Är det något du saknar sommaren 2008 som du vill ha sommaren 2009?
Nej.

Vilket datum från sommaren 2008 kommer du alltid att minnas?
26:e juli.

Största misstaget ?
Oj, det berättar jag inte i min blogg.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja.

Bästa köpet?
Inget speciellt.

Vad spenderade du mest pengar på?
Min hyra.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja - en massa har gjort mig riktigt glad.

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2008?
Hum... sommaren i sig kommer jag komma ihåg på annat sätt.

Är du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?
En av de bästa sommrarna på länge.


Vad önskar du att du gjort mer?
Nej inte direkt.

Vad önskar du att du att du gjort mindre?
Hmm... spenderat mindre pengar?

Hur tillbringade du din midsommarafton?
Jag var i nynäs med min syster och hennes familj och med mormor.

Blev du kär i sommar?
Nej.

Hur många förhållanden?
Noll.

Favoritprogram?
Jag har inte tittat på någon TV speciellt.

Bästa boken du läste i sommar?
Jag har inte läst någon bok.

Största musikaliska upptäckten?
Öh, oj, ingen aning?

Något du önskade och fick?
Ja en lägenhet.

Något du önskade dig men inte fick?
Nej inte precis.

Vad gjorde du första dagen på sommarlovet?
Oj, jag glömde bort att den ens existerade. Men jag hade nog kul!

Finns det något som skulle gjort din sommar bättre?
Ja det finns det.

Hur skulle du beskriva din stil sommaren 2008?
Bikini och kortbyxor.

Vad fick dig att må bra?
Mina vänner.

Vem saknade du?
Linnéa.

De bästa nya människorna du träffade?
Alexexandra, Rikard, Danne, "J","D","B", Anita,
Rikard, Putte, Robin...

Sommarens sötaste?
Kevin.

Sommarens hetaste?
Nämner inga namn.

Sommarens största kärlek?
Jag hade ingen kärlek.

Sommarens besvikelse?
Vädret.

Sommarens bästa?
Alexandra gjorde hela min sommar!

Sommarens snällaste?
Mamma och pappa.

Namnlös

publicerat i Vardag.;
Jag går runt i cirklar och tankarna flyger lika högt som flygplanet gör ovanför huvudet på mig just nu. När han ringde så stod allt stilla runt omkring mig. Det enda som sattes i snabb rörelse var mitt hjärta min puls och mina djupa andetag. Jag borde egentligen kämpa mer borde jag inte det. Trots detta så känner jag mig helt utmattad, trött och vill bara låta tårarna rinna under mitt täcke...

... Nej, jag var bara tvungen att skriva av mig, glöm det.

No air.

publicerat i Musik;

Got me out here in the water so deep
Tell me how you gonna be without me
If you ain't here, I just can't breathe
It's no air, no air

In och ut. Upp och ner.

publicerat i Vardag.;
Det var en ganska bra dag. En tyst och stilla dag tills allt revs upp igen. Jag sitter och gråter, egentligen över spilld mjölk, men det gör så jävla ont att känna att alla sviker sina löften. Allt rivs upp. Börjar om på nytt och gör så JÄVLA ont. Idag vet jag inte om jag vill göra annat än att ligga i sängen, sova och sova igenom hela nästa vecka... bara glömma allt och få allt att gå över lika fort.

Frågan är... nej frågorna är många.
En vecka är inte hela livet, men näst intill omöjlig att glömma bort.
Jag måste sluta gråta och låta det vara...

Lite skola och lite annat...

publicerat i Vardag.;
Ronnie var närmare än vad jag trodde. Så redan om en halvtimme så är han här för att hämta upp min skrutt! Tack och lov för att Kevin kommer tillbaka i morgon och att kvällen är uppbokad med annat, då slipper man sakna honom så sjukt mycket. Idag måste jag också passa på att göra klart min bokanalys då jag hittade uppgifter om vad som en bokanalys skall innehålla så gör det mitt arbete mycket lättare när jag ska framställa "den allvarsamma leken".

Anyway. Jag ska börja göra Kevin i ordning för att kunna vara borta. Idag ska han till mitt kusinbarn och leka med henne. Det kommer han garanterat tycka är jätte roligt! Jag har inte träffat dem sedan i april, maj någon gång. Så det är kul att Kevin får göra det i alla fall.

Aja, dags att göra i ordning det sista.
Puss&Kramkalas.

Film.

publicerat i Vardag.;
Ronnie kommer hit trots allt. Han är på väg upp mot stockholm nu och beräknas inte komma förrän klockan är runt ett, halv två. Han åkte troligtvis runt sju i morse då han var i jönköping när jag ringde i morse vid halv nio-tiden. Kevin har gått runt och tjatat om farmor och pappa hela morgonen nu. Själv har jag suttit och kollat på film hela morgonen - Employee of the month med bland annat Jessica Simpsson i huvudrollen. Som sagt, bara av att nämna hennes namn så kan många gissa vad det är för typ av film. Ingen oscarsnominerad film i alla fall. Ehm. Men den var faktiskt bra, med schysst slut i alla fall, liksom många andra cinderellafilmer har!

Hur som helst... Under dagen blir det lugnt i alla fall. Men ikväll får vi se vart vägen leder!

Puss&Kram.

Godnatt.

publicerat i Vardag.;
Klockan är alldeles för sent för en ung mamma. Jag tänkte hoppa i säng nu varesig jag vill det eller inte. Min kropp tells me to. Så det är lika bra att lyssna!

Hoppas att ni haft en trevlig dag.
Puss&Kramkalas.

List it.

publicerat i Onördigt;

25 frågor om dig själv.

Röker du ? Nej
Snusar du ? Nej
Skolkar du ? Ja, ibland så där, tror jag!
Gör du frukosten själv ? Ja när jag väl äter så gör jag det.
Har du suttit i rätten ? Nej.
Har du slagit ner någon ? Nej inte vad jag vet och absolut inte medvetet!
Har du pussat någon av samma kön ? Ja..?
Har du varit på strippklubb ? Nej.
Vad gör du när du blöder näsblod ? stoppar upp en tampong i näsan? Försöker stoppa blödningen mest.
När grät du senast ? För en stund sedan.
Vem kan du prata om allt med ? Louise, Alex, Linnéa.
Har du solglasögon ? Nej.
Skriv en mening på engelska ? I love you.

Vem pussade du senast ?
Kevin.
Vem kramade du senast ?  Kevin.
Vad är din högsta önskan just nu ? Att det ska bli september nu.
Vad heter den hårspray du använder? Inget.
Vem gillar du ? Alla mina vänner, Kevin och min familj?
Vilken färg har du på tröjan du har på dig ? Vit.
Har du string på dig just nu ? Nej.
Känner du någon som heter Niklas ? Ja
Har du bärbar data ?  Ja.
Är du blyg ? Nej inte speciellt.
Vad tänker du på just nu ? Allt möjligt.


VAD FÖREDRAR DU PÅ DET MOTSATTA KÖNET ?

Mage,ben eller armar ? Olika.
Bruna,blå eller gröna ögon ? Spelar ingen roll.
Långt eller kort hår ? Vad passar han i?
Charmig eller rolig ?  Lite av varje.
Röker eller snusar ?  Inget.
Vad kollar du först in på det motsatta könet ?  Oj, jag bryr mig egentligen inte så mycket om utseendet.
Hur stor betydelse har kläderna ? Inte så stor.
Gillar du någon just nu från det motsatta könet ? Inte just nu, nej.
Gillar någon annan dig just nu ?  Jag tror det.

HAR DU


Blivit kysst ? Ja
Stått på scen ? Ja många gånger.
Varit med om en bilolycka ? Nej.
Klättrat på berg ? Ja.


ANTINGEN ELLER


Kallt eller varmt ? Varmt
Blått eller rött ? Rött
Regn eller snö ?  Snö.
Ull eller bomull ? Bomull
Rosor eller tusensköna ?  Rosor
Vår eller höst ? Vår
Historia eller vetenskap ? Historia
Matte eller engelska ? Engelska

ÖVRIGT

Svär du för mycket ?  Ja
Vilken låt lyssnar du på just nu ? Ingen.
Hur är vädret just nu ? Kallt och grått.
Vart skulle du vilja åka ? Hem.
Vill du ha barn ? Jag har.
Isf vad skulle dom heta ?  Kevin, Melissa.

SENASTE SOM DU


Träffade ? Matilda.
Pratade i telefon med ? Ronnie.
Sov tillsammans med ? "B"...

Är det inte roligt.

publicerat i Vardag.;
Kevin har blivit småförkyld, och vet ni vad det roligaste är? Småpojkar beter sig precis lika dant som stora pojkar när dem är sjuka. Ni vet; åh, -suck, stön (det finns ingenting som är värre än när en kille är sjuk...) ja ni har hört det förut. Kevin är lite snorig och jag har aldrig hört någon stöna så mycket, tillock med i sömnen får han till ganska schyssta ljud som får mig att vända blicken mot honom! Så sötnosig är han. Men är det inte roligt att dem föds med det - klagomålet när dem är sjuka och den uppvaktningen som dem ska ha. Kevin bad om att få glass av mormor, och hon serverade glass på två röda. Hade jag varit sjuk så hade jag fått svaret; "du vet var det står någonstans!". Men nu är det trots allt min man som är sjuk, så då ska jag ju inte klaga egentligen, då han verkligen förtjänar att få allting serverat! Nu sover han som en stock alldeles intill mig och flåsar som ett djur. Han är allt bra söt, min son.

 
♥♥♥

Bla bla bla.

publicerat i Vardag.;
Ikväll har jag spenderat min tid med Kevin. Vi har kollat på film och myst i soffan, badat och ätit god kycklinggryta med curry och ris sen tog vi oss ett skönt bad i nästan en timme. Så nu kan man inte klaga på att man stinker efter skoldagen.
Direkt efter skolan idag så stack jag på fika med Matilda. Vi promenerade hem tillsammans och kom på att vi baskemig måste fika tillsammans efter ungefär en halvtimmes småprat vid korsningen mot henne och mig. Så istället för att gå hem till respektive så fick Matilda följa med och hämta Kevin på dagis och därefter tog vi oss till ICA och fikade tillsammans med hennes pojkvän och min gamla klasskompis, Kim.

Efter fikat så promenerade vi hem till henne och lekte i deras lekpark och när Kevin tröttnat på det så drog vi oss vidare till Matildas lillesysters dagis och hämtade upp henne. Kevin och "lillsyrran" hade det hur roligt som helst. Dem lekte i rummet och satt knäpptysta framför en film som uppenbarligen fängslade deras intressen! Strax där efter kom Matildas mamma hem och vi satte oss i köket och snackade lite skit! Så mysigt! Så det måste vi absolut göra om igen...

Anyway. Det var min dag...

Jag har även pratat med R nu ikväll. Det är inte helt säkert att han kommer upp i morgon. Om han nu inte gör det så tycker jag mest synd om Kevin som verkligen har sett fram emot att åka bil med pappa, och tjatat om pappa- hit och dit och pratat i "telefonen" med pappa. Det var trots allt nästan en månad sedan dem träffades.
Jag hoppas att han inte gör Kevin besviken.

Dålig uppdatering.

publicerat i Vardag.;
Ursäkta för superdålig uppdatering. Jag sitter i skolan nu, närmare bestämmt biblioteket och tar det lugnt med klasskompisarna. Igår var en rellativt lugn dag, liksom idag. Vi har haft introduktion på naturkunskapen och ska snart börja våran sista lektion för dagen... nämnde jag att det var lugnt? Hur som helst... igår kom B förbi en snabbis, vi satt och snackade lite innan han skulle hem. Senare på kvällen kom Alex och Lollo hem till mig och även vi hade lite förlorad tid att ta igen.

I helgen blir jag barnledig då R kommer hit till nynäs för att umgås med Kevin. Så i morgon har jag blivit bjuden på fest! Mycket mysigt! Så Kevin ska till R i morgon och kommer tillbaka till mig på söndag e.m troligtvis. Jag har i alla fall tagit två dagar ledigt från skolan idag, till flytten så att jag får lite saker gjorda den dagen. Så lite har man fått gjort! Skönt.

Hur som helst..
Jag kommer som sagt inte kunna skriva lika ofta som förut!
Men jag skriver så fort jag kan.
Pusskalas.

Grattis, grattis.

publicerat i Vardag.;
Idag fyller min syster år! Jag och Kevin ska åka in och gratta henne idag. Det ska bli riktigt mysigt...
Så idag är jag inte hemma, tyvärr. Men kommer nog hem igen ikväll!

Hoppas eran dag blir finemang. Och jag ska ta lite fika åt er också!
Pusskalas.

Första skoldagen.

publicerat i Vardag.;
Idag var första skoldagen. Mitt schema är värsta skräckexemplet på varför man inte ska gå i skolan. Åtta till fyra VARJE dag, förutom onsdagar. Snacka om jobbigt. Stackars Kevin om inte annat. Men ett år får vi helt enkelt stå ut, och inte tror jag att det blir bättre när jag börjar jobba heller, så hela livet kan man ju räkna med att få stå ut med dessa tider. Bit ihop och se glad ut, liksom. Vi mötte i alla fall ettorna dem nya som ska börja. En riktigt speciell grupp människor om jag får säga mitt. Jag tippar på att dem är fyra kvar när utgallringen skett! Vi lagade i alla fall lite mat idag - vi fick ett fat med ingredienser och blev uppdelade; en etta, en tvåa och en trea. Det gick riktigt bra för oss, då vi fick en tallrik full av fisk och skaldjur. Så vi kockade ihop lite stekt lax, kokt potatis och lite veloutésås med skaldjur i. Smarrigt värre.


För Kevin gick det riktigt bra på dagis idag. Han lekte på med sina kompisar, bråkade lite och sov som han skulle. Det var bara när han vaknade, minutrarna innan jag kom som han blivit lite smått orolig stackaren. Men annars hade han varit precis som vanligt och lekt för fullt. Han var trots detta inte glad över att jag kom och hämtade honom och tvingade honom hem igen. Ha ha, men han kommer som sagt komma dit vid halv åtta varje dag nu mera...

PussKalas.

Call me!

publicerat i Vardag.;
Ni som har mitt nummer kan väll RINGA mig och göra mig sällskap på så sätt?
Det är grymt tråkigt vissa stunder och ett samtal på några minuter kan göra hela min dag!
PUSSKALAS!

Ursäkta.

publicerat i Vardag.;
Tänke be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Som sagt så har jag inte samma tillgång till dator som innan och det kommer märkas på mina uppdateringar. Hur som helst så är jag hemma hos Louise nu. Jag ska passa på att kolla in mina pengar och lite annat på datorn medan jag har tillgång till det...

Ni får hålla ut tills dess att jag kan skriva igen, troligtvis blir det inget mer nu i veckan, men så fort som  skolan kommit igång igen och allt är som vanligt.

Ha det bäst så länge så hörs vi.

By the way, snart flyttar vi! WOHO!
Pusskalas.

Nörden skriver.

publicerat i Vardag.;
Tidigare idag var jag ute och promenerade med Miranda och Daniel så att Kevin fick leka av sig lite. Ungarna tog cyklarna och cyklade ner för våran backe och fortsatte bort till stora gräs-fotbollsplanen. Där vände vi och gick tillbaka. Precis när vi vände så kom "B" förbi och gjorde oss sällskap hem. Vi har mest suttit och spelat nintendo (eller jag har, nörd som jag är)! Sen var vi alldeles nyligen på promenad till Pizzahouse, så nu är vi riktigt mätta och belåtna.
Men nu ska vi hoppa ner under täcket och lägga oss i sängen och kolla på film!

Puss&Kramkalas.

Gosh, vad jag är tråkig.

publicerat i Onördigt;
Ta fram din mobil

Vem ringde du senast?
Alexandra.

Vem ringde dig senast?
B.

Vad står det i ditt 4:e mottagna sms?
Du har fått ett MMS från....

Av vem fick du ditt 12:e mottagna sms?
Andreas.

Vad står det i ditt 6:e mottagna sms?
"Okej kul! Jag är hemma hos Dennis och Malin."

Vad står det i ditt 10:e skrivna sms?
"Du är välkommen på begravningen iaf". (Det är inte så illa som det låter!)

Vad står det i ditt senast skrivna sms?
Jag har inte sparat mina skrivna SMS - så jag vet inte.

Har du några utkast?
Nej.

Vad är ditt rekord på snake?
Ha ha ha. 800 tror jag.

Har du privat nr just nu?
Nej.

Hur många låtar har du på din mobil?
Typ ingen.

Vad har du för bakgrundsbild?
Kevin.

Fåfänga i-länder.

publicerat i Vardag.;
Jag har tänkt på en sak. Alla vet ju att i-länderna är ganska fåfänga och tänker mycket på utseendet. Ta sverige tillexempel. Hur många skulle inte betala för att få lite massage, eller en klippning för över tusenlappen, just för att man känner sig snygg i några veckor innan utväxten kommit tillbaka och man måste punga ut med yttligare några hundralappar för att fortsätta känna sig fin. Det har vi minsann inga klagomål på. Men när vi (svenskar) ska laga tänder och av att bara sätta sig i tandläkarstolen bli tvungen att pröjsa femhundra, och undersökning på det, trehundra, oj - då är vi uppe i en klippning, minsann... och det kan (svensken) man berätta om på alla kafferep "tänk så mycket tandläkaren tar nu för tiden... det borde vara förbjudet... skulle dem inte sänka priset?..." Tänk så lite en tandläkare kan göra för att få snacket att gå. Vi i i-länderna borde få pris för att vi är fåfänga nog att tänka på våra pengar i första hand, när vi gärna spenderar dem på utseendet mer än vad vi spenderar dem på nytta. Håret finns kvar i all oändlighet, förlorar man en tand i ung ålder så finns den inte mer.

Godmorgon.

publicerat i Vardag.;
Jag är helt slut trots att jag sovit runt åtta timma mer eller mindre. Så fort jag la mig med ryggen mot Kevin så drog han tag i min axel och drog tillbaka mig med ansiktet mot honom - därför somnade min arm bättre än vad jag somnade. Snart ska jag och Kevin in i badet och ta oss ett skumbad - både han och jag behöver tvätta oss nu. Han har nog inte tvättat håret på någon vecka (då han är rädd för duschen). Planerna för idag ser lugna ut. Jag håller på att bli förkyld vilket gör att det passar alldeles utmärkt att vara hemma och vila upp sig och passa på att plugga det sista som behövde göras för sommaren.

Nej, om jag ska bli klar någon gång så måste jag börja göra allt i ordning.
Puss&Kram.

Innan jag stänger ner min dator för idag...

publicerat i Onördigt;
Har åkt till akuten i ambulans? Ja det har jag. Två gånger. En gång med ambulans & helikopter tillock med. Woho.
Har förlorat någon jag älskar? Ja, morfar.
Varit ordlös? Ja det har hänt.
Ibland inte svarar i telefonen? Pappa kallar mig för blixten av en anledning.
Tror på det övernaturliga? Ibland, oftast om jag ser det själv eller om det kan överbevisas för mig.
Har hatat mina föräldrar? Ja det har jag.
Sjunger i duschen? Ja det gör jag.
Ofta drömmer mardrömmar? Det var länge sedan nu, thank god.
Har ett smeknamn? Dedde, Nisan, Kråkan, Skatan, Mamma... kärt barn har många namn.
Har hållit i en orm? Ja! Jag är väl inte efter (;
Har vaknat av att jag gråter? Ja det har jag.
Har varit lunarnörd? Ja gud, det var ett tag sedan man satte sin muspekare på den sidan.
Hade ett gosedjur som liten? Ja min kanin - Nina som jag fick av mormor på sjukhuset när jag hade hjärnhinnesinflammation.
Gillar muskler? Ja men det är väl klart. Sexy sexy.
 Är allergisk mot mjölk? Nej inte direkt. Jag är allergisk mot smaken av grädde bara. Men det är inte precis något jag blir sjuk av.

 
God natt ♥

Saker jag inte utelämnat i sommar.

publicerat i Vardag.;

Nu när det börjar närma sig höst, trots att den där jävla sången "årstiderna" syftar på att sommaren minsann håller på tills i september, så kan vi helsvenskar ändå inte förvänta oss den varma sommarvärmen ända in i september månad - och det vet vi, varesig vi förnekar det eller inte. Men vad passar då inte bättre än att skriva vad man hunnit med hela sommaren:

 • Jag har badat EN gång i sommar om man bortser från badkaret.
 • Jag har fått en MASSA nya vänner som jag spenderar den största delen av mina veckor med nu.
 • Jag har grillat och haft kräftskiva vilket hör sommaren till.
 • Jag har festat och haft min första alkoholdebut tillsammans med en bekant.
 • Jag har spenderat varje barnledig lördag på dansgolvet.
 • Jag har jobbat en dag under hela sommaren.
 • Jag har lekt en massa med Kevin
 • Jag har ätit skräpmat mer än en gång i månaden.
 • Jag har promenerat nästan överallt innom våran stad.
 • Jag har stått vid glassbaren på hamnen för att smaka på sveriges bästa glassar.
 • Jag har gett turister vägbeskrivningar till olika platser i nynäshamn.
 • Jag har gråtit åt vissa tråkigheter.
 • Jag har spelat en massa sällskapsspel, allt från kubb till frågesport.
 • Jag har renoverat mina möbler inför flytten.
 • Jag har tittat på film när vädret inte tillåtit annat.
 • Jag har skrattat och varit extremt lycklig.
 • Jag har tagit en massa sommarkort som minnen av den bästa sommaren på länge.
 • Jag har flirtat med en massa killar.
 • Jag har varit lycklig över att jag valde att ta mitt sista sommarlov tillsammans med Kevin.


Tio veckor och bara en bråkdel av vad jag har hunnit med. Snart närmar sig hösten vilket betyder tända ljus, varm oboy och skön, lugn musik i en tyst lägenhet.
I can feel it, i can see it, i will love it..

To be or not to be, to do or not to do...

publicerat i Vardag.;
Innan onsdagen kommer så hade jag tänkt att göra lite skolarbete så att allt är klart och det bara är att fortsätta framåt och inte stå och stampa. Jag måste bland annat göra min för-bannade analys om "Den allvarsamma leken" av Hjalmar Söderberg. Hade det inte varit ett så sorgligt problem som att jag redan glömt bort vad boken handlade om, trots att jag sett teatern för bara ett tag sedan, så hade analysen redan varit klar. Jag har dock suttit och sträckläst några sammanfattningar på nätet och börjar komma ikapp gällande innehållet i boken. Det svåraste blir bara nu - att få till en bra början och en bra slut på analysen. Det som står skrivet i mitten går rent automatiskt, det är bara början och slutet som är knepiga när man ska få till det.

Sen så ska jag kolla igenom mitt träningsschema och skriva klart slutet på det så att jag kan få betyget i idrott som jag egentligen skulle haft redan i våras om jag hade ansträngt mig lite mer. Men slö som man är så väljer man att skjuta på det in i sista minuten.

Sen har jag några uppgifter innom alternativ medicin som jag måste få gjorda så att jag kan sträcka mig till ett G i betyg. Det blir nog inga problem då läraren var helt underbar, (ibland) och faktiskt kunde prata om intressanta saker, trots att ingen lyssnade speciellt mycket.

Ibland saknar jag måndagsmornarna i tvåan i alla fall...

Min almanacka's nya datum - ett mer eller mindre, vad gör det?

publicerat i Denise;
Vissa dagar borde man få radera ur sin almanacka, bara glömma den och att folk förstår att man inte väljer att gå upp just idag. Jag har några sånna dagar på året, tro det eller ej. Den första är andra maj, den andra är första januari och den tredje är sextonde december. Alla har dem skitjobbiga minnen som man bara vill glömma. Rent fysisk kan det få vara vilken dag som helst för min del, men rent psykiskt så kommer det alltid finnas någonting under dem dagarna som stör mig. Min morfar dog under en av dessa dagar.  Jag vill egentligen inte att den ska försvinna, men jag vill ändå inte att den ska kännas jobbig att ta sig igenom heller. Jag kommer ihåg det som igår - när jag gick till skolan med fika på lucia till min mormor och morfar. Jag hade burit med den till skolan för att bjuda på lite sång och musik, tillock med glittret fanns med, nedstoppat i påsen. Mamma ringde i matsalen innan jag skulle åka och sa att morfar var inne och bytte blod (som vanligt). Den gången blev han sjuk av blodet, kroppen tog inte emot det och han dog bara några dagar efter lucia. Hela familjen kom ner för att säga hejdå när han låg i sjukhussängen med tunga andetag. Jag tror inte att det fanns någon där inne som inte tog illa vid sig av att se våran morfar, pappa, och gammelmorfar ligga där med dessa tunga ansträngande andetag. Senare på kvällen den sextonde så dog han. Jag ångrar lite idag att jag valde att se honom när han låg där - helt kall och borta. Jag hade hellre haft bilden av honom innan med luft i lungorna...

Den andra dagen var när jag och Ronnie blev tillsammans. Att känna den tryggheten och att känna alla känslor genom kroppen är en helt obeskrivlig känsla - och att tänka tillbaka på den dagen idag får mig så jävulskt deprimerad att hälften vore nog. Ibland önskar jag att det aldrig hade inträffat, men å andra sidan kan jag aldrig i hela mitt livslånga liv önska bort min son, då han är det absolut finaste som hänt mig. Men ibland känns det riktigt tufft att tänka; snart kommer dagen som skulle ha betytt så mycket för oss...

Den tredje dagen kan man lätt räkna ut vilken den är, i alla fall dem som hängt med i min blogg ett tag. Den dagen då jag och Ronnie separerade. Ibland - och jag vet det är helt sjukt - kan jag få för mig att jag ska ringa honom och fråga vad han gör som jag gjorde innan. Ibland känns det som vi fortfarande är tillsammans och att det som hänt aldrig har existerat. Ibland glömmer jag bort mina egna problem för att jag är för långt in i mina tankar att jag för en kort stund glömt bort det som hände runt omkring mig.

Hur som helst, dessa datum borde inte få finnas, that's it.

Nu sover Kevin, och allt är tyst.

publicerat i Vardag.;
Jag gick med min systerson och hans flickvän till bussen som dem skulle ta vid ICA - kramade om dem och sa hejdå. När dem hade åkt så kom Kevins dagiskompis och ville leka med oss. Jag och mamman är barndomskompisar från våran tid - och vi har sagt länge att vi skulle busa med barnen men det har som sagt aldrig blivit av. Så nu lekte vi av oss och hade en riktigt mysig kväll i parken och på promenad. Vi gick efter ungarna hela tiden så det slutade med att vi hamnade i en lekpark alldeles intill våra respektive lägenheter, så varken hon eller jag hade långt att handskas med barne(t)n hem. Så nu så ligger Kevin och sover, helt slut efter allt stoj i parken och ska försöka sova! Eller han har redan så gott som somnat. Han är bara lite smått orolig i sängen när grannarna har kräftskiva, precis brevid oss...

... och jag tar det lugnt för att invänta morgondagens ståhej.

Puss&Kramkalas.

Härlig sommar är det då

publicerat i Vardag.;
Tro mig, det är full fart här nu. Jag blir alldeles kallsvettig bara av att tänka på det. Kevin är i alla fall nöjd som får både godis och läsk. Stackaren kommer säkert vara urtrött ikväll igen. Inte nog med kräftskivan igår, liksom. Han har i alla fall varit ute och lekt i lekparken med min systerdotter och mig. Grabbarna har suttit framför tv-spelet och datorn. Vi var precis på en promenad till ICA och handlade lite lösgodis. Jag fick även se att tåget gick här nere nu. Woho! Jag tog tillock med ett kort på det. Snacka om att man har saknat tågen nu när dem inte gått på några månader! Men snart rullar dem som vanligt igen.

Hur som helst så blev det fint väder tillslut. Solen har dykt upp men det är fortfarande en ruggig hösttemperatur som inte värmer annat än om man har en jacka på sig. Och "juli, augusti och september - härlig sommar är det då", yea right. Dags att ändra texten i årstids-sången nu... någon som är en bra låtskrivare kanske?

Nej dags att gå tillbaka och vara sällskap till de andra.
Puss&Kram.

Promenad.

publicerat i Vardag.;
Jag och Kevin har precis kommit hem tillsammans med Louise. Vi möttes vid mix och promenerade vidare till centrum där vi träffade några bekanta till Louise och stod och pratade ett tag. Kevin var dock inte på humör för varken gå och handla eller stå och prata med bekanta, så han sprang iväg åt alla olika håll och jag sprang efter som en virrig höna. Sen promenerade vi hem till Louise och träffade hennes pappa som är nyflyttad till nynäs efter många år som bosatt i tyskland! En riktigt tjusig lägenhet bor dem i nu, minsann...


Snart kommer min syster och hennes familj. Ska bli roligt att umgås med hela familjen och äta middag tillsammans, trots att det känns som man blir en hel skolklass när alla är samlade!

Just nu sitter Louise och spelar mitt supermario spel på nintendot. Snacka om gamla minnen från man var barn! Lövly.
Kevin får helt enkelt stå ut med att vi är som vi är.


Grattis till min älskling Malin som fyller år idag också.
Puss&Kram.

Jag trodde du kände mig...!

publicerat i Onördigt;

Louise säger:

vart ska vi ses då?

Denise. säger:

Hahahaha. jadu.. vid rödakorset du vet vid korsningen där kanske

Denise. säger:

Eller vid nalleparken

Denise. säger:

Eller vid mix.

Denise. säger:

Eller vid...

Louise säger:

HAHAHAHAHA

Louise säger:

eller så säger vi mix?

Denise. säger:

Absolut det blir jättebra. Jag kan gå så fort jag har städat mitt rum

Louise säger:

haha, och det är?

Denise. säger:

När jag bäddat sängen, kammat håret, städat lite på skrivbordet och sminkat mig lite.. Beräknad tid: 30 minuter, MAX

Louise säger:

oj oj

Louise säger:

du kanske ska säga till när du går

Louise säger:

det tar ju bara 3-5 min att gå härifrån

10 minuter senare:

Denise. säger:

NU är jag typ klar

Louise säger:

men gud

Louise säger:

okej, ge mig 10 min att klä på mig och fixa i ordning mig bara

Denise. säger:

HALLÅ! Har du hört talas om att göra det samtidigt som jag gör mig i ordning kanske

Louise säger:

hahaha, men jag trodde ju du va klar

Louise säger:

eller är du inte klar?

Denise. säger:

JOOO! Jag är klar, men inte DU! dude!

Louise säger:

nej, men du sa va fan 30 minuter.. inte 10

Denise. säger:

YALLA YALLA YALLA.

Denise. säger:

Nej men jag sa MAX!

Louise säger:

men ändå, jag hade räknat med 20

Denise. säger:

T-t-t. Jag trodde du kände mig!



Alla andra brukar ta tjugo minuter extra, nu tänker jag i första hand på min vän Alex... medan jag tar tjugo minuter mindre tid än beräknat!

Snart klar...

publicerat i Vardag.;
Nu är räkningarna betalda så att jag kan flytta in första september om så måste ske! Jag känner mig jätte nöjd, förutom att jag känner mig jätte fattig igen. Man ställer sig tillbaka på ruta ett och måste spara pengarna som en jävla hamster. Hur som helst så ser det ut att gå alldeles utmärkt än så länge. Jag har tillock med pengar över nu och det är inte varje dag det händer efter allt som ska vara betalt!

Jag har precis gjort i ordning mig och Kevin för att möta Louise nere vid stan till elva. Jag funderar på att glana på Arn lite senare idag och se om den verkligen är sevärd. Annars har jag inte så mycket planerat.
Bara ta det lugnt och vara!

Hoppas eran dag är fin.
Puss&Kram.

Grått och trist.

publicerat i Vardag.;
Godmorgon.

Idag är en sån där jätte seg både morgon och dag tror jag. Detta beror på det vackra vädret som mest hänger ner över våran himmel. Jag håller på att lära Kevin att spela ett av de lättaste spelen på mitt nintendo, men han har ett litet handikapp, bestående av hans ålder. Så jag kan rent praktiskt inte störa mig på att han inte förstår mina (enligt mig) überbra förklaringar.

Idag skulle jag nog leka med Louise. Jag får se om jag orkar ta mig ner till centrum efter frukosten och våran påklädning, då klockan börjar närma sig elva skulle hon vara där, tror jag. Nåväl... någonting kul kan man väl se till att göra av denna dagen!

Men ingenting kommer kunna slå Kevin och "B's" konversation i sängen när dem lekte affär.
B: - Vad vill du ha?
Kevin: - hmm.. Hamburg.
B: - EN BÅT?

Jag lovar! Jag skrattade till ögonen tårades.
B: - Jag får gå en kurs i barnspråk!

Kvällen.

publicerat i Vardag.;
Kevin somnade vid niotiden idag med ett tuggummi i handen som han fått av B tidigare ikväll. Så söt var han, och så slut var han. Sötnosen där! Hur som helst så har jag spenderat min lediga tid med en spelkonsoll i ena handen och med datamusen i andra, och kameran i den tredje.. eller nej det sistnämnda skifftar snarare! Jag har bland annat nördat på facebook och snackat med folk på MSN, bland annat Andreas vilket har åstakommit med några goda skratt framför datorn. Kevin sover som en stock fast det plingar till på mina MSN rutor, då och då!

Snart börjar det ändå bli dags för sängen tror jag..
Puss&Kramkalas.

Idag..

publicerat i Vardag.;
B kom hit i förmiddags. Han hade med sig en film som jag hade beställt, första Arn filmen! Toppen. Så den ska jag sitta med i morgon hade jag tänkt och se om den är sevärd eller inte. När han kom så gjorde mamma och pappa i ordning inför kräftskivan så jag och B tog med oss Kevin till ICA och handlade upp en massa godis för kvällen. Dock så blev det inte så mycket godisätande. Farmor och farfar kom strax efter att vi hade kommit hem och kräftskivan kunde börja! Efter några kräftor, lite skäll från min mamma för att jag åt dem helt fel och lite smörgåsrån så kände jag att det fick räcka. Efter kräftorna så stack vi ut med Kevins cykel och promenerade lite i skogen!

När vi kom tillbaka så satte vi oss framför nintendo't. Jag har blivit helt galen av att inte klara banorna lika bra som jag gjorde förr. Bara av att lämna tillbaka pigvin ungen till sin mamma tog mig många olyckor innan jag kom fram... suck.

Sen har vi mest suttit och lyssnat på musik och snackat en massa skit!
Haft väldigt trevligt med andra ord.

Puss&Kramkalas.

Nintendo 64.

publicerat i Vardag.;
Faen jävla skit. Jag köpte precis en scartkontakt som inte vill fungera i min tv. Fick in en av grannen alldeles nyligen som fungerade och nu vill inte TV:n inse att den har ett nintendo i sig. Är det så svårt att installera ett nintendo 64, så dör jag. Gosh. B kommer hit snart och ska lämna filmen Arn till mig, jag får se om han kan hjälpa mig.





En halvtimme senare och spelet är igång! Woho! Jag fick en scartkontakt av grannen. Tänk så bra det är att ha grannar ibland, right?
Jag är fasen bäst, fast min mamma gjorde allt jobb!

Puss&Kram.

Morsning.

publicerat i Vardag.;
Godmorgon. Det har varit full fart nu på morgonen. Jag och mamma har varit till ICA och handlat, sen har jag varit ute i en timme med Kevin, ätit frukost och hälsat på grannen och även hunnit med att prata med R i telefonen. Sa jag att jag vaknade klockan åtta i morse? Jag är jätte trött och orkar egentligen inte vara uppe, men what do you do?

Jag funderar på att ringa till pappa och beställa lite saker.
Puss&Kram.

God natt.

publicerat i Vardag.;
Nu ska jag bara av princip (det låter bättre så) gå och lägga mig, stänga av datorn och sova i rellativt tidig - tid. Jag är i själva verket jätte trött - men jag får det att låta mycket bättre då jag skriver detta, direkt efter förra inlägget, för då låter det som att jag stödjer det lite i alla fall!

I morgon blir det tydligen en liten kräftskiva här hemma med familjen och farmor å farfar. Kanske kan bli mysigt! Om inte annat så blir det gott då vi ska köpa alla våra skaldjur på rökeriet i morgon. Det kan inte bli bättre! Ha ha. I morgon kommer även några avloppsrensare. Lagom roligt. Jag hoppas att dem går efter nummerordningen så att vi inte kommer först i våran länga, i värsta fall får vi räkna med att var fjärde på att bli besökta av slangen.

Sen ska vi även måla lite roliga möbler som Kevin fick till sitt rum av grannen. Woho. Så vi ska klä möblerna med ko-skinnsfejkvaxduk. Well , mer om det får ni i morgon.

God natt, allesammans.

I-landsproblem.

publicerat i Vardag.;
Jag kom och tänka på en sak igår då jag trodde att mitt modem gått sönder, när i själva verket sladden gått ur vilket jag självklart inte kollade utan jag gick och la mig för att sova, klockan 8 igårkväll. Fatta! Jag går aldrig och lägger mig klockan åtta. Men i brist på annat så hade jag inte så mycket att välja på.

- Vad har vi för intressen utöver datorn, vi datanördar som sitter här varenda kväll, dag, eftermiddag, frukost, you name it.
Jag skulle garanterat inte klara av ett normalt liv utan datorn, speciellt inte när Kevin gått och laggt sig. Hur skulle jag annars kunna hålla kontakten med mina vänner och bekanta om jag inte hade datorn? Snacka om att människan har låst in sig själv med att låta datorn bli ett offentligt arbetsverktyg. Borde det inte bara finnas tillgång till datorer på bibliotek eller internetcafé? Då kanske man inte skulle behöva ändra sina kostvanor, tvinga folk att banta och klaga över att chipspåsarna och hamburgarna blivit dubbelt så stora som för tio år sedan. Då kanske folk helt naturligt skulle kunna träna genom att gå och posta ett brev, eller ta sig till en buss för att sedan åka till ett bibliotek och skicka iväg ett mail till en kompis. Tänk så smart...

... men inte för mig. Jag behöver min dator. Jag är i behov av den. Jag får abstinens utan den. Helt förfärligt och helt absurt egentligen. Men saken är den att vi är i behov av dagens teknik och vi vet inte hur vi skall bete oss utan den.

Hur är det med er och eran mobiltelefon? När ni glömt den hemma då ni ska åka bort, hur gör ni. Väljer ni att vända och åka tillbaka? Det kan ju vara en viktig kompis som ska berätta någonting som du säkert har hört förut! Eller väljer du att vara utan den? För mig är det inga problem med att vara utan den, annat än att jag går och känner i mina fickor, rotar i min väska och vänder uppock ner på vagnen för att jag med all säkerhet har "tappat bort" min mobil. Men icke, den ligger där hemma - prydligt där jag sist la den. Men innan jag vet om det så har jag ringt runt till alla mina vänner från en annan kompis mobiltelefon och sagt att min mobil är stulen och att dem nu mera inte kan nå mig på annat än mitt hemnummer!

Patetiskt? Ja! Men det är yttligare ett av nutidens I-landsproblem.
Välkommen, á la 2000-talet.

En till lista, för föräldrar!

publicerat i Onördigt;
Hur många barn har du?
Ett.

Vad heter han och varför heter han så?
Hans Kevin.
Hans efter hans farfar som dog, precis dagarna efter vi fick veta att jag var gravid och Kevin efter vad Ronnie tyckte. Jag hade hellre valt Charlie. Men majoriteten valde, och det var inte jag som var majoriteten.

Vad skulle han hetat om han var det andra könet?
Melissa.

När föddes han?
12 februari 2006

Vad vägde han när han föddes?
3210 gram.

Hur lång var han när han föddes?
48 cm.

Hur lång tid tog förlossningen?
Oj 21 timmar från första verken,
11 timmar från det att vattnet hade gått,
20 minuter från värsta krystvärkarna.

Tog ni reda på könet?
Nix, icke sa nicke.

Hur länge ammade du?
Jag helammade i 8 månader och ammade vidare tills han var 1 år och 4 månader.

Är du tillsammans med pappan?
Nej.

Hur gammal var du när du blev gravid med ditt första barn?
15 år.

Hur gammal var du när du fick ditt första barn?
16

Hur ofta är du barnledig?
Nästan inte alls längre. Sista gången var nog förra hösten.


Vill du har fler barn och isåfall hur många?
Jag vill ha några barn till med rätt person.

Om du får fler barn, vad ska de heta?
Oj, jag vet inte. Det beror på hur barnet ser ut och om de passar till namnet.
Undertiden så kan man ju grubbla över flera namn.

Kan man förklara för någon som inte har barn hur det känns att ha barn?
Som att höra ett barn gråta av smärta och veta att man inte kan göra någonting.
Som att se hur en mor och son kramas av ren kärlek och veta att man får vänta på sin tur.
Som att lyssna på min förklaring och förstå att jag egentligen inte kan förklara den känslan alls, för huvud taget.

Gosh, lyssna inte på vad jag skriver.

Underliga barn, underliga ord.

publicerat i Kevin;
Det finns ett ord som jag tänkte att någon barntolk kan få sitta och fundera över, och komma med en vettig förklaring till vad det betyder. För varje gång som jag och Kevin står ute vid en lekpark som har en "kiosk" bänk och han ska ta "beställningen" av mig så frågar han alltid:

- vad vill du ha?
- Jadu, jag tar en korv.
- mm.. kessup? (vilket jag hoppas att alla kan tyda vad det betyder!)
- Ja ta lite bara!

- Leel?

Och nu över till det sista ordet! Vad tusan betyder leel?
Jag har frågat honom om det betyder sallad, eller lök eller någonting annat. Men han skakar på huvudet och säger nej, "leeeel". Typ som jag är helt dum i huvudet för att jag inte vet vad leel är för någonting.

Hur som helst, om någon har ett vettigt svar på vad leel kan vara, så kan ni ju skriva det till mig! Det blir så mycket roligare för Kevin att leka med en mamma som förstår honom, som sagt!

Glass, glass, glass.

publicerat i Vardag.;
Kevin har somnat. Vi hade vårat vanliga bråk innan han kom till ro. Han slängde vällingflaskan omkring sig och trotsade fram tills dess att jag visade att jag uppriktigt sagt inte brydde mig om vad han gjorde. Då gav han upp och somnade nästan direkt! Nu sussar han som bäst, den lille rackaren. Jag funderar på att smyga ut i köket och sno åt mig en glass. Jag och mamma köpte nämligen sundborn punch igår. Och det brukar inte ta mer än några dagar innan alla glassar är slut. Men tack och lov så är det bara jag och mamma som tycker om dem glassarna, så det går inte åt lika fort som när fyra stycken ska moffla i sig dem! Till Kevin köpte jag en påse med "kamelont" glass. Också en stor höjdare för Kevin. Skippa isglassen en stund nu när det ändå börjar lida mot vinter!

Jag tycker min blogg har börjat bli så opersonlig igen när jag inte lägger in lika mycket bilder som innan...
Skärpning på mig!

Jaha, hur som helst
glassen väntar!

Jag måste bara sno allt jag ser...

publicerat i Onördigt;
1. vad heter du? Denise
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Melissa har jag alltid tyckt om, dont ask why.
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Elona men det blev Elena som mellan namn istället.
4. vilket stjärntecken är du? Lejon.
5. vilken årgång är du? 89:a.
6. vart bor du? Nynäshamn.
7. bott utomlands? Nej.
8. flyttat antal gånger? 2 snart 3.
9. vart skulle du vilja bo? I min lägenhet.
10. yrkesval? Vad som helst?

UTSEENDE
1. hur lång är du?  1.55 ½ den där halva är väldigt viktig!
2. hur mycket väger du? Olika, mellan 48 och 53
3. hårfärg och frisyr? Blond och ganska vildvuxen!
4. ögonfärg? Gröna.
5. mest nöjd med? Oj, jag har ingenting direkt. Med en piercing i naveln, så kan jag välja magen!
6. minst nöjd med? Oj, ole dole doff...
7. skostorlek? 38.
8. glasögon? Nej.
9. har du några piercingar/tatueringar? Nej.

FAVORITER
1. filmer? Komedi och snyfftdrama.
2. låtar? Reagge.
3. årstider? Alla årstider är fina, så länge jag slipper vintern.
4. mat/dryck? Cola och hemlagat.
5. djur? Uppstoppade? Eller nej, dammråttor...
6. färg? Ingen aning.
7. parfym? Jadu... en med doft kanske?
8. tv-program? Jag kollar nästan aldrig på TV längre.
9. sysselsättning? Sommarlov i fem dagar till...

KLÄDER

1. vad använder du just nu för jacka? Min svarta, året-runt jacka.
2. vad använder du just nu för skor? Mina björn borg fast dem snart går att plocka isär.
3. favoritfärg på kläder? Alla.
4. favoritmaterial på kläder? Öh? Hållbart... är det ett material? Ja, jag fick IG i syslöjd!
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Gosh! Jag har fått allt jag önskat, thanks to Alex.
6. favoritaffärer? Öh... jag och namn liksom..
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Räknas Kevin med då eller?
8. favoritmärke(n)? Hallå! Jag var mamma när jag var 16! Vad förväntar ni er?
9. vad har du för byxstorlek? Lagom, säkert!
10. vad har du för tröjstorlek? Small.

BLANDAT
1. vad heter din morfar? Sigvard, han dog 17 december, 2007 tyvärr.
2. var har du i din: 
- jackficka just nu?
Öh, jag har nog ingen ficka på min jacka.
- väska just nu? En MASSA SKIT rent ut sagt, sedan vi sov hos syrran.
3. vad är du beroende av? Snask.
4. vilket land kommer du i från? Sverige
5. vilken sorts lypsyl använder du? Inte många förutom under vintern, men vaselin brukar jag väl använda.
6. vad tror du på? Jag tror på allt som går att bevisa för mig.
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Nej tror gör jag inte speciellt ofta..
8. vad köpte du senast? En pizza.
9. har du nåt husdjur? Nej.
10. vad bor du i? Mitt flickrum, men flyttar snart.

PRYLAR:

plånbok: En sexårig gammal Björn Borg plånka som man snart kan dela på mitten.
tandborste: Öh, en bra?
smycken: Halsband.
solglasögon: Nej.
underkläder: Jadu. "Kärringtrosor" kallar min syster det för. Jag kallar det för Bekvämlighet!
nagellack: Ja, fan jag kladdade på något skit hos syrran som inte går bort. God help me!

Dagen med Alex.

publicerat i Vardag.;
Jag har ju glömt att berätta om det bästa på dagen!

Jag vaknade i morse och hade avtalat med Alex att jag skulle väcka henne. Egentligen skulle jag väcka henne tio men valde att vara en kvart tidigare för att jag höll på att dö av utråkning. Så jag väckte henne och bad henne ringa när hon var vaken och redo att leka. Efter några minuter ångrade jag mig och ringde tillbaka och sa att jag skulle komma till henne nu på en gång. Hon hade som sagt inte så mycket att säga till om, så jag stack dit!

Väl där så var hon fullt upptagen med att inte öppna dörren och där ute stod jag med unge i ena handen mitt i stormen. Nej, då står hon och borstar tänderna och säkert så sjöng hon för sig själv med tandborsten i munnen! Jag tog upp telefonen och ringde in till henne. Hon svarade nästan direkt och jag blev tillsagd att öppna och gå in själv. Well! Väl där inne så satt Fender och mötte upp oss i hallen, inte ett ljud hade han gjort ifrån sig, trots att vi hade stått där och bankat! Ha, lustigt!

När Alex väl kom ner så gick vi på en promenad till Centrum och lämnade in några paket som skulle skickas iväg, sen gick vi och åt på piccololido. En god pizza blev det. Men egentligen så hade alla kunnat dela på en pizza, då alla bara tog en liten tugga var från varje pizza. Visserligen var det ingen höjdarpizza heller. Men men. Kevin valde att vara mer utanför pizzerian och kolla in bussarna, än han var intresserad av att sitta inne i värmen.

Sen tog vi en promenad hem till Alex och hämtade ut Fender som säkert stod och hoppade vid det här laget, av nödens lagar! Så vi tog oss en liten promenad med honom så att han fick rasta av sig. Därefter så gick vi in i Alex rum där Kevin fick sminka sig medan vi läste varandra några frågor som innehöll, ja minst sagt privat information! Ha ha. Sen så la vi oss på grusplanen och snackade massa skit. Mest om hur vi ska sysselsätta oss i höst då det blir trist, mulet och grått. Vi kom fram till att vi skulle på muséum, till Gotland över en dag och åka på teater! Bara sysselsätta oss så att vi inte blir alltför depprimerade helt enkelt.

Det är alltid bäst att vara med Alex.

På promenad och sommartankar.

publicerat i Vardag.;
B var nyligen här. Vi valde att ta en promenad och bara prata. Det var väl behöverligt, för båda två tror jag. Reda ut några frågetecken och bara vara. Kevin fick springa av sig på niksta och alla höll på att blåsa bort av vinden som har laggt sig som ett hösttäcke över nynäshamn. Var det inte nu som sommaren skulle komma tillbaka igen? Hur som helst så spelar det inte mig någon roll längre, nu när jag snart börjar i skolan och går tillbaka till vardagen igen. Jag längtar ganska mycket, även fast det är svårt att släppa den här sommaren. Varannan sommar har varit bra men den här sommaren har varit den bästa på länge, trots en massa tråkigheter som hänt. Men det är så här man vill ha sin sommar, med vänner, skitsnack och endel krogbesök. Check, check, check.

Ja någon sommar kan jag inte precis klaga på!

Puss&Kramkalas.

...

publicerat i Onördigt;
1. Jag har insett att min senaste kyss gav mig magsår och jobbiga tankar för framtiden.
2. Jag lyssnar på musik, men just nu är det tyst. 
3. Jag pratar om en massa onödiga saker.
4. Jag tycker om mitt liv ibland, just nu är det nästan precis som jag vill ha det.
5. Min bästa vän är någon man kan prata och skratta tillsammans med.
6. Min första riktiga kyss var pinsam, så vitt jag kunde minnas. Hände med grannpojken som skulle lära mig hur man gjorde.
7. Jag avskyr när folk frågar hur man mår för det får en att tänka efter.
8. Kärleken är bra om Jill Johnsson sjunger den.
9. Jag gillar att vara mamma på heltid.
10. Jag kommer alltid att komma ihåg mitt plus på gravstickan och förlossningen.
11. Jag är hemligt förälskad i ingen än så länge.
12. Sist jag grät var hmm, allt för länge sedan.
13. När jag är glad så försöker jag ha roligt för att fördubbla känslan..
14. När jag vaknar på morgonen så brottas jag alltid med Kevin.
15. Innan jag går och lägger mig så kramar jag Kevin i sängen för att somna.
16. Just nu tänker jag på en jävla massa som far genom mina tankar.
17. Idag har jag lekt med Alex och gått en promenad med B.
18. Inatt ska jag sova, för det är de som man gör på nätterna.
19. Imorgon kommer jag försöka att ta dagen som den kommer.
20. Jag vill verkligen verkligen leva mitt liv.

Fröken, "jag vet inte vad jag vill göra med mitt liv".

publicerat i Denise;
Ibland känner jag för att bara leva för dagen, vara singel hela livet och inte bry sig om vad andra tycker. Och ibland känns det som att jag inte kommer kunna leva utan tvåsamhet. Jag känner mig som någon som inte vet vad jag vill göra av mitt liv. Att det ska vara så svårt att erkänna för sig själv att man faktiskt behöver någon. Men ibland intalar jag mig att det är alldeles för tidigt och funderar på om jag verkligen är redo för någonting nytt. Jag har egentligen ingen lust att lära känna någon ny just nu och komma någon riktigt nära, så vida det inte kommer helt naturligt. Jag har ingen lust att känna mig instängd som jag gjort de senaste tre åren. Jag har precis kommit ut - blivit fri alla måsten och krav, jag och min man ska snart flytta ihop i en tvåa och försöka klara oss själva. Så länge vi har varandra så har vi allt, just nu intalar jag mig själv att det faktiskt är bättre att vara singel. Man får helt enkelt ta en dag i taget och prova att leva ensamma.

Jag vill inte ha några måsten och krav.
Först vill jag veta vad jag ska göra resten av mitt liv.
Puss&Kram.

Några dagar om allt och inget.

publicerat i Vardag.;

En massa saker har hänt här hemma...

Här om dagen var jag med Malin och D - och B! Vi satt hemma hos D och snacka skit, åt mat och spelade TV -spel innan vi fick för oss att ta en promenad ner till hamnen. Kevin var jätteglad att alla hans favoriter var samlade. Vi gick ner på hamnen och utan problem så fick vi i oss lite glass och Kevin fick spring i benen av guds like. Vi gick tack och lov förbi varenda lekpark så att Kevin kunde få springa av sig och busa runt. Han somnade nästan direkt när vi kom innanför dörren...

För någon dag sedan träffade jag en kompis, eller en nybekant snarare, vid namn Malin och hennes son. Jag promenerade hem till dem och snackade en massa skit som vi mammor gör bäst! Sen rusade jag nästan direkt hem och packade min väska och stack med bussen in till syrran i farsta. Väl där inne så var syrran på jobbet och var på G hem, jag och Kevin gjorde oss som hemma och busade med både det ena och det andra... ehm.

Sen så röjde vi ur i förrådet och plöjde igenom hela det, så nu har jag fyra eller sex kartonger att ta hand om när jag flyttar med porslin och respektive tillbehör, hyllor och cd-ställ och gud vet vad. Sen blev alla sega i huvudet så vi stack och åt.
På kvällen kom min "bror" Ousman och hälsade på. Kevin var smårädd för honom med tanke på att han hade en mycket annorlunda hudfärg! (afrikan) Ha ha ha. Så han fick inte ens hålla Kevin. Vi bestämde på kvällen att vi skulle ut på krogen och ta en öl tillsammans i alla fall. På kvällen när jag hade nattat Kevin så kom han och hämtade mig med bilen och vi stack till Krogen som låg vid honom. Precis när vi kom fram så stängde han... ha ha ha, toppen! Så vi funderade på att ta oss in till stan men ändrade oss - så istället stack vi tillbaka till syrran och strax efter så somnade jag.

Igår så vaknade jag och skulle tillbaka mot nynäs nästan direkt efter frukosten. Jag hade bestämmt tid med Kevins gudmor, Sandra och hoppade av i ösmo. Efter lite kartläsning och lite himmlande med ögonen så hittade jag upp till henne. Vi åt och hade det trevligt! Efter besöket hos henne så gick jag förbi Ronnies, syster och hennes dotter och lät dem leka av sig lite med varandra..

Sen igår så somnade jag vid åttatiden. Jag var verkligen helt slut och sov vidare till åtta i morse. Det hände dock en liten olycka i natt, som gjorde att jag var tvungen att byta blöja på Kevin. Men allt ordnade sig tillslut och vi sov vidare.

I dag har jag ringt en massa viktiga samtal, som till nynäshamns bostäder och satt i deras telefonkö i över tjugo minuter, ringt till den nuvarande hyresägaren och fått veta att jag inte får flytta förrän den 1:a september.. skit. Sen så har jag ringt och väckt Alex som sovit alldeles för länge! Ha ha ha.

Snart ska jag och Alex ut och leka.
Puss&Kram.

Babbel.

publicerat i Vardag.;
Jag borde ta och städa undan inne på mitt rum nu känner jag. Citronskalen från igår pryder fortfarande skrivbordet och ger en väldoftande lukt i rummet visserligen, men det ser inte trevligt ut. Solen har gått i moln och det börjar luta åt  att bli en lika grå och trist dag som igår. Jag och Kevin har legat i badkaret och skvätt ner oss med en blandning av vatten och schampoo som jag hade i, för att i ett olyckligt försök - försöka få lite skumbad. Just nu spelas lite musik från datorn, i hopp om att jag ska få lite energi och lite lust att börja städa undan i rummet.

Patric Isacsson - Du får göra som du vill...

För några dagar sedan grät jag för första gången sedan den 2 maj. Tänk så länge man kan stå ut, hur mycket som kan bäras upp på axlarna utan att man släpper allt. Jag hade inte ork att få ur mig allt, men det mesta som höll tyngd på mina axlar. Nu känner jag mig några kilo lättare, och några grader gladare.

Idag är en ny dag.

Godmorgon, sunshine.

publicerat i Vardag.;
Äntligen en dag man kan sprida lite glädje i. Solen är framme, i alla fall här i nynäshamn och det var inte en dag för sent. Det är tillock med blå himmel så långt som ögat kan nå. Gud så underbart! Idag ska jag nog vara med Malin en stund om jag inte minns helt fel. Jag ska bara göra mig och Kevin i ordning, äta en riktigt god frukost och sedan bege mig. Kevin har redan börjat tjata om frukost trots att det bara var minuter sedan som vi gick upp och sanden ur ögonen inte försvunnit än. Toppen. Det är lika bra att ge sig och börja knoga så att man får någonting gjort.

Hoppas ni också har sol, var ni än befinner er.
Vi ses.

Gott och blandat.

publicerat i Vardag.;
Grannarna river huset tror jag. Dunder och brak hörs från våra takgrannar över oss. Inte för att det berör mig än, och inte någon annan i huset heller med tanke på att alla sover som aldrig förr! Jag sitter med lite kvällsmat, fyra knäckemackor, ett glas nyponsoppa och en citron och kvällen är räddad. Filmen fick hamna lite vid sidan av. Den första som Alex för övrigt valde var ingen höjdare... känn dig träffad! Men jag tippar på att det var hennes hämnd från förra filmvalet som jag gjorde. Ehm... sämst, sämre, värst, så jag får helt enkelt skylla mig själv. Så istället hamnade jag på min kära facebooksida och har skaffat lite nya vänner. Har även suttit och sträckläst några schyssta bloggar och snackat i telefonen med B som för övrigt har varit med om en liten olycka på matchen... klantis!

Hur som helst, det här var min kväll. Ovädret blåser utanför fönstret och jag fick en känsla av att kylan läcker in genom fönsterramarna... Det är iskallt.

Men det kanske bara är jag som inbillar mig.
Puss&Kram.

Information.

publicerat i Vardag.;
Kevin har nyligen somnat. Jag förstår mig inte på honom, när han blir frustrerad eller irriterad så kastar han saker omkring sig som om att han vore en tennisboll-maskin. Den här kvällen slutade med att jag var nära på att få en ficklampa i huvudet, jag fick ett pennfodral i huvudet, och så fick jag en bil kastad på mig ett X antal gånger. Åh, har jag nämnt hur roligt det är att ha barn?

Nej men skämt å sido. Jag har verkligen ansträngt mig att säga åt honom på skarpen när han gör någonting sådant, men det ser bara ut att roa grabben mer och triggar honom att göra någontning som är snäppet värre. Ibland önskar jag att jag hade lite mer go i mig och kunde ryta som det lejon som jag faktist är i stjärntecken. Men det verkar trots detta inte fungera - så det är lika bra att ge upp...

GRRRR!
Nu ska jag se på film!
Jag ska se om jag kan rekommendera någon sen!
Puss&Kram.

På vandrande fot.

publicerat i Vardag.;
Idag har det som sagt varit mycket promenerande. Efter besöket på Lidl så började jag med middagen, det blev ugnstekt falukorv och ris. Riktigt gott om ni frågar mig, trots att min pappa suckade lite över att det var så torrt utan sås. Lagom till middagen blivit klar så kom B över på besök. Han satte sig dock inne vid datorn och pysslade lite medan vi åt.

Under middagen kom farfar förbi och Kevin fick ingen koncentration till matbordet så att han for fram och tillbaka. När jag ätit upp så gick jag in i rummet och satte mig vid B och snackade lite skit. Sen tog vi Kevin i vagnen och promenerade runt niksta. På vägen mötte vi även min farmor som var påväg hem till oss. Sen när vi kom tillbaka så fortsatte vi snacka lite skit och sen så åkte B med sin bror för att han skulle på fotbollsmatch. När han stuckigt så satte jag mig framför TV:n och en film som gick på trean, dock ingenting vettigt! Sen så promenerade jag vidare med Kevin till Alex som stod och jobbade på filmkedjan och hyrde några filmer i en vecka, så nu har jag att göra igen!

Sen så gick jag hem i regnet och nu är jag här med en övertrött kille, fem filmer och lite snask!
Kvällen är räddad...
Over and out.

Lidl.

publicerat i Vardag.;
Nu har jag, Kevin och mamma precis kommit hem från en avslutat shoppingtur på Lidl. Vi fick hem en massa ritpennor till Kevin bland annat. Sen fick vi hem lite småplotter till lägenheten. Blandannat en ram med plats för tre fotografier i. Precis en sån som jag gått och letat efter, och en vit som jag ville ha också. Skitbra ju! Så nu måste jag nästan ta mig i kragen och gå ner till någon som kan framkalla lite kort så att jag kan sätta upp fina fotografier hemma. Och så skaffade vi oss ett durkslag så att jag kan koka pasta!

Sen fick vi med oss en bilbarnstol också. Ganska bra om man i nödfall behöver ta sig in till sjukhuset eller någon annan stans, lite mer akut. Sen så har jag bara varit, tagit det lugnt och Kevin har sprungit runt överlycklig med sina nya pennor och pennfodral i handen och dansat till musiken som spelas i hallen.

Puss&Kram.

Lite av varje.

publicerat i Vardag.;
Igårkväll somnade jag jätte tidigt. Runt halv tolv om jag inte minns helt fel.. eller det kanske var tidigare ändå. Det var i alla fall jätte skönt att somna i tid och känna sig utvilad idag när man kom upp. Kevin och jag har legat och stört varandra i stort sätt hela natten, då han skulle ta upp mer än halva min säng. Fråga mig inte hur han lyckades, men på något sätt så gjorde han det. Kevin går runt utan blöja idag också och han gick tillock med på den stora toaletten igår, två gånger. Snacka om att man blir jätte glad som mamma då. Så idag ska vi se om han inte kan hålla sig riktigt torr hela dagen! I sånna fall kan man börja lägga ner blöjorna och endast använda dem för kvällsbruk.

Jätteskönt.

Hur som helst, Kevin är i full fart med att sjunga och leka. Och jag ska väl hjälpa mamma med lite städning här hemma innan min far kommer hem. Men idag är jag i alla fall ovanligt pigg, vilket känns jätte skönt.

Puss&Kram.

Bilder.

publicerat i Vardag.;
Kevin har somnat in nu, eller han är i alla fall på god väg att slumra. Jag tänkte passa på att lägga in lite bilder från dagen när han har slutat snurra och böka i sängen, jag får se om jag lyckas! Hur som helst så börjar det brusa lite smått i benen efter allt dansande den sista timmen. Jag hade fått för mig att Lill var världens diva, men icke sa nicke. Hon tog sin kritvita dress och gick ifrån den skyddade scenen och ut i spöregnet och sjöng. En riktigt härlig dam! Alex fick en beställning på ett glas vin som hon skulle lämna fram till henne! Hon tackade men lämnade senare tillbaka vinglaset och jag fick gå runt med det tills dess att någon kom med förslaget att antingen skulle jag dricka upp det själv, eller ställa in det i baren igen. Ha ha ha, jag valde det sistnämnda, tack och lov. Annars vet jag inte om jag hade kunnat gå rakt hela vägen hem.

   
 

#1 & 2. Lill Lindfors efter avslutad jazzspelning.
#2. Alexandra är i full fart med att ta beställning.
#3. Antalet gäster som kommit in vid mitt bord
& mitt godis som räddning till sockerfallet.
#4. Den fina nynäsgården asken, med alla pengar.


Hur som helst så fanns det inte så mycket tid över till att ta kort.
Men trots regnet så såg folk ut att trivas som fiskar i vattnet...
Puss&Kram.

Nynäsgården.

publicerat i Vardag.;

Jag är nyligen hemkommen från ett vattenfall känns det som. Jag kunde krama ur både mina skor och byxor upp till midjan. Men snacka om att jag har haft det kul idag, både med Tobias och Simon och Alex då & då. Vädret var det enda som egentligen inte stod på våran sida, men desto skönare var musiken och personalen. Vi fick som sagt ha hand om entrébiljetterna och samla in dem förköpta. Tack och lov för att det var så enkla pengar som tvåhundrafemtio kronor per biljett att hjärngymnastiken kunde vila ett tag. Desto svårare för mig blev det när jag skulle sälja lotter i ösregnet. Folk köpte gärna - men min hjärna kunde inte få till det med småmynten. Tacka vet jag mattegenierna till gäster som satt och hjälpte mig räkna. Ha ha. Skönast var ändå när Lill Lindfors började sjunga, då visste man att man snart skulle få sluta. Egentligen gav vi upp redan när hon började sjunga, regnet öste ner och vi insåg att det inte skulle komma fler och kolla, då ställde vi oss med paraplyerna och började dansa och ha kul istället.

Anyway, jag har haft en jätte rolig dag som jag sent kommer glömma,
tack snälla Maria och Alexandra för att jag fick jobba, det är guld värt!

Puss&Kram.

Nyvaken.

publicerat i Vardag.;
Jag har precis gått upp ur sängen. Kevin vaknade runt kvart i sju, men han fick ligga kvar och borra, leka med bilarna och traktorerna så att jag fick vila ut. Nu ska jag snart äta lite av gårdagens middag till frukost och leka av lite energi från Kevin så att mamma och pappa inte behöver stå ut med så mycket när jag är och jobbar sen...

Puss&Kram.

I wait for a better day to come my way.

publicerat i Minnen;
Jag vore knäpp om jag inte ville spola tillbaka mitt liv några månader, jag vore helt från vettet om jag inte ville ha allt jag sagt som jag kanske inte borde ha sagt, osagt. Jag vore konstig om jag inte ville allas bästa och speciellt min sons.

Ibland tänker jag tillbaka på vad det var som gick snett. Var va det vi trampade fel? Dem gångerna vi ljög för varandra, de gånger vi svek varandra, eller de gånger vi grälade. Vissa saker kan jag spela upp i mitt huvud om och om igen. Jag vet att du alltid kommer ta en stor plats i mitt liv, trots att jag inte vill det, och jag vet att vi alltid kommer ha kontakt med varandra trots att jag önskat det motsatta. Jag kan se kort på dig idag utan att känna mig sorgsen innombords. Jag kan höra din röst utan att känna en ilska, trots att det är lätt att falla tillbaka på gamla spår. Jag kan sitta och grubbla över om livet hade varit så mycket bättre idag, med oss. Jag kommer alltid fram till samma svar, alltid till samma beslut - och det är att, det som sker är meningen. En dag kommer jag tacka mig själv för att jag valde det beslutet som jag tog, en dag kommer jag komma över oss.. Just nu väntar jag på den dagen.

Tre år är ingenting man bara kastar i sjön, trampar på och sedan spolar ner i toaletten.
För mig betyder våra år mer.

Youtube.

publicerat i Vardag.;
Det känns som att klockan är jätte sent redan, trots att den inte passerat tio än. Konstigt. Precis när det blivit kväll så passade solen på att sticka fram, runt halv åtta. Toppen. Det är precis då man vill gå ut och sola... eller inte. Kevin vaknade en snabbis och gnydde när jag sprang upp och kissade. Jag hade en känsla av att han skulle vara vaken längre än vad han var, men där misstog jag mig. Annars har jag inte gjort någonting vettigt alls ikväll. Suttit inne på youtube och kollat in gamla videoklipp. Det är konstigt hur man har saker att minnas tillbaka till, när man ser ett klipp. Som måna av klippen som jag ser, kan jag minnas tillbaka till platser eller till lukter. Helt sjukt. Men men.

Det är en låt jag letar efter men inte kan hitta med Tracy Chapman...
Well, åter till sökandet. Jag lägger in den här om jag hittar den, för den är en stor favorit.


Tacka vet jag google...




I had dreams i had high hopes...
All that you have is your soul.

Efter lite om och men.

publicerat i Vardag.;
Kevin har precis somnat efter några om och men. Han fick sista ordet genom att kasta en av hans leksaksbilar i bakhuvudet på mig. Jag fick sista rycket och kastade över täcket över huvudet på honom, svalde min ilska och vände på klacken, han har somnat nu. Idag känns det som att vi har gått varandra på nerverna lite för hårt och lite för länge. Kevin testar alla sina gränser och kollar vad han får och inte får göra, så nu är det viktigt att vara tydlig med vad man respekterar och inte respekterar att han gör.

Nu sitter jag i telefonen med Malin och är lite social. Tack och lov för att hon finns och förstår.
Puss & Kram.

Mobilkul.

publicerat i Onördigt;
Öppna din sms-inkorg. Tryck uppåt fem gånger. Öppna sms:et och läs, detta är svaret på första frågan.
Gör likadant med resterande frågor.

Vad säger dina vänner om dig då du inte är i närheten?
Hej vad gör du? Kram
Vad gillar folk bäst hos dig?
Det är Idah från klassen.
Vilken raggningsreplik faller du för?
Hej, vill du inte prata med mig igen eller?
Vad var det första du sa imorse?
He he okej så den är så tråkig då förstår jag, kram.
Vad är det sista du kommer säga innan du dör?
Ring mig när du är färdigklippt, ska fråga dig en sak. Puss.
Vad säger personen som gillar dig mest just nu?
Mamma bestämmer... hehe.
Så vad säger du under förspel?
Jag sitter på nynäsbo kom upp om du vill.
Och efteråt?
Ha ha okej, låter inte kul. Puss puss.
Några år senare har ni barn. Vad är deras första ord?
Va bra att du är hemma.
Nu är de tonåringar. Vad lär du dem?
Kommer du ut till oss och solar?
Vad sjunger ditt favoritband om?
Moget att gå offline när jag skriver.

Just so you know, you're alive.

publicerat i Vardag.;
Ibland känner jag bara för att öppna mig helt i bloggen. Skriva av mig och berätta hur läget ligger till, och rent ut sagt skita i att berätta om vädret som egentligen inte berör mig ett dugg. Men jag kan inte. Jag kan verkligen inte skriva som jag känner och tycker i min egna blogg. Dels för att jag är rädd för att såra andra människor med mina egna åsikter - och dels för att jag rent personligen inte vill gå in för mycket på mitt privatliv. Dem som känner mig vet också till min situation. Idag är en sån dag där jag inte vet om jag är ledsen eller deprimerad. Tårarna har runnit till och från under hela dagen. Dels för att Kevin inte har varit vidare rolig idag - han har kastat saker omkring sig och gärna på mig - så att han har man fått säga till på skarpen flera gånger idag, trots att jag inte tycker om det. Och dels för en massa andra orsaker också. Ibland är livet helt enkelt tufft att leva... men jag kommer igen, det gör jag alltid. I morgon har jag som sagt annat att sätta mina tankar på när jag ska jobba i några timmar. Riktigt kul ska det bli.

Hur som helst.
Lillkillen ropar på välling så det är lika bra att lyda.

Klockan.

publicerat i Vardag.;
Herregud, vad tiden går segt. Inte småsegt som den vanligtvis gör, utan verkligen, verkligen übersegt. Jag förstår inte hur jag kan gå och titta på klockan hela tiden - ungefär som jag har saker planerade och väntar på ett speciellt klockslag. Nej då, inte alls så. Jag väntar mest på att det ska bli kväll så att man kan få koppla av när Kevin har somnat. Just nu tar jag hand om honom, springer ut med sopporna, lagar mat och får höra av andra att jag inte gör någonting. Så inte undra på att man känner sig som världens sämsta mamma när man får den responsen tillbaka.

Hur som helst - det mesta går in genom ena örat och ut genom andra. Men ibland sätter sig vissa saker fast och man går och tänker på vad man har gjort för fel... oftast gör jag ingenting fel.

Jag kommer med all säkerhet att skriva ett inlägg snart igen.
Puss&Kramkalas.

It's raining cats and dogs.

publicerat i Vardag.;
Vad är det britterna har för uttryck, och vad menar dem med det egentligen? Jag har då aldrig sett några katter eller hundar falla från himlen, minsann. Visserligen har jag aldrig sett när det regnar män heller... "it's raining men.." och om jag inte tar fel nu, så har jag för mig att weather girls kom från USA, och där har dem väl också konstiga uppfattningar om vad det regnar för något. Hur som helst. Jag och mamma var ute och handlade, precis när vi stod i kassan så såg vi hur solen försvann bakom regntunga moln och vi tänkte; skyndar vi oss nu så hinner vi hem.. men icke. Vi kom inte längre än utanför ICA's dörrar förrän regnet slog som spön i backen. Så där gick vi med tunga kassar, barnvagn, en dramaten, och med blöta skor och kläder. Kevin var nöjd trots detta oväder - det blev ett snabbt ombyte och så blev vi torra igen.

Jag har nyligen glaserat en plåt med revbenspjäll som vi ska äta ikväll hoppas jag. Det är riktigt gott nu när man inte behöver äta vidare varm mat. Smarrigt. Hur som helst. Vädret tillåter inte att man är ute och solar idag, så jag får väl ta mig en databränna istället! Ha ha.

Puss&Kram.

God morgon.

publicerat i Vardag.;
I natt precis när jag gick och la mig så vaknade Kevin och sparkades och slogs igen. Toppen. Så jag la mig under täcket och lät honom slå och skrika tills han var klar, och så somnade han om igen efter en stund. Nu på morgonen så har jag hoppat in i duschen och gjort mig i ordning för dagen. Mamma och jag ska snart sticka och handla och fylla på alla skåp med mat. Skönt att kanske få in någonting vettigt i skåpen igen.

Jag måste bara önska Alex lycka till idag!
Hur som helst, plikten kallar.
Puss&Kram.

Jag kastar in handduken.

publicerat i Vardag.;
Jag säger god natt för idag. Mina ögon tåras mer och mer efter varje gäspning som kommer ut från min mun.
Dags att sova några timmar innan vilding är igång igen!

Puss & Kram, i morgon börjar nya äventyr.

Jag har inte tänkt på det...

publicerat i Bilder;
... förräns nu! Kevin sover som en stock med sänglampan tänd över huvudet. Jag har inte tänkt på att den har varit tänd, där emot så har jag reagerat lite smått - undermedvetet på att datorn lös upp rummet ovanligt mycket! (Ja, det är en überdålig sänglampa som Kevin har grisat ner med någonting som har brännts fast!). Men han har sovit bra, trots att den varit tänd. Visserligen så var det han som tände den och valde att sova med den på, men i alla fall.

Jag passar också på att slänga in några bilder på Kevin efter klippningen. Mig är det ingen idé att sätta in bilder på med tanke på att den enda skilnaden är att jag ändrade ton på håret och färgade igen utväxten och klippte håret millimeterkort. Så med andra ord så blev det ingen skilnad. Hur som helst, här kommer korten!

 <-Före & Efter-> 

Ett tidsfördriv.

publicerat i Onördigt;
1. Är du i ett förhållande? Nej det är jag inte.
2. Om inte, varför inte? Måste det finnas konkreta svar på allt?
3. Hur långt var ditt längsta förhållande? R och mitt var längst på nästan tre och ett halvt år.
4. Vad heter den du är/senast var i ett förhållande med? Ronnie.
5. Hatar du ditt ex? Det tåls att diskuteras.
6. Har du velat bli tillsamans med ditt ex igen? Nej.
7. Har du kvar någonting från dina gamla förhållanden? Ja.
8. Vad är DU mest för, förhållande eller strul? Både och.
9. Är du en player? Nej.
10. Har du blivit dumpad? Ja.
11. Har du blivit sårad? Ja.
12. Har du dumpat någon? Ja.
13. Är du en bra partner? Det kan inte jag avgöra.
14. Värsta raggningsrepliken någon kört på dig? Oj, jag har ingen aning.
15. Är du kär i någon nu? Nej inte precis.
16. Har du någon beundrare? Jag har några ess i rockärmen.
17. Hur skulle du beskriva den perfekta partnern? Oj, så länge jag trivs med personen så får han vara hur han vill.
18. Har du varit kär i flera samtidigt? Nej.
19. Har du sårat någon allvarligt? Ingen aning. Inte vad jag vet.
20. Hur skulle du beskriva dig själv som partner?  Oj... jag vet inte.
21. När du vill ha någon, vad gör du? Que. Ha ha ha, jag vet inte. Beställer tid kanske?
22. Bästa raggningsrepliken? "Dem spelar så hög musik här - ska vi gå hem till dig och prata!". Ha haha, skämt å sido.
23. Hur skulle den perfekta dejten se ut? Oj, jag vet inte. Ta saken som den kommer, troligtvis.
24. Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv? Kevin, självklart. Han är mannen i mitt liv just nu!
25 Tänder du på? Lampor, och så släcker jag dem när jag är klar...
26 Är du gift i framtien? Oj, vänta, jag ska kolla in i min kalender. Nej! Inget bokat datum ännu... Fritt fram med förslag!

La stazione.

publicerat i Vardag.;
Min mormor ringde tidigare idag och berättade att min syster var nere i göteborg och att dem varnade för dåligt väder och regn där nere ikväll. Så jag ringde henne tidigare idag och skulle lyssna hur hon hade det. Precis när jag ringde så svarade hon snabbt, väldigt kort i telefon och berättade att hon var med en bekant - eller gammal vän där nere. Jaha, tänkte jag och la på telefonen efter våran snabba konversation.

Några timmar senare så ringer hon upp och vi pratar lite allmänt. Bland annat så hade dem varit nere i mormor och morfars gamla sommarstuga och pratat med grannarna där som hade blivit överlyckliga över besöket, kan tänkas, kan tänkas. Där nere på orust kan det inte vara så mycket trafik minsann. Sen berättade hon vem hennes kompis var - och självklart var det Alexandra Zazzi! Dem hade varit inne i hennes restaurang och fått se henne sitta och äta där (och som mamma utryckte sig; hon åt för att hon inte orkade laga mat... ehm.) Jag ska baskemig också ner till Göteborg och äta på Alexandras italienska restaurang La stazione innan jag dör, det är inte någon önskan - det är ett krav.

Puss(gurkor).

Sömnproblem...

publicerat i Vardag.;
Nu var det sex timmar sedan mitt förra inlägg och det har sina orsaker. Jag har bland annat träffat "B" en stund. Tänk vad slumpen kan göra mot en. Vi träffades för några dagar sedan på apoteket och jag tog kontakt med honom via facebook och idag var han hemma hos mig en stund. Snacka om en skön kille! Skönt att det inte blev någon pinsam tystnad, utan vi hade hela tiden någonting att prata om, trots att vi inte känner varandra särskilt väl - men det kanske är det som är meningen. Hur som helst så satt vi och snackade i några timmar. När han sedan tog bilen och åkte iväg för att hämta upp sin bror i VH så satte jag Kevin i vårat vrålåk och promenerade nikstastigen runt där han somnade och sov i närmare en timme. Det märks tydligt att han sovit middag då han är helt uppe i varv nu istället, toppen. Är det inte det ena så är det de andra, all the time. Det slår aldrig fel.

Nu ikväll så har jag stått och lagat mat till hela familjen. Det var bara jag och Kevin som åt, visserligen. Men riktigt gott var det! Makaroner och köttfärssås blev det, vilket jag anser är lätt men gott och barnvänligt. Skönt att Kevin fick i sig lite vettig mat i alla fall. Under tiden som jag stod och lagade mat så kom Miranda och Jeanette förbi och lekte lite med Kevin! Så han var nöjd, jag var nöjd och min mor som satt och sydde ihop kläder fick en lugn stund för sig själv!

Så det har varit en lugn dag trots allt...
Puss&Kram.

Lista.

publicerat i Onördigt;
ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV

1. Är du singel? Ja.
2. Är du lycklig? Ja det tror jag att jag är.
3. Är du uttråkad? Just nu eller för övrigt?
4. Är du ledsen? Mest över vädret.
5. Är du italienare? Nej men jag kan prata lite.
6. Är du en cooling? Öhm, nej.
7. Är du från irland? Nej det är jag inte.
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Ja det är dem.

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Ingen aning.
2. Har du någon gång blivit sårad? Ja det har jag.
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt? Ja
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom? Ja.
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna? Ja, det har jag också gjort...
6. Har du haft en hemlig beundrare? Nej.
7. Är du kär? Nja, inte i annat än mitt liv.
8. Vill du gifta dej när du blir stor? Ja?

10 TVÅ ALTERNATIV
2.
Hår eller ögon? Ögon.
3. Katter eller hundar? Katter.
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar? Vanliga vänner och i lagom mängd.
6. Coca-Cola eller Pepsi? Cola.
7. Utekväll eller romantisk hemmakväll? Både ock.
8. Pengar eller lycka? Lycka kan inte köpas för pengar.
9. Dag eller natt? Natt.
10. Msn eller mobil? Mobil.

TIO "HAR DU NÅNSIN..."
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? Ja, när jag var tolv kanske.
2. Brutit ett ben? Nej.
3. Gjort nåt du ångrar? Ja.
4. Hoppat Bungee Jump? Nej aldrig.
5. Ljugit för någon du tycker om? Jag vet inte, vita lögner gills inte va.
6. Ätit en hel tårta? Nej.
7. Gjort bort dig offentligt? Många gånger, säkert.
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Ja.
9. Gråtit när ett husdjur dog? Ja.
10. Velat försvinna? Ja.

SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde?
Alexandra
2. Telefonsamtalet du fick? Malin.
3. Personen du var med? Alexandra, om inte farmor och farfar gills.
4. Roligaste grejen som hänt? Oj, inte den blekaste.
5. Personen du smsade? Idah.
7. Du skrev till på myspace? Jag har inte det.
8. Du kommenterade? Ingen aning.
9. Du tillbringade natten med? Kevin.
10. Du kramade? Kevin.

Full fart framåt.

publicerat i Vardag.;
Två steg bakåt.

Kevin är i full fart med att springa ut och in. Det är lagom roligt när han springer så fort och inte har någon kontroll på var han trampar och så känner man en iskall blöt sko mot foten som repar upp halva foten. Aj! Det har hänt tre gånger idag redan! Jag har hittat en gammal filmrulle i kameran som jag tänkte framkalla. Faen va kul, hoppas det är roliga och gamla bilder i också. Någon som vet vad det kan kosta och framkalla en kodakrulle? Så nu har jag en ny kamera också, eller ny och ny, den har nog legat och dammat i en låda i närmare tio år, om inte mer...

Jag har i alla fall gjort i ordning i mitt rum, så nu kan inte min mamma komma hem från klippningen och klaga. Har även satt upp mig på en hemförsäkring hos trygghansa tror jag det var. Så dem kommer dra åttiokronor från mitt konto på autogiro varje månad. Men det är det absolut värt!

Annars har det inte hänt mycket. Har mest suttit och tagit det lugnt, fått lite grattis SMS från folk, för det är trots allt min namnsdag. Ha ha ha, jag hade dock ingen aning om detta...

Men man kan inte veta allt här i världen.

Godmorgon .

publicerat i Vardag.;
Jaha, så var det molnigt, regnrusk och ett allmänt pissväder ute igen då. Snacka om att man blir depprimerad på allt som har med moln och vatten att göra i en kombination. Hur som helst så ser det ut som vi svenskar får leva med regnet i några dagar - i alla fall enligt SMHI:s hemsida. Toppen liksom. Jag hoppas dock på en solglimt i helgen, dels för min egen skull och dels för alla nynäshamnare och turister som väljer att ta sig till jazzfestivalen. Annars har det inte hänt så mycket. Jag och Kevin har sovit inatt, vilket vi gör de flesta nätter (har jag märkt). Vi blir snart ensamma i några timmar då mamma och pappa ska sticka iväg och klippa sig och samtidigt hälsa på min mormor. Det är nästan så att jag också känner mig sugen på att hälsa på henne, men samtidigt så känner jag att det gömmer sig en förkylning i kroppen, så jag avstår den här gången.

Puss&Kram.

Bilder.

publicerat i Bilder;
        

Det här är bara en droppe i havet av alla kläder jag fick av Alex.
Och jag tror jag har förälskat mig i dem allihopp! Jag är som ett litet barn på julafton idag.
Tack snälla, du har förgyllt min dag sockersöt.

Först nu...

publicerat i Vardag.;
Först nu somnade Kevin. Han fick sitta ute med mamma och pappa, tillsammans med min farmor och farfar på altanen och självklart så blev han så exalterad att han inte ville somna. Men nu, äntligen så somnade han. Skönt, då får jag några fria timmar utan att behöva springa runt och jaga en son i hela huset. Alla andra utom jag i detta huset sover redan har jag upptäckt. Toppen, då blir det en alldeles lagom skön kväll för min del!

Hur som helst - några speciella planer blir det inte ikväll. Jag hoppas på bra väder i morgon så att man kan få ta sig en promenad ner till hamnen och käka glass eller något sånt för nu är jag trött på att vara inne och känna mig instängd.

När jag sitter här och skriver kommer det konstiga lukter från någon blomma. Jag tror det luktar pelargon. Det luktar starkt och kommer i små duster. Det lustiga är att vi inte har pelargoner i närheten av mitt rum - och inte utanför mitt sovrumsfönster heller, så lite mysko måste jag säga att det är.

Nej, nu ska jag sitta och lukta vidare på mina underliga dofter som sveper in i rummet.
Puss&Kram

Tomten kom tidigt i år.

publicerat i Vardag.;
Alex kom över en stund nu i eftermiddag med en hel vit soppsäck med kläder till mig. Så nu har jag spenderat hela kvällen med att prova alla och jag är superglad! Snacka om att jag har fått mig en helt ny garderob! Tack, snälla, snälla Alex!

Jag var hos Alex tidigare i förmiddags och valde ut alla kläderna som jag ville ha från hennes "sortera bort" hög, samtidigt som vi satt och åt kebab med bröd i hennes kök och lät Kevin och Fender springa ute på tomten och busa av sig med bollar och stenar och allt va dem kunde hitta. Det är skönt att Kevin och Fender går så bra ihop, och observera att Fender är en fyrbent hund!

Annars har vi inte gjort så mycket. Jag har sprungit fram och tillbaka till affären, provat alla mina kläder, ätit middag och morsan har bakat bullar som säkert kommer vara slut tills i morgon! Ha ha. Jag var grymt sugen på bullar idag så det har gått ner ungefär åtta stycken under dagen tror jag. (Illa)...

Annars blir det lugnt ikväll. Kevin är trött och är påväg att somna nu vilken sekund som helst. Så jag ska bara ta det lugnt framför datorn!

Puss&Kramkalas.

Ring ring.

publicerat i Vardag.;
I morse ringde telefonen, fyra signaler exakt och sen var det tyst igen. Efter den väckningen så var både jag och Kevin fullt vakna och jag insåg att vi inte skulle få fler minuter i sängen tillsammans. Pallrar mig upp och möts i hallen av mammas röst som säger "vem var det som ringde?". Hur skulle jag kunna veta - jag låg ju och sov, och sökandet efter den mystiske fyrtonsringaren var igång. Mamma fick som tur var fullträff på en gång då det var mormor som hade ringt och hört när mamma och pappa skulle komma i morgon...

I natt sov Kevin si sådär inte alls jätte bra. Han sparkade mig i magen ett X antal gånger. Det första slaget fick mig nästan att tappa andan just för att jag var så oförberädd. Nästa slag dämpades genom att jag spännde magen, tredje och fjärde var det ingen fara med för då var Kevin så utmattad att han inte hade någon kraft i benen. Därefter tror jag att han somnade. Jag återhämtade andningen och somnade själv sedan. Vaknade vid fyra igen av två knytnävesslag i ansiktet. Ett kom rätt på näsan. Som tur i oturen så fick jag ingen näsblod utan bara en öm näsa...

Jag undrar hur många mardrömmar som for genom hans huvud igår...

Lista.

publicerat i Onördigt;
Nämn någon som gjorde dig glad igår? Malin gjorde mig glad!
Vad gjorde du kl 8 i morse? Gosh, jag tror jag sov till klockan var halv nio i alla fall!
Vad gjorde du för 15 minuter sedan? Bloggade kanske?
Det sista du sa högt? Jag kommer inte ihåg.
Vad har du druckit idag? Sprite, mjölk och o'boy
Vad var det senaste du köpte? Mjölk och expressen till mamma & pappa.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Grå, blå.
Vad är det för väder hos dig just nu? Mulet och duggregn skulle jag tippa på.
Godaste glass-smaken? Glass är gott oavsätt.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Osäker.
Sover du tungt? Ja det gör jag.
Drömmer du mycket? Oftast.
Mardrömmar? Sällan, men det händer.
Vilket ämne är roligast i skolan? Svenska har alltid varit ett favorit ämne.
Trivs du med ditt jobb? Jag är arbetslös.
Favoritklädsel? Jeans och ett linne nu på sommaren.
Favoritlåt just nu? Ingen aning.
Vad ser du om du tittar åt höger? Oj, en massa - telefon, nappflaska, medicin, lampa, cd-skivor till DVX kameran, ritblock, min mobil.. ja you name it.
Vad gör dig glad just nu? Klockslaget = jag är trött och ska gå och sova.
Vad ska du göra härnäst? Tralla, la la la, jag berättade just det.
Höger- eller vänsterhänt? Vänster.
Humör just nu?
Om trött anses vara ett humör så är jag det.
Favoritgodis? Goda godisar!
Klädsel just nu? Trosor, t-shirt, och tröja.
Musik just nu? Kevins snarkningar?
Sommarplaner 2008? Sommaren är snart över.
Hur många kuddar sover du med? Fyra, eller sex.
Spelar du nåt instrument? Nej, men Alex ska lära mig spela guitarr, remember?!.
Morgon- eller nattmänniska? Båda.
Vilka är viktigast för dig? Min son, i alla lägen, väder och vattendrag!
Bio eller promenad? Båda.
Är du kittlig? Ibland.
Snarkar du? Hur ska jag veta?
Äckligaste insekten? Jag har inte smakat på så många...
Vad vill du jobba som? Innom hotell eller restaurang, troligtvis. (daaah)
Stökigt eller välstädat? Välstädat i lagom
Skulle du nånsin få för dig att hoppa bungyjump? Nej, aldrig.
Anser du att du är stark? Mja, i den kroppsbyggnad jag har hamnat i så kanske jag är lite stark...?
Vad gör du om du får hicka? Hickar, gör läten ifrån mig och ser allmänt skum ut?
Vad längtar du mest efter just nu? Flytten!
Hur svarar du i hemtelefonen? Jaa, det är Denise. (Typ som jag är en döv, nittioåring som inte fattar att det är någon på andra sidan luren!)
Hur svarar du i mobiltelefonen? Hellu.
Antal timmar sömn inatt? För lite börjar jag tro nu!
Sov du ensam? Nej, jag hade Kevin brevid mig.
Vem sov hos dig senast? Ingen aning. Men jag sov hos Alex senast iaf!
Vad ser du fram emot? Jobba på lördag!
Vad vill du ha just nu? En varm säng.
Vilken buss åker du oftast? 854, eller x35an kanske.
Vilken årstid är det nu? Summer.
Anser du dig själv snygg? Sällan.
Har du varit kär? Ja, jag har varit det, ja.

Lite av varje.

publicerat i Vardag.;
Jag har egentligen ingen lust att skriva alls. Jag vet inte varför men jag känner inte att jag har någonting vettigt att skriva längre. Våra dagar fortsätter gå som på rutin och ingenting ser ut att förändras, allra minst vädret just för tillfället. Jag har spenderat kvällen framför filmen "försoning". Inte för att den var någon höjdare... eller var den det? Jag kan i vilket fall som helst inte få mig någon bra uppfattning om filmen och därför låter jag det vara osagt.

Självklart var jag på min klipptid idag också. Jag blev som alltid, riktigt nöjd efter avsutten klipptid. Det är alltid tråkigt att gå där ifrån och inte känna sig bekväm, men jag både litar och trivs bra med Elin som min frissör! Så nu har jag satt upp håret, haft det utsläppt, kammat igenom det med fingrarna och ruskat om det ett flertal gånger för att försäkra mig om att det verkligen är mitt hår och att det sitter på plats, vilket jag kan glädjas åt att det gör!

Kevin somnade i tid också, vilket är ytterst ovanligt. Han hade inte sovit någon middag idag vilket tog ut sin rätt på honom. Så nu har han sovit utan avbrott sedan klockan var strax efter åtta. Han sov visserligen ingen middag idag, vilket han inte gjort på rellativt länge nu när jag tänker efter.

Sen har jag spenderat yttligare en massa tid med att sitta och nörda mig på facebook... Ha ha ha, jag har blivit riktigt besatt av den sidan, jag som verkligen var helt anti mot den tidigare. Men nu är den riktigt rolig.

På lördag ska jag få komma hemifrån en stund till. Jag ska jobba några timmar på nynäsgården när dem har jazzfestivalen. Ska bli grymt kul att göra någonting man inte är van vid! Tack snälla Alex för att du frågade om jag ville jobba. ♥

Nytvättad.

publicerat i Vardag.;
Nu är jag nytvättad, eller i alla fall håret. Jag var lite småstressad då jag insåg att jag inte hade så lång tid på mig att få torrt hår inann jag skulle till frissan. Å andra sidan så kanske det inte spelar någon roll för jag kan sätta tjugo kronor på att det kommer regna när jag sticker sen. Det är min vanliga tur om inte annat. Nu har jag i alla fall hunnit med att städa rummet, ätit en "halv" frukost och brottats med Kevin i ett tappert försök med att få på honom kläderna, tro det eller ej, men jag vann. Nu räknar jag ner dagarna tills jag flyttar, fan va skönt det blir snart & det tåls att upprepas! Jag är hur trött som helst på att bo hemma, instängd... hur som helst så är det "bara" 27 dagar kvar.
Puss&Kram.

Bilder säger mer än tusen ord, säger dem.

publicerat i Bilder;
    

I brist på annat att skriva så har jag istället laggt in några bilder.
#1. Kevin sitter och beskådar en skalbagge som dricker upp hans saft som han spillt på bordet.
#2. Så här kan jag se ut när jag är extremt utråkad.
#3. För några dagar sedan satt Alex och jag och kollade in några filmer, human trafficing och 6 points var det nu!
#4. Kevin somnade när vi satt och glanade på film, tröttmössan.

Klockan är mycket...

publicerat i Vardag.;
... eller så känns det i alla fall. Det har varit mörkt ute nu sedan strax efter åtta-tiden. Snacka om att hjärnan lurar en själv. Jag blir helt koko i huvudet av att tro att klockan är närmare ett än tio. Tänk om det hade varit klart väder idag, då hade solnedgången legat strax i ögonhöjd nu när jag sitter framför datorn. Snacka om jobbigt att veta att solen troligtvis inte kommer dyka upp på några dagar, vadå separationsångest? Kevin gnydde till här för en stund sedan men somnade så skönt om igen efter bara några minuter. Härligt. Jag sitter och lyssnar på vinden som slår mot rutan och som gör att mina väggar knakar till. Det är riktigt mysigt att veta att man kan sitta inne i värmen i stället för att vara ute och frysa.

Jag funderar på att gå ut i köket och göra i ordning någonting att äta, laxen till middagen var inte direkt någon höjdare, trots att jag varit inställd på att äta det nu i flera dagar. Men när det väl kom till kritan så sa det bara stopp. Så nu börjar min mage att kurra igen. Så lite o'boy och en smörgås går nog ner. Appropå o'boy så går Kevin och sjunger på Peps låt "Oboj, vilket vackert väder" hela tiden nu! Samma sak gäller "Mugge bigge". Snacka om att han snappar upp låtar snabbt nu grabben, grabben liten! Men det är alltid kul att höra att dem lär sig nya saker.

Puss.

Storm.

publicerat i Vardag.;
Det är storm här utanför. Det blåser ganska kraftiga vindar och jag bara väntar på att få besök av en och annan tall som står och svajar här utanför. Obehagligt var namnet. Kevin har precis somnat in och borde sova för natten nu. Mamma och pappa är ute i köket och väsnas med alla köksredskap som finns - eller i alla fall som behövs då man ska göra egen saltgurka, vad det nu ska vara bra för, när det finns färdig i affären. Men dem och deras idéer, liksom.

Jag var hos Malin en stund efter klippningen idag. Vi möttes upp på nynäshamns bostäder där hon satt och pratade med en av mina gamla handläggare (vilket jag inte kom vidare bra överrens med). Och sen promenerade vi med hennes systerson en sväng och Kevin i vagnen. Sen gick vi och hämtade hennes barn på dagis och sprang vidare till Willys och handlade upp lite fikabröd, sen for vi vidare hem till Dennis och satt där och snackade tills han trött och sliten kom hem från jobbet. Ha ha. Så då gick jag hem i regn och rusk. Snacka om att jag var dyvåt när jag kom hem! Väl här så var grannen över med hennes barn och pratade med mamms och papps! Kevin och Miranda fick leka av sig lite och jag höllt i ett stadigt grepp om lilla Molly. Snacka om att man saknar tiden då dem var så små och knubbiga, men den är helt förbi nu ...

Puss&Kram.

Finfin.

publicerat i Vardag.;
Kevin blev jätte fin idag när vi kom hem från frissan. Jag blev helnöjd verkligen! Han kom in som en halv "jag-kan-inte-se-om-du-är-kille-eller-tjej" och kom ut som en jätte fin pojke med massa olika sprayfärger i håret. Snacka om att han var helnöjd, vill jag lova. Han blev först lite chockad och förvånad när Bosse började spraya en massa färg i hans hår, men insåg snabbt att det var riktigt fint och bad sedan om mer färg! Ha ha ha, han är så söt - mitt hjärta. Jag har dock inte hunnit med att ta något kort på honom nu efter frissören, men det kommer, var så säker!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och kanske glana på en film eller något - bara vara.

Frissan.

publicerat i Vardag.;

Jag har ringt runt till respektives frissörer nu och beställt tid för nästan hela familjen. Idag klipps Kevin, i morgon är det min tur och på torsdag ska pappa sitta i stolen. Skönt att få någonting gjort med min slimmade frissyr. Jag funderar dock bara på att ta topparna och färga utväxten för den här gången. Så det får det bli för min del! Kevin har precis badat och tvättat håret och gjort sig i ordning inför eftermiddagens klippning. Jag undrar om jag får hem ett helt nytt barn denna gång också som jag fick innan. Klart att jag bjuder på för och efterbilder också - så att ni får se skilnaden. Hur som helst så har vi lite småplaner för dagen.

Puss&Kramkalas.

Godmorgon alla morgonpigga.

publicerat i Vardag.;
Jag kan inte precis lägga till mig själv till den kategorin, "morgonpigg" så jag föredrar att lämna ämnet helt! Godmorgon i alla fall. Jag somnade strax efter tolv och borde rent hypotetiskt vara pigg nu, men min kopp säger att jag kan sova i flera timmar till. Kevin där emot är helt uppe i fogarna och har börjat sjunga och ta kort med min kamera och springer runt och väcker mormor och alla andra i huset som går att väcka. Jag tror tillock med att parasiterna i våra lakan får det svårt att slappna av när han är i farten! Det blev ingen mer åska igår efter den sista attacken oväder, och idag är det strålande sol med enstaka moln så jag kan inte precis sätta mig och klaga över vädret som jag vanligtvis brukar. Det har tillock med blivit bättre och vänligare temperatur för att kunna vistas ute utan att känna att man inte kan andas.

Hur som helst så är det dem vardagliga rutinerna som skall sättas igång nu,
frukost, duschen och morgonpromenaden.

xoxo.

Hosta, klippning och nytta.

publicerat i Vardag.;
Kevin har fått en ordentlig förkylningshosta, den lille stackars kraken. Värst är det självklart på nätterna när han i normala fall brukar sova utan avbrott, men inte i natt som ni kanske förstår. Nej nu har han vaknat, helt förtvivlad av att han höll på att hosta lungorna ur sig och jag klandrar honom inte just för att det låter riktigt illa. Vårat lilla rum är så dragit och får in mycket kyla också - vilket självklart inte gör saken bättre. Jag får säga till pappa att vi ska kolla upp var kylan läcker in någonstans.

Hur som helst så har jag gjort lite nytta idag. Jag passade på medans åskan höll på att leka här utanför med att göra klart lite skoluppgifter. Så nu kan jag bocka av att jag har gjort klart en uppgift helt och hållet. Det känns ganska skönt att alla krav och måsten under sommarlovet har förminskats! I morgon kanske jag och Kevin ska klippa oss. Jag funderar starkt på att kanske locka mitt hår lite, eller ge det någon form av permanent volym eller något. Jag avskyr när mitt hår ligger platt fall som en pannkaka - allra mest när jag känner mig som en våt hund. Men jag får diskutera det med min frissör, såklart!

Skönt att få bli ompysslad också, trots att det kändes lite som igår som jag klippte mig sist...
Men icke sa nicke!
Puss&Kram.

Blixtar och dunder.

publicerat i Vardag.;
Jag har en känsla av att näst intill hela sverige är omringad av ett hög och lågtryck just nu som gör att det blir helt magiska blixtar på himlen. Datorn har gått på och av här med jämna mellanrum just för att jag är rädd för att den ska lägga av nu mitt i allt. Jag vågar inte riktigt riskera detta så jag tar det säkra före det osäkra och stänger av den när jag anser att ljuset och ljudet från himlen kommer lite för nära. Trots detta så har det varit rellativt lugnt på vädersfronten just i nynäs, det är mest muskö, storavika och ösmo som har fått de största smällarna tror jag.

Jag har även suttit ute med mamma och lyssnat på hur regnet slagit ner på markisen och hur några regnstänk snuddat våran hud. Det var riktigt mysigt att sitta där, trots att temperaturen lekte katt och råtta med oss. Ena sekunden var det högtryck, andra sekunden blev det iskallt och lågtryck, underbart inte sant? Kevin har sovit nu sedan klockan åtta - eller strax efter kanske hon var. Hur som helst så somnade han i rellativt god tid idag, vilket jag gläds åt. Han har slutat sova middag nu vilket ger honom ett supersegt humör på kvällarna, men desto bättre sover han natten igenom och det käns nästan som att det är det målet som jag vill nå med hans sömnrutin så att han kan sova i eget rum så småning om.

Jag var även med Alex nu i eftermiddags som vi hade planerat. Vi satte oss och kollade på en av filmerna vi hade hyrt och käkade sallad från arena. Satt riktigt gott i magen måste jag erkänna! Dock så insåg jag redan efter fem minuter av filmen att Alex tidigare val av "6 points" inte hade en chans till att vara dålig i gämnfört med mitt filmval, en svensk - wannabe porrfilmsaktig blä blä film, allt om min buske, och filmen gick i bakgrunden medan vi satt och masserade varandras hårbotten och snackade en massa skit, drack läsk och mest mös i soffan. Men ärligt talat sverige. Var är vi påväg i filmväg. Seriöst?

Nog om det nu. Jag ska klicka vidare på Facebook. Jag har blivit besatt.

xx.

Just nu.

publicerat i Vardag.;
Alex har blivit störd på jobbet en stund, jag hyrde lite filmer som vi ska se senare ikväll. Hoppas bara att det har slutat åska och blixtra då - för just nu är dundret i full gång runt omkring oss. Det verkar inte beröra självaste nynäshamn i alla fall. Mest öarna runt omkring tror jag, och in mot södertäljehållet. Jag hör bara mullret och dånet från åskan på avstånd. Kevin och morfar sitter ute på altanen och lyssnar, ringer till "Oskar" på en leksaksmobil och ber honom sluta föra sånt oväsen, ni skulle se dem - så söta så är dem. Vi har även hunnit med att peta i oss lite middag då det fortfarande var fint väder ovanför huvudet på oss, vilket man enkelt kan räkna ut att det var några timmar sedan. Jag har tagit mig frihet att sätta mig här trots att jag kanske inte borde med tanke på väderleken. Men just nu så ser det inte ut att vara så farligt. Moln på ena sidan huset, och blå himmel på andra. Nynäshamn är verkligen världens ände då inte ens ovädret når hit...

xoxo.

Godmorgon.

publicerat i Vardag.;
Igår hade jag extremt svårt att somna. Varför vet jag faktiskt inte. Jag låg mest och kollade upp i taket, snurrade på Kevin samtidigt som han snurrade tillbaka i den tidigare ställningen. Hur som helst så måste jag ha somnat tillslut för att jag vaknade några gånger av att jag var panik-kissnödig! Tack vare den där jävla colan som jag drack igårkväll. Ha ha. Hur som helst, jag har tagit ett morgondopp nu i morse och tvättade håret. Det var riktigt skönt måste jag säga. Kevin springer naken ute på altanen vid morfar och jag ska städa undan här i sovrummet så att jag kan springa till Alex lite senare och störa henne på jobbet igen.

Annars så ser dagen ut att bli ganska lugn.
Puss&Kram.

Ängel, du räddade min dag.

publicerat i Bilder;
Alex kom hit och gjorde hela min kväll. Jag hade sett den som totalförstörd, men så fick jag ett sms där det stod; "Men öppna då..." Ha ha ha. Det är ju en fördel om man plingar på dörren innan man skriver en sån sak, liksom! Ha ha. Men vi satte oss i vardagsrummet och snackade en massa skit, ni vet det som tjejer är bäst på att göra och hux flux så var klockan ganska mycket och Alex åkte hem för att hon ska jobba i morgon, stackaren. Men vi fick oss ganska många skratt ändå! Och i morgon kan jag komma över och störa henne på jobbet, nemas problemas liksom. Jag och alla mina superviktiga saker att göra, kan vänta i någon dag eller två, right.
Du betyder massor för mig i alla fall!

    

Vet ni... vi har kännt varandra i elva dagar. Fatta hur mycket vi har varit med om redan, heeeelt galet!
♥ ♥ ♥

Just nu.

publicerat i Vardag.;
Kevin sover sedan ett tag tillbaka. Han var helt slut och somnade själv i sängen efter några skrikande minuter och lite tårar. Men tillslut tystnade det bakom ryggen på mig och han hade somnat. Inte en minut försent, då jag såg hur seg och trött han verkligen var. Jag sitter mest inne på några patetiska hemsidor, kollar runt och ska snart sätta mig ute i vardagsrummet nu när tystnaden äntligen har lagt sig igen.

Nej nu ska jag kolla in min film som jag fick av Alex i födelsedagspressent, vilddjuren - för er som inte vet vad jag har fått. Den ska tydligen vara jätte bra. Så jag kan egentligen inte vänta med att sätta på den. Till det ska jag självklart smaska i mig massa räkor och dricka läsk tills det rinner ur öronen på mig...

Puss&Kram. ♥

Blöjfri.

publicerat i Vardag.;
Jag har glömt att berätta att Kevin var utan blöja hela dagen igår. Han fick gå ut på gräsmattan och kissa in i buskarna när han kände att det var dags. Redan från början så förstod han hur han skulle göra. Under hela dagen så hände det bara en enda liten olycka och det berodde helt och hållet på att det åskade och att Kevin då inte fick gå ut på gräsmattan. Annars lyckades han jätte bra med att hålla sig och springa ut när han kände att det knep! Riktigt duktigt för att vara första gången tycker jag i alla fall...

Hur som helst. Mamma och pappa har stuckigt bort till grannarna på kräftskiva och det betyder att jag har lägenheten själv fram tills att dem kommer hem igen lite senare ikväll. Dem har bunkrat upp med glass, godis, cider och räkor och lite av kräftorna som blev över! Ha ha ha, så jag får en helkväll framför TV:n minsann! Mys! Kevin sitter och kollar in bolibompa just nu, tror att det är disneydags som ekar i vardagsrummet! Han är så trött så han lär somna direkt efter skulle jag tippa på. Hur som helst.

R flyttade igår, så han borde vara i den nya staden nu skulle jag tippa på. Hoppas att dem kom fram ordentligt, jag tänker dock inte ringa och störa. Det var små jobbigt för båda igår tror jag när han var tvungen att säga hejdå till Kevin. Jag tror aldrig att jag hade klarat av det, så jag kan tänka mig hur det känns. Men det är som sagt hans val. Jag vet inte alls när dem kommer träffas nästa gång, men jag hoppas att det inte är allt för långa mellanrum mellan besöken trots att det är närmare sextio mil mellan oss...

Nåja, han vet var vi finns om inte annat.

Loppis.

publicerat i Vardag.;
Jag och mamma stack på loppis idag på folketshall. Jag ringde Alex precis innan vi skulle dra och klart att hon hängde på. Så vi möttes upp vid ICA och stack dit tillsammans. Det enda i fyndväg som jag hittade var två gardiner och en duk till Kevins rum för tio kronor. Snacka om loppis. Sen blev Kevin rellativt översockrad av klubborna vi fick vid pizzerian påväg till folketshall att han inte orkade sitta stilla en minut till. Hur som helst så stack vi ut till hamburgeståndet där vi smackade i oss en hamburgare och lite wannabe cola, köpt på lidl och sedan stack vi vidare mot ICA där Alex hade sin bil ståendes. Hon hade fyndat en jättefin hallmöbel och fått hem den på trehundrakronor. Snacka om fynd!

Sen stack jag och morsan och handlade lite på ICA innan jag satte mig här (nyss).

Godmorgon bloggen.

publicerat i Vardag.;
Igår var en förvånandsvärt lugn kväll. Alex och jag stack hem till några vänner till henne som hon är kattvakt åt och satte oss i deras enorma soffa och kollade på film. Det blev en svensk film, 6 points och så blev det human trafficing. Kevin somnade redan till den första filmen och sov sig igenom nästan hela andra. Lite skrik och gny blev det, men jag tyckte han var riktigt duktig ändå. Det bästa under hela kvällen kom dock på vägen ut när vi skulle lyfta ner Kevin och vagnen tre våningar ner. Någon hade tryckt på "portlampan" och vi trodde självklart att den tändes nyligen så vi började lyfta ner Kevin och kommer inte längre än en halv trappa ner och så blir det bäcksvart. Ingen lampknapp fanns i närheten och jag började asgarva. Ha ha ha, som tur var så hittade jag en lampknapp, därifrån vi kom ut - så det ordnade sig. Men bara av princip så ska det bli mörkt precis när vi lyfter! Men fan va kul man kan ha åt ingenting. Resten av vägen ner - då vi lyfte Kevin så skrattade vi åt det!

Alex, du har verkligen en förmåga att göra heeeela min dag!