Kevin är vaken.

publicerat i Vardag.;
När Ronnie kom hem för två timmar sedan så tog han nästan direkt med sig Kevin in i sovrummet för att sova. Kevin har dock kommit upp nu, efter en och en halv timmes sovstund - men Ronnie sover vidare. Jag funderar på att ringa och höra med mamma om förslaget om korv fortfarande står kvar. Hon kom nämligen förbi och sa att dem skulle grilla korv, (i regnet) och att jag och Kevin var välkomna över. Men då sov han - så ja, jag får försöka nu helt enkelt. Vi får se bara så att hon inte delat ut korvarna till alla ungarna på gården - och så att det finns lite kvar till oss. Ha ha ha.

Jag har under denna tiden hunnit med att kolla in senaste avsnitten av Andra Avenyn också. Ha ha ha. Jag undrar hur detta trassel skall sluta.. Jag älskar intriger!

Nej. Nu får jag ge upp. Jag skriver igen lite senare.

Bilder.

publicerat i Vardag.;
Lite bilder från idag.
Jag insåg dock att jag tog mest bilder på blommor och naturen än på Kevin och morfar. Men jag filmade en hel del också. Det får jag skicka till Louise på MSN ikväll så att hon får lägga in det på youtube, så får ni se!

Men här kommer lite blandade bilder från dagen.
Plus att jag bjuder på en bild från det att jag tog min konfirmation.
Det var ett X antal år sedan! Ha ha ha ....Var är världen påväg?

publicerat i Vardag.;

Har ni sett på expressens hemsida om grisen som är försvunnen och man kan få upp till 59000:- för den som hittar den? Om inte...

image105


Eller har ni hört talas om att herr Gårman skall få en fru, vars namn blir fru Gårman. Henne kan man se i slutet av 2008

image106

JA, nu slipper Farbror Gårman stå ute i kylan alldeles själv.
Hans fru står brevid och värmer honom!


MEN VAR ÄR VI PÅVÄG, MÅSTE ALLT VARA LIKA MELLAN KVINNOR OCH MÄN?

Äventyr på baksidan.

publicerat i Vardag.;

Jag och Kevin var över hos mina föräldrar för en liten stund sedan. Kevin och morfar busade runt nere i slänten medan jag och mamma var fullt upptagna med att ta bilder på dem små busfröna. Ibland undrar man verkligen vem utav dem som är barn och vem som är den vuxna. Ha ha. Dem var nästan ute på gångvägen och kastade grenar och saker omkring sig! Det märks verkligen att Kevin tycker om att vara nere i slänten och leka med morfar och mormor. Man får nästan tvinga honom hem efter en timmes lekande. Sötnos där. Ibland skär det i hjärtat på en annan när man måste tvinga honom hem.

Några mysiga sommarbilder från baksidan kommer.
Ha tålamod!

Städa städa varje dag så slipper man det sen!

publicerat i Vardag.;
Att jag aldrig lär mig att; OM JAG STÄDAR LITE VARJE DAG SÅ SLIPPER JAG TA DET STORA HELA.
Men nej. Nu har jag en tvätt som skall hängas, ett helt hus som skall dammsugas, en säng som skall bäddas och ett kök som skall plockas undan. Nåväl, det var kanske inte sådär jätte mycket att göra. Det gäller bara att ta tummen ur arslet och börja i någon av alla sidorna man har att välja på.

Tack och lov för att Kevin tycker om Ice Age så pass att han kan sitta själv i någon timme tills jag är klar! Nej om man skulle ta och börja lite nu så att man blir klar till Ronnie kommer hem kanske. Helst innan så att maten är påbörjad också. Hmm, so much to do - so much to think of.

Trädgårdsmästare.

publicerat i Vardag.;
Visste ni att jag har en egen trädgårdsmästare?
Det är sant! I morse när jag gick upp och drog upp persiennerna i sovrummet så satt min trädgårdsmästare och påtade i våran rabatt. Mysigt att vakna upp till att det ser tjusigt ut utanför i alla fall. Efter att vi gick upp så var det mossan som skulle bort på gräsmattan. Jag och Kevin stod bara i fönstret och beskådade arbetet som han stod ut med att göra. Vi måste dock köpa mer jord och så lite mer gräs på baksidan. Dem tidigare ägarna såg inte det roliga med att ta hand om blommor och tomten, så vi får göra dubbelt jobb efter som att dem inte ansträngde sig vidare mycket. Men nu ser min trädgårdsmästare ut att ha avslutat arbetet och gått hem för dagen.

Tack snälla pappa för hjälpen!

Valborg.

publicerat i Vardag.;
Vi skulle ha gått och sett en brasa ikväll om det inte vore för att dem redan har eldat upp den, i natt. Snacka om patetiska jävlar - seriöst. Så nu får vi förflytta oss till andra sidan av stan eller en mil här ifrån om vi skall kunna avnjuta något sådant. Suck. Eller så gör vi som Ronnie sa; "Det räcker med att sitta framför TV:n och njuta där." Jag funderar starkt på det alternativet. I morgon förmiddag kommer Kevins kusin hit. Hon skall sova hos oss tills på fredag morgon. Så det ska bli jätte roligt! Annars har vi inte så jätte mycket inplanerat faktiskt utan vi tar bara dagen som den kommer. Våra planer brukar ju vanligtvis komma till oss utan att vi behöver anstränga oss vidare mycket!

Men så här ser våran vecka ut i vilket fall som hellst.
Inte mycket att göra åt!


....::....

Don't ask.

publicerat i Vardag.;
Fråga inte varför vi är trötta. Jag förklarar istället.

Igår kväll pluggade jag som ett djur och gick och la mig runt kvart i tolv. Jag tänkte att sju timmar borde räcka i sömnväg. Lättare sagt än gjort. För det första så tar det några minuter för mig att somna - men jag låg i alla fall och blundade fram till klockan var kvart i ett. Därefter måste jag ha somnat - fram till klockan halv två. Kevin kom in då och skulle prompt inte sova. Absolut inte. Det gick en timme, han låg och grät - eller nej, han skrek. Det gick två timmar - Ronnie gick ut och la sig i vardagsrummet för att han skulle gå upp om någon timme. Kevin fortsatte dock att skrika fram till klockan halv fyra. Då var jag måttligt glad, trött och  - ja ni vet kanske själva hur man kan vara. Nästan nära inpå att brista i gråt. Jag ringde till min lärare i morse och sa att vi fick skjuta upp provet till någon annan gång - dels för att Kevin inte var på bästa humör klockan halv åtta i morse och dels för att jag var jätte trött.

Vi vaknade klockan 10:11 i morse. Lagom länge sov vi i alla fall.
Nej.
Jag är fortfarande trött.

Gick jag in i en vägg?

publicerat i Vardag.;
Nu efter maten blev jag så äckligt mätt att jag inte har någon aning om var jag skall ta vägen. Jag var tillock med tvungen att lägga mig ned på golvet och sträcka ut mig för att jag blev så fullsmockad. Lite smått illamående känner jag mig nu - plus att jag är helt slut i kroppen efter denna hårda dag. Jag har inte pluggat ett dugg. Istället fastnade jag inne på expressens hemsida med att spela deras spel - jag är så smart. Jag ska dock in i badkaret snart för att skrubba mig ren. Så jag får helt enkelt ta med mig mina studiemedel in i badrummet och printa in allt i min lilla fyrkantiga hjärnhalva.

Nåväl. Back to the fucking game now, mate.

Vågar jag öppna ögonen i morgon?

publicerat i Vardag.;
Fan, mitt horoskop låter inte vidare lovande. Hmm. Kan det vara så att hälsan, turen, ekonomin och relationsfrågan är sann så får jag nog se till att skynda på denna veckan.

image104

Ordförrådet.

publicerat i Kevin;
Kevins nya uppdatering av ordförrådet:

Spela - man skall spela innebandy eller fotboll med honom.
Sparka - det där ordet hör också till en rolig boll lek.
Hej då gubbe(n) - ett roligt ord som Kevin snappade upp när Ronnie sa hejdå.
Bita - Ja, idag sa Kevin det ordet faktiskt. I wonder why.
Cykel - jag tycker att ordet beskriver sig själv ganska bra.
Min mamma - Ja - det samma gäller den och dem följande två orden.
Kossa, ko - En matglad kossa på fyra ben.
Häst - Ni vet ett sånt djur som gnäggar och har sig.
Kan själv - trotsord från en tvååring.

Nu är vi hemma från affären.

publicerat i Vardag.;
Och jag är jätte trött i benen och i armarna. Kanske så är det en liten féber som ligger i kroppen trots allt. Sorgligt vore det i sånna fall. Att ha med Kevin på affären ensam fungerade faktiskt ganska bra. I vanliga fall så behöver man nästan vara ett helt fotbollslag för att lyckas hålla koll på min lilla apa. Men allt gick i stort sett ganska bra i alla fall. Ronnie kommer hem snart - jag skickade honom till apoteket idag istället för att jag och Kevin skulle tvingas gå. Jag hade ingen större lust att springa mellan som en jojjo. Snart är det matlagning som gäller. Dagens middag tar inte alls många minuter att göra och är supergott. Man kan inte äta sig nog mätt på den! Smaskigt.

Jag fick veta idag att min "gamla" bästa vän, väntar barn! Det är bara att gratta och önska lycka till med allt!
Det kommer nog att gå super för henne.

Nej nu gäller det att öppna ögonen för annat. Som mitt prov jag ska ha i mogon.

....::....

Magont.

publicerat i Kevin;
I natt vaknade jag av att Kevin gnällde och gnydde. Jag klappade honom på magen och han somnade om. Efter bara några minuter så var det dags igen. Jag kliade honom på ryggen och han somnade om yttligare en gång. Sedan så höll det på sådär i ungefär en timme. Sedan så gick mina ögon i kors, detta var då halv ett i natt. Jag tänkte och tänkte på hur man kunde lösa detta problem. Så att så fort Kevin hade somnat in igen så vände jag honom så att han låg på mage med huvudet i sidoläge - och då så sov han hela natten utan problem. Varför tänker man inte på det tidigare för? Ha ha ha. Men men. Det tydde i alla fall på att han hade ont i magen när han gnällde - och när han sover och gråter samtidigt så är det omöjligt att få kontakt med honom. Så man får gissa sig till problemet. Men jag tror att jag lyckades. Woho!

Veckans skolavslut.

publicerat i Vardag.;
Nu är min skolvecka avklarad, äntligen. Två dagar i skolan tycker jag dock är redigt bra. Ha ha ha. Jag känner verkligen att jag satsar mitt hårdaste på skolan. Hmm, det tåls att diskuteras. Nåväl. Idag har det hänt väldigt mycket faktiskt. Hör och häpna över mitt mycket intensiva liv. Till att börja med så kan jag meddela er att jag skall paddla kanot nästa vecka med min klass och Op:arna. Det skall bli ruskigt kul. Då är vi ute på muskan i ösmo. Roligt! Sen så har jag gjort prov vilket gick ypperligt bra och sist men inte minst så har min handledare på gröndal skrivit i mitt praktikpapper - så nu behöver jag inte oroa mig över det något mer.

Kevin har blivit biten på dagis idag - den stackaren. Tur att han kan prata så pass bra att man får reda på vem av barnen det är i alla fall - för fröknarna får inte säga någonting. Men inte för att jag skall göra någonting själv, utan det kan vara bra att ha det i åtanke bara. Jag har blåst och smetat in Kevins arm med försvarets hudsalva nu och gett honom en zooask och berömmt honom för att han inte biter någon. Så duktig är han, han är lite som Alfons! Alla barnen är för övrigt jätte snälla mot varandra och jag tror minsann att Kevin har hittat några bästa vänner ibland dem större barnen på avdelningen. Sötnos där. Snart är det storbarnsavdelningen som gäller för Kevin också. Men än så länge är det ett år kvar innan dess. Tack & lov för det.

Snart ska jag och Kevin till ICA och handla. Det blir min favoritmat idag med mycket dionsenap och tomater, korv och potatis. Så gott. By the way så tog jag en halv sked dionsenap och stoppade in den i munnen. Det är ett ûberbra tips om man vill bli av med förkylningen för en stund. Men fördelen är att man skall tåla starkare smaker i munnen. Jag höll dock på att dö i en hostattack när jag hade stoppat senapen i munnen och andades in efter att jag svalt. Svinstakt.

Men idag är det lov!
Jag skall dock till köket i morgon och göra ett prov. Det beräknas ta upp till en timme, max. Så Kevin får vara med mig och min lärare får vara barnvakt. Ha ha ha.

....::....

Host host.

publicerat i Vardag.;
Jag är extremt förkyld. Jag funderar på om jag har fått lunginflammation eller något annat roligt. Kanske akut bronkit eller vad läkarna nu säger att man har. Jag har i alla fall en grymt jobbig hosta. Och är det så att jag har fått någon av ovanstående så får jag helt enkelt skylla mig själv. Jag menar - det är jag som väljer att ta av mig kläderna istället för att ha dem på mig så inte undra på att jag blir sjuk. Det är trots allt inte mer än april och luften är inte varm ännu.

Skit i mig nu.
Snart ska jag väcka Kevin, vi ska vara på dagis om cirkus - trettio minuter och sedan så skall jag promenera vidare till skolan och plugga samhälle där halva dagen. Jag tar morgonpasset också och pluggar i skolan med tanke på att våran alternativ medicin är inställd. Jag klagar inte - märks det?

Jag måste dock ta med mig lite småpengar så att jag inte svälter ihjäl i plugget. En liten macka och en loka får det bli till frukost. Det är smasken.

Nej - nu MÅSTE jag verkligen väcka Kevin.
Ha en bra dag!

....::....

Fortfarande mätt.

publicerat i Vardag.;

Att pasta och broccoli mix är så pass mättande att man har en illamåendekännsla uppstoppad i halsen just för att man åt för mycket. Jag vet en sak i alla fall och det är att jag kommer sova gott ikväll om jag skall behöva vara såhär mätt under kvällen. Smarrigt var det i alla fall, trots att det var närmare två timmar sedan som vi åt. Jag är fortfarande inne i rapstadiet då man måste rapa efter maten. Men två timmar senare. Då kan man kalla att maten var mättande. Ha ha ha.

Jag undrar vilket program man skall sysselsätta sin hjärna med ikväll? Det har som sagt inte blivit så mycket pluggande ikväll. Men konstigt nog är jag inte så nervös inför morgondagen. Jag tänkte som sagt inte vara med på idrotten med min förkylning som fortfarande spökar i kroppen. Så det blir till att plugga under idrotten, i cirka en och en halv timme. Underbart, eller inte. Men man gör vad man måste - och jag gör vad jag ska.

....::....

Matsupporten, kan jag hjälpa till med något?

publicerat i Vardag.;
Jag har hjälpt Ronnie handla hem våran middag. Jag var matsupport till honom i telefonen. Ha ha ha.
"Och så går du upp till grönsaksdisken och hämtar rosésallad... Nej, jag sa ingenting om créme fraiche. Har du tagit senapen...? Sen ska vi ha rökt skinka och sen bara grädde,broccoli och tagliatelle. NEJ JAG SA INGENTING OM CREME FRAICHE." Ungefär så låter det när vi pratar i telefonen med varandra och jag ska vara support.

Nu behöver jag dock vara blöjsupport då min lilla kille stinker någonting annat än pasta och broccoligryta... Ha ha ha. Det luktar baaaaajsäckligt.

Ha det fint.

Hälso och sjukvårdsnämnden.

publicerat i Vardag.;
Nummer ett: Jag avskyr "annonyma" enkäter som kommer med posten. Varför? Jo för att om man inte skriver i dessa "annonyma" enkäter så kommer det en påminnelse två veckor senare som säger att jag inte har skickat in min enkät. Vänta! Jag känner mig inte vidare annonym när man får en påminnelse.

Nummer två: Okej, det är schysst att man kan ha enkätens frågor via internet och svara på dem enkelt och lätt här. Men fortfarande, svarar man inte så kommer påminnelsen.

Vi fick ett frågeformulär - eller fråge enkät från hälso och sjukvårdsnämnden idag. Så fort jag såg att man slapp skicka in den via posten så tänkte jag; fan va skönt. Trots detta så fick man med sig ett kuver men man skulle betala frimärket själv. Enkla frågor var det att svara på och allt handlade i stora hela om vad jag tyckte att min son får för service på vårat sjukhus och hos vårat läkardistrikt - om man fick samma läkare hela tiden och om man kunde lita på den man talade med os.v.

Det roligaste var när enkäten var klar och efter man tryckt på skicka. Då möts mina ögon av denna text;

image97

Ha ha ha. Ehm. Jag fick ett kuver som man skulle skicka in - och hade jag gått till affären så hade jag tagit ett frimärke som redan var tryckt som ett frimärke - sedan säkert många år tillbaka. Så min fråga - hur hjälper jag naturen?

Hemma från skolan, nu börjar jobbet.

publicerat i Vardag.;
Nu är jag hemma från skolan. Under samhällen så satt jag faktiskt och jobbade under lektionstid. Kanske inte så konstigt med tanke på att vi faktiskt har provet om EU i morgon och allt det här om EMU, EEG, EG, och så vidare snurrar bara runt i huvudet på mig. Men det skall allt sitta tills i morgon. Jag har i alla fall lärt mig att det är 24 medlemar i EU varav varken norge eller turkiet plus ett X antal länder till inte deltar i.
 
Min förkylning ser inte ut att gå åt rätt håll. Idag har jag börjat nysa som prosit i snövit. Var och varannan minut så nyser jag... nyss kom en nysning - tro mig jag ljuger inte.

Kevin har kommit in i åldern; "Kan själv" hela tiden och allt kan han själv. Just nu håller han på att ta av sig strumpan och jag får inte hjälpa till trots att han skriker och gnäller över att han inte får av den. Ni kan ju tänka er hur en tvååring faktiskt kan bete sig.

Just nu så ska jag bädda och städa, börja med maten och sedan sätta mig med läxorna. Så man kan säga att min dag börjar; PLING! Nu!

SKÅL

Jag har hittat henne.

publicerat i Vardag.;

Jag har precis hittat Louise. Hon sitter och "pluggar" som hon kallar det. Höhö. Jag hade självklart skitont i hälen när jag gick till skolan, trots att jag plåstrat om den så varsammt. Men det hjälpte tydligen inte ett dugg. Snart är det lunch som gäller. Min mage kurrar ganska mycket just för att vårat kylskåp ekade ganska mycket när jag öppnade den. Kevin fick sista yoghurten som fanns plus en macka.

Nej, nu skall jag tvinga Louise till Lunchen!
Ha det bra, vänner så skriver jag på samhällen!
SKÅL!

Plåstra om mig.

publicerat i Vardag.;
Jag har skitont i hälen och det märktes markant när jag satte på mig mina skor och promenerade med Kevin till dagis. Vi har endast en nedförsbacke till dagis och hela den vägen gick jag som halta Lotta. Så jag gick hem och tänkte plåstra om mig själv. Jag märkte även att min dator stod på - trots att jag hade (tydligen inte) stängt av den innan jag gick. Men jag måste helt enkelt ha kommit åt fel knapp eller något åt det hållet. 

Jag skall hur som hellst snart till skolan. Jag tänkte plugga någon timme innan vi börjar - och sedan skall jag luncha med Lollo, troligtvis. Vi får se om Amna också hakar på - kankse?

Att lämna Kevin idag gick som smör i solsken. En dagisfröken kom fram till mig och växlade några ord om att han har blivit så vuxen på senaste tiden - han leker både ute och inne och att det inte alls är några som hellst problem med honom. Lyckost! Precis när hon sa det så promenerade han ifrån mig och blev överlycklig av att se sina dagispolare. Det har då aldrig hänt förrut - att han bara sprungit iväg från mig! Ha ha ha. Så han har blivit förändrad - han kanske helt enkelt bara saknar dagis.

Jag har tagit jätte fina bilder på Kevin idag.
Jag lägger in dem när jag kommer hem från skolan sen!

Nu ska jag gå och plåstra om mig.
Ha en fortsatt trevlig dag!

Godmorgon, Sverige.

publicerat i Vardag.;
Sovmorgon idag. Är det inte underbart kul att ha en son som vaknar runt sextiden och omöjligt kan somna om. Han rycker och drar i mig så att jag inte skall ligga med ryggen mot honom. Han viskar och sjunger - skrattar och småskriker. Ganska roligt om du frågar mig. Med tanke på att Kevin inte skall vara på dagis förrän tiotiden så kunde han ju i alla fall sovit till åtta tiden. Men icke sa nicke. Jag gav dock inte upp. Han låg kvar i sängen fram till dess att jag steg upp och klockan i alla fall närmade sig åtta. Men från sextiden fick jag inte sova så djupt längre. Men lika bra var väl det. Han skall ju orka sova middag på dagis också, så att han blir pigg och glad när jag hämtar honom. Men jag är fortfarande jätte trött sedan helgens bravader - kan jag ju meddela. Så att jag lär inte vara på min bästa sida nu idag. Tack och lov för att vi bara går i skolan, idag och i morgon. Sen är vi lediga till på måndag. Kan man älska skolan mer än vad man gör? I wonder.

Nej, nu ger jag fan upp.

publicerat i Vardag.;
Jag ska gå och lägga mig tillsammans med mina påsar under ögonen nu.
Innan natten går mot en ny dag.

Hoppas att ni tagit vara på eran söndag.
Jag skriver igen i morgon.

God natt, mina vänner.

Lite bilder från donken.

publicerat i Vardag.;

   

Jocke, Linnéa & Kevin...

Jag ÄLSKAR henne så att jag kan dö.
Det finns inga ord för vad hon betyder för mig.

Jocke, he's loving it - to!
Kolla bara in ballongen!
Ha ha ha.
Jag saknar dig, Linnéa.

Lugn hektisk dag.

publicerat i Vardag.;
Idag har dagen bara flytit på. Ibland känns det verkligen som att vi tar vara på våran helg på bästa sätt. Nummer ett: Jag har inte sovit någonting sedan jag vaknade i morse. Är jag trött? Ehm, måste man fråga. Nummer två: Jag har tillock med åkt in till farsta på barnkalas. Då är man pigg och glad... eller inte. Nummer tre: Vi har haft Sandra över på fika i förmiddags vilket var jätte trevligt. Nummer fyra: Jag hade en ganska lustig konversation med en stupfull sjungande gubbe på femtioett (vilket han ansåg sig att vara). Nummer femhundratolv: Kevin har varit hos både farmor och hos min kusin och fått leka av sig. Lyckans ost.

Nummret börjar ta slut nu. Jag har inga fler nummer att bjuda på.
Det här var i alla fall min dag.

Trevlig kväll - mindre trevlig morgon.

publicerat i Vardag.;
Igår hade jag det askul. Jag och två andra tjejer satte oss längst fram vid scenen på ett bord när banden spelade och hade fötterna ner mot scenen. Kalle Baah var huvudbandet igår och Governor och Kaptenen var deras s.k. "gästband". Men fy fan va skönt när Governoren sjöng, jag verkligen älskar honom. Han fick hela lokalen att gunga med sin reagge röst! Me love. Efter det roliga så tänkte jag att det skulle vara roligt att få tag i en taxi.

Lättare sagt än gjort. Jag tänkte att jag skulle vara smart så att jag ringde runt kvart i två och då fick jag svaret att det skulle ta "en stund". Jag och Louise som varken eller ville gå eller springa hem satt snällt på ett berg och väntade, och väntade och väntade. Varken våran eller någon annans taxi kom. Louise's syster kom förbi och hennes pojkvän hittade en taxi som dem kunde åka med - så Louise åkte med dem. Så där satt jag kvar, på en sten, under ett träd i en skog - precis som en Gesslelåt... Taxi efter taxi rullade in men hade redan plockat upp folk. Jag blev förtvivlad. Det började närma mig stängning och jag hade inte rört mig en meter på flera timmar. Det enda som hände var att jag fick jävligt ont i rumpan av den kalla stenen och äckliga småkryp som kröp upp på mitt ben.

Poliserna stod i närheten och hade koll över läget. Lite därför var det som jag satt där jag satt. Så att jag kunde känna mig trygg av att vara där ensam. Efter en liten stund efter stängning så kom Robin förbi. Han skulle upp till platsen där jag bor och gav mig sin jacka och sitt sällskap. Mina skavsår var inte av bästa sort och halvt haltande som halta lotta gick jag hem tillsammans med världens snällaste kille i sällskap.
Tack Robin.

Nu så har Kevin gnällt och dragit mig i håret och praktiskt taget sparkat mig upp ur sängen. Jag har ingen röst kvar och snorar som ett vattenfall. Okej, kanske inte så illa... men i alla fall.

Jag träffade i alla fall några människor som jag inte träffat på år & dagar.
Bland annat Louise J - vilket var überkul.
Jag saknar mina gamla vänner ibland

Snart bär det av.

publicerat i Vardag.;
Snart är det telegrafen som gäller. Fan va gütt det skall bli. Vi har bestämmt oss för att vara där runt tio i nio för att försäkra oss om att vi kommer in. Denna gången vill jag inte stå utanför i flera timmar och vänta på att bli insläppt, icke sa nicke. Jag skall in och stå på första parkett framför scenen och digga till min governor.

Jag hade det i alla fall jätte roligt inne i stan med Linnéa, Louise och Jocke. Kevin var måttligt glad över att få åka tåg i över en timme - och tjejen framför mig såg måttligt glad ut hon också... eller inte. Men på hemvägen var det mycket roligare.

Det enda vi hant med att göra var att vara på donken och sedan sticka in till Jocke's lägenhet på drottninggatan. En SUPERFIN lägenhet som gick på ett X antal tusen i månaden. Hmm... Den var stor som en kyrka i storlek och bred som en minibuss. Ha ha ha  - stockholm och deras byggnationer. Suck. What you do, what you do.

Sen så var det dags att skilja på oss. Jag och Lollo tog vägen mot drottninggatan och bort mot stationen. Så kom det självklart en störtskur och vi gick som våta katter mot stationshuset. Vi fick dock hela drottninggatan för oss själva då vi insåg att stockholmarna är allergiska mot vatten och regn - då praktiskt taget alla sökte skydd under åhlenstaket och stod pressade mot väggarna. Jag kände mig nästan kunglig när jag spatserade drottninggatan fram. Enda anledningen till att vi fick "All eyes" mot oss var att vi stack ut på så sätt att vi inte sökte skydd och folk trodde att vi var sjuka i huvudet.

Louise har bilder på sin kamera - dem får komma in lite senare - vid något annat tillfälle.
Nu är jag redo och färdig för en helskön utekväll.
Cheers.

Igår, idag, ikväll.

publicerat i Vardag.;
Igår var vi jätte några i klassen och hade tolv matgäster - varav tio var förbokade. Ingen ville servera så jag tog som vanligt på mig det ansvaret. Jag fick tillock med berömm av min lärare att jag hade blivit så duktig. Ha ha ha - tack så mycket. Jag kände till några stycken av gästerna, och kände igen dem flesta. När dem hade gått så var det våran tur att bunkra upp med maten som blev över. Cheesecake är otroligt farligt att ens börja äta när man är mätt - tro mig, jag vet! Efter maten så var det bara att räkna kassan, drickspengarna och lägga allt till rätta. Louise stod och hjälpte mig med detta. Jag som är så vild på att räkna pengar - och så dålig på matte behövde nog en hjälpande hand. Ha ha ha. Efter det att allt var klart så gick vi hem i solen, jag och Louise. Sprang förbi dagis och hämtade hem Kevin och sedan tog vi en långpromenad. Jätte mysigt var det. Nere på stan så mötte jag några av matgästerna som kände igen mig och dem tackade så mycket för god mat och bra servering, naaaw.
Jag och Louise fortsatte vidare mot hamnen där vi köpte oss en glass och sedan gick vi hemåt mot henne. När vi var där så provade jag en klänning som inte alls passade mig - sedan gick vi vidare mot bussen och tog den hem till mig. Väl där så började jag med maten - tacos vilket dem flesta åt upp. Sen var det talang som gällde. Louise som mobbar mig för att jag gråter för minsta lilla - t-t-t. Ha ha ha. Men jag är sån helt enkelt.
Igår fick jag lite färg på kroppen så nu känner jag mig faktiskt riktigt brun och fin.

Idag skall jag åka in till stan och möta upp Linnéa och hennes pojkvän (tror jag) vid plattan. Jag har inte sett henne på dödagar och längtar så in i vassen på att få krama om henne. Jag hoppas att jag kan hålla tårarna tillbaka och inte bli allt för sentimental. Vi har dock en hel del att prata om - vi har som sagt några år att ta igen.

Ikväll är det telegrafen och governor Andy som gäller för min del. Har jag längtat? Oh, nej. Bara så att nerverna lä'

Morgon, Sverige.

publicerat i Vardag.;
Nu sitter jag här och sträcker på mig. Jag vaknade för två minuter sedan, är påklädd och näst intill redo att gå - i alla fall om jag inte hade haft Kevin att tänka på. Kevin ligger fortfarande och sover i sängen. Han får sova i några minuter till - det stör inte mig. Men snart är det skola - respektive dagis som gäller för oss båda två. Idag är vi i köket, tack och lov. Vi har några gäster som kommer från förra veckan, idag igen. Jag måste också dubbelkolla så att inte min mamma vill komma idag. Det skulle vara roligt om hon ville komma i alla fall!

Hur som helst så somnade vi ganska tidigt igår, kvart över tio för att vara exakt. Vi satt och mös framför tv:n, såg på spårlöst och efterlyst efter maten. Kevin somnade halv åtta så han var ganska trött igårkväll.

Nej, snart är det skolan som gäller, tamme tusan.
SKÅL

Äventyrsdag.

publicerat i Vardag.;
Idag har det varit en riktig äventyrsdag. Snacka om att det har varit roligt. Jag har varit inne på mässan som sagt och bara det var en upplevelse i sig. Att se kockar överallt blev tillslut lite förvirrande. Ha ha ha. Vi gick runt halva tiden i A hallen och sedan gick vi över i B hallen. En massa gott fanns det att smaska på i alla fall. Allt från glass, smoothie och choklad till rostbiff, potatissallad och räkor och ostar i alla former och smaker. Jag blev inte vidare mätt under våran vistelse. Men det var i alla fall annorlunda och roligt att uppleva någonting nytt. Jag tog tåget vid tolv då min mage hade ballat ur lite av mina slarviga mattider. Men nu är jag , back on track - tack och lov.

Halv två hämtade jag Kevin och sen drog jag ner på stan för att möta upp Micca och Emanuel. Vi gick ner på hamnen och tog oss en glass och lät ungarna springa av sig och leka i solen. Det var rysligt mysigt. Sen gick vi upp på Lindex där jag och Kevin köpte Manne en liten tidig födelsedagspressent, det blev mysiga sommarbyxor. Sen gick vi vidare mot lekparken och lät ungarna leka av sig med alla andra barn som var där. Det var ovanligt många vagnar och föräldrar. Nästan alla där var jag bekant med. Ganska roligt. Ha ha ha.

Näe. Snart kommer Ronnie hem. Då är det mat som gäller.
Hoppas att eran dag har varit lika mysig som våran.
PUSS&KRAM

Igår.

publicerat i Vardag.;
Igår var jag på en promenad till ICA med mamma. Ni som är intresserade av att veta. Detta var precis när Ronnie hade kommit hem, så jag passade på att ta mig lite "mammaledigt" som man så fint kallar det här i sverige. Bara det att mamma ledigt blev det ju inte precis. Jag fick bära hem, två skittunga kassar som skar in i fingrarna. Och att gå med dem cirka en och en halv kilometer tär på händer och fötter, armar och ben. Så när jag hade kommit fram till dörren så skakade jag så mycket att jag trodde jag skulle svimma. Dels av kylan som fingrarna fått stå ut med och dels av tyngden som skulle kunna krossa vilken myra som hellst. Phu.

Efter mina bravader med ICA kassarna så lagade vi till maten, det blev en massa gott - bland annat rotfruktsgryta med ris och smörstekt färsk vit sparris till. Supergott var det - förutom att sparrisen fastnade i gommen och gick ned i halsen och tog halvt ihjäl en annan. Men men. Det funkade om inte annat.

Sen ringde jag Linnéa och satt med henne i telefonen i ungefär fyrtiominuter igen. Det roligaste är att vi egentligen inte pratar om något vettigt. Hon bara finns i ena änden och jag i den andra så kan vi sitta och småskratta åt varandra för att vi är så tysta. Well well. Vi kanske ska ses nu i helgen, mitt inne i smeten på plattan. Det är typ den enda gemensamma platsen som vi båda hittar till utan att gå vilse. Så det var ju ett smart val av henne, tycker jag. Där lär jag dock inte bli kvar så länge. Men jag tröstar mig med att jag får träffa henne i juni igen!

Efter Linnéa så hade klockan blivit runt halv nio och det var dags att natta en trött liten kille. Han var dock så pass trotsig att han vägrade sova. Så jag och Ronnie bytte av efter halva nattningstiden så att han skulle kunna sova. Så halv tio blev det helt tyst från hans rum.

Vi gick och la oss klockan tio - helt utmattade.

Så såg min kväll mer eller mindre ut.

Dagis.

publicerat i Vardag.;
Jag kommer från dagis nu. Tänk att barnen på dagis har glömt bort vem Kevin är. Ha ha ha. Lite sött och roligt på samma gång. Dem frågade mig nu när jag stod vid skohyllan för att ta av Kevin hans skor; "Vem är han?" Ha ha ha. Underbara små barn är.
Just nu är det bara att sitta och invänta att mitt tåg skall gå. Jag skall åka om cirkus en timme. Så då hinner jag tillock med äta en lugn, inte så mättande frukost. Jag kommer ju praktiskt taget att gå och äta hela dagen - så det är ingen idé att stoppa i sig en massa onödigt.

Idag vet jag inte vem det är som kommer hämta Kevin från dagis med all säkerhet. Men jag skall försöka hinna med ett tåget hem - så att jag är nere i nynäs runt tjugo i två. Om jag inte hinner med det tåget så får jag akutringa min pappa eller någon som kan hämta Kevin. Men det ordnar sig nog - det tvivlar jag inte på en sekund.

Två dagar kvar...

Veckans göra.

publicerat i Vardag.;
Idag skall jag gå på Gastro Nord och äta mig redigt mätt.
Leka med Mikaela innan hon åker tillbaka till norrland.

I morgon skall jag bara ta det lugnt. Det ser ut som att det
är min enda helt lediga dag i morgon.

På lördag ska jag (kanske) till Lindex med mamma
(kanske) in till stan och träffa Linnéa för första gången
på flera år. Och sedan dansa loss på telegrafen.

På söndag (kanske) jag ska åka till farsta och fira
min systerson. I hav'nt made up my mind.

En kortis.

publicerat i Vardag.;
Kevin brukar vanligtvis sova i cirka två timmar. Men idag var det en riktig kortis. Han vaknade för ungefär en halvtimme sedan och kände säkert att det var nog av sovandet. Hmm. Han hoppar över för många sovtider, stackarn. Han är hur som hellst vaken nu och är i full gång med att hitta på nya bus.

I morgon skall vi som sagt in till älvsjö. Det känns dock som att jag är den enda som skall åka med tåget från nynäs. Nästan halva klassen sover inne i stan och tar sig in till mässan därifrån. Jag lär ju vara den enda som åker hem därifrån skaplig tid också. Så.. Jag räknar inte precis med att ha någon som sällskap - varken dit eller hem.

Tyck synd om mig.

Ronnie är hemma snart.

publicerat i Vardag.;
Skönt, snart kommer Ronnie hem. Jag funderar på om vi skall ta en promenad senare på eftermiddagen då han kommit hem. Prova att gå utan att ha med oss vagn till Kevin. Den lille rackaren orkar ju gå - trots att det kanske tar lite längre tid med lite mer gnäll så tycker jag att vi skall göra ett försök. Det är första dagen på över en vecka som Ronnie jobbar idag. Vi hade ju båda åkt på den hämska förkylningen. Men jag tror fortfarande att det är jag som är värst drabbad. Min röst låter som en tonårskilles som precis anlänt till målbrottet. Fy fan. Ibland kan jag känna att det är skönt att man inte är kille så att man slipper låta som... ja - jag vet ärligt talat inte vad? Tarzan typ.

Aja. Nu skall jag ta mig i kragen och försöka få iordning här hemma.
Men först skall jag käka en citron tror jag. Smasken.

Lunch.

publicerat i Vardag.;
Jag och Kevin åt en ganska sen lunch nyligen. Nu ligger han i sin säng och skall sova efter en vällingflaska och en talrik med nudlar, korv och grönsaker. Han var inte så duktig vid matbordet så då slutade det med att han fick lägga sig i sin säng och tjura över dem misstag han gjorde. Typ som att vända uppock ned på tallriken när det fanns mat i den. Han vet bättre - om jag säger så. Men nu har det tystnat från hans rum och jag börjar tro att han har somnat. Dock hade han inte det för några minuter sedan - utan då låg han och tittade på mig med sur min. Ha ha ha. Dem lär sig fort dem små liven.

Idag är jag inne på min fjärde tvättade tvätt. Känner mig riktigt stolt över mig själv. Nu är det bara vardagsrummet, köket och sovrummet kvar att städa. Hmm. Så långt har jag kommit med min ständning idag. Men vi har gjort en massa annat roligt ute idag bland annat så lite slarvig får jag faktiskt vara utan att behöva känna någon större skuld eller skyldighet.

Kevin går alltid i första hand.

Kevin leker.

publicerat i Vardag.;
Nu sitter Kevin inne i sitt rum och leker med klossar. Han bygger höga torn, välter dem och skrattar ett förtjusande skratt. Jag sitter och lyssnar på Andy - som vanligt. Han är den enda som går varm i mina högtalare just nu. Nu är det bara tre dagar kvar. Fan va underbart. Denna vecka är det bara en dag kvar i skolan också. Skönt. I morgon är vi ju i älvsjö. Vi ska vara på mässan runt tiotiden. Lovely. Så då har vi bara fredagens lektion kvar. Jag längtar inte precis. Men en dag kan man faktiskt stå ut med.

"Det eskalerar trycket stiger upp, säkerhetsventilerna går pop,pop,pop..."

Nej. Nu är det tvätten som gäller för min del.
Ha't bra.

Stora killen.

publicerat i Vardag.;

Kevin är jätte duktig. Han kan klä på och klä av sig det mesta nu. Det är bara vissa t-skirtar som han har som fastnar när han skall ut med huvudet. Men byxor och strumpor och stora tjocktröjor är inga problem att få på själv. Var har jag varit under den tiden som han har kunnat detta? Oftat lär dem sig saker under en dag. Men har han lärt sig detta under en dag så är han en naturbegåvning! Han är ju en naturbegåvning - han är ju min son. Men han är jätte duktig förutom att jag tar åt mig all credd.

Jag tänkte börja filma hans påhitt och äventyr lite mer än vad jag har gjort. Jag provade ju kameran igår och insåg att den faktiskt var helt okej till mycket annat än bara kamerakort. Så nu blir det film instoppat i bloggen också. Lyckat. Men det får bli någon annan dag när jag filmat och fått tummen ur arslet för att orka lägga in filmerna på en sida också. Troligtvis så blir det tuben.
Nu skall jag hänga tvätt - igen.

Iskallt ute.

publicerat i Vardag.;
Jag har varit och hängt upp kläderna utomhus nu och låtit lillkillen springa av sig lite på altanen. Men gud så kallt det är. Jag unnade mig även några obekväma minuter i solstolen, men burr säger jag bara. Skakigt kallt i solstolen var det också. Men jag hoppas att kläderna kommer torka ute idag i alla fall. Så att man kan byta ut torra mot blöta kläder nu under dagen. Jag tänkte i alla fall göra minst tre tvättar till.

Jag har även hunnit städa undan lite här hemma. Det har inte blivit så mycket med tanke på att jag lekt och busat runt lite på golvet med Kevin. Jag har i alla fall städat och bäddat hans säng, och hans rum. Så det är nog den enda platsen i lägenheten som är ren och fin just nu. Sovrummet ser dock inte helt upp ock ned ut det heller. Men det går att bättra på.

Jag har hittat en jättefin mössa som vi fick av min moster. Vi fick en lika dan fast mörkblå när Kevin var runt sex månader men den har han vuxit ur för länge sedan. Men nu sitter det en större - lika dan på hans huvud. Den kommer att följa med honom i alla fall detta år. Mys pys.

Godmorgon Bloggen.

publicerat i Vardag.;
Jaha. Redan har det hunnit bli en ny dag. Jag tror dock att jag skippar planerna om sjukhuset idag och tar det nästa helg istället. Men vi får se hur det blir allt är beroende på hur mycket klockan hinner bli när jag är klar här hemma. Det kanske går jätte fort att städa och tvätta idag, who knows?
Kevin sov i sin säng hela natten. Jag var tillock med tvungen att gå upp och kolla till honom runt sex i morse när Ronnie hade åkt. Vanligtvis så brukar han vakna av att Ronnie är uppe och låter. Men inte idag. Så han kom in till mig tidigast åtta i morse. Det var jätte skönt att få sova ut själv för en gångs skull.

Jag skriver igen när jag är klar med städningen.

Nu skall jag gå och sova.

publicerat i Vardag.;
Jag och Kevin skall hoppa i säng nu.
Tänk att den busungen fortfarande är vaken - han borde sovit runt åtta som senast. Busfrö.
Men nu skall vi i alla fall hoppa i säng så att man kan få komma igång med alla morgonbestyr.
Ha en fin dag, allesammans.

SKÅL

I morgon skall jag.

publicerat i Vardag.;
Om jag hinner:
Tvätta minst två tvättar och hänga dem ute i solen så att dem torkar.
Gå till akuten och hämta en remiss.
Gå till apoteket och hämta ut Kevin's medicin.
Städa upp här hemma.
Sola.
Leka med Kevin.
Plugga.
Lyssna mig döv på G- A, Kapten Röd och Kalle Baah.

SKÅL

Under en timma i en hiss,

publicerat i Vardag.;
Jag skulle hinna få panik efter två minuter om jag inte kunde komma ut. Jag skulle gråta i minst femtio minuter. Jag skulle skriva ett avskedsbrev efter trettio minuter och jag skulle kissa på hissgolvet. Dock så är det ingenting med en ynka timme. En man i USA hade satt fast i hissen i över fyrtioen timmar på sitt jobb. Han hade ringt larmet och reparatörerna hade ringt upp till hissen och lyssnat om det var någon i den - bara ett problem; svarsknappen fungerade inte - så han kunde inte komunicera utåt sett. Efter att ha legat ihopkrupen på hissgolvet i närmare trettionio timmar så var han nära på att ge upp. Det var helg, ingen jobbade och behövde ha tillgång till hissen. Men där i låg han, kall och frusen på hissgolvet och ville ingenting annat än att komma ut. Så en vidare trevlig kväll hade han ju inte, precis. 

Jag hoppas chefen gav honom ledigt i en vecka efter händelsen - för vem vill gå tillbaka till jobbet dagen efter. Jag vet! Jag åker hiss - det låter som en jätte bra idé. Eller inte. Förstå varför jag är så jätte rädd för hissar. Vem vill råka ut för detta. Tragiskt.

Detta måste ha varit ett hissnande äventyr. Gud va rolig jag är nu.

Sista föreställningen.

publicerat i Vardag.;
  
Först lite middag med Louise. Vi delade på en pizza och en varsin läsk.
    

Estet dags.
Känner du igen någon på bilden - feel free to take the pic.
Ni kan även få omärkta bilder eller filmer - då jag mest filmade.
Hör av er; Dedde_89_cool@hotmail.com

Nu ska jag göra mig i ordning.

publicerat i Vardag.;
Jag har legat halvnäck på altanen på baksidan. Det är skönt att man inte har några som springer och ränner där i alla fall - och man har inga hus i närheten. Ha ha ha. Termometern i solen visade trettio grader. Tro det eller ej. Jag har tillock med bildbevis på det. Så nu kan jag inviga och säga att sommaren äntligen är här - även fast det inte känns lika dant i luften. Hmm. Jag skall hur som hellst gå in till min mor och far och föna mitt hår - Kevin ligger och sover så det är onödigt att göra det hemma. Sen bär det av till vågen för min del. Jag tar med mig kameran så att jag kan dela med mig av spektaklet till er.

Jag skriver igen ikväll.
Ha det bra vänner.

Vågen.

publicerat i Vardag.;
Ikväll skall jag och Lollo gå till vågen för att se på esteternas avslutningscermoni. Det ska bli grymt kul att se vad dem har kokat ihop i år. Det sorgligaste är dock att vi inte har någon aula i skolan utan måste åka ner till våran biosallong för att få tillgång till en scen. Och det är ändå trettio minuters gångavstånd från skolan eller tjugo minuter med buss dit. Så det är en bit att gå om man säger så. Men vi hoppas på en nyare och fräschare aula om si sådär tio år. För tänk på att det är nynäs vi pratar om. Här kan man se en planka efter en placeras på varandra. Där efter skall dem upp och bli någon form av en byggnad, räkna med tio år till... Hmm.

SKÅL!

Sommar.

publicerat i Vardag.;


Äntligen. Snart är det sommar. Varmare och varmare blir det nu för varje dag. Snart kan man gå halvklädd och bli sommarbrun på hela kroppen. Vem längtar inte dit. Just nu så känns det bara som att sommaren står runt hörnet och väntar på att slå ut. Men det ögat ser kanske man inte skall följa hela tiden. Nog för att jag skulle vilja springa i bikini och bikinibyxor ute. Springa på stranden och bara ha det skönt. Jag tycker det är skönt att veta att jag får vara hemma med Kevin varje dag i sommar. Jag skall bara tavara på mitt sista sommarlov - gå ut och ha skitkul innan jag sätter mig i skolbänken igen. Fan, man behöver sommaren för att vila upp sig. Man behöver näst intill alla lov för att veta att man orkar med skolan igen. Men snart är det äntligen sommar här i sverige - hoppas sommaren blir bra  bara. Utan regniga dagar - dock så gör det ingenting om det finns några få av dessa också. Sommarregnet luktar så gott.

Jag vill ha sommar.

Trycket på rasta.

publicerat i Musik;

Jag har lyssnat på denna låten hela dagen. Fan va skön den låten är.
"Goda vänner dom är svårare att hitta, nu i dessa sista dar."
Hur kan man inte älska governoren. Ni får kalla min musiksmak helt sjuk.
Men this is so me.
Fyra dagar kvar tills jag får träffa rastaman.

Kort dag i skolan.

publicerat i Vardag.;
Jag är redan hemma. Hör och häpna. Jag börjar tycka allt mer och mer att våra skoltider är som värsta dagistiderna. Jag tycker man är mer hemma än vad man är aktiv i skolan. Men men, that's life - sometimes. Vi hade massage på idrotten idag och trots att jag är sjuk så kunde jag faktiskt delta. Mysigt. Vi masserade varandra, två och två. Efter det att man hade blivit masserad så skulle man byta plats med den som hade masserat och få ont i ryggen igen. Ha ha ha! Vi fick hjälp av en handboll och andvände den för att massera med.

På svenskan gjorde vi några uppgifter om historier från arton, nittonhundratalet. Strindberg och Viktor Rydberg hade Röda rummet, respektive någon annan titel på dess bok som jag nu inte kommer ihåg hur titeln löd. Hur som hellst så skulle man gämnföra böckerna sins emellan och komma med förslag på hur man (annat än dem gamla orden) kunde se att detta var en gammal text. Detta såg man bland annat genom att Strindberg mycket och gärna använde talspråket i hans texter och man hade grymt svårt att hänga med - medans Rydberg använde sig mer av skrivtspråket som är en mer modern skrift som vi använder idag. Det gick ju bra då man förstod vad man skulle göra. Men även det tog ett tag att komma igång med.

Nu är jag bara hemma och tar det lugnt. Någon gång måste man ju göra det också. Jag är helt slut i huvudet. Men i morgon är jag ledig igen och får komma igång med lite skolsaker här hemma. Sen på torsdag är det Gastro Nord. Lugn vecka har man om inte annat. Sen på fredag så skall jag leka med norrlänningen som har kommit ned till nynäs i några dagar - Mikaela! Det var jätte länge sen vi sågs så det ska bli kul att få höra henne bräka på norrländska! Ha ha ha.

SKÅL.

Jag sitter här - bakom min röst.

publicerat i Vardag.;
Jag ringde precis till bullerbyn - dock var det en fröken på saltkråkan som svarade då jag skulle berätta att Kevin kommer tillbaka på torsdag som först. Hon lät ganska förvånad över att man kan låta såhär djup på rösten när man är en och femtiofem centimeter lång och låter mer åt guldlock hållet när man pratar. Men det är alltid roligt att ha utmaningar. Jag får ta i som ett djur när jag pratar - efter halva meningen så får jag ta en andningspaus och sedan fortsätta. När jag är klar med hela  meningen så låter det som att jag har sprungit ett marathon. Och det där med gymnastik tror jag att vi hoppar över idag. Jag är redan utmattad av att leva och gå upp på morgonen - och sen att man måste följa ett schema gör absolut inte saken bättre.

Nåja.
Jag finns här i alla fall, jag lever och kan prata - i värsta fall.
Just nu skall jag göra mig i ordning för skolan.
Tjillivipp, bom bom.

Jag säger dem magiska orden.

publicerat i Vardag.;
God natt.
I morgon gäller det att gå upp tidigt och masa sig iväg till skolan. Sista dagen innan en dags ledighet. Sen på torsdag är det Gastro Nord som gäller. Snacka om att jag skall ha kameran med mig då - i höggsta hugg.
Jag längtar nog mest till lördag i alla fall.
Men lite småhungrig är jag - det kanske skulle sitta bra med en matmässa trots allt?

SKÅL!

Tapetsering.

publicerat i Vardag.;
Mamm's och papp's kom över och påbörjade tapetseringen - nu är det snart klart! Tänk så fort detta fenomen kan gå. Jag har tagit en massa bilder på hur det ser ut. Jag skall lägga in det sen när allt är klart. Mamma och pappa är i full gång med att mäta och klistra och trolla... Jag måste störa - och se hur det går nu.

SKÅL!

Fika, hårspray och ungdomsmottagningen.

publicerat i Vardag.;
Allt på ungdomsmottagningen gick superb. Vi hade våran skolsköterska som barnmorska, och hon är hur snäll och go som hellst. Jag avgudar henne. Så vi satt och snackade rent allmänt om vatten och vind - typ. Min kompis gjorde sitt - och min andra kompis tog ut ett recept på nya p-piller. Efter ungdomsmottagningen så gick vi på fiket och fikade bullar och mackor. Jag var überhungrig efter besöket på ungdomsmottagningen, och väntetiden tog inte allt för lång tid. Annars brukar man få sitta där i ett X antal timmar och inte ha någonting att göra. Men vi fikade gott och hade måttligt roligt åt vissa saker. Men men, skit i dem - det är lite för personligt. Låt mig bara säga så här; Jag lär få magsjuka eller något roligt i natt. Sen innan bussen gick så passade jag på att springa in på Lindex för att köpa hårspray. Jag är så trött på att ha mitt hår hängades som ett fritt fall. Nu är det stor tid att göra någonting emot det. Ha ha ha.

SKÅL!

Skönt att vara klar med allt.

publicerat i Vardag.;
Haha, fan va skönt det är att vara klar med allt innom samhällen. Just nu sitter jag och kollar in andra avenyn. Tänk va skönt man kan ha det. Men men. Snart slutar vi.

SKÅL!

Samhälle.

publicerat i Vardag.;
Nu sitter jag på samhälle lektionen. Vi fick nyligen veta att läraren skall bort i morgon och att vårat planerade omprov skjuts upp tills om två veckor. Hallelujah. Jag som inte har hunnit med att plugga lider inte särskilt mycket av denna flytt. Där emot så måste jag komma ihåg att plugga på till EU - provet, nästa tisdag. Finns det någonting värre?

Efter plugget så ska jag till ungdomsmottagningen. Lagom roligt  - på en måndagseftermiddag.
What do you do, what do you do

Börjar bli dags att röra sig.

publicerat i Vardag.;
Jag sitter kvar framför datorn med morgonruffset, saltet i ögonen och en rosslig röst - nynnar på lite musik och skriver blogg. Så här ser min vardag ut - förutom att jag brukar klämma in några läxläsningar, lite lek och bus och lite kläder i schemat. För min del ser det ut som att det sistnämda måste komma på plats, right now. Sen blir det att dunka hög musik på MP3:n som är nyladdad med färska låtar. Lollo kommer få stå ut med att jag går och lyssnar på Andy hela dagarna. Han är snart här nu - och då är det bara ett halvår kvar tills min sterio slutar spela låtarna 24/7 - någonting för mina nära och kära att se fram emot kanske. Ronnie och Kevin ska till akuten vid ett tiden. Då sitter jag och har svenska och kommer säkert vara okontaktbar pg.a min trötthet. Men jag skall försöka hålla mig vaken, se glad ut och engagera mig.

Fem dagar kvar.

Saved by the bell.

publicerat i Minnen;

 


 

Nostalgi på hög nivå.
Jag älskade denna serie som barn.
Var det någon mer än jag som satt fastklistrad varje sommarlovsmorgon, framför "pang i plugget"?

Godmorgon, måndag.

publicerat i Vardag.;
Skola idag igen då. Okej, det var en dålig start på en nyvaken blogg. Låt mig börja om; Godmorgon, Sverige - sovit gott? Jag sov rellativt bra. Fram till dess att Kevin kom in och sov hos oss. Han störde mig inte precis - men det blev bara trångt att leva, vända sig och andas i sängen. Jag har fått en grymt jobbig hosta mitt i allt också. Skitbra... eller inte. Men när jag börjar hosta som ett djur så är det ett gott tecken på att jag håller på att bli frisk, eller att det gåt åt rätt håll. Jag tänkte lägga mig ute i solen när den väl kommer dit. Vi börjar ju inte första lektionen förrän halv ett. Så det räcker för mig att gå hemifrån tio över tolv - då hinner jag dit.

Vi har svenska och samhälle idag. Jag kan stolt lämna in mitt arbete i båda ämnena. Skönt att ha det gjort. Min bildanalys tyckte jag blev helt okej, faktiskt. Jag kanske måste läsa igenom den på plats sen och göra några rättelser eller ändringar för att få den perfekt. Men annars är jag nog helt nöjd. När det nu är klart så har jag bara min analys i svenskan kvar - på min bok. Help me, pleas. Vissa saker har jag upptäckt att jag har svårt för - this is number two.

Cheers.

Nu har jag varit vaken för länge, igen

publicerat i Vardag.;
Jag har fått ur mig massa gammalt på ett word dokument. Tänkte fortsätta spåna på den någon annan dag. Men nu lutar det mot sängen. I morgon bitti, runt åtta skall jag ringa till dagis om Ronnie fortfarande är hemma (?) och säga att Kevin blir hemma en dag till. Han är ju fortfarande ganska sjuk - så det skadar nog inte att han är hemma och vilar upp sig en dag till. Men vi får som sagt se i morgon hur det blir med den saken.

J A G    S Ä G E R    G O D    N A T T !

Ibland är det kul att vara jag.

publicerat i Denise;
Och ibland har man sina dåliga dagar.
Idag var en mitt i mellan dag - när jag var på pizzerian med Amna.
VARNING FÖR EGOBILDER

   
Lite galet, lite sött, lite jag.

I give you my life.

publicerat i Onördigt;
Har du pojkvän/flickvän? Ja
Är du kär? Ja
Hur tidigt stiger du upp? Runt sju, åtta.
Vem/vilka vet mest om dig? Léa och Lollo.
Gillar du att slåss? Nej.
Vad ska du göra ikväll? Glana på Tv, tror jag.
När var du senast full? Den 12:e februari, tjugohundrasex mellan fyra och fem (av lustgas).
Har du utländska föräldrar? Nej. Men många tror min far är från sydeuropa. Förutom Maria - som tror han är släckt med Magnus Uggla! Ha ha ha.
Var har du ont? I halsen.
Är du bra på att måla? Ja - jag klarade ju av Kevin's rum!
Vem kramade du senast? Kevin, i guess.
Vad längtar du till? Vad ska jag längta till?! Jo - tills jag möter Linnéa
Favoritalkohol? Alkoholfritt - heter drinken. En ganska ovanlig som går att variera!
Vad heter dina husdjur? Sarek - mamm's och papp's katt. Men min ifrån början.
Har du körkort? Nej.
Favoritgodis? Godis är gott.
Morgon- eller nattmänniska? Både ock.
Sparare eller slösare? Båda där också.
Har du några homosexuella vänner? Ja - en massa snälla och go'a vänner
Bio eller promenad? Promenad i solen.
Är du kittlig?
Absolut.
Rädd för insekter?
Ja! Skiträdd. Speciellt när vi kommer upp i sex eller åtta ben.
Anser du att du är stark?
Ganska. Både psykiskt och fysiskt.

Kusin vitamin.

publicerat i Vardag.;
Min systerson, Keivn's kusin vitamin kom ner till nynäs idag - på förmiddagen. Vi som hade så mycket planerat idag höllt oss inte alls till schemat. Jag har inte ens hunnit slipa i hans sovrum slöfock som jag är. Ha ha ha. I stället för att ha tråkigt med en massa jobb här hemma så gick vi tre (Kevin, jag och systersonen) till ICA och köpte upp oss på glass. Kevin fick fotbollsglassen med visselpipa. Den var han ju måttligt intresserad av, nåja - i tio sekunder i alla fall. Absolut inte mer. Ha ha ha. Så det var mindre kul kanske - han ville byta med min cornetto och med hans kusins, magnumglass. Ingenting - verkligen ingenting duger för min lilleman. Sen satt vi i solen en stund och snackade om allt och ingenting - på altanen. Inte undra på att man ser ut som en gris nu.

NÖFF!

Nöff Nöff.

publicerat i Vardag.;
Resultatet av min solning slutade i ett ganska tydligt exempel på hur man ser ut som gris, oink - oink. Jag känner mig som herr rosa. Help me - some one.

image60

Pizza & Prov.

publicerat i Vardag.;
Amna ringde mig på eftermiddagen och ville veta om jag gjorde någonting. Jag hade precis kommit upp ur badet och hade laggt mig på altanen för att få en gämn brun färg på ryggen. Men jag hannt inte mer än lägga mig så ringde hon och frågade om vi kunde ta en promenad till pizzerian. Självklart hakade jag på. Så nu är jag proppmätt och på glatt humör. Amna har precis gått hem här ifrån och jag skall sätta mig med läxläsning för att verka duktig och få någonting gjort. Jag har om brott och straff på tisdag. Lövly, eller inte. Men men, inte så mycket att göra åt. Jag har bara det provet i rest - med tanke på att jag var sjuk när dem hade det provet på samhällen. Så det kan vara skönt att beta av. Sen så har jag ett prov i köket som jag också vill hinna göra denna vecka. Men då funderar jag på att gå till skolan så att jag är där till strax efter sju på morgonen, troligtvis nu på fredag. Då hinner jag göra ett prov innan vi kör igång i köket.

Nej. Annars har jag inte så mycket roligt att berätta.
SKÅL!

Utedag.

publicerat i Vardag.;
Jag och Kevin har varit ute sedan tio i morse. Jag har fått en jätte fin färg i ansiktet - och vi har båda kunnat gå med shorts och t-skirt idag, både jag och Kevin. Men vi har den mesta tiden hållt oss i solen, så det har inte skadat så mycket. Plus att det är nyttigt att vara ute och lapa lite sol - för man vet aldrig hur sommaren blir. Jag skall snart ut och lägga mig i solstolen igen. Ronnie får ta hand om Kevin nu, och får söva honom så att han sover i några timmar - då kan jag passa på att ligga med min Mp3 och lyssna på musik och relaxa.

Hoppas ni har en fin söndag ni också. Här har vi inte ett moln på himlen och tio grader i skuggan, mys!

Arbeta.

publicerat i Vardag.;
Snart kommer arbetet igång nu på morgonen. Jag tänkte höra med min far om han har lust att slipa och dona inne i Kevins rum, då jag är lite för kort ens för en stol. Men så fort som slipningen är klar så blir det till att börja arbeta på riktigt. Tänk att jag har gjort i ordning hela Kevins rum, all by my self. Jag känner mig riktigt stolt faktiskt.

Ni får se bilder på't när det är klart. Jag har tagit lite för - och så skall jag ta efter bilder sen
SKÅL!

Godmorgon, söndag.

publicerat i Kevin;
Nu är vi vakna. Kevin vaknade mellan fyra och fem i natt också. Jag tänkte att jag skulle vara duktig mamma, trots att jag var skittrött - och gå upp för att göra en flaska välling till. Det var ju lätt som en plätt. Men det svåra var dock att få i honom vällingflaskan. Han satte sig i soffan i vardagsrummet - jag låg kvar i sängen och väntade på att han skulle komma tillbaka. Men han var där ute och gnällde och gnydde i kanske fem minuter i mörkret. Efter det kom han in till oss och skulle ha med mig ut. Jag som är en ganska snäll mamma, vanligtvis - trotsade mot honom. Han blev självklart jätte tjurig och slängde sig på golvet ett X antal gånger innan han bestämmde sig för att jag vann. Så runt halv sex så somnade han om och sov fram till nyss, nio tiden.

Jag vet dock inte varför han håller på och skall sova ute i vardagsrummet hela tiden. Så här har det varit var och varannan natt nu den senaste tiden. Jag hoppas att han glömmer bort detta rummet snart.
Cheers.

Reklam.

publicerat i Vardag.;
Som vanligt när det är reklam så sätter jag mig här. Dock så gjorde jag välling i förra pausen, så då kunde jag inte sätta mig här. Kevin har precis somnat, eller för kanske en timme sedan. Jag har suttit och smekt honom på huvudet fram till dess att han somnade - och nu sover han som ett djur, så söt så söt.

Jag skall snart gå och sussa. Jag måste orka upp i morgon då papp's ska komma över och tapetsera här - först slipa och sedan tapetsera. Så då är det lika bra att vara uppe med tuppen - eller i alla fall när Kevin vaknar.

Jag skriver igen i morgon.
Ha er en mysig natt.
Cheers.

Im yours.

publicerat i Musik;
Well, you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but your so hot that i melted
I fell right through the cracks, and i'm tryin to get back
before the cool done run out i'll be givin it my best test
and nothin's gonna stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

I won't hesitate no more,
no more, it cannot wait i'm yours


Well open up your mind and see like me
open up your plans and damn you're free

look into your heart and you'll find love love love
listen to the music at the moment maybe sing with me
Ah, la peaceful melody
It's your god forsaken right to be loved loved loved loved Loved

So, i won't hesitate no more,
no more, it cannot wait i'm sure
there's no need to complicate our time is short
this is our fate, i'm yoursI've been spendin' way too long checkin' my tongue in the mirror
and bendin' over backwards just to try to see it clearer
my breath fogged up the glass
and so I drew a new face and laughed
I guess what I'm a sayin'is there ain't no better reason
to rid yourself of vanity and just go with the seasons

it's what we aim to do
our name is our virtue

Upptagen

publicerat i Vardag.;
Jag har varit lite smått upptagen med att ta en massa bilder med min kamera. Den har massa funktioner som jag inte hade någon aning existerade, ens engång. Skit kul är det. Man kan ställa in så att man kan fotografera mat, platser, platser med porträtt, solnedgångar, enbart porträtt, i snö och i sol, sovbilder - utan att störa den sovande. Ja - ni fattar nog. Det finns ALLT i den där lilla maskinen. Jag har även varit upptagen med att laga mat, grillad kyckling och pommes gjorde jag idag. Enkelt och gott. Fast kycklingen tog tid på sig inne i ugnen. Men den blir nog desto godare. Ikväll ska jag hur som hellst, appropå enbärsbuskar se en film på fyran. Funderar på om vi skall äta i vardagsrummet idag - för den börjar om en halvtimme - om ni intresserar er av att veta detta... Hmm. Det får nog bli en mysig familjekväll i soffan med god kyckling till middag.
För övrigt känner jag att jag inte har någonting att skriva om.
Trist.

Men jag skickar in lite bilder från min nya älskling, lite senare.
Nej, snart är maten klar - förberedelserna skall ta sin plats nu.
SKÅL!

Förkyld

publicerat i Vardag.;
Att den här sat*ns jäv*a förkylningen inte kan gå över. Jag blir helt galen av att behöva snora, fnysa, ha féber och ont i halsen - anstränga mig för att prata och ha tröttheten kurandes bakom ett hörn, redo att hoppa på mig. Jag vill bli frisk. I alla fall så frisk att jag orkar gå i skolan igen på måndag. Hela år tjugohundraåtta har bestått av sjukdomar. Men ändå ser jag ut att hänga med ganska bra i skolan. Skönt det i alla fall. Jag måste plugga lite idag. Kom på att, antingen denna vecka - eller nästa så har jag prov i samhälle. Fan, jag kommer inte ens ihåg när det var. Tur att jag har bloggen som jag skriver i alla nödvändiga datum. Min mycket bra - och användbara kalender här hemma är mer ett kluddområde - än att skriva upp viktiga saker. Ehm. Jag är så mogen artonåring.
Vissa säger att dem inte kan leva utan sin kalender. Andra säger att dem inte kan leva utan bloggen!

Cheers.

Sovtimme.

publicerat i Kevin;
Kevin sover nu. Han klarade av att sova vidare, trots mitt gjädjetjut när jag såg att Govenoren skulle komma till stan. Han sov hela natten i sin säng också. Han börjar bli ruskigt duktig på det. Jag känner mig riktigt stolt som mamma när han kommer in till oss runt halv åtta och myser - bästa sättet att vakna på måste jag säga. I morse viskade han "I love you" i mitt öra och pussade mig på kinden några gånger. Så mysigt. Han somnade ganska sent igår - nu när jag tänker efter, så han håller väll på att ta  igen förlorad tid nu skulle jag tro. För egentligen så sover han ingen middag hemma längre. Varför vet jag inte. Han är väll fullt upptagen med att leka och busa av sig så att han helt enkelt glömmer bort att man skall sova middag. Och när man väl tvingar honom så blir han bara tjurig. Men desto tidigare somnar han på kvällen istället, så det går jämt ut,
klart slut.

Governor Andy.

publicerat i Vardag.;
Nästa vecka är fulluppbokat på lördag kväll efter niotiden. För då håller jag på att göra mig i ordning för en utekväll på krogen. FAAAAAN VA KUL! Governor Andy är i stan - och räkna med att jag står längst fram och diggar till musiken. Den här gången kommer jag tillock med kunna sjunga med till låtarna om han räcker fram micken en gång till. Ha ha ha. Förra gången stod jag bara som ett fån och kunde ingenting. Jag hörde inte ens vad han sjöng på för språk. (Blåst blondin, jag vet!) Men äntligen. Jag har längtat som fan, sen han var på storpub - och jag ångrar att jag inte gick dit då. Men men. Jag vet ju inte om det var roligt där eller inte då - och det man inte vet det lider man som sagt inte av. Men nu kommer mina sommar känslor tillbaka. Jag skall ha samma kläder som förra året, en fungerande kamera med mig och ett hejdundrans glatt humör - och en bästa kompis hack i häl, dansandes hela kvällen! 
- KAN MAN ÖNSKA SIG MER? Me love.

Jag är så vacker med lite spackel.

publicerat i Vardag.;

... å att jag inte kan förstå, ju mer jag kladdar, ju mer jag sabbar. Jag måste slå mig fri - och gå.

Nej, men äntligen har jag spacklat klart i Kevins rum. Mina händer är mer eller mindre bortdomnade - men jag gjorde hela väggen på mindre än en timma. Eller ganska precis en timma faktiskt. Skönt att ha det gjort nu i alla fall. Så i morgon åker tapeterna upp. Egentligen hade jag velat att allt skulle ha blivit klart idag. Men min far skulle iväg på middag hos min moster som fyll(de)er år. Och man kan ju inte få allt man önskar sig. Lite i taget måste man ju säga. Ha ha ha. Men snart så är Kevins rum äntligen helt färdigt. Så skönt är det att det ser renare och finare ut. Inga leksaker liggandes över allt i lägenheten. Nåväl. Han plockar ut dem flesta hit till vardagsrummet - men det är ju inte jobbigare än så - att föra över dem till hans rum igen.

Jag är så glad, jag är så glad, jag är så glad.
Cheers.

Jag fick G på provet.

publicerat i Vardag.;
I morse fick jag som väntat ett Sms av min lärare. Jag fick fyrtio poäng på mitt prov vilket resulterade i ett G. Underbart. Jag älskar mig själv. Fan va gütt. Jag är superglad över resultatet. Slipper göra omprov och allt. Nu gäller det bara att öva till nästa prov som skall göras någon gång nästa vecka. Klarar jag det så har jag inga rester kvar i köket - phu! Snart är det bara ett halvår kvar i skolan. Sedan går man bara på måndagar - resten av vårterminen nästa år. Skönt. Jag skall se till att hitta en bra praktikplats så att jag jobbar bra tider för Kevins skull.

MEN FAN! JAG KLARADE PROVET!
NÅGONTING I MIG MÅSTE VARA BÄST.
Cheers.

Hejdå, mamma.

publicerat i Vardag.;
Jag och mamma var och handlade tidigare idag. Vi handlade upp halva kylskåpet med en gnällig och sur liten kille i vagnen. Eller, inte i vagnen kanske man skall säga. Han var över allt förutom där han skulle varit. Så jag och mamma hade det ganska kämpigt ett tag. Men han lugnade ned sig på utvägen och fick sitta och åka "plaplanet" (helikoptern) på ICA. När vi var påväg hem så stannade han efter den stora fotbollsplanen och ville inte alls fortsätta gå hem. "Nähej", sa vi och fortsatte. Min mor var övertygad om att han skulle komma om vi fortsatte gå - trehundra meter senare, så ser vi Kevin springa åt motsatt håll, han blev mindre och mindre. När han var utom synhåll så fick jag rusa bort och hämta honom istället - och han sa upprepade gånger "Hejdå, mamma, hejdå mamma, HEJDÅ MAMMA!"

Han brydde sig med andra ord inte över att vi var en halv kilometer ifrån honom.
Stackars mamma!

JAG HAR EN NY KAMERA!

publicerat i Vardag.;
Jag och mamma gick ned en promenad på expert och köpte mig en ny kamera. Det blev en olympus... någonting, någonting med vattentåliga och dammtåliga fuktioner. Ha ha ha. Vad det nu skall vara bra för. Men men. Jag är skit glad och min mamma är nog också ganska nöjd. För nu har jag lovat henne en massa bilder på Kevin - och jag har fått ett USB minne av min mor - så nu kan jag nog tillock med fullfölja det löftet. Kameran hade även person-igenkännings funktion. Så att den kan känna igen upp till tolv personer på ett kort. Väldigt avancerad kamera . Ha ha ha. Men jag är skitglad och om några timmar så får jag ta mina första kort med MIN kamera!

Cheers.

Gråtmild.

publicerat i Vardag.;
Tänk att jag alltid ska vara så blödig. Jag började gråta när damen med dragspelet kom ut på scenen. Jag hörde direkt att hon inte kunde sjunga och att hon inte precis skulle få gå vidare pg.a sin trevliga och underbara personlighet. Därefter fortsatte jag böla, lite värre än innan när den unga "kina"akrobaten kom in. Och när den lilla flickan med rockringarna var inne så hulkade jag praktiskt taget. Så UNDERBART SÖÖÖT!

Go Elsa, Go Elsa, Go Elsa.
Nu har det börjat.

Cheers.

Fina bilder, äntligen.

publicerat i Vardag.;
Snart kan jag äntligen få ta finfina bilder igen. Det var länge sedan jag tog en bild som jag var riktigt nöjd med. Okej, Kevin och flugan kanske inte var så jätte dålig ändå. Men jag känner att skärpan på min andra kamera dött ut sedan några år tillbaka. Men så fort jag får min nya kamera i morgon - och batteriet har laddat så kan ni räkna med hundra tusentals bilder igen. Åh, märks det att jag längtar eller? Jag är glad, gladare, gladast.

Jag undrar vad jag skall välja för kamera i morgon? Hmm..
Cheers.

Middagen är avslutad.

publicerat i Vardag.;
Nu har jag ett dilemma. Jag kan antingen se så ska det låta - som jag kan se i repris i morgon. Eller så kan jag se talang som jag inte kan se i repris. Hmm. Jag tror jag tar så talang. Ja - saken är biff. Talang blir det.
Så nu vet ni vad mitt fredagsunderhållning håller hus.

Kevin är nog jätte trött efter att han sovit jätte dåligt i natt också Han är säkert i en fas bara - hoppas att energifasen går över snart bara. Jag skriver igen efter talang.
Cheers.

Mamma.

publicerat i Vardag.;

Jag måste bara säga att min mamma faktiskt ÄR världens bästa.
Nummer ett:

 • Hon har stått hela kvällen och stekt pannkakor till oss.
 • Hon har gett oss kyckling och pommes för i morgon, lördag.
 • Hon har gett Kevin ett bad - och låtit honom mysa ordentligt.
 • Hon ska köpa en kamera åt mig i morgon!

  JAG ÄLSKAR MIN MAMMA MEST I HELA VIDA VÄRLDEN!

Solbrun.

publicerat i Vardag.;
Innan jag och mamma gick på promenad så passade jag på att sola mina bleka ben och min jätte bleka mage. Inte för att det blev så mycket bättring på färgrkartan. Men det var skönt att få i sig lite D vitamin utan att behöva ta medicin till det eller i pulverform. Jag förstår mig inte på dem människorna som väljer att ta allt i pulverform när allt som man ser på pulver finns i naturlig form. Men det är som sagt bara min åsikt och syn på saken. Människor är mogna nog att fatta egna beslut - trots att det oftast slutar med att man gör fel och överdoserar. Visste ni att man bara skall ha i sig 60 mg. C-vitamin per dag? Det motsvarar 1 deciliter av apelsinjuice. Överdoserar man så blir man bara kissnödig. Ha ha ha. Det fick vi ta lärdom av idag på lektionen - och här lär jag vidare.

SKÅL 

Promenad, tapeter och en ny kamera?

publicerat i Vardag.;
Har jag någonsin sagt att min mamma är helt underbar, snäll och världens bästa mamma? Hon köpte tydligen inte det när vi var inne på Expert och kollade in kameror. Hon var inne på den allra dyraste. Jag lutade mina ögon mot den allra billigaste budgetkameran. Allt är bättre än den vi har. Men hon gick inte på det. Hon sa att jag fick köpa en för mina egna pengar när dem kommer på måndag. Och det kanske jag skall ta och göra också? Vi får se var den saken bär mig i början av nästa vecka. Jag måste rådgöra lite med familjen här hemma också innan jag sätter min plan i verket.

Jag och mamma gick som sagt en ganska lång och skön promenad, ner på stan, förbi färghandeln och plockade upp tapeten till Kevins rum ( jag är jätte nöjd, by the way ) sen så gick vi in på enkla nynäshamns affärer och hade det bara allmänt trevligt. Idag tycktes alla som jag kände vara ute - vilket var roligt det med. I morgon blir det till att tapetsera hans rum så att det blir fint. Jag tänkte på om man kanske skulle börja spackla där inne idag så att det bara är att finslipa och sätta upp dem i morgon. Faaaaaan va kul det ska bli!

Idag jobbar Linnéa. Hur ska jag överleva.
Cheers.

Moln och dis.

publicerat i Vardag.;
Idag är det ett jätte fint väder. Det finns bara en nackdel och det är att det är skitkallt och disigt ute. Är det inte det ena så är det det andra - som sagt. Jag tänkte i alla fall ta mig ut på en promenad och gå ner till målarbutiken och kolla om dem har fått in Kevin's tapet ännu. Skulle vara jätte kul om man kunde börja med att spackla. Någon som vet hur mycket väggspackel går på, ungefär? För det behöver jag inhandla. Kanske är bra om jag väntar tills min far slutar jobba så att han följer med mig dit ned så att det blir rätt. Det är som sagt en betongvägg som skall spacklas på - och därefter slipas och sedan tapetseras. Så det lär bli klart på söndag eftermiddag som tidigast. Men men. Bättre sent än aldrig - och det är faktiskt roligt att ha små projekt igång på helgerna - trots att dagarna går mycket fortare då. Men men. Vad gör man inte för att ha lite kul.

Cheers.

GastroNord.

publicerat i Vardag.;
Nästa vecka, på torsdag så skall hela klassen in till älvsjömässan för att gå på Gastronord. Då blir det till att ha kameran i högsta hugg och äta en massa mat. Tänkte ta med mig en ICA påse i fickan så att man kan samla upp middagen! Ha ha ha, skämt å sido. Nej. Men det ska bli jätte roligt att få gå och titta in alla superduktiga kockar och för hoppningsvis så kommer vi in på bageriavdelningen också med våra biljetter. Skolan betalar allt - så det enda vi behöver ha med oss är ett gott humör. Fan va gütt. Jag kommer säkerligen gå vilse - även om det bara är i A salen. Jag önskar bara att jag hittar hem sen på eftermiddagen när man mår illa av all mat, lukt och salivet klibbar ihop sig av törst. 

Cheers

Lång skoldag, eller inte.

publicerat i
Nu är jag hemma och har fått en massa onödig information inprintat i min hjärna. Visste ni tillexempel att det fortfarande finns folk som tror att jorden är platt? Det är lite småkul, för att dem tar inte emot några som hellst bevis som skulle tyda på motsatsen. Trots att det finns bevis av att jorden är rund, så är det enligt dem helt fejkade bilder. Det är lite kul att se vad vetenskapen kan göra med människan.

Provet gick väll sådär. Jag var i alla fall den som satt kvar i klassrummet helt ensam. Alla andra gick efter tjugo minuter och jag satt där i minst en halvtimme. Jag kände att jag fick chansen att skriva ned allt nödvändigt åtminstånde. Och resultatet lär jag få veta i morgon runt åtta tiden via sms, då min lärare har rättat klart. G skulle i alla fall vara trettiofyra, trettiotre är alltså IG. Mer om vad jag fick för resultat skriver jag senare. Resten av tiden var bara teori - två timmar. Men det är jätte skönt att sluta tidigt för en gångs skull. Ha ha ha. Jag tycker aldrig att jag är i skolan nu mer.

Min dataskärm har blivit rosa. Jag tycker dock inte att den passar till min personlighet. Så jag får se om jag kan åtgärda det problemet, snarast!
Cheers.

Godmorgon sverige.

publicerat i Vardag.;
Vill ni veta någonting mindre roligt - annat än att jag har prov direkt nu på morgonen menar jag!
Kevin vaknade übertidigt idag, runt fyra faktiskt - och han är fortfarande vaken. Ronnie som är hemma idag fick snällt gå upp och sätta på en film till honom, lägga sig i soffan och somna där istället. Jag sov vidare i sovrummet, i alla fall tills Kevin kom in där och började hoppa. Så jag gick upp runt kvart i sju och satte mig i badkaret med mina provpapper. Tänk så mycket man kan glömma bort om fetter, kolhydrater och protein på bara några sekunder. Och vi skall inte tala om benskörhet, PEM, U-länders sjukdomar, onda cirklar, näringsrik mat. Allt säger bara, swish - så är det borta sen. Jag hoppas att den större delen av informationen ändå kan stanna kvar där inne tills provet är skrivet, så att man kan få G i alla fall. Men det skulle ju å andra sidan vara roligare att få ett högre betyg.

Men men. Snart är det skola som gäller. Nu måste prio ett bli att torka mitt hår.
Cheers.

Jag lägger ned.

publicerat i Vardag.;
Nu ska jag lägga ned pluggandet och hoppa i säng.
Jag är skit trött - och som vanligt är det en dag i morgon också.

Jag skall försöka intala mig själv att ta vara på dagarna som att morgondagen vore den sista.
Tror ni att man tjänar på det?
Ett roligare och rikare liv kanske?

SKÅL!

Linnéa.

publicerat i Minnen;
Jag har pratat med Linnéa nu i över fyrtiofem minuter. Jag började med att klicka upp hemligt nummer och började samtalet med att säga: "Ja hej! Mitt namn är (kommer inte ihåg vad jag sa) och jag ringer från telenor", med en ganska lustig dialekt. Linnéa blev direkt osäker och sa någonting i stil med: "Jahaa hej..?" Haha, där efter kunde jag inte hålla mig för skratt och jag hörde hur spänningen på hennes röst gick över till någon ironisk ton som sa,  "Men, är det du Denise?".  Vi har inte pratat med varandra på över tre år i telefonen - och tänk så mycket man har att prata om. Vi gick igenom allt från skolan till afrika och australien. Trots att vi inte har ringt eller hört av varandra på så länge så kändes det ändå helt naturligt att komma in i den vardagliga samtalet som vi hade när vi verkligen var bästa, bästa vänner. Jag blev bjuden på hennes student i juni - och det är självklart att jag skall åka ned till Linköping för att se henne gå ut - stolt med mössan på sned! Tack och lov för att hon har veckan efter nynäsfolket så att det inte går ihop sig med dem. Med tanke på att jag har en del att gratta i år så ser mitt schema ganska fullsmockat ut. Vi skall ned till göteborg och gratta Ronnie's systerson som har någongång i slutet av maj, sen i nynäs, och sedan i linköping! Så det är fullt ös den där månaden! Men faaaan va underbart!

Linnéa bräker som ett jävla får i telefonen. Hon har blivit smittad av någon jävla dialekt från linköping. Suck.
MEN JAG ÄLSKAR DIG FÖRBANNAT MYCKET!

Jag hatar verkligen prov.

publicerat i Vardag.;
Jag läser och läser, nöter in och nöter in. Går vidare i min pappershög och nöter in yttligare lite till. Jag verkligen anstränger mig för att lära mig allt. Och vad händer. Jo - när man läst igenom cirka tjugo papper och går tillbaka till början igen, så har man glömt bort allt man läst tidigare. Underbart? Nej, bara förbannat irriterande. Detta får mig verkligen att tro att människan kommer från en fisk ursprungligen. Och inte vilken fisk som helst, utan guldfisken. Det skulle inte förvåna mig om forskare kommer på att vissa människor kommer från guldfisken och andra från delfinerna. Vissa kan förstå allt - medan vi normala människor i världen inte förstår någonting. Tack och lov för att jag har flera timmar på mig innan jag behöver gå och sova - och behöver tänka på att det är prov. I morgon har vi bara tre timmar i skolan, varav en av dem två timmarna är provtimme. Så då gör det ingenting om man pluggar till sent i natt och tills man ser i kors. Nej. Nu får jag ge mig och göra lite nytta.

Cheers.

Emelie och Anna.

publicerat i Vardag.;
Jag tog sällskap hem av två tjejer från klassen. Dem kom hem till mig och vi satte oss ute på baksidan och pluggade i solen. Jag lärde mig mer idag än vad jag gjorde igår när jag pluggade i tre timmar. Ha ha ha. Fan vilket härligt vårväder det har varit idag. När vi hade ätit i restaurangen så gick vi ut en liten stund och satte oss i solen. Man vill ju inte missa det bästa på dagen. Och efter städningen så promenerade vi hem till mig. Vi satt och glanade lite på monsters Inc med Kevin. Han var superblyg när tjejerna var här - och vågade inte alls titta. Men så fort vi kom ut i solen på baksidan så kom busungen i honom fram. Han skulle leka med vatten, med gräsklipparen, stå i rabatten - ja you name it. Men roligt hade vi det! Efter det att vi hade pluggat i någon timme - så klädde vi på oss för att gå till Lydia's. Emelie i min klass har tagit över min plats där - tack och lov. Men jag behövde komma dit och fylla i mina praktikpapper. Så Eric ringde till Carina och dem fixade så att alla mina papper fylldes i rätt. Och jag kunde nöjd gå där ifrån - utan att känna press på att jobba. Skönt!

Ha det fint.
Cheers.

Jobbigt prov.

publicerat i
Idag blir det plugga för hela slanten. Tänkte bara passa på att berätta vilken grymt rolig klass jag går i. Killarna i klassen hade planerat hela dagen för detta, trots att det var jag som blev utsatt så kan jag se det roliga i det hela.

Jo, det började med att vi hade lite vattenkrig i morse när killarna stod och strök dukarna. Efter det att jag hade sprutat ned min kompis tillräckligt så sa han att jag minsann skulle få igen. Jo, säkert - tänkte jag och fortsatte min dag som vanligt. Gästerna kom och jag hade hand om efterrätten. Allt gick som planerat. Gästerna gick och det var våran tur att sätta oss att äta. Han som jag tidigare hade sprutat ned - sa åt mig att gå in i restaurangen för att vi skulle lura en kille i våran klass. Visst tänkte jag - det här blir nog kul - och jag skulle få honom att sätta sig mitt emot mig. Nemas problemas. Det var bara det att jag var måltavlan, inte han. Så alla sätter sig runt bordet - och jag blir serverad maten (som vi alltid blir) precis som vanligt. (Panerat kött - och all panerad "mat" ser lika dan ut). Alla börjar äta - och jag skär och skär i min mat. Jag skojar lite med vännerna och frågar - fan är det här schnitzel eller? Alla brister i skratt. Jag fattar fortfarande ingenting - men jag får bort en bit av min mat och stoppar den mot munnen. Alla tittar snopet på mig - typ som, fattar du ingenting? Och nej - jag förstod inte. Precis när jag stoppat in den i munnen så skriker alla NEEEEJ! Gaffeln flyger ut och alla pustar ut.

Hade jag ätit maten så hade den blivit jävligt svårtuggad - för det var nämligen en panerad disktrasa.

HAHAHA. Jag älskar min klass!
Jag kommer ge igen, vänta bara.

Nej, dags för skolan.

publicerat i Vardag.;
Nu är det dags för mig att rusa in i sovrummet och hitta någonting att ha på mig. Jag har inte ens kommit så långt. Jag tror jag tar med mig lite småpengar så att jag kan köpa en smörgås på ICA och sedan äter frukost i köket som jag brukar.

Nej, nu är det dags att skynda på!
SKÅL!

Kevin, en ängel efter tolv.

publicerat i Kevin;
Okej, jag är ironisk. Han är skitjobbig på nätterna nu, mellan tolv och halv tre. I natt skulle han ha välling, vilket han självklart fick, skulle han se på Ice Age, skulle han riva på mina bröst, skulle han sitta och sova, skulle han somna med huvudet vid fotändan. Han somnade med huvudet pekat mot mina fötter också. Jag orkade inte bry mig. Jag var alldeles för trött för att ens orka bry mig om en kille med fötterna pekande mot min näsa. Jag tror jag somnade lite fortare av lukten också. Ha ha ha. Nej, skämmt å sido. Men Kevin blir verkligen ett monster efter klockan tolv. Varför han har printat in den tiden vet jag inte - å andra sidan så är det inte bättre om han beter sig så klockan sju på morgonen heller. Så, klockan tolv är kanske en bra tid - bara det att han har en väldigt sjusovande mamma som just nu inte skulle tacka nej till tre timmar längre sömn.

Cheers.

Godmorgon, förkylningsveckan.

publicerat i Vardag.;
Jaha, då vaknar man med världens halsont och världens bästa röst. Jag som har klagat på min kompis att hon låter som Astrid, 91. Gud straffar vissa med det samma - säger dem ju. Han straffade mig i alla fall, nästan på en gång. Jag ska ändå - trots min sköna stämma dra mig iväg till skolan. Om jag inte får stanna kvar så får dem väll skicka hem mig, värre än så är det inte - och det tar dryga tio minuter för mig att gå. Låt mig säga såhär; Jag kan i alla fall inte servera idag. Jag tror jag plasserar mig själv i disken om jag skall vara ärlig. För vi har börjat med att en person har hand om disken - och ingenting mer. Så det arbetet är lite slappt - fram till alla gästerna har ätit upp, då man får allt arbete på en gång.

Men vi får se vart jag väljer att hamna idag. Jag känner mig i alla fall inte på topp för att laga någon mat.
Cheers.

Kväll.

publicerat i Vardag.;
I morgon får det bli Ronnie som får vara hemma med Kevin. Jag hade gärna varit det om jag inte hade varit så sjuk innan - så vi kom överrens om att han skulle vara hemma med honom. Det märks dock att man inte är på topp och frisk och kry. Men två dagar i skolan skall man nog inte behöva gråta blod för.

Jag har haft en mycket intressant och rolig diskution med Linnéa på MSN idag också - snart får vi fan börja ringa varandra också. Ha ha ha. Jag tänkte dock stänga ned datorn nu för att sätta mig med mitt resterande plugg.

Ha en fortsatt trevlig kväll.
Cheers.

Pratstund och en sjuk kille.

publicerat i Vardag.;

Jag har varit inne hos min mamma för ett tag sedan. Precis när Kevin hade somnat så gick jag in dit. Vi pratade som vanligt om allt mellan himmel och jord. Jag kände också att jag behövde en kopp thé för min hals och ett gott sällskap. Så why not, liksom. När jag hade varit inne hos dem i närmare en timma så ringde Ronnie och sa att Kevin hade blivit jätte förkyld. När jag kom hem så sov han fortfarande men hostade var och varannan minut. Nu har det lugnat sig tack och lov. Säkert för att han har kommit in i en djupsömn. Jag plockade i alla fall fram Ipren, febernedsättande, och ventilox, eller någonting - (vad det nu hette) som skall vara vidgande för hans hals så att han kan andas lättare. Skönt att man har sånt hemma.

Så i natt lär det inte bli en så rolig natt heller.
Men man får trösta sig med att det är fredag snart.

Cheers.

Lista.

publicerat i Onördigt;
Namn: Denise
Vad drack du senast? Mjölk
Vad gjorde du igår kväll? Sov fram tills halv ett.
Hur många hamstrar har du haft? Två, Whisky och Martini.
Kan du gå ner i spagat? Nej.
Vad ska du göra i kväll? Plugga och sova i tid.
Vad ska du göra i morgon? Skola i morgon.
Senaste inköp:
 Que, kommer ärligt inte ihåg.
Senaste film: Ingen aning.
Vad har du i ditt fönster? Lampa, fotografier, skolprylar, en ängel, plastblommor, en ljuslykta.
Tycker du om att cykla? Ja, det är skönt att röra på fläsket ibland.
Vem sov du över hos senast? Mamma&Pappa.
Vem sov över hos dig senast? Angelina.
Vem pussade du på senast? Kevin
Vad ska du göra nu? Plugga egentligen, men alla har rätt till en paus.
Vad ska du göra sen? Plugga vidare.
Vem träffade du sist? Ronnie & Kevin, eller min pappa - om inte dem gills?
Vem skulle du vilja träffa nu? Linnéa. Jag vill lära känna henne igen.
Sjunger du i duschen? Ja - som oftast. "Oo - sole mio".
Vem ringde dig senast? Louise, tror jag.
Vem ringde du senast? Mamma, men inget svar.
Hur länge sov du inatt? 8 timmar.
Vad gjorde du för tre timmar sen? Hm, åt kanske.
Vad skulle du vilja göra nu? Ha ett färdigt skolarbete framför mig!
Har du badat i år? Ja - i badkaret och badhuset. Inget mer.
Tidsfördriv? Datorn.
Vad heter du just nu på msn? Denise - familyportrait.blogg.se
Hur många syskon? 2 om man kan säga det?
Kär i någon just nu? Ja - det måste jag säga att jag är!
Känner du någon som heter likadant som dig? Ja - några stycken.
Morgontrött? Ja som oftast.
När är du född? 26 juli.
Var bor du? I nynäshamn.
Nuvarande hårfärg? Blond.
Riktiga hårfärg? Råttfärgat
Ögonfärg? Gröna
Vad läser du för bok nu? Gregorius
Humör just nu? Trött.
Vad har du för parfym idag? Använder ytterst sällan parfym.
Vill du ha barn? Jag har en kille redan!
Hur stort är ditt rum? Mitt rum.
Har du tv/dator i ditt rum? sovrum? Nej, allt sånt trängs ute i vardagsrummet.
Piercingar? Öronen. Hade i naveln innan graviditeten.
Tatuering?
Nej.
Hur många Converse Allstar-skor äger du? Har ägt ett par svarta. Men en liten ängel fick dem!
Skostorlek: 37.

Bocka av...

publicerat i

Jag har så mycket plugg just nu att jag inte vet var jag skall börja.
Därför tänkte jag göra en priolista som jag senare bockar av...
Allt kommer inte bli klart idag!

 • Ta ut det viktigaste ur provpappret som vi skall ha i köket på fredag.
 • Skriva klart min "felaktiga" analys i svenskan.
 • Bildanalysen
 • Göra ett idrottsschema.
 • Göra samhällen - alla uppgifterna.
 • Göra uppgiften på Alternativ medicin.
 • Räkna matte.
 • Plugga på Livsmedelskunskapsprovet i köket - som jag skall ha nästa vecka.
 • "Ett gott skratt förlänger livet" - till alternativ medicinen.
 • Göra upp en egen budjet i samhälle.
 • Läsa klart gregorius och göra en gämnförelseanalys på den boken och doktor glas.


Det var nog allt - tror jag.

Tagit ut sin rätt.

publicerat i Vardag.;

Nattens bravader har tagit ut sin rätt på mig. Jag är grymt trött och saken gör det inte lättare då Kevin inte vill sova middag. Men lika bra är kanske det - då somnar han tidigt, tidigt ikväll, med tanke på att han var uppe minst lika länge som jag. Ronnie är och shoppar blöjor som vi egentligen borde ha gjort igår - men det slutade som sagt som det gjorde. Han ska även köpa lite godis till mig. Jag är så grymt sugen på salt - varför vet jag inte. Men man har sina konstiga dagar ibland!

Jag måste plugga nu!
Cheers.

Äventyr

publicerat i Kevin;

image57

image56


image58


Bild #1: Kevin åker kana.
Bild #2: Kevin med sin kompis, flugan.
Bild #3: Tripp trapp trull.

Nu är vi inne och snart blir det lunch.

publicerat i Vardag.;
Vi har varit ute och lekt i lekparken, skaffat oss en ny flugvän som dog av någon klämd anledning mellan Kevins fingrar, kollat in en ambulans, lekt i skogen, promenerat, åkt bilen och jag har fått några fina kort. Jag lägger in dem lite senare. Just nu så håller jag på att laga lunch till oss och Kevin är ute och leker på baksidan. Stuvade makaroner och köttbullar får det bli till lunch. Godisgott och lätt att göra. Sen ikväll får vi se vad det blir för mat. Någonting gott då också hoppas jag!

Nej. Nu är det tillbaka till köket som gäller.
SKÅL.

Äntligen.

publicerat i Vardag.;
En sak mindre att tänka på.

Jag har suttit dem senaste fyrtiofem minutrarna med att skriva en bildanalys av en av Salvador Dalís mest populära bild. Så nu är äntligen det klart och jag slipper tänka på det mer. En surrealistisk bild är så mycket enklare att skriva om än att skriva om dadaism eller någon annan av dem sjuka ismerna! 

Men nu är den äntligen klar och jag kan säga att jag är riktigt nöjd med resultatet. 
Jag måste plugga vidare. Av någon konstig anledning så var inte det där - det enda som jag hade. 

Godmorgon, onsdag.

publicerat i Vardag.;
I natt var då inte den roligaste natt man kunde önska sig.Vi behöver inte gå in på detaljer, men det slutade med att jag och Kevin somnade ute i soffan - klockan var då runt halv tre. Jag vaknade ett X antal gånger av att solen lyste in då och då - men jag tvingade mig själv till att somna om. Kevin låg ju precis brevid mig också - och jag måste tillägga att soffan inte är mer än min bredd, plus lite av Kevin. Så jag kan säga att vi inte har haft en vidare stor yta att sova på. Men Kevin vaknade glad och nöjd för den delen och ville direkt sätta på TV:n för att se ice age. Ha ha ha. Men så blir inte fallet. Jag funderar på att gå ut med honom några timmar idag - nu när jag har blivit bättre i magen - så att han får veta hur det är att se soljuset. (Okej, riktigt så illa är det kanske inte).

Jag tänkte bara vänta en liten stund tills vi vaknat till liv och fått färg i ansiktet.
Cheers!

Det är en dag i morgon också.

publicerat i Vardag.;
Nu tänkte jag hoppa ned i sänghalmen. Jag är så trött att mina ögon håller på att gå i kors. Men sånt är livet helt enkelt. Jag kom på - helt bara sådär att det är en dag i morgon också. Fan va skönt att veta.

Jag tänkte sussa nu för att veta om morgondagen blir lika bra som idag.
Bättre kan man ju alltid hoppas på.
SKÅL!

Guldfisk.

publicerat i Vardag.;

Ja. Dagens fråga är - varför kan man aldrig komma ihåg dem saker som man skall ha med sig från affären innan man gått ut, betalat, kommit hem, packat upp, och låtit hela dagen gå? Tack och lov för att jag har mina föräldrar precis dörr i dörr - om jag inte hade haft det så hade jag ju haft tjugo minuter på mig att springa till affären innan dem bommar igen. Men men. Nu gällde det inte schampoo eller balsam. Den här gången gällde det blöjor - vilket jag var totalsäker på att vi hade hemma när jag och Ronnie var och handlade tidigare i förmiddags. Men icke sa nicke. Jag tänkte att; "det är säkert lugnt, när blöjorna i paketet är slut så har vi ju skötväskan också!". Ha ha, säger jag bara. Lita aldrig på någon som färgat håret blont. Och ja - det kommer från mig, och inte från Ronnie (ironi). Ibland känner jag mig bara allt bra dum. Men det ordnade sig tillslut. Min mor har alltid ett lager på lager hemma hos henne - så det var bara att springa in där och fylla på i skafferiet. Men ibland skulle det vara bra skönt att veta vad man har hemma - och vad man kan tänkas behöva, innan man går där i sista sekunden och tänker - what the fuck...

Cheers!

Kväll.

publicerat i Vardag.;
Kevin somnade för inte alls så länge sedan. Och han som inte hade sovit någon middag - att han ens orkade hålla ögonen uppe fram tills att vällinflaskan var uppäten var ett under! Han var förvånandsvärt duktig ikväll - och endast den sista vakna kvarten var jobbig för honom. När han var tvungen att byta blöja, borsta tänderna och vänta så hiskligt länge på att vällingflaskan skulle bli klar. Ha ha. Han har som sagt inget tidsbegrepp - men tänk så skönt det måste vara ändå. Jag önskar ibland att jag aldrig hade lärt mig klockan, och att man slapp stressa varenda gång som man skulle göra någonting. Tänk så skönt det var när man inte kunde siffror. Nej, det var tider det - inget stress, ingen press.

Jag har suttit med illustrator en stund nu. Men tro inte att det gjort mig mycket klokare för det. 
Jag har i alla fall kommit på hur jag färglägger en banan som jag målat.
Oh la la. Framsteg!

Cheers

Morgonbilder.

publicerat i Vardag.;
Lite morgonbilder - runt halv nio i går morse! Jag ser inte så pigg ut kanske - jag känner mig som sagt ganska naken utan smink. Men ibland får man offra sig! Min lilla kille är som vanligt lika söt, au naturell!

image53

image54


image55

Badat.

publicerat i Vardag.;
Nu har jag badat. Eller Kevin och jag har gjort det rättare sagt. Jag gick in till mamma och pappa innan - för att jag är så smart och upptäcker ( inte när man är och handlar utan när man är hemma) att vi inte har haft något schampoo eller balsam på två dagar. Jag har använt mig av Kevin's barnschampoo vilket för mig fungerar precis lika bra. Men det är skönare att ha någonting vettigt insmetat i pannbenet än mumintrollet - med lukt av en blandning av finnsk gran och bubbelgum. Så idag fick jag en flaska herbal balsam och schampoo av mamma. Toppen. Så för första gången på fyra dagar känner jag mig fräsh. Jag har även hunnit med att plugga lite matte och laggt in våran middag i ugnen. Det blir pajen som jag åt till lunch som vi skall äta till middag. Den var jätte god så jag ser inte det som någon större förlust!

Om några minuter står bolibompa på dagsschemat. Det får man inte missa!
Ha ha ha.
Cheers.

Saker jag ångrar i mitt liv.

publicerat i Minnen;

Saker jag ångrar i mitt liv.

Jag tänkte inte bli för personlig i detta inlägg - eller lite personlig kanske.

 • Jag ångrar att jag inte tog fler bilder på min mage under min graividitet.
 • Jag ångrar att jag var en enstöring i högstadiet.
 • Jag ångrar att jag inte släppte in mina vänner på mitt liv just den tiden.
 • Jag ångrar att jag fick mina vänner att lida mer än vad jag gjorde.

Jag fick denna tankeställare av Linnéa och jag insåg verkligen att jag saknat henne massor.
Trots att jag inte känner dig längre så är det aldrig omöjligt att börja om på nytt, för du vet att jag älskar dig.


"Du jag fanns där för dig, o ja ville att du skulle finnas där för mig. men när du tog avstånd från mig så blev jag ensam. Hela 7:an var som att gå ensam i korridorerna, även om ja någon gång va med de andra. Men de brydde sig aldrig. De var som vanligt i sin lilla värld. Ibland var jag arg på dig, men jag förstod också. Du måste ju också tillåtas att ta reda på vad du vill och så, så jag förstod. Men de va svåra tider för både dig och mig, och allt jag ville va att du skulle må bra.. Jag har alltid älskat dig, jag har alltid sett upp till dig, men jag har aldrig riktigt förstått dig till fullo. Men de du har givit mig är så mycket. Du lärde mig var att kunna lita på sig själv, kunna få göra misstag och ändå kunna ta konsekvenserna för det. du gjorde mig tuff, eftersom du var tuff...

Du var min förebild, inget som kunde komma igenom dig, du har en enorm styrka inom dig, och när du väl tar fram den så kan inget ta den ifrån dig. Du är bäst och har alltid varit."

Like a wildboy.

publicerat i Vardag.;
Kevin är jätte vild. Jag har spenderat dem närmaste trettio minutrarna på golvet. Har gömmt mig han har letat - och poff så har jag kommit fram i ansiktet på honom och han skriker som en tioårig skolflicka. Och så springer han in i sovrummet där han startade och skriker "IGEN IGEN!" Ha ha ha. Jag måste säga att jag inte tror att min lille prins kommer att ha några svårigheter för att se på skräckisar eller rysare. Ha ha ha.

Nu ligger han inne och myser med Ronnie - och jag sitter här och har en väldigt allvarlig disskution med Linnéa på MSN! Vi har ett mycket intressant prokekt på G!

Wish us luck!
Cheers.

Lunch och film.

publicerat i Vardag.;
Jag har ätit köttfärspaj till lunch. Som vanligt så kommer den från mamma. Hon är verkligen världsbäst på att laga pajer. Så nu är jag mätt och belåten, men handskas fortfarande med min krångliga mage. Men den börjar bli bättre nu. Men den förhoppningen har jag som sagt haft förut - så det är lika bra att sluta hoppas och förvånas istället när det är över - då det verkligen har inträffat. Jag är helt slut i mitt huvud trots att jag sovit ganska bra i natt - om man bortser från mitt virriga huvud med tid och allt sånt efter. Kevin kom å andra sidan in till mig halv ett. Undrar om han har slutat sova sådär bra i sin säng nu. Det vore ganska synd - med tanke på att det har gått jätte bra för honom dem senaste nätterna. Men det var som sagt idag och natten innan som han har vaknat jätte tidigt. Men det är perioder det också.

Jag har precis kollat lite på film. Hittade dock ingen höjdare i våran DVD samling - så det är ingenting jag kommer dela med mig av. . .

Cheers.

Lista au four

publicerat i Onördigt;

Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:

Lokalvårdare.
Servetris
Servetris&Kassaansvarig
Kock


Fyra filmer jag kan se om och om igen:

The weitress.
The notebook
Juno
Strul
 

Fyra tv-serier jag gärna ser:

Andra Avenyn
Friends/Vänner
Bolibompa (med Kevin)
Cityakuten


Fyra ställen jag vill åka till

Utomlands.
Till min gammelfarmor.
Till framtiden.
Månen.


Fyra webbsidor jag besöker dagligen:

Blogg.se
Expressen.se
Aftonbladet.se
Blocket.se

Fyra favoriträtter:

Korvgryta med äpple & dionsenap.
Apelsinmarinerad lax med ris.
Köttgryta med chilismak och potatis.
Korvstroganoff.

Fyra favoritfrukter:

Apelsin
Citron
Äpple
Vindruvor

Fyra ställen där jag trivs:  

Hemma
Mamma och pappa.
I köket i skolan.
Med Ronnie och Kevin.

Fyra ställen där jag inte trivs:

Mitt i smeten (stockholm)
På sjukhus.
I för dyra affärer.
På mitt senaste jobb.

Fyra klädesplagg jag tycker om:

Min skinnjacka.
Min svarta jacka.
Mina linnen.
Alla plagg från Gina.

Fyra favoritskor:

Mina rosa högklackade
Mina guldiga trasiga skor.
Mina gymnastikskor.
Mina vita sommarsandaler.

Fyra favoritmusiker:

Govenor Andy
Jason Mraz
Leona Lewis
Lars Winnerbäck.

Fyra favoritdjur:

Katt
Hund
Hamster
Dammråttor


Fyra personer jag beundrar:

Mamma
Pappa
Kevin
Ronnie


Fyra författare jag gärna läser:

Hjalmar Söderberg.
Bengt Ohlsson
David Pelzer
Liza Marklund


Fyra "måsten" i handväskan:

Mp3
Pennor
Skolböcker
Mina nycklar

Fyra favoritdofter:

Nytvättat.
Hallonsaft.
Smultron.
Nyklippt gräs.

Fyra favoritdrycker:

Hallonsaft.
Cola.
Mjölk.
Mer, äpple


Fyra favoritfärger:

Vitt
Svart
Ljusblå
Grön.

Fyra yrken jag skulle kunna tänka mig:

Kock.
Författare.
Målare
Servetris

Fyra saker jag är bra på:

Laga mat.
Äta.
Vara mamma.
Studera.

Fyra saker jag är mindre bra på:

Vara först i vattnet på badstranden.
Räkna matte.
Köra bil.
Säga som jag tycker.


Fyra saker jag längtar efter:

Sommaren.
Kunna grilla.
Linnéa.
Gå med bruna ben.

Stockholmstrafik.

publicerat i Vardag.;
Är det bara jag som sitter på helspänn när jag är inne i stan med bil. Jag säger bara en sak - tack och lov för att inte jag kör. En buss kommer in och kör om oss på ytterfilen, våran fil står helt stilla och en annan buss kör om oss på innefilen. Nervöst sitter jag och tittar på dessa - hur-stora-bussar-som-helst och skrattar nervöst. Jag verkligen avskyr att åka mitt i smeten. Och rätt som det är då man sitter på nålar så kommer det en blå jävla busswannabe - som egentligen är en fjuttig skåpbil, dubbelt så stor och hög som våran personbil med en polsk regplåt. Han ska bara mellan oss när vi har en ganska seg personbil framför oss och en meters avstånd mellan oss. Men där mellan skall den blåa jävla skåpbilen in - när vi inte släpper förbi honom så får vi en mördarblick mot oss, ett finger och en fot på gasen. Ronnie satt och hoppades på att det skulle bli en smäll, bara en liten smäll. Men sådan tur har man aldrig.

SKÅL!

Lekhörnan.

publicerat i Kevin;
När vi kom till sjukhuset, ingång i entrén, hiss G korridor F och allt vad detta nu innebär så möttes vi som vanligt av det fina fiskakvariet. Varför måste detta stå just ute i receptionen där inga ungar är. Jo, det är för att man skall göra det så komplicerat för föräldrarna som man kan. För dem vet att ungarna tycker bättre om fiskarna än om den gråa trista lekhörnan som dem har tryckt in en soffa, en kana och några vagnar i. Kevin sprang mellan, tjugo meter mellan akvariet och lekrummet. Jag sprang efter som en jojjo. Äntligen, det kommer in en tjej i Kevins ålder - självklart så är hon engelsk eller engelsktalande och förstår inte någonting av det som Kevin försöker förmedla. Men tänk så roligt ungar kan ha ändå. Dem måste ha något gemensamt språk som alla barn förstår. Jag önskar ibland att jag också hade den förmågan att kunna konvercera med alla. Men icke sa nicke. Här får man inte använda sig av teckenspråk, så vida man inte är döv på riktigt - vilket jag inte är. Men för Kevin och den lilla treåriga flickan gick det jätte bra. Dem åkte kana och spexade för varandra. Vi föräldrar log vänligt mot varandra innan vi fokuserade våra blickar mot varsitt barn.

Är inte dem små liven helt fantastiska ibland... 

Telefonkontakt.

publicerat i Kevin;
Nu har vi kommit hem från sös och vi spenderade sammanlagt 2 timmar och fyrtiotre minuter i bilen och trettiofyra minuter på sjukhuset. Tio minuter av dem trettiofyra samtalade vi med en läkare, eller sköterska, eller vad hon nu var! Hon var duktig i vilket fall som hellst! Vi kom överrens om att vi skall ha fortsatt telefonkontakt om ungefär en månad när hans mage (för hoppningsvis) har blivit bättre. Så det är skönt att vi inte behöver åka hela vägen in till stan för att ha en till uppföljning. Hon tyckte att han var jätte duktig och såg ut att vara en pigg och glad kille trots hans tidigare problem. Och som vanligt kommer dessa frågor upp om han varit allvarligt sjuk tidigare. Det låter som att förstoppningen är en allvarlig sjukdom. Men nej, han har inte haft någonting värre än en förkylning eller kräksjukan - om man bortser från hans magproblem. Tvi tvi - ta i trä!

Just nu är Kevin helt inne i Ice Age.

Snart dags för avfärd.

publicerat i Vardag.;
Snart skall vi röra oss mot sös. Ja - behöver jag nämna att att jag fortfarande mår dåligt. Det kommer vara ett under om jag kan ta mig in till stan utan att göra ifrån mig hulkningar på vägen. Kevin har varken ätit bra frukost eller druckigt vidare mycket av sin medicin. Han brukar vanligtvis vara ganska duktig på den biten. Men så kan det gå ibland - som sagt. Jag hoppas att dem är nöjda med vad vi har åstakommit i alla fall. Jag menar, så här bra har han inte varit sedan han fick dem första smakportionerna då han började äta vid sex månader. I alla fall ett steg i rätt riktning!

SKÅL!

Godmorgon tisdag.

publicerat i Denise;
I natt var en mindre rolig natt. Jag somnade kanske runt elva och vaknade runt halv ett när Kevin skrek. Anledningen till att han skrek var att Ronnie stod och bytte blöja på honom. Jag sneglade på klockan och jag var helt hundra på att den var halv sex på morgonen. Varför jag inbillade mig det, vet jag inte. Jag såg också att Ronnie's dator och ljuset i vardagsrummet var tänt och på. Så det första jag säger är:
"Men du, ska inte du sova i natt för vi ska ju åka om två timmar!"
Ronnie som inte förstod ett smack av vad jag sa - svarade bestämt:
"Va?"
"Ja! Klockan är halv sex..."

Ronnie for bort till närmaste klocka för att försäkra sig om att han inte satt sin fot i en tidskapsel. Och ett tu tre, så insåg jag att klockan inte var mer än halv ett! Jag tog Kevin och gick in och försökte sova. Detta var då helt onödigt - för min mage hade bråkat ganska mycket. Så efter en timma så erkänner jag för mig själv att jag verkligen måste upp och få någonting i magen. Jag rycker till mig en yoghurt och en smörgås och går in och lägger mig i vardagsrummet. Jag hade skitont rent ut sagt.

Jag har fortfarande ont och jag vill att det ska gå över.

Nej - nu vaknade Kevin!
SKÅL!

Vare sig jag vill eller inte.

publicerat i Vardag.;
Nu lider dagen mot sitt slut - vare sig jag vill det eller inte. Jag inser ändå att det är dags att börja röra sig mot sänghalmen och hoppas på en ganska bra dag i morgon. Frågan är när jag skall upp i morgon. Om jag går upp sex så hinner jag förbereda frukost för min lille clown - och så slipper man stressa. Han hinner också få i sig sin medicin utan att man behöver ha stressen i åtanke.

Nej , innan jag går och sover nu så skall jag plugga lite matte.
Det får vi inte förglömma!
Ha en fortsatt trevlig måndag.
Av den lilla som finns kvar i alla fall!
SKÅL!

Sonen sover och här har jag egen vuxentid!

publicerat i Kevin;
Nu sover Kevin. Jag satt inne hos honom nu i en halvtimma så att han skulle få somna i lugn och ro - samtidigt som jag läste ur min bok som egentligen borde vara färdigläst för länge sedan. Jag har bara tvåhundrafemtiosex sidor kvar. Men den är ganska bra - så man ska ju spara det bästa till sist. Kevin somnade dock utan problem ikväll. Inte ens lite gnäll behövde man stå ut med. Det är skönt att det händer för omväxlings skull. Och det var inte heller så mycket tårar när han skulle borsta tänderna eller gå på pottan. Han börjar bli duktig min prins...

Och nu sover han - och jag har fritid. Dock inte så länge med tanke på att vi skall upp tidigt i morgon för att gå på en sjukhusvistelse igen. Toppen. Men det är lika bra att få det gjort. Tänkte flirta till mig lite mer movicol till Kevin då. Man får ju passa på då man har läkare i närheten som lätt kan skriva ut recept. Han har blivit mycket bättre i magen. Men han är fortfarande rädd för att göra det han ska. Jag kan dock inte klandra honom för det. Jag skulle också vara rädd om jag behövde stå ut med det han har gjort så länge...

Bättre sent än aldrig.

publicerat i Vardag.;
Jag lovade lite bilder på Kevins målade rum - och här kommer dem...
(Jag vet att bilderna inte är tagna på bästa sätt, kanske, men som sagt, jag är inte utbildad fotograf, tack och lov!)


FÖRE:
image31


EFTER:

Vi har skapat ett löfte.

publicerat i Denise;

För sju år sedan så lovade vi att vi skulle hålla kontakten via telefon när du flyttade. Det löftet bröts redan efter en månad. Ändå så har vi haft kontakten kvar. Ibland har jag saknat henne mer än innan. Ibland har jag saknat henne massor och jag har önskat att hon bodde kvar. Men alla önskningar kan inte ens tomten slå in. Jag fick helt enkelt leva med att ha henne på tjugo mils avstånd. Idag har vi inte träffat varandra på ett och ett halvt år men vi har ändå kontakten kvar. Ibland mer och ibland mindre. Idag lovade vi varandra det vi lovade varandra för sju år sedan. Att vi skall börja hålla kontakten bättre.

Jag behöver henne, jag älskar henne galet mycket.
Jag hoppas du vet det, Linnéa.
Du betyder massor för mig.

Du fick mitt hjärta för tio år sedan -
och jag har inte fått tillbaka det än.

Vårväder.

publicerat i Vardag.;

Idag har det varit vårväder ute precis hela dagen, tänk så underbart. Nu kan jag äntligen slå vad om att snön inte kommer komma igen - inte förrän i november, december som tidigast i alla fall. Tänk, nu när solen gått ned så är det sju grader varmt ute. Snacka om underbart. Jag skulle kunna (om vi hade haft utemöblerna framme) satt mig ute med en filt runt om mig och bara njutit av färgerna fram tills dess att mörkret föll. Men jag tror dock att jag skulle bli förkyld om jag skulle utsätta mig för detta. Och just nu räcker det med mitt magont. En förkylning skulle bara göra mig grymt trött och seg - värre än vad jag är idag. Men tänk så mysigt. Nu är det inte många dagar kvar innan man kan gå i linne och byxor till skolan utan att hacka tänder. Lovely!

SOM ETT SOMMARBARN,
SOM KAN LEVA FASTEN LÖVEN FALLER.

SOM ETT SOMMARBARN,
SOM EN SOMMARVIND BLAND ISKRISTALLER.

Illamående.

publicerat i Denise;
Som vanligt när det börjar nalkas mot kvällen så blir jag illamående. Why. Mina tarmar tycks vända sig ut och in - och det är inte frivilligt genom att jag tittar på någonting som är motstötande. Nej, det är för att jag är sjuk. Men jag vill gärna ha någon typ av förklaring på vad det kan vara. Men så är det när man har kontrollbehov och vill veta allt. Men men. Nu är det kväll, innom loppet av två timmar så kommer jag att ligga helt utslagen med magont och kommer inte hålla ögonen öppna mer än fyrtiofem minuter efter första, riktiga magontet. Höga förhoppningar har man som vanligt. Min mamma tror att detta kan bero på att jag är stressad och orolig, dels över skolan och kanske även för framtiden. Jag har nämligen inte bara mig själv att tänka på, framtidsmässigt. Och för att jag skall kunna fokusera så mycket som möjligt på skolan så kommer mamma och pappa laga mat åt oss i familjen så att jag slipper tänka på det också. Det uppskattas till tusen. Jag kommer precis in från mor och far - jag och mamma har hjälpts åt med matten, så nu har jag äntligen lärt mig någonting nytt som jag inte kunde innan. En liten sten föll precis från mitt hjärta.


Min mamma är klok ibland, som oftast... nästan alltid.
Jag tror jag har ärvt det av henne!
SKÅL!

Jag är i skolan...

publicerat i Vardag.;
Jag gick hit tillslut. Vi slutar om några minuter..
Jag håller på att ta fram någon surrealistisk bild - för en analys.
Vad det nu skall vara bra för....

Men men.
Jag skriver när jag kommer hem!
SKÅL!

Ordentlig frukost.

publicerat i Vardag.;
Med tanke på att jag i helgen bara har gett Kevin ordentlig mat att äta till frukost så tänkte jag unna mig en ordentlig frukost själv. Så vi har ätit rostat bröd och jordgubbskräm. Smarrigt. Kevin ville inte alls ha ost på sina smörgåsar. Men när han såg att jag skulle äta mina rostade bröd med ost på så gick han fram till mig och sa "ledsen... Mm. Ledsen mamma" Då var han ledsen över att han inte hade någon ost på sin smörgås. Ha ha ha. Sicken tur att jag hade laddat på med extra mycket ost på min smörgås - för jag börjar lära mig den här lilla killens beteende nu!

Nu sitter han fastklistrad framför disneychannel.
SKÅL!

Batteritjuv.

publicerat i Kevin;
Så fort man lämnar någonting som rör sig, lyser eller låter så är Kevin där med sina kluriga fingrar och får ur batteriet ur det. Som fjärrkontrollen (som vissa vill kalla den) som jag kallar för Tv- tryckaren är alltid tom på batterier när man skall byta kanal efter att ha hört barnkanalen hela dagen. Men då får man först gå runt i lägenheten och leta efter två passande batterier och hittar man inga så får man ringa till min pappa som samlar på allt som har med batterier att göra. På så sätt är det bra att bo tre meter från sina föräldrar!

Men jag tror att jag snart skall finna den där batteritjuven på bar gärning!
SKÅL!

Hur många år...

publicerat i

En ganska aktiv livsfråga just nu är fallet om Engla. Dels för att man senast igår inte visste om hon fortfarande levde eller om hon var död. Det  visade sig dock att fyrtiotvååringen erkännde sig skyldig för mordet på den lilla tioåriga flickan och sverige kunde släppa spänningen som suttit som en klump i magen. Han åkte med polisen till platsen och pekade ut vart flickan låg död. Där fanns hon, lämnad på en terräng. Han har även erkännt sig skyldig till ett annat mord som begicks år tvåtusen. Nu har polisen även misstankar på att han har mördat tre till. Alltså - som slutsumma är det fem stycken som har gått åt, pg.a att han sprungit lös i sverige, varit som en helt normal människa i en helt normal miljö. Men, nu till min stora fråga.

När skall sverige införa döds-straff på mördare. Förtjänar inte dem också att dö om dem dödat någon människa? Eller anses det som kränkande. Och i sådanna fall - vad är inte kränkande, som att vara mamma till en flicka som man inte har någon aning om vart hon är? Oron och alla tårar som måste ut efter dödsbeskedet. Tack och lov så fick hon ändå lite frid genom att veta redan nio dagar efter det att hennes dotter försvann. Hon slapp vänta i åtta år som den andra mördade dotterns föräldrar fick vänta. Tänk, åtta år och inte veta vem dotterns mördare är. Man kanske är bekant med honom, arbetskolega eller en granne. Tänk så många känslor det måste sprudla ut ur en människas kropp när man inte kan lita på en enda människa till hundra procent. Eller lär man sig leva med det?

Man blir nog aldrig normal efter att ha förlorat ett barn på så sätt. Jag skulle inte bli normal om jag förlorade Kevin. Varesig nu när han är två eller om trettio år. Jag lider så mycket med flickans familj och bekanta. Jag hoppas att dem får ett rättvist slut, hur det än kommer sluta. Inför dödsstraff på dem som förtjänar det, varesig det är kränkande eller inte...

Hemma en halv vecka.

publicerat i Vardag.;

Jag kom å tänka på en sak. Jag kommer inte gå i skolan förrän på torsdag. Jag räknar inte den här dagen som en riktig skoldag med tanke på att den bara är på en timme. Och i morgon skall vi på återbesök på sös och sedan på onsdag är jag hemma som vanligt. Tänk va skönt det är att bara gå i skolan på torsdagar och fredagar. Så skulle man ha det varje dag, fan! Tänk vad lite Kevin skulle behöva gå på dagis och tänk så mycket vi skulle hinna med att göra ( i friskt tillstånd såklart ) tillsammans. Såklart gör vi saker tillsammans varje dag. Men det börjar mer och mer se ut som en vardag i vårat liv. Klart att ungarna skall ha rutiner. Men ibland kan man ju göra en utstickare och hitta på annat. Men nej då. Man går runt som i en ond cirkel. Men någon dag den här veckan, troligtvis på onsdag så tänkte jag gå till unga mammor för att få bort den här onda cirkeln. Och med tanke på att jag inte jobbar på onsdagar eller någon annan dag i veckan för den delen så känns det inte som att jag behöver stressa som ett djur där ifrån. Man känner sig faktiskt lite piggare och på bättre humör utan arbete. Och man har så mycket tid över för annat. Precis vad jag behöver!

SKÅL!

Yrrol.

publicerat i


JAG ÄLSKAR DEN HÄR SCENEN. I WONDER WHY!

Godmorgon, måndag.

publicerat i Vardag.;
Ni ser vad jag är duktig på att spå i framtiden. Jag kände mig nästan stolt över mig själv att jag kunde förbereda mig på att bli sjuk. Igår somnade jag runt tio tiden, i soffan. Jag orkade inte gå upp och bädda ned mig i sängen med tanke på att jag hade täcke och kudde uppbullat i soffan redan. Så där sov jag fram tills dess att Kevin vaknade klockan halv två i natt. När Kevin visste att jag sovit i soffan så fick han sig en knäpp och skulle absolut inte sova om inte han fick sova i soffan. Jag tvingade honom dock mer eller mindre till att sova i sängen - och efter tjugo minuter så låg både han och jag - och snarkade i olika tonarter. Strax efter halv två så måste min mage ha blivit bättre igen. I don't know. Jag tänkte i alla fall gå till skolan idag. Vi har bara en lektion på en timme - så jag har inte så mycket att klaga över. Och den börjar inte förrän runt halv ett... så jag behöver inte precis stressa. Ha ha ha.

Skepp å hoy.

Samma tid, samma kanal.

publicerat i Denise;
Nu börjar jag känna av det som jag hade igår. Mindre kul med andra ord. Denna gången har jag även fått någon konstig känsla över mitt bröst. Så jag antar att det inte kommer ta så många minuter innan jag ligger platt fall och inte kan röra mig pg.a magsmärtor. Ni ser vad jag ser ljust på min söndag va. Jag känner mig som värsta spåkärringen som lätt som en plätt kan räkna ut hur jag skall må. Ha ha. Från och till tappar jag orken. Patetiskt nog så var jag tvungen att ta en snabb paus från mitt skrivande. Jag känner mig inte precis som arton längre - närmare, vända siffror!

Bäst att hoppa ned i ett bad så man får koppla av.

SKÅL!

Alla veckans dagar.

publicerat i Vardag.;
Vem är det som har bestämmt att måndagen skall vara den första dagen på veckan. Varför kan man inte börja veckan med lite ledighet - som en lördag. Nej - det är för att vi skall börja veckan så jobbigt som möjligt med en måndag. Det är bara för att vi skall börja veckan med att veta att det är fem dagar till nästa ledighet. Åh, att jag inte kunde klura ut det tidigare. Plus att det är för att alla röda dagar på året skall infalla under en helg så att man enkelt och lätt inte skall kunna ta ledigt under en vardag - som en torsdag. Vem tycker egentligen om torsdagen. Inte jag i alla fall. Den känns som längst bort från fredagen, fast den bara håller i sig i tjugofyra timmar som alla andra dagar. Men den är en helt onödig dag om du frågar mig. Alla andra dagar borde få infalla - utom torsdagen som man kan kasta i en återvinningsstation. Tänk va roligt det skulle se ut om alla hade klippt ut torsdagen ur kalendrarna. Det skulle jag vilja se! Ha ha ha. Tänk då att om några år kanske julen utspelar sig mitt i sommaren. Då kan man ju inte klaga på den gråa och regniga vintern - och att man hellre önskade sig att man fick vara i ett varmt land och fira jul. Då skulle faktiskt det ske. Lite kul va? 

Jag vill få bort torsdagen och fram med julen på sommaren
SKÅL!

Antingen eller.

publicerat i Vardag.;
Nu är den stora frågan, skall Kevin sova middag eller inte. Han är förvånandsvärt pigg - och om han sover nu betyder det att han bara får sova i en timma innan det är dags för väckning. Eller så får han somna till sju ikväll vilket betyder att jag & Ronnie kanske kan mysa lite framför TV:n. Hm. Svårt val det där - även för en mamma. Men det lutar nog mot att han får somna in ikväll istället. Då blir han pigg och glad till dagis i morgon också. Vi har ju sovmorgon till klockan tio! Det är skönt att slippa stressa på morgonen måste jag säga. Och på tisdag är jag ledig från skolan pg.a återbesöket på sös - och sen är jag ledig på onsdag och så går jag tillbaka till skolan på torsdag igen. Snacka om en slapp vecka igen!

Men det är skönt!
SKÅL!

Dö jävla gubbe.

publicerat i
Någon mer än jag som blir riktigt glad av att höra denna låt!
Han är grymt bra!


Kärringknölen.

publicerat i Denise;
Jävla skit. Min armbåge är helt öm och röd. Varför? Jo för att jag har slagit i den förbannade kärringknölen och har jätte ont. Jag måste sitta med ena armen i en nittiogradersvinkel för att inte räta ut den. Gör jag det så får jag jätte ont. Aj. Men det är som sagt min vanliga tur - i oturen. Så jag skall väll inte klaga. Jag (skratta inte nu) slog nämligen i tvättmaskinsluckan och efter det gav jag upp. Så det ligger tvätt på tvättstället som måste hängas upp och tvätt kvar i maskinen som även det skall hängas upp. Och därefter var det meningen att jag skulle sätta igång en ny maskin. Men det blev ju som sagt som det blev. Jag måste ändå komma igång snart igen. Jag menar, hur länge kan en smärta hålla i sig...(?)

Nej. Nu börjar det även bli dags för mig och Kevin att äta en god lunch. För oss idag blir det korv med bröd och en god sallad till tror jag. Enkelt, snabbt och gott!

SKÅL!

Städa och tvätta.

publicerat i Vardag.;
Nu har jag kommit så långt på både städningen och tvättningen att jag tänkte göra allt sånt nu - tidigt, tidigt på förmiddagen, istället för i sista minuten ikväll. Jag tänkte även göra ordning så att vi kan måla skiljeväggen här inne i vardagsrummet så att den också blir klar någon gång. Det var som sagt över en vecka sedan som vi satte upp väggen.

Men en tag i saken. Jag tänkte först och främst göra i ordning lägenheten så att den ser - seduglig ut!
Sen får vi se vad resten av dagen kommer att ge oss!

SKÅL!

Godkänd.

publicerat i Vardag.;
Jag fick ett stort G av mina föräldrar nu när dem kom hit och spekulerade. Så nu är jag jätte glad. Min mamma var nog den största spekulanten om jag skall vara ärlig. Hon har alltid någonting att säga till om! Ha ha ha. Men idag tyckte jag att hon skötte sig riktigt bra och gav mig bara possitiva ord. That's nice!
Så, så fort som Ronnie kommer upp nu så skall han få sätta i min USB - så att jag kan sätta in kort på datorn så att ni , nyfikna människor där ute får se hur det blev! Jag är mer än nöjd! Och sen när tapeten kommer upp på långsidan så kommer det att bli überbra! Jag längtar till tusen!

SKÅL!

För ett år sedan...

publicerat i Kevin;
437298-46
Kevin hade precis gått förbi ett årsdagen. Han hade kunnat gå själv sedan tio månaders ålder och var en mycket livlig kille. Han hade precis börjat på dagis - och skulle snabbt lära sig alla dagislåtar. Först melodin, sedan enstaka ord och nu idag sjunger han mer än gärna!  Han är mycket rundare om kinderna där! Så sööt. Och detta var bara för ett år sedan. Hur blir det nästa år måtro?

437298-16SKÅL!

Godmorgon, söndag.

publicerat i Vardag.;
Tänk så fort dagarna går. Igår gick dagen jätte fort. Som jag berättade så blev jag illamående vilket senare gick över i en magsmärta som jag inte kunde stå upp för. Jag gick som en gammal dam på nittio utan rullatorn och försökte städa upp i Kevins rum. Det blev ungefär: Jag kastar upp en sak på hans hylla, fick lägga mig ned av utmattning. Kastade upp en sak, vila. Snacka om att det var jobbigt. Men idag är det så gott som borta tack och lov. Jag somnade runt halv tio igår - lika så Kevin. Då hade vi hunnit ställa in allt i hans rum och så lät vi honom sova där inne. I morse vaknade han runt halv sex i sin egna säng. Ni ska bara förstå hur skönt det är när han sover där inne själv!

SKÅL!

Nu börjar jag bli klar.

publicerat i Vardag.;
Jag mår grymt illa. Jag tror jag har andats in för mycket målarfärgslukt. Hua. Ändå har jag precis ätit och inte har det gått över. Hmm. Vi får se om det försvinner när jag är klar. Jag har bara småplock kvar. Pensla lite här och där och sedan putsa bort där jag har spillt och kladdat. Tack och lov för att det är vattenbaserad färg så att den går att få bort! Ha ha ha. Mina misstag skall försvinna! Snart får ni en bild på hur det ser ut. Jag skall bara möblera in alla möbler och det också innan jag tar kort. Så att ni får se hur fint det blir när allt är klart.

Jag undrar om jag har fått lika mycket färg på mig som väggen har fått?

SKÅL!

God förmiddag!

publicerat i Vardag.;
Vet ni vad jaaag gör? Klart ni inte kan gissa det  - förutom Louise som ringer och "stör" mitt i! Hahaha. Nej men i morse så tog jag och mamma en promenad till färghandeln och köpte fyra liter färg som vi håller på att måla väggarna med nu! Det blev en bebisblå färg - superduperfin. Sen har vi beställt en tapet med lastbilar på som vi skall ha på "huvudväggen", som man ser precis när man kommer in! Så nu - medan Kevin sovigt så har jag målat och målat - så sidoväggarna är klara. Sen så tänkte jag köra på en gång till på dem och därefter köra den stora väggen med färg - vi måste nämligen kolla var vi skall spackla någon stanns. Och hålen syns mycket bättre när det är färg på! Plus att rummet inte blir så vitt och sjukhustrist! Min mor och jag köpte även ett nytt drapperityg till Kevins dörröppning - så den sitter mamma hemma och syr nu - sedan blev det lite tyg över som vi skall göra som överkast till hans säng!

Han kommer få det superbra!

Jag skickar in lite bilder när jag är klar, jag lovar!!!

SKÅL!

Jag tänkte sussa nu.

publicerat i Vardag.;
Hoppas att ni alla killar & tjejer har haft er en superdag idag med tanke på att det är fredag. Jag har haft en ganska bra dag - om jag får tänka efter. Den har i alla fall gett mig en hel del saker gjorda här hemma. Plus att man har suttit ihopkrupen i soffan några timmar med familjen och myst. Vi kollade bland annat på "Var fan är mitt band" - vilket är ett grrrymt program! Jag är ett stort fan av Uggla så det kanske är därför! Han är grrrym, som Tony, the tigerrr!

Nåväl. Det är som sagt en dag i morgon också.
Jag har varit vaken sedan sextiden och som småbarnsmamma så får man skylla på att man skall gå upp tidigt för ungarnas skull. (Läs ungen). Om det är någon som sover länge i morgon så skall jag se till att det blir Kevin. I alla fall till tiotiden så att jag får mig en liten sovmorgon.
Jag hoppas i alla fall att eran dag har varit grrrrreat!

SKÅL&GODNATT!

Så ska det skråla.

publicerat i Vardag.;

Idag är det ögongodis på TV! Jag menar inte Nanne nu! Nog för att hon ser skitbra ut för att vara några år över fyrtio. Men idag menar jag Eric! SnyggEric. För om jag inte misstar mig så skall han vara med idag! Massa gott och titta på ! Mys! Så jag måste ladda upp med det godiset som jag fick av min äääälskling idag när han var och handlade - trots att han mår dåligt idag. Jag får pussa på honom så mår han nog bättre!

Nåja. Dags att bänka sig, alltid några minuter innan för att ladda upp!
SKÅL på er! Jag skriver senare ikväll.

Just a slob like one of us.

publicerat i Musik;


What if god was one of us.
Åh, finns det någon bättre låt som skrivits. Jag är inte religös på något sätt - eller inget sätt alls. Men det finns absolut ingen bättre låt än denna måste jag säga! Och sedan att det är Joan som sjunger gör ju inte saken värre. Nej - jag har älskat denna låt sedan min kusin gjorde en cover på den! Den är helt wonderful!

Love it
Love it
Love it!

SKÅL!

Bröllop.

publicerat i Onördigt;
När ska jag gifta mig?

[x] Du vet hur man kokar kaffe
[x] Du använder dig av en kalender
[-] Du äger mer än ett kreditkort
[-] Du vet hur man byter olja i bilen
[x] Du tvättar dina egna kläder
[-] Du röstar
[x] Du kan laga mat själv
[-] Du tycker att politik är intressant

TOTALT: 4

[x] Du kommer till skolan/jobbet tidigt varje dag
[x] Du har alltid en penna på dig
[x] Du har aldrig fått kvarsittning
[-] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[x] Du gillar att gå ut och gå själv
[x] Du har tittat på pratshower
[-] Du dricker kaffe minst en gång i veckan

TOTALT: 5

[x] Du vet hur man diskar
[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[x] När du säger att du ska göra något så gör du det
[x] Dina föräldrar litar på dig
[x] Du kan klippa gräset
[x] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig
[-] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[x] Du pluggar när du måste
[x] Du slöar inte i skolan/på jobbet
[x] Du kommer ihåg att mata dina husdjur.

TOTALT: 9

[x] Du kan stava till "erfarenhet" utan att kolla upp det
[x] Du tränar regelbundet
[-] Människorna på Starbucks vet vem du är
[-] Din favoritmat är hämtmat
[-] Det första du gör på morgonen är att få i dig coffein
[x] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[-] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] Du kan skriva snabbt

TOTALT: 3

[x] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[-] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[-] Du har varit på ett tupperwear party
[x] Du har förstått att ingen tar dig seriöst så länge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[-] Du har fler räkningar än du kan betala
[x] De flesta av dina vänner är äldre än du
[x] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[x] Du använder Internet varje dag
[x] Din garderob har inte rensats på ett tag
[x] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den

TOTALT: 7

Kommer jag vara tjugoåtta när jag gifter mig...?
Det låter rimligt!
SKÅL!

Praktiklappen.

publicerat i Vardag.;

Jag måste gå till Lydia's nu i helgen för att ge in min praktiklapp så att jag kan ge den till min lärare nästa vecka. Fan. Jag vill egentligen inte dit. Jag måste ju ändå hämta mina kläder som jag lämnat där - och lämna tillbaka hans t-skirt som jag fått låna under tiden som jag jobbat där, samt mina skor som står och dammar uppe i förrådet just nu. Min klasskompis har tagit över min plats om jag inte minns fel. Hon fyller by the way - myndig idag!

GRATTIS EMELIE PÅ 18 ÅRSDAGEN!

Vi hade lite champagne stänkar tävling i morse! Det var bara det att Emelie vann - för att hon fick tag i champagne flaskan. Ha ha ha. Så duktiga är vi tjejer på att öppna en champagne flaska att födelsedagsbarnet tvingas göra det själv. Men kul hade vi i alla fall! Hon lyckades åt minstånde inte stänka ned någon av oss med champagne. Jag som hade mina vanliga "civila" kläder på mig - sprang som en stucken katt för att slippa bli kladdig! Lite smart får man allt vara.

SKÅL!

Virusattack?

publicerat i Vardag.;
Som vanligt nu under dem senaste dagarna så har jag absolut ingenting att skriva. Kan jag ha drabbats av det där viruset som verkar gå nu... b.. bl...bloggtorka tror jag att det heter. Jag känner bara att det är det gamla vanliga som jag skriver om - och att jag inte alls kan roa er läsare. Fy. Jag orkar verkligen inte komma på någonting att skriva om heller. Jag tycker att det skall falla sig automatiskt. Men i mitt fall så verkar det ha laggt sig på hyllan. Man kanske skulle ta en paus från bloggen en stund så att man kan få nya idéer. Kanske lära sig sy eller snickra. Jag menar - det finns ju annat att göra nu till våren annat än att sitta inne och blogga för jämnan.

Men å andra sidan så vet jag att jag inte kan slita mig.
Var inte oroliga! Jag skriver igen sen!

Nu är städningen klar!

publicerat i Vardag.;

Jag har nu under några timmar hunnit med att ....:

 1. Ta hand om disken.
 2. Tömma diskmaskinen.
 3. Gjort ren diskbänken.
 4. Vikt tvätt.
 5. Hängt upp en ny.
 6. Startat en maskin.
 7. Städat i Kevin's rum.
 8. Bäddat hans säng.
 9. Bäddat i sovrummet.
 10. Duschat i fyrtiofem minuter för jag tyckte att jag var värd det.

SKÅL

Äntligen hemma.

publicerat i
Nu har jag äntligen kommit hem från skolan. Jag var, tro det eller ej - servetris och tjänade ihop fyrahundratjugo... någonting i dricks till klassen. Det är ett av två rekord som jag och min kompis har fått ihop. Antingen har vi grymt bra sammarbete eller så har vi helt enkelt karisman som gör att vi får så mycket pengar i dricks. Jag blev i alla fall ruskigt nöjd efteråt och fick kommentarer av gästerna som; "åh, du kommer verkligen passa som servetris i framtiden." Det tackar man för och har denna information i åtanke. Jag skulle nog hellre vilja satsa på att bli servetris än att bli kock och stå ensam i ett kök. Jag förmedlar hellre tacksamheten från gästen än att jag är den som tar emot den själv. Så - servetris tror jag att jag skall satsa på!

Som vanligt har jag en massa sysslor som väntar bakom nästa krök. Typ i köket - sovrummet, badrummet och barnrummet. Fan va skönt det känns att kunna vara sysslolös, suck....

SKÅL

Dags att röra sig.

publicerat i Vardag.;
Idag blir det en till - ganska lång dag för Kevin på dagis. Jag tycker inte om när han får mer tid där än vad han får hemma. Men det är som sagt bara två gånger i veckan detta händer - så jag skall väll inte klaga. Har jag sagt, föresten. Appropå för lite tid på dagis, att jag fick berömm av en tjej på sjukhuset när vi var där, för att jag alltid hade Kevin hemma hos mig när jag var sjuk. Ha ha ha. Hon använde sig tillock med av ordet fett coolt, var helt svensk och kanske var närmare fyrtio år. Ha ha ha. Är det någon som är fett cool - så är det garanterat hon!

Men men. Jag skriver igen när jag kommer hem. Jag måste klä på Kevin nu, sminka mig och springa iväg - köpa macka och ha lektion!
SKÅL!

Godmorgon, fredag.

publicerat i Vardag.;
Nu börjar vi prata. Fredagen har äntligen kommit fram till den punkt som jag ville att den skulle vara på sedan i måndags. Men vad säger dem - bättre sent än aldrig, va? Kevin är precis vaken - och han är inte på sitt bästa få-i-mig-medicin, humör. Han är mer trött och seg med tanke på att allt blev framflyttat igår, pg.a besöket. Vi hade inte heller någon större koll på vad klockan var under hela kvällen. Men nu är vi på G igen. Med en helt ny dag och en jätte trött Kevin och mamma. Men så fort man får någonting att göra så blir man på bättre och på piggare humör. Hoppas att det blir någon bra mat vi lagar idag och inte biff a lá Rydberg som igår. Det är inte den godaste maten som finns om man säger så... 

Jag undrar vilka roligheter som händer i skolan idag?
SKÅL

Gå och sova.

publicerat i Kevin;
Både jag och (Kevin) som fortfarande är vaken av någon underlig anledning skall gå och sova nu. Jag tänkte natta Kevin innan jag går in och släcker mina ögon för natten. Han har faktiskt sovit från klockan 8-9 till runt halv två varje natt. Helt otroligt. Det där med att han har ett eget rum är nog inte så dumt trots allt. Jag älskar det. Vi får mer tid för oss själva och vi får sova ut ordentligt under natten. I alla fall jag. Jag slipper få sparkar mot mina ben, min mage och rivsår på mina bröst. Sedan att han kommer in lite senare på natten är helt enkelt någonting man får vänja sig vid. Jag sprang mellan min säng och mammas och pappas säng fram tills jag var elva. Så han har några år på sig att vänja av sig med att sova i våran säng!

image33SKÅL! 

Besök och middag.

publicerat i Vardag.;
Vi har haft några besökare över på fika här i några timmar. Helt oplanerat självklart - men jag hade ändå hunnit städa i ordning och göra fint. Inte för att det hade spelat någon roll - för vi var endast i köket. Och för att vi skulle göra det så enkelt för oss som möjligt så beställde vi mat. Jag känner att det börjar bli allt för mycket av det goda nu och att det är dags att sluta slösa pengar på sån skitmat. Men samtidig så hade jag ingen lust att ställa mig och laga mat halv nio på kvällen... så det blev så som det blev.

I morgon är det upp tidigt igen. Fy, att jag orkar. Men i morgon är det fredag. Sen är det lördag och söndag - vilket ni säkert också håller reda på. Men bara för att friska upp erat minne så påminner jag er om detta. Någon som längtar... Jag!

Skoldagen.

publicerat i

Dagen i skolan var jätte rolig. Jag tror inte att det fanns en minut som man hade det tråkigt på. Jag och min kompis hade hand om efterrätten, precis där jag ville vara. Det gick jätte bra för oss - förutom att våra sorbet inte hann frysas i tid. Men vi blandade kardemumma och vanilj glass så det gick jätte bra. Sedan hade vi ett par jätte goda "kardemummabröd" som var typ som knäckebröd, rabarber och sockerkaka till. Det var verkligen jätte gott. Jag tror jag föråt mig på allt som hade med glass, sorbet och kardemumma att göra. Men superb var det!

Byggarna och några av dem högsta hönsen i kommunhuset kom och åt hos oss. Vi var som sagt på vårat bästa bushumör och det gjorde inte saken lättare för våran lärare som försökte få tyst på oss. Men vi hade det grymt roligt - och i morgon hoppas jag på en ännu bättre dag.

Vi fick i alla fall fyrtio kronor i dricks av byggarna! Thanks guys!
SKÅL!

Nu är jag klar.

publicerat i Vardag.;
Jag har dammsugit, diskat, och städat undan i vardagsrummet och köket. Men Kevin bar in leksaker i vardagsrummet så fort jag hade städat klart - så jag såg ingen nytta i att fortsätta kämpa att få rent. Men nu ser det i alla fall bättre ut, vilket känns skönt. Jag har även hunnit vara hemma hos mina föräldrar för att hämta en disktrasa och snackat lite skit. Kevin passade på att gå ut på altanen i bara linne och kolla på när den "coooooool";a traktorn kom in på gården för att soppa bort allt grus. Kevin är aldrig lika lycklig som när han ser en traktor, sötnos där. Så jag fick så kvar snällt och se på medan traktorn gjorde klart sitt jobb och sedan åkte vidare. Vi skulle absolut inte gå tidigare. Och mammas och pappas katt sket praktiskt taget på sig när han såg vad det var som bara stod några meter från honom - så han sprang som en skållad råtta och gömde sig någon annan stans - stackarn'.

Snart kommer Ronnie hem också. Han skulle förbi sin mamma och hämta lite saker så att vi kan se på telias alla kanaler igen. Så nu blir det diskovery för hela slanten ikväll! Hallelujah.

SKÅL!

Hemma och det ser ut som ....

publicerat i Vardag.;
Jaha. Nu var man hemma. Och gissa hur det ser ut - helt upp och ned. Fyfan. Det ser ut som jag inte får någon vila förrän om en timma - eller två. Jag måste dammsuga, ta hand om disken, bädda och sätta igång en tvätt efter jag har hängt upp den som är i - som jag startade i gårkväll. Jag är ovanligt pigg för att ha varit uppe från klockan sex - vilket är ytterst ovanligt för min del. Men någon gång skall som sagt det också hända.

Kevin satt jätte glad på dagis och puzzlade när jag kom och hämtade honom. Fröknarna sa att han var en riktig puzzelkille - det är han hemma också, för det mesta i alla fall. Ibland finns det stunder som han inte tycker någonting är vidare roligt. Men oftast kan han puzzla och ha roligt själv. Jag tänkte aktivera honom med tågbanan nu när jag skall städa - så att man får någonting gjort!

Ha det - så länge!
SKÅL!

Godmorgon, torsdag.

publicerat i Vardag.;
Idag (som jag har skrivit tidigare) så ska jag gå till köket. Det skall bli kul att få komma tillbaka och träffa lärarna som är så jävla roliga. Dem kan verkligen göra ens dag! Men det är som sagt ett tag dit innan jag skall sticka iväg. Just nu så försöker jag tvinga Kevin att få i sig lite medicin. Men han skakar bara på huvudet. Så "trög" har han aldrig varit tidigare på att få i sig sin medicin. Men idag totalvägrar han. Ändå så smakar den inte så stor skilnad gämnfört med alla andra gånger som han fått den. Jag tänkte gå mot dagis vid kvart över sju tror jag. Då borde jag hinna med att gå och köpa smörgås efter det att ICA har öppnat, runt åtta och jag har bytt om. Håll tummarna för mig idag att jag slipper stå och servera igen - inte för att det är tråkigt eller så. Men det är bara mindre kul.

Nej, nu ska jag göra lite nytta.
Men godmorgon på er!

SKÅL!

Sängdags.

publicerat i Vardag.;
Nu är det dags att hoppa ned i den varma sängen. Jag skall upp kockan sex i morgon bitti för att få i Kevin sin medicin och sedan gå till dagis och vidare till köket. Jag måste även komma ihåg att ta med mig några kronor för att kunna köpa en loka och någon macka på ICA till frukost. Jag som inte äter frukost i vanliga fall. Men varje gång jag är i köket så gör jag det. Detta kan bero på att vi inte får lunch förrän efter ett-tiden och att man är snudd på att svimma när maten väl kommer in. Så nej. Nu blir det en god skolbok i handen - lampan tänd och troligtvis någon rolig skrivstil i pannan när jag vaknar i morgon bitti med tänd lampa. Jag älskar torsdagar. Men onsdagen är snudd bättre, lika så fredagkväll... Åh, jag vill ha fredag!

SKÅL!

Köket i morgon.

publicerat i
Jag kom på en sak när jag låg i badet och skvalpade... att jag inte har varit i köket på - jag vet inte hur länge. Och när jag väl har varit där så har jag serverat varenda gång. Lite tjatigt att göra det den här gången också kanske. Men detta har varit pg.a att alla mina kära och trevliga klasskompisar hela tiden har roffat åt sig någonting att göra i köket och jag har fått ta det som har blivit över - vilket i min tur i oturen, alltid har blivit serveringen. Inte för att det är någonting dåligt i det. Men det hade faktiskt varit roligt att göra någonting annat också för omväxling, men det har helt enkelt inte blivit av. Inte så mycket att göra någonting åt det som varit - utan jag får helt enkelt ta för mig i morgon. Jag vill dock inte laga maten - någon god efterrätt kanske skulle sitta på sin rätta plats i morgon...?

SKÅL!

Liten.

publicerat i Kevin;
437298-45Liten blir stor.
Tänk att Kevin för länge, länge sedan såg ut sådär. För mig känns det ändå inte så länge. Eller - jo det gör det. Han har ju lärt sig så mycket sedan dess. Tänk att han inte kunde någonting annat än att komunicera genom att lipa - sträcka lite på kroppen, gråta och gny när han var hungrig. Nu kan han säga allt han behöver för att vi skall förstå. Ett nytt väldigt viktigt ord i hans liv just nu är "smööööör". Han ska ha "smööööör" på mackan och "smööööör" på kakan och "smööööör" på allt. Första gången han sa det så trodde jag att han hade ont någon stans då han sa : "Aaaj mööööör" Vilket var en förkortning för "Jag vill ha smör". Tänk så fort han lär sig rättningen av ord som man säger till honom. Tänk att han kan härma allt man säger idag. Men tänk så mysigt det var när han inte kunde någonting. Allt han kan har han lärt sig av oss, sina vänner eller sina dagisfröknar. Tänk att man kan bli så himla klok på bara några år. Han har lärt sig sjunga alla barnlåtar som är vanliga vid den åldern. Imse vimse spindel, blinka lilla stjärna, trollmors vaggsång, krokodilen i bilen. Ja, fort går det så kan han genast en ny. När han var ett och ett halvt år så sjöng han blinka lilla stjärna för mig, för första gången. Det var i mitten av juli - bara någon dag innan min födelsedag och jag kunde inte få någonting bättre av honom i pressent. Helt underbart kändes det i hjärtat när han låg i sin säng, redo att sova middag - och började nynna på den där melodin. Orden hade inte så stor betydelse. Men han hade lärt sig någonting. Nu lär han sig nya saker precis varje dag. Vare sig det är saker som han lär sig att han inte får göra - som att vara nära ugnen eller öppna kylskåpet, eller som att säga eller göra någonting nytt så är det ändå en ny lärdom. Han har lärt sig att somna i sitt egna rum nu - vilket han inte alls trotsar mot längre - han har lärt sig att sova till ljud och det underlättar våran vardag ganska mycket. Jag lär mig nya saker från honom varje dag - och jag älskar honom mer och mer för var minut.
image40

Dagen har flygit förbi.

publicerat i Vardag.;
Är det för att man är upptagen med att vara supertrött som dagen går så fort. Eller är det för att man vet att man bara har en dag hemma innan man börjar i skolan igen. Just nu tittar jag på sjukhuset. Blir lite smått varm när jag ser mamman som ligger med värkar påväg att föda. Jag längtar jätte mycket till jag blir gravid med nästa barn igen. Å andra sidan så vet jag att det är risk för att det är några år kvar innan det ens kommer på tal. Jag vill lägga all min tid åt Kevin så länge han behöver den också - innan jag tänker på att en tänka tanken. Men det skulle vara bra mysigt... Nog om det nu. 

Vi åt middag tillsammans. Eller i alla fall jag & Kevin. Ronnie la sig i sängen för att vila när vi åt. Men jag & Kevin fick i oss ganska mycket mat - kåldolmar och potatis med gräddsås. Smaskigt värre. Jag var extremt sugen på kåldolmar igår. Men jag tyckte att det var ganska lönlöst att göra det till enbart oss. Men det fick jag tydligen göra idag ändå med tanke på att det bara var vi som åt.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen ska jag plugga när Kevin har somnat. Samhällen måste bli gjord idag...! Det går fort. 

SKÅL

Avklarad lunch och upphittad bok.

publicerat i Vardag.;
Vi åt vårrullar till lunch med ris och soya. Jag kan bara inte få nog av det så det tåls att ätas om och om igen. Smaskens. Kevin åt också upp rikligt med mat. Jag hade laggt på en halv normalportion för mig - så jag insåg själv att det var för mycket till honom. Men det gjorde ingenting. Han är i full fart med att leka med sitt lego på rummet nu så att energi det fick han allt tillbaka.

Jag hittade min samhällebok by the way. Den hade legat i min väska troligtvis - och den hittade jag samtidigt som jag gick in och släppte in mammas och pappas katt så att den slapp frysa utomhus. Kevin hade troligtvis rivigt upp den ur väskan. Men det gjorde som sagt inte mig någonting. Ha ha ha. Så jag ringde till Lollo och sa att hon kunde skippa att ta med samboken och att hon istället kunde ge tillbaka den till sin lärare igen. Toppen att jag fann min istället då! Jag har även hunnit starta igång en maskin tvätt och en maskin med disk, bäddat och städat upp i Kevins rum och hämtat in posten. Jag är ganska grymt bra på att städa!

SKÅL!

Plugga samhälle gick ju bra.

publicerat i Vardag.;
Eller inte. Jag sprang runt i hela lägenheten och yrade som en vilsen skolflicka. I själva verket letade jag som en galning efter min samhällsbok. Jag kan inte förstå var den är eller var jag kan ha trollat bort den någon stans. Jag fick ringa till Louise så att hon fick skaffa fram en samhällsbok till mig helt enkelt. Jag kunde bara inte hitta min. Så hon lånade sin lärares och jag får låna den till på måndag. Tack och lov. Då hoppas jag att jag kan hitta min bok i skåpet på måndag. Annars får jag gråa hårstrån av dåligt minne. Jag tror att jag börjar bli gammal. Vart kan jag annars ha laggt min bok? Nu får jag helt enkelt strunta i att tänka på det något mer. Annars kommer jag verkligen få gråa hår på huvudet.

Snart skall jag börja laga till en enkel lunch till mig & Kevin. Jag hoppas att vi har fiskpinnar hemma - för det var länge sedan vi åt det. Louise kommer strax efter två och här går jag klädd i trasor. Nå - det är egentligen inte min klädsel hon bryr sig om. Det är bara jag som gör... Men den får duga idag - jag orkar inte byta om.

Nej nu kallar lunchen på mig.
SKÅL!

Pluggat.

publicerat i
Nu har jag pluggat trettiotre sidor i min mattematikbok. Det betyder att det bara är 200 sidor kvar att göra och jag känner mig genast lättare till mods. Eller kanske inte. Jag menar - hade jag bara haft lika stort tänkande i räknande som i skrivande så hade mitt liv varit så mycket lättare. I alla fall på den biten. Men nu tänkte jag lägga matteboken åt sidan innan jag  blir galen på riktigt. Jag tänkte lämna några av mina bra hjärnceller till att rätta till min analys som jag fick en liten bakläxa på. Plus att jag måste se hur samhällsboken ser ut på insidan också innan jag lägger ned läxläsningen helt. På måndag och tisdag får vi hemuppgifter på samhällen. Så jag tänkte göra dessa hemarbeten idag - med tanke på att vi fick dem igår av läraren. På så sätt så kan jag ägna lite mer tid åt Kevin både i helgen och i början av nästa vecka. Så man får helt enkelt offra en dag åt att tjäna in flera dagar. Det låter rättvist på något sätt.


Så nu slipper jag skuldkänslorna av att jag pluggar hela dagen.
SKÅL!

Frukost.

publicerat i Vardag.;
Jag och Kevin har ätit yoghurt till frukost nu på morgonen. Till yoghurten så fick han som vanligt ett glas saft som han tror att det är, med medicin i. Den har faktist hjälpt - hör och häpna och det är jag jätte glad över. Han klappar händerna när han gjort sitt behov och skriker "Baaaaaa" vilket betyder att han har varit duktig. Jag hoppas bara att det håller i sig så fram tills nästa vecka så att vi kan säga att vi vill behålla medicinen. Hoppas att vi får det i alla fall.

Nu tänkte jag ta mig någon timma med att plugga matte!
SKÅL!

Don't let it snow no more.

publicerat i Vardag.;
Nu är det så mycket snö att man inte längre ser våran gräsmatta här utanför. Jag måste bara påpeka att gräsmattan inte är klippt sedan i höstas då vi flyttat in, så gräset är ganska långt. Det har redan börjat smälta bort från våra buskar och från altangolvet så det verkar inte som att det blir så långvarigt. Jag vill att skiten skall bort så fort som möjligt så att man kan gå ut och leka utan problem. Gärna att solen kommer fram idag och visar sig någon timme eller två nu på förmiddagen. Då skall man nog få fart på smältningen. Tack och lov för att jag är hemma idag och ledig från skolan så att man slipper röra sig ut i skiten. Jag tror inte Kevin heller är så intresserad av att gå ut när det är så kallt ute och han inte får sätta på sig sin bamsevårjacka. (Han älskar den!) Så det är knappast så att han hellre väljer att ta på sig sin tjocka dunjacka som han inte kan röra sig i.

Ha ha ha.
Bra va? För min del i alla fall.

SKÅL!

Mardrömmar.

publicerat i Kevin;

Godmorgon sverige.
Jag har en svag känsla av att Kevin hade mardrömmar i morse. Runt halv åtta så började han vända och vrida sig och sedan började han tala i sömnen och gnälla. Jag som självklart vaknade upp redan första gången han började vända och vrida sig försökte lugna ned honom genom att klappa honom på huvudet. Rätt som det är så får jag en snyting av honom, samtidigt som han skriker rakt ut. Samtidigt tar han andra handen och drar i mitt underhår. Aotch. Verkligen en god morgon för min del. Nej - så kunde man bara inte vakna. Så jag fick honom att somna om och vakna igen lite snällare - lite gladare och med sötare drömmar. Smart man är va?

SKÅL!

Lista.

publicerat i Onördigt;
VEM
avskyr du? Ingen just nu.
delar du mest minnen med? Louise och Ronnie.
stör du dig på? Hmm.
gosar du med? Ingen.
lagar mat? Jag som oftast.
diskar? Diskmaskinen.
städar ditt rum? Mitt rum?
ringer dig oftast? Louise.
ringer du oftast? Ronnie.
äter du lunch med? Olika. Klassen och dem som är närvarande.

VILKEN
tidning läser du? Tidning. What?
buss åker du oftast? 854
bok läser du nu
? Gregorius
frisyr har du? Blondhårig.
låt är din favorit? Jag har ingen speciell favorit.
dag fyller du år? 26:e juli.
årstid föredrar du? Sommar'n.
stad är du uppväxt i? Nynäshamn
stad föredrar du? Nynäshamn.

VAD
gör du nu? Inte mycket. Funderar på hur det känns att ligga i sängen.
gör dig till en bra människa? Oj. Svår fråga.
gör dig till en dålig människa? Samma sak gäller den.
vill du arbeta med? Har inte kommit på det ännu.
har du på dig nu? Kläder.
har du för smink? Ganska snålt på den biten.
äger du för skor? Ett par trasiga guldiga skor som tappat färgen och smaken.
idrottar du? Nej.
var det sista du åt? Ingen aning.
har du för mattebetyg? IG.
är klockan när du gör detta? 22:50

När blir det vår.

publicerat i

Nu ikväll har det varit en blandning av snö och regn hela tiden och nu har det tillock med laggt sig en hinna utav snö på våran grill som dem förra ägarna lämnade efter sig. Åh, jag blir helt galen av att veta att det är minusgrader ute som gör att snön kan hålla sig kvar på marken. Nu är det så illa att det är två minusgrader hemma hos mig. Fy tusan så kallt. Jag vill ha våren - sommaren och skippa allt där mellan. Jag vill att det skall kvittra i träden och spelas i buskarna från insekterna. Jag vill att det skall surras i solnedgången och stickas på armarna på sommarkvällarna. Jag vill att det skall vara så varmt att man kan springa ute i t-skirt fram tills den stund att man skall gå och lägga sig. Jag vill kunna få för mig att bara ta på mig bikinin och möta upp en vän vid badbryggan nedanför oss och ta mig ett kvällsdopp. Jag vill ha sommar, plocka blommor, smultron, lyssna på sommarvisor, dansa med turister, tjäna lite pengar på ett sommarjobb och bara få leva livet.

Ge mig sommar för guds skull. Jag får abstinens.

Saknad.

publicerat i
Jag saknar Ronnie. Jag vill ha någon att prata med utan att behöva göra rörelser som påminner om imse vimse spindel. Jag vill krama någon som inte tar mig på bröstet samtidigt. Jag vill pussa någon som inte springer där ifrån. Jag vill vara nära dig. Inte för att jag tyder på att dem sakerna ovanför är dåliga - nej inte alls, tvärt om är dem helt underbara. Men kärleken mellan mor och son slocknar aldrig - kärleken mellan ens partner måste man hålla vid liv...

SLÅL!

Trötter.

publicerat i Kevin;
Kevin måste ha varit jätte trött. För det första så hade han varit lite smågnällig under kvällens gång, ni vet, så som små barn kan vara. Jag tog dock detta beteendet med en nypa salt - för jag tyckte faktiskt att vi hade det ganska mysigt, han och jag framför tv:n. Och rätt som det är så får jag ett par tänder i midjan och jag tjuter till lika högt som varningslarmet som sätts igång en gång i månaden, varje måndag. Helt förbannat ont gjorde det. Och där brann min stubin klart och världens utskällning delades ut till förstapristagaren. Han blev förtvivlad och jag insåg precis att jag skällt ut honom lite väl mycket kanske. Men jag ville bara att han skulle förstå att man inte sätter tänderna i någon. Han grät och jag kliade honom på ryggen i fem minuter. Någon minut senare hör jag hur han andas tungt och märker att han släckt sina ögon. Sötnöt.

Nu ligger han i sin säng med nattlampan tänd och har det så mysigt.
Hoppas inte han vaknar så tidigt i morgon så att vi kan dra oss i sängen tillsammans.
SKÅL!

Galen.

publicerat i Vardag.;
Kevin har fått ett sånt där sjungande kort som jag fått av min syster när jag fyllde elva eller tolv, och det tråkigaste är att jag gav honom den - frivilligt. Mycket dålig idé. Vet ni varför... Jo för nu vägrar han släppa den ifrån sig och han har den öppen precis hela tiden. Och jag tror den har spelat upp Happy birthday närmare tvåhundra gånger och jag tror jag är på snudden inpå att bli galen. Inte nog med att han lät den spela konstant i tio minuter. När jag väl fick tag på den så gick den inte att stänga igen - eller stänga igen gick alldeles utmärkt. Men det gick inte alls att få den att sluta låta. Och tänk er paniken som sprider sig i kroppen när man hör happy birthday i ensidigt ljud, snudd på fytiotusen gånger innan man får ljudet att sluta. Jag lovar - jag var nära på att bli galen ett tag. Kevin bara skrattade under hela mitt, banka-sönder-kortet-innan-jag-blir-galen projekt.

PHU, nu är det tyst och skönt igen, precis som det skall vara i mitt hus.
Annat än att Kevin gnäller lite över magen. Men det hör till...
SKÅL!

Puss-sjuk.

publicerat i Vardag.;
Kevin har blivit jätte puss sjuk. Han ska pussas på mina handleder - min panna, min kind - min mage om han kommer åt. Men frågar jag om han kan pussa mig på munnen så springer han iväg den rackarungen. Ha ha ha. Så fort jag spelar att jag är ledsen så kommer han fram och säger förlåt, klappar mig på kinden och putar med läpparna. Men så fort som jag putar med mina läppar så springer han iväg och vill att jag ska jaga honom. Han är så söt. Ni skulle se!

Mikaelaviksten@hotmail.com säger:

Nej, nu måste jag springa några meter efter en piggeliiiin

Denise - familyportrait.blogg.se säger:

ha ha ha. Okej - min piggelin är en pusselin istället

Mikaelaviksten@hotmail.com säger:

pusselin?

Denise - familyportrait.blogg.se säger:

Ja! Han ska pussas heeeela tiden

Mikaelaviksten@hotmail.com säger:

ahaa hehe. På de viset

Annars hämtade ja the icecreaaam

Denise - familyportrait.blogg.se säger:

Ahaaa HA HA HA! Fan, jag trodde du menade att ungen din var "PIGGelin".

Och sprang iväg ifrån dig!

Jag är trött ikväll, Mikaela, jag får skylla på det.
Ha ha ha.
SKÅL

Hemlagat och hemkört.

publicerat i Vardag.;

Ronnie skulle jobba över - men jag trodde han skulle komma hem lagom till sex, halv sju. Men efter att ha ringt honom mitt i paniken på jobbet så insåg jag att detta inte ansågs möjligt. Han kommer inte komma hem förrän sent ikväll sorgligt nog. Då var det bara att ställa in mitt paket med koldolmar i kylen igen. Dem kan vänta tills i morgon. Istället ringde jag till min mamma och flirtade lite över telefonen. Så jag fick komma över och hämta hemmagjorde hamburgare, potatis och grönsaker. Kevin äter i full fart och jag sitter och njuter till ljudet av bolibompa. Det är tyst i lägenheten. Skönt. Nu ser i alla fall Kevin ut att ha blivit på bättre humör. By the way. Movicol:en verkar hjälpa till att smörja hans mage ganska rejält. Den har hjälpt redan. Vi får se hur länge det håller i sig. Det kanske blir ett bra resultat redan till nästa vecka så att vi får ett gott besked.

Håll tummarna för det.
SKÅL!

Arbetslös.

publicerat i Vardag.;
Skönt. Nu är jag äntligen utan arbete. Jag har gått och tänkt på det jätte mycket. Men har inte riktigt vågat säga som jag kännt. Men idag orkade jag inte mer. Nu handlar det om Kevin i första hand med tanke på att han måste medicineras ganska ofta - varje dag och Ronnie är inte lika pedagogisk som jag på dem delarna. Och jag ansåg att skolan går före allt nu mer. Så att något arbete just nu är det helt enkelt inte läge för. Men hon förstod - och i framtiden kanske jag kan komma tillbaka dit - när saker och ting har ordnat upp sig med allt. Vem vet.
Jag vet bara just nu att något arbete är det inte läge för i mitt liv.
Inte ännu.
SKÅL!

Omprov.

publicerat i
Den 23 maj så skall jag äntligen få göra ett omprov i matte igen. Jag måste sätta mig ned och råplugga, typ fem sidor per dag - fram till den dagen det är dags att göra det där provet. För jag orkar verkligen inte ha det på släp längre. Jag har ju "bara" gjort om mitt nationella i matte cirka tre gånger nu. Så det får bli tredje gången gillt och hoppas på att tre får bli mitt lyckotal den här gången. Jag hade nämligen sådan tur att jag mötte min mattelärare i korridoren på väg till bussen. Så att han skriver upp mig på listan. Hallelujah.

Sedan så har jag omprov på samhälle - och ett prov som ingen i klassen gjort ännu, den 22 april respektive den 29onde. Jag måste även analysera en bild och göra om min analys på den allvarsamma leken. Sedan har jag en inlämningsuppgift i idrotten som skall lämnas in så fort som möjligt. Hm, nej det märks inte alls att jag har mycket att göra.

Hm.
SKÅL!

Ingenting duger.

publicerat i Kevin;
Jag är nyligen hemkommen med en tvåårig kille som för det första inte alls ville hem från dagis. För det andra ville han inte alls sätta på sig sina skor. För det tredje så skulle han hoppa i vattenpölarna och inte skulle han hem heller. För det fjärde så ska han ha med sig både våta pinnar och stenar in i lägenheten. Fy tusan. Nej där gick gränsen. En pinne, MAX fick komma in. Plus en lång förklaring om varför man inte kan släpa in hundra pinnar i lägenheten. Det fick honom dock att släppa alla fyra och enbart välja en. 

Väl här inne så får jag inte göra någonting. Och jag blir så trött. Han ska sitta i mitt knä hela tiden. Jag har precis mutat honom med en halv apelsin. Vi får se hur länge detta kan tänkas fungera!

SKÅL! 

Samhälle.

publicerat i
Nu är det dags för den sista lektionen. Skönt att få den avklarad så småning om. Jag är glad att dem inte ringt mig angående Kevin, från dagis. Då måste det betyda att han mår rellativt bra idag.
Vi har precis haft gymnastik och spelade... ja vad det nu heter. Skit samma - vi hade i alla fall klubbor och en boll! Så mycket vet jag - och nej, det var inte innebandy. Snart sitter man hemma i alla fall och kan ta det lugnt. Jag ska även ringa min chef på jobbet idag av olika anledningar. Men om det blir idag eller i mogon har jag inte riktigt bestämmt mig för. Jag inser bara nu att det måste göras innan det är för sent. Så... inga andra planer finns inplanerade denna dag, annat än plugg och några uppgifter i svenska. Jag hade tydligen missuppfattat svenska analysen. Hmm. Men det går att rätta till!

SKÅL!

Jätte trött.

publicerat i
Snart startar första lektionen igång. Jag räknar inte in hälsopedagogiken som en lektion. Jag nästan sover mig igenom den lektionen och vaknar upp då läraren säger att vi hörs av nästa vecka. Nu så står det svenska på schemat istället. Vi skall gå igenom ismerna - och plocka ut en bild från datorn. Jag har dock ingen aning om vad det är för kriterier på bilden och om den skall innehålla någonting speciellt. Men men. Det är bara att fråga när vi börjat. Jag brukar inte vara den som har problem att förstå sådanna saker med eller utan bild!

I morse gick det jätte bra att lämna Kevin på dagis. Han var dock bara lite bestört över att jag gick. Men det var inga större problem. Jag, å andra sidan - mitt smart ass - glömde både mobil och busskort hemma, så det var bara att vända hemåt och hämta det. Men det gick bara på någon minut så det var inte så stor tidsförlust.

Jag måste leta upp min förredetta mattelärare idag och säga att jag vill prova på att göra matte nationella igen. Sorgligt att man måste göra om det så många gånger. Men jag är inget matte geni och har istället ett mål att klara det. Hoppas mitt mål räcker!

Jag är skittrött och ikväll blir det nog tidigt i säng. Men det kan inte skada å andra sidan. Jag behöver komma in i en rytm till skolan nu. Och prioritera den allra först. Jag vill inte komma efter mer än jag gjort.

SKÅL!

Hälsopedagogik - eller inte. Det är frågan.

publicerat i Vardag.;
Jaha. Varenda morgon då jag gått i tid en tisdagsmorgon, vilket är 99% av hundra ( om man bortser från att jag är sjuk ) så har hälsopedagogiken varit inställd på tisdagar. Just nu har jag ingen aning om hur vida den är eller inte nu på morgonen. Men jag kan ju alltid gå dit med en bok i sällskap och sätta mig och läsa vidare ur gregorius. Snart närmar det sig teatern. Det ska bli überkul att få gå dit och se på den. Jag längtar mer än någon annan tror jag. Ha ha ha. Men så är det när man har lätt att sätta sig in i en bok, och man vill ju gärna se om andra har uppfattat boken lika dant som en själv!

Idag har vi svenska i alla fall.
Det är skönt med tanke på att det är ett roligt ämne idag.
Egentligen har jag inga tråkiga ämnen. Bara mindre roliga.
Men svenska är i alla fall det som förgyller min dag!


KEVIN FICK I SIG ALL MEDICIN OCH NU ÄR HAN REDO ATT GÅ TILL DAGIS!
UNDERBART!

För tidig tisdag.

publicerat i Kevin;
Jaha, godmorgon för er jättemorgonpigga. Jag kan säga att jag är måttligt glad över att få gå upp så här tidigt. Kevin är inte heller speciellt lycklig. Jag går upp så här tidigt av en anledning och det är för att ge honom sin medicin i tid. Så att dem på dagis slipper det. Jag vet inte ens om dem gör det - om det är tidig medicin som skall ges? Jag känner att om han skall få i sig två av movicolpåsarna per morgon och två på kvällen så måste jag gå upp vid fem och gå i säng efter sex - och där mellan ge honom påsarna. H J Ä L P. Det är tidigt. Men vad gör man. Jag får helt enkelt offra mig, för det här är ett måste med tanke på att vi försökt  få bort denna onda cirkeln ett bra tag. Så jag får helt enkelt offra min sovmorgon för detta som vi aldrig provat på.

- Åh, ni skulle ha sett nyligen då vinjetten till bolibompa gick i gång. Vem sitter och mimar till musiken - om inte Kevin! Sötnos

Det börjar lida mot sitt slut.

publicerat i Vardag.;
Jag tänkte hoppa i säng nu, så att jag är pigg och glad tills i morgon. Det skulle vara skönt att bli utvilad för en gångs skull. Jag måste komma ihåg att ta ledigt för tisdag nästa vecka, i morgon när jag ändå har min mentor i idrott. Plus att jag måste komma ihåg i morgon bitti att det inte är måndag utan tisdag vilket betyder att idrottskläderna skall packas med!

Nej. Nu blir det till att plugga lite i sängen. Det känns som år och dagar sedan som jag gjorde det.
Ha en fortsatt trevlig kväll.
SKÅL!

Nu är det slut.

publicerat i Kevin;
Som dem säger i myror i brallan.
Nej. Men nu ska Kevin sova. Han ligger och drynar i sängen redan. Ronnie ligger och nattar honom. Han har blivit mycket tåligare för ljud sedan han började sova i sin säng inne i sitt rum. Det är skönt det. För nu behöver man inte viska eller hålla på och tassla när man skall göra något. Utan man kan prata i normal samtalston. Okej, han kanske inte tål att det borras, eller spelas hög musik i rummet intill. Men han störs inte av att vi är i vardagsrummet och har ljudet på tv:n på nivå 20 vilket är förvånandsvärt högt. Jag provade nämligen igår och han somnade tillock med till det. Det kanske är en trygghet i sig att veta att det finns ljud i närheten, vad vet jag.

SKÅL!

Visste du att...

publicerat i Onördigt;
... Svenskar äter 13 kilo hårdost per person och om året, vilket är mest i världen?
... dem svenska personnummrena infördes 1947?
... medeltemperaturen i Sverige skulle sjunka med åtskilliga grader om golfströmmen skulle upphöra?
... plankton helt eller nästan helt saknar rörelseföremåga?


Intressesmurfarna hoppar av lycka.
Jag klandrar dem inte!
SKÅL!

En till lista.

publicerat i Onördigt;
Jag hittade en rolig lista jag bara var tvungen att ta med mig hit!

DIG:
1. Hur lång är du? - 154 cm, mätte mig idag.
2. Vad vill du bli när du bli stor? - Längre. Kan man kräva det.
3. Vad pluggar du? - Hotell och restaurang.
4. Har du långt hår? - Lagom.
5. Vilken hårfärg har du? - Blond
6. Sminkar du dig? - Ja

FAMILJEN:
1. Bor dina föräldrar ihop? - Ja
2. Vem är bäst, mamma eller pappa? - Lika
3. Hur många syskon har du? - 2
4. Vad är det senaste du sa till din mamma? - "Hejdå"
5. Vilken mat lagade din pappa senast? - Till mig var det kyckling, tror jag.
6. Hur många ställen har du bott på? - En, två... tre½.
7. Vem i din familj stör du dig mest på? - Ha ha, ingen. Ronnie måste det ju vara, eftersom Kevin inte kan förklara sig lika lätt.
8. Vilken familjemedlem är snällast? - Alla.
9. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? - För fem, sex år sedan kanske.
10. Hur gammal är din mamma? - 55 hade jag för mig att hon fyllde sist.

KOMPISAR
:
1. När var du senast med nån kompis? - Kommer inte ihåg. Förra veckan kanske.
2. Hos vem sov du över senast? - Louise, tror jag.
3. Har du kysst nån kompis? - Ja.
4. Har du varit tillsammans med nån du är kompis med nu? - Ja.
5. Vem har du varit kompis med längst? - Louise
6. Vem känner dig bäst? - Många känner mig bra - men ingen känner mig nog bäst.
7. Längsta tid du varit osams med en kompis? - Tre år.
8. Hennes tröja om du gjorde det? - Nu hänger jag inte med.
9. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? - Nej.

KLÄDER:
1. Vad har du på dig idag? - Finbyxor, kofta, och ett  linne från lindex.
2. Har du bytt om idag? - Nej.
3. Favorittröja? - Hmm. Jag har inte så många.
4. Vad använder du för skor? - Dem som sitter på mina fötter när jag är ute.
5. Har du gett bort kläder nån gång? - Ja.
6. Har du ångrat ett klädköp nån gång? - Ja.
7. Har du handlat kläder genom internet? - Nej.
8. Har du ljugit om din kläd storlek nån gång? - Nej, varför skulle jag. Jag kan fortfarande ha barnstorlekar i klädaffärerna, typ strl. 158 och så kan jag ha strl. small i vuxenhyllan. Jag får desto mer att välja på!

VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar? - Ja.
2. Klä dig annorlunda? - Ja.
3. Vara dig själv? - Ja.
4. Visa dig i bikini/badbyxor? - Ja.
5. Pierca dig? - Ja.
6. Dig på utmaningar? - Ja.
7. Ha sex på offentlig plats? - Ja.
8. Vara omogen? - Ja.
9. Äta småkryp? - Nej.

SKOLAN:
1. Vad heter din skola? - Nynäshamns gymnasium.
2.Vad heter din favoritlärare? - Angeliq - om jag måste välja.
3. Vad är ditt favoritämne? - Svenska.
4. Snyggaste läraren på skolan? - Ha ha ha. Pass.
5. Har du bra betyg? - Ja, dem duger.
6. Tråkigaste ämnet? - Finns inga riktigt tråkiga lektioner, alla har sina upp och nedgångar.
7. Har du skolkat mycket senaste året? - Nej. Men vi har varit sjuka. Kevin har smittat oss var och varannan dag.
8. Har du fuskat på prov? - Jag brukade göra det.
9. Hur tar du dig till skolan? - Går.
10. Har du gjort mer än kyssas med någon när ni varit i skolan? - Aldrig. Inte ens det tror jag. Privat är privat och det hålls privat.

RANDOM:
1. Vet du vem FATO är? - Nej. Men NATO.
2. När tuggade du tuggummi senast? - Länge sedan.
3. När var du på semester senast? - Semester, vad är det?
4. Vilken färg är det på din tandborste? - Grön och orange.
5. Är ditt hår tråkigt? - Ja - platt fall.
6. Vad har du för påslakan just nu? - Ett med röda hjärtan.
7. När såg någon dig naken senast? - Hm. Kommer inte ihåg.
8. Hur ofta duschar du? - Nästan varje dag.
9. Gillar du BUBBEL ROLLER? - Vadå är det någon typ av blåsbubbelmaskin eller.
10. När ska du gå och lägga dig? - När jag blir trött.

Höstkänslor.

publicerat i Vardag.;
Så fort som solen går i moln så glömmer man bort hur det såg ut här om dagen då solen lyste - fåglarna kvittrade och alla var glada och nöjda. Jag tänkte på hur trött jag kände mig idag (eller känner mig fortfarande) och så tänkte jag vidare på hur mycket det gråa trista vädret kan ha för inverkan på mitt humör och mitt välmående. Man mår för tusan inte bra av att bo i ett grått och trist sverige - och tänk alla som behöver göra detta under sex månader, från oktober till april, och som faktiskt blir depprimerade. Det borde finnas stugor utplasserade på olika platser på endast soliga platser i världen som depprimerade människor kan åka till. Då skulle jag få åka varje år till en varm stuga och inte komma hem förrän i mitten av juli.
Fan va underbart det skulle vara.
Jag vill se mer av solen.


Det finns regndans...
Ska vi komma på en soldans att dansa - du och jag.

SKÅL!

Movicol

publicerat i Kevin;
Hur får man i en tvåårig kille ett fjärdedels glas med movicol utan att han känner avsmak? Jag har använt saft och han rynkar på näsan - det skulle jag också göra. Eller snarare - jag gör det. Jag använder just nu ett knep genom att han får en smörgås om han dricker upp glaset med saft i. Men det tar tid. Det är ingenting som går i honom på tio minuter om man säger så. Och tänk att - om tre dagar skall han få i sig TVÅ glas movicol på morgonen och två på kvällen. Wish me luck. Han kommer totalvägra.

Har någon erfarenhet utav denna elaka medicin så kan ni ju hojta till och ge mig knep på att få bort den hämska smaken!
SKÅL!

Antingen eller.

publicerat i Vardag.;

Jag hade en ganska bra och lärorik diskussion med min kära moder alldeles nyligen. Min fråga till er är - animaliskt eller vegetariskt fett. Vad tror du är bäst för kroppen.

Nu till våran diskussion. Den gick som sagt ut på just animaliskt och vegetariskt fett. Visste ni att det under sextio talet, kanske i början av sjuttiotalet var en röstning som hölls angående vilket fett som människan ansågs bäst. Det är i den världen vi lever i idag. Den röstningen som ägde rum för nästan fyrtio år sedan har gjort en stor inverkan på våra liv. Min mamma har precis gått ned flera kilo och blivit riktigt smal - lika "stor" som mig faktiskt och jag kan nu gå in och låna kläder av min mamma och vise versa. Men det roligaste är - vet ni hur hon gick ned i vikt? Självklart har ni ingen aning. Men det var med hjälp av animaliskt fett. Alltså grädde och riktigt smör!

Så frågan är om det är så bra att fortsätta lura folk in på den animaliska fett delen - och istället få dem att gå upp i vikt av att dem tror att dem kan äta hur mycket dem vill. Det är sällan så. Min mamma åt grädde och fett varenda dag - men hon åt det i kontrollerade former. Jag tycker det är dags att vi börjar äta riktigt och berikat fett igen - bara det att vi lär svenskarna äta på rätt sätt.

Är vi skapta för att äta animaliskt eller vegetariskt fett?
Jag antar att jag inte sitter inne med det rätta svaret. Men jag har bara en vinkel från min vetskap, och vad som jag tror är rätt.

Skola & dagis.

publicerat i Vardag.;
I morgon är det skola och dagis som gäller. Det är ingen speciellt lång dag i morgon, plus att vi är lediga på onsdag - så det är skönt. En dag skola, en dag ledig. Två dagar skola, två dagar ledigt. Ganska skönt schema om man säger så. Jag skickade in mina val till Individuella valet idag - jag sprang in i skolan och kastade in pappret i våran syo's fack. Det blev psykologi och filosofi i första hand. Hoppas att jag får det jag vill ha - trots att jag lämnat in lappen sju dagar för sent. Men dem säger ju bättre sent än aldrig - nog för att det ordspråket är ganska överskattat. Men i morgon gäller det att orka ta sig upp i tid och gå med Kevin till dagis. Han har inte varit där på över två veckor nu. Herre jösses så fort tiden kan gå ibland. Han har tillock med hunnit få en ny dagisfröken som han inte har hunnit träffa än. Eller - hon kanske jobbade på andra avdelningen innan? Nåväl - jag och namn, jag och personer. Vi går helt enkelt inte ihop ! Hö hö

Bolibompa och städning.

publicerat i Vardag.;
Nu har jag städat upp i kök och sovrummet, hängt tvätt och startat upp en ny, samtidigt som killarna tittat på piff och puff, och som nyligen zappat över till bolibompa. Kevin är jätte trött idag. Men han måste vara vaken i någon timme till innan han får sova för natten. Det är lika bra att han somnar i sin säng. Han somnade där igår - men jag har inget minne av när han kom intrappandes till oss i natt...? Jag måste ha sovit djupt - det är en sak som är säker. Ha ha. Jag har bara tråkiga saker att skriva idag. Jag vet inte vad det är - men jag känner att vi inte har gjort så roliga saker idag att skriva. Men men. Jag kommer nog igång innan det blir kväll. Jag lovade som sagt min kompis flera inlägg som hon kan läsa när hon kommer hem från tyskland. Så då får jag nog börja låta min fantasi flöda nu!

Det kommer nog, det kommer!

Lista.

publicerat i Onördigt;
SEXUALITET
[-] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[x] Jag har varit förtjust i en lärare. ( Vill bara observera att detta var i tvåan och han var någon form av lärarkadnidat.)
[x] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en för mig helt okänd person.
[x] Jag har kysst en för mig helt okänd person.

KÄNSLOLIV
[x] Du har gråtit för att du är kär i nån du inte kunnat få
[x] Du är kär nu
[x] Du har sårat nån så de börjat gråta
[x] Nån har sårat dig så du börjat gråta
[x] Du har haft ett förhållande som varade över ett år
[x] Du har haft ett förhållande som varade över två år

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov.


DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[-] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[-] Jag kan inte svälja piller.
[x] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[x] Jag tar mediciner mot depression. (Har tagit.)
[-] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[x] Jag har sett någon dö.
[x] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[-] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[-] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[-] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[-] Jag samlar på serietidningar.
[-] Jag äger något från Benetton.
[-] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[-] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[x] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[-] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[x] Jag ser på nyheterna.
[-] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[x] Jag är en morgonperson.
[-] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[x] Jag är en sportfanatiker.
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka
[x] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[-] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan.
[x] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[-] Jag äter snabbmat varje vecka.
[-] Jag är bra på matematik.
[-] Jag tror på spöken.
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[x] Jag älskar mörk choklad.
[x] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[x] Jag är bra på att minnas namn.
[x] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv

HÄLSA
[-]Jag föddes med en sjukdom.
[x]Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[-] Jag har brutit ett ben i kroppen.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[-] Mina visdomständer har tagits bort.
[-] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[-] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[x] Jag har kört/åkt mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[-] Jag har varit i Ryssland.
[-] Jag har varit i Kina.
[-] Jag har varit i Japan.
[-] Jag har varit i USA.
[-] Jag har varit i Afrika.
[-] Jag har varit i Asien.

EFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[-] Jag har varit i ett casino.
[-] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[-] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har medverkat i en teater.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[-] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard.

UTSEENDE
[x] Jag är kortare än 170cm.
[/] Jag tycker att jag är ful
[-] Jag blir lätt brun.
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[x] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[-] Jag har en tatuering.
[x] Jag är osäker över mitt utseende.
[x] Jag har haft/har tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser.
[-] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[-] Jag har mer än två piercingar.
[-] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[-] Jag har fräknar

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån.
[x] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[-] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[x] Jag har barn.
[x] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar.
[x] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[-] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[x] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[-] Jag har pissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[x] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats

Rätta mig om jag har fel.

publicerat i
Men i det här fallet så tror jag faktiskt inte att jag har fel.

Läs så förstår ni nog.

Detta är rent av förfärligt hur man kan göra någonting sådant med sin egna dotter - eller ur dotterns synpunkt, med sin egna pappa. Och dem ser det som en helt naturlig sak. Vedervärdigt är ett mildt ord i detta sammanhang.
Jag hoppas att dem aldrig skaffar fler barn tillsammans - nej ursh och fy.  

Sjukhusbesök.

publicerat i Kevin;
Nu är vi äntligen tillbaka. Vi fick åka runt åtta i morse för att vi kunde garantera att komma fram i tid - vilket vi gjorde. Vi fick sätta oss i väntrummet i ungefär tio minuter innan det var våran tur. Vi fick en barnläkare vid namn Elisabeth som var helt underbar. Snacka om väldigt pedagogisk. Det är säkert alla på det där stället - men jag tyckte personligen att hon var den bästa läkaren på sös - om jag får säga mitt. Det känns skönt att man fick en bra läkare att prata med också - någon som verkligen såg sig in i problemet. Vi berättade precis som läget låg till och hon sa att vi skulle ta en massa prover på Kevin - och förklarade att det var bättre att utesluta sjukdomarna efter proverna istället för att analysera i vart problemet KUNDE vara någonstans. Så dem skall kolla nu så att han inte har fått glutenallergi eller laktos och allt sånt där. Så det är skönt. Hoppas bara att det inte är laktosintolerans - för då vet jag inte hur jag skall laga min mat något mer. Kevin fick laxerande medel och tatueringar för hans duktiga beteende efter att han gjort sitt behov. Han var verkligen jätte duktig. Och som belöning från oss när vi var klara så fick han en glass att smaska på innan vi satte oss i bilen för att åka hem. 

Vi fick ett recept på ett brusmedel som skall få Kevins mage att få lösare avföring - och där ifrån skall vi jobba oss uppåt för en bättre mage. Vi skall tillbaka på en uppföljare nästa tisdag, klockan 10.00 igen - och förhoppningsvis har det blivit lite bättre då. Hon trodde dock inte det - men vi är i alla fall på en väg i rätt riktning.

Godmorgon, måndagspigga.

publicerat i Vardag.;
Snart är det sös som gäller för våran del. Kevin är nyduschad och klar. Jag är nyduschad och klar och Ronnie står där inne nu och gör sig i ordning. Vi tänkte åka strax efter alla arbetare åkt in mot stan så att man inte hamnar i världens bilköer. Men man kan som sagt aldrig vara nog säker på att komma in dit i tid. Det svåraste blir nog att hitta rätt på plats. Jag hoppas dem säger att allt är bra med magen, men att dem ger oss en specialkost.

Nej nu är det frukost som gäller.
Jag skriver igen när jag kommer hem,
By the way. Internet fungerade inte igår kväll. Passande va?
Ha ha ha.

Han är ledsen.

publicerat i Vardag.;
Kevin har fått nya ord i huvudet igen. Som när han säger "morfar" - till min pappa så låter det som "mutta", vilket min mamma har jätte roligt åt. Jag klandrar henne inte. Han har även fått en nojja på att säga att allt är "ledset". "Han är ledsen", "hon är ledsen", "du är ledsen", "mamma är ledsen" och han säger det med en sorgsen röst och putläpp varje gång. Han är så go mitt hjärta. Han lär sig saker så himmla fort just nu. Men det är ju kanske bra i sig - bara det att man själv inte hinner med i utveckligen. Men det är lika bra att inse det faktum att man aldrig kommer ikapp utvecklingen, utan den kommer gå om en själv.

Nu är Kevin ledsen i alla fall - säger han i varje fall - med ledsen röst och putläpp.

Dagens göra är alla gjorda.

publicerat i Vardag.;
Nu är allt för dagen gjort. Det är skönt att veta att man inte har så mycket mer att göra. Tre tvättar har jag hunnit sätta på - skönt att höra att den fungerar i alla fall, den där tvättmaskinen som allt för sällan är på. Men nu har jag fått bort den mesta av tvätten. Bara någon nittiotvätt kvar - och kanske en och annan sextiotvätt. Så nu kan jag äntligen pusta ut. Jag har även hunnit med att tvätta alla våra kuddar till soffan och alla sängkläder. Så idag har vi fått det jätte rent.

Ronnie ska snart ner till hans jobb, i södertälje och lämna tillbaka bilen han lånat över helgen. Detta betyder att han måste städa ur den och greja - innan han får komma hem. Så det lär ta någon timma - eller två, kanske tre. Så jag och Kevin får ställa oss in på att få vara ensamma större delen av kvällen. Men det kan vara skönt det också. Då kan jag få ta det lugnt och sitta här en stund - vilket jag inte tackar nej till.

Kevin kommer nog att somna runt sjutiden ikväll. Han har inte sovit någon middag - vilket var lite planerat från våran sida då han ska till sjukhuset tidigt i morgon bitti. Vi åker nog runt åtta - för att jag ska svänga förbi skolan innan och lämna in lite papper. Skönt att slippa tänka på det sen.

Lite plugga, plugga skall man nog hinna med ikväll också - kan jag tänka mig.
Det är lika nödvändigt som resten här i livet.
SKÅL!

God eftermiddag.

publicerat i
Idag vaknade jag till världens grådis. Nästan som det var en dimma över grannområdet här nedanför oss. Inte för att det gjorde mig så mycket, man blir bara glad av att slippa se dem oranga höghusen någon timma eller två. Men nu är dem tillbaka fullt synliga framför mina ögon.

Inte nog med att vi gjorde om "lite" här hemma. Igår satte vi även upp en skiljevägg för köket och vardagsrummet. Så nu saknas det bara att måla den - sedan så satte vi igång och möblerade om i vardagsrummet - så det blev inte att jag gick och la mig förrän närmare halv tolv. Då var jag nog så trött och utmattad. Men nu börjar vi se resultat och börjar - tro det eller ej, faktiskt bli nöjda. Skönt det i alla fall. Det är bara ett hörnskåp som vi ska försöka få bort. Men jag ringde min kusin i morse (som jag pratar med allt för ofta - eller inte...) och han kanske ska dyka ned och kolla på skåpet i morgon. Dem har som sagt lite mer yta än vad vi har också - och dem gillar gammal stil mer än vad vi gör. Ehm. Dem bor ju ute på landet också - bland kossor och liknande. Så nu är det bara att hoppas på att det försvinner så att vi får lite plats att leva och bo på.

Jag har rensat ur i skafferiet i dag, dragit igång en tvätt - nu återstår det bara att hänga den också, sedan har jag städat rent i hela vardagsrummet och sovrummet så nu är det bara köket kvar. Vi har även satt upp en dörr i den andra ingången av köket - så nu blir köket ett eget rum, vilket kan vara skönt när man har besökare och Kevin ska sova i sin säng.

Just nu är jag bara nöjd och ingenting ser ut att kunna få ned mitt glada humör!
SKÅL!

Full fart.

publicerat i Vardag.;
Idag är det full fart med att städa och fixa i ordning. Så idag gäller det att få allting klart.
Därför kommer jag inte uppdatera lika mycket som vanligt. Men misströsta inte.
Det finns en kväll också!

SKÅL!

Utelek.

publicerat i Vardag.;
Nu har jag och Kevin preics kommit in efter lek med både små och stora mercedesbilar. Han fick hoppa in i Ronnie's arbetsbil och det första han gör är att hitta knappen till radion och dunkar hög musik - samtidigt som han trycker igång knappen till varningstrianglarna och leendet går mellan båda öronen. Snacka om total lycka för ett litet barn! Ha ha ha. Så nu är han nöjd och vi har gått in och ätit lite mellis - blev kräm och mjölk och en bulle till "mellisefterrätt". Idag är det storstädning på hög nivå som gäller. Ronnie och min pappa står ute i garaget och stökar rent. Slänger allt onödigt så att vi får bort allt. Sen tänkte vi nog åka upp och hämta alla våra utemöbler så att vi kan få ned dem på altanen. Skulle vara ganska skönt om jag ska vara ärlig - speciellt att ha någonstans att sitta nu när solen börjar bli varmare och man kan hålla koll på Kevin i en inramad ruta...

SKÅL!

Godmorgon Sverige.

publicerat i Vardag.;
Jaha. Då var det en ny dag fylld med både tur och otur. Mest otur tror jag. Myrorna har hittat andra ingångar nu sedan anticimex var och besprutade våran lägenhet igår. Så istället för att ta sig in via köket så går dem in från ett pytte litet hål i ytterdörren och går vidare in i hallen och in på toaletten. Jag vet inte riktigt vad dem har att hitta för gott där inne, annat än skitiga kläder och vatten i mängder - från dusch och handfat. Men annars finns det nog inte så mycket. Någon som har nya idéer då det gäller att få bort myrorna. Kom med allt ni vet - allt från cayennepeppar till lagerblad och egna blandningar är välkomna. Bara dem är beprövade innan

Jag somnade på stört igår. Jag var helt slut och idag känner jag mig genast mycket piggare och gladare - tack och lov. Idag har vi några mindre och större planer som vi tänkte sätta till verket. Som att få bort allt S K I T i lägenheten som bara skräpar ned. Som gamla papper i både pärmar och som ligger löst. Snacka om att man samlar på sig under alla år man varit tillsammans. 

Nej nu ska jag gå och göra lite nytta. Som att ringa och terrorisera mina föräldrar kanske.
SKÅL! 

För sent för mig.

publicerat i Vardag.;
Nu har jag varit vaken i X antal för många timmar.
Jag känner verkligen hur mina ögon går i kors och hur det är dags att hoppa i säng.
Kevin får sova med mig ikväll så att jag slipper gnäll vid hans sängkant.
Jag orkar verkligen inte natta honom i hans säng.
Så vi gör det enklast möjliga för allas skull.

Vi har i alla fall hunnit sjunga några verser tillsammans med så ska det låta,
ätit mannagryns gröt och massa sylt och mjölk till.
Kollat på helt sinnes sjuka program på diskovery.

Våran kväll är fulländad.
SKÅL!

Nybadad.

publicerat i Vardag.;
Vi har som sagt - trots illamående och mensvärk, precis kommit hem från mina föräldrar. Det blev lite smått tråkigt för oss att vara där och både min mamma och pappa började känna av att Kevin hade varit hos dem precis hela dagen. Jag klandrar dem inte - för vad känner inte min kropp just nu? Jag känner bara att Ronnie ska komma hem nu och att jag vill krypa under mitt täcke och sova i en timma - eller fler, kanske tillock med för natten. Det kanske är lite tidigt för det fortfarande dock. Men innom bara några timmar så kan ni räkna med att jag kommer bädda ner mig själv. Men jag ska baskemig inte missa så ska det låta. Det är trots allt min fredagsunderhållning.

Kevin och morfar tog sig ett bad tillsammans. Dem var så söta så i badet - och hade mycket skum. Ha ha ha. I wonder why? Kevin njöt som en fisk i vattnet medan pappa satt på helspänn då Kevin kastade saker och vatten och stänkte omkring sig. Men nu är han i alla fall ren och klar för sängen ikväll. Mamma har även tvättat en jävla massa barnkläder denna kväll. Underbart - så nu slipper jag det. Nu är det bara mina och Ronnie's kläder kvar i tvättkorgen, vilket kanske inte är så lite trots allt. Så jag har jobb - jag lovar!


SKÅL!

Illamående.

publicerat i Denise;
Nu är jag så trött att jag håller på att spy. Jag mår skitdåligt. Och att man är i fel vecka gör inte saken lättare. Mensverk på köpet är inte det roligaste en ung kvinna kan gå igenom. En del av mig längtar tills jag kommer till klimakteriet. Eller nej - inte bara en del av mig, hela jag längtar dit. Å andra sidan så kanske det är lite för sent att skaffa barn efter femtio - så det är nog lika bra att avnjuta dessa perioder som man slösar tusenlappar på varje år. Jag kanske ska gå tillbaka till mina minipiller och slippa blödningar i flera år - å andra sidan så tror jag inte att det är så nyttigt för kroppen att vara utan menstrationen i flera år. Jag tror det blir vissa rubbningar i vårat system som inte är menat. Därför kanske det är lika bra att vara kvinna fullt ut - blöda och ha dessa härliga humörsvängningar som bara andra tar illa vid sig av. Jag menar - man menar ju ingenting illa för att man gnäller lite och är trött... Eller gör man det?

SKÅL!

Vårkänslor.

publicerat i Vardag.;
Nu kan jag spika på att våren är här. När man vaknar till fågelskvitter utanför sovrumsfönstet och då ljuset strömmar in genom persiennernas springor, då solen värmer benen på en och man tvekar på om man skall ta av sig jackan när man är ute - ja då är det vår. Och precis så kändes det idag. Som att våren äntligen hade kommit och tagit stor plats i mellansverige - så vitt jag vet i alla fall. Jag kan inte tala för högre breddgrader utan håller mig på säker mark. Okej, här i nynäshamn kan jag spika på att våren har kommit och förhoppningsvis stannar den till det är dags för hösten att komma. Åh, jag får sommarkänslor. Jag vill ha sommar och värme nu.

Nu är min lillprins vaken.
Jag ska gå och krama honom och mysa lite.
SKÅL!

010105

publicerat i
image37


image39


Ronnie - år tjugohundrafyra tjugohundrafem.
Han var min klippa - och nu är han mitt berg.
JAG ÄLSKAR DIG´

Home sweet home.

publicerat i Vardag.;
Meningen var som sagt att vi skulle sova hos mina föräldrar idag - i alla fall jag och Kevin. Men med tanke på att anticimex var hos oss så tidigt i morse så ser jag ingen anledning till att störa mina föräldrar mer än nödvändigt. Jag tänkte dock vara här till lite senare i eftermiddag för att försäkra mig om att det inte är några större gifter kvar i lägenheten. Jag var där inne precis innan vi gick på promenad - och då var det inte alls någon stark lukt eller damm som flög omkring i köket - bara rent och fint helt enkelt. Så jag tror vi bara kommer äta middag här ikväll - och sedan är det nog ganska grönt för Kevin att vistas i lägenheten igen.

Just nu sover han. Jag somnade också i tjugo minuter - men tack och lov så väckte min pappa mig så att jag skulle somna ikväll istället. Jag har verkligen ingen lust att vara sömnlös en natt till.

Ronnie ska köpa hem en nynäsposten till mig - så kanske jag kan scanna in den så att ni får se hela repotaget om oss - mig, Kevin, Carolin och Leo! Hoppas det i alla fall.

SKÅL!

Lunch och promenad.

publicerat i Vardag.;
Nu håller mamma på att göra lunch till oss, det blir falukorv med brunabönor ja Kevin får i alla fall prova och stoppa bönorna i munnen. Jag gör det däremot inte... Ha ha, lite trotsig är jag på den biten. Nu kom jag på det ! En sak som jag absolut inte äter så är det bruna bönor. Fytusan. Efter lunchen så blir det nog en skön promenad som skrivs upp på dagens schema. Det är skönt att få komma ut och lufta sig lite och röra på fläsket. Jag skriver nog mer lite senare - så lätt blir ni trots allt inte av med mig.

SKÅL.

Hemma hos mamma och pappa.

publicerat i Vardag.;
Nu är jag hemma hos mamma och pappa. Strax efter nio så kom anticimex och gjorde sitt jobb på under tio minuter - snabba bud i mell... nynäshamn. Kevin har det jätte roligt nu med morfar - dem lyssnar på musik och äter yoghurt. Sötnosar. Jag ska snart försöka smyga mig in i lägenheten och ta med mig kläder och filtar - för jag och mamma tänkte ta en promenad. Jag hoppas bara att man inte blir förgiftad när man går in - så att jag slipper ligga med benen i vädret och hyperventilera.

Tack snälla Louise för repotaget i nynäsposten! Nu kanske folk här i närheten får ett litet hum om hur vi unga mammor har det?! Vi fick tillock med en liten bild på förstasidan. Jag och Kevin är lokalkändisar fan - och det känns i hela kroppen. Skämt å sido...
SKÅL!

Onödigt.

publicerat i Onördigt;

Hur mycket är klockan då du börjar? 08:36

Vad heter du? Denise.
Vilket år och datum är du född? 26:e Juli nittonhundraåttionio.
Vad är du för stjärntecken? Lejon
Vart bor du och vart är du uppvuxen? Född och uppvuxen i nynäshamn.
Har du ett stadigt förhållande? Jajamensan.
Vad går du i för skola/utbildning? Nynäshamns gymnasium, inriktning - hotell och restaurang - andra året.
Vad vill du bli i framtiden? Allt förutom kock - i guess?
Vad har du för drömmar? Få ett syskon till Kevin i framtiden.
Vad är din mardröm? Att någonting hämskt skulle hända Kevin.

Insidan:
Har du lätt för att kunna lita på folk? Ja - det kan jag väll säga.

Har du lätt för att kunna bli kär? Nej.
Är du öppen att prata om dig själv inför andra människor? Ja - why not.
Är du kristen? Nej.
Har du tvångstankar? Ha ha - löjliga bara.
Är du bra på att ta åt dig komplimanger? Nej.
Har du bra självförtroende? Nej.
Är du lycklig? Absolut!
Tror du på ett liv efter döden? Finns egentligen inget rätt och fel svar på den frågan - men jag måste säga Nej. Vila i frid säger man ju - och ska man leva tjugo liv efter sitt första så kan man inte precis vila i frid.

Utsidan:
Hur ofta duschar du? Var - varannan dag sådär. Jag badar som oftast.
Har du komplex för din kropp? Nej.
Använder du smink? Ja.
Använder du hårprodukter? Nej.
Har du tonat / färgat hår? Ja.
Hur ofta shoppar du? Mer än sällan.
Följer du alltid det senaste modet? Ha ha ha. Ja - modet från när jag gick i högstadiet - typ.
Hur ofta motionerar du? Inte ofta.


Har du någonsin?
Blivit hemringd av din lärare p.g.a missskötsel? Nej, inte vad jag kan minnas.
Skämts över ditt namn? Ibland, speciellt när man pratar med äldre som har dålig hörsel.

Gjort någon tatuering eller piercing? Naveln, men den är borta sedan flera år tillbaka.

Blivit förföljd? Ingen aning.
Blivit rånad? Nej
Åkt ambulans? Ja det har jag några gånger.
Gjort något du ångrar? Nej. Gjort är gjort.

Dansat i regn? Absolut.
Badat naken? Ja
Varit nära att drunkna? Inte så att jag har fått stora men av det - nej.
Drömt att du faller ner i från ett stup? Inte vad jag kan minnas nu.
Blivit inlåst och drabbats av panik? Ja.
Snubblat över dina egna skosnören? Ha ha ha - Jag tänker bara på Sanna på den här frågan.
Hoppat bungyjump? Nej - men det skulle vara kul att prova.
Laddat hem musik/film från internet? Ja.
Blivit tagen/hämtad av polis? Ha ha ha - nej inte alls.
Ljugit för en kille/tjej om din ålder? Ja - säkert.
Varit kär i en kändis? Inte allt för ofta - nej.

Hur mycket är klockan då dessa frågor avslutats? 08:44

Osmond family #2.

publicerat i Vardag.;
Jag kollade på Oprah här om dagen - eller snarare för några dagar sedan. Då Osmond brothers var där. Dem var populära för ungefär trettio år sedan (om inte mer) med bland annat låten One bad apple som inte är så främmande för mig trots åldern på låten, gämnfört med mig. Jag tänkte också på hur jä*la stor deras familj var - med barn, barnbarn, och barnbarnsbarn. Jag tänkte också på släktingarna på min mammas sida och tänkte att "Fan vi är inte så långt ifrån trots allt". 
Pappa Osmond hade åtta ungar - min mormor och morfar lyckades få fram fyra. Alltså borde hälften av Osmondfamily vara si sådär lagom. 

Jag har:
En mormor
En mamma som har mig och min syster, tillsammans har vi två fem barn.
En moster med tre barn.
En till moster med tre barn och dem i sin tur har sju barn tillsammans.
En morbror med två barn och dem i sin tur har fyra barn.


Okej, riktigt så många som femtio var vi kanske inte. Men inte långt ifrån - och tänk vad vi kan hinna innan alla generationer är borta. Nu gäller det att ligga i!

SKÅL!

Mentor.

publicerat i Vardag.;
För första gången, på över ett år så ansåg jag att det var nödvändigt att ringa till min mentor. Jag har tidigare ringt en av mina klassföreståndare och han har fixat resten. Men nu har jag ändå varit hemma i en vecka snart - och ska vara hemma halva skoltiden nästa vecka. Så jag ansåg att det var läge att ringa honom! Skönt att få det gjort i alla fall. Han skulle ge mig ledigt fram till på måndag - så att jag kan få följa med till sjukhuset. Jag vill veta om det är någonting allvarligt med hans mage - förhoppningsvis är det löjligt enkelt. Men en sådan tur ska man inte ha. Eller?

Jag har hunnit med att ringa och väcka min mor två gånger nu. Stackars henne som aldrig får sova ut, inte ens när hon är sjuk. Gud så grym jag känner mig. Men om en kvart så får jag frukosten serverad! Lovely! Med tanke på att Kevin är uppe och pigg nu så kommer hans mage snart att kurra och han kommer vilja rycka i kylskåpsdörren. Jag vet inte hur många gånger den dörren har stått på glänt. Men - det är barn av sin egen tid! Tacka vet jag dem gamla goda frysarna och kylarna. Speciellt den som min mormor hade! Det var ord och inga visor innan man kunde få upp den. Mest ord om jag ska vara ärlig - elaka ord som hjälpte en att få adrenalin och kraft att öppna den sa*ans kylen. Nej - en sån skulle man ha istället för dem som är inbrottsosäkra!

SKÅL!

Godmorgon grådis och trista sverige.

publicerat i Vardag.;

Idag är det dimma ute vilket betyder att vi troligtvis inte kommer få se den världsvana solen idag. Kevin är precis nyvaken och sitter framför "bompa". Han ser helt borta ut den stackaren. Men om det skulle vara så att anticimex kommer nu tidigt på morgonen så är allt förberätt och klart - och jag och Kevin är så "pigga och glada" över att få berätta vart vi har haft andra världskriget med myrorna någon stans. Idag är dock en sådan dag som myrorna håller sig borta - och kommer tillbaka igen när det är sol. Jag hoppas bara att hon inte tror att vi ljuger om vårat problem. Men hon är här för att sanera och egentligen inte för att spekulera.

I natt var inte någon speciell god natt. Jag hade hört om någon viskat "makaronigratäng" i örat på mig hela natten om så hade hänt. Jag låg praktiskt taget bara och blundade vilket gjorde mig smått galen. Jag trodde aldrig att jag skulle få komma till ro. Som tur var så fick jag en och en halv timmes riktig djupsömn - strax innan sex slog min dröm in, thank god. Så lite smått utvilad är jag allt. Tillräckligt för att orka vara vaken till tolvtiden i alla fall - hoppas bara inte att dem kommer in i sista sekunden. Det vore dock min vanliga tur i sådanna fall - eller otur. Jag måste vara pigg till jobbet ikväll - eller till allt som händer ikväll. Inte för att det händer så mycket ikväll annat än att jag kommer somna i tid för en gång skull. Men det är en historia i sig att skriva in i historieboken.

Jag undrar om jag kan kräva frukost av mamm's och papp's nu när jag inte har några tillbehör - som smörkniv och tallrikar, skedar och dylikt. Det står inne i sovrummet och väntar på att bli framplockat efter saneringen. Det är ingen idé att plocka fram och tillbaka...
"MAMMA!!"

SKÅL! 

Det börjar bli dags att sova.

publicerat i Vardag.;
Det börjar bli dags att släcka ned och sätta punkt för ikväll. Men jag hoppas att ni haft en fin torsdag och att ni följer vårat - minst sagt knäppa liv i morgon också. Kevin skulle säkert hälsa godnatt om han inte redan hade blivit tagen utav John Blund. Ha det bäst.

SKÅL!

Frågor & svar

publicerat i Onördigt;
1 - Hur länge har du bloggat?
Sedan september - fast då med en annan blogg. Den här startade jag i januari.

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Oj. Jag kommer inte ihåg. Jag var ganska ny på allt som hade med det att göra.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Emelie's blogg.

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Oj. Jag kommer inte ihåg.

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Jag läser jätte många bloggar dagligen, kanske 30 stycken som jag följer upp.

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)? 
Oj, jag har ingen aning. Lite blandat bandat. 20% modebloggar 40% föräldrablogg, 40% dagboksblogg, kanske?

7 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Kenza:s blogg är jag nog mest olik - men jag tycker om hennes stil att skriva!

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Denize's blogg - en mycket personlig blogg med lite humoristiska inslag.

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? 

Ingen aning, you tell me.

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ha ha ha. Jag tror det.

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag är ganska öppen av mig. That's just who I am.

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Oj. Det finns säkert mycket. Men ingenting jag kommer på just nu på rak arm.

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Jag bloggar inte för bekräftelse - jag bloggar för att ventilera mig. För att komma ihåg saker och för att kunna minnas tillbaka. 

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? 
Ja det tror jag! Ibland kan jag tänka att ni känner mig bättre än vad jag känner mig själv. Ibland är det lite för lätt att läsa mellan raderna. 

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Ja! Therese och Maria - bland annat.

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Kan hända.

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Hmm. Nej - men vissa inlägg kan jag tycka är kränkande. Vissa saker bör man helt enkelt kunna hålla för sig själv.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar
Nej det tror jag inte. Jag är inte så elak av mig att jag frivilligt gör påhopp. Om jag gjort det så ber jag om ursäkt.

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Man glömmer lätt annat runt omkring.

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
Jag hoppas det. Jag vet inte om den har förändrats. Den som väntar får se.

21 - Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra? 
Oj, knepig fråga. Det får vi filosofera om någon annan gång tycker jag. 

22 - Avslutningsvis : Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Jag har fått kontakt med andra i min sitts - och lika så andra som är intresserade av att veta hur man har det som ung mamma. Jag har även fått kontakt med gamla bekanta vilket alltid är jättekul! Hör av er om ni ändå tittar in!

23 - Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Man får inspiration och idéer från annat håll. Keep up the good work, friends.

Auramigrän.

publicerat i Denise;
När jag satt inne och nattade Kevin förut så fick jag någon form av auramigrän. Skitläskigt var det. Jag såg som vågor när jag tittade rakt fram - fast vågorna var placerade i nedre regionerna av ögats partier. Så fort jag tittade ned så försvann dem - och lika så tittade jag tillbaka på väggen och dem kom tillbaka. Läskigt. Hoppas jag inte kommer få lika allvarlig auramigrän som min mamma - hon som ser vattenfall och grejer - om jag nu kommer att få någon för huvud taget. Jag hoppas att det bara var en engångsföretelse. När vi sökte för migrän när jag gick i grundskolan så sa en huggabugga doktor att migränen skulle botas av persiskt svart the. Yea right. Det där the:et som jag fick som tips smakade som det luktade vilket inte var någon höjdare. Så jag kommer absolut inte söka för det mer.

SKÅL!

Let's Ice?

publicerat i Onördigt;
Let's dance är en sak. Enkla saker att lära sig dansa proffitionellt under cirka ett halvårs tid och sedan låta svenska folket rösta ut paren - en efter en tills det bara är det vinnande laget kvar. Men att dem sedan skall satsa på ett annat program där de svenska stjärnorna skall stå på is och boogie wooga - är inte det lite absurt. Jag ser ingen underhållning i att se Anna Book hänga ovanför huvudet på en Isdansör och sedan falla handlöst av att dansören tappar balansen. Dem åker i alla fall inte runt på rakblad i lets dance. Men det kan jag ju garantera att dem gör i (vad man nu kallar programmet) isshowen. Nej fyfan. Jag skulle aldrig kunna se när någon börjar blöda eller liknande. Jag menar - kan proffsiga ishokeyspelare bli uppskurna i halsen och liknande vad kan då inte svenska amatörer bli på isen. Fyfan. Det är självmord.

Men det är svensk fredagsunderhållning. Avnjut den ni.
SKÅL

Sovande skönhet.

publicerat i Denise;
Nu sover Kevin. Ronnie ligger fortfarande ihopvikt i Kevins säng - kanske är lite osmart att lägga sig brevid honom i hans trånga utrymme? Nåväl. Jag satt inne hos Kevin fram till dess att min mage började göra konstiga ljud och läten - så då insåg jag att det var dags att ta någonting ur kylskåpet. Så jag har suttit och mumsat i mig lite yoghurt - ätit ett äpple och ska snart smocka i mig en citron. Smaskens. Lite salig blandning kanske ni kan tycka. Men det finns ingenting bättre. Lite sött - lite naturellt och mycket surt. En bra balans med andra ord.
Medan jag nattade Kevin så satt jag och läste trettio sidor från Gregorius. Det slog mig att jag måste få gå på teatern, no matter what. Jag ska gå på den. Dem får skaffa ett "icke mat" tema dag på jobbet om så skall behövas. Eller en "kocken är ledig" dag. Jag ska bara gå på den. Jag måste få se hur dem har skildrat den historien som jag nyligen läst. Det skulle betyda så otroligt mycket för mig. Snälla gode gud. Var god för en gång skull. Let me go.

Snart är det dags för sängen. Men än sluter jag inte mina ögon för det ovisa.
Än så länge är dem lika öppna som dörrarna till spybar.
SKÅL!

Tjugohundrafyra nollfyra nolltre.

publicerat i Minnen;
För fyra år sedan, precis idag - den tredje april så var det midnattsmässa i kyrkan som vi alla konfirmander skulle gå på. Vi var ett kompisgäng på tio stycken som alltid hade det roligt tillsammans och teoretiskt sätt så gjorde vi allt som vi i praktiken inte borde ha gjort. Jag och min kompis - vi kallade varandra för "volvo" och "saab" men varför vi gjorde det är en historia i sig - vi bestämde oss för att ta oss ett dopp i nikstaviken. Så det vi gjorde på plats var att ta av oss kläderna tills vi stod i endast trosor och hoppade i, doppade våra huvuden och flög upp som skållade råttor. Det var iskallt i vattnet - minst sagt. Klockan var vid detta tillfälle runt tio på kvällen och vi hade två timmar kvar innan vi skulle vara i kyrkan. Jag och min vän satte på oss våra kläder igen, med dyvåta underkläder och promenerade i lugn takt mot kyrkan. Alla tog en omväg för att vi visste att vi ändå skulle vara där alltför tidigt. Väl i kyrkan så satt vi och huttrade. När jag reste mig upp så var mina byxor blöta och det såg ut som jag hade kissat på mig. Jag var nog inte ensam om det. Men jag tror vi alla hade svårt att hålla oss för skratt.

Fan va jag saknar gamla tider ibland.
Volvo och Saab - Sångerna om Lejonkungen - Alla promenaderna - Vännerna.
Framför allt VÄNNERNA

MITT TJUGOHUNDRAFYRA.

Deklaration.

publicerat i Vardag.;
Jag fick min deklarationslapp idag. Jag får tillbaka tvåtusentrehundranittiotvå kronor efter deklarationen. Underbart. Pengarna kommer komma väl till handa kan jag ju säga. Dem är mer än välkomna i maj, juni eller juli - eller när fan man nu får pengarna. Ha ha ha. Kalle med Kollen, det är jag det! Nej inte alls - snarare. Snart är det läggdags för Kevin. Han får nog bli uppe någon timme till med tanke på att vi sov till närmare fyra idag - sömntutor som vi är, (läs jag). Så egentligen skulle han få sovit i en timma, på sin höjd. Men idag var jag så trött så han fick sova vidare - lika så jag.

I morgon måste jag ringa min mentor och ta ett snack med honom. Han får skriva ledig på mig fram till på måndag - så kommer jag tillbaka till på tisdag morgon. Lovely.

Jag måste komma ihåg det bara. Jag ringer honom det första jag gör i morgon bitti.
SKÅL!

Städat kök & en pytteliten bostadsyta.

publicerat i Vardag.;
Jag och Ronnie har rensat alla skåp under en tid på tjugo minuter. Är vi inte duktiga? Så ALLA skåp är helt toma och golvet är dammsuget, disken är diskad för hand, spisen är helt ren, myrorna på diskbänken är borta, alla skåp är tvättade och allt som var där i står inne i vårat sovrum. I natt lär det bli ganska varmt där inne. Våran bostadsyta känns lika stor som andens bostadsyta i Alladin, "En pytteliten bostadsyta". Men det blir nog bättre till helgen hoppas jag på. Vi kanske ska göra om här hemma yttligare en gång, i helgen redan. Underbart. Denna gång handlar det inte om sovrummet - utan om vardagsrummet. Hoppas bara att vi kommer på någonting bra. Men det fixar vi nog. Vi har ganska bra idéer när vi slår våra kloka huvuden ihop.

Jag vill få bort allt gammalt och in med lite nytt.

Tidig middag för en gångs skull.

publicerat i Kevin;
Vi åt en riktigt tidig middag för en gångs skull.
Ronnie kom hem vanlig tid vilket underlättade för att vi skulle kunna äta tidigt. Sedan hade ju min mor gjort våran middag så att jag slapp stå vid spisen - så även det underlättade ganska mycket. Men nu är middagen avklarad och maten uppäten från talrikarna. Kevin har bytt ut maten mot lite vindruvor nu, vilket ger honom lite fibrer för sin knepiga mage. Jag har inte berättat att vi fått remissen nu och att vi ska in redan nu på måndag. Äntligen. Inte en dag försent om jag får säga mitt. Jag är jätte glad över att vi äntligen har fått tiden som vi gått och väntat på nu i några veckor. Hoppas dem bara kan komma fram till en rimlig förklaring till varför han har så konstiga problem med sin mage - och varför han får det upprepade gånger. Jag menar - ibland är det helt okej att man får en hård mage. Men man ska inte behöva vara rädd över att göra sina behov. Idag tog det precis fem timmar - från det att Kevin först började tjata om "Bajs" fram till dess att man kunde se att det var påväg ut. FEM TIMMAR FÖR MYCKET FÖR ETT BARN. Hemma hos faster började han på lördagen med att tjata - det kom ordentligt på måndag morgon. Stackars min lilla prins. Men snart hoppas vi att problemen är över. Den som väntar får se.

Popstar.

publicerat i


Ja - nu när jag äntligen kan se hela denna videon så vet jag inte om jag tycker denna eller orginalet är bäst.
Ha ha ha. Den här är fan snudd på bättre!
SKÅL!

Sovstund, på tre timmar.

publicerat i Vardag.;
Jag var tidigare ganska trött. Men nu är jag ganska vaken och har kommit till liv igen. Jag vaknade dock inte så bra - av att telefonen ringde och jag hade bara tre personer som jag anade att det kunde vara. Jag lyckades redan på andra försöket att lokalisera samtalet - utan att ha en nummerpressentatör, fan va jag är duktig! Jag har även hunnit gå över till mina föräldrar och hämtat en fiskgratäng till oss för middagen. Det är oftast så att mamma står för maten när hon är hemma under vardagarna. Sweet. Hon är ju sjuk nu också - så då kanske man kan räkna med lite god mat i kistan. Kevin har fått sin första pistol också - med mjuka skott. Han har verkligen jätte roligt med den. Men även jag har lite svårt att förstå hur den fungerar. Men men. That's life.

Jag ska snart lägga in lite bilder på busfröt.
SKÅL!

Smällkaramell.

publicerat i Kevin;
Kevin sätter sig i mitt knä vid datorn och jag börjar klia honom på ryggen. Han upprepar ordet "Skönt, skönt mamma, åh va skönt mamma" ett antal gånger - fram tills att han tystnar och jag hör ett dunk i databordet. Ha ha ha. Han hade somnat när jag kliade honom på ryggen och vaknade av smällen! Sötnos. Och så säger han det första han gör "Oj, aj ont i huvet." Ja - man får det när man slår i det. Men det kanske inte låter så kul - men både han och jag skrattade en hel del. Jag skrattade åt honom - och han skrattade åt mig som skrattade så mycket.

This is what makes us a perfect match.

SKÅL!

Kort intervju med Kevin, 2 år.

publicerat i Kevin;

Vad heter du?
Dåsh. ( I mina öron lät det som sås med en betoning på "D")
Var bor du?
Här, på dagis!
Vad är din älsklingsmat?
Panna (pytt i panna).
Vad tycker du om att göra?
Bajsa... nää. Näsa. (Jag tror inte han förstod den frågan riktigt?!)
Tycker du om att läsa böcker?
Aaa.
Vilket djur tycker du om?
Den, Apa!
Tycker du om att gå på dagis?
Näej.
Är du mammas bebis?
Ja.

Det är inte lätt att fråga en två-åring frågor.
Men några vettiga svar fick man allt.

Men fortsättning följer. . .

Visste du att...

publicerat i Onördigt;
... 100 personer dör årligen till följd av att ha satt en kulspetspenna i halsen?
... Fjärilar smakar med fötterna?
... En snigel kan sova i tre månader?
... En krokodil inte kan räcka ut tungan?
... En struts öga är större än dess hjärna?
... Kvinnor blinkar nästan dubbelt så mycket som män?
... Endast en person av 2 miljarder kommer att leva till 116 års ålder?


Lite allmänbildning bara.

Jag blev hemma idag.

publicerat i Vardag.;
Som sagt. Ja - jag blev hemma idag. Precis när jag hade klätt på mig och var redo för att gå och väcka Kevin så vaknade han av en hostattack - jag kände på hans panna och den var inte heller dagisvänlig för att kunna lämnas. Så då var det bara att lyfta på luren och ringa till läraren. Tack och lov så förstår han! Och han sa att det inte är så mycket att göra åt - och att jag skulle höra av mig i morgon istället om jag blir kvar hemma. Jag har ju som sagt lite att stå i imorgon så jag blir nog hemma då också - dessvärre. Om det nu inte går att ordna upp på annat sätt. Men först och främst så måste Kevin bli helt återställd så att han kan gå tillbaka till dagis - det är prio nummer ett.

Vet ni? Jag är superstolt!
Jag har äntligen sparat två av mina tio naglar.
Jag känner mig som en kvinna!
Ha ha ha .
SKÅL!

Tågvideo.

publicerat i

Kevin var lite smått galen på tåget igår. Han kunde inte sitta stilla i en minut. Tack och lov för att han hade helt nya skor på sig! Observera att "emilmössan" också är ny! Han är supersöt i den!

SKÅL!

Tågresan.

publicerat i Kevin;
Jag måste bara berätta om tågresan igår.
Som nummer 1:
Jag tjänar mer pengar under en dag med att åka tåg med Kevin - än vad jag gör på mitt jobb. Ironiskt va. En gubbe på 60+ frågade mig om han fick ge Kevin någonting (han satt två platser ifrån oss och avnjöt Kevins lilla busshow.) Jag trodde att detta "någonting" handlade om en karamell eller en mentos - då det såg ut som han hade en sådan i handen, så jag sa givetvis ja. Istället för godis så sträcker gubben fram etthundrakronor och säger att vi ska köpa godis till honom för pengarna. Jag tackade så mycket - men sa att jag inte kunde ta emot några pengar - men han incisterade.
"Men med dem här pengarna så får han godis fram till dess att han fyller fjorton", sa jag och tackade yttligare en gång.

Som nummer 2:
Vi hoppar av i stan och lokaliserar oss till närmaste kulturhus på plattan och ställer oss i "här finns biljetterna" - kön, för att få fram våra biljetter. Jag och Louise spenderade samtidigt fyrtio minuter inne i stan - varav tjugo minuter av dom var inne på kulturhuset.

Som nummer 3:
På vägen hem var Kevin lite småtrött och gjorde allt för att få mig att skämmas. Bland annat så låg han i sin vagn - precis vid dörrarna och lät sig inte hindras från att knacka på glasrutan där det satt en massa folk och fick det att se ut som att det var jag som njöt av att tjuvknacka på dem och sluta så fort dem tittade åt mitt håll. I själva verket var det ju Kevin som höll på - men han var under deras ögonlock så dem såg nog aldrig honom.

Som nummer 4:
När folk från stan väl hoppat av och vi fick sittplatser så börjar Kevin retas yttligare en gång genom att sticka ned sin hand i min jacka och säga tydligt "M I N - T U T T E." Damerna i sätet brevid kunde inte hålla sig för skratt och lika så resenärerna lite längre bort. Toppen.

Min dag var dock - trots detta ganska bra.
SKÅL!

Allergisk reaktion.

publicerat i Denise;
Jag tror jag är allergisk mot att gå upp tidigt. Eller så är jag allergisk mot att somna sent och gå upp tidigt. Jag har haft både ett gäspningsmarathon och ett nysningsmarathon innom loppet av de fem minutrarna jag har hunnit vara vaken. Kevin som somnade redan vid strax efter sju sover fortfarande (i min säng). Han låg jätte konstigt i natt. Över på min sida med huvudet skulle han, och på Ronnies sida med benen. Det var inte lite han låg och tröck heller. Fy. Jag är helt utmattad efter att ha sovit alldeles för få timmar.

Just det! Igår fick Kevin sin remiss till sös. Skönt att få den på påsten nu i alla fall - och att vi ska dit redan på måndag känns jätte skönt. Inte en dag försent. Detta gör dock att jag missar nästan mer än halva våra teoretiska grundämnen, yttligare en vecka. Men i detta fall så måste jag erkänna att Kevins problem går före alla andras behov - inklusive mina. Så skolan får jag lägga åt sidan några dagar till. Jag är ju uppe idag - med en allergisk chock och allt, är jag inte?! 

Mina föräldrar kanske ska komma och äta på restaurangen idag. Det skulle vara roligt om dem kom - så att man får in några gäster!

Nej, what's up with today?
SKÅL!

Jag är hemma.

publicerat i Vardag.;
Och jag är jätte trött. Tack och lov för att jag är hemma i morgon kväll. Jag måste verkligen få ta igen mig - fyfan.
Vi hade som nummer ett - över trettio gäster och ett sällskap var arton pers. Tänk då så många det var som rullade in mellan våra "pauser" som vi skulle få ta. Jag fick springa fram och tillbaka - fram och tillbaka mellan disk och kök. Laga till bruschetta, caprese, l'orange flambé, pannacotta, mer bruschetta, tiramisú och en massa glass. Jag var helt slut efter allt upphällande och glasskul rullande att jag var nära på att kräkas av utmattning. Det gjorde inte saken bättre att glassen nästan var stenfrusen och var omöjlig att jobba med. Nejdå - jag hade det så kul så. Ehmm. Eller inte. Så nu är det nog ett sängpass som gäller för min del , om jag ens orkar ta mig dit in. I morgon bitti måste jag ringa till dagis det första jag gör för att säga att Kevin kommer tillbaka och sedan rusa till skolan och dagis med oss båda. 

Nej. Fyfan. Det är en dag i morgon också.
Hoppas ni haft en bra onsdag , torsdag eller vad fan det nu är för dag?!
SKÅL.

Promenad.

publicerat i Vardag.;
Jag och mamma ska gå på en promenad nu ett tag. Troligtvis till jag och Louise ska vidare på nya äventyr inne i stan! Men det ska bli skönt att få komma ut och lufta sig lite. Jag har inte varit ute på flera dagar, pg.a att Kevin varit sjuk. Men lika bra var väll det - så kanske han kan tillfriskna lite bättre. I morgon ska han i alla fall tillbaka till dagis och jag ska gå i skolan en dag för på fredag ska jag vara hemma och ta emot anticimex. Myrorna ser ut att ha det jätte roligt i vårat kök nu i alla fall. Tack och lov för att vi är på väg ut så att jag slipper se skiten. Hmm. Man kanske ska ta sig till ett gott lunchställe kanske - så att vi får mat i magen innan vi åker in mot storstan.

Vi får se vad livet ger.
Ha en trevlig onsdag så kanske vi syns ikväll.
Om det inte blir för sent.

SKÅL.

Visste du att...

publicerat i Onördigt;
...nästan var tredje person i San Francisco är homosexuell
...Roy G. Sullivan blivit träffad av blixten 7 ggr. (1942, 1969, 1970, 1972, 1973, 1976 och 1977), och dog flera år senare av olycklig kärlek?
...McDonalds pommes frites är smaksatta med svinextrakt, och måste lagas annorlunda i muslimska delar av världen?
...håret på huvudet växer omkring 1,3 centimeter på en månad? Man tappar ungefär 75 hårstrån från huvudet varje dygn?
...vi krymper ungefär en centimeter varje dag? På kvällen har nämligen ryggen tryckts ihop. På natten när vi sover rätar den ut sig igen.

Klappa händerna.

publicerat i
Louise har filmat lite med hennes mobilkamera - därför är ljuset lite mörkt. Men det är bättre än ingenting!
Kevin var inte alls lika intresserad som jag att klappa händerna och sjunga! Ha ha ha. Detta var för ungefär 3 månader sedan - så idag kan han faktiskt sjunga till den här - så det så!

 

Godmorgon, onsdag.

publicerat i Vardag.;
Idag är det ledighetsdagen. Varesig om Kevin är sjuk eller inte. Därför älskar jag onsdagar. För på tisdagskvällen blir det som en liten fredagskväll så att man kan vara uppe lite längre. Idag vaknade vi prick tio enligt våran klocka inne i sovrummet. Men den går som vanligt ungefär tio minuter före alla andra klockor för att jag ska hinna upp till skolan i tid, men ändå känna mig pigg när jag vaknar. Man får faktiskt vara lite smart.

Kevin sitter framför Disney Channel och är helt förtrollad framför Musses frukostklubb. Jag har stora funderingar på att hoppa ned i ett bad eller ta en snabb avsköljning av kroppen då det var ett ganska bra tag sedan. Jag känner mig minst sagt snuskig. Men ibland får man faktiskt vara som man själv känner också. Så illa som jag beskriver det - kanske det inte är heller. Jag tvättade håret senast i måndags - så jag är inte döende!

Nåväl. Idag - lite senare på eftermiddagen ska jag och Louise åka in till stan och hämta våra biljetter. Mycket kul! Jag tror vi hade en hisklig tur som fick dem sista "sitta brevid varandra" platserna som fanns kvar på den föreställningen.  Annars fanns det bara platser kvar på den sista föreställningen. Men vem vill vänta till Juni?

Nej. Nu måste jag göra någonting. Aktivera mig någon!
SKÅL.

Fullt ös.

publicerat i Kevin;
Kevin håller på att nattas och just nu känner jag mig som en klimakteriekossa. Ändrar mitt humör precis hela tiden. Men det är ju ingenting emot vad Kevin gör. Ena stunden vill han ha mig och andra stunden vill han ha Ronnie. Fy, jag svettas utav utmattning - och att Kevins rum är så litet gör att det snabbt blir varmt. Det kan inte bli bättre för oss. Så fort han har somnat tänkte jag unna mig någonting riktigt gott, kanske en gurkbit eller någonting? För godiset måste jag verkligen skära ned på. Inte för att det händer någonting synligt speciellt med min kropp. Men jag kan ana hur min kropp mår innuti. Ibland vore det allt bra med en uppvisning av kroppen på utsidan också - så att man förstår vad man ger sig in på med vissa saker. Men vissa är väll helt enkelt inte skapta så.

Men så vitt jag har förstått av tidigare erfarenheter så är godis inte bra - varken för matsmältningen eller för tänderna. Så det kanske är dags att börja någonstans?

Coolt. Nu blev det ganska tyst i Kevins rum. Kanske gör han något bus eller så har han förstått att det är dags att sova?

Det återstå se.
SKÅL.

I morgon.

publicerat i Vardag.;
I morgon ska jag in till stan med Louise. Vi ska pröjsa och hämta teaterbiljetterna. Fan va kul. Jag kan inte minnas när jag var i stan sist. Men men. Kevin ska självklart med in och vi ska egentligen bara fram och tillbaka. Men ändå. Lyckat ju! Ha ha ha.

Aja. Jag ska laga till makaroner och köttfärssås nu.
Skriver igen lite senare - kanske!

SKÅL!

Den femtonde februari tjugohundrasex.

publicerat i Minnen;
Nu ska ni få följa med tillbaka i tiden igen - tillbaka till dagarna efter att Kevin fötts...


Den femtonde februari tjugohundrasex.
Jag gick upp på toaletten klockan sex på morgonen. Kevin låg och sov, lika så Ronnie. Jag tände upp lampan i hallen som jag alltid gjorde då och gick in på toaletten. Jag hade blödit ganska mycket under natten. Men det var ju normalt att blöda mycket när man var nyförlöst. Jag bytte ut min binda mot en ny och skulle precis resa mig upp. En ilning for genom min kropp och jag var tvungen att sätta mig ned igen. Jag drog av mig trosorna och blodet forsade ned i toaletten, skräckslagen skrek jag in till Ronnie som låg och sov.
"RONNIE, SKA MAN BLÖDA SÅ HÄR MYCKET?"
Ronnie flög upp ur sängen - tittade ned i toaletten och ändrade ansiktsfärg innom bara några minuter.
"RING MAMMA!" sa jag och lutade mig tillbaka och blundade med ögonen. Jag var jätte rädd.
Min mamma kom upp efter bara någon minut och fick också se allt blod. Hon tog mig till duschen och spolade av det värsta samtidigt som hon sa till Ronnie att han skulle ringa ambulansen.
"DENISE, DEM SÄGER ATT DU SKA LIGGA NED!" Ropade han från vardagsrummet. Blodet sipprade fortfarande - som om att någonting hade gått sönder i mig. 
Det kändes som att jag inte hade mer än hunnit lägga mig ned förrän ambulanspersonalen kom. Jag kände mig mer död än levande vid denna tidpunkt och dem frågade om jag kunde gå ned för trapporna själv. Jag grät - jag var helt förtvivlad. Jag skulle snart mata Kevin och vi hade ingen ersättning hemma, han skulle inte få följa med mig i ambulansen och Kevin skulle bli lämnad ensam med Ronnie. Jag var förtvivlad. Men jag kom ned i ambulansen.
Ronnie var försvunnen och mamma fick ta hand om Kevin, klä på honom och göra honom i ordning. 

Jag åkte ifrån mitt hem, min son och min sambo. Jag var rädd att jag aldrig mer skulle få komma tillbaka.

Dem hade blåljusen på hela vägen in. Jag kände på mig att det var någonting allvarligt. Jag hade fått jätte dålig syn, men ambulanskillen i bilen sa att detta berodde på att det var blodförlust jag hade råkat ut för. Tacka fan för det - jag såg just halva jag ligga i toaletten hemma. Han satte dropp på mig och som vanligt gjorde det satans ont. Han skrattade och sa:
"Det här är väll ingenting gämnfört med det du varit med om för några dagar sedan?"
Jag svarade:
"Du, när jag födde Kevin så kunde jag dansa, sjunga och gå när jag var tio centimeter öppen. Jag märkte inte av att dem sydde mig annat än att det kittlades förbannat mycket mellan benen och jag föll i skratt."
Han var tyst efter det. 

Väl framme i huddinge så fick jag hamna på kvinnokliniken. Dem tittade på mig, en snabb genomgång och jag slumrade in. Jag vaknade av ett SMS från Ronnie, någon timma senare där det stod "Var håller du hus?"
Jag svarade att jag var på kvinnokliniken och hela familjen kom upp. Min mamma, Kevin, Ronnie och min kusin som fått höra om den hämska nyheten. Alldeles strax så skulle jag sära mina ben för en gyn undersökning.
Nästa gång jag hamnar på ett universitetssjukhus så kommer jag inte låta två stycken personer pilla mellan mina ben i upplärningssyfte. Utan det räcker med en! Smärtgränsen var nådd.

Dem konstaterade att jag hade haft en del av moderkakan som hade täppt till min blödning. Därför hade jag haft féber dagen innan och mått allmänt pissigt. Dem gav mig krystningsframkallande tabletter som skulle ge mig nya värkningskänslor. Jag såg inte fram emot det - men det skulle göras.

Vi åkte hem.


Väl hemma så åt jag dessa två jag blev tilldelade och somnade. Jag vaknade en halvtimma senare av världens värk och grät som ett djur. Den här gången hade jag inget bedövande som hjälpte. Den här gången var det bara jag och mina smärtor instängda i ett rum med Kevin och Ronnie som båda två låg och sov. Jag ville skrika men höll allt innom mig.

Efter några dagar fick vi åka tillbaka och allt såg bra ut. Men jag måste erkänna att jag verkligen trodde att jag skulle dö.

Jobb - jobb - jobb.

publicerat i
I morgon ska jag äntligen jobba igen. Jag ska servera dock. Men jag måste erkänna att jag saknat att vara där - i alla fall lite. Som sagt - jag var ju där i söndags, då Carina ringde mig i lördags för att lyssna om jag kunde komma ner en sväng för att dem ville prata med mig. När jag väl var där så ville dem ha ett schema som jag kunde jobba. Så vi bestämmde att jag skulle jobba - Onsdag, Fredag och Söndag fram till sommarlovet. Det känns ju ganska bra ändå. Att ändå ha tid för skolan och vänner, kanske kunna gå ut en lördagskväll och ändå orka upp till jobbet dagen efter. Me like it verry mutch!

Men i morgon är det en beställning på 20 pers och man kan ju räkna med att det kommer några personer till. Så upp mot 30 stycken kanske vi får i morgon. Lövly. Trettio personer betyder mer pengar i dricks till mig!
SKÅL!

,ko0+9

publicerat i Kevin;
 judvd kk nnbnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnkkkkkkkkk kkk333333333333 hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh  hhhhhfcfghhhfgffhff --xx                       n bb   


Gissa vem som är vaken och direkt ställde sig och knappade på min dator.. Ehm.
Nej - det var inte Ronnie!

Han vaknade i alla fall pigg och glad - för omväxling skull!
Nu ska vi leka lite och städa upp här innan pappa Ronnie kommer hem igen.
SKÅL!

Igår var Louise här.

publicerat i Vardag.;
Igår kom Louise hit efter hennes plugg. Kevin var då mycket piggare mot tidigare på dagen och han var nog jätte glad över att hon kom. Vi försökte tillsammans natta Kevin vilket i vårat fall ansågs som helt omöjligt då han TOTALVÄGRADE för allt i världen. Men tillslut lyckades vi ändå få ett slut på allt skrik och trots som bosatt sig i hans kropp. Han somnade och sov från tre till nästan kvart över fem. Ronnie fick äran att väcka honom när han kom hem.

Jag och Louise satt och kollade in massa kläder från Nelly.com och suktades i allt som vi ville ha och skulle köpa. I mitt fall så låter det "ska köpa" - vilket inte riktigt stämmer - för jag har varken pengar eller lust att få kläder som jag inte provat ut via posten. Tänk vilken besvikelse om inte kläderna sitter snyggt. Jaha - där flög trehundranittionio kronor åt skogen liksom. Nej tack. Så ska jag ha kläder så ska jag prova dem på plats, that's it.

Efter vi suktat oss tillräckligt länge så bestämde vi oss för att gå till affären. Jag och Lollo handlade upp halva affären och skulle gå för att betala när vi kommer fram till CD skivorna. Jag var bara tvungen att köpa en skiva till Kevin med tanke på att han har fått en egen CD spelare på rummet. Och Louise köpte en till honom. I mitt fall blev det två skivor. Ha ha ha. Så han fick tre CD - skivor av oss tillsammans! Så - nu vill jag bara påpeka att Louise köpte en skiva till honom i en "lite försenad" födelsedagspressent. Men han blev jätte glad över det och kan nu stå och dansa i sitt rum!

Vi hade det i alla fall jätte roligt tillsammans igår.
GAMMAL VÄNSKAP ROSTAR ALDRIG!

SKÅL!

Nu har han somnat.

publicerat i Vardag.;

Nu har min lille kille somnat. Han gjorde det näst intill självmant idag. Han gick in och la sig i sängen... eller jag lyfte in honom. Han gnydde lite - ville att jag skulle smeka honom på kinden på pannan och på huvudet. Därefter kunde jag smyga ut och fortsätta med mitt och han somnade helt själv. Hjälp! Han måste ändå ha varit trött. Han orkade inte en gny när jag gick ut genom han drapperi. Men å andra sidan så hör han att jag är hemma hela tiden, då det inte är en dörr som skiljer oss mellan nu. Så hela tiden, vad jag än gör så hör han mig! Det är skönt att veta att han kan somna själv nu i alla fall! Toppen!

SKÅL.

Åh, va trött jag blir.

publicerat i Vardag.;
Lunchen gick väll så där. Eller som vanligt kanske man ska säga?
Kevin demonstrerade på sitt sätt när jag valde att ge honom vatten att dricka istället för saft eller mjölk. Då vände han upp och ned på glaset och lät allt rinna ut över golvet, mig och bordet. Där gick min gräns. Innan det hade han matvägrat - trots att det omelett med tomat som han älskar. Han ville inte ha sin sked utan använde mina bestick och så vidare. Så det där med vattnet på golvet gjorde bara så att bägaren rann över. Så nu ligger han i sitt rum och stortjurar. Kanske för att han vet att han gjort fel - eller kanske för att han vet att han inte får komma upp. Vad vet jag. Men så som han gör ska man bara inte göra - så då får man avtjäna sitt straff med att sova middag utan lunch i magen. Så illa är det.

Nej jag ska gå in och få honom och sova nu - så han slipper få huvudvärk av allt skrikande.

image34

Nu är vi femton minuter sena.

publicerat i Vardag.;
Men nu så ska jag trolla fram någonting till lunch för oss två. Han har ju (så han kommer inte svälta av att jag har väntat lite) precis ätit en hel talrik med vaniljyoghurt och ätit en hel smörgås med leverpastej för inte allt för länge sedan. Han börjar bli frisk nu min rackare - han har nämligen haft en ryslig hosta. Så han kan nog gå tillbaka till dagis som vanligt igen på torsdag. Nej - om det ska bli någon mat här - och om jag skall lyckas hålla maten fiberrik så måste jag sluta skriva nu och få lite idéer från internet. Kevin har blivit mycket bättre i magen nu - vilket glädjer mig jätte mycket. Det var inte en dag för sent.

Är det någon som vet hur lång tid det kan ta för en remiss att komma i brevlådan från SÖS?
Det var nästan två veckor sedan vi var där och skulle få en remiss hemskickad. Men ingenting har dykt upp än. Men å andra sidan är det ingenting jag förväntade mig heller. Dem verkade så snurriga på AKUT mottagningen där. Men läkaren var bra i alla fall.

Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi av igen snart.
SKÅL.

Kevins Rum.

publicerat i Kevin;
    
*Halv ett på natten, halv två - sommartid på söndagsmorgonen, så målade jag Nicke Nyfiken.
Meningen är att det skall vara många olika figurer - lite överallt i rummet. Men jag hade varken bilder eller någonting att måla av. Så Nicke fick räcka för denna gången. Men det kommer fler innom en snar framtid - men dem ska dock inte målas med Krita som denna nicke och fjärilen blev målade med ! Ha ha ha.
(Man tar vad man har).


image33

Rummet blev nog godkännt ändå!
SKÅL

Finbesök.

publicerat i
Anticimex kommer till oss för att (inte en dag för sent) utplåna våra myror som går oss på nerverna. Jag blir helt galen av att veta att dem ens finns i närheten. Igår hade jag en på halsen när jag satt här vid datorn och jag höll på att brista i gråt av förskräckelsen. Men på fredag kommer dem att komma, mellan åtta och tolv och då ska vi ha gjort några enkla saker som att flytta lite kökssaker och diskmaskin, ugn och så vidare - så att ytorna är fria. Kevin får inte vara här hemma på tjugofyra timmar, så jag och Kevin kommer sova hemma hos mina föräldrar medan vuxna kan spendera sin tid här inne innom två timmar. Så att jag och Kevin kommer nog få vara hemma hos mina föräldrar i lite mer än en och en halv dag. Men det kan vara skönt det också. Pulvret eller vad det nu är dem tar på lägenheten skall sitta kvar i två månader - åtmindstånde på listorna. Ehm. Mysigt det blir för oss att gå runt i den här lägenheten sen. Det blir till att ha på oss raggsockor och tofflor hela dessa två månaderna. Men det ska nog gå bra ändå.

Jag hoppas bara att skiten försvinner. Jag är så äcklad av dessa småkryp att jag skulle kunna göra vad som hellst för att bli veck dem. ÄCKELKRYP.

image26

Kevin hos faster.

publicerat i Kevin;

I lördags kom faster och kusin Angelina och hämtade Kevin för att han skulle sova hos dem. Han var jätte glad över att hans "Nina" hade kommit - då han bara några timmar innan hade pussat och kramat ett kort av Angelina. Och så blev han jätte blyg när dem väl kom och skulle hämta upp honom, ha ha. Så gullig. Vi packade ned allt som vi skulle och han åkte dit. När dem väl hade åkt så hade vi glömt blöjorna hemma. Ha ha ha, vi är så duktiga eller inte! Men men. Det gick bra ändå för Sussi hade kompisar med blöjor. Så Ronnie slapp åka dit och lämna dem.

Han reagerade inte ens när Ronnie sa hejdå och gick där ifrån. Förra gången hade han ju gråtit en liten stund innan han förstod att vi skulle komma tillbaka - dagen efter! Dem tycker verkligen att det är jätte roligt att ha Kevin. Dem var ute och blåste såpbubblor och sparkade fotboll samtidigt som Kevin provade på att smaka på såpvattnet. Smasken. Dem mobbade honom lite också - med tanke på att när han är hos andra så kan han bara säga "Ja" vilket dem tycker är jätte roligt. Ha ha ha. Det är tur att han inte förstår mer än nödvändigt. Men allt hade gått bra under natten och nästa dag. Han hade tillock med sovit middag några timmar hos dem, vilket brukar vara ovanligt hos andra. Men så bra trivs han med sin lilla Nina!


SKÅL.

Den allvarsamma leken.

publicerat i Vardag.;
Kommer ni ihåg att jag läst den boken för ett tag sedan? Ni som gör det - förstod nog säkert att Hjalmar's (säkert) påhittade historia berörde mig ganska djupt... Men nu är det så att Louise och jag ska gå och se den pjäsen på stadsteatern den 25:e maj! Vem är lyckligast i världen tror ni? Ja inte är det Louise som inte har någon aning om vad hon har gett sig in på. Ha ha ha. Men jag är! Jag är skitglad! Hoppas bara att den är som jag har läst den - och att den inte skiljer sig allt för mycket från den historien. Jag hoppas bara att det inte var den dagen som kocken på mitt jobb skulle sticka iväg. Men å andra sidan så sa han faktiskt att jag skulle ha köket från MÅNDAG och inte SÖNDAG. Så jag hoppas verkligen, verkligen, verkligen inte att det går ihop på något sätt. Jag måste få se den pjäsen om det så gäller mitt liv.

I värsta fall får dem stänga ned köket några timmar. Värre än så är det inte!
SKÅL.

Kevin har ett eget rum.

publicerat i Kevin;
Kevin har fått ett eget rum nu. Jag blev jätte nöjd med resultatet över det hela även fast det såg ut som "hej kom och hjälp mig" i hela lägenheten fram till söndagsmorgonen - och vidare till eftermiddagen när vi hämtade Kevin. Låt mig säga såhär! En tvåa kan inte bli en bättre trea! Och Kevin trivs verkligen jätte bra där inne. Vi har köpt tre cd skivor till honom igår med barnmusik på som han diggar till samtidigt som han sitter och leker med sina bilar eller tågbanan som ligger på nummer ett, listan av leksaker just nu. Han har även hunnit sova en natt i sitt rum - näst intill en hel natt och jag fick chansen att vila upp mig ordentligt utan att ha en kille brevid mig som sparkar och fäktas med armarna. Ja - jag kan inte få det bättre just nu. This is a hallelujah moment.

Även Ronnie som var jätte skeptisk till förändringen blev riktigt nöjd. Och hans rum är det vi har spenderat all ledig tid vid just nu! Ha ha ha. Så mysigt är det, jag lovar. Jag får lägga in en bild på hur det ser ut... Men när man tar bild med blixten så försvinner mysfaktorn, synd - men det är den som gör hela rummet!

SKÅL.