Hur många år...

publicerat i

En ganska aktiv livsfråga just nu är fallet om Engla. Dels för att man senast igår inte visste om hon fortfarande levde eller om hon var död. Det  visade sig dock att fyrtiotvååringen erkännde sig skyldig för mordet på den lilla tioåriga flickan och sverige kunde släppa spänningen som suttit som en klump i magen. Han åkte med polisen till platsen och pekade ut vart flickan låg död. Där fanns hon, lämnad på en terräng. Han har även erkännt sig skyldig till ett annat mord som begicks år tvåtusen. Nu har polisen även misstankar på att han har mördat tre till. Alltså - som slutsumma är det fem stycken som har gått åt, pg.a att han sprungit lös i sverige, varit som en helt normal människa i en helt normal miljö. Men, nu till min stora fråga.

När skall sverige införa döds-straff på mördare. Förtjänar inte dem också att dö om dem dödat någon människa? Eller anses det som kränkande. Och i sådanna fall - vad är inte kränkande, som att vara mamma till en flicka som man inte har någon aning om vart hon är? Oron och alla tårar som måste ut efter dödsbeskedet. Tack och lov så fick hon ändå lite frid genom att veta redan nio dagar efter det att hennes dotter försvann. Hon slapp vänta i åtta år som den andra mördade dotterns föräldrar fick vänta. Tänk, åtta år och inte veta vem dotterns mördare är. Man kanske är bekant med honom, arbetskolega eller en granne. Tänk så många känslor det måste sprudla ut ur en människas kropp när man inte kan lita på en enda människa till hundra procent. Eller lär man sig leva med det?

Man blir nog aldrig normal efter att ha förlorat ett barn på så sätt. Jag skulle inte bli normal om jag förlorade Kevin. Varesig nu när han är två eller om trettio år. Jag lider så mycket med flickans familj och bekanta. Jag hoppas att dem får ett rättvist slut, hur det än kommer sluta. Inför dödsstraff på dem som förtjänar det, varesig det är kränkande eller inte...

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Evelin:

Ja det där är JÄTTE hemskt det som har hänt. MEN döttstraff är inget som hjälper. Om han som gjort såhär skulle få döttstraff skulle dom som dödar honom vara precis lika danna. Istället för döttstraff ska dom sitta i fängelse i hela sitt liv och aldrig komma ut. Det tycker jag är helt självklart. Men döttstraff är fel. Om någon döddar någon och sen får någon annan dödda den som dödat så är den lika dan och då måste den ju också i så fall få döttsraff den med. Så om man håller på sådär finns det inga kvar i Sverige då blir det helt tomt.

2:a kommentar, skriven , av Anonym:

Sveriges fängelser idag är för slappa. Det pågår ju rena rama hotellverksammheten där, folk begår ju tillochmed brott när vintern börjar nalkas baraq för att få sitta inne i värmen, har jag hört.
Bättre vore det om de verkligen fick leva på vatten och bröd i en fuktig liten källarhåla, som det var förr. Det hade nog avskräckt. Och att sitta inlåst resten av sitt lev, eller åtminstone en stor del av det är nog, enligt mig, ett värre straff än döden.

Kommentera inlägget här :