I natt, i morse och under dagen.

publicerat i Vardag.;

Igår fick jag så jävla ont i magen när min granne höll på.
Jag kunde inte komma till ro och allra minst kunde jag somna. När klockan var halv tre hörde jag ifrån henne sist. Då var jag nära på att gå i taket. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg klockan passera 03:01, och helt utmattad låg jag i min egna värld och försökte räkna får. Ettusentrehundratolv... ettusentrehundrafemton, fan också...ett.. två.. tre.. Och i morse vaknade jag av ett SMS som kom in klockan sex. Meningen var att jag skulle somna igen efter det, men tji fick jag. Där kunde jag ligga och vrida och vända mig, bli orolig över att väckarklockan kanske inte skulle ringa, och därför kontrollerade jag tiden kontinuerligt. Mitt beteende irriterade mig smått framåt sju, så jag gick upp; Trött, sliten och utmattad. Musklerna orkade knappt bära min kropp. Trots detta så kom vi iväg i en skaplig tid mot dagis.

Det var ju en historia för sig själv också.
Kevins dagis har sommarstängt så han skulle slås ihop med ett annat dagis som sammarbetar med Kevins dagis i norra nynäshamn. Jag förklarade igårkväll innan läggdags att han skulle till ett nytt dagis och kanske få träffa nya vänner. Jag förklarade att det var mammas gamla dagis och att han också skulle få gå där nu i en dag. Det gick jätte bra när jag berättade om det. Fram tills vi väl var där. Det första han gjorde var att nästan vägra gå in. Han såg alla fröknarna från dagis och som han för den delen är väl bekant med men tvärstannade. Han ville inte gå in. Och en snäll fröken som fick visa oss runt fick stå ut med en tjurig liten son som jag fick släpa efter mig. Han ville inte se sin "nya" krok, inte vara ute och ville absolut inte lämna min famn. Ingela kom till min räddning och tog honom till sig. Därefter gick jag och hörde hans skrik långt efter jag hade hämtat cykeln och cyklat iväg. Ibland skär det i hjärtat, idag var en sån dag.

När jag kommit ner på stan så ställde jag cykeln vid arbetsförnedringen och gick till konsum för att köpa lite frukost. En cola och en torr, äcklig smörgås med ost och skinka fick plats i min mage kände jag. Jag ringde upp farbror Nilsson och sa åt honom att skynda sig på för att göra mig sällskap. Strax efter att jag betalat och gått mot arbetsförmedlingen, samt satt mig i deras ytterst bekväma soffor så kommer Nilsson inflåsandes.
- Jag hittade en cykel, sa han med ett brett leende och satte sig brevid mig.
Jag var villig att dela min smörgås med honom men han avböjde mitt erbjudande artigt och skyllde någonting på en frukost som han fått i sig på morgonkvisten.
Efter att ha bläddrat i Elle Magazine som jag också handlade, och efter att vi tuggat upp några tuggummin som för övrigt var jätte stora; så gick vi in och satte oss i en liten grupp. Några klasskompisar var även där på basinformationen, som enbart var till för oss ungdomar. När hon snackat på i flera minuter och gett oss papper som vi skulle fylla i så fick jag gå först ut för att ha en kort intervju. Karin som hon hette var för övrigt jätte trevlig, och hennes syster bor jag granne med - om ni ville ha lite mer onödig fakta menar jag.

När allt var klart och intervjun hade kommit till sitt slut så satte jag mig vid datorerna för att söka jobb och för att invänta Herr Nilsson. Han kom ut några minuter efter mig med ett brett leende på läpparna.
- Gick det bra? frågade jag.
- Jag fick jobb nu på direkten, hon var ju jätte snäll!
- VA? Är du seriös.
- Nej, tyvärr.

Ha ha ha. Lite roligt.

När vi hade sökt alla jobb som intresserade oss så gick vi ut till cyklarna. Klockan hade då blivit halv elva och Kevin skulle inte hämtas förrän strax efter ett. Så Nilsson fick bli ett gott sällskap nere vid hamnen, och till Johanna för att hämta upp Kevins hjälm, samt en tur runt ringvägen innan tiden var så pass att vi kunde röra oss mot dagis. Vi räknade ut att vi två hade cyklat drygt en mil idag. Sen fortsatte jag min färd mot min mor och far när vi var påväg hem, och Nilsson åkte hem. Egentligen skulle jag också ha  åkt hem men jag hade så mycket hemma hos mamm's och papp's som jag skulle hämta att jag inte hade orken att åka hem ännu. Så då for jag dit. Kevin lekte med pappa på framsidan, spelade boll, lekte i lekparken samt käkade en massa glass.

Medan Kevin passade på att leka med morfar så passade jag på att leka med "morfars" CD skivor. Jag aggerade DJ i mammas och pappas kök. Satte på Tina Turner, Smokie, Status Quo, Dr Hook, Andrew Strong. Ja alla gamla godingar som jag lyssnade på från vaggan tills jag flyttade hemifrån som femtonåring. Mamma och jag satt ute i köket, diggade musiken, snackade skit och sjöng för fulla muggar.

Nu kan jag egentligen inte göra min dag mer utförlig i ord,
så det här får räcka.


  

Kommentera inlägget här :