Rosa vs. blått.

publicerat i Gravid;
Jag har aldrig varit en brud som ni sett gå klädd i rosa eller lila, klänning eller kjol, annat än vid ett fåtal utvalda gånger (då jag vantrivdes till tusen) Det är först nu på senare tid som jag accepterat det faktum att rosa enbart är en färg och för mig inte har någonting med könsroller att göra, och på senare tid jag trivts av tanken att bära både kjol och klänning. När jag som barn valde kläder så valde jag gärna militärgrönt eller svart - gärna coola kläder som lite pösigare byxor ett ballt linne i en grön nyans och gympadojor.

Därför kommer jag i tron om att min dotter kommer växa upp och vara lite lik sin mamma i alla fall också kommer gilla att använda sig av blått och grönt. Så just nu, as we speak så håller jag på att tvätta upp Kevins gamla bebiskläder (vilket också visade sig vara en hel del än vad jag tidigare trot), enbart för att hon ska få chansen att bära blått. Nu fattar väl jag också (daah!) att hon inte bryr sig om varken färg eller vilka kläder hon får på sig. Men innan hon blir en sån där "prinsesstjej" som jag aldrig var så vill jag att hon ska ha använt lite blått och grönt. Nu kommer jag givetvis att klä dottern i rosa, rött och lila också, men med inslag med blått, grönt och svart, punkt!
 




Taggar: Blått, Flicka, Grönt, Kläder, Prinsessa, Rosa;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av nelley:

sv; haha glöm det ;) det ska jag bli fett på ;)

2:a kommentar, skriven , av nelley:

sv; haha ;)
tack desamma! :D

3:e kommentar, skriven , av marlene:

sv: tack:)

4:e kommentar, skriven , av Ella:

Det var super bra också :) om du vill bara se den någon dag utan att gå på bio o så, så finns hela filmen på youtube om man söker bara "LOL full movie" :)

5:e kommentar, skriven , av Fanny:

Men det låter bra =)
Det handlar ju inte om att man ska ta bort vissa färger baserat på om man är kille eller tjej utan göra så att alla färger finns att välja mellan. Man ska inte behöva välja bort något för att samhället anser att det är en typisk "tjej-färg".

Kommentera inlägget här :