Tips från coachen.

publicerat i Vill du bli ung förälder, klicka här!;
Det finns "normer" för när man ska bli mamma. Enligt denna svenska "lilla-landet-lagom-norm" så bör man vara mellan 28 och 35 när man skaffar sitt första barn. Det är givetvis vi i de moderna utbildning och arbetar- samhället som har skapat dessa normer, för tvåhundra år sedan såg barnafödandet helt annorlunda ut i samma land.  Å andra sidan så var man gift innan första barnet var fött...

Samhället är idag inställt på att barnafödande är något man bör vänta med. Därför ställs unga föräldrar inför en extra jobbig prövning. Inte nog med att man är förälder, man är även ung och oerfaren, outbildad och har hela samhällets ögon vilandes över en.

Du som ung förälder kommer att påverkas enormt av dessa normer. Då gäller det att se till att du förmedlar vad du vill och hur du vill bli bemött. Som jag skrivit tidigare så är stödet från nära och kära enormt viktigt. Citatet; "Ensam är stark" gäller inte längre. För att vara ensam bryter sakta men säkert ned ens psyke och gör att du tillslut blir en enormt dålig förälder istället.

Se till att skaffa vänner i samma situation som dig i alla fall till du känner dig stark nog att stå på dina egna ben.

Kommentera inlägget här :