Det här med att vara gravid.

publicerat i Gravid;
Jag minns inte hur det känns att vara gravid från förra graviditeten. Och konstigt är väl inte det med tanke på att jag var femton, sexton förra gången och säkert inte hade tid att njuta av graviditeten på samma sätt. Jag skulle istället bevisa för alla med fördomar att man visst kan klara sig och vara ung mamma. Vid den här graviditeten så finns det inga tvivel kring om jag kommer klara av att uppfostra ett till barn eller inte. Men man lever med magen i nio månader så det känns ju som man borde minnas någonting från den tidigare...

Men den här gången har jag varit så otroligt rädd och nervös för alla tänkbara "sjukdomar" så som missfall, utomkvedeshavandeskap och att mina normala flytningar varit blödningar. Nu börjar jag koppla av och njuta mer av graviditeten. Men innan har det näst intill varit en pers mer än njutfullt.
 
Jag undrar varför det är så, varför kroppen inte bara kan koppla av och inse att allt kommer gå jättebra. Jag har ju inte haft någon upplevelse någonsin som har bevisat motsatsen. Nu går jag snart in i vecka 16. Så nu är det på tiden att jag slappnar av och bara njuter.
 
 
 

Taggar: Nervositet, Orosmoment, Vecka 16, njuta;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Malin Westman:

Vet precis vad du menar....Första gången jag blev gravid så slutade det med missfall! Nu är jag gravid igen och är i vecka 10....och det är svårt att slappna av. Jag tror ju att denna gång kommer gå super bra men rädd är man ju ändå liksom :/ Hoppas allt är bra med dig och magen :)

Kommentera inlägget här :