Könet.

publicerat i Gravid;
Det här om att ta reda på könet i förtid...
 
För mig har det alltid varit tabu att ta reda på vad det blir. Jag vill inte veta när jag ligger i sängen på BB och ska krysta att det är en jävla "flicka" eller en jävla "pojke" som vägrar komma ut när man har som ondast. Jag vill istället kunna "ta reda på" vad jag får genom att själv lyfta på barnets ben och få det bekräftat för mig, få njuta över min nyfödda flicka eller pojke istället för att beskylla smärtan på dem. Motivationen till att krysta ut ett barn kommer vara så mycket större om man inte vet vad det är - som på julafton, man har suktat över ett stort paket i flera dagar och när man äntligen får öppna det så sliter man upp det för att veta vad som väntar på insidan.

Så jag vill därför absolut inte veta vad det blir för kön på vårt barn.

Andreas där emot vill det. För det blir så mycket "lättare" att köpa saker till barnet. Så han kommer fråga barnmorskan på vår ultraljud vad det är för kön på barnet. Nu kan de ju aldrig med hundraprocent säkerhet garantera att de blir det kön som visar sig på ultraljudet. Men fortfarande, jag vill inte!
 
Andreas påstår att han kan veta i smyg, och att han sedan inte säger någonting till mig. Men sen när han kommer hem från affären med knallrosa eller babyblå bodys eller liknande så kommer ju det att avslöja ganska mycket. Eller som när vi kollar på vagn och jag vill ha en könsneutral färg och han kommer med förslaget rosa eller blå. Då kommer jag garanterat vilja skjuta honom. For real!
 

Taggar: Barnmorska, Flicka, Gravid, Insidan, Julafton, Kön, Könsneutral, Motivation, Paket, Pojke, Prylar, Smyg, Ultraljud, Vagn;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Fanny:

Har inget emot att ta reda på vad man får men håller lite med dig :) Har aldrig varit gravid men det är spännande hela grejen med att inte veta vad det är. Vissa säger att det är enklare att köpa saker, varför skulle det bli svårare om man inte vet könet? En flicka kan väl ha en blå vagn elr? Kanske bara är jag som inte ser hur det skulle göra någon större skillnad :)

Kommentera inlägget här :