Mitt största komplex.

publicerat i Denise;
Det finns en sak jag avskyr. Det är när folk ser ner på mig i mitt arbete. Nu snackar jag inte om att alla yrkesroller eller arbetskollegor gör detta. Många lägger istället jättemycket ansvar på mig och litar fullt ut på att jag klarar av jobbet.

Men som när jag serverar och får höra ord som "lilla gumman, behöver du hjälp med något?"
För det första; jag har ett namn som jag hoppas du är bekant med vid det här laget. Och för det andra; min längd ska inte avgöra om jag är kapabel till ett jobb eller inte. Och för det tredje; kalla mig inte för "lilla" är du snäll.

Det finns en sak jag har sjuka komplex för och det är min längd (där inkluderas även mitt unga utseende). Jag ser inte ut att vara en dag äldre än femton med mina 1,55 cm ovanför markytan. Går jag och Andreas bredvid varandra ute på stan så ser jag ut som hans lillasyster på tretton bast då han når två meter över markytan. Jag vet inte hur många som skrattat åt oss när vi gått tillsammans på stan, men jag kan nog räkna med en och annan.

Alltså, fine. Jag bryr mig ärligt talat inte om - om dom skrattar åt oss, det är faktiskt fritt fram. Men just i ett arbete där man måste trivas för att orka fortsätta. Där kan man inte bli kallad för saker som "lilla gumman", eller "kortis" eller andra tjuvnyp som mer känns som dold mobbing i en pressad situation.

Det är massa arbetsplatser där jag fått förklara att jag inte gillar sättet dom talar till mig på, och bett dom kalla mig vid namn. Istället tar dom illa vid sig och stämningen blir otrevlig. Men hur mycket ska man behöva stå ut med som person - och hur kan dom veta att deras (säkert bara ren godhet) - inte sårar en annan som fått höra det hela livet?

Jag har också en tendens att gå på tå. Av den enkla anledningen att jag varit kort i hela mitt liv och tvingats anpassa mig till att nå upp till saker. Min hälsena har därför blivit för kort och än idag springer jag runt på tårna. Även då får jag kommentarer som "gå på hela foten".
Men kom igen.
Ena sekunden är jag för kort, andra sekunden är jag för lång?
Makes no sense at all!
Låt mig trippa på tå for the f-cks sake.


Jag blir lika lång som mina vänner
först med högklackade skor på mig.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Linnea:

Jag håller med dig, man borde inte bli kallad kortis eller lilla gumman bara för att man är kort. Du är fin och värd att bli accepterad för din ålder och inte den åldern folk uppfattar dig! Ha det bra!

2:a kommentar, skriven , av Maria - Bloggdesigner:

Tack så hemskt mycket =)

3:e kommentar, skriven , av Anna:

Sv: haha, jaha ! ^^



Hittade du inget annat kul då ? :)



kram! ^^

4:e kommentar, skriven , av Maria - Bloggdesigner:

Jo tack det är ok :) Med dig då?

5:e kommentar, skriven , av Anna:

Sv: Jaha, okej isåfall är jag mer tväremot dig då :)



kram !

6:e kommentar, skriven , av claudia -13 år gammal:

sv;de bra,själv? :)

7:e kommentar, skriven , av Anonym:

TACK ! jag är också kort ,hur lång är du ?

8:e kommentar, skriven , av Neliiizh:

SV: Jo, jag har funderat på det. Men jag ska nog börja med små barn för dom är bara så himla gulliga! :) eller förståndshandikappade för dom verkar också vara väldigt roliga att jobba med! :) Jag har själv två systrar som har handikapp, hon ena har begåvningshandikapp och hon andra har adhd :)

9:e kommentar, skriven , av Sarapetter ^^:

- det var så lite :) gillar att göra människor glada.



händer nu?

10:e kommentar, skriven , av Lina:

Fin blogg, kika gärna in på min blogg och kommentera och tycktill skulle vart jätte kull!! :)

11:e kommentar, skriven , av Julia:

Tack så mycket! Trevlig Måndag på dig också :)

Fin blogg!

12:e kommentar, skriven , av klaudia å Isabel:

Hej !



Imorgon om vi har bra statistik så kmr vi ha första tävling besöök besööök !www.ajdee.blogg.se

/Klaudia å isabel

13:e kommentar, skriven , av Neliiizh:

SV: Ja, fast jag har andra drömmar också men just nu vill jag bara hitta något så jag kan få lite mer pengar varje månad! :)

Jo, jag kan förstå att det kan vara jobbigt men man gör fortfarande något bra. Man hjälper ju någon som inte kan göra allt själv och de är det som räknas! :)

14:e kommentar, skriven , av Micaela:

hej sööt!



Följas via bloglovin'?:)

15:e kommentar, skriven , av Wilma:

Sv: Jag mår bra idag, och du Denise? :D

16:e kommentar, skriven , av Anna:

Tack :) <3

Sööt blogg du har :)

Hoppas kevin mår bra :)

Kramar anna

17:e kommentar, skriven , av Julia:

Kanske inte toppen, men bra! :)

18:e kommentar, skriven , av Linda:

sv: tack så mycket :)

Gud va jag kände igen mig i ditt inlägg,

Jag är 1,57 och har alltid sett mycket yngre ut än vad jag är. verkar som att folk har svårt att ta en på allvar då för jag blir alltid "dalltad" med.

Jag är 28 år och får visa legg för att köpa en trisslot på ica.



men tänk vad bra vi kommer att ha det när vi är gammla och fortfarande ser super söta ut ;)

19:e kommentar, skriven , av Förvirrade Morsan:

jag känner verkligen igen mig, jag har också samma problem, både med längden och med att jag ser ung ut... det är först när folk får höra min ålder de brukar ändra attityd och inställning till mig. Det är väl egentligen det enda positiva med att bli äldre. Och det är som du skriver, mest i jobbsituationer det stör. Fast jag kan inte direkt säga att jag har så mycket komplex längre, visst skulle jag gärna vara längre men jag ser gärna ung ut ^_^*

20:e kommentar, skriven , av Anna:

åhh va gulligt :) dom är så sööta när dom ska äta och prata samtidigt :):) Kramizar anna <3

21:e kommentar, skriven , av Micaela:

sv: okej, jag ha lagt till dig nu!:D ha du lagt till mig?

22:e kommentar, skriven , av Alva:

sv: haha, jag brukar också svara på kommentarer innan jag lägger mig ;)

23:e kommentar, skriven , av Micaela:

sv: härligt:)

24:e kommentar, skriven , av Wilma:

Sv: Vad bra :)

Nej, inget speciellt, kolla på tv och sitta vid datan, haha! :D

Dusjälv?

25:e kommentar, skriven , av Malin:

Hej! Nu finns vinnarna av veckans blogg uppe! Vann du inte, så får du gärna vara med igen här: http://mallemusic.blogg.se/2012/march/veckans-blogg-vecka-10.html :D

(Glöm inte att läsa vad du kan göra för större chans att vinna!)

26:e kommentar, skriven , av Anna:

SV: Det var gott oxå! Hehe! Alllt bar idag denise? Vet du, jag älskar ditt namn!

27:e kommentar, skriven , av Who?:

Hur har din måndag varit?

28:e kommentar, skriven , av Micaela:

sv: klrt:) sj?:)

29:e kommentar, skriven , av Anna:

SV: jag byta namn skulle inte vara fel! Hehe... Jag är med trött. Känns som om jag har slitit som ett djur med att göra läxan, jag är ännu inte klar. Jag är oxå sugen på att träna styrke men nej det är för sent och jag har ju lite annant att göra med bloggen osv. Du verkar vara en sådan snäll människa som alla borde ha varit, då skulle vi ha fred!! Peac. hehe ha det bra

30:e kommentar, skriven , av Molly:

sv; Tack! :D

12, snart 13! hehe ;)

31:e kommentar, skriven , av Micaela:

sv: härligt! planer för morgon dagen?:)

32:e kommentar, skriven , av anna:

Jag håller med dig, vissa behandlar mig som om jag vore yngre 20 liksom..men dohh jag är 30 år. Jag kanske ibland beter mig yngre men wtf, lev livet annars ångrar du dig sen. Jag tar varje dag som den är, jag förväntar mig inte att folk ska gilla mig för den jag är, för marginalen för detta är oklart då man inte kan vara omtyckt å älskad av alla. Men bara för att man har en viss längd eller en viss kroppsbyggnad så ska man inte ses som mindre värd eller bli kallad för en massa saker..vare sig de är illa ment eller ej. stå på dig, annars gör någon annan det och ta för helvete ingen skit. jag hejjar på dig. Kram Anna

33:e kommentar, skriven , av Micaela:

sv: okej:) jag har lov, så blir bara att vara hemmaoch slappa!:D

34:e kommentar, skriven , av anna:

Fan va bra denise, så det ska vara. Jag menar, många har vart på mig. påpekat att jag är 30 och ska bete mig som så..men varför? å bara för att jag är 30, vaddå ska jag ändra mitt sätt å klä mig och klippa mig annorlunda för att liksom passa in hos andra eller vad fan är de frågan om? huvudsaken är att man är nöjd över den man är, älskar sig sj och behandlar folk så som man sj vill bli behandlad, då kan folk enbart hålla käft å sköta sina egna liv eller hur gumman? ;) kraam sötnos

35:e kommentar, skriven , av vanessa :):

SV : för det första tack för den fina komplimangen om att jag passar i rött ^^ för det tycker jag med hehe ^^



Och nu svarar jag på det där om alkohol! Bra att du int tyckte min kommentar var allt för random ^^ Men drogs bara med eftersom att jag kände lite som samma sak som du så vart glad haha ^^



Men det är ju jätte bra att du int följer samma fotspår som vissa andra brukar göra ! Jag själv varken dricker eller röker för ja , jag vet int , känns så onödigt. Men starkt att du kunde klara dig själv och sånt ! Mjoo , han måste väl lära sig från sina egna misstag och ja .. Men din blogg var bra iallfall !

36:e kommentar, skriven , av Molly:

sv; haha, hoppas det går fort då! ;)

Går på teater så det är ju altid en början! :D

37:e kommentar, skriven , av Linn:

Jag är nästan exakt lika lång 1.53 cm och jag är 19 år. Det är sjukt jobbig och jag har precis samma komplex. har mått sjukt dålig av detta. speciellt när människor behandlar en som mindre än man är! Kram Linn

38:e kommentar, skriven , av alexandra ekstrand:

hej på dig :) lämna gärna din åsikt i mitt senaste inlägg om vad du gillar att sätta cuffs på vristerna - fint eller bara konstigt? själv älskar jag den vårtrenden, kram på dig!

39:e kommentar, skriven , av Naliie:

du är inte ensam om att se ung ut :p Men det är ju bättre det än att se ut som 30 när man är 21 typ :p



PUSS! :D

40:e kommentar, skriven , av Nayomi:

alla ser alltid ner på oss inom serviceyrket av någon anledning men jag har klarat mig bra och jag är också väldigt kort! (158 hela cm) woppee! De flesta tycker det är gulligt som tur är och ärligt talat hade jag inte känt mig särskilt feminin eller "gullig" om jag vore 2 meter lång.

41:e kommentar, skriven , av Ellen :):

Vem tyckte du var bäst i melodifestivalen? :)

42:e kommentar, skriven , av Mikaela:

Jag har också det problemet. Jag är 1,58 lång och ser yngre ut än vad jag är.

43:e kommentar, skriven , av Chaterine:

Haha jag är 18 och är bara 1.50cm, kommer vara det hela livet så folk får väll acceptera det! :)

44:e kommentar, skriven , av Isabel:

Känner så igen mig i det du skriver! Jag är också 155 cm (kanske t o m bara 154...). Och bara för det antar folk att man är yngre. Får tex alltid hjälp att ta liften när jag åker skidor, blir tokig på det! Och nu när jag var utomlands satte receptionisten på mig ett barnband (för all inclusive) då hon trodde att jag var 16 år, jag fyller snart 21. Och det där att folk inte tror att man klarar av någonting och kallar en lilla du eller lilla gumman är verkligen sjukt frustrerande. Men blir alltid superpeppad att visa att jag visst klarar av det, alldeles utmärkt.



Fin blogg förresten! :)

Kommentera inlägget här :