Nappar det?

publicerat i Värt att tänka på.;
Jag är kluven i frågan om napp.
Det är otroligt bekvämt att stoppa in ljuddämparen i ett barns mun men kruxet är att det lätt blir ett beroende - för barnets del alltså. Med Kevin hade jag det otroligt bekvämt med att ta bort nappen då han vid ett års ålder fick kräksjukan. Han tog helt enkelt inte mot nappen då han fick kräkreflexer varje gång han stoppade den i munnen, så jag tvingade honom aldrig till att fortsätta med napp efter ett års ålder. Han hade tack och lov knappt fått några tänder då - så dem hann inte bli lidande.

Hur lite jag än vill använda mig av napp så kommer jag troligtvis göra det i alla fall. Mest för bekvämlighetens skull. Mest för mig och mitt brösts skull. Åh, jag är så himla kluven i frågan om napp. Jag vill använda mig av det, men ändå inte då jag vet hur svårt det är att få bort beroende från barn...

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av mamanda:

Jag har inte haft några vänner som inte fått bort nappen, eller vars barn har fått fel på tänderna?

Svägerskan ena unge är nappoman, hon har en hel hink med olika nappar, 2 år, inga problem med tänderna.

Själv tänker jag nog vänta och se. Har en del olika sorters nappar hemma. Är sugbehovet stort så får det nog bli en napp, hellre det än tummen ;)

Svar: Jag som jobbat på massa förskolor vet att det uppstår problem med tänderna för barnen, speciellt på barn som vid tre, fyra års ålder fortfarande använder napp. Tandproblemet uppstår först när alla tänder är färdigutvecklade. :)
Men som sagt - det är en klurig fråga :p
Denise

2:a kommentar, skriven , av Riccie - Gravid v40:

Du tog orden ur munnen på mig!! Precis sådär känner jag oxå!! Vill inte bygga upp ett "napp beroende" men tänker att får h*n ingen napp så kanske tummen åker in och den är ju om möjligt ännu svårare att vänja sig av med!
Har inte alls någon bra plan på hur jag skall lösa detta.. Men tror jag skall försöka undvika att stoppa in den "jämt" å bara vid "nödfall". Alternativt ha den upp till typ 1års åldern och där börja plocka bort den. Kanske lättare vid 1år än vid 5år?!? Ja de är ett mysterium dehär... =\
Säg till om du kommer på en optimal lösning!! =D
Kram R

3:e kommentar, skriven , av Emily:

Förstår hur du menar. Men jag tycker att så länge man begränsar användandet av nappen (vid tröst och när barnen ska sova) så tycker jag att det är bra. Men det gäller ju i så fall att hålla på det med och inte ge med sig så lätt.
När lilla s slutade med napp så pratade vi om att ge den till kaninerna i en park (hänga på deras bur) tillsammans med henne, och nästa gång vi åkte dit hängde hon själv upp dom. Första kvällen frågade hon efter dom, men sen var det glömt.

Tror vi föräldrar skrämmer upp oss själva just att det kommer bli svårt och jobbigt att få dom att sluta. Men hittar man bara ett bra sätt och inte ger upp så går det bra! :)

Kram

4:e kommentar, skriven , av Sandra :

Förstår dig! Lea älskade sin napp och till julen när hon var två år så gav hon de till tomten i ett paket. Nappen var för henne Superbra och en trygghet, men som sagt, svårt att sluta med :)

5:e kommentar, skriven , av Mathilda:

Det är svårt men jag tycker napp är ett så otroligt mycket bättre alternativ än att suga på tummen. För mig var det aldrig några problem att sluta med napp men för min bror gick det ju inte att hugga av tummen direkt :P

Svar: Nej det är just det där med tummarna också =P Bara att amputera ;)
Denise

6:e kommentar, skriven , av anna:

Vi hade aldrig fått sova om inte Joey hade fått ha napp. Men det är ju så olika det där. Kram

Kommentera inlägget här :