Dagens goda gärning.

publicerat i Denise;
Jag vet inte varför jag inte gjort det tidigare. Visserligen har det inte behövts men bättre sent än aldrig, right?

Jag anmälde mig idag som organdonator.
Känner att jag samlar på mig lite fler vuxenpoäng nu faktiskt. Nu hoppas jag bara att jag inte kommer dö ung, eller att jag kommer dö ensam insjunken i en soffa utan att någon kommer sakna mig. Men om det skulle hända, att jag skulle dö ung - då kan jag lika väl hjälpa någon annan att få leva vidare och på så sätt lever en del av mig vidare... Magiskt, eller hur.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Carro - Foto:

Vi pratade om det där med donation på jobbet för ett tag sedan jag är lite kluven i den frågan och det var egentligen alla som satt runt bordet, det är ändå endel att tänka igenom innan man bestämmer sig och får man ångra sig?

Svar: Man har all rätt att ångra sitt beslut om donation när som helst. Man kan ändra sitt val om donation och man kan avsluta sig som organdonator. Som jag, jag skrev in mig som organdonator samt "annat medicinskt ändamål" vilket innebär att de kan ställa ut mig på Tom Tits efter min död, eller testa hudprodukter på mig och se om huden reagerar på det - just för att jag valt det alternativet. Och det läste jag på om först senare, så det ska jag skriva av mig som och endast bli organdonator. Organen är ändå ingenting man kan ta med sig upp i himlen (om man nu hamnar där) och de som begraver en begraver bara ett skal - med förhoppningsvis fullt fungerande organ som kunde ha räddat flera andra människor :)
Så det är min åsikt kring organdonation. Jag förstår att det är en fråga man måste fundera över, och kanske diskutera med sin partner. Men för min del väger det tyngst att kunna rädda ett liv om jag förlorar ett :)

Kram!
Denise

Kommentera inlägget här :