Underbara Nynäsgården.

publicerat i Denise, Jobb;
Tidigare ikväll när jag låg i badet och filosoferade så fick jag en sån enorm ångest.
Snart börjar julborden, och min plan för detta år var - liksom förra året att försöka jobba på julbordet på Nynäsgården. Nu blir dock dessa planer inställda med tanke på omständigheterna. Men det värsta av allt är att jag knappast kan tro att det redan gått ett helt år sedan förra årets julbord. Bara tanken på att jobba under några få stressiga timmar, få duka upp och planera bordsplaceringarna innan gästerna kommer, denna underbara gemenskapen bland personal och adrenalinet som rusar runt i kroppen när man öppnat dörrarna till de första gästerna. Indelningen av bord och gäster och alla de glada miner man bemöts av på ett julbord!

Och gud så jag saknar den underbara stressen när man ska plocka tallrikar från borden, in med det i disken och börja om på nytt. Och när gästerna gått - kunna öppna upp dörrarna mellan matsalen och köket och digga alla tänkbara låtar. Signaturlåten från förra julbordet måste ha varit "krossa alla fönster". Jag undrar vad årets signaturlåt blir. Och jag undrar om det blir lika kul som förra året.

... och jag undrar om jag ska smyga mig dit i år bara för att få andas lite julbord, lite adrenalin och gemenskap.

Jag saknar mitt jobb jättemycket. Speciellt serveringsjobbet för tillfället.
Å N G E S T .
 
Matsalen förra året.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Caroline Nilsson:

Sv: Oj, sa hon "han" fast att ni inte ville veta.. :/ Vilken miss från hennes sida.. :(

Jo ordet har säkert nån mening, men jag vet inte riktigt, jag gillar det bara inte..

Svar: Nej jag kan hålla med dig om att ordet är väldigt framkrystat. Som en amerikansk rektor som jobbar här i Sverige som jag träffade på en fest i somras. Hennes synpunkter kring ordet var allt annat än goda - och hon upprepade ordet "HEN, HEN, HEN?!" med en amerikansk accent vilket ger ordet en helt ny - mycket roligare betydelse :P
Och nej, jag kommer inte använda mig av ordet och hoppas verkligen att det inte förs vidare i folkmun! :)
Denise

2:a kommentar, skriven , av anna:

Du får gå dit och njuta av maten i år istället. Kram

Svar: Ja men det känns vemodigt att gå till jobbet och äta istället för att hjälpa till. =P Men jag antar att jag helt enkelt får finna mig i det :)
Kram!
Denise

3:e kommentar, skriven , av Caroline Nilsson:

Sv: Nej, det känns lite som ett ord dom satt ihop mest bara för att ha ett ord. Jag använder mycket hellre "den" än "hen". :)

Kommentera inlägget här :