Ett spökhus?

publicerat i Vardag.;
Min mormor och morfar flyttade ifrån deras villa som morfar byggde upp själv åt sin familj 1965 strax innan min älskade morfar dog. Och efter hans död vintern tjugohundrasju så har det bott fyra familjer i huset som flyttat in och ut alldeles för snabbt. Jag och min kusin diskuterade detta idag och är helt hundra på att det är morfar som spökar i huset som får bostadsköparna att så snabbt lämna kåken. För erkänn, alla familjer kan inte hamna i en ekonomisk kris så snabbt efter ett husköp, eller?

Huset är jättefint och morfar la verkligen ner sin själ i huset. Och han var fast besluten om att huset skulle fortsätta som ett släkthus och kämpade in i det sista för att få sin vilja igenom. Men alla barn och de barnbarn som hade ekonomi nog att köpa huset hade redan bildat familj och bostad på annat håll. Så köpet fick gå ut till någon annan utomstående. Det ger oss ännu en anledning till att tro att morfar spökar i huset då ingen i släkten har hand om det och morfar som är otroligt envis som människa och var in i det sista - jagar bort fel köpare för huset och kommer finnas kvar i huset till den dagen som rätt köpare kommer och han kan koppla av.

Om jag ändå hade pengar att köpa det!
Det bor fantastiska minnen från min barndom kvar i det huset.


Älskade mormor och morfar med Kevin.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Elin:

Åh. Jag förstår precis hur du menar !
Min mormor bodde i ett radhus tills den dag hon gick bort. Om jag får chansen skulle jag så gärna velat köpa det. Men nu bor jag i en stad 15 mil därifrån. Känns smått omöjligt med andra ord.

2:a kommentar, skriven , av Anna:

Ja vem vet, kanske e din morfar. Synd att du inte kan köpa huset, ser jätte fint ut

Kommentera inlägget här :